Jump to content
kiriakos

Yamaha XT1200Z Super Tenere

Recommended Posts

Τι λέει εκεί ρε στους πίνακες? ...πάνε και φροντιστήριο τα καινούρια ον οφια? Γι' αυτό εμένα έμεινε κούτσουρο! :wallbash: Τότε δεν είχαμε τέτοια πράγματα να το στείλω! :tooth:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες

Η λίστα που αναφέρεται στη ΄΄Ζωή στο σκάφος΄΄ είχε το περισσότερο ενδιαφέρον.. :D

Άντε πια με τις ψαρότρατες.. :lol:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Έλεος με το κόλημα GS vs Tenere.

Εγώ εάν έπερνα, θα έπερνα Tenere, απλά δεν μου αρέσει το GS - ποτέ δεν μου άρεσε. Τα συγκριτικά μου είναι αδιάφορα.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Τι λέει εκεί ρε στους πίνακες? ...πάνε και φροντιστήριο τα καινούρια ον οφια? ..................

Μάλλον στο πόσο φροντιστήριο πρέπει να πάνε οι κάτοχοι μέχρι να καταλάβουν το πώς, πού, πότε και γιατί των ηλεκτρονικών τους ρυθμίσεων.....uglystupid2.gif

tongue.gif

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

περιμενω μια αναλυτικη παρουασιαση,συγκρητικο μεταξυ gs.αν δε κανω λαθος,καποια στιγμη σκεφτοσουν να το αλλαξεις και να παρεις gs adv???γιατι λιγους μηνες πριν που το χα βαλει αγγελια καποιος με χε παρει που ειχε st και ζητουσε ανταλλαγη.δε θυμαμαι ομως.

¨Όχι Γιάννη, δεν ήμουν εγώ! Ούτε κάν σκέφτηκα να αγοράσω GS.

Στο θέμα μας τώρα, στα παρακάτω λίνκ μπορείς να διαβάσεις τις αξιολογήσεις απο ανθρώπους που έχουν οδηγήσει (και δεν τα είδαν μόνο απο φωτογραφίες) τα μηχανακάκια που σε ενδιαφέρουν.

Θα καταλάβεις πολλά πράγματα, όρεξη μόνο να 'χεις να διαβάζεις.

ΑΥΤΟ το λίνκ είναι απο to Advrider. Εκεί μπορείς να βρείς και άλλα θέματα που αφορούν τα 2 μηχανάκια. Υπάρχουν και οι 2 πλευρές. Εχει απο Αξεσουάρ μέχρι ότι τραβάει η ψυχή σου!

Και ΑΥΤΟ το λίνκ είναι απο ιστοσελίδα απο την Νορβηγία όπου οι ιδιοκτήτες αξιολογούν τις μηχανές τους. Δηλαδή δεν εμπλέκονται συμφέροντα και διαφημήσεις εταιρειών! Πολύ αμερόληπτη, όσο είναι δυνατόν να γίνει (γιατί ποτέ δεν ξέρεις τι γίνεται), ιστοσελίδα.

Τουλάχιστον όπως προείπα θα διαβάσεις γνώμες απο ανθρώπους που τα ΟΔΗΓΗΣΑΝ και όχι μόνο για να πούνε κάτι επειδή τα είδαν στα χαρτιά και στις φωτογραφίες.

Για την γνώμη μου που μου ζητάς να γράψω, θα επιμείνω πώς άν δεν το οδηγήσεις πρώτα, ότι και να σου γράψω και να σου πώ δεν πρόκειται να καταλάβεις. Πλησιάζει η μέρα που θα το πάρεις και θα το οδηγήσεις και τότε θα γράψεις ''εσύ'' τις εντυπώσεις σου!

ΛΙΓΕΣ ΜΕΡΕΣ ΜΕΙΝΑΝΕ!!!!!! :_thumbsup:

Τροποποιήθηκε από τον tdm900r

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Eτσι ειναι τα πραγματα. πρωτα οδηγουμε(και σε offroad συνθηκες) κ μετα λεμε την γνωμη μας.Οταν το ειχα δει στις φωτο το πραγμα που ειπα ειναι "αντι να βγαλουν καινουριο tdm πανε κ ξεθαβουν πεθαμενα μηχανακια"

Στο καλεσμα της μοτοδυναμικης για το τεστ ημουν σχετικα προβληματισμενος...Κοιτουσα ενα ασημι(αδιαφορο απο εμφανιση) κ κατι δεν μου καθοταν καλα.Ελεγα σε τι μπορει να διαφερει απο ενα βαραντερο παρολο που κοιτοντας πιο προσεκτικα μου φαινοταν μαζεμενο!

Οταν ξεκινησα μεσα σε 1 λεπτο νομιζα οτι το οδηγουσα χρονια.Για το offroad κομματι που μας εβαλαν οι ανθρωποι της γιαμαχα δεν ειμαι ειδικος να μιλησω γιατι ηταν η πρωτη μου φορα αλλα μπορω να πω με σιγουρια το μηχανακι με "κοροιδευε" κ αν μπορουσε να μιλησει θα μου ελεγε "ΓΚΑΖΩΣΕ ΜΕ ΡΕ ΒΛΑΚΑ Κ MHN ΣΕ ΝΟΙΑΖΕΙ ΤΙΠΟΤΕ. ΕΓΩ ΘΑ ΚΑΝΩ ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ " Το να το παρομοιασω με τρακτερ JOHN DEERE δεν ειναι υπερβολη.

Ειναι πολυ καλο για αυτο που κατασκευαστηκε να κανει.

Μακαρι να μου δοθει η ευκαιρια να οδηγησω το GS 1200.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Αυτό που βλέπω εγώ είναι ότι η Yamaha...εξελίσσεται σε Honda! Δηλαδή τη Honda έτσι όπως έχει γίνει τελευταία! Που σημαίνει ότι της λείπει η έμπνευση! Καλό το Super Tenere, όμως δεν έχει αυτό το κάτι τι που πρέπει να σε συγκινεί σε ένα νέο μοντέλο, δεν φέρνει φρέσκο αέρα, είναι "ένα από τα πολλά", όχι κάτι ξεχωριστό! Και αυτό συμβαίνει με όλα τα τελευταία μοντέλα της Yamaha δυστυχώς...

Η Multistrada ας πούμε, με όλες τις ιδιαιτερότητές της και την ακριβή τιμή της, είναι ΕΠΙΘΥΜΗΤΗ, έχεις την περιέργεια να την οδηγήσεις! Ενώ γι' αυτό το Super Tenere λες "δεν χάνω και τίποτα αν δεν το δοκιμάσω"!

Και δυστυχώς και πάλι, δεν είναι μόνο η Yamaha που έχει μπει στο λούκι που προανέφερα... Και η Suzuki κάπως έτσι είναι. Και ακόμα χειρότερα...και η Triumph με εκείνα τα Tiger 800.

Φτάσαμε στο αδιανόητο πριν από κάμποσα χρόνια σημείο η BMW να είναι η πιο...προοδευτική εταιρία! Και ας τρομάζω (πραγματικά!) με όσα διαβάζω περί μειωμένης αξιοπιστίας κλπ.

Τροποποιήθηκε από τον TKM

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Τι είναι η BMW???προοδευτική???και μπορεί...

Για μένα το st έχει κάτι φρέσκο,όχι συγκινητικό γιατί δε μπορώ τα κλαμματα....

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Εντάξει το Multistrada είναι άκυρο στην σύγκριση. Ναι η Γιαμάχα ακολούθησε την πετατημένη. Έβγαλε ένα ωραίο σουλούπι - κατα εμέ - έδωσε και σύγχρονα χαρακτηριστηκά και το έβγαλε στην αγορά.

εάν θές διαστημόπλοιο πάρε Μαλτιστράντζα, τι να σου πώ. Υπάρχουμε και εμείς οι κολλημένοι Ιάπωνες. :whistling::uglystupid2:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Καλύτερα παιδιά αξιόπιστες λύσεις παρα ότι να ναι.το ducati μπορεί να ναι καλο όμως προσωπικά δε με καλύπτει,οι περισσότεροι έχουν γλυκαθει με τα 135 άλογα,προσωπικά δεν με εξιταρουν για την χρήση που θέλω την μηχανη,μπορει να ακουγοντε δελεαστικα όμως δεν είναι και το παν.ασε που η Ιταλίδα παίζει και σε διαφορετικό τερρεν και δεν κατατασεται στην κατηγορία του gs,tenere,varadero,περισσότερο προς tiger,tdm,ktm smt γέρνει.

Και πλέον ότι moto βγαίνει θα μοιάζει με άλλες που ήδη κυκλοφορούν,πλέον τα σχέδια είναι δεδομένα οπότε και δεν νομίζω ότι θα δούμε κάτι ριζοσπαστικό στον τομέα της εμφάνισης.

Και για μένα ας πούμε το gs έχει ρίζες απο το dr-800.

Το τενερε πάντως μου αρέσει και μια μια εξατμισουλα κι ένα πιο ελεύθερο φιλτρο θα μπορει να αποδώσει ακόμα καλύτερα.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Κουμμάντο κάνουν ανέμπνευστοι χαρτογιακάδες που κοιτάνε μόνο τις τιμές των μετοχών και δεν καβαλάνε μηχανάκια.

Επειδή λοιπόν είναι άσχετοι με την έννοια μοτοσυκλέττα και απειδή η ανάπτυξη ενός οχήματος σήμερα κοστίζει πολλαπλάσια από ότι παλιότερα εκεί που έχουν ανέβει οι απαιτήσεις ποιότητας από εμάς και μηχαναλογικής πολυπλοκότητας από την νομοθεσία και το προσεγγιζόμενο ταβάνι επιδόσεων των ΜΕΚ,

οι χαρτογιακάδες φοβούνται τις νεωτεριστικές ιδέες φερέλπιδων μηχανικών γιατί η Αγορά μπορεί να τσινήσει με το ευρύ ρίσκο και να κουτρουβαλήσουν οι μετοχές.

Αυτό συμβαίνει λιγότερο στην Ευρώπη που ανέκαθεν έβλεπε την μοτοσυκλέττα σαν "σπορ" και όχι σαν μεταφορικό μέσο οπότε οι μηχανολογικές ιδέες βρίσκουν προσφορότερο έδαφος να ανθίσουν καθώς στο "σπορ" επιτρέπονται και οι αστοχίες ειδικά όταν το σχετικά μικρό εργοστάσιο έχει βλαμμένο κοινό που το πιο πιθανό είναι να επικροτεί τους νεωτερισμούς και όχι να κοιτάει την καθημερινή πρακτικότητα.

Όταν όμως το εργοστάσιο είναι πολύ μεγάλο, οι πωλήσεις σε κρίση και η επένδυση σημαντική, το τμήμα μάρκετιγκ φοβάται και δεν ρισκάρει.

Εν συντομία:

Οι 4 Γιαπωνέζοι πάσχουν από το σύνδρομο του Δεισνοσαύρου όπως τόσες και τόσες άλλες μεγάλες εταιρίες ( με μία φαεινή εξαίρεση, την εταιρία με το Μήλο..)

Αν συνεχίσουν έτσι θα εκλείψουν.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Το τενερε πάντως μου αρέσει και μια μια εξατμισουλα κι ένα πιο ελεύθερο φιλτρο θα μπορει να αποδώσει ακόμα καλύτερα.

Σύν επαναπρογραμματισμό της ECU(250 ευρώ τον χρεώνουν) και έχεις +15 αλογάκια. Όταν με το καλό το πάρεις θα σου στείλω πληροφορίες! :_thumbsup:

Oτι νανε............... :_zeppelin:

Ξέρει τι λέει, το μπροστινό φτεράκι εννοεί. :rolleyes:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Έχοντας καβαλήσει και τα δύο θα έλεγα ναι, ο Μπίγκουλας θα μπορούσε να είναι ο μπαμπάς του ΦΟΥ800.

Αν έχει μείνει κανένα σε λειτουργία - έχει κάνει κάτι μηχανολογικές πατάτες και η Σουζούκι...

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Ξέρει τι λέει, το μπροστινό φτεράκι εννοεί. :rolleyes:

Το καταλαβα.

Αλλα οτι ενα ψευδοφτερο καθοριζει ΟΛΗ την σχεδιαστικη γραμμη μιας μοτο δεν το ηξερα.

Μοτο με αξονα δεν ειναι γερμανικη ιδεα?

Ακτινικες ζαντες με tubeless λαστιχα ιαπονικη πατεντα ειναι? :rolleyes:

ABS antispin ιαπωνικες πατεντες ειναι?

Εδω το injection οι ιαπωνες το ανακαλυψαν προσφατα,μην λεμε οτι θελουμε........ :tooth:

Έχοντας καβαλήσει και τα δύο θα έλεγα ναι, ο Μπίγκουλας θα μπορούσε να είναι ο μπαμπάς του ΦΟΥ800.

Αν έχει μείνει κανένα σε λειτουργία - έχει κάνει κάτι μηχανολογικές πατάτες και η Σουζούκι...

Αεροελαιοψυκτα GSXR.......... :whistling:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

τόση χολή για τα ducati καταντάει γελοία... τα τελευταία χρόνια έχει βγάλει τόσο ριζοσπαστικές μηχανές με πρόσφατο παράδειγμα το τελευταίο Multistrada κι εσείς ακόμα έχετε την καραμέλα της αξιοπιστίας..έλεος δηλαδή έχετε στοιχεία και λέτε ότι το Multi χαλάει? αμφιβάλω... άμα το έβγαζε καμία Honda θα το εκθυάζατε... ονομάστε το site www.bmwhonadasuzukoyamaha.gr na teleiwnoume οι κάτοχοι ducati μάλλον είναι ανεπιθύμητοι

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Το καταλαβα.

Αλλα οτι ενα ψευδοφτερο καθοριζει ΟΛΗ την σχεδιαστικη γραμμη μιας μοτο δεν το ηξερα.

Μοτο με αξονα δεν ειναι γερμανικη ιδεα? Μάλλον όχι! Ακτινικες ζαντες με tubeless λαστιχα ιαπονικη πατεντα ειναι? :rolleyes:Ιταλική!

ABS antispin ιαπωνικες πατεντες ειναι? Θα κοιτάξω και θα σου πώ!

Εδω το injection οι ιαπωνες το ανακαλυψαν προσφατα,μην λεμε οτι θελουμε........ :tooth:Kawasaki!

τόση χολή για τα ducati καταντάει γελοία... τα τελευταία χρόνια έχει βγάλει τόσο ριζοσπαστικές μηχανές με πρόσφατο παράδειγμα το τελευταίο Multistrada κι εσείς ακόμα έχετε την καραμέλα της αξιοπιστίας..έλεος δηλαδή έχετε στοιχεία και λέτε ότι το Multi χαλάει? αμφιβάλω... άμα το έβγαζε καμία Honda θα το εκθυάζατε... ονομάστε το site www.bmwhonadasuzukoyamaha.gr na teleiwnoume οι κάτοχοι ducati μάλλον είναι ανεπιθύμητοι

Καλό μηχανάκι, αλλά όντως παίζει σε άλλη κατηγορία!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

ABS-Γαλλία ELF

http://en.wikipedia.org/wiki/Anti-lock_braking_system

Traction control-Αμερική GM

http://en.wikipedia.org/wiki/Traction_control_system

Τροποποιήθηκε από τον tdm900r

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

βρε παιδια,τρωγομαστε τζαμπα...αυτοι τα κονομανε ετσι κι αλλιως...

ολα καλα ειναι...

α...μια διευκρηνιση,δεν νομιζω οτι η ducati ειναι τοσο ζημιαρα...την πρωτη θεση την κατεχει αλλη εταιρεια.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Τι λέει εκεί ρε στους πίνακες? ...πάνε και φροντιστήριο τα καινούρια ον οφια? Γι' αυτό εμένα έμεινε κούτσουρο! :wallbash: Τότε δεν είχαμε τέτοια πράγματα να το στείλω! :tooth:

Prise en main="Φροντιστηριο"! :_zeppelin: (=Ξεκινωντας)

Η λίστα που αναφέρεται στη ΄΄Ζωή στο σκάφος΄΄ είχε το περισσότερο ενδιαφέρον.. :D

Vie à bord= "Ζωη στο.. σκαφος"!! :uglystupid2: (=Οδηγοντας το, βιωνοντας το)

Δεν ξερω παιδες, αλλα τα Γαλλικα μου ειναι πολυυυυ χειροτερα απο του google translator, οποτε μια χαρα βολευομαι!!! :2funny:

:P :P

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα