THEOD 17 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 14 , 2008 (τροποποιήθηκε) Το νέο XT660Z Tenere παίζει σε μιά δική του κατηγορία, ως ΜΟΝΟΚΥΛΙΝΔΡΟ μηχανάκι on-off και συνεπώς δε μπορεί να συγκρίνεται νε δικύλινδρες (εν σειρά ή σε διάταξη V) μοτοσικλέτες, όπως το Transalp, to V-Strom, ή το Versys. Ειδικά τα δύο τελευταία που είναι ψηλά street δεν έχουν κανένα κοινό σημείο με το Tenere. Η πρόταση της Yamaha με το νέο Tenere είναι, νομίζω ξεκάθαρη: Απευθύνεται σε αυτούς που θέλουν ένα μεσαίο μονοκύλινδρο μηχανάκι για διαδρομές μεγάλων αποστάσεων (άνετη σέλα, κάλυψη από αέρα) με δυνατότητα εισόδου σε κακοτράχαλα εδάφη, μονοπάτια, δύσβατους χωματόδρομους μακριά από τον "πολιτισμό" (μεγάλο ρεζερβουάρ, 21'' τροχός μπροστά, σχετικά μαζεμένος όγκος, προστατευτικά κάτω από το τεπόζιτο δεξιά κι αριστερά για προστασία από μικροπτώσεις). Κι όλα αυτά σε ένα μηχανάκι με λογική (πιστεύω) τιμή αγοράς και συντήρησης. Και φυσικά και πάνω απ' όλα αξιοπιστία (γιατί μια βλάβη στην ορεινή Πίνδο στη μέση του πουθενά, είναι ένα θέμα...). Είναι μ' άλλα λόγια μια περισσότερο ταξιδιάρικη και ικανότερη εκτός δρόμου έκδοση του γνωστού Yamaha XT 660R. Ως συμβιώνων εδώ και 3 χρόνια με το XT 660 R έχω να πώ τα παρακάτω, συγκρίνοντάς το με το Tenere: 1. Ταξιδεύει στην εθνική άνετα αλλά μόνο αν του βάλεις εξτρά ψηλότερη ζελατίνα (To Tenere την έχει). 2. Η σέλα του είναι μέτρια για μεγάλες αποστάσεις (Το Tenere έχει πολύ πιο άνετη σέλα). 3. Το ψαλίδι του είναι σιδερένιο με κάπως βαριά αίσθηση στα κακοτράχαλα εδάφη (Το Tenere έχει αλουμινένιο). 4. Το μονό μπροστινό δισκόφρενο τα βρίσκει λίγο σκούρα στη συχνή χρήση με αποσκευές και δύο άτομα (Το Tenere έχει 2 δισκόφρενα εμπρός). 5. Στο ταξίδι κάνεις σχετικά συχνές στάσεις για ανεφοδιασμό, λόγω του μικρού ρεζερβουάρ, ενώ στις εκτός δρόμου μεγάλες διαδρομές πρέπει να έχεις και εφεδρικό τεποζιτάκι καλού κακού. (Το Tenere έχει τεράστιο ρεζερβουάρ 22 lt και μάλιστα καλά κρυμένο, ώστε η μοτοσικλετα να μην έχει μεγάλο όγκο). 6. Πρόσθεσα σχάρα για να βάλω βαλιτσάκι (Το Tenere έχει στάνταρ τη σχάρα). 7. Μου έχει λείψει κάποιες φορές το στροφόμετρο (Το Tenere έχει στροφόμετρο). Εχοντας, επομένως, όλα αυτά τα ουσιαστικά πιστεύω χαρακτηριστικά είναι ένα από τα λίγα πια μηχανάκια on-off που δικαιολογούν απόλυτα το χαρακτηρισμό "παντός εδάφους". Σωστός...Όπως και να το κάνουμε το μονοκύλινδρο είναι μονοκύλινδρο με τα μειονεκτήματά του αλλά και τα πλεονεκτήματά του.... Αν μάλιστα μέσω καμμιάς δίαιτας χάσει καμμιά 10αριά κιλά, ο κινητήρας πουσαριστεί για 4-5 άλογα ακόμα σε σχέση με το ΧΤ, και κοστίζει έως 7.000, δεν βλέπω τον λόγο να μην κάνει πολύ καλές πωλήσεις.... Τροποποιήθηκε Φεβρουάριος 14 , 2008 από τον THEOD Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Αιγαιοπλόος 1.661 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 27 , 2008 Εχει ακούσει/διαβάσει κανείς πότε βγαίνει στην παραγωγή; Υποτίθεται μέσα στο 2008. Αλλά δεν ακούω να κινείται κάτι. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
LINDOS_87 0 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 27 , 2008 Εχει ακούσει/διαβάσει κανείς πότε βγαίνει στην παραγωγή; Υποτίθεται μέσα στο 2008. Αλλά δεν ακούω να κινείται κάτι. ΠΗΓΑ ΚΑΙ ΡΩΤΗΣΑ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΑ ΚΑΙ ΜΟΥ ΕΙΠΑΝ ΟΤΙ ΠΕΡΙΕΝΟΥΝ ΤΕΛΗ ΑΠΡΙΛΙΟΥ ΜΕ ΑΡΧΕΣ ΜΑΡΤΗ Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
black_hawk 573 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 27 , 2008 (τροποποιήθηκε) ..ΠΕΡΙΕΝΟΥΝ ΤΕΛΗ ΑΠΡΙΛΙΟΥ ΜΕ ΑΡΧΕΣ ΜΑΡΤΗ ..E? :P :D Τροποποιήθηκε Μάρτιος 27 , 2008 από τον black_hawk Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
LINDOS_87 0 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 27 , 2008 SORRY ΤΕΛΗ ΑΠΡΙΛΙΟΥ ΜΕ ΑΡΧΕΣ ΜΑΙΟΥ Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
quelathil 0 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 10 , 2008 Και ακόμα ενα μοντέλο ξεκίνησε και γραφτηκε και αυτο με την σειρά του στην ιστορία των αγαπημένων μας... Η ώρα ήρθε για ένα επαναπροσδιορισμό στις μονοκύλιδρες μηχανές... Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
DOMINATOR 3 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 10 , 2008 Πράγματι, έτσι που καταντησανε... Ωράιο μηχανάκι φίλε έχεις φίλε ;) Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Legolas 3 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 10 , 2008 (τροποποιήθηκε) AΝΤΙ ΝΑ ΤΟ ΧΏΣΕΙ δεξιά στα λοφάκια να γουστάρουμε , δρόμο δρόμο το πάει..... που να δείς τι δυνατότητες έχει!!!!! Τροποποιήθηκε Απρίλιος 10 , 2008 από τον Legolas Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
DOMINATOR 3 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 10 , 2008 Αφού δεν έχει το κακόμοιρο το ελεφαντάκι! Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
whitesnake 0 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 10 , 2008 Όταν λες "from first laugh" τι εννοείς? First launch μήπως? Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
quelathil 0 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 10 , 2008 οοπς...-) Sry whitesnake εχεις δίκαιο... είναι first launch... ενθουσιάστηκα μόλις το είδα και έκανα ενα μικρό ορθογραφικό λάθος... A ρε Dominator μείναμε πραγματικά λίγοι... αλλά που θα πάει θα προχωρήσουμε και εμείς σιγά σιγά. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
DOMINATOR 3 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 11 , 2008 Μάλλον "from first laughs" 'επρεπε να λέει, σωστό το είχες πριν ;) Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
jpk chios 1 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 11 , 2008 Σήμερα από τη ΜΟΤΟΔΥΝΑΜΙΚΗ μου είπαν ότι θα βγεί τέλη Μαίου με αρχές Ιουνίου... :( Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
gliout 37 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 12 , 2008 Πάει...Το έχασε το καλοκαίρι η Μοτοδυναμική! Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
kiriakos 46 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 12 , 2008 ψιτ ... μονο αυτες οι τερατώδης εξατμισεις να βγουνε και να μπουνε τιποτα ακραπες το μηχανακι θα ελαφρύνει καμια δεκαρια κιλα ;) οσο περισοτερο το βλεπω τοσο περισοτερω μου κανει.... θα μου παρει ολο το χρημα αυτη η γιαμαχα. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
quelathil 0 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 13 , 2008 Και επειδή απο ότι φαίνεται το Tenere έχει ανάψει τα αίματα βρήκα πέρα απο το το πρώτο βίντεο της που γυρίστηκε στις 8/4 απο ένα δημοσιογράφο, πολλές φοτογραφίες τις οποίες τις κοιτούσα με απέραντη νοσταλγια...είναι αρκετές έτσι θα παραθέσω μόνο μερικές... http://www.raptorsandrockets.com/images/Ya...ere_A-(199).jpg http://www.raptorsandrockets.com/images/Ya...ere_A-(117).jpg http://www.raptorsandrockets.com/images/Ya...ere_A-(218).jpg http://www.raptorsandrockets.com/images/Ya...ere_A-(232).jpg http://www.raptorsandrockets.com/images/Ya...nere_A-(43).jpg Ελπίζω μόνο να μην χάσουμε τον ύπνο μας σήμερα.... Φιλικά Κωνσταντίνος Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
kiriakos 46 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 13 , 2008 καλα ρε παιδια παρατηρησατε την ποδια που φοραει στον κινητηρα Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
kiriakos 46 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 13 , 2008 ε ρε γλεντια σε λιγο .... προβλεπω τοπικ του στυλ ''τενερε vs κτμ 990 αντιπαλοι στο χωμα'' η τενερε the best ον οφ? θα παρουν φωτια τα πληκτρολογια :D :D :D Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
jpk chios 1 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 15 , 2008 ε ρε γλεντια σε λιγο .... προβλεπω τοπικ του στυλ ''τενερε vs κτμ 990 αντιπαλοι στο χωμα'' η τενερε the best ον οφ? θα παρουν φωτια τα πληκτρολογια :D :D :D Όχι ακριβώς αυτό αλλά tenere 1200 vs ktm 1090... Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
anothercbrowner 81 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 15 , 2008 εγώ πιστεύω οτι αυτός που του σχεδίασε τα πλαστικά πάντως είχε μια μανία με τα TRANSFORMERS Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Αιγαιοπλόος 1.661 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 15 , 2008 Εμένα πάντως μόνο το φανάρι του δε μ' αρέσει. Κατά τα λοιπά φαίνεται ενδιαφέρον μηχανάκι, μαζεμένο σε διαστάσεις και ικανό για ταξίδια σε κάθε γωνιά της γης. Ας το δούμε πρώτα από κοντά και μετά βλέπουμε. Φαίνεται εργαλείο πάντως. Στα ουσιώδη πλεονεκτήματά του βάζω τα εξής: 1) ανθεκτικό, αξιόπιστο, οικονομικό (αγορά-χρήση) 2) πλαϊνά πλαστικά προστατευτικά (πολύ χρήσιμα σε μικροπτώσεις και περάσματα μέσα από κλαδιά - θάμνους) 3) σχάρα (έτοιμη να δεχτεί top case) 4) ψηλή ζελατίνα (ταξίδι ξεκούραστο για τον αυχένα) 5) αλουμινένιο ψαλίδι (πιο άνετη λειτουργία του αμορτισέρ + χαμηλό βάρος) 6) διπλά δισκόφρενα εμπρός (καλύτερη πέδηση, λιγότερες στρεβλώσεις στο πιρούνι), 7) μεγάλο τεπόζιτο (που όμως δεν έχει τεράστιο όγκο) το οποίο σε συνδυασμό με τη χαμηλή (λόγω ψεκασμού) κατανάλωση (όμοια με του δικού μου ΧΤ 660R) του δίνει τεράστια αυτονομία (ουσιώδες θέμα όταν είσαι μακριά από τον .. πολιτισμό, π.χ. κάπου στον Καύκασο!). 8) κούρμπες των εξατμίσεων που φεύγουν απ' το πλάι κι όχι από κάτω (όπως κακώς συμβαίνει στο ΧΤ και πολύ με χαλάει). 9) στάνταρ ποδιά κάτω από τα κάρτερ για προστασία από τις κοτρώνες 10) αναλογικό στροφόμετρο και δείκτης βενζίνης σε μπάρες (κι αυτά μου λείπουν στο ΧΤ και πολύ τα παίρνω επίσης ) Ολα αυτά είναι ουσιαστικά πράγματα για ένα μηχανάκι παντός εδάφους. Σίγουρα χάνει στο στυλ. Δεν έχει, ρε παιδί μου, ντιζάιν. Δεν είναι του έρωτος με την πρώτη ματιά. Αλλά από την άλλη δεν είναι και μηχανάκι καφετέριας για να τα έχει ανάγκη αυτά. Ολα πάντως εξαρτώνται από τις προτεραιότητες του καθενός. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
ALX™ 3.016 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 15 , 2008 Πάντως η ποδιά στα ον οφ ειναι μεγάλη υπόθεση! Όχι βέβαια κάτι πλαστικές μαλακίες που βάζουν κάποιες εταιρίες! Εγώ σήμερα καβάλησα την νησίδα στην Μιχαλακοπούλου για να βγώ στο αντίθετο ρεύμα (μαλακία μου βέβαια αλλά βαριόμουνα να πάω ως κάτω και να γυρίσω) και στο κατέβασμα, επειδή ερχόταν αυτοκίνητο (και για να μην βγω μπροστά του) φερνάρισα απότομα μόλις κατέβηκε ο μπροστινός τροχός και φυσικά με το βύθισμα της ανάρτησης από το κατέβασμα και το φρένο, βρήκε πολύ δυνατά κάτω η ποδιά. Όταν πήγα εκεί που ήθελα να πάω, έσκυψα και κοίταξα από κάτω το μηχανάκι. Καλά μιλάμε πρέπει να ξεκόλλησα κομμάτι από την γωνία της νησίδας με αυτό το χτύπημα που είδα Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
kiriakos 46 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 15 , 2008 εγω παντως παιδες επιδη δεν ειμαι και τις καφετεριας το βλεπω με πολυ καλο ματι ;) και οπως εγραψα και πιο πανω με το που βγουν αυτες οι εξατμισεις θα παει κατω δεκα κιλακια χαλαρα, κανω και εγω διατροφουλα να κατεβω τέσσερα κιλα κατω ε ρε πιος μας πιανει :D Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
NIKOLAS L 509 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 15 , 2008 B) Πιστευω πως θα αποτελεσει την απαντηση των Ιαπωνων στην κυριαρχια των ΚΤΜ εκτος δρομου.Το μηχανακι θα ειναι εργαλειο και θα ζωντανεψει το θρυλο που εφτιαξε το προηγουμενο μοντελο.Το μονο κακο του ειναι η ασχημια του,αλλα τι να κανεις????Δεν μπορεις να τα εχεις ολα... Το φανταζεστε με OHLINS ,BREBO ΚΑΙ ΑΚΡΑΠΕΣ????Τυφλα να'χουν ολα τα ΚΤΜ,λεμε θα σκοτωνει το μηχανακι και θα κανει για ολες τις δουλιες.Απο σουπερ μαρκετ,εως τις Αφρικανικες ερημους για Ντακαρ Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
black_hawk 573 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 16 , 2008 B) Πιστευω πως θα αποτελεσει την απαντηση των Ιαπωνων στην κυριαρχια των ΚΤΜ εκτος δρομου.Το μηχανακι θα ειναι εργαλειο και θα ζωντανεψει το θρυλο που εφτιαξε το προηγουμενο μοντελο.Το μονο κακο του ειναι η ασχημια του,αλλα τι να κανεις????Δεν μπορεις να τα εχεις ολα... Το φανταζεστε με OHLINS ,BREBO ΚΑΙ ΑΚΡΑΠΕΣ????Τυφλα να'χουν ολα τα ΚΤΜ,λεμε θα σκοτωνει το μηχανακι και θα κανει για ολες τις δουλιες.Απο σουπερ μαρκετ,εως τις Αφρικανικες ερημους για Ντακαρ .Ελα που μαλλον,οντως, ετσι μου φαινεται και μενα!!! Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες