Jump to content
Sign in to follow this  
Nkapa

Νέα διπλώματα οδήγησης

Recommended Posts

Νέα διπλώματα οδήγησης σε μέγεθος πιστωτικής κάρτας θα αρχίσουν να εκδίδονται από τις αρχές του 2009. Τα νέα διπλώματα θα έχουν επάνω τους την φωτογραφία των κατόχων και πολλά προσωπικά του στοιχεία. Για όσους έχουν άδεια οδήγησης δεν είναι υποχρεωτική η αλλαγή με τις νέου τύπου. Αν θέλουν όμως να ταξιδέψουν εκτός Ελλάδος από τις 19 Ιανουαρίου του 2009, θα πρέπει να εφοδιαστούν με καινούργιο δίπλωμα, καταβάλλοντας 30 ευρώ.

Οι νέες άδειες οδήγησης θα είναι πλαστικές (σαν πιστωτική κάρτα) με μικροτσίπ, θα περιέχονται όλα τα στοιχεία του κατόχου και θα υπάρχουν φωτογραφία του με μελάνη που είναι αόρατη και εμφανίζεται στον υπεριώδη φθορισμό ειδικά ολογραφήματα μεταβλητής εικόνας (δύο εικόνες μαζί) και ειδικό ολογράφημα της γέφυρας Ρίου-Αντιρρίου και μικροεκτυπώσεις.

Το υπουργείο προχωρεί ήδη σε όλες εκείνες τις αναγκαίες ρυθμίσεις, ώστε μέχρι το τέλος του έτους να είναι έτοιμο να εκτυπώσει τις πρώτες πλαστικές άδειες οδήγησης, προκειμένου μέσα στην προβλεπόμενη από την κοινοτική νομοθεσία ημερομηνία οι Έλληνες πολίτες να μπορούν να εφοδιάζονται με αυτά τα έντυπα.

Πηγή: ert.gr

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες

Ότι ισχύει δηλαδή στην Αμερική εδώ και μερικές δεκαετίες, μου φαίνεται ότι βρήκαμε άλλον ένα τομέα που είμαστε πίσω.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Ότι ισχύει δηλαδή στην Αμερική εδώ και μερικές δεκαετίες, μου φαίνεται ότι βρήκαμε άλλον ένα τομέα που είμαστε πίσω.

Ακριβως! Θυμαμαι τα διπλωματα εκει ετσι, απο τη δεκαετια του '70! :wacko:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

οι νέες άδειες κυκλοφορίας ήδη έχουν αρχίσει να εκδίδονται δωρεαν απο το υπουργειο συγκοινωνιών,είναι σε μορφή καρτας και σύμφωνα με τις ευρωπαϊκές οδηγίες.εξάλλου,απο δω και πέρα όλα τα νέα οχήματα που θα μπαίνουν σε κυκλοφορία θα εφοδιάζονται με τις νέου τύπου άδειες.

Επίσης,απο το 2009 θα εκδίδονται τα νέα διπλώματα οδήγησης,τύπου κάρτας και αυτά.θα είναι σε μέγεθος πιστωτικής κάρτας,εφοδιασμένες με μικροτσίπ,όπου θα αναγράφονται όλα τα στοιχεία του κατόχου (...),αόρατη φωτογραφία του οδηγού,ολογραφήματα ασφαλείας μεταβλητής εικόνας και διαφορα άλλα...η αλλαγή του δεν είναι υποχρωτική μέχρι το 2032,άλλα αν θέλετε να ταξιδέψετε σε χώρα της ε.ε. θα πρέπει υποχρεωτικά να το αλλάξετε!

αυτά για ενημέρωση όλων μας!

ελπιζω να μην εχει ξαναμπει,αλλιως θα μου το πει ο black hawk! :D

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
ελπιζω να μην εχει ξαναμπει,αλλιως θα μου το πει ο black hawk! :D

Και σκεψου οτι στην κατηγορια που ανοιξες το θεμα υπηρχε το ιδιο πρωτο πρωτο :D

Στην Γερμανια τα διπλωματα ειναι ετσι εδω και ποοοολα χρονια...καιρος ηταν να γινει και εδω!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
γκάβακας,ως συνηθως.... :_zeppelin:

..Εχεις το... "ακαταλογιστο"!! Προφανως, σε πειραζει το "περα-δωθε" του boxer!!! :_zeppelin: :P :lol:

(Eδω που τα λεμε, βεβαια, απο την αλλη, πειραζονται και αυτοι που μονο τον ακουν 'η τον βλεπουν!!! :grin: )

Τροποποιήθηκε από τον black_hawk

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Επιτέλους!!!!! :ok:

Αλλά γιατί οι παλιοί να πρέπει να πληρώσουν την αλλαγή?????

Γιατί όπως και να έχει κάποια στιγμή θα το πληρώσουμε....έτσι δεν είναι???

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

παιδιά είχε ακουστεί κάτι για τα νέα διπλώματα οδήγησης που έχουν σχήμα πιστωτικής κάρτας.

ισχύει;

αν ναι, από πότε κυκλοφορούν; πιθανότατα θα μπορούμε να αλλάξουμε και τα δικά μας. ε;

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
παιδιά είχε ακουστεί κάτι για τα νέα διπλώματα οδήγησης που έχουν σχήμα πιστωτικής κάρτας.

ισχύει;

αν ναι, από πότε κυκλοφορούν; πιθανότατα θα μπορούμε να αλλάξουμε και τα δικά μας. ε;

Ειχα διαβάσει πριν κανένα χρόνο στο μοτο, ότι θα αλλάξουν τα διπλώματα όπως έγινε με τις ταυτότητες. Δεν ξέρω αν ξεκίνησε η διαδικασία.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

κ εγώ κάτι παρόμοιο είχα διαβάσει, και η χρονική περίοδος που θα γινόταν η αλλαγή έχω την εντύπωση ότι θα ξεκίναγε το φθινόπωρο του 08.

η αλλαγή ήταν για τα διπλώματα οδήγησης (σε πλαστικοποιημένα και μέγεθος πιστωτικής κάρτας, όπως είναι στο εξωτερικό) και για τις άδειες των οχημάτων (όπου αν θυμάμαι καλά θα παρέμεναν παρόμοιες, αλλά με πιο ανθεκτικό υλικό)

αν είχε διαβάσει κ κάποιος άλλος το άρθρο ας διορθώσει.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Και εγω το ειχα διαβασει αλλα απο οτι θυμαμαι αναφεροταν οτι θα υπαρχει πολυ μεγαλη περιοδος προσαρμογης οποτε ειμαστε χαλαροι......Θα μαθουμε εν καιρω κ αλλα ...

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Ωραία γιατί μέχρι στιγμής δούλευαν μόνο οι παραδοσιακοί Ρώσοι πλαστογράφοι. Τώρα θα μπορούν να δουλέψουν και οι Βούλγαροι χάκερς.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

οι αδειες για τα αυτοκινητα ειδα οτι ειναι διαφορετικεσ και αλλαγμενες!για το δηπλωμα περιμενε!εχεισ μελλον ! χεχε

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα