Jump to content

Recommended Posts

Τα scooter είναι SCOOTER και ΔΕΝ γίνονται ποτέ και με κανέναν τρόπο ΜΗΧΑΝΕΣ.

Τώρα ακόμα και 1800cc scooter να βγεί, με 320 χιλιόμετρα τελική, με θερμαινόμενα γκρίπ, ηλεκτρική ζελατίνα, 6 ταχύτητες (αυτόματο), ηλεκτρικούς καθρέφτες, parking radar, δορυφορική τηλεόραση και πολυθρώνες για καθήσματα, OK. Δεν είναι scooter, είναι mega scooter.

ΑΛΛΑ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΗΧΑΝΗ!!!

Τα scooter είναι SCOOTER και ΔΕΝ γίνονται ποτέ και με κανέναν τρόπο ΜΗΧΑΝΕΣ.

Τώρα ακόμα και 1800cc scooter να βγεί, με 320 χιλιόμετρα τελική, με θερμαινόμενα γκρίπ, ηλεκτρική ζελατίνα, 6 ταχύτητες (αυτόματο), ηλεκτρικούς καθρέφτες, parking radar, δορυφορική τηλεόραση και πολυθρώνες για καθήσματα, OK. Δεν είναι scooter, είναι mega scooter.

ΑΛΛΑ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΗΧΑΝΗ!!!

και όπως είπε και ο janabetis και ο sniarf και συμφωνώ απολύτως:

Θα με πάρετε στο ψιλό αλλά.. χωρίς ντεπόζιτο ανάμεσα από τα μπούτια μου δεν καβαλάω τίποτα! :P

γουσταρω να καθομε με τα ποδια ανιχτα πανο στην μιχανη και οχι σαν παρθενα.

:lac: :lac: :lac: :lac: :lac: :lac:

Τροποποιήθηκε από τον ChrisMelas0

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες

Ότι πείτε... Αρκεί να μην φρικάρετε αν καμιά φορά συμβεί το αναπάντεχο και πάει να σας περάσει ένα σκούτερ, βέσπα, ότι θέλετε πείτε το..

Μια φορά στις στροφές από Γαλάτιστα για Πολύγυρο ένας με ΧΤ 660 που πήγαινε με 140 στην ευθεία και με 90 στις ανοιχτές στροφές (των 120) σκύλιασε τόσο πολύ όταν πήγα να τον περάσω που έγινε επικίνδυνος!... Άνοιξε γκάζι πάνω στην προσπέραση μην τυχόν τον περάσει η "βέσπα"!... Δεν το περίμενα φυσικά και μπήκα πίσω του για να μην σκοτωθούμε στην επόμενη στροφή. Στην δεύτερή μου απόπειρα το έκανε ξανά... Εκνευρίστηκα απίστευτα γιατί το θεωρώ εξαιρετικά επικίνδυνο αυτό!!! Στην επόμενη στροφή γύρισα σε χειροκίνητο κιβώτιο την αυτόματη βεσπο-πολυθρόνα μου και τον πέρασα από την εξωτερική.

ΑΜΑΝ με αυτό το κόμπλεξ!!! Δεν παίζει ρόλο τι οδηγάς, μπορεί ο άλλος να ξέρει και το δρόμο αλλά και τη βεσπο-πολυθρόνα του καλύτερα και όσο σούπερ καλύτερο μηχάνημα και να είναι η μηχανή σου να σε περάσει!!

Δεν το λέω αυτό για να δείξω ότι είμαι οδηγάρα ή ότι αυτό που οδηγάω είναι μηχανάρα, κάθε άλλο! Κουλάδι είμαι και το Burgman μου είναι βαριά πολυθρόνα με δύο ρόδες. Απλά το λέω γιατί παίζει ρόλο μόνο ο οδηγός, η γνώση που έχει για το τι μπορεί και τι δεν μπορεί να κάνει με αυτό που οδηγάει και επίσης η γνώση που έχει για τον δρόμο που βρίσκεται.

Πείτε ότι θέλετε για τις βέσπες μας ΑΛΛΑ αν καμιά φορά συμβεί το αναπάντεχο και πάει να σας περάσει ένα σκούτερ, βέσπα, βλακεία με ρόδες, ότι θέλετε πείτε το, φερθείτε ώριμα. Τα κόπλεξ αφήστε τα εκτός δρόμων, σκοτώνουν.

Τροποποιήθηκε από τον zoo

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Σωστό αυτό που λες αλλά δεν είναι πάντα μέτρο σύγρισης η ταχύτητα και οι επιδόσεις!

Εμένα πάντως τα περισσότερα σύγχρονα scooter με πατάνε αλλά δεν είναι αυτό το ζητούμενο που με τάσει υπέρ της μοτοσυκλέτας με συμπλέκτη και το πίσω φρένο στο πόδι! :) ;)

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Ότι πείτε... Αρκεί να μην φρικάρετε αν καμιά φορά συμβεί το αναπάντεχο και πάει να σας περάσει ένα σκούτερ, βέσπα, ότι θέλετε πείτε το..

Μια φορά στις στροφές από Γαλάτιστα για Πολύγυρο ένας με ΧΤ 660 που πήγαινε με 140 στην ευθεία και με 90 στις ανοιχτές στροφές (των 120) σκύλιασε τόσο πολύ όταν πήγα να τον περάσω που έγινε επικίνδυνος!... Άνοιξε γκάζι πάνω στην προσπέραση μην τυχόν τον περάσει η "βέσπα"!... Δεν το περίμενα φυσικά και μπήκα πίσω του για να μην σκοτωθούμε στην επόμενη στροφή. Στην δεύτερή μου απόπειρα το έκανε ξανά... Εκνευρίστηκα απίστευτα γιατί το θεωρώ εξαιρετικά επικίνδυνο αυτό!!! Στην επόμενη στροφή γύρισα σε χειροκίνητο κιβώτιο την αυτόματη βεσπο-πολυθρόνα μου και τον πέρασα από την εξωτερική.

ΑΜΑΝ με αυτό το κόμπλεξ!!! Δεν παίζει ρόλο τι οδηγάς, μπορεί ο άλλος να ξέρει και το δρόμο αλλά και τη βεσπο-πολυθρόνα του καλύτερα και όσο σούπερ καλύτερο μηχάνημα και να είναι η μηχανή σου να σε περάσει!!

Δεν το λέω αυτό για να δείξω ότι είμαι οδηγάρα ή ότι αυτό που οδηγάω είναι μηχανάρα, κάθε άλλο! Κουλάδι είμαι και το Burgman μου είναι βαριά πολυθρόνα με δύο ρόδες. Απλά το λέω γιατί παίζει ρόλο μόνο ο οδηγός, η γνώση που έχει για το τι μπορεί και τι δεν μπορεί να κάνει με αυτό που οδηγάει και επίσης η γνώση που έχει για τον δρόμο που βρίσκεται.

Πείτε ότι θέλετε για τις βέσπες μας ΑΛΛΑ αν καμιά φορά συμβεί το αναπάντεχο και πάει να σας περάσει ένα σκούτερ, βέσπα, βλακεία με ρόδες, ότι θέλετε πείτε το, φερθείτε ώριμα. Τα κόπλεξ αφήστε τα εκτός δρόμων, σκοτώνουν.

+15845874

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Εγώ βλέπω οτι το πίσω λάστιχο είναι Pirelli Corsa III !!!! Μόνο και μόνο απο αυτό... Αλήθεια βγαίνει το Corsa III σε αυτή τη διάσταση;

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
ΟΙ σκουτεραδεσ θα κανουν παρτη ...

εχω δει μπροσταμου σκουτερ να στριβει μαι το κοτερμου στα 170 και τραβαγα μπου---χεσμου.

γουσταρω να καθομε με τα ποδια ανιχτα πανο στην μιχανη και οχι σαν παρθενα.

Τώρα με τον παραπάνω σχολιασμό δεν μπορώ να πω κάτι!Κρίμα!Κρίνουμε αυτόν που το καβαλάει ή την μηχανή για να καταλάβω!

Kάθισα και διάβασα όλη την συζήτηση παίδες!Αλλά με στενοχωρεί αυτός ο ρατσισμός που δείχνετε και δεν καταλαβαίνω γιατί!Τα έχετε οδηγήσει και σας ξύνησαν τόσο πολύ που δεν σας κάνουν?Έχετε οδηγήσει κανένα απο αυτά ή απλά λέτε?

Γιατί τέτοιος αρνητισμός!

Κάτοχος από scooter Piaggio X9 180-500,T-max 500,Burgman 650 και από μοτό Ducati Multistrada 1000,Bmw r1150 Rt.Τώρα καβαλάω ένα burgman 650 Υoshimura κι ετοιμάζομαι σιγά σιγά πλέον για Κ1300GT!

Αλλά γιατί ρε παίδες είστε κατά των scooter?

Είπε κανέις ότι είναι ss ή on-off ή ή ή........?Είναι ένα εύχρηστο μηχανάκι,φιλικό το οποίο μπορεί να προσφέρει επιδόσεις μερικές φορές καλύτερες κι από κάποιες μηχανές!Επίσης μπορεί να σε πάει στην δουλίτσα σου στεγνό και καθαρό κι επίσης σε βοηθάει να τοποθετήσεις τα πράγματά σου από το να κουβαλάς πίσω τις κακάσχημες και αντιαεροδυναμικές βαλίτσες!

Σε τι υστερούν δηλαδή?

Σε τεχνολογία?Σε πλαίσια?Σε φρένα?Σε γκάζι?Σε τεχύτητες ταξιδιού?ΣΕ κρατήματα?Σε τι?

Τροποποιήθηκε από τον apostolis

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Σε τι υστερούν?

εεχχμμ...

Λοιπόν...

υστερούν σε τεχνολογία, σε πλάίσιο, σε γκάζι, σε ταχύτητες ταξιδιού και γενικώς, σε κρατήματα και σε πάμπολα άλλα που να καθομαι να στα λέω τώρα, βαριέμαι.

Το θέμα είναι ότι όπως ο καθένας έχει σαφώς το δικαίωμα να γουστάρει και να καβαλάει ότι θέλει, (και γάιδαρο να καβαλάει εμένα λόγος δεν μου πέφτει) έτσι και εγώ όταν σιχαίνομαι ένα όχημα, έχω το δικαίωμα να λέω ότι το σιχαίνομαι

Το ότι το σιχαίνομα όμως, δεν σημαίνει ότι δεν εχουν οι άλλοι το δικαίωμα να το καβαλάνε.

Με εξαίρεση τον γείτονα μου βέβαια. Διότι δεν γίνεται να ξυπνάω το πρώι, να βγαίνω έξω και το πρώτο πράγμα που θα βλέπω να είναι ένα σίχαμα

Γι αυτό και του το είπα, ότι έτσι και κάνει πως παίρνει Varadero, θα το βρεί καμένο το άλλο πρωί

Αλλά εντάξει, κακώς του τα έχωσα έτσι προαιρετικά. καλό είναι το παληκάρι και με γούστο.

Touono πήγε και πήρε το καμάρι μου!!!

ΑΛΛΑ Ο ΜΑΛΑΚΑΣ ΤΗΝ ΚΛΕΙΝΕΙ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΓΚΑΡΑΖ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΗΝ ΒΛΕΠΩ ΣΧΕΔΟΝ ΠΟΤΕ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

:kill: :kill: :kill:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Σε τι υστερούν?

εεχχμμ...

Λοιπόν...

υστερούν σε τεχνολογία, σε πλάίσιο, σε γκάζι, σε ταχύτητες ταξιδιού και γενικώς, σε κρατήματα και σε πάμπολα άλλα που να καθομαι να στα λέω τώρα, βαριέμαι.

Γιατί δεν έχουν τεχνολογία?Το σειριακό του Burgman δεν είναι τεχνολογία

Πλαίσιο!Το t-max,Burgman,gp,spidermax δεν έχουν αξιόλογα πλαίσια?

Ταχύτητες ταξιδιού!Να μιλήσω προσωπικά αν και οι υπόλοιποι κάτχοι μεγάλων το ίδιο θα πουνε!

Στην Εθνική αν θέλεις να ταξιδέψεις γρήγορα μπορείς να κρατάς ρυθμούς 170-180χλμ με τελική μερικές φορές πάνω από 200!

Αν θέλεις να ταξιδέψεις φορτωμένος και διπλός μπορείς άντε από 160-180!

Κρατήματα σε πληροφορώ ότι στρίβουν άψογα και πρόσεξε κάτι η μηχανή μπαίνει από μόνητ της το megascooter πρέπει να το βάλεις!!!Το στρ'ιψιμο 'έχει να κάνει και με τον οδηγό!

Πες μου σε τι άλλο υστερούν!

Δεν αντιλέγω για τα γούστα και είναι απόλυτα φυσιολογικό απλά εδώ σχολιάζουμε μια κατηγορία!

Κι εμένα για παράδειγμα μου αρέσουν τα ss αλλά για μια βολτίτσα στην πίστα και να τα καμαρώνω γιατί είναι όμορφα!

Αλλά προτιμώ την Κ1300GT γιατι θέλω να την φορτώσω και να πάω και να πάω και να πάω!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

1)Τεχνολογία γενικώς, έχει και το κινητό μου.

2)Πλαίσιο. Σε ότι αφορά το πλαίσιο, υπάρχουν δύο κύριοι τομείς που μπορείς να το κρίνεις. Πρώτον σε ότι αφορά την ακαμψία του και δεύτερον σε ότι αφορά την εργονομία του.

Σε ότι αφορά την ακαμψία του λοιπόν δεν θα κάνω το λάθος να το κρίνω μιας και δεν το έχω καβαλήσει και πολυ περισσότερο δεν το έχω στίψει για να ξέρω.

Σε ότι αφορά όμως την εργονομία, η έλειψη ντεπόζιτου, η θέση των ποδιών, το φάρδος της σέλας και το είδος του τιμονιού, στην ουσία το κάνουν ακατάληλο για οδήγηση μοτοσυκλέτας, μιάς και δεν είναι άλλωστε. Τα υπόλοιπα σχετικά με την εργονομία, έχουν ήδη αλλάξει και βρισκονται στον κόσμο της μοτοσυκλέτας. Όταν θα προχωρήσουν τις αλλαγές και στο ντεπόζιτο, μαρσπιέ, τιμόνι, σέλα (πράγμα που κάνουν σιγά σιγά), τότε ναι θα το δεχθώ ως μοτοσυκλέτα.

3)Ταχύτητα ταξιδιού με 180 όταν η τελική είναι 200? Συγνώμη δεν θα πάρω. Δεν υπάρχει περίπτωση να πηγαίνω σταθερά σε ταξίδι με το 90% της ταχύτητας της μηχανής μου. (δεν αναφέρομαι καν στο ότι τα νούμερα έτσι κι αλλιώς φαντάζουν γελοία ακόμη και για τετρακοσάρι SS. ε? εσύ ρώτησες σε τι υστερούν τα σκούτερ)

4)Η άποψη ότι η μηχανή στρίβει από μόνη της, δείχνει το πόσο δεν ξέρεις από μηχανή, οπότε και το "κρατάει άψογα" αυτοακυρώνεται, εφόσων δεν έχεις την γνώση για να κρίνεις επί στριψίματος. Καμία μηχανή δεν στρίβει από μόνη της και μάλιστα το ντεπόζιτο και τα μαρσπιέ είναι το παν για να μπορέσεις να την στρίψεις γρήγορα, σωστά και με ασφάλεια( Α μην διαμαρτύρεσαι....Εσύ ρώτησες αν υστερούν σε κρατήματα, δεν είμαι εγώ που αποφάσισα να το συγκρίνω)

Το να σου αρέσει το σκούτερ είναι όχι μόνο δικαίωμα σου αλλά και απολύτως κατανοητό. Ο καθένας φτιάχνεται με διαφορετικά πράγματα και λόγω ενός συνδιασμού δισεκατομυρίων αιτιών η οποίοι τον έχουν οδηγήσει να αισθάνεται έτσι.

Οπότε εάν εσύ αισθάνεσαι καλά με το σκούτερ σου, τότε όλα καλά. Μεγαλύτερο πρόβλημα έχω με κάποιον που καβαλάει μιά μηχανή για λόγους άσχετους από το τι αισθάνεται, παρά με κάποιον που καβαλάει σκούτερ και την βρίσκει.

Αλλά αυτό απέχει χιλιετίες από το να λες ότι δεν υστερεί σε σχέση με τις μηχανές, έτσι γενικά κι αόριστα πράμα που περιλαμβάνει μέσα του όλες τις μηχανές, όλων των κατηγοριών.

Εάν το συγκρίνεις με μοτοσυκλέτες των κυβικών του, υστερεί σε όλα όσα προανέφερες και μάλιστα είναι η νύχτα με την μέρα.

Όπως επίσης υστερεί και στους τομείς που θεωρούνται γενικά απ όλους το πλεονέκτημα του σκούτερ, όπως η κίνηση στην κίνηση όπου όταν πάω για δουλεια κάθε πρωί, μου σπάνε τα νεύρα με τα διάφορα σκουτεροειδή τα οποία ναι μεν δεν λενε να περάσουν ανάμεσα στα αυτοκίνητα, πιάνουν από πάνω και το πέρασμα να μη μπορεί να περάσει και κανένας άλλος. Όχι δεν παραδειγματολογώ, δεν αναφέρομαι σε μεμονωμένες περιπτώσεις ή σε θέματα που εχουν να κάνουν με τον οδηγό. Το σκούτερ, απλά δεν μπορεί να συγκριθεί σε ταχύτητα μες την κίνηση σε σχέση με το SS. Πολύ φαρδύ, λίγο γκάζι, άθλιο κράτημα και κυρίως χωρίς ντεπόζιτο για να μπορείς να ελίσεσαι ταχύτατα(και δεν εννοώ αυτό που εννοείς ταχύτητα)

Βέβαια, το σκούτερ είναι σαφώς πιό άνετο, συν ότι κουβαλάει και τα πράγματα σου. Όπως και το αυτοκίνητο δηλαδή.

Μόνο που όπως και το αυτοκίνητο, έχεις φάει τέτοιο λούκι μέχρι να φτάσεις στην άλλη άκρη της αθήνας που τελικά έχεις κουραστεί και σωματικά και ψυχικά, ενώ με το SS φτάνεις στον μισό χρόνο, ναι μεν πονάνε λίγο τα χεράκια(μέχρι να συνηθήσεις όμως) αλλά έχεις φτάσει χωρίς να χτικιάσεις και ώσπου να έρθει το σκούτερ, έχεις χαλαρώσει, ξεκουραστεί και κερδίσει ένα μισάωρο από την ζωή σου.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Όσο και να προσπαθεί ο Αποστόλης να σε πείσει για το αντίθετο, κι εγώ πιστεύω ότι πράγματι πολλά σκούτερ υστερούν σε σχέση με πολλές μοτοσικλέτες σε αυτά που αναφέρεις φίλε helonaracer.

Όπως επίσης πολλές μοτοσικλέτες υστερούν σε άλλα πράγματα σε σχέση με πολλά σκούτερ.

Διαφορετικό σχεδιασμό έχουν, σε άλλο κοινό απευθύνονται, λογικό είναι να διαφέρουν πολύ και κάθε σχεδιασμός κάπου να κερδίζει και κάπου να χάνει...

Το ξαναγράφω, όσο δόκιμη είναι η σύγκριση ενός NSR με μία Fat Bob, άλλο τόσο δόκιμη είναι η σύγκριση ενός σκούτερ και μίας μοτοσικλέτας... Είναι εντελώς διαφορετικά δίκυκλα, δεν συγκρίνονται...

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Σε τι υστερούν?

εεχχμμ...

Λοιπόν...

Το θέμα είναι ότι όπως ο καθένας έχει σαφώς το δικαίωμα να γουστάρει και να καβαλάει ότι θέλει, (και γάιδαρο να καβαλάει εμένα λόγος δεν μου πέφτει) έτσι και εγώ όταν σιχαίνομαι ένα όχημα, έχω το δικαίωμα να λέω ότι το σιχαίνομαι

Το ότι το σιχαίνομα όμως, δεν σημαίνει ότι δεν εχουν οι άλλοι το δικαίωμα να το καβαλάνε.

Με εξαίρεση τον γείτονα μου βέβαια. Διότι δεν γίνεται να ξυπνάω το πρώι, να βγαίνω έξω και το πρώτο πράγμα που θα βλέπω να είναι ένα σίχαμα

Γι αυτό και του το είπα, ότι έτσι και κάνει πως παίρνει Varadero, θα το βρεί καμένο το άλλο πρωί

Αλλά εντάξει, κακώς του τα έχωσα έτσι προαιρετικά. καλό είναι το παληκάρι και με γούστο.

Touono πήγε και πήρε το καμάρι μου!!!

ΑΛΛΑ Ο ΜΑΛΑΚΑΣ ΤΗΝ ΚΛΕΙΝΕΙ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΓΚΑΡΑΖ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΗΝ ΒΛΕΠΩ ΣΧΕΔΟΝ ΠΟΤΕ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

:kill: :kill: :kill:

Είδες ομορφιά τα άτιμα τα aprilia εεεεεεεε???? :D :D :D :D :lol: :lol:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

2)Πλαίσιο. Σε ότι αφορά το πλαίσιο, υπάρχουν δύο κύριοι τομείς που μπορείς να το κρίνεις. Πρώτον σε ότι αφορά την ακαμψία του και δεύτερον σε ότι αφορά την εργονομία του.

Σε ότι αφορά την ακαμψία του λοιπόν δεν θα κάνω το λάθος να το κρίνω μιας και δεν το έχω καβαλήσει και πολυ περισσότερο δεν το έχω στίψει για να ξέρω.

Σε ότι αφορά όμως την εργονομία, η έλειψη ντεπόζιτου, η θέση των ποδιών, το φάρδος της σέλας και το είδος του τιμονιού, στην ουσία το κάνουν ακατάληλο για οδήγηση μοτοσυκλέτας, μιάς και δεν είναι άλλωστε. Τα υπόλοιπα σχετικά με την εργονομία, έχουν ήδη αλλάξει και βρισκονται στον κόσμο της μοτοσυκλέτας. Όταν θα προχωρήσουν τις αλλαγές και στο ντεπόζιτο, μαρσπιέ, τιμόνι, σέλα (πράγμα που κάνουν σιγά σιγά), τότε ναι θα το δεχθώ ως μοτοσυκλέτα.

3)Ταχύτητα ταξιδιού με 180 όταν η τελική είναι 200? Συγνώμη δεν θα πάρω. Δεν υπάρχει περίπτωση να πηγαίνω σταθερά σε ταξίδι με το 90% της ταχύτητας της μηχανής μου. (δεν αναφέρομαι καν στο ότι τα νούμερα έτσι κι αλλιώς φαντάζουν γελοία ακόμη και για τετρακοσάρι SS. ε? εσύ ρώτησες σε τι υστερούν τα σκούτερ)

4)Η άποψη ότι η μηχανή στρίβει από μόνη της, δείχνει το πόσο δεν ξέρεις από μηχανή, οπότε και το "κρατάει άψογα" αυτοακυρώνεται, εφόσων δεν έχεις την γνώση για να κρίνεις επί στριψίματος. Καμία μηχανή δεν στρίβει από μόνη της και μάλιστα το ντεπόζιτο και τα μαρσπιέ είναι το παν για να μπορέσεις να την στρίψεις γρήγορα, σωστά και με ασφάλεια( Α μην διαμαρτύρεσαι....Εσύ ρώτησες αν υστερούν σε κρατήματα, δεν είμαι εγώ που αποφάσισα να το συγκρίνω)

Το να σου αρέσει το σκούτερ είναι όχι μόνο δικαίωμα σου αλλά και απολύτως κατανοητό. Ο καθένας φτιάχνεται με διαφορετικά πράγματα και λόγω ενός συνδιασμού δισεκατομυρίων αιτιών η οποίοι τον έχουν οδηγήσει να αισθάνεται έτσι.

Οπότε εάν εσύ αισθάνεσαι καλά με το σκούτερ σου, τότε όλα καλά. Μεγαλύτερο πρόβλημα έχω με κάποιον που καβαλάει μιά μηχανή για λόγους άσχετους από το τι αισθάνεται, παρά με κάποιον που καβαλάει σκούτερ και την βρίσκει.

Αλλά αυτό απέχει χιλιετίες από το να λες ότι δεν υστερεί σε σχέση με τις μηχανές, έτσι γενικά κι αόριστα πράμα που περιλαμβάνει μέσα του όλες τις μηχανές, όλων των κατηγοριών.

Εάν το συγκρίνεις με μοτοσυκλέτες των κυβικών του, υστερεί σε όλα όσα προανέφερες και μάλιστα είναι η νύχτα με την μέρα.

Όπως επίσης υστερεί και στους τομείς που θεωρούνται γενικά απ όλους το πλεονέκτημα του σκούτερ, όπως η κίνηση στην κίνηση όπου όταν πάω για δουλεια κάθε πρωί, μου σπάνε τα νεύρα με τα διάφορα σκουτεροειδή τα οποία ναι μεν δεν λενε να περάσουν ανάμεσα στα αυτοκίνητα, πιάνουν από πάνω και το πέρασμα να μη μπορεί να περάσει και κανένας άλλος. Όχι δεν παραδειγματολογώ, δεν αναφέρομαι σε μεμονωμένες περιπτώσεις ή σε θέματα που εχουν να κάνουν με τον οδηγό. Το σκούτερ, απλά δεν μπορεί να συγκριθεί σε ταχύτητα μες την κίνηση σε σχέση με το SS. Πολύ φαρδύ, λίγο γκάζι, άθλιο κράτημα και κυρίως χωρίς ντεπόζιτο για να μπορείς να ελίσεσαι ταχύτατα(και δεν εννοώ αυτό που εννοείς ταχύτητα)

Βέβαια, το σκούτερ είναι σαφώς πιό άνετο, συν ότι κουβαλάει και τα πράγματα σου. Όπως και το αυτοκίνητο δηλαδή.

Μόνο που όπως και το αυτοκίνητο, έχεις φάει τέτοιο λούκι μέχρι να φτάσεις στην άλλη άκρη της αθήνας που τελικά έχεις κουραστεί και σωματικά και ψυχικά, ενώ με το SS φτάνεις στον μισό χρόνο, ναι μεν πονάνε λίγο τα χεράκια(μέχρι να συνηθήσεις όμως) αλλά έχεις φτάσει χωρίς να χτικιάσεις και ώσπου να έρθει το σκούτερ, έχεις χαλαρώσει, ξεκουραστεί και κερδίσει ένα μισάωρο από την ζωή σου.

Φιλε μου συγγνωμη που θα σε στενοχωρησω αλλα νομιζω οτι δεν ξερεις τι λες...!!!Οσο για το οτι το SS δεν στριβει απο μονο του και οτι θελει ιδιαιτερη προσπαθεια απλα θα πω οτι μαλλον δεν εχεις οδηγησει κανενα σκουτερ για να καταλαβεις τι λεει ο φιλος με το Burgy...Σε συγκριση με το δικο μου σκουτερ προσωπικα( δεν εχω οδηγησει αλλο για να ξερω) σε οτι μηχανη εχω ανεβει εχω καταλαβει αυτο ακριβως που ειπε ο φιλος με το burgy...Στριβουν απο μονα τους τα υπολοιπα...!!Οσον αφορα την συγκριση περι ταχυτητας κινησης μεσα στην πολη απλα ειναι θεμα οδηγου...Κυριως τα σκουτερ οδηγουνται απο συντηρητικους κατασταλαγμενους μηχανοβιους των οποιων κυριο μελημα δεν ειναι να περνανε με 180 και σουζα αναμεσα απο τα αμαξια...Σορρυ αλλα η νοοτροπια σου δεν θα σε οδηγησει σε καλο...Δεν θελω να σε πεισω για το αν τα σκουτερ ειναι μηχανες η οχι...Ειναι σαν να προσπαθω να σε πεισω γαι το αν οι πουστηδες ειναι ανθρωποι...Απλα θα το ανακαλυψεις μονος σου....!

Φιλικα Βασιλης.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Φιλε μου συγγνωμη που θα σε στενοχωρησω αλλα νομιζω οτι δεν ξερεις τι λες...!!!

γιά να δούμε ... γιατί ο χελώνας δέν είναι "τυχαίος" (το λέω γιατί τον ξέρω και απο κοντά τον άνθρωπο)

Οσο για το οτι το SS δεν στριβει απο μονο του και οτι θελει ιδιαιτερη προσπαθεια απλα θα πω οτι μαλλον δεν εχεις οδηγησει κανενα σκουτερ για να καταλαβεις τι λεει ο φιλος με το Burgy...

Σε συγκριση με το δικο μου σκουτερ προσωπικα( δεν εχω οδηγησει αλλο για να ξερω) σε οτι μηχανη εχω ανεβει εχω καταλαβει αυτο ακριβως που ειπε ο φιλος με το burgy...Στριβουν απο μονα τους τα υπολοιπα...!!

άρα τα σκούτερ θέλουνε τρελή προσπάθεια να στρίψουν σε σχέση με τα υπόλοιπα?

δλδ έχει δίκειο ?! :rolleyes: (ρε λές να ξέρει τι λέει τελικά?)

Οσον αφορα την συγκριση περι ταχυτητας κινησης μεσα στην πολη απλα ειναι θεμα οδηγου...Κυριως τα σκουτερ οδηγουνται απο συντηρητικους κατασταλαγμενους μηχανοβιους των οποιων κυριο μελημα δεν ειναι να περνανε με 180 και σουζα αναμεσα απο τα αμαξια...Σορρυ αλλα η νοοτροπια σου δεν θα σε οδηγησει σε καλο...

helonaracer:

αυτό που λέει ΞΕΚΑΘΑΡΑ είναι οτι ο ΟΓΚΟΣ των σκούτερ δεν τα αφήνει να περνάνε εύκολα ανάμεσα απο αμάξια. Προσπάθησε να διαβάζεις λίγο τι λέει ο άλλος πρίν κατακρίνεις.

Δεν θελω να σε πεισω για το αν τα σκουτερ ειναι μηχανες η οχι...Ειναι σαν να προσπαθω να σε πεισω γαι το αν οι πουστηδες ειναι ανθρωποι...Απλα θα το ανακαλυψεις μονος σου....!

και τι προσπαθείς τελικά να κάνεις με το πόστ σου? (τελίκα είναι οι πούστηδες άνθρωποι?!)

Φιλικα Βασιλης.

Αλβέρτος χάρηκα

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
ΑΝ ΜΠΟΡΕΙ ΑΣ ΜΕ ΠΕΡΑΣΕΙ ΤΟ GP 800

SUZUKI GSX 1300 B KING ΜΕ ΥΟSHIMURA ΔΙΠΛΗ 195 BHP

Εδω μιλαμε για μηχανες και σκουτερ.....ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΕΡΑΣ!!!!!!!

ΥΓ:μας κανεις και αισθανομαστε ασχημα με τα 40 αλογακια... :wacko:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

2008\11\06\bikepics-1473669-full.jpg

Kαλά αυτό είναι άστοχο!

Συγκρίνεις 75 με 195 άλογα!Αν και κανένας τουλάχιστον από τους κατόχους scooter δεν είπε ότι κάποιο scooter περνάει κάποια μηχανή απλά και μόνο ότι κινούνται αξιοπρεπέστατα όπως μια μηχανή!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Οκ μέσα!

Κοίτα πλέον τα ντεπόζιτα είναι ακριβώς κάτω απο τον αναβάτη γι'αυτό κιόλας τα μεγάλα Mega πλησιάζουν το 50-50!

για οδήγηση μοτοσυκλέτας, μιάς και δεν είναι άλλωστε

ήξερα ότι ότι έχει 2 ρόδες είναι μοτοσυκλέτα!Τώρα τελικά δεν είναι!

Φίλε μου όλα μοτοσυκλέτες είναι μην είσαι τόσο αρνητικός με τα scooter απλά υπάρχουν κατηγορίες και κατηγορίες!

ss,on-off,............scooter,touring........

Πίστεψέ με κανένα πρόβλημα!Γι'αυτό σου λέω οδήγησε πρώτα και μετά κρίνε!Δεν έχεις οδηγήσει καν και υποθέτεις!Δεν κάνω σύγκριση μην το βλέπεις έτσι δεν προσβάλω ούτε τα ss ούτε κάποια άλλη κατηγορία!Απλά επισημαίνω κάποια πράγματα γιατί όταν είχα megascooter παράλληλα είχα και μια άλλη μοτοσυκλέτα!

4)Η άποψη ότι η μηχανή στρίβει από μόνη της, δείχνει το πόσο δεν ξέρεις από μηχανή, οπότε και το "κρατάει άψογα"

αυτοακυρώνεται, εφόσων δεν έχεις την γνώση για να κρίνεις επί στριψίματος.

MMMMM τ'ωρα τι να πω!Είδες που δεν με καταλάβαίνεις?Και λογικό είναι γιατί δεν έχεις στρίψει scooter!Αν προσπαθήσεις να τελείωσεις το λάστιχο με mega........θα καταλάβεις πόσο εύκολο είναι να στρίβεις μηχανάκι ζυγισμένο και κατάλληλο για σπορ-γρήγορη οδήγηση!

Δόξα τον Θεό ξέρω από μηχανή αλλά εξυπνάκιας δεν το παίζω!Οπότε σε παρακαλώ μην με κρίνεις!Εγώ έχω να σου πω κάτι γιατί παράλληλα καβαλάω και μηχανή αλλά και scooter οπότε....Εσύ απλά δεν τα έχεις οδηγήσει για να καταλάβεις αυτό που εννοώ!

καμία μηχανή δεν στρίβει από μόνη της και μάλιστα το ντεπόζιτο και τα μαρσπιέ είναι το παν για να μπορέσεις να την στρίψεις γρήγορα, σωστά και με ασφάλεια( Α μην διαμαρτύρεσαι....Εσύ ρώτησες αν υστερούν σε κρατήματα, δεν είμαι εγώ που αποφάσισα να το συγκρίνω)

Δεν διαμαρτύρομαι ακούω πρώτα!Αλλά δεν με κατάλαβες γιατί εννοώ την ευκολία!

Δυστυχώς δεν με κατάλαβες!Πρόσπάθησα να διατυπώσω αν και το γ@@@@@νο το pc πολλές φορές δημιουργεί παρεξηγήσεις ότι τα μεγάλα και ακριβά scooter δεν έχουν να ζηλέψουν πολλά από μηχανές κοντά στα άλογα τους(δεν μιλάω για ss)μιλάω για v-strom,transalp ktl!

Εννοώ ότι μπορούν να ταξιδέψουν αξιοπρεπέστατα,γρήγορα,οικονομικά και με ασφάλεια!

Δεν το συνεχίζω γιατί απλά υποθέτεις διότι δεν έχεις οδηγήσει και δεν αναφέρομαι σε μικρά scooterακια!

Εδώ παίζει ρόλος κι ο οδηγός!

οσες φορές έχω μπει σε μεγαλούπολη καθώς είμαι από Τρίκαλα(κι εδώ μια από τα θα γ΄θνουμε) δεν έχω αντιμετωπίσει πρόβλημα με την κίνηση και δεν μπλοκάρω όπως επίσης ποτέ δεν μπλόκαρα με το rt!όλα είναι θέμα συνήθειας!!!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Μια χαρά μηχανές είναι και τα σκούτερ.

Οι βασικότερες διαφορές με τα υπόλοιπα δίκυκλα είναι ότι έχουν το πίσω φρένο στο χέρι και οι ταχύτητες είναι αυτόματες...

Σιγά ρε γρήγορε, έχεις το b king, και τι έγινε; έγινες καλύτερος οδηγός από κάποιον που έχει GP 800;

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Φιλε μου συγγνωμη που θα σε στενοχωρησω αλλα νομιζω οτι δεν ξερεις τι λες...!!!Οσο για το οτι το SS δεν στριβει απο μονο του και οτι θελει ιδιαιτερη προσπαθεια απλα θα πω οτι μαλλον δεν εχεις οδηγησει κανενα σκουτερ για να καταλαβεις τι λεει ο φιλος με το Burgy...Σε συγκριση με το δικο μου σκουτερ προσωπικα( δεν εχω οδηγησει αλλο για να ξερω) σε οτι μηχανη εχω ανεβει εχω καταλαβει αυτο ακριβως που ειπε ο φιλος με το burgy...Στριβουν απο μονα τους τα υπολοιπα...!!Οσον αφορα την συγκριση περι ταχυτητας κινησης μεσα στην πολη απλα ειναι θεμα οδηγου...Κυριως τα σκουτερ οδηγουνται απο συντηρητικους κατασταλαγμενους μηχανοβιους των οποιων κυριο μελημα δεν ειναι να περνανε με 180 και σουζα αναμεσα απο τα αμαξια...Σορρυ αλλα η νοοτροπια σου δεν θα σε οδηγησει σε καλο...Δεν θελω να σε πεισω για το αν τα σκουτερ ειναι μηχανες η οχι...Ειναι σαν να προσπαθω να σε πεισω γαι το αν οι πουστηδες ειναι ανθρωποι...Απλα θα το ανακαλυψεις μονος σου....!

Φιλικα Βασιλης.

Θα συμφωνήσω με τον Βασίλη!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

σιγα ρε παιδια(panagos 10 και apostolis), οκ εχετε δικιο, απλως ειναι καινουργιο το εργαλειο, και

καταλαβαινετε, ηθελα να το δειξω και να μπω στην κουβεντα. Ευχαριστω kleftokotas666 για το κοπλιμεντο :D :D :D

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
σιγα ρε παιδια(panagos 10 και apostolis), οκ εχετε δικιο, απλως ειναι καινουργιο το εργαλειο, και

καταλαβαινετε, ηθελα να το δειξω και να μπω στην κουβεντα. Ευχαριστω kleftokotas666 για το κοπλιμεντο :D :D :D

Α εντάξει τότε!Φίλε μου καλοτάξιδο το εργοστάσιο να είσαι πάντα όρθιος και να έχεις πολλά,ασφαλή κι απροβλημάτιστα χιλιόμετρα!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Αποστόλη, συγνώμη, αλλά εδώ υπάρχει κάποιο πρόβλημα.

Εγώ απαντάω στα λεγόμενα σου, με βάση το νόημα που έχουν οι λέξεις οι οποίες παρέθεσες κι όχι με βάση το τι θα μπορούσες να εννοείς.

Εσύ είπες ότι οι μοτοσυκλέτες στρίβουν από μόνες τους.

Εγώ απάντησα ότι η άποψη, ότι η μηχανή στρίβει από μόνη της, δείχνει το πόσο δεν ξέρεις από μηχανή.

Σε τι είχα άδικο?

Εάν εσύ εννοούσες ότι η μηχανή στρίβει εύκολα, τότε γιατί δεν το έλεγες να μπορέσουμε να συνενοηθούμε?

Βέβαια, εσύ ίσως να θεωρείς τώρα ότι παίζω με τις λέξεις, αλλά φίλε μου, οι λέξεις δεν είναι παιχνίδι και γι αυτό πρέπει να χρησιμοποιούμε τις σωστές λέξεις που να λένε αυτό που εννοούμε κι όχι κάτι άλλο.

Διότι, το ότι η μηχανή δεν στρίβει από μόνη της, είναι ένα πάρα πολύ σημαντικό στοιχείο στο να ξεκαθαρίσει η διαφορά μεταξύ σκούτερ και μηχανής.

Διότι εφόσων δεν στρίβει από μόνη της, τότε χρειάζεται να γίνουν κάποια πράγματα για να στρίψει κι ένα από αυτά είναι η πίεση στο ντεπόζιτο προκειμένου να στρίψει και ιδιαίτερα στις απανωτές αλλαγές κλίσης. Όπως βλέπεις κακώς υπέθεσες ότι εννοούσα την κατανομή βάρους κι όπως ίσως θα έπρεπε να έχεις αρχίσει να καταλαβαίνεις, το ότι έχεις οδηγήσει ή οδηγάς κι άλλη μηχανή, δεν σημαίνει ότι ξέρεις και πως λειτουργεί. Το να καβαλήσεις μια μηχανή είναι πολύ απλή υπόθεση. Πας κι αγοράζεις μία και μετά την καβαλάς. Αυτο δεν σημαίνει ότι ξέρεις τι είναι, τι μπορεί να κάνει και τι όχι. Το αυτό ισχύει και με το σκούτερ. οπότε ακριβώς λόγω αυτής της άγνοιας σου, επειδήσ την ουσία δεν ξέρεις τίποτα ή σχεδόν τίποτα κι από τα δύο, θεωρείς ότι ε δεν έχουν και τίποτα σημαντικές διαφορές μωρέ...

Κι έτσι κολημένος στα όσα λεγονται, εμμένεις στο ότι το σκούτερ είναι ο θεός στην κίνηση (για παράδειγμα) αποφασίζεις αυθαιρέτος ότι δεν έχω οδηγήσει σκούτερ και καταλήγεις στο ότι πηγαίνω ,ες την κίνηση με 180 και όρθια, χωρίς να ξέρεις καν, ότι στην κίνηση, δεν χρειάζεσαι ταχύτητα για να πας γρήγορα αλλά ταχυκινησία, που είναι κάτι τελείως διαφορετικό από την ταχύτητα.

Λοιπόν φίλε μου, είσαι εξαρχής λάθος. οδηγάω και σκούτερ, δεν το αναφέρω όμως γιατί δεν έχει θέση εδώ μέσα μιάς και το οδηγάω για λόγους χρηστικούς κι όχι για λόγους που έχουν σχέση με την κ@βλα μου.

Δεν γίνεται όμως να μου συγκρίνεις στην εθνική το μεγα σκουτερ με μια μεγάλη μηχανή και μετά στην κίνηση να μου συγκρινεις το σκουτεράκι τψν 50 CC με την ίδια μεγάλη μηχανή.

Όπου σημειωτέων, ούτε το 50άρι σκουτεράκι έχει τύχη μες την κίνηση απέναντι σε SS. Δεν είναι θέμα οδηγού, είναι θέμα σχεδιάσης. διότι το 50άρι, ναι μεν έχει μικρότερο όγκο και μήκος από το μέγα σκούτερ, πράγμα που του δίνει ευελιξία, αλλά έχει μικρότερους τροχούς που του γαμούν τελείως τις αποστάσεις φρεναρίσματος αλλά και την σταθερότητα σε ελιγμούς και βεβαίως, δεν έχει το μπαμ, για φύγεις ανάμεσα από δυό αμάξια και να περάσεις στο επόμενο κενό.

Αλλά τι να σου πω για την κίνηση αφου εσύ παραδέχθηκες ότι στην ουσία δεν γνωρίζεις από κίνηση

Και λες εμένα άσχετο...

Και γι αυτό σε όλα έχεις την ίδια απάντηση...."δεν εχεις οδηγήσει σκούτερ"

Όπως σου είπα ήδη, οδηγάω και σκούτερ (αν κι έχω καιρό να καβάλησω) αλλά αυτό είναι παντελώς άσχετο με το θέμα της ταχύτητας, όπου κι εκεί ανέφερες τό ότι δεν έχω οδηγήσει σκούτερ και γι αυτό τα λέω.

Πράγμα που δείχνει ή ότι δεν διαβάζεις τι γράφω κι απαντάς με προκάτ απαντήσεις, ή πραγματικά δεν ξέρεις ούτε τα βασικά σε σ΄χεση με την οδήγηση, δίτροχων αλλά και τετράτροχων

Αυτό που εγώ είπα πολύ απλά, καθαρά και χωρίς περιθώρια απρερμηνεύσεως, είναι ότι το να κινείσαι σταθερά στην εθνική με το 90% της τελικής, ισοδυναμεί με αυτοκτονία. Ναι ξέρω, σε κανένα τροχαίο δεν καταγράφηκε ως αιτία ότι πήγαινε σταθερά με το 90% της τελικής του. Αιτία είναι συνήθως η νταλίκα, ο παππούς, ο ραλίστας από το αντίθετο ρεύμα, η γλιτσα, η γάτα του γείτονα, ο μπουςτης αμερικής κλπ κλπ, οι άνθρωποι όμως εξακολουθούν να πεθαίνουν στους δρόμους κι επειδή εγώ θέλω να ζήσω, εάν είχα ένα όχημα που έχει τελική 200, θα πήγαινα μαξιμουμ 150 σταθερή ταχύτητα στην εθνική.

Αυτό είπα εγώ κι εσύ κατάλαβες ότι δεν έχω οδηγήσει σκούτερ οπότε δεν ξέρω τι λέω.

Τέλος πάντων, για να το ξαναπάρουμε από την αρχή, στην αρχή αρχη αυτού του τόπικ, είχα κάνει ένα ποστ, όπου έλεγα την άποψη μου με κάποιο χιούμορ, όπου λίγο πολύ έλεγα ότι οι κατασκευαστές, βάζωντας μεγάλους τροχούς, ανεβάζωντας την ισχύ, φτιάχνοντας τα φρένα, βάζοντας τηλεσκοπικά μπροστινα κλπ, δίνουν μεν στα σκούτερ κα΄πως και κάποιες από τις ιδιότητες των SS και γι αυτό τώρα πια τα σκουτερ φαντάζουν μηχανές. το μόνο που ισχύει όμως τελικά, είναι ότι εάν προσπαθήσουν να εξαλείψουν τα μειονεκτήματα που έχουν μείνει, θα τις αλλάξουν τόσο που δεν θα είναι σκούτερ πια αλλα SS

Κάτι το οποίο συμβαίνει άλλωστε με όλες τις κατηγορίες μηχανών

Και για να ακριβολογώ, δεν τις κάνουν SS αλλά Street

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Εάν εσύ εννοούσες ότι η μηχανή στρίβει εύκολα, τότε γιατί δεν το έλεγες να μπορέσουμε να συνενοηθούμε?

Αυτό εννοούσα!Πιο εύκολα από τα scooter που δεν αγκαλιάζεις την μηχανή και αντιθέτως έχεις το κενό στα πόδια σου!

Διότι εφόσων δεν στρίβει από μόνη της, τότε χρειάζεται να γίνουν κάποια πράγματα για να στρίψει κι ένα από αυτά είναι η πίεση στο ντεπόζιτο προκειμένου να στρίψει και ιδιαίτερα στις απανωτές αλλαγές κλίσης. Όπως βλέπεις κακώς υπέθεσες ότι εννοούσα την κατανομή βάρους κι όπως ίσως θα έπρεπε να έχεις αρχίσει να καταλαβαίνεις, το ότι έχεις οδηγήσει ή οδηγάς κι άλλη μηχανή, δεν σημαίνει ότι ξέρεις και πως λειτουργεί. Το να καβαλήσεις μια μηχανή είναι πολύ απλή υπόθεση. Πας κι αγοράζεις μία και μετά την καβαλάς. Αυτο δεν σημαίνει ότι ξέρεις τι είναι, τι μπορεί να κάνει και τι όχι. Το αυτό ισχύει και με το σκούτερ. οπότε ακριβώς λόγω αυτής της άγνοιας σου, επειδήσ την ουσία δεν ξέρεις τίποτα ή σχεδόν τίποτα κι από τα δύο, θεωρείς ότι ε δεν έχουν και τίποτα σημαντικές διαφορές μωρέ...

Τώρα δεν συνεχίζω γιατι απλά δεν με ξέρεις και πας να με βγάλεις άσχετο!Κρίμα φταίει το pc αλλιώς θα ήταν η κουβέντα μας από κοντά!

Κι αφού με ξέρεις τόσο καλά που κρίνεις ότι είμαι άσχετος,ευχαριστώ πολύ απλά δεν μπορώ να συνεχίσω έτσι!Δυστυχ'ως όμως εγώ δεν θα σε κρίνω γιατί δεν σε ξέρω,δεν το κάνω ποτέ αυτό!

Κι έτσι κολημένος στα όσα λεγονται, εμμένεις στο ότι το σκούτερ είναι ο θεός στην κίνηση (για παράδειγμα)

Βλέπεις που παραλλάσεις τα πράγματα?Είπα εγώ ότι είναι Θεός στην κίνηση?Είπα εγώ ότι δεν βολεύει η μηχανή στην κίνηση?Πότε τα είπα αυτά?Μάλλον πότε τα έγραψα?Είπα ότι δεν έχω πρόβλημα!Δεν αντιμετωπίζω πρόβλημα ούτε με την μηχανή αλλά ούτε με το scooter όσες φορές έχω κατέβει ΑΘήνα,απλά τόνισα ότι είναι πιο εύχρηστο το αυτόματο!Αυτό μόνο!

αποφασίζεις αυθαιρέτος ότι δεν έχω οδηγήσει σκούτερ και καταλήγεις στο ότι πηγαίνω ,ες την κίνηση με 180 και όρθια, χωρίς να ξέρεις καν, ότι στην κίνηση, δεν χρειάζεσαι ταχύτητα για να πας γρήγορα αλλά ταχυκινησία, που είναι κάτι τελείως διαφορετικό από την ταχύτητα.

ΜΜΜΜΜ δυστυχως αυτά που διατυπώνεις και σχολιάζεις είναι λεγόμενα άλλου μέλους κι όχι δικά μου!Αν διάβαζες τα ποστ θα καταλάβαινες!Δεν αποφασίζω πότε για κάποιον!

Λοιπόν φίλε μου, είσαι εξαρχής λάθος. οδηγάω και σκούτερ, δεν το αναφέρω όμως γιατί δεν έχει θέση εδώ μέσα μιάς και το οδηγάω για λόγους χρηστικούς κι όχι για λόγους που έχουν σχέση με την κ@βλα μου.

Δεν γίνεται όμως να μου συγκρίνεις στην εθνική το μεγα σκουτερ με μια μεγάλη μηχανή και μετά στην κίνηση να μου συγκρινεις το σκουτεράκι τψν 50 CC με την ίδια μεγάλη μηχανή.

Όπου σημειωτέων, ούτε το 50άρι σκουτεράκι έχει τύχη μες την κίνηση απέναντι σε SS. Δεν είναι θέμα οδηγού, είναι θέμα σχεδιάσης. διότι το 50άρι, ναι μεν έχει μικρότερο όγκο και μήκος από το μέγα σκούτερ, πράγμα που του δίνει ευελιξία, αλλά έχει μικρότερους τροχούς που του γαμούν τελείως τις αποστάσεις φρεναρίσματος αλλά και την σταθερότητα σε ελιγμούς και βεβαίως, δεν έχει το μπαμ, για φύγεις ανάμεσα από δυό αμάξια και να περάσεις στο επόμενο κενό.

Αλλά τι να σου πω για την κίνηση αφου εσύ παραδέχθηκες ότι στην ουσία δεν γνωρίζεις από κίνηση

Και λες εμένα άσχετο...

Μην συνεχίζεις έτσι τα πράγματα.Δεν σε είπα άσχετο,δεν το κάνω γιατί δεν σε γνωρίζω!Κι επίσης ποτέ δεν σύγκρινα 50αρι με μηχανή!Μίλησα για τα mega!Αν είναι δυνατόν δεν βλέπω τι γράφω?

Και γι αυτό σε όλα έχεις την ίδια απάντηση...."δεν εχεις οδηγήσει σκούτερ"

Όπως σου είπα ήδη, οδηγάω και σκούτερ (αν κι έχω καιρό να καβάλησω) αλλά αυτό είναι παντελώς άσχετο με το θέμα της ταχύτητας, όπου κι εκεί ανέφερες τό ότι δεν έχω οδηγήσει σκούτερ και γι αυτό τα λέω.

Πράγμα που δείχνει ή ότι δεν διαβάζεις τι γράφω κι απαντάς με προκάτ απαντήσεις, ή πραγματικά δεν ξέρεις ούτε τα βασικά σε σ΄χεση με την οδήγηση, δίτροχων αλλά και τετράτροχων

Αλλά συνεχίζεις να με προσβάλεις ενώ δεν με ξέρεις!Τώρα πες μου τι να κάνω!

όσον αφορά το τετράτροχο ,είμαι έμπορος αυτοκίνητων με μια εταιρεία 38 χρόνων Αψογη στον τομέα της και την συνεχίζω εδώ και 8 χρόνια παράλληλα με σπουδές(πάει πέρασαν αυτά εδώ και 4-5 χρόνια)!Δεν είμαι το παιδάκι του μπαμπά απλά παλεύω κάθε μέρα για τη δουλειά μου την οποία λατρεύω!Καβαλάω πολύ καλά αυτοκίνητα και φυσικά λόγω δουλειάς(μην παραξεγηθώ είναι η δουλειά μου αυτή δεν το παίζω.προς Θεού) έχω συμμετάσχει σε πολλά μαθήματα οδήγησης (έχω μάθει πολλά τόσα χρόνια και μ'έχουν κάνει ικανό για γρήγορη οδήγηση αλλά και ασφαλή,από τα 16 μου γιατί από τα 12-13 έκλεβα τ'αυτοκίνητο του παππού :D :D :D ),έχω μπει αρκετές φορές σε πίστα μιας και στον δρόμο πότε δεν θα κάνω γρήγορη οδήγηση μονο συγκεκριμένες φορές.Έχω συμμετάσχει σε 3-4 δοκιμαστικές αναβάσεις με αυτοκίνητα φίλων πρίν αγωνιστουν σε κάποιο τοπικό ραλυ με αρκετά καλούς χρόνους (δεν είμαι οδηγός αγώνων).Το όνειρό μου το οποίο για κάποιους λόγους δεν το ακολούθησα ήταν σχεδιαστής - δοκιμαστής αυτοκινήτων :( :( :( .'Ετσι είναι αυτά!Δεν πειράζει,προχωράμε την υγειά μας να έχουμε!

όσον αφορά το δίτροχο οδηγώ μηχανή επειδή..............................είναι πολλοί οι λόγοι!όλοι τους ξέρουμε άλλωστε!Ένα και σημαντικό καταφέρνουν οι άτιμες να αποβάλουν το άγχος που περνάμε όλη μέρα έστω κι αν η καθημερινή διαδρομή είναι σπίτι-μαγαζί μαγαζί-σπίτι!Αλλά την Κυριακή δεν έχω πρόβλημα να κάνω και 1000χλμ εφόσον δεν έχω υποχρεώσεις!

Όσον αφορά την εμπειρία μου καθ'ότι ακόμη είμαι 26-27 και ασχολούμαι τα τελευταία 8 χρόνια με τις μηχανές!Απλά έχω συμμετάσχει μια φορά το 2001 αν θυμάμαι καλά σε μαθήματα γρήγορης-ασφαλούς οδήγησης της αστυνομίας στις Σέρρες!(μεσολάβησε ο κολλητός μου ο οποίος είναι στην αστυνομία)!Αυτό μόνο!Δόξα το Θεό κάποια πραγματάκια τα έμαθα και τα κάνω και εφαρμογή!Καλός είμαι αλλά είμαι ταξιδιάρης άνθρωπος έτσι όχι πιστιάρης!Βγάζω αλλιώς τ'απωθημένα μου! :D :D Φορτώνω και φέυγω άλλοτε με παρέα κι άλλοτε με την γυναίκα μου!

Έχω και καλούς φίλους από τους οποίους έχω πάρει αρκετές συμβουλές για την γρήγορη οδήγηση (ΓΙΑΓΙΑ ΑΡΚΟΥΔΑ γεια σου Γιωργάκη σ'ευχαριστώ για όλα κι από εδώ).Κια το σημαντικό όσο ζω μαθαίνω έτσι?

Την μηχανή-scooter θα την εκμεταλευτώ μέχρι εκεί που μπορώ κι εκεί που με παίρνει φυσικά!Θα στρίψω-ξύσω(στην γλώσσα μας :_thumbsup: ) όσο μπορώ κι όσο το απολαμβάνω!Αλλά θα συμβουλευτώ και άλλους ικανούς αναβάτες για προσωπική βελτίωση!Γιατί είναι κα΄τι που μ'αρέσει!

Αλλά όπως σου είπα είμαι ταξιδιάρης!Κάποια στιγμή θα ήθελα να μπω και στην πίστα και πιστεύω με την απόκτηση νέου μοτέρ να σας ακολουθήσω αν βρούμε έστω και λίγο χρόνο(μας εχει φάει την ψυχή ο άτιμος ο χρόνος) σε κάποια εκδρομή εντός πίστας.

Στον δρόμο με την παρέα θα οδηγήσουμε όπως όλοι μας γρήγορα,θα στρίψουμε γρήγορα....Αυτά που όλοι κάνουν!Αλλά σε λογικά καια σφαλή επίπεδα!

όπως κατάλαβες δεν είμαι εξυπνάκιας ούτε θα το παίξω γιατί έτσι είναι ο χαραχτήρας μου!Ακούω-συμβουλεύομαι αλλά λέω και την άποψή μου με βάση την εμπειρία μου(εδώ μιλάμε για μηχανές έτσι?)

Αυτό που εγώ είπα πολύ απλά, καθαρά και χωρίς περιθώρια απρερμηνεύσεως, είναι ότι το να κινείσαι σταθερά στην εθνική με το 90% της τελικής, ισοδυναμεί με αυτοκτονία. Ναι ξέρω, σε κανένα τροχαίο δεν καταγράφηκε ως αιτία ότι πήγαινε σταθερά με το 90% της τελικής του. Αιτία είναι συνήθως η νταλίκα, ο παππούς, ο ραλίστας από το αντίθετο ρεύμα, η γλιτσα, η γάτα του γείτονα, ο μπουςτης αμερικής κλπ κλπ, οι άνθρωποι όμως εξακολουθούν να πεθαίνουν στους δρόμους κι επειδή εγώ θέλω να ζήσω, εάν είχα ένα όχημα που έχει τελική 200, θα πήγαινα μαξιμουμ 150 σταθερή ταχύτητα στην εθνική.

Αυτό είπα εγώ κι εσύ κατάλαβες ότι δεν έχω οδηγήσει σκούτερ οπότε δεν ξέρω τι λέω.

Με βρίσκεις σύμφωνο στα παραπάνω απλά σου είπα ότι κάποια Mega είναι ικανά να ταξιδέψουν γρήγορα με αυτά τα χιλιόμετρα!Σε Εθνική έτσι?Αλλά δεν είπα ότι πάω μέχρι την Αθήνα με 180 όπως ταξίδευα με το rt?Δυστυχ'ως μερικές φορές ξεφεύγουμε και το ανοίγουμε και το κρατάμε ενώ δεν πρέπει!

Κι εγω θέλω να ζήσω γιατί θέλω να κάνω οικογένεια και να κάνω κι άλλα όνειρα!

Τέλος πάντων, για να το ξαναπάρουμε από την αρχή, στην αρχή αρχη αυτού του τόπικ, είχα κάνει ένα ποστ, όπου έλεγα την άποψη μου με κάποιο χιούμορ, όπου λίγο πολύ έλεγα ότι οι κατασκευαστές, βάζωντας μεγάλους τροχούς, ανεβάζωντας την ισχύ, φτιάχνοντας τα φρένα, βάζοντας τηλεσκοπικά μπροστινα κλπ, δίνουν μεν στα σκούτερ κα΄πως και κάποιες από τις ιδιότητες των SS και γι αυτό τώρα πια τα σκουτερ φαντάζουν μηχανές. το μόνο που ισχύει όμως τελικά, είναι ότι εάν προσπαθήσουν να εξαλείψουν τα μειονεκτήματα που έχουν μείνει, θα τις αλλάξουν τόσο που δεν θα είναι σκούτερ πια αλλα SS

Κάτι το οποίο συμβαίνει άλλωστε με όλες τις κατηγορίες μηχανών

Και για να ακριβολογώ, δεν τις κάνουν SS αλλά Street

Α γεια σου!Αυτο εννοώ κι αυτό θέλω να πω!Μέχρι στιγμής οι κατασκευαστές έχουν δώσει σε κάποια scooter μερικά πλεονεκτήματα άλλων κατηγοριών!Κι επeιδή αυτή η κατηγορία αρέσει σε πολλούς καλό θα είναι να την εξελίξουν και να την κάνουν ασφαλέστερη!Ki όπως λέω πάντα καθώς έχω χρυσοπληρώσει αυτή την κατηγορία να βάλουν μεγαλύτερους τροχούς σ'αυτά που κινούνται γρηγορότερα από κάποια άλλα!

όλα αυτά πάντα σε φιλικό τόνο γιατί δεν έχουμε να χωρίσουμε κάτι αλλά αντιθέτως να μοιραστούμε γνώσεις-βόλτες-φιλίες πολλά!

Είχα γνωριστεί πριν από 3 χρόνια με κάποια παιδιά στον Βόλο-Συκιές!Είχαμε έρθει τότε 10 άτομα από το Scooterclub Hellas και μαζί μας ήταν ο γιος του ΓΙΑΓΙΑ ΑΡΚΟΥΔΑ Τασούλης!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

φανταστιτε το λιγο το σκηνικο σε μια ευφεια τησ εθνικησ οδου...πχ της θηβας...

κ@υλεασ με tdm κρανακι arai πετσινακι dainese βογκαει με 180-190χλμ...(τοσο δε παει το tdm?)

και ξαφνου απο διπλα του περναει αργα αλλα σταθερα και βασανιστικα!το σκουτερονι με κουστουματο καβαλαρι

και τη γραβατα να καβαλαει τον ανεμο...

laugh.giflaugh.giflaugh.giflaugh.giflaugh.giflaugh.giflaugh.gif

Τι λε ρε το TDM φτανει ανετα 250

δλδ θα εχω 9500 και αντι για ενα ρ6/daytona675 θα παω να παρω σκουτερ???

τρελος παπας σας βαφτισε!!!

R6 ναι, daytona ΠΟΤΕ! Δεν πανε σταλα, ειδικα το street triple ειναι ψοφιο.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Επισκέπτης
Το θέμα δεν δέχεται άλλες απαντήσεις.

• Create New...