Jump to content

sfour

Μέλη
  • Δημοσιεύσεις

    72
  • Εγγράφηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Πόντοι

1 Neutral

Σχετικά με το μέλος sfour

  • Κλάση
    Γυρνάει δεν γυρνάει
  • Γενέθλια 23/09/1974

Μέθοδοι Επικοινωνίας

  • Ιστοσελίδα
    http://
  • ICQ
    0

Άλλα Στοιχεία

  • Φύλο
    Άνδρας
  • Τόπος
    Κέρκυρα

Η Μοτοσικλέτα μου

  • myBike: Κατασκ/ής
    Yamaha
  • myBike: Μοντέλο
    YBR 125

Η Μοτοσικλέτα των Ονείρων μου

  • dreamBike: Κατασκ/ής
    Yamaha
  • dreamBike: Μοντέλο
    YBR 250
  • dreamBike: Κυβισμός
    250 cc
  1. Γκουχ !! << Καλημέρες !!
  2. sfour

    Yamaha YBR125 2007

    Παίδες είστε αμφότεροι φοβεροί !! σας ευχαριστώ τα μάλλα !! καμμία ιδέα για το είδος και τον τρόπο λίπανσης των ντιζών ?? WD 40 ή λαδωτήρι με 30αρι λαδακι και υπομονή ??
  3. sfour

    Yamaha YBR125 2007

    Steven_04 και slapfish εξηγήστε μου λίγο τι συνέβη με την ντίζα του χιλιομετρητή ?? απο τότε που το έχω αγοράσει (μεταχειρισμένο) το κοντέρ δείχνει πάντα - 10 χιλιόμετρα απο ότι πάω... σε εσάς αυτό παρουσιάστηκε πρίν την αλλαγή της ντίζας ή μετά ?? και κάτι άλλο: πώς μπορεί να ελεγχθεί το συρματόσχοινο του συμπλέκτη για να μην την πατήσουμε στη μέση του πουθενά ?? το βιβλίο δε γράφει πουθενά για προαιρετική αλλαγή.
  4. sfour

    Yamaha YBR125 2007

    Αυτό πρέπει να είναι άλλο πρόβλημα που αναφέρεις. Οι καμένες λάμπες αν προκύπτουν απο υπερβολική τάση (λάμπουν περισσότερο όσο ανεβαίνουν οι στροφές μέχρι να καούν) δείχνει πρόβλημα στον ανορθωτή, ή τελοσπάντων πρόβλημα στα ηλεκτρικά του. Καθόλου απίθανο δε η μπαταρία να την ακούει απο υπερφόρτιση ή πλημμελή φόρτιση. το ενδεχόμενο να φταίει η βάση της ασφάλειας (μαχαιρωτού τύπου), αν δεν φαίνεται ''δια γυμνού οφθαλμού'' να μην γίνεται σφιχτή επαφή της ασφάλειας με τη βάση της μάλλον είναι απίθανο. Κάτι που μπορείς να κάνεις ειδικά αν ανάβει το φανάρι με το άνοιγμα του διακόπτη (στα μοτέλα μέχρι 2005 ανάβει μόνο το μικρό λαμπάκι) είναι να τοποθετήσεις ένα διακόπτη ενεργοποίησης του μπροστά φαναριού. Έτσι δεν γονατίζεις την μπαταρία στην εκκίνηση και όσο να ναι της δίνεις λίγη ζωή.
  5. sfour

    Yamaha YBR125 2007

    Μετά απο 2 και βάλε χρόνια κατοχής, και απο διαρκές παράπονο απο τη μαλακή έμπροσθεν ανάρτηση απευθύνθηκα σε τρίτο συνεργείο (όχι το εξουσιοδοτημένο το οποίο δεν με ικανοποίησε). Επιτέλους το πηρούνι δουλεύει σωστά !! Για όσους κάτοχους έχουν παρόμοιο πρόβλημα με μαλακή ανάρτηση. να ενημερώσω ότι αυτό διορθώνεται με αλλαγή της εσωτερικής τσιμούχας στο έμβολο της ανάρτησης και χωρίς αλλαγή λαδιού με μεγαλύτερο ιξώδες.
  6. Καλημέρες Ας πάει όπου θέλει θα του απαντήσει.... απο τη στιγμή που υπάρχει και χαρτί (και αν ο πωλητής έχει και αντίγραφο) ισχύει το scripta manent. Κανένα δικαστήρι δεν θα τον πάρει στα σοβαρά. Ενδέχεται δε να βρεθεί και κατηγορούμενος για συκοφαντική δυσφήμιση (τα περι απάτης που γράφονται πιο πάνω). τίποτα φίλος. Απλά μάθημα να μείνει για την επόμενη συναλλαγή σου. καλούς δρόμους.
  7. sfour

    Yamaha YBR125 2007

    Χμμμ... κάτι παρόμοιο έιχε αντιμετωπίσει και ο steven_04 και ήταν ο κεντρικος διακόπτης. Σε εμένα δε παρουσίασε ευτυχώς μόνο μια φορά το σύμπτωμα να μην πάρει μπρος ζεστή (σταση σε περίπτερο) οπότε και γύρισα τον διακόπτη στο off έβγαλα το κλειδί, το ξανέβαλα προσεκτικότερα γύρισα στο ον και πήρε με την πρώτη. Έκτοτε έχω κατα νου το ενδεχόμενο παρόμοιας οριστικής βλάβης (μοντελο 2005 εδω). Προς το παρόν η μπαταρία μου ψόφησε στα καλά καθούμενα μετα απο 10ημερη ακινησία. Μετα απο 72ωρη φόρτιση δε έδειξε ότι πήγε οκ αλλα 2 μερες ακινησίας έφτασαν για να ψοφήσει και πάλι.... Πόσο παει μια καινούρια είπαμε ???
  8. sfour

    YBR250 service manual

    Έφτασέεεεεεεει http://rapidshare.com/files/296558710/YBR1...3D9-E0.PDF.html
  9. ΕΕΕΕ ωρέ παιδί θα με βουρλίσεις τέλεια ;) τί να δώσω εγώ το καλύτερο λειτουργικό ?? το καλύτερο είναι αυτό που βολεύει τον καθένα ( είτε λόγο χρημάτων είτε λόγω συνήθειας , είτε λόγο δουλειάς είτε για να είναι trendy είτε για να τον αποκαλούν εκκεντρικό και να του αρέσει, είτε τελικά γιατί είναι αναγκασμένος). και εγώ έχω XP ακόμα με θέμα vista ή 7 και είμαι καλά. στο δεύτεερο δέ μασίνι έχω Ubuntu. Και πάλι είμαι καλά και ο καθείς στο μασίνι του έχει ότι αγαπάει και (μάντεψε) είναι καλά. Άλλωστε τι στην ευχή στον αιώνα της πληροφόρησης είμαστε. Πιστεύεις ότι αν δεν ενημέρωνες, αυτός που ψάχνεται δεν θα έβρισκε την άκρη ? προς τί λοιπόν η τσάμπα διαφήμιση ? Και πάλι οι υπόλοιποι που είμαστε καλά με τα πισιά μας (δηλαδή οι περισσότεροι) ανεπηρέαστοι θα μείνουμε. Ούτε και εγώ μισώ τα μήλα άλλωστε ατόφιο πυρήνα Unix έχουν στα άντερά τους (επιστροφή καρφιού :P ) απλά έρχονται δεύτερα... αν googlaρεις τη φράση linux distros θα πάθεις ίλιγγο, άσε που θα ανακαλύψεις επίσης ότι μπροστά στην κοινότητα των λινουξάδων τα μήλα είναι ανύπαρκτα.
  10. εντάξει... δεν απάντησες όμως στα εξης: β. εμένα του επαγγελματία ή αυτού που σκίστηκε να πάρει 10 πιστοποιήσεις για να είναι μάγκας στη δουλειά του, δώσε μου έναν καλό λόγο γιατί να σηκώσω έστω και βλέφαρο να δώ κάτι που δεν θα μου αποφέρει κέρδος. γ. εμένα του μέσου χρήστη που πληρώνει τους λογαριασμούς του απο το σπίτι. δώσε μου ένα καλό λόγο γιατί να έχω ένα μηχάνημα που κατα τεκμήριο έχει κενά ασφαλείας ε. τέλος άν θέλω λειτουργικό βράχο σταθερότητας ,να τρέχει σε ΟΤΙ μηχάνημα θέλω (απο χρέπι 15ετιας μέχρι ότι βγεί), και να είναι και ΑΣΦΑΛΕΣ αλλά και τσάμπα γιατί να μην πάω σε λίνουξ ?? σε περίπτωση που μου αρέσει να παίζω με εξωτικές κάρτες (π.χ παλμογράφος) ή άλλα περιφερειακά, θα πρέπει να είμαι ευχαριστημένος με το γεγονός ότι τα mac σηκώνουν και dual boot? έχε επίσης υπόψιν ότι τόσο τα παραθύρια όσο και το λινουξ έχουν boot loaders το λινουξ δε με αμέτρητες επιλογες. Τώρα σχετικά με το ''καλύτερο'' προφανώς και είναι καθαρά υποκειμενικό, και καμία βάση αντικειμενικότητας δεν έχει. Για εμένα π.χ καλύτερο είναι το λειτουργικό το οποίο χρησιμοποιεί το 0,0001% του επεξεργαστή και της μνήμης και αφήνει τα ρέστα στις εφαρμογές (αυτό άλλωστε είναι και το νόημα της πλατφόρμας) και εδώ είτε σου αρέσει είτε όχι το unix είναι μονόδρομος (γιαυτο άλλωστε έχουν το 95+% των μηχανημάτων σερβερ). Αν πάλι μου πείς ότι δεν σε ενδιαφέρει να στήσεις σερβερ τότε το δευτερο κριτήριο για να είναι κάποιο λειτουργικό ''το καλύτερο'' είναι το να μπορώ να το μάθω όλο (και εννοώ ΟΛΟ) σε 10 σελίδες. Με βίβλους των 700+ σελίδων μπορώ να μάθω οτιδήποτε άλλο. Γιατι να επιλέξω το μήλο και όχι τον πιγκουίνο ??? Ειδικά τη στιγμή που με κανένα απο τα δύο, τουλάχιστον για τους παραπάνω λόγους, ΔΕΝ μπορώ να ξεκόψω απο τα παραθύρια ? στο τέλος τέλος ο πιγκουίνος είναι και τσάμπα :)
  11. sfour

    YBR250 service manual

    απο οτι είδα είναι μόνο για το 250 να ανεβασω του 125 ??
  12. Ας καταθέσουμε και εμέις τη γνώμη μας... οι συμφορουμήτες που έθεσαν πρίν θέμα τιμής με κάλυψαν απόλυτα. Και μεταξύ μας αυτό περι επώνυμου μηχανήματος με αφήνει παγερά αδιαφορο... κάποιοι γουστάρουν να φοράνε παπούτσι που τους σκίζει τους κάλους απλά επειδή είναι timberland ... μαγκιά τους... για να δούμε όμως... : α. εμένα που μου αρέσει να χώσω 4000 ευρά για ένα τετραπύρηνο με quad sli και δέκα σκληρούς και 4 όθόνες 26'' δώσε μου έναν λόγο γιατί να μην μπορώ να το κάνω εξ αιτίας του λειτουργικού ? β. εμένα του επαγγελματία ή αυτού που σκίστηκε να πάρει 10 πιστοποιήσεις για να είναι μάγκας στη δουλειά του, δώσε μου έναν καλό λόγο γιατί να σηκώσω έστω και βλέφαρο να δώ κάτι που δεν θα μου αποφέρει κέρδος. γ. εμένα του μέσου χρήστη που πληρώνει τους λογαριασμούς του απο το σπίτι. δώσε μου ένα καλό λόγο γιατί να έχω ένα μηχάνημα που κατα τεκμήριο έχει κενά ασφαλείας δ. Αν βρίσκεις λογικό το λογισμικό να θέτει προδιαγραφές για το υλικό, προφανώς βρίσκεις το ίδιο λογικό όλα τα παπούτσια που κυκλοφορούν στον πλανήτη να είναι νούμερο 39. Σου κάνουν δε σου κάνουν. ε. τέλος άν θέλω λειτουργικό βράχο σταθερότητας ,να τρέχει σε ΟΤΙ μηχάνημα θέλω (απο χρέπι 15ετιας μέχρι ότι βγεί), και να είναι και ΑΣΦΑΛΕΣ αλλά και τσάμπα γιατί να μην πάω σε λίνουξ ?? αυτά τα ολιγα... edit: ξέχασα να αναρωτηθώ.... σε περίπτωση που μου αρέσει να παίζω με εξωτικές κάρτες (π.χ παλμογράφος) ή άλλα περιφερειακά, θα πρέπει να είμαι ευχαριστημένος με το γεγονός ότι τα mac σηκώνουν και dual boot? (λες και τα άλλα δεν μπορούν) μα αν δεν μπορώ να ξεκόψω τελείως απο τα παραθύρια δεν βρίσκεις και εσύ ότι τότε τα πράγματα γίνονται πιο πολύπλοκα με την εκμάθηση και δευτερου λειτουργικού? προς τί τέτοια ταλαιπωρία ??
  13. ''Εις νόμος απαιτείται εις αυτήν τη χώραν, ο οποίος να επιτάσσει την εφαρμογήν όλων των υπολοίπων νόμων. '' Τάδε έφη Εμμανουήλ Ροίδης http://el.wikiquote.org/wiki/%CE%95%CE%BC%...%B4%CE%B7%CF%82 το φαινόμενο λοιπόν έχει ιστορία τουλάχιστον ενάμιση αιώνα και δείχνεί ότι ΠΟΤΕ δεν ήμασταν κράτος δικαίου ούτε ευνομούμενη κοινωνία.
  14. Να μείνεις εκεί που είσαι !! Χιούμορ το παραπάνω.... Σοβαρά τώρα αυτό σου τιο δίλημα το είχε ο πατέρασς μου και τελικά αποφάσισε να μας πάρει όλους απο την Αθήνα και να μας φέρει Κέρκυρα. Ήρθα σηκωτός και κακήν κακώς. Βλέπεις η αθήνα το 1990 είχε απίστευτη διαφορά με την Αθήνα σήμερα. αν μπορούσες μόνο να το δείς τόσο έντονα και καθαρά όπως το βλέπω τώρα θα έπαιρνες το busa και θα το'σπαγες απο τις τελικές για να φύγεις όσο το δυνατόν συντομότερα. Οπως καταλαβαίνεις 19 χρόνια μετά και με παιδιά και εγώ μακαρίζω την σοφή απόφαση του πατέρα να φύγουμε απο εκεί. Και μή νομίζεις, ακόμα και εδώ έχει αρκετή βαβούρα για να μην παθείς πολιτισμικό σόκ.... και που ξέρεις μπορεί και να την βαρεθείς και να μείνεις παραέξω και να ανακαλύψεις πως είναι να σε ξυπνάνε τα πουλιά το πρωί .
  15. Δυστυχώς, κατά τα φαινόμενα, δεν το φόραγε.
×
×
  • Create New...