Jump to content
Nkapa

Honda Transalp XL700V

Recommended Posts

kalispera

exo 2 provlimata me mia honda steed 400cc.

to proto otan aniksa ta kapakia tou kilindrou gia na to fkiakso giati exane ligo ladi otan to eklisa simera kai piga mia volda telika exane perisotero ladi kai to eklisa kala etsi fanike.

iparxi tropos na to klisis?

to devtero einai oti doulevi me ena kilindro kai kani kai ekofantikous krotous.

exie tore mia vdomatha den katafera na ti fkiakso.einai ta karpoulater?ta katharisa poli kala ti einai ti na kitakso gia na to fkiakso?

i mixani kathotan 4 xronia

mpori kapios na me voithisi parakalo

?

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
kalispera

exo 2 provlimata me mia honda steed 400cc.

to proto otan aniksa ta kapakia tou kilindrou gia na to fkiakso giati exane ligo ladi otan to eklisa simera kai piga mia volda telika exane perisotero ladi kai to eklisa kala etsi fanike.

iparxi tropos na to klisis?

to devtero einai oti doulevi me ena kilindro kai kani kai ekofantikous krotous.

exie tore mia vdomatha den katafera na ti fkiakso.einai ta karpoulater?ta katharisa poli kala ti einai ti na kitakso gia na to fkiakso?

i mixani kathotan 4 xronia

mpori kapios na me voithisi parakalo

?

φιλε για αλαγη μοτερ σε βλεπω...

αλλα κανε ενα νεο τοπικ να γνωριστουμε, και γράφε ελληνικα ,να συζητισουμε το προβλημα σου :_thumbsup:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
γεια σας νεο μελος απο θεσσαλονικη και νεος κατοχος του ΤΑ...

ολα τελεια εκτος απο την ...ζεστη στα ποδια...αρνητικη εκπληξη που ελπιζω να συνηθησω και να μη με ξενερωσει...

υπαρχει αραγε τροπος να μειωνονταν αυτο το ..προβλημα; :0

Καλώς όρισες "συνάδελφε" με το "700".

Η ζέστη στα πόδια (στη δεξιά γάμπα κυρίως) από τον κινητήρα είναι το μόνο ουσιαστικό μειονέκτημα του Transalp 700. Αν δεν οδηγείς με σορτσάκι όμως (που δεν πρέπει ούτως ή άλλως), δεν είναι σε σημείο ενοχλητικό.

Δε νομίζω ότι υπάρχει τρόπος να μειωθεί το πρόβλημα. Τυχόν αλλαγή της εξάτμισης με άλλη χωρίς καταλύτη (πιο "ελεύθερη"), δε με βρίσκει σύμφωνο, τόσο διότι είναι παράνομη όσο και διότι είναι ανθυγιεινή. Αντίθετα, η αντικατάσταση μόνο του τελικού, είναι πιο σωστή επιλογή αλλά δε νομίζω ότι θα κάνει πολλά πράγματα. Εχω την υπόνοια ότι οι προδιαγραφές Euro 3 έχουν φιμώσει πολύ όλα τα μηχανάκια λίγο - πολύ και τα κάνουν να ζεσταίνονται εύκολα. Βάλε τώρα ότι οι προδιαγραφές αυτές επιβάλλουν να δουλεύουν οι κινητήρες με πολύ φτωχά μίγματα και θα δεις ότι η ζέστη είναι δεδομένη πλέον για πολλά μηχανάκια γύρω μας.

Καλά χιλιόμετρα και ρίξε και μια ματιά σε ένα θεματάκι που έχω ανοίξει εδώ

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Τυχόν αλλαγή της εξάτμισης με άλλη χωρίς καταλύτη (πιο "ελεύθερη"), δε με βρίσκει σύμφωνο, τόσο διότι είναι παράνομη όσο και διότι είναι ανθυγιεινή. Αντίθετα, η αντικατάσταση μόνο του τελικού, είναι πιο σωστή επιλογή αλλά δε νομίζω ότι θα κάνει πολλά πράγματα. Εχω την υπόνοια ότι οι προδιαγραφές Euro 3 έχουν φιμώσει πολύ όλα τα μηχανάκια λίγο - πολύ και τα κάνουν να ζεσταίνονται εύκολα. Βάλε τώρα ότι οι προδιαγραφές αυτές επιβάλλουν να δουλεύουν οι κινητήρες με πολύ φτωχά μίγματα και θα δεις ότι η ζέστη είναι δεδομένη πλέον για πολλά μηχανάκια γύρω μας.

Καλά χιλιόμετρα και ρίξε και μια ματιά σε ένα θεματάκι που έχω ανοίξει εδώ

κοιτα οταν παω το καλοκαιρι απο καλαμαρια στο κεντρο ή στο ποσειδωνιο για προπονηση,καφε κτλ δεν γινεται να φοραω τζιν ή παντελονακι... :P

για αλλαγη καταλυτη-εξατμισης σκεφτομουν για το honda civic type s μου...λες να το κανω και στο ΤΑ? B) με αυτην την "μετατροπη" υπαρχει οντως περιπτωση να μειωνονταν η ..ζεστη;

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
για αλλαγη καταλυτη-εξατμισης σκεφτομουν για το honda civic type s μου...λες να το κανω και στο ΤΑ? B) με αυτην την "μετατροπη" υπαρχει οντως περιπτωση να μειωνονταν η ..ζεστη;

Οπως έγραψα και παραπάνω, Τάκη, μόνο η αλλαγή του τελικού της εξάτμισης θα με έβρισκε σύμφωνο (και όχι η αλλαγή ολόκληρης της εξάτμισης), για τους λόγους που προανέφερα.

Και πάλι όμως, δεν μπορώ να είμαι σίγουρος ότι αλλάζοντας το τελικό της εξάτμισης (κόστος όχι και ευκαταφρόνητο), θα υπάρχει ουσιαστικό κέρδος στο θέμα της ζέστης του κινητήρα. Οπότε, μέχρι να το κάνει κάποιος και να μας πει εμπεριστατωμένα την άποψή του, δεν μπορούμε να ξέρουμε.

Πάντως και τα παλιά Transalp (τα 650άρια) έβγαζαν πολλή ζέστη από τον κινητήρα, απ' ό,τι ξέρω.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

ok man thanks..δεν θα σκασουμε κιολας μονο γιαυτο...γενικα το γουσταρω πολυ ειναι οτι ακριβως ηθελα.. B)

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

μια που τ αναφέρατε πάντως,

ένας πολύ καλός μου φίλος που χει το ΤΑ 700, στους 7-8 μήνες του χει βγάλει σκουριές κτλ.

ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ για Χόντα. Που δεν είναι βέβαια Χόντα.. είναι Μοντέσα.

και βλέπεις κάτι Africa Twin δεκαετίας και είναι καινούρια. Japan.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
ένας πολύ καλός μου φίλος που χει το ΤΑ 700, στους 7-8 μήνες του χει βγάλει σκουριές κτλ.

Τα'χουμε πει αυτα, πολλες φορες.. :/

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Εγώ που έχω το Transalp 700 VA εδώ και σχεδόν ένα χρόνο, δε μου έχει βγάλει ίχνος σκουριάς.

Η ποιότητά του δε με έχει προβληματίσει καθόλου και σίγουρα είναι πολύ ανώτερη από το Yamaha XT660R που είχα προηγουμένως. Και παρόλο που το ΧΤ το πρόσεχα τρελά (γκαράζ, κρέμες από κερί κλπ.) μέσα σε 3 χρόνια είχε βγάλει σκουριές στους λαιμούς των εξατμίσεων και στα τελικά, είχε θολώσει το βερνίκι στα πλαστικά (το πέρασα εξτρά βερνίκι, αν θυμάστε) και είχαν πιάσει σκουριά το κέντρο του μπροστινού δίσκου και ορισμένες ακτίνες.

Αντιθέτως, το Transalp 700 δεν έχει, μέχρι στιγμής, καμία φθορά που να μαρτυρά κακή ποιότητα υλικών και ούτε θεωρώ τη Mondesa Honda κακή εταιρία, δεδομένου ότι όλα πάνω στο μηχανάκι δουλεύουνε ρολόι.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Μεγαλο ρολο παιζει και που παρκαρεις την μηχανη.

Εγω που την κλειδωνω στον δρομο περιμενω οτι καποια στιγμη θα μου βγαλει σκουρια

Ασχετα αν την εχω με την κουκουλα.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Το transalp όσο πάει και μου αρέσει πιο πολύ.

Άσχετο έναν συνάδερφος στην δουλειά πήγε να κουνήσει το transalp του μετά από 2 βδομάδες και από κάτω πέταγε βενζίνες. Πολλές όμως, σαν να κόπηκε κάποιο σολινάκι. Έχει ξανατύχει αυτό σε κάνεναν εδώ πέρα?

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

ρε παιδια εχω μια χοντα 400 βλχ 400 και θελω να ρεγουλαρω τεσ βαλβιδεσ και το τιμιν τισ...κσερετε πωσ μπορω?

τα καθαρισα ολα τα αλλα και ειναι ενταξει μονο αυτο εμινε να κανω.

μαλον αυτο θα ειναι.εχει προβλημα και μονο ο ενασ κυλινδροσ δουλεβει..

ακομα εβγαζε λαδια απο το καπακι το ανικσα το εκλισα και βγαζι πιο πολλα τορα¨) ειναι για να κτιπο το κεφαλι μου στο τοιχο.

εβαλα πισμα να τι φκιακσο....

μπορει καποισ ρε παιδια? :chopper:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

η μιχανη αυτη ηταν αδουλεφτη 3 χρονια

ρε παιδια εχω μια χοντα 400 βλχ 400 και θελω να ρεγουλαρω τεσ βαλβιδεσ και το τιμιν τισ...κσερετε πωσ μπορω?

τα καθαρισα ολα τα αλλα και ειναι ενταξει μονο αυτο εμινε να κανω.

μαλον αυτο θα ειναι.εχει προβλημα και μονο ο ενασ κυλινδροσ δουλεβει..

ακομα εβγαζε λαδια απο το καπακι το ανικσα το εκλισα και βγαζι πιο πολλα τορα¨) ειναι για να κτιπο το κεφαλι μου στο τοιχο.

εβαλα πισμα να τι φκιακσο....

μπορει καποισ ρε παιδια? :chopper:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Ρε συ, Nikolae1978, τί σχέση έχει η ερώτησή σου με το θέμα που συζητάμε εδώ;

Εδώ το θέμα συζήτησης είναι το νέο Honda Transalp 700. Γι' αυτό μιλάμε.

Μην μπερδεύουμε τη βούρτσα με την .... :P

Κάνε ένα θεματάκι χωριστό και ρώτα ό,τι θέλεις.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

¨) ρε φιλε ακομα νεοσ ειμαι σε αυτο το ιστιοχορο και τωρα καταλαβα ποσ δουλευει ακομα μαθενω

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Γεια σας κι απο μενα συν-φορουμιτες. Μ ενδιαφερει να αγορασω το νεο ΤΑ, αλλα η αληθεια ειναι οτι ολα οσα ακουω εδω μεσα δεν μου αρεσαν. Κι αν σκεφτητε οτι το ΚΛΕ δεν εχει ιχνος σκουριας με περασμενα τα 15 ετη, τι να πω... Κριμα για την Χοντα. Θελει 10ετιες για να φτιαξεις ονομα, αλλα μονο 1-2 μοντελα για να το χαλασεις...

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Γεια σας κι απο μενα συν-φορουμιτες. Μ ενδιαφερει να αγορασω το νεο ΤΑ, αλλα η αληθεια ειναι οτι ολα οσα ακουω εδω μεσα δεν μου αρεσαν. Κι αν σκεφτητε οτι το ΚΛΕ δεν εχει ιχνος σκουριας με περασμενα τα 15 ετη, τι να πω... Κριμα για την Χοντα. Θελει 10ετιες για να φτιαξεις ονομα, αλλα μονο 1-2 μοντελα για να το χαλασεις...

Μου κάνει εντύπωση που θεωρείς ότι η Honda με το Transalp "χάλασε" το όνομά της, λόγω "χαμηλής ποιότητας", όπως λες.

Ούτε ευπάθεια στη σκουριά βλέπω να έχουν το Transalp (650 ή 700).

Ούτε το παραμικρό πρόβλημα έχει ακουστεί (μηχανολογικό ή ηλεκτρικό).

Σαφώς και η ποιότητα των πλαστικών ή της βαφής δεν είναι στο επίπεδο των αρχών της 10ετίας του '90. Αλλά αυτό ισχύει για ΟΛΕΣ τις μοτοσυκλέτες σήμερα (ακόμη και γι' αυτές που κοστίζουν τα διπλά λεφτά από το ταπεινό Transalp). Αλλά δε μπορώ σε καμία περίπτωση να πω ότι το Transalp είναι "χαμηλής ποιότητας" μηχανάκι. Είναι πάνω από το μέσο όρο ως προς την ποιότητα των υλικών. Και φυσικά σε θέματα αξιοπιστίας και απροβλημάτιστης λειτουργίας είναι κορυφαίο.

Για μένα το μόνο ουσιαστικό μείον του Transalp είναι ότι ζεσταίνεται εύκολα και η ζέστη κατά τους καλοκαιρινούς μήνες γίνεται κάπως ενοχλητική, αν φοράς σορτς (που καλό είναι να μη φοράς, όταν οδηγείς μοτοσυκλέτα, για λόγους ασφαλείας!).

Αυτά. Ο καθένας έχει τη γνώμη του, βέβαια, αλλά το να λέει κάποιος αναφερόμενος στο Transalp ότι "κρίμα για τη Χόντα που χάλασε ένα μηχανάκι" δεν έχει σχέση με την πραγματικότητα και στο υπογράφω έχοντας 1 χρόνο το νέο Transalp 700. Εντελώς απροβλημάτιστο μηχανάκι, με άψογα φρένα, με απίστευτα άνετη σέλα (και για τα 2 άτομα) και με πολύ καλή ευελιξία και πρακτικότητα για καθημερινή χρήση.

Οδήγησέ το (αφού είναι και dream bike σου) και πες μου μετά αν έχω δίκιο. :)

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Ασε που το Transalp-άκι δεν καίει σταγόνα λαδιού, ακόμη κι αν πας Αθήνα - Αλεξανδρούπολη και πίσω.

Είναι τα καλά της μέτριας απόδοσης, βλέπεις :D .

59 αλογάκια από 680 δικύλινδρα κυβικά δεν είναι πολλά. Τα βγάζει ξεκούραστα ο V-2 και (κυρίως) απροβλημάτιστα.

Και... "κανίβαλος" να 'σαι, το Transalp αντέχει :lol:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Ενα τεστακι σιγουρα απαραιτητο. Εγω σιγουρα δεν εχω δει σκουριες, απλα σχολιαζω τα ποστ των προηγουμενων. Και δεν ξερω αν το 700 ειναι χαμηλης ποιοτητας, αλλα ναι πιστευω οτι με 2 μοντελα μπορεις να χαλασεις το ονομα σου

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

ΓΕΙΑ ΣΑΣ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ΕΙΜΑΙ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟΣ ΚΑΙ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ ΑΠΟ ΠΛΕΥΡΑΣ ΑΞΙΟΠΙΣΤΙΑΣ ΚΑΙ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗΣ ΤΙ ΘΑ ΕΠΙΛΕΓΑΤΕ ΜΕΤΑΞΥ ΤΩΝ F650 GS, TRANSALP 700 ABS, V-STROM 650 ABS

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
ΓΕΙΑ ΣΑΣ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ΕΙΜΑΙ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟΣ ΚΑΙ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ ΑΠΟ ΠΛΕΥΡΑΣ ΑΞΙΟΠΙΣΤΙΑΣ ΚΑΙ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗΣ ΤΙ ΘΑ ΕΠΙΛΕΓΑΤΕ ΜΕΤΑΞΥ ΤΩΝ F650 GS, TRANSALP 700 ABS, V-STROM 650 ABS

Το Transalp και το V-Strom έχουν αποδείξει την αξιοπιστία τους, μιας και οι κινητήρες του έχουν πολλά χρόνια στην "πιάτσα", χωρίς να έχουν ακουστεί σοβαρά προβλήματα. Το F650GS (φαντάζομαι το καινούριο, το δικύλινδρο των 800 κυβικών εννοείς) είναι πολύ αξιόλογο μηχανάκι αλλά ο κινητήρας του είναι καινούριος και θα χρειαστεί, κατά τη γνώμη μου, κάποιο χρονικό διάστημα για να αποδείξει την αξιοπιστία του, όπως συμβαίνει με όλους τους νέους κινητήρες. Πάντως το γεγονός ότι τον κατασκευάζει η αυστριακή Rotax είναι θετικό, καθώς είναι εταιρία με μεγάλη εμπειρία και έχει δώσει καλά δείγματα γραφής στο παρελθόν.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Νέο χρωματάκι για το 2010. Είπαμε, το λευκό έχει έρθει στη μόδα biggrin.gif

MXL7V2010AWB.jpgMXL7V2010AWC.jpg

MXL7V2010AWE.jpgMXL7V2010AWG.jpg

Οι φωτογραφίες από εδω

Τροποποιήθηκε από τον Αιγαιοπλόος

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

MXL7V2010AWG.jpg

Δεν ειναι καθολου κακο :yeahright:

Κώστα και εσυ παιρνοντας τα πλαινα τα λευκα μπορεις να του αλλαζεις το look οτι ωρα θες. :_thumbsup:

Τροποποιήθηκε από τον PapaSouzas

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα