Jump to content
ALX™

ΟΔΗΓΟΣ ΑΓΟΡΑΣ ΜΕΤΑΧΕΙΡΙΣΜΕΝΗΣ ΜΟΤΟΣΥΚΛΕΤΑΣ ©

Recommended Posts

Απολογουμαι αλλα δεν γνωριζω ακομα τι γινεται στο site που ειναι αυτο το topic σε παρακαλω??

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες

Απολογουμαι αλλα δεν γνωριζω ακομα τι γινεται στο site που ειναι αυτο το topic σε παρακαλω??

Μπες ΕΔΩ μέσα και ψάξε σχετικά τόπικ. 19 σελίδες είναι...κάτι θα βρεις. Αν όχι, έχεις την επιλογή να κάνεις νέο τόπικ και να ρωτήσεις ότι θες.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Που ήσουνα παληκάρι μου πριν αγοράσω το ΑΧ??? Δεν έχω παράπονο πάντως, τα έχει όλα... :hunter:

Τροποποιήθηκε από τον ax_ena_honda

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Καλησπέρα σας,

πρόσφατα πήρα και εγώ το δίπλωμα οδήγησης για μικρού κυβισμού μοτοσυκλέτες και είμαι στο ψάξιμο για κάποια μεταχειρισμένη μοτοσυκλέτα μέχρι 250cc.

Θα ήθελα να πάρω κάποιες διευκρινήσεις σχετικά με την αγορά μεταχειρισμένης μοτοσυκλέτας καθώς και να ευχαριστήσω για όλες τις πληροφορίες που έχει προσφέρει ο κ. ALX, τον ίδιο, καθώς και όσοι είναι σε αυτόν τον χώρο ώστε να γίνει καλύτερος ο χώρος αυτός. Ειδικότερα για νέοπες(n00bs :P ) σαν και μένα :) .

4) Αν η μοτοσυκλέτα είναι εντουροειδές (μοταρντ, ον οφ) συνήθως έχει κάποιες "γλίστρες" για την αλυσίδα μετάδοσης της κίνησης στο τροχό. Αυτές οι γλίστρες βρίσκονται κοντά στο μπροστινό γρανάζι, εκεί που δένει το ψαλίδι με το πλαίσιο. Συνήθως υπάρχει μια πλατιά τοποθετημένη πάνω στο ψαλίδι που σέρνεται η αλυσίδα και κάποια (ή κάποιες) σε μορφή ράουλου (κυλινδρικές) πάνω και κάτω από την αλυσίδα, τοποθετημένες στο πλαίσιο εκεί που ενώνεται με το ψαλίδι. (Σκύψε λίγο...θα τις δεις)

Αν αυτές οι γλίστρες λοιπόν έχουν βαθιές χαρακιές από το σύρσιμο της αλυσίδας πάνω τους...

Επειδή ψάχνω κάποιο on/off εννοείτε τα πλαστικά ή σιδερένια γύρω-γύρω από την αλυσίδα που εμποδίζουν να μπούνε ξένα σωματίδια στην αλυσίδα; Αν έχει όμως χαλαρώσει η αλυσίδα με τον καιρό και θεωρώ πριν τα 10.000χλμ αν αυτό είναι εφικτό, δεν θα έχει πάλι βαθιές γρατζουνιές; από το χτύπημα της αλυσίδας με αυτά τα κομμάτια;

ΤΡΟΧΟΙ-ΡΟΥΛΕΜΑΝ-ΤΙΜΟΝΙ

Ελέγχεις τις τσιμούχες των τροχών για διαρροές γράσου.

Τι εννοείται με την παράπανω φράση σας; μιλάμε για τα ελαστικά της μηχανής; αν όχι για ποιο σημείο περίπου μιλάτε;

Επίσης λέτε σε κάποιο σημείο για έλεγχο για μικρά ρινίσματα στο λάδι, αλλά αφού η μηχανή θα είναι ζεστή μετά από βόλτα πόσο θα πρέπει να περιμένουμε; μην κάψουμε και τα δάχτυλα μας :P :P

τέλος θα ήθελα να ρωτήσω κάποια πραγματάκια που δεν βρήκα sticky σε άλλα threads αλλά που προσωπικά θεωρώ χρήσιμα να γνωρίζω αν όμως υπάρχουν σε άλλα threads απλά δώστε μου τα links δεν είναι απαραίτητο να ξανάγραφουμε τα ίδια :)

Σε περίπτωση που βλέπω μια μηχανή καλή από κάποιον ιδιώτη αλλά θέλω να την ελέγξει και κάποιος μηχανικός για να είμαι σίγουρος, πρέπει να αφήσω κάποιο έγγραφο στον ιδιοκτήτη εκτός φυσικά από τα στοιχεία επικοινωνίας ώστε και καλά μην νομίζει ότι του την κλέβω :P . Αν ναί τι έγγραφο; αντίγραφο αστυνομικής ταυτότητας; κάτι άλλο;

Μηχανικούς εξουσιοδοτημένους για κάθε μάρκα ανά περιοχή γνωρίζεται που μπορώ να βρώ; Έχετε συλλέξει τέτοιου είδους στοιχειά στο φόρουμ σας; Αν όχι μπορείτε να μου ονομάσετε έναν - δύο μηχανικούς με καλή φήμη ώστε να κάνω τον έλεγχο των οχημάτων και αν δεν μπορούν να μπούν εδώ γιατί ίσως θεωρηθεί διαφήμιση στείλτε μου μέσω πμ.

Σε περίπτωση που έχουμε συμφωνήσει για κάποια τελική τιμή με τον ιδιοκτήτη τι παραπάνω βήματα θα χρειαστούν από εκεί και πέρα ώστε να έλθει στην κυριότητά μου η μηχανή; θα χρειαστεί φαντάζομαι να πάρω στο όνομά μου τις πινακίδες του οχήματος; κάτι άλλο; θα χρειαστεί να μου δώσει την απόδειξη της μηχανής καθώς και το βιβλίο για τα σέρβις σωστά;

Επιπλέον πήρα την πρωτοβουλία να συγκεντρώσω τις πληροφορίες του ALX από αυτό το thread σε ένα ερωτηματολόγιο που έφτιαξα ώστε να είναι πιο συγκεντρωμένες οι πληροφορίες. Έχω βάλει έξτρα πληροφορίες για ελέγχους στα φρένα και στις αναρτήσεις με βάση αυτά που πρέπει να ελέγχουμε πριν πάμε ταξίδι, στοιχεία που πήρα από το μάθημα της εκπαίδευσης μου. Αν υπάρχουν τυχόν απορίες ή διορθώσεις ή ακόμα δεν θέλετε αυτό το έγγραφο πείτε μου να το κατεβάσω.

Θα το βρείτε εδώ: Έλεγχος μεταχειρισμένης μοτοσυκλέτας

Με συγχωρείται που σας κάνω την ζωή δύσκολη παιδιά με τις ερωτήσεις μου αλλά θέλω να γλυτώσω την ταλαιπωρία τόσο από μεριάς μου όσο και από μεριάς του ιδιοκτήτη της μηχανής.

Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων για την όποια βοήθεια μου δώσετε.

Να είστε καλά και πάντα γεροί. Σίμος :)

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Τ'ακούσατε ρε όλοι???? Τον κο ΑLX είπε!!! Τον κο ALX. :tooth:

Φίλε μου σε ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια. Τα ράουλα που λέω δεν είναι πάνω στην αλυσίδα. Είναι μεγάλα στο μέγεθος καρυδιού και βρίσκονται όπου είπα στο αρχικό ποστ. Επίσης μην νομίζεις ότι τρώγονται τόσο εύκολα αυτά. Χρειάζονται τουλάχιστον 30000χιλ για να δείξουν βαθιές ρωγμές.

Οι τσιμούχες των τροχών, είναι στο κέντρο των τροχών. Εκεί που περνάει ο πύρος που ασφαλίζει τον τροχό. Εκεί υπάρχουν τσιμούχες που καλύπτουν τα ρουλεμάν του τροχού εσωτερικά.

Mε το λάδι μην ανησυχείς. Δεν χρειάζεται να χώσεις όλο το δάχτυλο μέσα :P Βγάζεις τάπα και πασαλείφεις λίγο το δάχτυλό σου.

Λογικά για έλεγχο θα πάτε παρέα με τον πωλητή. Εγώ δεν θα έδινα ποτέ μου τη μοτό σε κάποιον να πάει να την ελέγξει ο μηχανικός του χωρίς να είμαι μπροστά.

Επίσης.... :clapping2: για το έντυπο που έφτιαξες!!! :thumbsup:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

mister ALX πως μπορουμε να διαπιστοσουμε τi μοντελο ειναι το xtr αν δηλαδη ειναι07,08 κτλ υπαρχει καποια φαινομενικη διαφορα?Ευχαριστω εκ των προτερων.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

ΟΔΗΓΟΣ ΑΓΟΡΑΣ ΜΕΤΑΧΕΙΡΙΣΜΕΝΗΣ ΜΟΤΟΣΥΚΛΕΤΑΣ

...

ΑLX ©

Ανανεώθηκε Τhu Νοv 11 2010 19:32 pm

Ένα ωραίο έντυπο που έφτιαξε ο φίλος μας kasperghost και τον ευχαριστώ.

Tελικα,αυτος ο (καλος!) οδηγος εχει κυκλοφορησει γενικως, στο διαδικτυο..

http://www.facebook.com/topic.php?uid=72897877982&topic=8850

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Kαι μια αναφορά στο συγγραφέα... ούτε γι'αστείο. Δεν έχω facebook αλλιώς...

Καλα.. Μην το ψαχνεις..

Και το θεμα αυτο! που ανοιξα, βαζοντας link την "πηγη", ειδες να εχουν εκει καμμια παραπομπη?

Επεισης το θεμα αυτο! (Απο την ιδια "πηγη") ειδες να εχει επεισης καμμια παραπομπη??

(Το www.mototriti.gr, δεν το αναφερω καν, μιας και ειναι οι "πρωταθλητες" του θεματος, γενικως.. :/ )

Τροποποιήθηκε από τον black_hawk

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Ωραίος ο ALX!!

σύντομα θα μου χρειαστούν οι συμβουλές για το CBF που λέω να πάρω...

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

ALX είσαι φοβερός!!! Αυτό το θέμα είναι αρτιότατο στο θέμα της μεταχειρισμένης μοτό!

ΥΓ. Μακάρι να το είχα διαβάσει πριν προβώ στην αγορά της μηχανής μου...

Όχι τόσο γιατί δεν μου κάνει τις βόλτες μου, αλλά περισσότερο στο ότι θα μπορούσα να έχω κάνει πολύ καλύτερη επιλογή!!!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Επειδή και εγώ είμαι στην αναζήτηση μεταχειρισμένης moto και έχω ρίξει πολύ μελέτη σε αυτό τον οδηγό θέλω να αναφέρω κάποια πράγματα τα οποία σκέφτηκα και ίσως θα μπορούσαν να προστεθούν στην διαδικασία ελέγχου, αν βέβαια επιβεβαιώσει κάποιος ότι μπορούν να γίνουν αυτοί οι έλεγχοι.

Όπως ανέφεραν μερικοί, ο προηγούμενος ιδιοκτήτης δείχνει πολλά. Δηλαδή αν είναι γκαζιάρης κοντράκιας κλπ. Το ίδιο δείχνει και μία μηχανή που έχει αλλάξει πολλά χέρια και συχνά. Δηλαδή πιθανόν όσοι την αγοράζουν μετά να προσπαθούν να την ξεφορτωθούν για διάφορους λόγους (προβλήματα που δεν είχαν βρει κατά την αγορά).

Επομένως ίσως μπορεί κάποιος από την άδεια κυκλοφορίας να βρεί πόσους ιδιοκτήτες έχει αλλάξει η μηχανή και σε τι χρονικό διάστημα.

Γίνεται κάτι τέτοιο;

Μπορούμε να έχουμε πρόσβαση σε αυτά τα στοιχεία; π.χ. με αριθμό πλαισίου.

Το αναφέρω γιατί έχω δεί συγκεκριμένη μηχανή σε διάστημα περίπου 6 μηνών να πωλείται με αγγελίες κατα καιρούς από διαφορετικούς πωλητές (άλλο τηλέφωνο,όνομα, περιοχή). Εμένα αυτό μου φαίνεται ύποπτο.

Επίσης, από την άδεια κυκλοφορίας, αριθμό πλαισίου κλπ, ίσως μπορούμε να μάθουμε από την αντιπροσωπεία κάποια πράγματα για το ιστορικό της μηχανής. Σε πολλές αντιπροσωπείες για να πάρεις ανταλλακτικά, ζητάνε την άδεια για να δούν τον αριθμό πλαισίου. Λογικά αυτό γίνεται για να δώσουν το σωστό ανταλλακτικό βάσει μοντέλου.

Μήπως κάπου καταγράφονται οι αγορές ανταλλακτικών και έτσι μπορούμε να δούμε από την αντιπροσωπεία τι έχει αγοραστεί-αλλαχτεί στο συγκεκριμένο μηχανάκι;

Επίσης κάποιος φίλος είχε αγοράσει μεταχειρισμένο αυτοκίνητο, για το οποίο έμαθε εκ των υστέρων μέσω της ασφαλιστικής που ήταν ασφαλισμένο το αμάξι όταν το αγόρασε, ότι το αμάξι είχε ατύχημα με ζημιά μερικών χιλιάδων ευρώ.

Επειδή αυτά τα στοιχεία τα βρήκε κατά τύχη (μέσω γνωστού του στην ασφαλιστική), γίνεται να έχουμε πρόσβαση και σε αυτά τα στοιχεία;

Αν ξέρει κάποιος ας ενημερώσει αν μπορεί να γίνει κάποιος από τους παραπάνω ελέγχους.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Αυτά ίσως να γίνονται στην Γερμανία ή σε αντίστοιχες χώρες. Στην Ελλάδα με το μπάχαλο που επικρατεί, δυσκολα.

Μόνο μέσω ασφαλιστικών εταιριών (κι αν έχεις κάνα γνωστό να ασχοληθεί) μπορείς να βρεις σε πόσα ονόματα ασφαλίστηκε το συγκεκριμένο όχημα, ώστε να βρεις με σιγουριά πόσα χέρια έχει αλλάξει.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

ΠΑΝΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΕΞΑΙΡΕΣΕΙΣ ΟΠΩΣ ΕΓΩ . ΕΧΩ ΑΠΟ ΤΟ ΜΑΙΟ ΤΟΘ 2006 ΤΟ GSX 1400 ΚΑΙ ΕΧΩ ΚΑΝΕΙ ΜΟΝΟ 14,000ΧΛΜ. ΤΟ ΘΕΜΑ ΟΜΩΣ ΕΙΝΑΙ ΠΩΣ ΠΕΙΘΕΙΣ ΤΟΝ ΑΛΛΟ ΟΤΙ ΤΟΥ ΛΕΣ ΑΛΗΘΕΙΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΕ ΠΕΡΝΑΕΙ ΓΙΑ ΠΑΠΑΤΖΗ ???? :mB_faskelo:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Καλημέρα παιδιά,

Καταρχήν θέλω να ευχαριστήσω όλα τα παιδιά που γράφουν σε αυτό το φόρουμ. Τον τελευταίο μήνα που ψάχνω μηχανάκι για την επανένταξη μου στο χώρο των δικυκλιστών έχω βρει πολλές πληροφορίες για τις διάφορες απορίες που έχω σε αυτό το φόρουμ.

Και τώρα στο ψητό, έχω καταλήξει στο Honda FMX, πήγα πρόσφατα σε επίσημο αντιπρόσωπο της Honda στην Ηρακλείου. Γενικά με τα λίγα που θυμόμουν όταν το έλεγξα το μηχανάκι ήταν οκ (δεν είχα τον οδηγό μαζί μου, αλλά... αντιπρόσωπος Honda, αν κάνουν και αυτοί μ@@@κιες ας πάμε να πηδηχτούμε απ'το παράθυρο!!). Το μόνο που μου έκανε εντύπωση και με κράτησε απ'το να δώσω προκαταβολή ήταν οι εξατμίσεις, Κοντά στο μοτέρ οι εξατμίσεις είχαν κάτι σαν άλατα να το πω? χώμα να το πω? και εγώ δεν ξέρω τι να το πω, ήταν καφέ ανοιχτό στο χρώμα και στην υφή σαν να ακουμπούσες γυαλόχαρτο.

Μπορεί η απορία μου να είναι αστεία αλλά θα ήθελα μια γνώμη από σας αν γνωρίζετε τι μπορεί να είναι αυτό, από τι μπορεί να έγινε και αν είναι κάτι που πρέπει να με αποτρέψει απ'το να πάρω το μηχανάκι.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Eίναι κάτι εντελώς φυσιολογικό αυτό. Είναι από τις λάσπες που πετάει εκεί ο τροχός και "καίγονται" πάνω στους καυτούς λαιμούς.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

καλυτερα να κοιταξεις απο ιδιωτη στο car.gr

σε τι τιμη στο δινει; ποσα χιλιομετρα εχει;

για τις εξατμισεις δες εδω

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

καλυτερα να κοιταξεις απο ιδιωτη στο car.gr

σε τι τιμη στο δινει; ποσα χιλιομετρα εχει;

για τις εξατμισεις δες εδω

Απο εκει τον βρηκα και αυτον, 3300 με 19.000 του '07. Στα συν εχει οτι δινει ενα χρονο εγγυηση για τον κινητηρα.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

+1 Πολυ καλος οδηγος!!Θελει ψαξιμο το μεταχειρισμενο παιδια!!Εγω μεχρι να παρω το Β-Στρομ ειχα δει 3-4 μηχανακια,οπου ολα ειχαν θεμα και καποια μαλιστα πολυ σοβαρα και πολυ καλα κρυμμενα!!Οποτε παντα ελεγχο!!Και οχι παρορμητισμους στις αγορες μας γιατι θα στεναχωριομαστε για κατι που πηραμε να μας κανει χαρουμενους!! :_thumbsup:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Καλησπέρα, και καλώς σας βρήκα. Σκανάροντας το φόρουμ έπεσα (σχετικά νωρίς :) ) πάνω σ'αυτόν τον οδηγό

συγχαρητήρια ALX ο οδηγός σου, μου είναι κάτι παραπάνω από πολύτιμος , αφού ετοιμάζομαι για αγορά μεταχειρισμένης μηχανής.

Έχω αποφασίσει το μοντέλο (ΧΤ660Χ) και παρακολουθώ τις "εξελίξεις". ;)

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Ευαγγέλιο οχι απλα οδηγός μεταχειρισμένης!!!

Πέρυσι τέτοιο καιρό έψαχνα για μεταχειρησμένη ...

ΟΛΑ τα ποστ του ALX ειναι χρησιμα

Τροποποιήθηκε από τον kakakis

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

αψογος ο οδηγος αλλα για να ελενξεις ολα αυτα θελεις 1 ωρα ..λιγο δυσκολο δεν ειναι με τον ιδιοκτητη πανω απο το κεφαλι σου; Οταν πας την μηχανη στον μηχανικο ελενχει τιποτα απο αυτα η ουτε τα μισα ...επισης αν δεν εχεις γνωστο μηχανικο μπορεις να πας το μηχανακι στο επισημο σερβις;

Τροποποιήθηκε από τον sorips

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα