Jump to content
steven_04

Yamaha YBR125 2007

Recommended Posts

Τώρα, θα έρθω στο φλέγον θέμα, μπαταρία-διακόπτης-σβήσιμο. Εμένα παιδιά μου έχει ψοφήσει η μπαταρία κι εγώ δεν ξέρω πια πόσες φορές. Εν κινήσει και μη. Περιττό δε να πώ ομοίως για τις καμμένες λάμπες. Ακούγεται υπερβολή το ξέρω, αλλά δεν είναι δυστυχώς. Και τώρα πάλι το περιμένω από στιγμή σε στιγμή να μου ξαναψοφήσει καθώς άκόμα και ζεστό αρνείται πεισματικά να πάρει μπροστά με την μίζα. Και ΔΕΝ είναι θέμα μίζας ΟΥΤΕ διακόπτη (έχει αλλαχτεί πριν καιρό με άλλη αφορμή). Είναι θέμα μπαταρίας καθαρά. Τις ΚΑΤΑΒΡΟΧΘΙΖΕΙ!!

θέλω δε εδώ να μεταφέρω και μια συμβουλή που μου είχε δώσει πριν κάπου ένα χρόνο ένας συνάδερφος YBRίστας, που μου είπε πως το είχε δεί και σε άλλα (μοντέλα 2006) και στο δικό του και ψαχνοντάς το κατέληξε οτι φταίει η επαφή στις ασφάλειες (?????) και πως τις σταθεροποιήσε με ένα τρόπο κι οτι απο τότε δεν του ξαναπαρουσίασε πρόβλημα. Με κάθε επιφύλαξη το μετεφέρω δίχως να το έχω επιχειρήσει. Α Κ Ο Μ Α ..

Αυτό πρέπει να είναι άλλο πρόβλημα που αναφέρεις. Οι καμένες λάμπες αν προκύπτουν απο υπερβολική τάση (λάμπουν περισσότερο όσο ανεβαίνουν οι στροφές μέχρι να καούν) δείχνει πρόβλημα στον ανορθωτή, ή τελοσπάντων πρόβλημα στα ηλεκτρικά του. Καθόλου απίθανο δε η μπαταρία να την ακούει απο υπερφόρτιση ή πλημμελή φόρτιση.

το ενδεχόμενο να φταίει η βάση της ασφάλειας (μαχαιρωτού τύπου), αν δεν φαίνεται ''δια γυμνού οφθαλμού'' να μην γίνεται σφιχτή επαφή της ασφάλειας με τη βάση της μάλλον είναι απίθανο.

Κάτι που μπορείς να κάνεις ειδικά αν ανάβει το φανάρι με το άνοιγμα του διακόπτη (στα μοτέλα μέχρι 2005 ανάβει μόνο το μικρό λαμπάκι) είναι να τοποθετήσεις ένα διακόπτη ενεργοποίησης του μπροστά φαναριού. Έτσι δεν γονατίζεις την μπαταρία στην εκκίνηση και όσο να ναι της δίνεις λίγη ζωή.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες

Καλησπέρα παίδες.

Νέος στο mybike.

Έχω ένα runner fx125 από το 2004 και επειδή βαρέθηκα τα γκάζια συνοδευόμενα με

έντονη μυρωδιά και θόρυβο :scooter:, έχω ψηθεί για χαλαρές και φτηνές μετακινήσεις

μέσα στην Αθήνα με το ybr125, την έκδοση custom το οποίο βρίσκω πανέμορφο.

Ισχύουν τα ίδια με την κανονική έκδοση EFI? Αν το έχει κάποιος ας δώσει τα φώτα του,

εφόσον βέβαια αξίζει να αναφερθεί τίποτα διαφορετικό από αυτά που έχουν γραφτεί μέχρι τώρα.

Επίσης αν έχει ακούσει κανείς αν πρόκειται να βγει καινούργια έκδοση για το 2010

(οπότε θα περιμένω λίγο ακόμα). Ξέρω οτι το μοντέλο είναι του 2008. Αν και μου αρέσει και η

καινούργια street έκδοση που είναι λίγο πιο επιθετική από την παλιά προτιμώ την custom λόγω ρετρότητας.

Δηλαδή

normal_yamaha_ybr125c_2008_023.jpg

vs

yamaha-ybr125ed-preta-01.jpg

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Καλησπέρα και πάλι,

Την παρασκευή είχα νέα από την Yamaha. Καμένος πολλαπλασιαστής ήταν που φυσικά και δεν είχαν και τον περιμένω με "αεροπορική". Τώρα τι σόι αεροπορική είναι αυτή που κάνει 8-12 μέρες...

Ομολογώ ότι δεν ξέρω και πολλά σε αυτόν τον τομέα, αλλά θα μπορούσε να φταίει από την αρχή ο πολλαπλασιαστής όπου με κακή λειτουργία του να προξενούνται τα προβλήματα που έχουμε αρκετοί με το ybr (καμένες λάμπες, άδειασμα μπαταρίας, σβήσιμο και άρνηση εκκίνησης κλπ)? Υποθέτοντας, χωρίς να ξέρω όπως είπα, ότι υπολειτουργεί και δίνει λιγότερο ρεύμα από όσο πρέπει τότε θα μπορούσα να δικαιολογήσω το άδειασμα της μπαταρίας και το σβήσιμο αλλά όχι τις καμένες λάμπες. Αν υπολειτουργεί, δίνοντας περισσότερο ρεύμα μου φαίνονται λογικά τα αντίθετα, κάψιμο λάμπας δλδ αλλά όχι τα υπόλοιπα. Κάποιος σχετικός ας δώσει τα φώτα του...

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Υπάρχει ένα λογικό αλλά μάλλον τραβηγμένο σενάριο να είχε διαρροή η υψηλή τάση στο τύλιγμα της χαμηλής και να δημιουργούσε υπερτάσεις στο κύκλωμα. γίνεται, αν και μου φαίνεται τραβηγμένο. Κοίτα πάντως και τον ανορθωτή καλού κακού, είναι πιο πιθανό να φταίει σε αυτά που λές, όπως επίσης και τις γειώσεις(πολλά προβλήματα δημιουργούνται από κακές γειώσεις στο κύκλωμα).

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Πολλαπλασιαστη???? Στα ποσα χιλιομετρα???? μοντελο 06???

Ασχετο αλλα ειδα σημερα στη τσιμησκη ενα ασημενιο με μασκακι μπροστα και καγκελα κινητηρα...

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Υπάρχει ένα λογικό αλλά μάλλον τραβηγμένο σενάριο να είχε διαρροή η υψηλή τάση στο τύλιγμα της χαμηλής και να δημιουργούσε υπερτάσεις στο κύκλωμα. γίνεται, αν και μου φαίνεται τραβηγμένο. Κοίτα πάντως και τον ανορθωτή καλού κακού, είναι πιο πιθανό να φταίει σε αυτά που λές, όπως επίσης και τις γειώσεις(πολλά προβλήματα δημιουργούνται από κακές γειώσεις στο κύκλωμα).

Nikolas ευχαριστώ για τις ιδέες, δυστυχώς δεν μπορώ να δω κάτι ο ίδιος αλλά σίγουρα θα τα μεταφέρω στο μηχανικό που επιβλέπει το μηχανάκι, βέβαια πρέπει να γίνει και με τρόπο γιατί είναι λίγο αγενές να αμφισβητείς τη δουλειά του άλλου...από την άλλη φυσικά δεν έχω βρει τον μηχανικό που να τον εμπιστεύομαι σε ότι μου πει με κλειστά μάτια...οπότε...:)

Slapfish Θεσσαλονικη εισαι?

Δυστυχώς...όχι πια...(ήμουν 5 χρόνια φοιτητής όμως, και τον εξοπλισμό μου τον αγόρασα από το Agio motors στην εγνατία.)

Πολλαπλασιαστη???? Στα ποσα χιλιομετρα???? μοντελο 06???

Ασχετο αλλα ειδα σημερα στη τσιμησκη ενα ασημενιο με μασκακι μπροστα και καγκελα κινητηρα...

Ο πολλαπλασιαστής, αν φταίει αυτό τελικά, σταμάτησε να δουλεύει στα ~60.380Km. Όταν το πάρω και σιγουρέψω ακριβώς τι έχει θα ανεβάσω το ιστορικό όσων έχει βγάλει μέχρι τα 60.000Km.

:bye:

Τροποποιήθηκε από τον slapfish

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Γεια σας και πάλι,

Έχει μια βδομάδα που έχω πάρει το ybr με καινούριο πολλαπλασιαστή πλέον και όλα δουλεύουν ρολόι...εκτός από τον κεντρικό διακόπτη που είναι σε αναμονή αλλαγής. Τον έχω σπίτι αλλά δυστυχώς είναι αδύνατον να τον αλλάξω μόνος μου όπως ήθελα (λεπτομέρειες εδώ).

Παραθέτω κάποια βασικά προβλήματα ή αλλαγές και σε πόσα Κμ έγιναν...(τα τυπικά σέρβις τα παραλείπω)

• 15.000 - Αλλαγή του πίσω αρχικού ελαστικού μετά από σκάσιμο (ή όπως λένε στη Β.Ελλάδα: φουίτ :_innocent: ) με ένα veeRubber (90 ή 100/17) το οποίο τελικά αποδείχτηκε αρκετά καλό παρά τον αρχικό μου προβληματισμό και απογοήτευση γιατί η αλλαγή έγινε σε ένα συνεργείο του κώλου.

• 30.000 - Αλλαγή ελαστικών (μπρος πίσω) με τα Metzeler ME22 (το πίσω 90/17). Το αρχικό μπροστά ήταν ακόμα σε πολύ καλή κατάσταση αλλά επειδή όλοι μας ξέρουμε πόσο μα πόσο χάλια είναι τα κινέζικα που φοράει αλλάχτηκε μαζί με το πίσω που είχε φθαρεί αρκετά. Έμεινα πολύ ευχαριστημένος από όλες τις απόψεις αλλά τα επόμενα που φόρεσε νομίζω είναι λίγο καλύτερα σε κρατήματα.

• 32.000 - Αλλαγή Αλυσίδας και γραναζιών. Έπρεπε να έχει γίνει νωρίτερα η αλλαγή, γιατί είχε παραμορφωθεί αρκετά η αλυσίδα. Για την ιστορία έσπασε ένα δόντι από το πίσω γρανάζι, έφυγε η αλυσίδα, κόλλησε και μπλόκαρε τον πίσω τροχό. Ευτυχώς έγινε με ελάχιστα χιλιόμετρα και κοντά στο σπίτι μου.

32.040 -Συρματοσχοινο συμπλέκτη Η ατυχία μου εκείνο το διήμερο συνεχίστηκε και αφού άλλαξα αλυσίδα-γρανάζια, γυρνώντας σπίτι από βραδινή έξοδο κόπηκε το συρματόσχοινο του συμπλέκτη. Το επόμενο 2πλό πρόβλημα ίσως να σχετίζεται με αυτό αφού οδήγησα κάπου 20 Κm χωρίς συμπλέκτη. Δε το ζόρισα σχεδόν καθόλου αλλά άλλαξα κάμποσες φορές ταχύτητα στην ψύχρα και χρειάστηκε τρομερός συγχρονισμός για να περάσω όλα τα φανάρια της μεσογείων χωρίς να σταματήσω :sweatdrop:

• 36.000 - Αλλαγή δίσκων πλατώ και όταν έφτασαν τα υπόλοιπα ανταλλακτικά...
  • 37.500 - Αλλαγή συστήματος ταχυτήτων: "Άξονας λεβιέ ταχυτήτων, Αστέρι, Ελατήρια" Δεν ξέρω πως λέγονται αυτά που αλλάχτηκαν αλλά είναι αυτά που γυρνάνε τους δίσκους των ταχυτήτων. Ο άξονας που γυρνάει όταν αλλάζουμε ταχύτητα, ένα γρανάζι σε σχήμα αστεριού στο τέλος του και 2 ελατήρια πάνω και κάτω στο γρανάζι. Το πρόβλημα ήταν ότι το κατέβασμα των ταχυτήτων κολλούσε ανά τακτά χρονικά διαστήματα και ήθελε αν θυμάμαι καλά να αφήνω συμπλέκτη και να ξαναδοκιμάζω. Πολύ σπαστικό ιδιαίτερα στις στροφές ή λίγο πριν.

• 41.856 - Ντίζα χιλιομετρητή. Απλά έσπασε και σταμάτησε να γυρνάει το κοντέρ. Πήγα στο πρώτο συνεργείο yahama και το άλλαξαν επιτόπου (10Km διαφορά των πραγματικών Km από τα αναγραφόμενα.)

• 54000 - Αλλαγή ελαστικών (ΜΕ22) με Pireli City Demon. Νομίζω και την επόμενη φορά αυτά θα βάλω. Πάρα πολύ καλό κράτημα.

• 60.530 - Αλλαγή καμένου Πολλαπλασιαστή.
  • 60.530 - Αλλαγή μπαταρίας. Δεύτερη φορά που τελειώνουν τα υγρά. Αυτή τη φορά μου είπε ο μηχανικός να την αλλάξω. Η πρώτη φορά που είχαν τελειώσει τα υγρά της και γεμίστηκε/φορτίστηκε ήταν νομίζω στα 54.000Km αλλά δεν παίρνω και όρκο.

• 61.000 - Θα γίνει Αλλαγή κεντρικού διακόπτη. Όταν βρω χρόνο (και χρήμα) να το πάω.

Τροποποιήθηκε από τον slapfish

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Χμμμ, αν εξαιρεσουμε το δισκο-πλατω ολα τ'αλλα ειναι μικροπροβληματακια και δειχνουν οτι το μηχανακι καταπονειται καθημερινα στις δυσκολες συνθηκες της πολης. Το δικο μου το εδωσα με 16000χλμ και απο αυτα που εγραψες αλλαξα λαστιχα-ντιζα χιλιομετρητη-μπαταρια-διακοπτη.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Steven_04 και slapfish εξηγήστε μου λίγο τι συνέβη με την ντίζα του χιλιομετρητή ?? απο τότε που το έχω αγοράσει (μεταχειρισμένο) το κοντέρ δείχνει πάντα - 10 χιλιόμετρα απο ότι πάω... σε εσάς αυτό παρουσιάστηκε πρίν την αλλαγή της ντίζας ή μετά ??

και κάτι άλλο: πώς μπορεί να ελεγχθεί το συρματόσχοινο του συμπλέκτη για να μην την πατήσουμε στη μέση του πουθενά ?? το βιβλίο δε γράφει πουθενά για προαιρετική αλλαγή.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Η ντιζα του κοντερ μου κοπηκε ενα μεσημερι που γυρνουσα απο σινδο, απλα σταματησε να δουλευει το κοντερ.Την αλλαξα και ολα οκ. λανθασμενη ενδειξη δεν εβγαλε ποτε. Για τις υπολοιπες ντιζες να ξερεις οτι μια φορα στο τοσο θελει να τις λιπαινεις, αν ειναι φθαρμενη θα την δει ο μαστορας και θα στην αλλαξει ;)

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Steven_04 και slapfish εξηγήστε μου λίγο τι συνέβη με την ντίζα του χιλιομετρητή ?? απο τότε που το έχω αγοράσει (μεταχειρισμένο) το κοντέρ δείχνει πάντα - 10 χιλιόμετρα απο ότι πάω... σε εσάς αυτό παρουσιάστηκε πρίν την αλλαγή της ντίζας ή μετά ??

και κάτι άλλο: πώς μπορεί να ελεγχθεί το συρματόσχοινο του συμπλέκτη για να μην την πατήσουμε στη μέση του πουθενά ?? το βιβλίο δε γράφει πουθενά για προαιρετική αλλαγή.

Για τον χιλιομετρητή εννοούσα άλλο...όταν έσπασε η ντίζα για 10Km περίπου μέχρι να να φτάσω στο συνεργείο έμεινε στα 41.856Km και όταν έβαλα τον καινούριο συνέχισε από εκεί. Δηλαδή τα συνολικά χιλιόμετρα που έχει κάνει είναι 10 παραπάνω από όσα δείχνει... Τα χιλιόμετρα ανά ώρα τώρα στα οποία αναφέρεσαι εσύ δεν τα έχω επαληθεύσει πέρα από τα ραντάρ σε εθνικές. Όσες φορές με έπιασε (αυτό που απλά σου δείχνει με πόσα τρέχεις) ήταν σωστά... 2-3 φορές στα 95Κm/h και άλλες τόσες στα 100+.

Για το συρματόσχοινο τώρα νομίζω δεν μπορείς να ελέγξεις ακριβώς πότε θα κοπεί αν και για κανά 15λέπτο πριν κοπεί εντελώς, είχε μείνει με κάποια από τα σύρματα και είχε χαλαρώσει αρκετά..αλλά δεν είχα σκεφτεί οτι είχε αρχίσει να κόβεται..και το τέντωσα κι άλλο. Οπότε στα ξαφνικά χαλαρώματα κάνουμε έναν έλεγχο...

:_hi:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Παίδες είστε αμφότεροι φοβεροί !! σας ευχαριστώ τα μάλλα !! :_hi:

καμμία ιδέα για το είδος και τον τρόπο λίπανσης των ντιζών ?? WD 40 ή λαδωτήρι με 30αρι λαδακι και υπομονή ??

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Το YBR μεχρι το 2007 δεν ειχε ηλεκτρονικη. Το 2008 που εγινε κινιζικο και ψεκαστο απεκτησε και ηλεκτρονικη. Σχετικα με το αδειασμα της μπαταριας,υπαρχει μεγαλη περιπτωση να υπαρχει διαρροη ρευματος απο το κυκλωμα, ακομα και οταν ειναι σταθμευμενο.

Λάθος. Όλα τα μηχανάκια του κόσμου εδώ και 10, 20 μπορεί και περισσότερα χρόνια έχουν ηλεκτρονική ανάφλεξη (ή αλλιώς CDI). Οι πλατίνες έχουν πεθάνει αρκετά χρόνια τώρα.

steven_04, μάλλον εννοείς κάτι άλλο κι όχι την ανάφλεξη (το εγκεφαλάκι του ψεκασμού ίσως;).

Το άδειασμα της μπαταρίας σημαίνει υπερφόρτιση (βράζει η μπαταρία και εξατμίζεται ο ηλεκτρολύτης).

Μια άδεια μπαταρία που δεν μπορεί να κάνει τον κύκλο της (φόρτιση - αποφόρτιση) μπορεί να έχει σαν αποτέλεσμα καμένες λάμπες καθώς ο ανορθωτής δεν "ξοδεύει" το ρεύμα του στη μπαταρία.

Αυτά τα λίγα.

Παρεμπιπτόντως, έβαλα απλό ορυκτέλαιο της agip 20w50(*) και ο συμπλέκτης δουλεύει πιο γλυκά, το σασμάν δεν χάνει αλλαγές και το 4λιτρο μου κόστισε 25€ (6+ ευρά η αλλαγή. άψογα). Αν χρησιμοποιείτε 10/40 ή γενικότερα ημισυνθετικά/συνθετικά λάδια που είναι πιο λεπτόρευστα καλύτερα αλλάξτε τα. Το μοτέρ είναι παλιάς σχεδίασης μονοκύλινδρο και δουλεύει άψογα με απλά (και παχιά) ορυκτέλαια. Δεν έχει ανάγκη από βελτιωμένα συνθετικά ή ημισυνθετικά λεπτόρευστα λάδια.

Μια μικρή μοντίφα που έκανα είναι να προφορτίσω ελαφρώς τα μπροστινά ελατήρια. Με λίγα λόγια ξεβίδωσα τις αλενόβιδες και έβαλα μέσα από ένα παξιμάδι που χώρεσε ίσα - ίσα στη διάμετρο του καλαμιού. Έτσι "έσφιξε" το ελατήριο περίπου 1,5εκ. Εκτιμώ πως αν του αλλάξω και λάδι θα γίνει πολύ καλό για τα μέτρα του.

ΥΒR 127 2007

24.000ΚΜ με δύο φορές συμπλήρωμα υγρών μπαταρίας (νεράκι του θεού), τακάκια εμπρός (έχω γράψει σε παλιότερο ποστ σε πόσα χλμ - νομίζω 15.000 ή κάτι τέτοιο) μία λάμπα προβολέα καμένη και με τα μαμά λάστιχα που παραδόξως επιδεικνύουν σταθερότατη (κακή βεβαίως) συμπεριφορά κι επί τέλους κάποια στιγμή πρέπει να τα αλλάξω...

(*) Ας μην κολήσουμε στη μάρκα. Σημασία έχει το ιξώδες του λαδιού.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Λάθος. Όλα τα μηχανάκια του κόσμου εδώ και 10, 20 μπορεί και περισσότερα χρόνια έχουν ηλεκτρονική ανάφλεξη (ή αλλιώς CDI). Οι πλατίνες έχουν πεθάνει αρκετά χρόνια τώρα.

steven_04, μάλλον εννοείς κάτι άλλο κι όχι την ανάφλεξη (το εγκεφαλάκι του ψεκασμού ίσως;).

Το άδειασμα της μπαταρίας σημαίνει υπερφόρτιση (βράζει η μπαταρία και εξατμίζεται ο ηλεκτρολύτης).

Μια άδεια μπαταρία που δεν μπορεί να κάνει τον κύκλο της (φόρτιση - αποφόρτιση) μπορεί να έχει σαν αποτέλεσμα καμένες λάμπες καθώς ο ανορθωτής δεν "ξοδεύει" το ρεύμα του στη μπαταρία.

Αυτά τα λίγα.

Παρεμπιπτόντως, έβαλα απλό ορυκτέλαιο της agip 20w50(*) και ο συμπλέκτης δουλεύει πιο γλυκά, το σασμάν δεν χάνει αλλαγές και το 4λιτρο μου κόστισε 25€ (6+ ευρά η αλλαγή. άψογα). Αν χρησιμοποιείτε 10/40 ή γενικότερα ημισυνθετικά/συνθετικά λάδια που είναι πιο λεπτόρευστα καλύτερα αλλάξτε τα. Το μοτέρ είναι παλιάς σχεδίασης μονοκύλινδρο και δουλεύει άψογα με απλά (και παχιά) ορυκτέλαια. Δεν έχει ανάγκη από βελτιωμένα συνθετικά ή ημισυνθετικά λεπτόρευστα λάδια.

Μια μικρή μοντίφα που έκανα είναι να προφορτίσω ελαφρώς τα μπροστινά ελατήρια. Με λίγα λόγια ξεβίδωσα τις αλενόβιδες και έβαλα μέσα από ένα παξιμάδι που χώρεσε ίσα - ίσα στη διάμετρο του καλαμιού. Έτσι "έσφιξε" το ελατήριο περίπου 1,5εκ. Εκτιμώ πως αν του αλλάξω και λάδι θα γίνει πολύ καλό για τα μέτρα του.

ΥΒR 127 2007

24.000ΚΜ με δύο φορές συμπλήρωμα υγρών μπαταρίας (νεράκι του θεού), τακάκια εμπρός (έχω γράψει σε παλιότερο ποστ σε πόσα χλμ - νομίζω 15.000 ή κάτι τέτοιο) μία λάμπα προβολέα καμένη και με τα μαμά λάστιχα που παραδόξως επιδεικνύουν σταθερότατη (κακή βεβαίως) συμπεριφορά κι επί τέλους κάποια στιγμή πρέπει να τα αλλάξω...

(*) Ας μην κολήσουμε στη μάρκα. Σημασία έχει το ιξώδες του λαδιού.

Guys εχω μια απορια , του χρονου που σκευτομαι να παρω την ΥΒR , πιθανως να μην βρω με καρμπυλατερ . Θα μπορουσα οστοσο να βαλω καρμπυλατερ αντι για ψεκασμο?

Δεν θεωρο τον ψεκασμο αναγκαιο για 125 κυβικα , και εχει χειροτερη αποδοση σε συγκριση με καρμπυλατερ

Τροποποιήθηκε από τον kwstasxt

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Πολύ σωστά nio, cdi=capacitor discharge ignition που σημαίνει ανάφλεξη εκφόρτισης πυκνωτή. έχει πολύ μικρό χρόνο φόρτισης (καλό) αλλά μικρό χρόνο-πλάτος- εκφόρτισης (κακό), πάντως είναι standard εδώ και χρόνια. ουσιαστικά παίρνει "εντολή" από έναν αισθητήρα στο βολάν και δεν έχει τα προβλήματα που είχαν οι πλατίνες.

η μπαταρία μπορεί να αντικατασταθεί με κλειστού τύπου yasa ytx7l-bs. δεν γνωρίζω κόστος.

ημισυνθετικά-συνθετικά λάδια ΔΕΝ προβλέπονται από τον κατασκευαστή γι' αυτό το μοτέρ, όπως επίσης: λάδια diesel ή χαμηλής ενεργειακής κατανάλωσης, γιατί θα πατινάρουν οι δίσκοι του συμπλέκτη. Το agip είναι πολύ καλό. προδιαγραφές λαδιού κατά api=SG και κατά jaso=MA. 20W50 για Ελλάδα είναι πολύ λογικό.

θα διαφωνούσα λίγο με την προσθήκη αποστάτη στα καλάμια γιατί ναί μέν αυξάνεται η προφόρτιση αλλά μειώνεται η διαδρομή, που έτσι κι αλλιώς στο ybr δεν είναι και πολύ μεγάλη. Εγώ ακολούθησα τη συμβουλή του steven04 και αντικατέστησα το λαδι με 20άρι και πρόσθεσα 15cc λάδι παραπάνω-σε κάθε καλάμι- που κάνει την ίδια δουλειά με τους αποστάτες χωρίς να μειώνει δραματικά την διαδρομή(μεγάλη διαφορά).

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

kwstasxt δεν προβλέπονται μετατροπές στον ψεκασμό για πολλούς λόγους.

καλύτερα να βρείς ενα ήδη καρμπιρατεράτο μεταχείρα.

το ψεκαστό έχει τα εξής προβλήματα για να μετατραπεί:

1. η τρόμπα βενζίνης είναι υψηλής πίεσης και πρέπει να μετατραπεί σε απλής βαρυτικής ροής με την προσθήκη βάνας.

2. θα πρέπει να καταργηθεί όλο το ηλεκτρονικό κύκλωμα διαχείρισης κινητήρα (εγκέφαλος, αισθητήρες, εξάτμιση, αλλαγές στην πλεξούδα κλπ.)

3. από 2010 τα μηχανάκια θα περνούν κτεο (στα ιδιωτικά) και ακούγεται και κάρτα καυσαερίων.

αν θέλεις άλογα δεν επιλέγεις το ybr 125, πάς σε κάτι πιο μεγάλο.

κάπου είδα στο φόρουμ κάποιο τσιπάκι που μπαίνει στον αισθητήρα μάζας αέρα και "ξεγελά" τον εγκέφαλο για να δίνει περισσότερο καύσιμο. λένε οτι το ζωντανεύει αισθητά.

Τροποποιήθηκε από τον nikolas_x

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

kwstasxt δεν προβλέπονται μετατροπές στον ψεκασμό για πολλούς λόγους.

καλύτερα να βρείς ενα ήδη καρμπιρατεράτο μεταχείρα.

το ψεκαστό έχει τα εξής προβλήματα για να μετατραπεί:

1. η τρόμπα βενζίνης είναι υψηλής πίεσης και πρέπει να μετατραπεί σε απλής βαρυτικής ροής με την προσθήκη βάνας.

2. θα πρέπει να καταργηθεί όλο το ηλεκτρονικό κύκλωμα διαχείρισης κινητήρα (εγκέφαλος, αισθητήρες, εξάτμιση, αλλαγές στην πλεξούδα κλπ.)

3. από 2010 τα μηχανάκια θα περνούν κτεο (στα ιδιωτικά) και ακούγεται και κάρτα καυσαερίων.

αν θέλεις άλογα δεν επιλέγεις το ybr 125, πάς σε κάτι πιο μεγάλο.

κάπου είδα στο φόρουμ κάποιο τσιπάκι που μπαίνει στον αισθητήρα μάζας αέρα και "ξεγελά" τον εγκέφαλο για να δίνει περισσότερο καύσιμο. λένε οτι το ζωντανεύει αισθητά.

Thanks

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Τον εγκεφαλο του ψεκασμου εννοουσα, sorry my mistake :D

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Με ψισατε με το ybr.. σημερα θα παω να δω ενα που εχει 42,000 χλμ δεν ειναι πολλα για 125..? Μπορει να ειναι σε καλη κατασταση με τοσα χλμ?

( ειναι του 06 BTW καρμπηρατερ εχει.? )

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Γεια σας είμαι νέος στο φόρουμ έψαχνα πληροφορίες για το yamaha ybr ή suzuki cbf και κατέληξα στο YBR καινούργιο ξέρει κανείς πληροφορίες για το νέο μοντέλο 2011 τι παίζει? Έχω ένα φόβο με το injection γιατί και το suzuki adress που έχω είναι και μου έβγαλε πρόβλημα που κοστίζει 400e μην την πάθω και με αυτό :(..

Ευχαριστώ

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

ΤΟ ΠΗΡΑΑΑΑΑΑ !!!!!! :yahoo::burn::punk::clapping: :vv:

Καινούργιο και γυαλιστερό !!! :thumbsup:

Σύντομα θα γράψω εντυπώσεις...!!

προς το παρών έχω πολλά ξενύχτια :_zeppelin: μπροστά μου , με την έγνοια μήπως μου τη φάνε :bruce_h4h:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα