Jump to content
manosfr

θα παω φυλακη??

Recommended Posts

καλήσπερα παιδια. τι καλησπερα.κακη στραβη και αναποδη. καποιοι απο εσας ισως με ξερετε.ειμαι το παιδι που του εκλεψαν την μηχανη μεσα απτο σπιτι και την ξαναβρηκε.. η καλη μου η τυχη ηρθε λοιπον να με βοηθησει ξανα να γινω χαλια. ειμαι φοιτητης στην αγγλια.ειμαι εδω περιπου ενα εξαμηνο. λοιπον ας μην τα πολυλογω. πριν λιγο ελαβα ενα τηλεφωνο απο εναν φιλο μ. σπουδαζα ρεθυμνο.εκει πηρα και την μηχανη.τελος παντων απο ενα συμβαν που ειχε συμβει με ειχαν γραψει για διπλωμα. ειχα διπλωμα ηταν για 34 ιππους παρακαλεσα τον κυριο οργανο να μην με φραψη ειμαι φοιτητης σας παρακαλω αλλα τιποτα. με εγραψε.περιμενα το δικαστηριο περυσι δεν ηρθε. λεω μπορει να το εσβησαν. ο φιλος μ απτο ρεθυμνο ειναι αστυνομικος εκει στην τροχαια οποτε με ειχε βοηθησει πολυ σε οτι προβλημα ειχα. με παιρνει λοιπον τηλεφωνο και μ λεει.ρε συ το ξερεις οτι εχεις προστιμο περιπου 1000 ευρο και 1 μηνα φυλακιση? λεω τι? δεν παιζει? αφου ειμαι 100% νομοταγης και ειμαι και εξωτερικο τωρα.το σπιτι μ στο ρεθυμνο το ξενοιξιασα τον οκτωμβριο.μεχρι τοτε δεν ειχε ερθει καποια ειδοποιηση. του λεω καλα αφου ειχα αλλαξει τοπο διαμονης.μ λεει ηρθε δεν παρουσιαστηκες και δικαστηκες.λεω και τωρα? τι κανω.ενημερωσα γονεις εχω ανχωθει παρα πολυ.δεν ξερω τι να κανω. ο φιλος μ μου ειπε να μην ανησυχω και απλα μπορω να κανω μια ενσταση οτι δεν ειδοποιηθηκαι και να ορισω μια νεα ημερομηνια.παιδια τι κανω.τι γινεται? την δευτερα ταξιδευω απο λονδινο ζυριχη ζυριχη αθηνα

λετε να εχω κανενα προβλημα? καποια συμβουλη σχετικα με τα παραπανω.ειμαι που ειμαι τοσο αγχωμενος με τα μαθηματα.με εκαναν χαλια..νιωθω..χαλια.. καποια βοηθεια??

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες

δεν νομίζω να σε βάλουν στη φυλακή ... απλά επειδή δεν ήσουν στο δικαστήριο το πρόστιμο απο 1000 μάλλον θα ανέβει κάπως.

για καλύτερα να ρωτήσουν οι γονείς σου έναν τοπικό δικηγόρο.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Αυτο που μπορω να πω ειναι οτι ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ δε κλεινουν το κοσμακη ετσι μεσα για τετοια!!!

ΣΙΓΟΥΡΑ υπαρχει τροπος να ξαναγινει η δικη κτλ!ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΦΟΡΑ Κ ΤΕΛΟΣ!!!Γιαυτο το λογο ακριβως που συνεβη κ σε σενα...(να μη φτασει ειδοποιηση κτλ)...

Ηρεμισε ειμαι σιγουρος ολα θα πανε μια χαρα!Ηρεμια χρειαζεται κ οχι αγχως,κακο στον εαυτο σου κανεις χωρις λογο!

ΞΑΝΑ ΛΕΩ,ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΝΑ ΣΕ ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΜΕΣΑ Η ΤΠΤ ΠΡΟΣ ΘΕΟΥ!!!!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Ηρέμησε λιγάκι, χαλάρωσε..

Πρόκειται για μια οδική παράβαση και τίποτα παραπάνω..

Δικάστηκες ερήμην και αιτιολογημένα λόγω σπουδών

Να συμβουλευτούν οι γονείς σου έναν δικηγόρο και το πιο πιθανό είναι να πληρώσεις όμως το πρόστιμο ίσως και αυξημένο (δεν ξέρω)(αυτό μάλλον δεν το γλυτώνεις)

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

το προστιμο θελω να αποφυγω να πληρωσω..ο φιλος μ μου ειπε οτι αυτο γινεται..λογω του οτι δεν μ ηρθε καποια ειδοποιηση.ειμαι και εξωτερικο..γινεται να ξαναζητησω να γινει το δικαστηριο? σε 2-3 μηνες γινεται απεριοριστω..βοηθαει καπως αυτο..ειμαι τοσα χαλια...ηθελαν δεν ηθελαν με εκαναν.. :cry:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Αν αυτά που σου είπε ο αστυνομικός είναι αληθινά και αν αυτά που γράφεις είναι ακριβή, τότε:

Δικάστηκες ερήμην και καταδικάστηκες με τη χρηματική ποινή και με τη φυλάκιση ενός μήνα.

Τα πράματα είναι απλά.

Η απόφαση σίγουρα γράφει " ποινή φυλάκισης ενός μήνα, με αναστολή ενός έτους", όχι απαραίτητα ενός έτους, αλλά σίγουρα με αναστολή.

Η ποινή φυλάκισης δηλαδή, δεν μπορεί να εκτελεστεί.

Την έφαγες δηλαδή, αλλά είσαι έξω.

Μπορείς να κάνεις και έφεση, οπότε σίγουρα θα είσαι σε καλύτερη μοίρα, αλλά υπολόγισε τα δικαστικά έξοδα.

Καλά είναι να γράψεις λεπτομέρειες, δηλαδή, πότε έγινε γνωστή σε σένα η απόφαση και με ποιον τρόπο, πότε έγινε η παράβαση και άλλα.

Αυτά από όσα θυμάμαι από τη Νομική.

Αν θες, μπορώ να σε βοηθήσω με ΠΜ, αλλά μάλλον θα χρειαστείς δικηγόρο

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

η αποφαση εγινε γνωστη σε εμενα πριν 30 λεπτα..οταν ανοιξα και το θεμα..απο τον φιλο μ που ειναι στην τροχαια..οποτε..μ ειπε οτι μπορω να κανω κατι σαν εφεση για να ξαναγινει το διακαστηριο.πεθαινω..σημερα εχασα 10 χρονια ζωης...

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Με τον ενα μηνα φυλακιση σε τετοιες περιπτωσεις εννοουν λεφτα, για καθε μηνα που τρως ειναι ενα ποσο,

δεν το ξερω ακριβως το ποσό αλλα δε πας φυλακη εννοειται, ενδεικτικα αν ειναι 300ευρω ο μηνας μαζι με

τα 1000 που εχεις φαει θα πρεπει να δωσεις 1300, κοινως αυτο που λεμε εξαγορασιμη,

τωρα αν δεν εχεις να πληρωσεις; :lol:

μην αγχωνεσαι για γραφειοκρατια ;)

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Να μην ξεχαστεις και πιασεις το σαπουνι οταν θα μπεις μεσα :rotfl:

Περα απο την πλακα τωρα..

Δεν χωνουν ετσι μεσα στην ψυρου..ενας μηνας ειναι μαλον με αναστολη που και καλα απλα δεν πρεπει να κανεις τιποτα αλλο που θα απασχολησει τον νομο οσο ειναι η αναστολη.

Στην χεροτερη θα πληρωσεις το προστιμο και στην καλυτερη με ενα δικηγορο κανεις εφεση και ξαναδικαζεσαι του χρονου και οσο παει ξεθυμαινει να το πω ποιο απλα και ισως γλυτωσεις και το προστιμο αν ειναι καλος ο δικηγορος.

Παραδειγμα εγω εχω 6μηνη φυλακιση με 3ετη αναστολη και ειμαι ακομα εξω :_zeppelin:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
η αποφαση εγινε γνωστη σε εμενα πριν 30 λεπτα..οταν ανοιξα και το θεμα..απο τον φιλο μ που ειναι στην τροχαια..οποτε..μ ειπε οτι μπορω να κανω κατι σαν εφεση για να ξαναγινει το διακαστηριο.πεθαινω..σημερα εχασα 10 χρονια ζωης...

Εντάξει τότε μη στεναχωριέσαι, θα κάνεις έφεση.

Η προθεσμία είναι 6 μήνες από τότε που βγήκε η απόφαση και αν είναι ερήμην, 6 μήνες άφοτου ενημερώθηκες για αυτήν εσύ.

Οπότε πάνε σε έναν δικηγόρο και κάνε έφεση, σίγουρα θα είναι καλύτερα για σένα.

Το αποτέλεσμα της έφεσης είναι πάντα ευνοϊκότερο, από το αποτέλεσμα της απόφασης του πρωτοβάθμιου δικαστηρίου.

Τροποποιήθηκε από τον spypetr

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Στείλε ένα πμ στο μέλος Carlos.Είναι της τροχαίας και όσο να'ναι θα ξέρει δύο πράματα παραπάνω. ;)

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

παιδια σας ευχαριστω παρα πολυ.πραγματικα με βοηθατε..ειχα παει για ενα ποτο αλλα δεν ενιωθα καλα..ενιωθα ατιμασμενος πως να το πω..δεν ξερω..σαν κατι να μου εχουν παρει..αξιοπρεπεια να το πω? τεσπα..εχω δικηγορο τον ξαδερφο μου..εχω και τον καλο μ φιλο που ειναι στην τροχαια ο οποιος με ενημερωσε κιολας να ειναι καλα το παιδι..ελπιζω και εγω ενα 6μηνο.μεχρι τοτε θα εχω το απεριοριστο..τοθεμα για εμενα ειναι ηθικο πιο πολυ..θελω πισω αυτο που εχασα.. να ρωτησω 2 πραγματακια.αν παει το διακαστηριο 6 μηνες μετα και παω με το διπλωμα μ δεν μπορουν να μου κανουν τιποτα ε? και κατι αλλο.το μελλος που αναφερατε>? θα μπορουσατε να μ πειτε πως θα μπορουσα να επικοινωνισω μαζι του?

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Για εφεσεις , προθεσμίες , αναστολές και συναφη δεν ξερω τίποτα . Ρωτα ενα δικηγόρο .

Για το αν η ποινη ειναι τραβηγμενη επίσης δεν ξερω τίποτα . Αποφασιζει το δικαστηριο .

Γυρνωντας Ελλάδα κανενας δε θα σε ψαξει για να βαλει μεσα και να εφαρμοστεί η απόφαση . Το οποίο σημαινει παρουσίαση την πρώτη εργασιμη μερα στον εισαγγελέα ο οποίος αποφασίζει αν θα σε αφησει ελευθερο ή όχι . Ξαναλέω ότι κανείς δε θα σε περιμενει στο αεροδρόμιο . Φρόντισε να μη κανεις καμια χαζαμαρα και σε πάνε μεσα για εξακρίβωση γιατι εκεί αναγκαστικα θα σε κρατήσουν μεσα .

Ο φίλος σου που είδε την απόφαση μου κινεί λίγο την περιέργεια . Γιατι για να δεις αποφάσεις και τυχόν προηγούμενο ιστορικο χρειάζεσαι κωδικο Shengen τον οποίο δίνουν σε ελαχιστα ατομα κατα διευθυνση ασφαλείας και όχι σε χωροφυλακες (να το πω έτσι ) . Αν μπήκε στο on-line χωρίς να το πει σε κανενα κακο του κεφαλιού του . ίσως να ειναι και αυτο ενα δείγμα του ότι στην Κρητη λειτουργούν παραξενα τα γραμματα .

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

θα ερθει το ποσο στην φορολογικη σου δηλωση και τιποτα αλλο

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Όπως είπε και ο Carlos δεν πρόκειται να σε συλλάβουν στο αεροδρόμιο ή οπουδήποτε αλλού, πρόσεξε να έχεις τα έγγραφα σού, διαβατήριο ή ταυτότητα και δεν διατρέχεις κανένα κίνδυνο.

Από εκεί και πέρα πρέπει να μάθεις ποια είναι η απόφαση και ποια η ποινή που σου επιβλήθηκε, γι' αυτό πηγαίνεις στην εισαγγελία ή πιο απλά το αναθέτεις σε δικηγόρο, ΜΟΝΟ ΤΟΤΕ ΘΑ ΞΕΡΕΙΣ ΜΕ ΒΕΒΑΙΟΤΗΤΑ ότι έχεις καταδικαστεί και ποια είναι η ποινή, μην περιοριοριστείς σε εικασίες του τύπου μου είπε κάποιος έτσι κτλ.

Στη συνέχεια θα ασκήσεις το ένδικο μέσο που αρμόζει στην περίπτωσή σου, ΠΡΟΣΕΞΕ για τις ελληνικές αρχές δεν έχεις λάβει γνώση ούτε της αποφάσης, ούτε βέβαια κλητεύτηκες νόμιμα στο δικαστήριο κατά την συζήτηση της υπόθεσής σού, οπότε δεν έχεις πρόβλημα με τις προθεσμίες. Από την στιγμή που θα πας στην εισαγγελία για να μάθεις αν έχεις καταδικαστεί κτλ, ΠΡΕΠΕΙ να ενεργήσεις γρήγορα ΔΙΟΤΙ ΛΑΜΒΑΝΕΙΣ ΓΝΩΣΗ της καταδικαστικής απόφασης και η προθεσμία τρέχει, ΠΡΟΣΟΧΗ δεν είναι 6 μήνες στα ποινικά δικαστήρια, όπως αναφέρθηκε παραπάνω, οι προθεσμίες είναι πολύ συντομότερες στα πονικά δικαστήρια. Επειδή μόνος σου δεν θα μπορέσεις να βρεις ούτε την καταδικαστική απόφαση απευθύνσου σε δικηγόρο. Αν στο μεταξύ έχεις βγάλει δίπλωμα, να το προσκομίσεις στην κατ' έφεση δίκη και είναι πολύ πιθανό να αθωωθείς, σε κάθε πάντος περίπτωση θα μειωθεί η αρχική ποινή.

Αυτά σε γενικές γραμμές στην περίπτωση που θέλεις να κυνηγήσεις την υπόθεση.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

σε ευχαριστω παρα πολυ για την βοηθεια φιλε μου. οπως καταλαβα την οριστικη αποφαση δεν την ηξερε 100% και μου ζητησε καποια στοιχεια ονομα πατρος μητρος για να δει τι γινεται.οποτε αναμενουμε τηλεφωνο εντος της ημερας. αυτο που μου ειπε ισχυει? οτι δηλαδη θα μπορουμε να κανουμε κατι σαν εφεση οτι δεν ειχα ειδοποιηθει και να ξαναγινει το δικαστηριο ? σχετικα με τα χρηματα που εχει ορισει οτι χρωσταω θα μεταφερθουν στο επομεμω δικαστηριο? εως τοτε το διπλωμα μ θα εχει γινει απεριοριστο.αρα λογικα δεν θα εχω ουτε ποινηκες ουτε οικονομικες κυρωσεις ε? αναμενω την απαντηση σου.σας ευχαριστω για ολα

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
παιδια σας ευχαριστω παρα πολυ.πραγματικα με βοηθατε..ειχα παει για ενα ποτο αλλα δεν ενιωθα καλα..ενιωθα ατιμασμενος πως να το πω..δεν ξερω..σαν κατι να μου εχουν παρει..αξιοπρεπεια να το πω? τεσπα..εχω δικηγορο τον ξαδερφο μου..εχω και τον καλο μ φιλο που ειναι στην τροχαια ο οποιος με ενημερωσε κιολας να ειναι καλα το παιδι..ελπιζω και εγω ενα 6μηνο.μεχρι τοτε θα εχω το απεριοριστο..τοθεμα για εμενα ειναι ηθικο πιο πολυ..θελω πισω αυτο που εχασα.. να ρωτησω 2 πραγματακια.αν παει το διακαστηριο 6 μηνες μετα και παω με το διπλωμα μ δεν μπορουν να μου κανουν τιποτα ε? και κατι αλλο.το μελλος που αναφερατε>? θα μπορουσατε να μ πειτε πως θα μπορουσα να επικοινωνισω μαζι του?

Το λες αυτό γιατί δεν έχει τύχει μάλλον να κάνεις κωλονοσκόπηση.. :P

Χαλάρωσε.....

Θα παίζεις λίγο τάβί, θα κάνεις κάνα τσιγάρο, θα περάσουν τα χρόνια... :crazy:

Κάνω πλάκα για να χαλαρώσεις, μη πλακώσεις τα ουϊσκια!! Η περίπτωση σου είναι πολύ απλή και τίποτα παραπάνω απο μια οδική παράβαση, ας αναλάβει ένας δικηγόρος και τώρα αν χρειαστεί να πληρώσεις το πρόστιμο θα το κάνεις. Λεφτά είναι δεν είναι ψυχή, συμβαίνουν αυτά

:cheers:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Παρουσιάσου, εξήγησε, εξαγόρασε την ποινή και καθάρισες. Το πρόστιμο δεν νομίζω να το γλυτώνεις.'Ετσι κι αλλιώς η έφεση έχει κόστος, νευρικό κόστος και πλήρη απαλλαγή δεν μπορείς να περιμένεις. Πάντως, κανείς δεν σε βάζει μέσα εκτός από την περίπτωση που ανέφερε ο Κάρλος.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

και αφου γυρισωμε το καλο ελλαδα.θα παρουσιαστω και? θα αλλαξει κατι? εννοω μετα θα εχω προβλημα στο να μ κανουν εξακρθβωση?

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

οπως το ειπες φοβαμαι αλλα δεν μπορω να κανω κατι αλλο.ετσι οπως μ το παρουσιασαν..χεστηκα.λεω οπ. πετας και απο λονδινο ειναι που ειναι αυστηρη.θα πλακωσουν οι φουσκωτη και θα με πανε μεσαααααααααααααααααααααα

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

προφανος η ποινη σου ειναι εξαγορασιμη,,,μην ανχονεσαι...

Τροποποιήθηκε από τον mitsos84

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

1. Της φυλακής τα σίδερα, είναι για τους λεβέντες. :_rock-on:

2. Στο Μοναστηράκι πουλάνε ατσάλινες ζώνες αγνότητας. :_zeppelin:

3. Άλλο φυλάκιση, άλλο κάθειρξη. Την φυλάκιση την εξαγοράζεις. :winking:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα