Jump to content
ALX™

Ελαστικά για όλα τα On Off.

Recommended Posts

Εγώ θα έλεγα τα υπερδοκιμασμένα Metzeler Sahara. Πάνε άσφαλτο με τρομερό κράτημα (και στη βροχή) πάνε χώμα... αλλά κρατάνε μαξ 10000χιλ

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες

Eιμαι κι εγω για λαστιχα στο TRANSALP, οπου να ναι.

Τι προτεινετε Anakee 2 ή Metzeler Sahara ?

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Ενδιαφέρον και γενικά χρήσιμο. Δεν συμφωνώ όμως με όλες τις θέσεις του πίνακα. Πχ. στα Metzeler είναι δυνατόν να δείχνει ότι τα Tourance έχουν τον ίδιο προσανατολισμό χρήσης με τα Enduro; Τα μεν έπρεπε να είναι λίγο πιο αριστερά στην κλίμακα και τα δε αρκετά πιο δεξιά.

Το ίδιο και στα Pirelli, όπου υποστηρίζουν ότι η μοναδική διαφορά των MT90 S/T και ΜΤ90 A/T είναι στο μέγεθος της μηχανής και όχι στην χρήση της...

επισης τα karoo t σε καμια περιπτωση δεν ειναι περισοτερο χωματινα απο pirelli mt21.

Ψαχνοντας για on-off λαστιχο επεσα σε αυτο το thread,

και θα ηθελα την βοηθεια σας για την καταλληλοτερη επιλογη

Χρηση που γινετε στο kle:

Εθνικη ~2*35χλμ 3-4 φορες την βδομαδα

Πολυ μικρες αποστασεις 3χλμ *5-6 μερα

Κανενα χωματοδρομο/πετροδρομο ~15χλμ ανα μια δυο βδομαδες

Και θα ηθελα να αρχισω να κανω και καμια μεγαλυτερη εκδρομη σιγα-σιγα.

Οποτε πιστευω πως η χρηση προσεγγιζει το 80 Οn-20 Off

Υποψην οτι σε ολες τις περιπτωσεις οδηγω χαλαροτατα(~120 max στο τσακιρ κεφι εθνικη) και οτι το μηχανακι σηκωνει αρκετες φορες ~180 κιλα στην σελα του.

(Το μηχανακι το εχω ~6μηνο στην κατοχη μου και φοραει michelin sirac τα οποια μου εχουν φανει οκ για αυτα που κανω και περισσοτερο τα αλλαζω γιατι εχω διαπιστωσει πως εχουν μικρες ρωγμες στο πλαι τους(ξεραμενα?) παρολο που εχουν πολυ πελμα ακομα.)

Τα υποψηφια:

Continental Escape

Shinko 705

Heidenau k60

Kαι τελος εαν παιδευτω πολυ θα ξαναπαω στα sirac αν και μαλλων παραμενουν 4η επιλογη.

Oποιαδηποτε αλλη παρατηρηση/προταση δεκτη :angel_not:

για τα heidenau στο advrider.com εχω διαβασει καλα λογια.καλο το metzeler enduro 3 που προτεινει ο ALX αλλα αδικαιολογητα ακριβο για τα χρονια που βρισκεται στην παραγωγη.εναλλακτικη λυση pirelli A/T SCORPION.ΥΓ:οι γνωμες πολλες φορες σε μπερδευουν περισσοτερο.εχω διαβασει κακες κριτικες για το mt21 της pirelli ειδικα για την συμπεριφορα σε ασφαλτο(κυριως βρεγμενη).εβγαλα ολο το χειμωνα κυκλοφοροντας καθημερινα με βροχες και το λαστιχο ηταν αψογο.τοσο καλο που δεν χρησιμοποιησα το δευτερο σετ με τα scorpion

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Γεια σας παιδια ηρθε ο καιρος να αντικαταστησω τα λαστιχα στο μωρο και θα ηθελα τη βοθεια σας τα θελω πιο πολλη ασφαλτο και ελχιστα χωμα σας ευχαριστω προκαταβολικα

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Michelin Anakee 2. Δοκιμασμένα (και εγγυημένα κορυφαία) σε Varadero & Africa...............

Εντυπώσεις θα βρείς ΕΔΩ, και ΕΔΩ, και ΕΔΩ.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

To Michelin Anakee2 είναι το καλύτερο λάστιχο που έχω βάλει στο κλρ. Πιο πριν μαμά dunlop, pirelli MT90, pirelli trail.

Ισχύουν επίσης αυτά που είπε ο ALX για το sahara Που το είχα σε διάφορα παλαιότερα μηχανάκια και έχουν πολύ μαλακιά γόμα, με πολύ πρόσφυση αλλά κάνουν πολύ θόρυβο και λιώνουν γρήγορα οπότε αν δεν μπαίνεις χώμα δεν υπάρχει λόγος.

Επίσης το Dunlop TR91 Trailmax δεν το έχω δοκιμάσει αλλά βλέπω ένα μέλος του φόρουμ πως οδηγάει και πρέπει να είναι επίσης κορυφαίο και λίγο πιο οικονομικό από anakee2.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

To TR91 στο GS τουλάχιστον που είναι βαρύ μηχανάκι απλά μαμάνε! Εύκολα θα τα ξαναέβαζα, αλλά κόλλησα να πάω σε φουλ στρητάδικα.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

εχω κανει 13000 χλμ με ΕΧP tourance , ικανοποιημενος ''σχετικα''

πλεον εχω γραψει 10000 χλμ με conti trail attack και ειμαι ενθουσιασμενος , η τα λαστιχα γ@μανε πραγματικα η το μηχανακι ειναι πολυ πιο τρενο απ το προηγουμενο η εγω παω τρενο :crazy::tooth:

θα τα ξαναεβαζα ανετα αλλα τα επομενα θα ειναι τα roadsmart II ετσι για δοκιμη :_thumbsup:

το μηχανακι ειναι GS 1200

μην μου πει κανενας για michelin , απλα δεν τα γουσταρω κ δεν τα βαζω :puke:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Παίδες να κάνω και γω μια σχετική ερώτηση : μπορείτε να μου προτείνετε ένα καλό λαστιχάδικο για τα anakee 2 στην Αθήνα που να έχει και καλές τιμες;

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Παίδες να κάνω και γω μια σχετική ερώτηση : μπορείτε να μου προτείνετε ένα καλό λαστιχάδικο για τα anakee 2 στην Αθήνα που να έχει και καλές τιμες;

Για τον Περιστερα λενε...και σε αλλα φορουμ...και ομοσταυλα σου...κανε μια δοκιμη βολταροντας απο κει...

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

φιλαρακι γεια εγω εχω πανω τα metzeler tourance exp δεν εχω μεινει καθολου ευχαριστημενος αργει πολλη να ζεσταθει απο συζητησει που ειχα πιο πολλοι μου ειπαν για τα anakee 2 αυτα και αλλη μια καλη επιλογη ειναι τα michelin sirak

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Ψαχνοντας για on-off λαστιχο επεσα σε αυτο το thread,

και θα ηθελα την βοηθεια σας για την καταλληλοτερη επιλογη

Χρηση που γινετε στο kle:

Εθνικη ~2*35χλμ 3-4 φορες την βδομαδα

Πολυ μικρες αποστασεις 3χλμ *5-6 μερα

Κανενα χωματοδρομο/πετροδρομο ~15χλμ ανα μια δυο βδομαδες

Και θα ηθελα να αρχισω να κανω και καμια μεγαλυτερη εκδρομη σιγα-σιγα.

Οποτε πιστευω πως η χρηση προσεγγιζει το 80 Οn-20 Off

Υποψην οτι σε ολες τις περιπτωσεις οδηγω χαλαροτατα(~120 max στο τσακιρ κεφι εθνικη) και οτι το μηχανακι σηκωνει αρκετες φορες ~180 κιλα στην σελα του.

Τα υποψηφια:...

Τελικα επρεπε να μεσολαβησει μια στρατιωτικη θητεια και μια ενα μικρο χρονικο διαστημα εξωτερικο για να τα αλλαξω..

Με πολυ ψαξιμο κατεληξα αναμεσα στα shinko 705,metzeler sahara 3 και heidenau k60 scout.

Τα shinko 705 τα βρηκα τελικα ηρακλειο σε καλη τιμη αλλα δυστηχως μπερδεψε λιγο η συννενοηση κ δεν μπηκανε.

Τα sahara βρεθηκανε σε super τιμη (σε σχεση με τον ανταγωνισμο) 200ευρω ευρω περασμενα με σαμπρελες,αλλα τα απεφυγα λογω κυριως οτι ακουσα οτι βγαζουν θορυβο και κατα δευτερων λιγα χλμ.

Οποτε καταληξαμε στα heidenau k60 scout στα ~170 ευρω με παραγγελια απο το moto-endisi.gr:

Μια φωτο διπλα σε ενα tkc 80

2012_05_08_12_44_14.jpg

Mεχρι στιγμης εχω γραψει ~150χλμ (τα ~10 σε χωμα) και δηλωνω τρομερα ευχαρηστημενος παντου.Δεν εχουν βγαλει καθολου τρεμουλο και θορυβο(τουλαχιστων που να αντιλαμβανομαι με το kle μεχρι τα 150χλμ).

Μολις κανω καμια καλουτσικη βολτα(λογικα μεσα στο σαβ/ακο) θα επανελθω...

Τροποποιήθηκε από τον atopos

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Εχω ενα v-strom και Θελω ενα λαστιχο αποκλειστικα και μονο για ασφαλτινη χρηση.

Επειδη ζω στο εξωτερικο και η ασφαλτος εδω ειναι σαν γυαλοχαρτο,δεν τιθεται θεμα κρατηματος κλπ

Ασχετα με κρατηματα λοιπον...και επειδη τα λαστιχα εδω φθειρονται γρηγορα

Ποιο λαστιχο βγαζει-αντεχει πιο πολλα χιλιομετρα ;

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Επειδη ζω στο εξωτερικο και η ασφαλτος εδω ειναι σαν γυαλοχαρτο,δεν τιθεται θεμα κρατηματος κλπ

Για Bridgestone εισαι.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Pirelli Scorpion Trail!!δοκιμασμενα σε δρομους του εξωτερικου για 11000χιλ 2καβαλο,3βαλιτσο!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Battlewing ?

Ναι Battlewing θα σου ελεγα και εγω.

Μετα απο 16000 χλμ εχουν ακομα και κρατανε αρκετα καλα!!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

METZELER TOURANCE NEXT κατα κοσμον τα καινουργια exp .Εχει ακουσει κανεις τιποτα;Τα εχει φορεσει καποιος; Ειμαι ετοιμος να τα φορεσω .

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Metzeler Tourance Next Tires

The new Tourance NEXT are Enduro street tires that dares you to challenge any weather condition and any road. This 90/10 tire represents the latest generation of Enduro Street tires, featuring new compounds, profiles, structure and tread pattern for unmatched levels of stability, safety on wet and mileage. Rear tires are now dual compound, derived from Metzeler's Z8

Interacttires focused on increasing wet performance and mileage. The rear tire shoulder compounds are 100% Silica that guarantees an excellent chemical grip on wet surfaces and provides great confidence and feel. Front tires also feature a high silica content for improved handling and faster warm up.

Features:

• Improved wet grip and stability
  • Improved mileage over previous Tourance EXP tires
  • Features Metzeler's Zero Degree Steel Radial technology
  • MAW (Metzeler Advance Winding) system optimizes the spacing between the cords of the Zero Degree steel belt
  • Differentiated groove layout and shape
  • Improved water evacuation as the compound is always in contact with the road
  • Dual Compound rear sizes
    • Center, harder compound is 40-45mm wide depending on tire size
    • Rear tires feature Silica content of 50% in center compound specifically designed to optimize mileage and stability at high speeds and fully loaded
    • Shoulder compounds are 100% Silica to guaranty an excellent chemical grip on wet surfaces
    • Rear tires feature Metzeler Interact technology with three zones of variable tension belt layout, similar to the Roadtec Z8 Interact

[*]Front tires are single compound

• Front tires also feature a high Silica content (over 50%) and uses new polymers and resins to provide improved handling and grip with fast warm up
    • New, innovative high stiffness structure for a more sportbike-like tire behavior

[*]Ideal choice for the latest generation Adventure touring bikes

[*]OE on the new BMW R1200GS

Η Metzeler ειχε το GS στο μυαλο της οταν σχεδιαζε το ελαστικο. Γνωμη μου, θα ταιριαξει τελεια στο BMW και στο χαρακτηρα του. Ηδη στο ADVRider οι πρωτοι κατοχοι εχουν δηλωσει ενθουσιασμενοι.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Πιο gs ειχε στο μυαλο της ομως η μετζελερ; Το αεροψυκτο η το καινουργιο gs με τα +15 αλογα;

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Και για τα 2 ρε καγκουρα, βγαινει και στις διαστασεις του δικου σου αλλα και στις διαστασεις του νεου GS.

Metzeler has been a BMW development partner for the GS family since 1980 with street enduro products and since 1999 with the Tourance™ family products.

The new Tourance™ Next is the third generation of the Tourance range and was specifically designed for latest generation street enduro and adventure touring bikes.

The new sizes of the Tourance™ Next as original equipment on the BMW R 1200 GS will be the 120/70 R19 M/C and the 170/60 R17 M/C and they were developed directly in cooperation with the Bavarian manufacturer.

Tourance™ Next sets the new standard for the segment where grip on wet roads is concerned as well as in terms of safety thanks to the new compounds developed for the front and rear which work in synergy with new grooves arranged optimally on the tread.

This tyre can therefore guarantee excellent grip in the wet, conveying a sensation of total safety to the rider in any condition, even when the asphalt is dirty and slippery. The structure and profiles of the new Tourance™ Next were specifically designed for large new concept enduro bikes with particular attention to guaranteeing excellent stability even at high speeds and with the bike loaded down with top box and passenger.

In fact, the profiles were designed to absorb bumps in the asphalt in order to provide greater vehicle stability and for optimal interaction with the ABS and braking system.

The particularly resistant structure of the carcass creates a rigidity which translates into greater and easier handling of the bike.

The combination and interaction of the new tread and latest generation compounds result in a significant improvement compared to its predecessors in the Tourance™ family in terms of mileage thanks to better and more even tread wear.

Γενικα το λαστιχο σχεδιαστηκε σε συνεργασια με την BMW αλλα προοριζεται για ολα τα τελευταιας γενιας on-off που εχουν αλογα, βαρος και μερικα ηλεκτρονικα καλουδια.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα