Jump to content
Αιγαιοπλόος

Μερικές συμβουλές για το Yamaha XT 660

Recommended Posts

Όντως αυτά είναι που φαίνονται στο Ελληνικό site.Αλουμινένια,γερά και όμορφα,θα δώσουν άλλο αέρα στο ΧΤ σου.Μόνο μη πάρεις καθρέφτες,είναι μάπα - τρέμουν!

To Εκανα εγω το λΑΘΟς με τους καθρέπτες...Πανε τα λεφτουδακια μουυυυυυυ

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες

To Εκανα εγω το λΑΘΟς με τους καθρέπτες...Πανε τα λεφτουδακια μουυυυυυυ

εγω εχωτto xt 660 r του 04 το εχω βαψει για λογους γουστου οποτε δεν ξερω αν ξεθοριαζει...το μονο μου προβλημα ηταν τα κομπιασματα και τα σβησηματα με αλλαγη στις μοιρες του tps και λιγο πειραματισμο στο co απο το κοντερ εστρωσε καθρευτες εχω aftermarket και δεν κοθναει καθολου (για μενα αλλα δεν εχω εμπειρια απο μηχανακι που να μην κουναει κατηολου 3624736428_30ac641f26.jpg αυτοθς εχω παρει απο το e-bay 30 ε αν θυμαμαι καλα, ειναι koso αν θελει καποιος να τους βρει...

Μια ερωτηση μονο γιατι πιστευω οτι το xt για ταξιδι θελει γραναζωμα να μην ζοριζεται τοσο για ταχυτητες απο 140 - 150 βαρια 160 ..

το δικο μου αν και ειμαι βαρυς το εχω δει να πειανει 180 κοβοντας αερα και 176 χωρις να κοβω αερα και χωρις να επιμεινω πολυ ωρα .. ποσο πανε τα xt , οχι οτι ειναι στο στοιχειο τουσ σε αυτα τα χιλιομετρα ουτε κανεις ταξιδι με xt και τοσα χιλιομετρα απλα απο περιεργια...

απο εξατμισεις εχω ανοιξει τις μανισιες γιατι δεν εχω λεφτα να βαλω αλλες...ειμαι ικανοποιημενος απο τον θορυβο δεν ειναι τραγικα δυνατος μονο που σκαει υπερβολικα σε κατηε αλλαγη η σε αφιμα του γκαζιου..

το xt μου εχει 10000χλμ πλεον οταν το πηρα ηταν στα 3700 ειμαι ευχαριστημενος γενικα...μονο στα φρενα εχω καποια αρνητικα σχολια . το πισω ειναι χωρις αισθηση και με λιγη δυναμη αχριστευεται ομως τελειως επειδη οταν πατας το μπροστινο βουλιαζει σαν βαρκα το xt και στην ουσια ο πισω τροχος ειναι λιγο στον αερα , τοσο ωστε να μπλοκαρει με το παραμικρο..αυτη ειναι η δικη μου γνωμη φυσικα και δεν ισχιριζομαι οτι ειναι και σωστη αλλωστε εχω πολι μικρη εμπειρια..!

Τροποποιήθηκε από τον INVICTA

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Μιας και αναφέρθηκε το άνοιγμα...Πειράζει αν τις ανοίξω; Θα προκαλέσω καμιά ανωμαλία; Πως να τις ανοίξω για καλύτερα αποτελέσματα;

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Μιας και αναφέρθηκε το άνοιγμα...Πειράζει αν τις ανοίξω; Θα προκαλέσω καμιά ανωμαλία; Πως να τις ανοίξω για καλύτερα αποτελέσματα;

Εχω κανει 8000 χλμ περιπου και ακομα δεν εχει παθει τιποτα . Σιγουρα αλλαζει το back pressure των καυσαεριων (ετσι νομιζω το λενε) αλλα το xt με τις μαμα εξατμισεις ειναι πολυ πνιγμενο...

Ο προηγουμενος κατοχος απο εμενα το εκανε (εχει συνεργειο ) ξεπιρτσινωσε τις ''μαμα'' και πεταξε ολα τα χρησιμα (αχρηστα για μενα και το ξερω οτι αυτο ειναι εριστικο αλλα ετσι το βλεπω εγω) μετα τις πιρτσινωσε και δεν φενεται τιποτα..!! αν μπει και μια καλη κολλα που να αντεχει στην θερμοκρασια στα μαυρα καπακια για να μην λερονονται τα τελικα απο κατω , απο τα καυσαερια που διαρεουν θα ειναι τελειο..!

Ξαναλεω ετσι το βλεπω εγω το θεμα χωρις να ειναι σωστη η αποψη μου..!!

Βαλε 2-3 φωτογραφίες κοντινές των καθρεπτών.

φιλε μου δυστιχως δεν εχω αλλα για ριξε μια ματια εδω :http://www.google.gr/search?hl=el&q=koso%20mirrors&gs_sm=c&gs_upl=564l2250l0l6l6l0l0l0l0l182l788l1.5&bav=on.2,or.r_gc.r_pw.&um=1&ie=UTF-8&tbm=isch&source=og&sa=N&tab=wi&biw=1920&bih=941

ειδες ποιοι ειναι ..

ελπιζω να βοηθησα!!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Εχω κανει 8000 χλμ περιπου και ακομα δεν εχει παθει τιποτα . Σιγουρα αλλαζει το back pressure των καυσαεριων (ετσι νομιζω το λενε) αλλα το xt με τις μαμα εξατμισεις ειναι πολυ πνιγμενο...

Ο προηγουμενος κατοχος απο εμενα το εκανε (εχει συνεργειο ) ξεπιρτσινωσε τις ''μαμα'' και πεταξε ολα τα χρησιμα (αχρηστα για μενα και το ξερω οτι αυτο ειναι εριστικο αλλα ετσι το βλεπω εγω) μετα τις πιρτσινωσε και δεν φενεται τιποτα..!! αν μπει και μια καλη κολλα που να αντεχει στην θερμοκρασια στα μαυρα καπακια για να μην λερονονται τα τελικα απο κατω , απο τα καυσαερια που διαρεουν θα ειναι τελειο..!

Ξαναλεω ετσι το βλεπω εγω το θεμα χωρις να ειναι σωστη η αποψη μου..!!

Ολόκληρη ιστορία θελει δλδ...

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Μια ερωτηση μονο γιατι πιστευω οτι το xt για ταξιδι θελει γραναζωμα να μην ζοριζεται τοσο για ταχυτητες απο 140 - 150 βαρια 160 ..

το δικο μου αν και ειμαι βαρυς το εχω δει να πειανει 180 κοβοντας αερα και 176 χωρις να κοβω αερα και χωρις να επιμεινω πολυ ωρα .. ποσο πανε τα xt , οχι οτι ειναι στο στοιχειο τουσ σε αυτα τα χιλιομετρα ουτε κανεις ταξιδι με xt και τοσα χιλιομετρα απλα απο περιεργια...

...μονο στα φρενα εχω καποια αρνητικα σχολια . το πισω ειναι χωρις αισθηση και με λιγη δυναμη αχριστευεται ομως τελειως επειδη οταν πατας το μπροστινο βουλιαζει σαν βαρκα το xt και στην ουσια ο πισω τροχος ειναι λιγο στον αερα , τοσο ωστε να μπλοκαρει με το παραμικρο..αυτη ειναι η δικη μου γνωμη φυσικα και δεν ισχιριζομαι οτι ειναι και σωστη αλλωστε εχω πολι μικρη εμπειρια..!

Όμορφοι οι καθρέφτες σου.

Για γρανάζωμα θεωρώ ότι δεν αξίζει τον κόπο γιατί όσα χλμ και να κερδίσεις τα 'χάνεις' σε κόντρα αέρα αφού η ζελατινίτσα του δεν προσφέρει και πολλά.Άλλωστε η ιδεώδης ταχύτητα ταξιδιού για το ΧΤ,για μένα,είναι 130-140 χλμ/ω.Άσε που θα χάσεις σε αρπάγματα στην πόλη.

Για τα φρένα αυτό που μπορείς να κάνεις είναι να βάλεις ένα σωληνάκι υψηλής στο μπροστινό για να κερδίσεις παραπάνω σε αίσθηση.Μάθε να φρενάρεις και με τα δύο φρενα και άσε το πισινό να σέρνει,δε σε απασχολεί εφόσον έχεις τον έλεγχο του μπροστινού.(Κάνε μερικές προπονήσεις σε έρημο δρόμο:γκάζωσέ το και πλακώσου στα φρένα μπρος-πίσω μέχρι να μάθεις με πόση δύναμη να πατάς το καθένα.)

Ό,τι άλλο εδώ είμαστε. :_thumbsup:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Ευχαριστω για τις συμβουλες στο θεμα φρεναρισμα.. τα σωλινακια υψηλης νομιζς οτι ταιριαζοθν απο το XT X οποτε δεν ειναι προβλημα ευκολα και υποθετω φθηνα μπορω να τα προμηθευτω...

Παραθετω και μια προσφατη εμπειρια που ειχα..ελπιζω να μην κουραζω :

Προσφατα εκανα ενα συντομο ταξιδακι Θεσσαλονικη - Σερες και τουμπαλιν . Απερισκεπτα και ατυχα μπορω να πω ο ετερος της παρεας οδηγος ενος V-MAX (τι να λεμε τωρα....)

Παμε ? παμε... σιγα σιγα οκ? ναι ενοειτε ...

στο μεγαλυτερο μερος της διαδρομης ημουν με στιμενη την γκαζιερα μου κυνιγοντας ο ατυχος το V-MAX το οποιο ΝΑΙ σιγα σιγα πηγαινε...και στις στροφες παλι εμενα πισω...πολυ πισω.!

ενταξει δεν ειμαι και Rossi αλλα το εστριβα το xt οσο μπορουσα και ειχε κι αλλο αλλα δεν μπορω εγω ακομα..!!

Μου εκανε εντυπωση οστοσω η συμπεριφορα των οδηγων αυτοκινιτων οι οποιοι εκαναν ακρη σε σημειο να μπουν στο ερεισμα του δρομου ωστε να περασουμε εμεις τα μηχανακια ανετα...( μωρε μπραβο ειπα απο μεσα μου...!!!) μου εκανε εντυπωση..

Τραγικη στιγμη ηταν οταν σε μια ευθεια και με 160χλμ το xt μου εσβησε χωρις λογο και αφορμη...συντομα καταλαβα οτι το κλειδει ( στο οποιο εχω μακρυ υφασματινο μπρελοκ και το δενω στον δεξιο καθρευτη ) ηταν στην θεση OFF...

απλα επρεπε να σταματισω και να βγαλω νεκρα γιατι με ταχυτητα το xt μου δεν περνει μπρος...

ισως να εκλεισε ο διακοπτης ειτε απο τον αερα ειτα απο λακουβα...δεν καταλαβα το πως εγινε...!

Παρολα αυτα ηταν μια διασκεδαστικη και πολυ καλη βολτα...ουτε αυχενας ουτε μεση ουτε χερια δεν παραπονεθηκαν...(ισως επειδη ειμαι μικρος και Κ@....μενος ακομα...)

Πρακτικα εκαψα 20 ε βενζινη σε αντιθεση με τα 40 του V-MAX και περασα υπεροχα μια κυριακη...

Για μενα αυτη ειναι η χαρα του μοτοσυκλετιστη...

Σουζες - Μπαντες και τα λοιπα τα κανω στους δρομους (δυστιχως !! αλλα που αλλου μπορω? που ειναι οι πιστες... ) του μερους που μενω και κατα την γνωμη μου δεν εμπλεκω κανεναν σε κυνδινο περα απο το κεφαλακι μου !!

ειπαμε καλα ειναι αυτα αλλα με μετρο.. σεβασμος στον ετερο συνοδηγο!!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Το σωληνάκι υψηλής από το XTX ταιριάζει, και μάλιστα εξαλείφει ένα "κενό" που παρουσιάζει το απλό σωληνάκι, δηλαδή πιο άμεση ανταπόκριση. Το θέμα με τον διακόπτη το έχω πάθει και εγώ. Πρόσεχε με τα μπρελόκ που έχεις στο τιμόνι με τα κλειδιά του κεντρικού διακόπτη. Αφαίρεσε κάτι αν μπορείς, όπως έκανα και εγώ.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

να το αστερακι μου...

22696418939078777317910.jpg

φίλε μου οι χουφτες απο ε-bay και αυτές?? ποιές είναι?? κάτι μου θυμίζουν αλλά το κίτρινο χρώμα με μπερδεύει... :)

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

φίλε μου οι χουφτες απο ε-bay και αυτές?? ποιές είναι?? κάτι μου θυμίζουν αλλά το κίτρινο χρώμα με μπερδεύει... :)

acerbis ειναι,εχω τις ίδιες σε μαύρο και μολις παρατηρησα οτι τις ΕΒΑΛΑ ΛΑΘΟΣ!!!!!!

βαλε 2-3 φωτογραφίες απο τις χούφτες ινβικτα γιατι μου φαίνεται εκανα μεγάλη μλκια....

Τροποποιήθηκε από τον bobkteakis

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

acerbis ειναι,εχω τις ίδιες σε μαύρο και μολις παρατηρησα οτι τις ΕΒΑΛΑ ΛΑΘΟΣ!!!!!!

βαλε 2-3 φωτογραφίες απο τις χούφτες ινβικτα γιατι μου φαίνεται εκανα μεγάλη μλκια....

Οντως ειναι acerbis και βασικα ετσι το πηρα και νομιζω οτι εναι οι χουφτες που δινει και η Yamaha τις εχω δει σε πολλα ΧΤ ( το δικο μου ειναι εισαγωγης απο γερμανια )

αυτες ειναι 104.JPG

με προχειρη αναζητηση απο εδω : http://www.xikis.gr/html/index.aspx?categoryID=1&categoryName=%CE%91%CE%9D%CE%A4%CE%91%CE%9B%CE%9B%CE%91%CE%9A%CE%A4%CE%99%CE%9A%CE%91&subcategoryID=109&subcategoryName=%CE%A7%CE%9F%CE%A5%CE%A6%CE%A4%CE%95%CE%A3&ManufactureID=1&ManufactureName=ACERBIS

Tιμή: 57,00 € χωρις ομως τις βασεις οι οποιες για το μαμα τιμονι κανουν περιπου 40,00 €

οσο για τις φωτο θα βαλω συντομα..!!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Δειτε και αυτο , ομορφο δεν ειναι ?

led-tail-light-mod-xt660-2.jpg 169,00 Ε

Καντε μια περιηγηση στο http://www.off-the-road.de εχει πολλα καλα για το ΧΤ..!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Δειτε και αυτο , ομορφο δεν ειναι ?

led-tail-light-mod-xt660-2.jpg 169,00 Ε

Καντε μια περιηγηση στο http://www.off-the-road.de εχει πολλα καλα για το ΧΤ..!

τα σπαει αυτο.κρυβεις την πινακιδα απο κατω.:D

αυτο μπαινει χωρις πατεντα;με το μανισιο φαναρι πανω;

http://www.off-the-road.de/XT-660/Bodywork/OTR-License-plate-holder.html

kzh-v-xt660(1).jpg

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

τα σπαει αυτο.κρυβεις την πινακιδα απο κατω.:D

αυτο μπαινει χωρις πατεντα;με το μανισιο φαναρι πανω;

http://www.off-the-road.de/XT-660/Bodywork/OTR-License-plate-holder.html

kzh-v-xt660(1).jpg

Ναι, δεν χρειαζεται απολύτως καμια μετατροπή

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Οντως τελειο το φαναρακι με την πινακιδα..

σε κανα μηνα θα αρχισω να ψαχνομαι και εγω για χουφτες, καρινα, και ισως και το πισω φαναρακι, οποτε τα θεματα αυτα με ενδιαφερουν...

ετοιμαζω ταξιδακι προς πορτο γερμενο (εχει ωραιες στροφουλες εκει για μηχανη, και ωραια διαδρομη) με ενα φιλο μου με bmw scarver 650, ιδια κυβικά και ιδια μηχανη περιπου οποτε παμε ανετα μαζι στα ταξιδια!! αντε να βγω και λιγο απο την τσιμεντούπολη με το χτ μου!!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

φιλε INVICTA μπορεις να δωσεις μερικες πληροφοριες σχετικα με το βαψιμο των πλαστικων:

1.Ποσο σου κοστισε?

2.Ποσο καιρο εχει που τα εβαψες και αν εχει σκασει πουθενα το χρωμα?

3.Που την εκανες τη δουλεια?

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

φιλε INVICTA μπορεις να δωσεις μερικες πληροφοριες σχετικα με το βαψιμο των πλαστικων:

1.Ποσο σου κοστισε?

2.Ποσο καιρο εχει που τα εβαψες και αν εχει σκασει πουθενα το χρωμα?

3.Που την εκανες τη δουλεια?

Το βαψιμο εγινε απο τον προηγουμενο κατοχο.. εχει πανω απο 2 χρονια..! ειναι τελειο ακομα και ουτε προκειτε να παθει κατι. Ειναι βαμενο απο πολυ εμπειρο μαστορα (με εμπειρια σε αυτοκινιτα κυριως) ο οποιος κανει την δουλεια του με μερακι !

Ο προιγουμενος κατοχος (φιλος μου οπως και ο μαστορας που το εβαψε) του πηγε τα πλαστικα και τα εβαψε.

Αν εισαι απο Θεσσαλονικη και περιξ τοτε πες μου να σου πω που θα τον βρεις.!

Επεισης πες μου τι θες να βαψεις και σε τι χρωμα(απλο , περλα και τα λοιπα) για να σου πω κοστος!!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Ενα απλο ασπρο χρωμα θελω.

Μενω Αθηνα και οταν το εψαχνα μου ζηταγαν κατι τρελα ποσα.

Τεσπα σημασια εχει να γινει καλη δουλεια απο το μαστορα.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Ενα απλο ασπρο χρωμα θελω.

Μενω Αθηνα και οταν το εψαχνα μου ζηταγαν κατι τρελα ποσα.

Τεσπα σημασια εχει να γινει καλη δουλεια απο το μαστορα.

ρωτα τον lavazutra για ασπρα αυτοκολλητα που εβαλε στη δικια του

επισης μπορεις ν αγορασεις καινουρια πλαστικα λευκα

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Χαιρεται να κανω μια ερωτηση; Το xt 500 με τo xt 600r εκτος απο το μοτερ υπαρχει καποια αλλη διαφορα μεταξυ τους; Και επισης αν υπερκυβιστει στα 600, θα πηγαινει το ιδιο με το μαμα xt 600;

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Χαιρεται να κανω μια ερωτηση; Το xt 500 με τo xt 600r εκτος απο το μοτερ υπαρχει καποια αλλη διαφορα μεταξυ τους; Και επισης αν υπερκυβιστει στα 600, θα πηγαινει το ιδιο με το μαμα xt 600;

Πολλές. Αλλο πλαίσιο, άλλο πιρούνι, άλλο αμορτισέρ και γενικά άλλο στήσιμο.

Καμία σχέση λοιπόν το ιαπωνικής κατασκευής ΧΤ500/600 με το ιταλογαλλικής κατασκευής XT660R.

Το ΧΤ500/600 ήταν πιο αδύναμο και πιο πλαδαρό σε αναρτήσεις αλλά και πιο ανθεκτικό στο χρόνο. Δείτε π.χ. τη βαφή στο ρεζερβουάρ ενός ΧΤ600 δεκαετίας και θα καταλάβετε, όπως και τα πλαστικά του.

Το ΧΤ 600 R είναι πιο δυνατό, πιο στιβαρό - καλοστημένο και απίστευτα πιο ικανό στο ταξίδι αλλά με λιγότερο ποιοτικά πλαστικά και βαφή καθώς και με λιγότερη αντοχή στο χρόνο.

Τροποποιήθηκε από τον Αιγαιοπλόος

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Οχι φιλε μου, προφανως δεν με καταλαβες. Ρωτησα αν το xt500 ειναι ιδιο με το xt600 το παλιο μοντελο(με την μονή την εξατμιση), και αν ενα υπερκυβισμενο στα 600cc 500αρι, παει το ιδιο με ενα μαμα xt600.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Ρωτησα αν το xt500 ειναι ιδιο με το xt600 το παλιο μοντελο(με την μονή την εξατμιση),

Το ιδιο σε πιο πραγμα?Ειναι πολυ μικρες και ανουσιες οι διαφορες τους εκτος του μοτερ τους.Γενικα ναι ειναι ιδια.

και αν ενα υπερκυβισμενο στα 600cc 500αρι, παει το ιδιο με ενα μαμα xt600.

αυτο δεν το γνωριζω

Οτι αλλο θες να ρωτησεις εδω ειμαστε _thumbsup.gif (αν και αργησα να το δω κανα διμηνοwhistling.gif)

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα