Jump to content
delaaa

[HELP]Πώς να πείσεις τους γονείς σου να σου αγοράσουν μηχανάκι...

Recommended Posts

Ηξερα απο μικρο παιδι ενα Γιωργακη,απο 5 χρονων, αυτος μεγαλωσε, εφτασε τα 16, του πηρε η μανα του ενα μηχανακι ενα CRM50,δεν ετρεχε,ολα ΟΚ,μετα του μπηκαν ιδεες στα 17 να παρει πιο γρηγορη,οι γονεις δεν τον αφηναν,ειχαν ομηρικες μαχες στο σπιτι,πουλησε το CRMακι και πηγε βοηθος σε οικοδομη και μαζεψε λιγα ακομα λεφτα και πηγε και πηρε ενα Bandit400,του εβαλε και εξατμιση και χαιροταν,δε προλαβε να περασουν 6 μηνες και στο καλλιμαρμαρο σταδιο ενα βραδι που ετρεχε (δεν ειχε αισθηση του κινδυνου) εχασε τον ελεγχο και επεσε και χτυπησε με το κεφαλι (φορουσε κρανος) σε κολωνακι,το κρανος εσπασε αλλα ο Γιωργακης σκοτωθηκε ακαριαία.

Εχουν περασει 3 χρονια απο τοτε, και η μανα του δεν εχει σταματησει μερα να κλαιει, τρεχει στα ιδρυματα και εχει αναλαβει παιδακια εκει να τα φροντιζει (και οικονομικα) ωστε να ξεχνιεται,ηταν μοναχοπαιδι,το δωματιο του ηταν οπως το αφησε το τελευταιο βραδι και η μανα του κλαιει καθημερινα εκει.

Ωραια τα καταφερες Γιωργακη...μαγκα μηχανοβιε.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Ευχαριστώ που απάντησες ... Στο link όπου μου έδωσες δεν με βοήθησε και πόλυ (το 'χα κοιτάξει πριν λίγα λεπτά αφου κανω αυτό το thread) ... Εάν ειναι δυνατόν να απαντήσετε ανάλογα σε αυτα που είπα στο πρώτο post.

Καλά και γω τα ίδια πέρναγα με τους γονείς μου.Στα 16 μου τους ζήτησα μηχανάκι και μου λέγαν ακριβώς τα ίδια (ενω ο πατέρας μου χρησιμοποιεί μηχανάκι <_< ).Όταν έκλεισα τα 18 τους ειπα: "Είμαι 18 πλέον αποφασίζω εγώ για το μέλλον μου θα πάρω μηχανάκι και δε με νοιάζει τι λέτε".Έτσι κι έκανα δούλεψα ενα 4 μηνο έβγαλα τα λεφτά πήρα δίπλωμα μηχανάκι και κράνος και ενώ φώναζαν τη πρώτη βδομάδα τώρα δε μου λένε τίποτα.Ίσα ίσα πηγαίνω και το πατέρ αμου καμιά φορα στη δουλειά :P .Και όχι μόνο δ εμου λένε τίποτα αλλά θα μου δώσουν λεφτά για να πάρω τη kawasaki ninja 250cc

Φίλε μου απο οτι βλέπω κάπως έτσι θα γίνει και με σένα...τι να πω μακάρι να το πάρεις απο τώρα.. :)

Τροποποιήθηκε από τον Dare-Devil

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Μετά από τόσα χρόνια, βλέπω τα μηνύματα και μπορώ να ταυτιστώ. Αναρωτιέμαι ο delaaa τι έκανε τελικά. Πώς εξελίχθηκε η ζωή του και αν πήρε αυτό που ήθελε. Όλοι είσαστε πανέξυπνοι και μορφωμένοι άνθρωποι. Κυρίως εσύ φίλε Ορέστη, αν και θα έπρεπε να μιλάω στον πληθυντικό. Όλα αυτά που αναφέρθηκαν από εσένα είναι έγκυρα μέχρι σημερα. Δν περιμένω να απαντήσει κανείς σε αυτό το μήνυμα, αλλά έπρεπε να σας πω ένα μεγάλο ΜΠΡΑΒΟ!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Ναι, αυτό σκέφτομαι κι εγώ. Προσπαθώ να πείσω τον πατέρα μου να μου βάλει υπογραφή για το δίπλωμα σε 10 μήνες που κλείνω τα 16 αλλά λέει ότι είμαι ανώριμος και επειδή θέλω παλιό παπάκι, λέει επίσης ότι δεν αξίζει. Και νιώθω απαίσια 😄

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
πριν 4 ώρες, το μέλος Noukis έγραψε:

θέλω παλιό παπάκι, λέει επίσης ότι δεν αξίζει

Σ αυτό έχει δίκιο. Αν είναι να πέσεις, τουλάχιστο να φταις ο ίδιος κι όχι το ηλίθιο εκείνο μπροστινό σύστημα ανάρτησης και τα φρένα της κακιάς ....ώρας.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Και μένα δεν έβαζαν υπογραφή στα 16, νόμιζαν ότι αν έχω δίπλωμα θα καβαλάω το μηχανάκι και θα πηγαίνω μακρυά, ενώ όσο δεν θα είχα δίπλωμα, ΝΟΜΙΖΑΝ ότι θα κυκλοφορώ στο χωριό και γύρω γύρω... Πραγματικά ένα παιδί 16 ετών δεν είναι ώριμο, το κρίνω από τον εαυτό μου, αλλά ρε φίλε πραγματικά όταν ο γονιός είναι πίσω από το φεγγάρι (για τους δικούς μου λέω) προτιμά να κυκλοφορεί το παιδί του ακρανωτο και 5 χρόνια χωρίς δίπλωμα, με κάθε ρίσκο, και δεν παει να βάλει μια υπογραφή ώστε να κάνει τις βόλτες του νόμιμα, αλλά όταν δεν υπάρχει η μοτοσικλετιστικη παιδεία αυτά γίνονται.

Εχετε μηχανάκι στην οικογένεια?

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
πριν 44 λεπτά, το μέλος Tasos Meli έγραψε:

Έχουμε μηχανή 500 κυβικά. Ο πατέρας μου από 18 χρόνων ασχολείται, πήγε από glx μέχρι kle500 και άλλαξε διάφορες μηχανές. Μου λέει να περιμένω μέχρι τα 18 για να έχει την οικονομική δυνατότητα να με βοηθάει στο να πληρώνω ασφάλειες, τέλη κυκλοφορίας βενζίνη κλπ. Επίσης δεν θέλει να πάρω παπί παλιάς σχολής όπως glx, c50, townmate ( αυτά κοιτάω εγώ ) γιατί λέει πως θα με κουράζουν μιας και είμαι 1,83 και επίσης είναι πολύ ακριβά. Πλέον κοστίζουν όσο ένα σύγχρονο παπί μεταχειρισμένο. Έτσι κι αλλιώς, είτε 16 είτε 18 εγώ θα αρχίσω με παπί για να το μάθω καλά και έπειτα να συνεχίσω ( εάν συνεχίσω ) με καλύτερη μηχανη

Τροποποιήθηκε από τον Noukis

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Η αλήθεια είναι ότι δεν αξίζει να πας σε αυτά τα παλιά παπάκια που ανέφερες, κυρίως σε θέμα ασφαλείας δεν είναι ότι καλύτερο, προτιμω να πάω σε κινεζικό αλλά πιο πρόσφατο μοντέλο.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Ευχαριστώ όσους απάντησαν. Έχω τις γνώμες σας στο μυαλό μου και διαμορφώνω τη δικιά μου. Κρίμα που τα παλιά παπάκια δεν ειναι ασφαλή, μου αρέσουν πάρα πολύ σε εξωτερική εμφάνιση και έτσι κι αλλιώς δεν σκόπευα να τα πειράξω για να βάζω κόντρες. Μια εξάτμιση θα άλλαζα μόνο γιατί η εργοστασιακή δεν μου αρέσει. Κράνος πάντα, καθρέπτες, ποδιά, φώτα πάνω κλπ. Τότε η επόμενη επιλογή μου είναι είτε το Yamaha Z125 είτε το XT125X.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
πριν 1 ώρα, το μέλος Noukis έγραψε:

Μου λέει να περιμένω μέχρι τα 18 για να έχει την οικονομική δυνατότητα να με βοηθάει στο να πληρώνω ασφάλειες, τέλη κυκλοφορίας βενζίνη κλπ. Επίσης δεν θέλει να πάρω παπί παλιάς σχολής όπως glx, c50, townmate ( αυτά κοιτάω εγώ ) γιατί λέει πως θα με κουράζουν μιας και είμαι 1,83 και επίσης είναι πολύ ακριβά. Πλέον κοστίζουν όσο ένα σύγχρονο παπί μεταχειρισμένο. Έτσι κι αλλιώς, είτε 16 είτε 18 εγώ θα αρχίσω με παπί για να το μάθω καλά και έπειτα να συνεχίσω ( εάν συνεχίσω ) με καλύτερη μηχανη

Το σκεπτικό του  προσανατολίζεται αποκλειστικα στο οικονομικό.

Που ειναι λάθος στη μοτοσυκλέτα. Σχεδον όλοι εδω μεσα (και εξω) θα σε βεβαιωσουν οτι τις αγοράζουμε με την καρδιά, και οχι κοιτωντας τιμές.

Κατανοείς σαφως οτι μεχρι τον 3/'22 ΔΕΝ μπορεις να οδηγησεις τίποτα νόμιμα. Τότε λοιπον στα 16, θεωρω θα ειναι αδυνατο να μην πάεις βολτα καποιο παπι φιλου ή να αποκτησεις (με γονικη συναινεση) κάποιο 50ρι.

Εχεις 10 μηνες να τους πείσεις. Η γραφη σου φαινεται οκ, και δειχνει οτι το θες πολυ.

My2c.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Την 25/3/2008 at 11:57 ΜΜ, το μέλος OrEsTiS82 έγραψε:

Πολυ σωστο αυτο που λες αλλα μην ξεχνας οτι ειναι 16 χρονων παιδι, εχει σχολειο,διαβασματα,φροντιστηρια και ελαχιστο χρονο, δε μπορει αυτη την στιγμη να εργαστεί για να μαζεψει για το μηχανακι,σαν καθε εφηβος ζει απο τα χρηματα των γονιων του,εγω μικρος δουλευα τα καλοκαιρια και ετσι αγοραζα μηχανακι,δε μου εδιναν χρηματα να αγορασω μηχανακι γιατι ελεγαν οτι θα σκοτωθω.

Οσο μεγαλωνα θεωρουσα μ@λ@κι@ να παρω εστω και ενα ευρω απο τους δικους μου για μηχανακι,ειμαι πολυ υπερηφανος για αυτο,τα αγοραζα μονος μου και δεν τους επεφτε λογος εαν εγω θα πουλησω την μηχανη μου η θα παω να παρω καποια αλλη,αμα δεν ιδρωσεις για να αγορασεις κατι δεν θα το αγαπησεις ποτε παρα πολυ, ουτε θα το προσεχεις σαν τα ματια σου οπως θα προσεχες εαν στο εκαναν δωρο. 🙂

Σωστά αυτά που λες, αλλά σε περίπτωση που οι γονείς σου λένε: " Όσο ζεις μαζί μας, ζεις με τους κανόνες μας κι ας είσαι και 30 χρονών" εκεί τι κάνεις; Χθες που έγινε η τελευταία συζήτηση για μηχανάκι, ( δεν ξανανοίγω κουβέντα με τους δικούς μου ) μου είπαν ότι ακόμα και στα 18 αν πάρω, δεν θα κάνω ότι θέλω, δηλαδή θα γυρνάω σπίτι στις 9:30, δεν θα αλλάξω εξάτμιση, δεν θα αλλάξω χρώμα, ζάντες κλπ. Αυτό με θολώνει πολύ άσχημα μέσα μου και νιώθω πολύ μειονεκτικά κυρίως γιατί όλο το γυμνάσιο έχει παπάκια, πάνε βόλτες, για μπάνιο, και είναι ανεξάρτητοι. Τι μπορώ να κάνω; Να βγάλω κρυφά δίπλωμα στα 18 και να έχω κρυμμένο το μηχανάκι; 

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
πριν 22 λεπτά, το μέλος Noukis έγραψε:

όλο το γυμνάσιο έχει παπάκια, πάνε βόλτες, για μπάνιο, και είναι ανεξάρτητοι. Τι μπορώ να κάνω;

Να σκεφτείς ότι κάποτε θα γίνεις π.χ. 30, και όλα αυτά, τι κάνανε τα παιδιά στο σχολείο, τι σκεφτόσουν εσύ τότε, τι απόγιναν όλοι αυτοί (ούτε καν θα ξέρεις) και τι σημασία θα έχουν τότε (καμία απολύτως, το πιο πιθανό δεν θα τα θυμάσαι καν), θα είναι ΑΣΤΕΙΕΣ, ΓΕΛΟΙΕΣ και ΑΣΗΜΑΝΤΕΣ ιστορίες, και θα χαίρεσαι που μεγάλωσες και τα άφησες οριστικά και πολύ μακριά πίσω σου.

Η ζωή σου ΤΟΤΕ θα είναι μια ιστορία σαν βιβλίο 200 σελίδων, η ζωή σου τώρα είναι ο πρόλογος του συγγραφέα και η αφιέρωση στην γυναίκα του στην δεύτερη σελίδα. Για αυτήν την ασήμαντη εισαγωγή κάθεσαι και προβληματίζεσαι και της δίνεις σημασία τώρα.

Τελείωνε τις σπουδές σου, τελείωνε το στρατό, βρες αξιοπρεπή δουλειά, πιάσε σπίτι δικό σου, γίνε ΑΝΘΡΩΠΟΣ (τώρα δεν είσαι ακόμα, όχι πλήρως έστω, θα γίνεις όταν τα κάνεις όλα αυτά) και ΤΟΤΕ πάρε ότι γουστάρεις και μπορείς, με τους όρους τους δικούς σου, και χωρίς να δίνεις αναφορά σε κανέναν.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

A ναι, κι αυτό: Απαντάς σε ποστ του 2008, έχουμε 2021, το πιο πιθανό είναι ο χρήστης να μην είναι πια στο φόρουμ

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
πριν 3 ώρες, το μέλος FlyingInADream έγραψε:

A ναι, κι αυτό: Απαντάς σε ποστ του 2008, έχουμε 2021, το πιο πιθανό είναι ο χρήστης να μην είναι πια στο φόρουμ

Αυτό πού το πας;

"Ο συμφορουμίτης στον οποίο απαντάτε ενηλικιώθηκε"

Γιατί είμαι αρκετά σίγουρος οτι κατά 90% η κάψα σου να πάρεις μηχανάκι είναι επειδή βλέπεις τους άλλους που έχουν. Ομως, όπως (πιθανά) και ο συμφορουμίτης που την έκανε, όταν πας 18-19 να δεις τα καλά του αυτοκινήτου να χάσεις κάθε όρεξη για 2 τροχούς.

Γιατί τα δίτροχα δεν είναι για όλους.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα