Jump to content
Viper4

Κατανάλωση gsr

Recommended Posts

Με στίψιμο δικαιολογείται βρε! Νορμάλ πρέπει να πέφτεις κάτω από 7 οπότε για 1000άρι είναι μια χαρά!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες

τα gsr απο μαρτυριες ενος φιλου καινε πολυ.δε μου πε νουμερα κ τετοια αλλα του χε κανει εντυπωση..

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Nα λοιπόν ένας σημαντικότατος λόγος για να μην επιλέξεις μια συγκεκριμένη μοτοσυκλέτα, όσο κι αν σου αρέσει.

Όπως πάει η τιμές των καυσίμων ανεβαίνουν και δεν κατεβαίνουν πια. Θέλουμε οικονομικά μηχανάκια (όσο εφικτό είναι αυτό) για να μπορούμε να κάνουμε άνετα τις βόλτες μας.

Αν θέλουμε δηλαδή ένα 10ευρω για 100χιλ, χεστήκαμε που κλάναμε :wacko:

Αρχίζω να σκέφτομαι τελικά πως το 800άρι GS μόνο και μόνο για τον πολύ οικονομικό κινητήρα που φοράει, θα κάνει θραύση στην αγορά :think:

( 4,5λίτρα / 100χιλ αν καταναλώνει το ίδιο με τα S & ST )

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Μιλούσα χοντρά χοντρά. Είπα 17 λίτρα στην αρχή σαν στρογγυλοποίηση. Το ρεζερβουάρ παίρνει 16,5 λίτρα. Και δεν είπα ότι τα καίει όλα στα 160 ή στα 200 χιλιόμετρα αλλά ότι ανάβει η πρώτη ένδειξη. Και την δεύτερη φορά που είπα 200 χιλιόμετρα υπολόγισα και τις διαδρομές από το βενζινάδικο μέχρι την έξοδο της πόλης κλπ και όχι μόνο την διαδρομή εθνικής οδού μεταξύ Καβάλας θεσσαλονίκης που είναι 161 χιλιόμετρα. Βάλε εσύ 180 χιλιόμετρα για να είσαι μέσα!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Ρε παιδιά μου φαίνεται τραγικό με 17 λιτρα που γεμίζει το ρεζερβουάρ να κάνω μόνο 160 χιλιόμετρα πριν αρχίσει να αναβοσβήνει το λαμπάκι για να βάλω βενζίνη... Δηλαδή ήμαρτον! Και μιλάμε για ταχύτητες όχι πάνω από 150 από Καβάλα για Θεσσαλονίκη.

Τι λέτε και εσείς;

Και πολλα σου βγαζει, διαφορετικα δεν περνεις 600αρι αλλα 1000αρι :D

Ειναι λογικο να ρουφαει οταν σου βγαζει τοσα αλογα ΜΟΝΟ σε 600 κυβικα!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Μιλούσα χοντρά χοντρά. Είπα 17 λίτρα στην αρχή σαν στρογγυλοποίηση. Το ρεζερβουάρ παίρνει 16,5 λίτρα. Και δεν είπα ότι τα καίει όλα στα 160 ή στα 200 χιλιόμετρα αλλά ότι ανάβει η πρώτη ένδειξη. Και την δεύτερη φορά που είπα 200 χιλιόμετρα υπολόγισα και τις διαδρομές από το βενζινάδικο μέχρι την έξοδο της πόλης κλπ και όχι μόνο την διαδρομή εθνικής οδού μεταξύ Καβάλας θεσσαλονίκης που είναι 161 χιλιόμετρα. Βάλε εσύ 180 χιλιόμετρα για να είσαι μέσα!

Απο την ώρα που θα μπέι η ρεζέρβα , πόσα χλμ σου βγάζει????

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Απο την ώρα που θα μπέι η ρεζέρβα , πόσα χλμ σου βγάζει????

Δεν το έχω μετρήσει γιατί με την μία το γεμίζω, αλλά στο βιβλιαράκι λέει ότι έχει ακόμα 3,5 λίτρα όταν φανεί η πρώτη ένδειξη. Δηλαδή στα 180 χιλιόμετρα μου καίει 16,5-3.5= 13 λίτρα τουτέστιν 7,2lt/100km. Δεν είναι πολλά για τέτοιες ταχύτητες και στροφές που δεν ξεπερνάν τις 8000 χιλιάδες;

Τροποποιήθηκε από τον Viper4

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Δεν το έχω μετρήσει γιατί με την μία το γεμίζω, αλλά στο βιβλιαράκι λέει ότι έχει ακόμα 3,5 λίτρα όταν φανεί η πρώτη ένδειξη. Δηλαδή στα 180 χιλιόμετρα μου καίει 16,5-3.5= 13 λίτρα τουτέστιν 7,2lt/100km. Δεν είναι πολλά για τέτοιες ταχύτητες και στροφές που δεν ξεπερνάν τις 8000 χιλιάδες;

Ναι πιστεύω πως είναι πολλά για 600άρι. Εμένα 7,5-8lt/100km με στίψιμο κιόλας, οπότε θεωρώ οτι για 600 και όχι πανω απο 8000σ.α.λ είναι αρκετά!!!!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Επίκαιρο θέμα για μένα, μιας και χθες σε βόλτα στη Δυτική Μακεδονία (360 χλμ. σύνολο - Εγνατία και επαρχιακοί δρόμοι) μέτρησα τη χαμηλότερη κατανάλωση από τότε που το πρωτο καβάλησα, δηλαδή 5.6 lt/100 km με ταχύτητες 110-130 και δικάβαλος.

Το GSR καίει, και μάλιστα αρκετά όταν κινείται στην πόλη και πέριξ αυτής (μέχρι και 8 lt/100 km αστικός κύκλος με βάση όσα έχω δει). Έξω από την πόλη τα πάει πάρα πολύ καλύτερα.

Σημαντικά στοιχεία:

- όταν "ανοίξει" ο κινητήρας η κατανάλωση μειώνεται αισθητά. Εγώ κατάλαβα διαφορά μετά τα 5-6.000 km.

- το λαμπάκι ανάβει πολύ γρήγορα και όταν ανάψει (στο δικό μου πάντα) έχει μέσα 4,5 - 5 lt, δηλαδή το 1/3 του ρεζερβουάρ. Επομένως, κάνει πολλά χιλιόμετρα ακόμα...

:cheers:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Επίκαιρο θέμα για μένα, μιας και χθες σε βόλτα στη Δυτική Μακεδονία (360 χλμ. σύνολο - Εγνατία και επαρχιακοί δρόμοι) μέτρησα τη χαμηλότερη κατανάλωση από τότε που το πρωτο καβάλησα, δηλαδή 5.6 lt/100 km με ταχύτητες 110-130 και δικάβαλος.

Το GSR καίει, και μάλιστα αρκετά όταν κινείται στην πόλη και πέριξ αυτής (μέχρι και 8 lt/100 km αστικός κύκλος με βάση όσα έχω δει). Έξω από την πόλη τα πάει πάρα πολύ καλύτερα.

Σημαντικά στοιχεία:

- όταν "ανοίξει" ο κινητήρας η κατανάλωση μειώνεται αισθητά. Εγώ κατάλαβα διαφορά μετά τα 5-6.000 km.

- το λαμπάκι ανάβει πολύ γρήγορα και όταν ανάψει (στο δικό μου πάντα) έχει μέσα 4,5 - 5 lt, δηλαδή το 1/3 του ρεζερβουάρ. Επομένως, κάνει πολλά χιλιόμετρα ακόμα...

:cheers:

Αυτό που μου λες με καθησυχάζει κάπως... πάλι καλά...

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Όλα τα γυμνά 600άρια κυμαίνονται περίπου στα 7,5 lt/100km σε διαδρομές πόλης και γύρω από αυτήν (περιφερειακός, αττική οδός, κτλ), με την προϋπόθεση ότι δεν είσαι και ο πιο συντηρητικός οδηγός. Παρόμοια κατανάλωση έχω και εγώ με το fz6. Συνήθως κάθε 200 χλμ βάζω περίπου 15 λίτρα. Αν το συγκρίνεις με παπάκι είναι πολλά, αν όμως το συγκρίνεις π.χ. με το εξαπετάλουδο cbx (στην καλύτερη περίπτωση περίπου 9,5 lt/100km) δεν είναι και άσχημα. Μην ξεχνάς ότι είναι τετρακύλινδρα μηχανάκια με 90 τόσα άλογα.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Αυτό που μου λες με καθησυχάζει κάπως... πάλι καλά...

Μήπως είσαι ακόμα στο στρώσιμο; πόσα χιλιόμετρα έχεις δεν μας είπες. Και πόσο το ζορίζεις το γκάζι(απότομα ανοιξε-κλείσε)

Μπες και εδώ και ρώτα τα παιδιά στα πόσα χιλιόμετρα είδαν μείωση της κατανάλωσης, γιατί ξέρω ότι μέχρι να στρώσει καίει, αλλά μετά είναι σε μέσα επίπεδα

Τροποποιήθηκε από τον xlapatsas

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Τετοια λεγε μου και ειμαι αναμεσα σ'αυτο και στο V-Strom 650 για μεσα στο καλοκαιρι,αρχες Σεπτεμβρη...Και μ'αρεσει πολυ το ατιμο...

Συγνώμη βρε παιδιά για το :offtopic: αλλά θέλω να καταλάβω πως και είσαι ανάμεσα σε τόσο διαφορετικές μηχανές. Και μου κάνει και εντύπωση που δεν υπολόγισες και καθόλου το νέο BANDIT 650.

Όσο για την κατανάλωση θα ήθελα να πω ότι σε αυτού του είδους τις μοτοσυκλέτες που βγάζουν πολλά άλογα απο μεσαίο σε κυβισμό κινητήρα παίζει σημαντικό ρόλο με πόσες στροφές κινείσαι. Μπορεί για παράδειγμα στις 7000 σαλ να καίει σε κανονικά επίπεδα και 1000σαλ πιο πάνω να καίει πολύ παραπάνω. Σίγουρα πάντως με νορμάλ ταχύτητες (εως 150- 160)και όχι ιδιαίτερους βιασμούς στο γκάζι η κατανάλωση θα βρίσκεται σε νορμάλ επίπεδα.Και βέβαια εννοείται εκτός πόλης.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

επειδή είναι ενδιαφέρον το θέμα, μήπως να κάνουμε ένα topic για τις καταναλώσεις των γυμνών; Των στρωμένων βέβαια; Και 2κύλινδρων και 4κύλινδρων

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Μήπως είσαι ακόμα στο στρώσιμο; πόσα χιλιόμετρα έχεις δεν μας είπες. Και πόσο το ζορίζεις το γκάζι(απότομα ανοιξε-κλείσε)

Μπες και εδώ και ρώτα τα παιδιά στα πόσα χιλιόμετρα είδαν μείωση της κατανάλωσης, γιατί ξέρω ότι μέχρι να στρώσει καίει, αλλά μετά είναι σε μέσα επίπεδα

Ακόμα στο στρώσιμο είμαι. Η μηχανή έχει γύρω στα 1500 χιλιόμετρα πάνω. Πολύ απότομα άνοιξε-κλείσε το γκαζιού δεν κάνω, αλλά δεν το πάω και τόσο συντηρητικά ποια σαν παππούς...

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

mia pou eisai sto strwsimo na pw oti h suzuki leei mexri 7000 strofes. Stis poses to pas? :P

*EDIT* Το στρώσιμο μέχρι τα 1000 χιλ. δεν είναι; :think:

Τροποποιήθηκε από τον xlapatsas

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Σημαντικά στοιχεία:

Ακριβως ετσι ειναι. Οταν αναβοσβηνει η τελευταια γραμμη εχει 4,5 με 5 λιτρα ακομα.Οταν σβησει και αυτη και αρχιζει να αναβοσβηνει η αντλια εχει 2 με 2,5 λιτρα ακομα μεσα.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
mia pou eisai sto strwsimo na pw oti h suzuki leei mexri 7000 strofes. Stis poses to pas? :P

*EDIT* Το στρώσιμο μέχρι τα 1000 χιλ. δεν είναι; :think:

Βασικά μου είπαν μέχρι τα 2000 περίπου να το πηγαίνω έτσι... Κανονικά ναι μέχρι 7000 αλλά εγώ το πάω μέχρι 7.500, 8.000 αλλά μην το πεις πουθενά... Βέβαια που και που και για λίγα μόνο δευτερόλεπτα το δίνω λίγο το γκαζάκι για να δω πως πάει...

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Σημαντικά στοιχεία:

Ακριβως ετσι ειναι. Οταν αναβοσβηνει η τελευταια γραμμη εχει 4,5 με 5 λιτρα ακομα.Οταν σβησει και αυτη και αρχιζει να αναβοσβηνει η αντλια εχει 2 με 2,5 λιτρα ακομα μεσα.

Τελικά εσύ πόσο υπολογίζεις ότι καίει ανά 100 χλμ. , μέχρι να σβήσει;; (Ελπίζω να μην σου έχει τύχει) :D

Βέβαια που και που και για λίγα μόνο δευτερόλεπτα το δίνω λίγο το γκαζάκι για να δω πως πάει...

Επιβάλλεται :_rock-on: :_rock-on:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Τελικά εσύ πόσο υπολογίζεις ότι καίει ανά 100 χλμ. , μέχρι να σβήσει;; (Ελπίζω να μην σου έχει τύχει) :D

Λοιπον με νορμαλ γκαζι στο τελευταιο ταξδι που εκανα με γεματο ρεζερβουαρ σουπερ αμολυβδη μεχρι το λαιμο ,μονοκαβαλος με λιγα πραγματα στην σελα εβγαλε μεχρι το λαμπακι του ρεζερβουαρ 234 χλμ. Ταχυτητα στην Εθνικη μεχρι την εξοδο για Χαλκιδα απο 120 μεχρι 160. Μετα επεσε η ταχυτητα μεχρι την Χιλιαδου.Απο εξοδο Χαλκιδα λοιπον μεχρι την παραλια της Χιλιαδου ειναι 105 χλμ ολο στροφες αφου ειναι περνας την Διρφη.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

B) Πατρα-Πειραιας σε 70 λεπτα με το Κ4 συνηθως 13 λιτρα.Αρχοντια παιδια,αλλα μιλαμε για 180-240 ακατεβατα,μια σταση μονο στα διοδια και μιλαμε για 220 χιλ.Δεν εχει συμασια μονο το ποσα χιλιομετρα κανεις,αλλα και πως τα κανεις.Ειχε τυχει να αδειασω ενα τεποζιτο πηγενε-ελα Γαλαξιδι,140χιλ. ετσι???

Οποτε,προσοχη,σημασια εχει η ροη και οχι το στιψιμο.Μονο με ροη κερδιζεις χρονο και πας γρηγορα,ακομα και με 100 αλογα. B)

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Συγνώμη βρε παιδιά για το :offtopic: αλλά θέλω να καταλάβω πως και είσαι ανάμεσα σε τόσο διαφορετικές μηχανές. Και μου κάνει και εντύπωση που δεν υπολόγισες και καθόλου το νέο BANDIT 650.

Όσο για την κατανάλωση θα ήθελα να πω ότι σε αυτού του είδους τις μοτοσυκλέτες που βγάζουν πολλά άλογα απο μεσαίο σε κυβισμό κινητήρα παίζει σημαντικό ρόλο με πόσες στροφές κινείσαι. Μπορεί για παράδειγμα στις 7000 σαλ να καίει σε κανονικά επίπεδα και 1000σαλ πιο πάνω να καίει πολύ παραπάνω. Σίγουρα πάντως με νορμάλ ταχύτητες (εως 150- 160)και όχι ιδιαίτερους βιασμούς στο γκάζι η κατανάλωση θα βρίσκεται σε νορμάλ επίπεδα.Και βέβαια εννοείται εκτός πόλης.

:offtopic: Το GSR μ'αρεσει σαν σχεδιο και σαν στυλ παρα πολυ.Απλα οδηγησα προχθες το Strom κι εχω μεινει πολυ ικανοποιημενος!Το bandit μολις το ειδα και ειναι κουκλι με φοβερη τιμη!Τεσπα!Οταν ερθει η ωρα θα με κραξετε στο καταλληλο topic! :offtopic:

:lol: :lol: :lol:

Τροποποιήθηκε από τον rallistas

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Επιβάλλεται :_rock-on: :_rock-on:

Ε μα φυσικά και επιβάλλεται! Ακούω κάποιους άλλους να λένε να μην το τρέξω ούτε μια φορά μέχρι να στρώσει και τρελαίνομαι! Είναι δυνατόν όσο καινούργια και αν είναι η μηχανή σου να μην το "σπάσεις" έστω μια δυο φορές να δεις πως πάει; δηλαδή τι; θα περιμένεις να περάσουν κάποιοι μήνες και μετά; ε δεν πάει έτσι...

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Ε μα φυσικά και επιβάλλεται! Ακούω κάποιους άλλους να λένε να μην το τρέξω ούτε μια φορά μέχρι να στρώσει και τρελαίνομαι! Είναι δυνατόν όσο καινούργια και αν είναι η μηχανή σου να μην το "σπάσεις" έστω μια δυο φορές να δεις πως πάει; δηλαδή τι; θα περιμένεις να περάσουν κάποιοι μήνες και μετά; ε δεν πάει έτσι...

Να δεις μετά πως "θα σπάει" :whistling:

(Άκου σπάσιμο στο στρώσιμο :wacko: )

Μικροανοίγματα ναι (λίγο πάνω από κει που λέει για στρώσιμο,αλλά σπάσιμο ΠΟΤΕ)

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα