Jump to content
FireFoxgr

KAINOΥΡΓΙΟΣ (Εντελώς)

Recommended Posts

Α σχετικά με το κόστος του διπλώματος, ας απαντήσει κανένας που να έβγαλε τώρα τελευταία γιατί όταν το έβγαλα εγώ ήταν μόλις που είχε απελευθερωθεί η χώρα από την οθωμανική αυτοκρατορία και πληρώναμε ακόμη σε τουρκικές λίρες...........................................................................

.............................

...γρόσια ήτανε τοτε που το βγάλαμε εμείς το δίπλωμα, τις λίρες τις καθιέρωσε ο Κεμάλ.........

Όσο για σένα φίλε FireFoxgr, άκουσε αυτούς που σού λένε γιά μικρό και καλό μέχρι να μάθεις την τέχνη.

Αν θές άκου και μιά ακόμη γνώμη, πάρε μεταχειρισμένο και εμπορικό, κράτα το για τα πρώτα σου βήματα, και σε 8 - 10 μήνες δωσε το γιά να πάρεις ό,τι θα τραβάει τότε η ψυχούλα σου. Πολλοί ξεκίνησαν για SS και κατέληξαν σε ON-OFF, και το αντίστροφο. Το πρώτο έχε το σαν πυξίδα, θα δείς που θα σε βγάλει.

Και κάτι βασικο: αν έχεις σφιχτό budget, μήν τα χώσεις ΟΛΑ στο μηχανάκι, θα χρειαστείς και εξοπλισμό, και εκεί ΠΡΕΠΕΙ να δώσεις το κάτι παραπάνω.

Καλωσόρισες, λοιπόν, καλή απόφαση και καλές βολτες.

Τροποποιήθηκε από τον Παναγιώτης Κ.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες

Παιδιά (και.. μεγαλύτερα παιδιά) σας ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας.

Η αλήθεια είναι ότι μπερδεύτηκα λιγάκι με τις τόσες μηχανές που προτείνετε και επειδή δεν είχα ΙΔΕΑ τι πάει να πει street,ss,onoff,γυμνό,ξεκούμπωτο :) κλπ το έψαξα λιγάκι καλύτερα και έμαθα πολλά πραγματα.

Θα ήθελα να πω ότι το στυλ που μου αρέσει και θα ήθελα να καταλήξω (με τα γούστα που έχω τώρα) σε ένα super street. Για τα γυμνά δεν τρελαίνομαι ίσως το γυρνούσα εκεί μετά απο μερικά χρόνια για να μπορώ να

μεταφέρω ίσως και μερικά πράγματα (με μπαγκαζιέρα ας πουμε). Ένας γνωστός μου έχει on-off το CRF 450 της Honda το οποίο επίσης είναι εντελώς έξω από τα νερά μου.

Να υπενθυμίσω ότι είμαι εντελώς άσχετος, πρώτη φορά ασχολούμαι με τις μηχανές σε προσωπικό επίπεδο. Ένας φίλος μου έχει μια παλιά honda cbr 600αρα αλλά δυστυχώς (παρ' όλο που ξέρει να οδηγάει) δεν έχει

δίπλωμα οπότε δεν τον θεωρώ και άτομο για να πάρω σοβαρή/υπεύθυνη γνώμη, αν και ξέρω πως ότι και αν μου πει θα ακουστεί ιδανικό (γιατί έχει super street που μου αρέσει και εμένα). Γι αυτό και γράφτηκα στο

forum για να πάρω διάφορες γνώμες..

Συμφωνώ με το post του helonaracer, βαδίζουμε στο ίδιο μήκος κύμματος σχετικά με την οδήγηση (γενικά). Σχετικά με τις καγκουριές θα έλεγα ότι τουλαχιστον στην αρχή δεν θα υφίσταται τέτοιο πράγμα μόνο και

μόνο από τον φόβο που θα έχω για το 'πράγμα' που βρίσκεται ανάμεσα στα πόδια μου..

Βλέπωντας λοιπόν τις πολλές μηχανές που προτείνατε αυτή που μου έκανε εντύπωση είναι η kawasaki ninja 250R (συγκεκριμένα του 2008) που είναι ακριβώς στο στυλ που μου αρέσει. Μου άρεσαν αρκετές που

προτείνατε και φαντάζομαι θα υπάρχουν άλλες τόσες οπότε για να σας ξεμπερδέψω θα ήθελα να μου πείτε την γνώμη που έχετε για αυτή (και ίσως άλλα μοντέλα στο ίδιο μοτίβο).Το θέμα είναι ότι, όπως είπα και

πριν, θα πρέπει να κινηθώ σε μεταχειρισμένη γιατί οι καινούργιες είναι τελείως εκτός του budget μου (αν υπολογίσουμε και τα υπόλοιπα πράγματα που θα χρειαστούν εαν πάρω τελικά, όπως είπε και ο φίλος Παναγιώτης Κ.)

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Το ίδιο πράμα με απασχολούσε κι εμένα πριν απο λίγο καιρό , κι εγώ ετσι ψαχνόμουν για το τι μηχανή να πάρω σαν πρώτο μου μηχανάκι.

Κατ'αρχίν γνώμη μου είναι μην ρωτάς και μιλάς με πολλούς γιατι οι μηχανόβιοι εχουν ολοι διαφορετική γνώμη. Αμα μαζέψεις 20 μηχανόβιους και τους κάνεις μία ερώτηση , θα πάρεις 20 διαφορετικές απαντήσεις.

Για να μην σε τρελάνουν λοιπόν επειδή ο καθένας θα πεί το "κουλό" του , να κοιτάξεις να βρείς έναν σοβαρό έμπειρο και αντικειμενικό άνθρωπο , ψημένο με τις μηχανές να σου πεί.

Τώρα άμα κατσεις και ακούς τον καθένα , σαν τον αλλον εδώ που σου λέει οτι , "οτι και να παρεις θα το ανοιξεις τέρμα "(ακου κουβέντες) δεν θα βρείς ποτέ άκρη.

Εγω λοιπόν κατέληξα στο συμπέρασμα , να πάρω μια πιο μεγάλη μηχανή γιατι θεωρώ οτι έχει πιο ασφάλεια. Πήρα λοιπόν ένα καινούριο TDM 900 και μέχρι στιγμής είμαι μια χαρά (κι ευχομαι πάντα να είμαι).

Σορυ μάγκες αν έγινα και λίγο κακός αλλά αυτή ειναι η αλήθεια. Τωρα αν εγώ έκανα σωστά η όχι με αυτήν μου την επιλογή , δόξα τον θεό , μυαλό πιστεύω οτι έχω , αφήστε να το ανακαλύψω μόνος μου.

B) Καλοριζικο,καλοταξιδο και παντα ορθιος.Μην υποτιμας και μην υπερεκτιμας ποτε τις δυνατοτητες της μηχανης σου. B)

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Καταρχήν μιας και πήρα το δίπλωμα τον Σεπτέμβριο του 2007 να σας πώ ότι μου κόστισε 400 EURO.

Φίλε το μηχανάκι που θα σου πρότεινα σαν αρχή να είναι μέχρι 400cc όχι παπί ή σκούτερ. Μην προτιμήσεις μεγαλύτερα κυβικά γιατί έχουν αρκετή δύναμη και θα σου είναι δύσκολο για αρχή.

Βέβαια ότι και να διαλέξεις να οδηγάς ΠΑΝΤΑ προσεκτικά και να φοράς ΠΑΝΤΑ ΚΡΑΝΟΣ.....................

Καλές βόλτες. :oops: ΠΑΝΤΑ ΚΡΑΝΟΣ

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Παιδιά (και.. μεγαλύτερα παιδιά) σας ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας.

................................................................................

.................................................................................

.................................................................................

...............

Το θέμα είναι ότι, όπως είπα και πριν, θα πρέπει να κινηθώ σε μεταχειρισμένη γιατί οι καινούργιες είναι τελείως εκτός του budget μου (αν υπολογίσουμε και τα υπόλοιπα πράγματα που θα χρειαστούν εαν πάρω τελικά, όπως είπε και ο φίλος Παναγιώτης Κ.)

......και μην ξεχνάς: κράνος, μπουφάν, μπότες, γάντια κλπ, προστετεύουν ΕΣΕΝΑ και οχι το μηχανακι, αρα η αξία τους θα πρέπει να είναι ανάλογη με την αξία που δίνεις στον εαυτό σου, και ΟΧΙ ανάλογη της μηχανής.

ΚΑΛΑ ΞΕΜΠΕΡΔΕΜΑΤΑ με την όποια επιλογή σου, πάντως αν θές να ακούσεις μια παλιοσειρά, απόφυγε τα super sport, είναι συνήθως πολύ ¨ξερά¨ (δηλ. απότομα) στις αντιδράσεις, μάθε την μηχανη ΚΑΙ τύς δρόμους με κάτι ποιό ήπιο.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Εγώ το βγάζω τώρα και θα δώσω 330 γιούρια. Με δίπλωμα αυτοκινήτου εδώ και 4 χρόνια

Και για το υπόλοιπο θέμα εγώ είμαι στην ίδια κατάσταση με την δική σου και μόλις το πάρω πηγαίνω για το dreambike στα δεξιά. Το ξέρω ότι είναι δυνατό αλλά αυτό μου άρεσε από την πρώτη στιγμή. Δεν θέλω με τπτ να φορτωθώ κάτι που δεν μου αρέσει, μόνο και μόνο επειδή είναι πιο αδύναμο. Την δύναμη και την βλακεία την έχει ο εγκέφαλος μας και το δεξί μας χέρι, όχι το μηχάνημα...

Αυτό που με προβληματίζει είναι οι πιθανές ζημιές από χαζοπεσίματα που ίσως γίνουν :unsure:

Τροποποιήθηκε από τον xlapatsas

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Ομολογώ πως δεν διάβασα όλα τα προηγούμενα ποστ και επειδή είμαι σίγουρος πως τα παιδία θα σε έχουνε συμβουλέψει σωστά θα είμαι σύντομος.

Μακριά από πίστας μηχανή ως πρώτη. (για λόγους βλέπε παραπάνω)

¨Έχω να σου προτείνω άλλο ένα bike για αρχάριους. Το Suzuki SV 650 και συγκεκριμένα το μοντέλο του 2002 ( 2002! Προσωπικά γούστα είναι αυτά ;) )

Το θεωρώ ιδανικό για αρχάριους.

Πάρε και μία φωτό:

d7ae_27.JPG

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Καλωσήρθες μαν! :D

Εγώ θα έλεγα να ξεκινήσεις απο κάτι ενδιάμεσο! Όχι παπί-σκούτερ επειδή σωστά σου είπε ο φίλος σου δεν είναι και πολύ ασφαλή ούτε είναι καλά σχολεία, αλλά ούτε και 600άρι καθώς η δύναμη του και το βάρος του μπορεί να σε βάλουν σε περιπέτειες (μπορεί και όχι) μέχρι να το μάθεις-συνηθίσεις.

Επίσης αφού το όνειρο σου είναι οι μηχανές πίστας, δηλαδή ss προτείνω ένα απο τα μικρά super sportάκια στα 125 κυβικά όπως cbr 125, yzf 125 κ.τ.λ. Απο δύναμη μάλλον θα σε απογοητεύσουν ΑΛΛΑ θα σε μάθουν πολλά πράγματα και σε λίγο καιρό θα μπορείς να ανέβεις σε κυβικά! Παίζουν και μετάχειρα τέτοια ;)

Αν διαθέτεις φράγκα ένα απίθανο (και δυνατό σχετικά) μηχανάκι είναι το aprilia 125! Το καλύτερο σχολείο για να μάθεις να οδηγείς ss αφού είναι πολύ καλά στημένο!! Και είναι και κουκλί!

Μετά στα 250 κυβικά παίζουν cbf 250 και άλλα παρόμοια και στα 400 κανα cb 400 ή κανα on-off 250 - 400

Αυτά. Μάλλον σε μπέρδεψα ε! Καλή παραμονή στο φόρουμ! :D

:thumbsup:

+1 Eδω και 2 μηνες εχω ενα CBR 125 και απο Σεπτεμβρη παω για 600...Ειτε V-Strom,ειτε CBF..Δεν ξερω ακομα.Μεγαλο σχολειο τα "μοτοσυκλετακια" με συμπλεκτη. ;)

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Εγώ το βγάζω τώρα και θα δώσω 330 γιούρια. Με δίπλωμα αυτοκινήτου εδώ και 4 χρόνια

Και για το υπόλοιπο θέμα εγώ είμαι στην ίδια κατάσταση με την δική σου και μόλις το πάρω πηγαίνω για το dreambike στα δεξιά. Το ξέρω ότι είναι δυνατό αλλά αυτό μου άρεσε από την πρώτη στιγμή. Δεν θέλω με τπτ να φορτωθώ κάτι που δεν μου αρέσει, μόνο και μόνο επειδή είναι πιο αδύναμο. Την δύναμη και την βλακεία την έχει ο εγκέφαλος μας και το δεξί μας χέρι, όχι το μηχάνημα...

Αυτό που με προβληματίζει είναι οι πιθανές ζημιές από χαζοπεσίματα που ίσως γίνουν :unsure:

Σίγουρα τα πεσίματα είναι να τα φοβάσαι.. Τώρα έχεις μηχανή ή σκέφτεσαι να πάρεις (και αν ναι, τι; ); Για μεταχειρισμένη ίσως;

+1 Eδω και 2 μηνες εχω ενα CBR 125 και απο Σεπτεμβρη παω για 600...Ειτε V-Strom,ειτε CBF..Δεν ξερω ακομα.Μεγαλο σχολειο τα "μοτοσυκλετακια" με συμπλεκτη. ;)

Ήταν η πρώτη σου μηχανή; Την πήρες καινούργια ή μεταχειρισμένη;

Εμένα όπως είπα και πριν μου άρεσε η καινούργια ninja 250cc. Μήπως είναι πάλι πολλά για αρχή;

Τροποποιήθηκε από τον FireFoxgr

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Για μένα για να κάνεις την καλύτερη αρχή είσαι εδώ..

Kawasaki ninja 250

περίπου 4000€ καινούργιο και περίπου 30 άλογα.

Ψάξτο λιγάκι

Αφού πάρεις εμπειρίες απο κει το αλλάζεις χωρίς να χάσεις και πολλά λεφτά αν θες για κατι μεγαλύτερο

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Σίγουρα τα πεσίματα είναι να τα φοβάσαι.. Τώρα έχεις μηχανή ή σκέφτεσαι να πάρεις (και αν ναι, τι; ); Για μεταχειρισμένη ίσως;

Ήταν η πρώτη σου μηχανή; Την πήρες καινούργια ή μεταχειρισμένη;

Εμένα όπως είπα και πριν μου άρεσε η καινούργια ninja 250cc. Μήπως είναι πάλι πολλά για αρχή;

Μεταχειρισμενο απο φιλο 1500 ευρω.Το πρωτο μου μηχανακι.Το Ninja πολυ καλο αλλα δε δινω 4 χιλιαρικα για 250 με τιποτα.Προτιμω να δωσω +1000 ακομα και να παρω ενα V-Strom κατι το οποιο θα κανω.Και το CBR το θεωρω πανακριβο καινουριο γι'αυτο το πηρα μεταχειρισμενο.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Χαιρετώ όλους τους συμφορουμίτες!

Είμαι νέος στον χώρων των μηχανών/μοτοσυκλετών και θα ήθελα να σας ρωτήσω για διάφορα πράγματα τα οποία θα γνωρίζετε.

Καταρχήν να αναφέρω ότι είμαι 23 χρονών και (το πιο κουφό) θέλω να βγάλω τώρα δίπλωμα για μηχανή μεγάλου κυβισμού χωρίς να έχω βγάλει ποτέ για μικρότερο. Να οδηγάω μηχανάκι ξέρω φυσικα με την έννοια της οδήγησης γενικότερα αλλά όχι της αντίληψης των πραγμάτων όταν παράδειγμα είσαι μέσα στην πόλη και πρέπει να προσέχεις ιδιαίτερα τους άλλους οδηγούς (και κυρίως τους.. ξεχασιάριδες). Από την φύση μου δεν είμαι άτομο που στον δρόμο κάνει τρέλες (οδηγώ αυτοκίνητο εδώ και μερικά χρόνια) και προσπαθώ πάντα να προσέχω τους άλλους όταν οδηγώ (είχα καλή παιδεία).

Αυτό όμως που μου αρέσει πολύ απο μικρός κιόλας είναι οι μεγάλες μοτοσυκλέτες, εννοώντας τις μοτοσυκλέτες πίστας. Επειδή όμως όταν είσαι μικρός δεν μπορείς να κάνεις πολλά πράγματα απλα περιμένεις να.. μεγαλώσεις

Τώρα που μεγάλωσα και εγώ λοιπόν (παππούς :Ρ) ενδιαφέρομαι πολύ για να αποκτήσω μια τέτοια μηχανή. Υπάρχουν όμως, όπως καταλαβαίνετε, διάφορα προβλήματα. Συζητώντας με διάφορους φίλους μου άλλοι που είχαν μηχανή/μηχανάκι και άλλους που δεν είχαν πήρα πολλές απόψεις. Άλλοι λένε να ξεκινήσω με ένα μηχανάκι που δεν είναι γρήγορο και είναι πιο ευέλικτο και μικρό παρά ένα τεράστιο πυραυλάκι στο οποίο σίγουρα θα σκοτωθώ.

Από την άλλη μεριά, άλλοι μου λένε ότι δεν έχει και τόση σημασία τι θα πάρεις αρκεί να προσέχεις πως οδηγείς. Στις μεγαλύτερες μηχανές παράδειγμα τα πράγματα είναι καλύτερα γιατί έχεις πολύ μεγαλύτερη δύναμη και πάρα πολυ καλύτερα φρένα, στοιχεία που σίγουρα παίζουν ρόλο στην ασφάλεια. Προς το τελευταιο ένας φίλος μου ανέφερε ότι οδηγούσε μοτοσυκλέτα αλλά μια φορά αναγκάστηκε να πάρει ένα μικρό σκουτερακι. Καθώς οδηγούσε πετάχτηκε ένα αυτοκίνητο μπροστά του και αυτός για να μην καρφωθεί πάνω του (και βλέπωντας ότι το σκουτερ δεν σταματούσε με τίποτα) το πλάγιασε και έπεσε κάτω και ο ίδιος για να μην γίνει τίποτα. (...)

Καταλήγωντας, θα ήθελα να πω ότι δεν θέλω να κάνω βιαστικές κινήσεις γιατί πάνω απ' όλα μετράει η ασφάλεια (η οποία έρχεται και μέσω εμπειρίας φυσικά). Έτσι λοιπόν, θα ήθελα να ρωτήσω και εσας σαν έμπειρους οδηγούς (διάβασα τους οδηγούς/άρθρα που έχετε και πραγματικά μου άνοιξαν τα μάτια) για να μου πείτε την γνώμη σας. Έχει σημασία από που θα ξεκινήσει κανείς (από παπί παράδειγμα ή από μια μοτοσυκλέτα 600cc παράδειγμα; ). Ούτως ή άλλως, όταν κάνεις μαθήματα στην σχολή έχεις σχετικά μεγάλη μηχανή.

Παιδιά, sorry για το τεράστιο ποστ, απλά έπρεπε να τα πω όλα :)

Άποψή μου είναι ότι πρέπει οπωσδήποτε ξεκινήσεις από κάτι μικρό και μετά να πας σε κάτι μεγαλύτερο. Σε καμία περίπτωση μην ξεκινήσεις με αυτό που σκέφτεσαι! σίγουρα θα πέσεις!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Μεταχειρισμενο απο φιλο 1500 ευρω.Το πρωτο μου μηχανακι.Το Ninja πολυ καλο αλλα δε δινω 4 χιλιαρικα για 250 με τιποτα.Προτιμω να δωσω +1000 ακομα και να παρω ενα V-Strom κατι το οποιο θα κανω.Και το CBR το θεωρω πανακριβο καινουριο γι'αυτο το πηρα μεταχειρισμενο.

Και εμένα μου φαίνονται πολλά τα 4000 δυστυχώς αλλά το ριμάδι το Ninja είναι πολύ κορυφή. Βέβαια αν είναι να δώσεις +1000 δίνεις άλλα 1000 και παίρνεις ένα μεγαλύτερο και πάει λέγοντας. Σε όλα τα πράγματα έτσι είναι. Για μεταχειρισμένο όμως θέλει προσοχή σε πολλά πράγματα που δυστυχώς δεν έχω ιδέα. Ενώ με το καινούργιο έχεις το κεφάλι σου ήσυχο.

Άποψή μου είναι ότι πρέπει οπωσδήποτε ξεκινήσεις από κάτι μικρό και μετά να πας σε κάτι μεγαλύτερο. Σε καμία περίπτωση μην ξεκινήσεις με αυτό που σκέφτεσαι! σίγουρα θα πέσεις!

Εννοείς το kawasaki με τα 250cc ; Τι θα πρότεινες σε αυτή την κατηγορία;

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Εννοείς το kawasaki με τα 250cc ; Τι θα πρότεινες σε αυτή την κατηγορία;

Κοίτα και τα 250 για πρώτη μηχανή πολλά μου φαίνονται! Θα σε συμβούλευα να ξεκινήσεις με ένα 125άρι για κανά χρόνο. Η κατηγορία αυτή έχει βγάλει πολλά μηχανάκια που μοιάζουν με μεγάλες μηχανές με συμπλέκτη κλπ και είναι πολύ μουράτα. Συν ότι έχουν το πλεονέκτημα ότι θα σου δώσουν την ευκαιρία να μάθεις να οδηγείς σωστά για να μπορέσεις μετά να πάρεις μια μεγαλύτερου κυβισμού μηχανή χωρίς να σε τιμωρήσει με μια πτώση.

Μεταξύ μας τώρα, αν πάρεις μεγαλύτερου κυβισμού μηχανή θα την τρέξεις.. δεν παίζει να το έχεις το γκάζι και να μην το δώσεις.. αν όμως δεν έχεις και την ανάλογη εμπειρία για να μπορέσεις να το κοντρολάρεις σε μια δύσκολη στιγμή τότε η μηχανή μεγάλου κυβισμού θα αποδειχτεί τραγική απόφαση...

Άκου με λοιπόν και πάρε κάτι μικρότερο...

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Και γιατι δεν παιρνεις (λεω εγω τωρα :_innocent: ) ενα....... ΥΑΜΑΗΑ YBR125 :vv:

και συμπλεκτη εχει, και 5 ταχυτητες, και να το τελικιασεις μπορεις χωρις να φοβασαι να πεσεις, και βενζινη δεν καιει.....

και κανει μονο 2120? το μοντελο του 2008 με Injection. (αν και προσωπικα θα σου προτεινα το μοντελο του 2007 με καρπυρατερ...)

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Καλο το GPZ 250, αλλά λάβε υπόψη σου ότι δεν θα αποφύγεις αβαρίες στα πλαστικά, που κοστίζουν πολύ πολύ ακριβά.Επαναλαμβάνω ότι καλύτερη επιλογή είναι κάτι ελαφρύ και μικρό, ωστε να μπορείς να το σώσεις στη δύσκολη στιγμη.Πιστέυω ότι από τις καλύτερες επιλογές είναι το YBR 250, το οποίο θα σε καλύψει παντού, από πόλη μέχρι ταξίδι, και θα τοι κρατήσεις πολλά χρόνια.Αν δε σου αρέσει αυτό, ΄κοίτα πάλι στην ίδια κατηγορία (χρηστικά 250αρια) ή έστω στα εντουράκια, τα οποία χάνουν λίγο στο "σώσιμο" που είπαμε πρίν λόγω μεγαλύτερου ύψους, αλλά κατά τα άλλα είναι το ίδιο καλές επιλογές

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Dominator συμφωνω με οσα λες για το YBR250, και εγω το σκευτηκα αλλα κανει 4390?, ποιο ακριβο δηλαδη και απο το Ninja250 που του αρεσει...

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Γενικά πιστεύω ότι καλύτερο θα ήταν να ευχαριστηθώ αυτό που θα πάρω και να μου αρέσει (και παράλληλα να μάθω φυσικά) παρά να πάρω κάτι με μισή καρδιά. Βέβαια, σε όλα αυτά παράγοντας είναι το χρήμα οπότε σκεφτόμουν για μεταχειρισμένη αντί για καινούργια. Τα λεφτά που θα δώσω για μεταχειρισμένη θα είναι σίγουρα λιγότερα, αλλά αν προκύψουν πολλά και ακριβά service;

Σχετικά με την μηχανή και τα κυβικά, διάβαζα ένα άλλο post και ήταν ένα παλικάρι που είχε ούτε παπί μερικά χρόνια και παρόλο που ήθελε να αλλάξει δεν ήθελε να πάρει κάτι μεγάλο (ακόμα και 250cc!). Με έβαλε σε σκέψεις. Από την άλλη να δώσεις τόσα λεφτά για πρώτη μηχανή είναι πολλά και μου φαίνεται πως αρχίζω να φτάνω σε αδιέξοδο. Από την μια θέλω να πάρω κάτι που θα είναι ωραίο και θα μου αρέσει αλλά από την άλλη σκέφτομαι τόσους άλλους παράγοντες που υπάρχουν (λεφτά για μηχανή/εξοπλισμό/συντήρηση, ευκολία μέσα στην πόλη κ.α)..

Δυστυχώς το περιβάλλον γύρω μου είναι κατά των μοτοσυκλετών/μηχανών γενικότερα. Ο θείος μου μόνο είχε ενα παπί και τώρα ένα μεγαλύτερο 110cc που το θεωρώ ξεφτίλα..

Αυτές τις μέρες θα ξεκινήσω για να βγάλω το δίπλωμα, αυτό είναι κάτι ενθαρρυντικό :)

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Steven έχεις δίκιο, είμαι εκτός προϋπολογισμού!!

Firefox,εχεις δίκιο, είναι καλύτερα πάντα να το γουστάρεις φυσικά.Δική μου πρόταση είναι να τσεκάρεις και τα μεταχειρισμένα, μόνο όμως αυτά που είξαι αρκετά απλά σαν κατασκευές (μονοκύλινδρα ή δικύλινδρα αερόψυκτα), ώστε αν προκύψει πρόβλημα να μπορείς αναίμακτα να τα επισκευάσεις.Επίσεις ψάξε και στα τσοπεράκια.Εκεί μπορείς να παίξεις άνετα, επειδή:

Είναι κατηγορία που δεν υφίσταται κακομεταχέιριση λόγω ιδιοσυγκρασίας-φιλοσοφίας αναβατών

Λόγω ύψους παίζεις άνετα σα νέος οδηγός, πόδια κάτω και κανένα πρόβλημα

Από παράγοντα pull mour δεν το συζητάμε

Από ιπποδύναμη δε θα σε προβληματίσουν, παρόλα τα κυβικά τους είναι πολύ πολύ φιλικά.Ενα 600αρι το πας μια χαρά!

Από πλευράς βάρους μην το σκέφτεσαι, εκμηδενίζεται λόγω χαμηλού ύψους

Κια οι τιμές είναι μια χαρά.Μπορείς να παίξεις σε VLX 400-600, Virago 400-535, Suzuki VN και ένα σωρό άλλα.

Σκέψου τα και αυτά.Αν πάλι είσαι αποφασισμένος να ασχοληθείς με κατηγορία GPZ250, τότε μόνο καινούριο, δύσκολα θα βρεις κάτι άσκιστο!!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Παιδιά, χθες οδήγησα μια cbr 600 πρώτη φορά και μπορώ να πω ότι τα πήγα πολύ καλά για αρχή..

Η μηχανή δεν είναι βαριά και επειδή είμαι γύρω στο 1.83 πιστεύω πως ήταν και ιδανική, ελπίζω στην άλλη μηχανή να είναι τα ίδια πράγματα.

Πάντως είναι πολύ τρέλα, νομίζεις ότι πετάς! Εννοείται ότι δεν έτρεξα (δεν ήταν και μεγάλος ο δρόμος) αλλά αυτή η επιτάχυνση που έχει είναι πολύ κο-ρυ-φή! :-)

Κατέβηκα με ένα φοβερό χαμόγελο, χε χε

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
καλως ηρθες,για αρχη θα προτεινα ενα LC4

Ευχαριστώ για την απάντηση

Να πω ότι είμαι 1,83 περίπου στο ύψος, ζυγίζω γύρω στα 90 κιλά και φοβάμαι ότι πάνω στο kawasaki που λέγαμε πριν θα είμαι σαν τέρας και φυσικά θα νιώθω και άβολα.. :(

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Καλως ηρθες στον κοσμο των δυο τροχων!!!

Λοιπον εγω εβγαλα διπλωμα για μηχανη στα 25 μου (τον περασμενο ιουνιο) και πηρα σαν πρωτη μου μηχανη το Honda Hornet 600 του 2007. Δεν ειχα καποιο ιδιαιτερο προβλημα γιατι και ελαφρυ ειναι και χαμηλο. Το οτι εβγαζει 101 αλογα με τρομαζε αρχικα αλλα τελικα ηταν ευκολο να το κουμανταρω. Αρχικα οδηγουσα με μια η και δυο ταχυτητες πανω ωστε το γκαζι να ειναι ελεγχομενο και η επιταχυνση ομαλη. Σε 2 μηνες ειχα αρχισει να του παιρνω τον αερα!!! Μην σε τρομαζει που δεν εχεις πειρα, κανεις μας δεν ειχε αλλα σιγα σιγα την αποκτησαμε. Καλο θα ειναι βεβαια στις πρωτες βολτες σου εκτος πολης να πας με καποιον πιο εμπειρο ωστε να τον παρακολουθεις και να μαθαινεις...

Καταληγοντας θελω και εγω να σου συστησω να κοιταξεις μηχανακια street μεχρι 600cc τα οποια εχουν δεν εχουν τρομακτικη δυναμη στις χαμηλες-μεσαιες στροφες και οταν με το καλο εξοικιωθεις να μπορεις να τα δουλευεις ψηλα απολαμβανοντας το γκαζι τους.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Γιατί δεν σκεφτεσαι το suzuki RF 400?

Είναι παλιό οπότε θα το βρεις φθηνο (κάτω από 1000) και πολύ καλό σε φρένα - κινητήρα

Τα 59 αλογά του τα δίναι ψηλά οπότε για αρχή θα πηγαίνεις χαμηλά και δεν θα σε φοβίζει...

Εγώ ξεκίνησα στα 22 με Bandit 400 χωρίς να έχω οδηγήσει τίποτα άλλο παρά μία vespa 125primavera mont '67

To δήπλωμα μου κόστισε πέρσι τον Μάη 270 ευρώ

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Γιατί δεν σκεφτεσαι το suzuki RF 400?

Είναι παλιό οπότε θα το βρεις φθηνο (κάτω από 1000) και πολύ καλό σε φρένα - κινητήρα

Τα 59 αλογά του τα δίναι ψηλά οπότε για αρχή θα πηγαίνεις χαμηλά και δεν θα σε φοβίζει...

Εγώ ξεκίνησα στα 22 με Bandit 400 χωρίς να έχω οδηγήσει τίποτα άλλο παρά μία vespa 125primavera mont '67

To δήπλωμα μου κόστισε πέρσι τον Μάη 270 ευρώ

Όντως πολύ καλή πρόταση! Ήλπιζα να βρω εκεί γύρω στα 400 και αυτό φαίνεται καλή επιλογή. Δεν ξέρω όμως για πιο μοντέλο μιλάς, αν θα μπορούσες να με κατατοπίσεις.. Επίσης για μεταχειρισμένο, πόσα km θα ήταν καλά να έχει maximum; Και επίσης, που μπορείς να βρείς τέτοια μεταχειρισμένα;..

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα