Jump to content
themata

2008 XT660Z Tenere

Recommended Posts

δεν εχει αλογα οσα πρεπει.θα επερεπε να εχει καμια 10αρια περισσοτερα.

δεν ξερω αν ομως εξατμιση και φιλτρο θα εναναν κατι? και κατι ακομα το πισω φρενο εινα για σκοτωμα.αυτα!! υπαρχει τροπος???...ευχαριστω. :worthy:

Υποδύναμη υπάρχει τρόπος. να την φτάσεις στα 60 Ηρ , αλλά θέλει κοντά δύο χιλιάρικα.

Όσο για τα πίσω φρένα , θα πρέπει να μάθεις να ζεις μαζί τους , και να τα συνηθίσεις.

Τροποποιήθηκε από τον Andy12

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες

Υπάρχει κάποιος ιδιοκτήτης που να μας πει για τις δυνατότητες του Tenere στο χώμα??

Υποτίθεται οτι αυτή η μηχανή φτιάχτηκε και για χρήση enduro. Αλλιώς δεν έχει νόημα..

Υπάρχει κάποιος που να έχει βάλει πάνω τακούνια και να πήγε χώμα, λάσπη, σπαστήρια, νεροφαγώματα κλπ να μας πει πως συμπεριφέρεται η μηχανή?

Γιατι τα 180kg μου φαίνονται ΠΑΡΑ πολλά. Ο.Κ. με ένα ελεύθερο τελικό να χάσει 6-7 κιλά αλλά άμα απο αναρτήσεις ειδικά δεν τραβάει ότι και να κάνεις είναι δώρο άδωρο..

Εν ολίγοις άμα το βάλεις δίπλα σε ένα KTM 640 adventure φτουράει ή είναι μόνο για σαλόνι?

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Υποδύναμη υπάρχει τρόπος. να την φτάσεις στα 60 Ηρ , αλλά θέλει κοντά δύο χιλιάρικα.

Όσο για τα πίσω φρένα , θα πρέπει να μάθεις να ζεις μαζί τους , και να τα συνηθίσεις.

Οταν ένα μηχανάκι με 48 ονομαστικούς ίππους (και περίπου 42 στον τροχό), φτάνει να αποδίδει 60 ίππους, θα είναι το ίδιο αξιόπιστο με πριν; Εχω κάποιες επιφυλάξεις.

Δεύτερον, αξίζει να δώσεις 2.000 ευρώ για να κάνεις το Tenere να αποδίδει 60 ίππους, όταν με 9.500 ευρώ (δηλ. 7.500 που κοστίζει το Τenere + 2.000 που κοστίζει η αναβάθμιση) μπορείς να πάρεις κάποιο άλλο και συνολικά καλύτερο μηχανάκι, που όχι μόνο θα έχει παραπάνω ιπποδύναμη αλλά θα είναι και συνολικά καλύτερο;

Τώρα βέβαια αν στο Tenere 660 έχει κάποιος βρει το μηχανάκι που του ταιριάζει και σκοπεύει να το κρατήσει για πολλά χρόνια, δε λέω όχι σε κάποια αναβάθμισή του. Θα προτιμούσα όμως κάποια αναβάθμιση στις αναρτήσεις (π.χ. ένα καλό αμορτισέρ της Ohlins) ή ένα ελαφρύ τελικό της εξάτμισης, παρά ένα "πουσάρισμα" του κινητήρα.

Τώρα, για το πίσω φρένο είναι όπως τα λες, αγαπητέ Andy12. Αν το συνηθίσεις, δεν έχεις πρόβλημα. Τουλάχιστον όσα χρόνια είχα εγώ το ΧΤ660R δεν είχα πρόβλημα μπλοκαρίσματος (ίδια δαγκάνα με το Tenere είχε). Το θέμα ήταν ότι, λόγω του μαλακού πιρουνιού, στο φρενάρισμα βυθίζεται πολύ το μπροστινό και ελαφρώνει αντίστοιχα το πίσω μέρος της μοτο. Ετσι, πιέζοντας άγαρμπα το πεντάλ του πίσω φρένου, αυτό έχει την τάση να μπλοκάρει κάπως εύκολα. Εχει όμως καλή αίσθηση και δε θα σε αιφνιδιάσει εύκολα. Πάντως, καλό θα ήταν να υπήρχε η δυνατότητα να πάρει κάποιος το Tenere με ABS (με κουμπί απενεργοποίησης όμως). Κι αν μάλιστα η τιμή του ήταν χαμηλότερη από τα 7.490 που κοστίζει σήμερα, θα ήταν best seller. Διότι, όταν η Suzuki σου δίνει το δικύλινδρο made in Japan V-Strom 7.195 ευρώ με το ABS δεν μπορεί η Yamaha σου ζητάει 7.490 για το μονοκύλινδρο Tenere χωρίς ABS. Κατανοητό ότι είναι δύο διαφορετικά μηχανάκια, κατανοητό ότι το Tenere πάει "αέρα" στο χώμα ενώ το "Στρώμα" δεν πάει, κατανοητό ότι κάποιος μπορεί να γουστάρει μονοκύλινδρο "δαγκωτό" αλλά θεωρώ ότι είναι ακριβό το Tenere γι' αυτό που είναι. Και να πώ ότι ήταν φτιαγμένο από ελαφριά υλικά (και άρα ακριβά), να το δεχτώ. Το ΧΤ 660R που είχα ζύγιζε 181 κιλά γεμάτο ενώ το Tenere 208 κιλά γεμάτο (τόσο το έβγαλε το ΜΟΤΟ). Βάρος δηλ. περίπου σαν δικύλινδρο και τιμή ακριβότερη από κάποια δικύλινδρα (V-Strom, Versys).

Τελείως φιλικά και υποκειμενικά τα παραπάνω. :)

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Νομίζω πως δεν έχετε αντιληφθεί , ποια είναι η σχεδιαστική λογική του Tenere.

Δεν είναι οι επιδώσεις και τα παιχνίδια στο βουνό το Σαββατοκύριακο.

Δεν είναι πάω τάπα φανάρι-φανάρι , και πόσα μιλι-άλογα θα πάρω με ακράπες των 1000 Ευρώ.

Δεν στοχεύει αυτό το αγοραστικό κοινό η Yamaha, με αυτή την μηχανή.

Στοχεύει αυτούς που θέλουν να έχουν το ποιο αξιόπιστο μονοκύλινδρο αυτή την στιγμή στην αγορά.

Τόσο αξιόπιστο που να τους πάει από το Βέλγιο στην Ιαπωνία , ή να τους πηγαίνει από την Κοπεγχάγη στο Cape Town.

Με ένα πλαίσιο που είναι σχεδιασμένο να αντέχει 1500-2000 χλμ συνεχούς χωματόδρομου μονορούφι, με μια αυτονομία που με προσοχή μπορεί να βγάλει 450-480 χλμ μονοκοπανιά, με ένα ψεκασμό - καύση - απόδοση που δεν θα κάνει κιχ, ακόμα και ψεκάζει-καίει κάτουρο ένα μήνα στα 3000 μέτρα, και με ένα σύστημα ψύξης που δεν ανάβει βεντυλατέρ ούτε μετά από 200 χλμ με δευτέρα – τρίτη στα Άνω-Μικρά Δρυμίκλανα.

Μια μηχανή κακοτράχαλη , για σιδερόκολους που είναι πάνω από 1.80 , και που πρώτα θα κουραστούν αυτοί και μετά ο κινητήρας.

Αν ψάχνεται για άλλα πράγματα , θα πρέπει να ψάξετε άλλες εταιρίες – μηχανές.

Καλό το 640 των Αυστριακών , αλλά αν πεις να αλλάξεις νομό, θες γκριπ από σιλικόνη για τους κραδασμούς , και 10 λίτρα λάδι για να συμπληρώνεις.

Άψογο το στρόμα, αλλά αν το πας κορυφή - κορυφή θα πάρεις τα πλαστικά στο χέρι , και θα τρίζει από πάνω μέχρι κάτω.

Φοβερό το Versys , αλλά θα πάρεις την εξάτμιση παραμάζωμα αν δεν προσέξεις όταν καβαλάς πεζοδρόμιο.

Άλλες μηχανές, άλλες λογικές.......

Μετά από 4500 χλμ μαζί της εγώ αυτά κατάλαβα για το Tenere…...

Τώρα πόσοι από αυτούς που το αγόρασαν , είχαν ή έχουν τα παραπάνω κατά νου, αυτό είναι αλλουνού παπά Ευαγγέλιο..... :rolleyes:

Just my two cents……. :cheers:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Δεν είναι πάω τάπα φανάρι-φανάρι , και πόσα μιλι-άλογα θα πάρω με ακράπες των 1000 Ευρώ.

Στοχεύει αυτούς που θέλουν να έχουν το ποιο αξιόπιστο μονοκύλινδρο αυτή την στιγμή στην αγορά.

Τόσο αξιόπιστο που να τους πάει από το Βέλγιο στην Ιαπωνία , ή να τους πηγαίνει από την Κοπεγχάγη στο Cape Town.

Με ένα πλαίσιο που είναι σχεδιασμένο να αντέχει 1500-2000 χλμ συνεχούς χωματόδρομου μονορούφι, με μια αυτονομία που με προσοχή μπορεί να βγάλει 450-480 χλμ μονοκοπανιά, με ένα ψεκασμό - καύση - απόδοση που δεν θα κάνει κιχ, ακόμα και ψεκάζει-καίει κάτουρο ένα μήνα στα 3000 μέτρα, και με ένα σύστημα ψύξης που δεν ανάβει βεντυλατέρ ούτε μετά από 200 χλμ με δευτέρα – τρίτη στα Άνω-Μικρά Δρυμίκλανα.

Μια μηχανή κακοτράχαλη , για σιδερόκολους που είναι πάνω από 1.80 , και που πρώτα θα κουραστούν αυτοί και μετά ο κινητήρας.

Καλό το 640 των Αυστριακών , αλλά αν πεις να αλλάξεις νομό, θες γκριπ από σιλικόνη για τους κραδασμούς , και 10 λίτρα λάδι για να συμπληρώνεις.

Άψογο το στρόμα, αλλά αν το πας κορυφή - κορυφή θα πάρεις τα πλαστικά στο χέρι , και θα τρίζει από πάνω μέχρι κάτω.

Φοβερό το Versys , αλλά θα πάρεις την εξάτμιση παραμάζωμα αν δεν προσέξεις όταν καβαλάς πεζοδρόμιο.

Τώρα πόσοι από αυτούς που το αγόρασαν , είχαν ή έχουν τα παραπάνω κατά νου, αυτό είναι αλλουνού παπά Ευαγγέλιο..... :rolleyes:

+998 :_thumbsup::_thumbsup::_rock-on: Πές τα!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

και εγω μαζι

για αυτους τους λογους μου αρεσει πολυ το tenere

και μου αρεσει και αυτο που κραζουν οι πιο πολλοι.

αυτη η trasformers μουρη

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Συμφωνώ με το σκεπτικό σου, Andy12. Καμία διαφωνία επ' αυτού. Το Tenere όντως έχει τη δική του λογική και προφανώς δεν μπορεί να συγκριθεί με τα παραπάνω μηχανάκια. Το Τenere είναι μια κατηγορία από μόνο του. Και προφανώς υπάρχει μοτοσυκλετιστικό κοινό που συνειδητά επιλέγει το Tenere γι' αυτό που είναι, δηλ ένα μονοκύλινδρο on-off, πραγματικά ικανό στο χώμα και με μεγάλη αυτονομία και αξιοπιστία.

Γι' αυτό και έγραψα παραπάνω ότι δεν αξίζει να θυσιάσεις την αξιοπιστία του κινητήρα του πιέζοντάς τον να βγάλει παραπάνω άλογα. Η ιπποδύναμή του άλλωστε είναι επαρκής γι' αυτά που οφείλει να κάνει το Tenere και τα κάνει μια χαρά.

Το μόνο μεμπτό που βρίσκω εγώ στο νέο Tenere, όπως έγραψα και παραπάνω, είναι η τσιμπημένη τιμή του και το κάπως μεγάλο βάρος του. Αυτά έγραψα και παραπάνω. Δεν το συνέκρινα με το V-Strom ως προς τις δυνατότητες (άλλος κόσμος το ένα μηχανάκι σε σχέση με το άλλο). Απλώς έθεσα αυτόν τον παραλληλισμό, διότι θεωρώ ότι το κόστος παραγωγής του μονοκύλινδρου Tenere δε δικαιολογεί κατά τη γνώμη μου την τιμή στην οποία πωλείται.

Σκέψου τί κόστος έχει η κατασκευή (στην Ιαπωνία μάλιστα) ενός δικύλινδρου V-Strom 650 (με 2 ΕΕΚ σε κάθε κύλινδρο, δηλ. 4 σύνολο) και με το ABS επάνω (+ τηλεπροφόρτιση αμορτισέρ) και τί κόστος έχει το μονοκύλινδρο Tenere (με 1 ΕΕΚ), που κατασκευάζεται εξολοκλήρου στην Ιταλία και χωρίς ABS επάνω. Και το μεν πρώτο πωλείται 7.195 ευρώ ενώ το δεύτερο 7.490 ευρώ. Και δεν είναι να πεις ότι ο κινητήρας του Tenere είναι καινούριος (και άρα πληρώνεις τεχνολογία). Από το 2004 φοριέται πάνω στο ΧΤ660. Και είναι απλός στην κατασκευή του (και καλά κάνει). Συνεπώς, αν σκεφτείς ότι και οι δύο εταιρίες αποκομίζουν κέρδος από τα μηχανάκια τους, πουλώντας τα σε αυτές τις τιμές, σκέψου ποιά βγάζει παραπάνω κέρδος. Γι' αυτό λέω ότι θα μπορούσε η Yamaha να πουλάει το (πολύ καλό και τίμιο) Tenere 660 λίγο φθηνότερα.

Σε όλα τα υπόλοιπα είναι (κατ' εμέ) ένα πολύ καλό μηχανάκι. Και η εμφάνισή του, παρότι είναι περίεργη, δε με χαλάει. Ισα - ίσα που γουστάρω τις μοτοσυκλέτες που έχουν δική τους προσωπική σχεδιαστική γραμμή και δεν τις μπερδεύεις με άλλες.

Τροποποιήθηκε από τον Αιγαιοπλόος

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Το Tenere θεωρώ ότι είναι μία κατηγορία από μόνο του γι'αυτό δεν είναι πρέπον να γίνεται σύγκριση και ειδικά με άλλα μοντέλα παρά μόνο με τα προηγούμενα tenere.Από ενφάνιση δεν με ενθουσιάζει από τιμή αρκετά ακριβό,ο κινητήρας ανανεομένος τα άλογά του ικανο/κά για το κοινό στο οποίο απευθύνεται. Οσο για τον OFF χαρακτήρα του ναι μεν έχει το στήσιμο για χώμα ,τα 200+ κιλά του πλήρες υγρών βάρος δε, δεν σου επιτρέπουν και πολλά παιγνίδια στο χώμα παρά μόνο για χαλαρή εντουροβόλτα.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Δηλαδή παίρνεις μηχανή ΄΄adventure΄΄και το παιχνίδι στο χώμα δεν είναι στο μενού?Και τότε τι αξία έχει?Για την άσφαλτο θα την πάρω?

Υπάρχουν πολλές καλύτερες μηχανές για τέτοιες δουλειές και με πιο κατάλληλα μοτέρ πιστεύω. Αλοίμονο να πάρει κάποιος μονοκύλινδρο για να κάνει άσφαλτο, άντε και λίγο χώμαΒέλγιο-Ιαπωνία. Γιατί να μην πάρει Transalp?

Με ένα πλαίσιο που είναι σχεδιασμένο να αντέχει 1500-2000 χλμ συνεχούς χωματόδρομου μονορούφι, το έχεις δοκιμάσει?Γιατί ρώτησα πριν αν έχει πάει κάποιος χώμα και δεν πήρα απάντηση. Άμα έχεις μπει χώμα πες μια γνώμη, ψάχνω και δεν βρίσκω

με μια αυτονομία που με προσοχή μπορεί να βγάλει 450-480 χλμ μονοκοπανιά, με ένα ψεκασμό - καύση - απόδοση που δεν θα κάνει κιχ, ακόμα και ψεκάζει-καίει κάτουρο ένα μήνα στα 3000 μέτρα, και με ένα σύστημα ψύξης που δεν ανάβει βεντυλατέρ ούτε μετά από 200 χλμ με δευτέρα – τρίτη στα Άνω-Μικρά Δρυμίκλανα.

Καλό το 640 των Αυστριακών , αλλά αν πεις να αλλάξεις νομό, θες γκριπ από σιλικόνη για τους κραδασμούς , και 10 λίτρα λάδι για να συμπληρώνεις. Ναι αλλά στο χώμα είναι αλλού.. :rolleyes:

Φοβερό το Versys , αλλά θα πάρεις την εξάτμιση παραμάζωμα αν δεν προσέξεις όταν καβαλάς πεζοδρόμιο. Ύπερβάλλεις λίγο και έχω και το ER που είναι πιο χαμηλό και δεν έχω ακουμπήσει ποτέ και πουθενά

Τελικά το TENERE είναι μηχανή για ταξίδια? Και άντε να πιάσεις και καμιά φλαταδούρα? Αν είναι έτσι γιατί να μην πάρω το Versys ή το V-Strom που είναι πολύ πιο δυνατά και άνετα??

Χώμα πάει?Ή τελικά είναι παραμύθι?

:cheers:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

ΕΚΑΝΑ ΜΙΑ ΒΟΛΤΟΥΛΑ ΑΘΗΝΑ ΕΠΙΔΑΥΡΟ.ΑΝ ΠΑΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΠΟ ΕΣΑΣ ΜΙΑ ΔΙΑΔΟΡΜΗ ΜΕΓΑΛΗ,

ΚΑΛΑ ΘΑ ΚΑΝΕΙ ΝΑ ΜΗΝ ΦΟΡΑΕΙ ΜΠΟΤΕΣ!!!

ΤΟΝ ΒΛΕΠΩ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙ ΤΙΣ ΛΕΥΚΕΣ ΓΡΑΜΜΕΣ ΤΟΥ ΔΡΟΜΟΥ,

ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΠΙΣΩ ΦΡΕΝΩ ΘΑ ΦΙΔΙΑΖΕΙ ΤΡΕΛΑ!!!

ΟΠΟΤΕ ΚΑΛΗ ΑΣΚΗΣΗ ΜΕ ΜΠΟΤΕΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΚΑΒΑΛΑ ΤΟ ΑΛΟΓΟ!!!

ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ ΟΥΤΕ ΣΤΟΝ ΥΠΝΟ ΜΟΥ ΜΕ ΓΕΜΑΤΟ ΡΕΖΕΡΒΟΥΑΡ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΠΟ 300 ΧΛΜ.

ΧΩΜΑ ΠΑΕΙ ΜΕ ΠΟΛΥ ΚΕΦΙ ΚΑΙ ΤΟ ΒΑΡΟΣ ΤΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑ.

ΣΑΝ ΑΛΟΓΑ ΘΕΛΕΙ .-

ΟΤΑΝ ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΜΙΑ ΠΡΟΣΠΕΡΑΣΗ ΕΧΕΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑ, ΕΧΕΙΣ ΤΗΝ ΑΙΣΘΗΣΗ ΟΤΙ ΠΑΤΙΝΑΡΕΙ.

ΤΟ ΜΟΤΕΡ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ 660 ΑΛΛΑ 690.ΟΤΑΝ ΒΛΕΠΕΙΣ ΤΗΝ ΚΑΜΠΑΝΙΑ ΤΗΣ YAMHA ΝΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΕΙ ΟΤΙ Η ΜΗΧΑΝΗ

ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΧΩΜΑ ΚΑΙ ΤΑΞΙΔΙΑ ΔΗΛ 50/50 ΤΟΤΕ ΕΧΕΙΣ ΚΑΙ ΑΠΑΙΤΗΣΗ ΝΑ ΕΧΕΙ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΚΑΙ ΤΑΞΙΔΙΟΥ!!! ΑΡΑ ΘΕΛΕΙ 10 ΡΑΒΙΚΑ ΓΙΑ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΟΚ.

ΟΙ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΕΣ! ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΑ ΚΤΜ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΜΠΟΥΚΑΛΙΑ,ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΕΧΟΥΝ.ΑΦΟΥΝ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΤΙΠΟΤΕ ΑΛΛΟ... :devil: ΚΤΜΙΑ ΜΗΝ ΣΤΡΑΒΩΝΕΤΕ ΚΑΝΩ ΠΕΙΡΑΓΜΑ. :_thumbsup:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
ΤΟ ΜΟΤΕΡ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ 660 ΑΛΛΑ 690.

:huh: Το μοτέρ του Tenere; 690 κ. εκ.;

Δε νομίζω.

660 κυβικά εκατοστά είναι και έχει τον ίδιο ακριβώς κινητήρα με αυτόν του Yamaha XT660R/X, Aprilia Pegaso Strada/Trail και Derbi Mullachen. H ιταλική Minarelli τον κατασκευάζει και τον πουλάει σε όλες τις παραπάνω εταιρίες.

Εξακόσια εξήντα κυβικά είναι λοιπόν και με διάμετρο επί διαδρομή: 100x84.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Δηλαδή ρε παιδιά είναι μια μηχανή που δεν σπάει δεν χαλάει και σε πάει όπου θες???Ξέρω οτι οι αγοραστές δεν το προτιμούν για αυτό αλλά απο επιδόσεις τι λέει????

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Απ'όσο ξέρω το μοτερ είναι ολόιδιο με του ΧΤ.690 πρέπει να είναι μόνο του RAPTOR.Το μηχανάκι μια χαρούλα ειναι.Το μόνο αρνητικό είναι η τιμή.Τα 7500 είναι ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ ποσό!!Δεν μπορείς να έχεις 6390 το XTR και το TENERE 100+ πάνω.Εγώ ετοιμαζόμουν να πουλήσω το ΧΤ και να πήγαινα να το πάρω,αλλά όταν μου είπαν τη τιμή φρίκαρα.Παρόλα αυτά συνεχίζω να το γουστάρω τρελά και ο μόνος λόγος που δεν πάω να κάνω test ride είναι οτι δεν θα κρατηθώ μετά και θα τη κάνω τη μ@λ@κια!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

οταν κανεις ενα test ride τοτε θα καταλαβεις γιατι εχει διαφορα τιμης!και οτι ειναι 690!

και τοτε θα καταλαβεις οτι δεν εχει καμια μα καμια επαφη με το xtr.

οχι απο θεμα αν ειναι καλητερο,αλλα τι αισθηση εχει περισσοτερο....

αν και εγω ειχα το multistrada, που στα ματια μου ηταν king και το παθος μου,ομως μπορω να πω

οτι εχει απαλυνει την ψυχη μου.

στην αθηνα ειναι σαν χτ

στο ταξιδι σε παει αλλα οχι σαν χτ,αλλα σαν να εχεις transalp

θα καψει πολυ λιγοτερο απο ducati και λιγο περισσοτερο απο 660 χτ

και εχω αποψη,γιατι οσο ειχα το ducati ειχα και χτ.εδωσα και τα δυο και αγορασα τενερε και εχω και χρηματα στην τσεπη μου.

για την ωρα με βολευει αλλα οχι 100/100.

με 7500 ευρω εχεις δωρο καγκελα και χουφτες. και οπως γραφεις..............................................................

....................................ΟΣΟ ΠΙΟ ΨΗΛΟ,ΤΟΣΟ ΠΙΟ ΚΑΛΟ!!! :_innocent:

Τροποποιήθηκε από τον MEAN

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

με 7500 θα έπρεπε κατά τη γνώμη μου να είχε δώρο τουλάχιστον το abs.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Δηλαδή παίρνεις μηχανή ΄΄adventure΄΄και το παιχνίδι στο χώμα δεν είναι στο μενού?Και τότε τι αξία έχει?Για την άσφαλτο θα την πάρω?

Τα χεις μπερδέψει. Το Tenere δεν είναι GAS GAS, δεν είναι κατσίκι.

Θα σε πάει από άσφαλτο μέχρι την Πίνδο, θα ανεβείς και θα περάσεις τα βουνά και τα λαγκάδια της από τους χωματόδρομους, και θα σε γυρίσει σπίτι. Αλλά δεν είναι μηχανή cross, είναι trail, και τα κιλά της σε θεόστενα ανηφορικά μονοπάτια φαίνονται.

Υπάρχουν πολλές καλύτερες μηχανές για τέτοιες δουλειές και με πιο κατάλληλα μοτέρ πιστεύω. Αλοίμονο να πάρει κάποιος μονοκύλινδρο για να κάνει άσφαλτο, άντε και λίγο χώμαΒέλγιο-Ιαπωνία. Γιατί να μην πάρει Transalp?

Σωστά , υπάρχουν. Το Tenere πάντως πήγε.

το έχεις δοκιμάσει?Γιατί ρώτησα πριν αν έχει πάει κάποιος χώμα και δεν πήρα απάντηση. Άμα έχεις μπει χώμα πες μια γνώμη, ψάχνω και δεν βρίσκω

Ναι μπήκα , και σε χώμα , και σε παραλία. Το πως πάει είναι υποκειμενικό και θέμα ικανοτήτων. Δεν έχει απάντηση τέτοια ερώτηση. Εξαρτάται από τα χέρια σου.

Για μένα κινείται αξιοπρεπέστατα.

Καλύτερα από GS, και καλύτερα από KLE.

Ναι αλλά στο χώμα είναι αλλού.. :rolleyes:

Να πάρεις ΚΤΜ.

Ύπερβάλλεις λίγο και έχω και το ER που είναι πιο χαμηλό και δεν έχω ακουμπήσει ποτέ και πουθενά

Δεν υπερβάλω καθόλου.21 εκατοστά clearance από το έδαφος έχει. Και μην το ζορίζεις πολύ το ER, ειδικά αν ο μηχανικός σου δεν σου έχει κάνει την πατέντα με την βίδα δεξιά στο πλαίσιο

Τελικά το TENERE είναι μηχανή για ταξίδια

Καλά , Βέλγιο-Ιαπωνία τι είναι? Μια βόλτα στο τετράγωνό?

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
οταν κανεις ενα test ride τοτε θα καταλαβεις γιατι εχει διαφορα τιμης!και οτι ειναι 690!

και τοτε θα καταλαβεις οτι δεν εχει καμια μα καμια επαφη με το xtr.

οχι απο θεμα αν ειναι καλητερο,αλλα τι αισθηση εχει περισσοτερο....

αν και εγω ειχα το multistrada, που στα ματια μου ηταν king και το παθος μου,ομως μπορω να πω

οτι εχει απαλυνει την ψυχη μου.

στην αθηνα ειναι σαν χτ

στο ταξιδι σε παει αλλα οχι σαν χτ,αλλα σαν να εχεις transalp

θα καψει πολυ λιγοτερο απο ducati και λιγο περισσοτερο απο 660 χτ

και εχω αποψη,γιατι οσο ειχα το ducati ειχα και χτ.εδωσα και τα δυο και αγορασα τενερε και εχω και χρηματα στην τσεπη μου.

για την ωρα με βολευει αλλα οχι 100/100.

με 7500 ευρω εχεις δωρο καγκελα και χουφτες. και οπως γραφεις..............................................................

....................................ΟΣΟ ΠΙΟ ΨΗΛΟ,ΤΟΣΟ ΠΙΟ ΚΑΛΟ!!! :_innocent:

http://www.yamaha-motor.gr/products/motorc...?view=techspecs

Με'χεις προβληματίσει με τα κυβικά.Όπου αν είδα 660 λένε.Δεν διαφωνώ μαζί σου,απλά μου φαίνεται μίζερο να δώσω ένα ΧΤ και να πάρω πάλι ένα ΧΤ απλά καλύτερο.Θα προτιμούσα δικύλινδρο.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Τα χεις μπερδέψει. Το Tenere δεν είναι GAS GAS, δεν είναι κατσίκι.

Θα σε πάει από άσφαλτο μέχρι την Πίνδο, θα ανεβείς και θα περάσεις τα βουνά και τα λαγκάδια της από τους χωματόδρομους, και θα σε γυρίσει σπίτι. Αλλά δεν είναι μηχανή cross, είναι trail, και τα κιλά της σε θεόστενα ανηφορικά μονοπάτια φαίνονται.

Φίλε μου μάλλον εσύ τα χεις μπερδέψει. Όταν κάποιος ξεκινήσει να περάσει τα βουνά της Πίνδου π.χ.δεν το κάνει απλά για να διασχίσει ένα χωματόδρομο. Το κάνει για να απολαύσει και την διαδρομή. Αυτό σημαίνει drift, φλαταδούρες τάπα, νεροφαγώματα, αντιπυρικές ζώνες με χαώδη χαντάκια κλπ. Μια μηχανή με 184kg απόβαρο ΟΦΕΙΛΕΙ να έχει καλές αναρτήσεις και στήσιμο για να ανταπεξέλθει σε αυτές τις δυσκολίες και να υπερκεράσει το αυξημένο βάρος. (βλέπε π.χ. 990 adventure που ξεφτυλίζει πολύ ελαφρύτερα)

Σωστά , υπάρχουν. Το Tenere πάντως πήγε.

Και τι λέει αυτό?Άλλοι έχουν κάνει το γύρο του κόσμου με ποδήλατο.

Ναι μπήκα , και σε χώμα , και σε παραλία. Το πως πάει είναι υποκειμενικό και θέμα ικανοτήτων. Δεν έχει απάντηση τέτοια ερώτηση. Εξαρτάται από τα χέρια σου.

Για μένα κινείται αξιοπρεπέστατα.

Καλύτερα από GS, και καλύτερα από KLE.

Να πάρεις ΚΤΜ.

Ευχαριστώ για την υπόδειξη, το σκέφτομαι.. :D

Δεν υπερβάλω καθόλου.21 εκατοστά clearance από το έδαφος έχει. Και μην το ζορίζεις πολύ το ER, ειδικά αν ο μηχανικός σου δεν σου έχει κάνει την πατέντα με την βίδα δεξιά στο πλαίσιο

Ευχαριστώ λαι πάλι για την υπόδειξη.. :lol: Το ER έχει 22000km και έχει δείξει καλή διαγωγή. Δεν ξέρω για ποια πατέντα μιλάς αλλά μπορείς να μπεις εδώ..

http://www.kawasaki-bikers.gr/

και να βρεις πάνω απο 80 κατόχους ER χωρίς κανένα σχεδόν πρόβλημα ακόμη και μετά απο 40000km.. :)

Καλά , Βέλγιο-Ιαπωνία τι είναι? Μια βόλτα στο τετράγωνό?

Δεν αντιλέγω αλλά αν είχα να διαλέξω απο ένα μονοκύλινδρο και ένα 2κύλινδρο για ταξίδι θα παιρνα το 2κύλινδρο. Το TENERE το πλασσάρουν για ΄΄adventure΄΄ Είναι??

Για να κλείσω: Για κάποιο λόγο μάλλον παρεξήγησες τα γραφόμενα μου και απάντησες κάπως εκνευρισμένα. Εγώ ζήτησα απλά κάποιες πληροφορίες για το TENERE απο κάποιον ιδιοκτήτη που του αρέσει το εκδρομικό εντούρο. Το να ΄κατέβει κάποιος απο ένα χωματόδρομο σε μια παραλία δε λέει κάτι, οποιαδήποτε μηχανή το κάνει.

Σε διαβεβαιώ πως μετά απο 120km κακοτράχαλο χωματόδρομο μια βαριά και κακοστημένη μηχανή καταντάει βασανιστήριο και όχι απόλαυση σε μια βόλτα.

Εγώ προς το παρόν κάνω το χόμπι μου με ένα YAMAHA XT 600. Αξίζει να πάρω το TENERE?Έχει να μου προσφέρει κάτι παραπάνω εκτός απο προστασία απ τον αέρα? Με τα κιλά που έχει εγώ το κόβω για χειρότερο.

Όποτε θες μπορούμε κιόλας να κανονίσουμε μια ωραία εκδρομούλα σε κάποιο κοντινό βουνό να τα βρωμίσουμε κιόλας με την ευκαιρία να δούμε τι ψάρια πιάνουν.. :D

:cheers:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

στο βουνο τι ψαρια πιανουν???? :peep: ισως για καμια μπριζολα στην θαλασσα? :gathering:

απο αυριο τσαπαρι στον ταιγετο..... :uglystupid2:

πλακα κανω :bop:

με 7500 θα έπρεπε κατά τη γνώμη μου να είχε δώρο τουλάχιστον το abs.

πρεπει να το παρεις βολτα!!!

Τροποποιήθηκε από τον MEAN

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Αλήθεια ξέρετε κανένα εμπορο της yamaha που να διαθέτει τενερε 660 για test ride; γιατί εγώ ρε παιδιά πήρα όλη την αθήνα τηλέφωνο και όλοι έλεγαν τα ίδια:'' εχω δύο τα έχω πουλημένα φιλαράκο αν σε ενδιαφέρει πάρε τηλέφωνο αρχές του 09 να δω αν μας έχει δώσει η yamaha'' κτλ, κτλ, ΤΑ ΓΝΩΣΤΑ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ ΤΩΝ ΕΜΠΟΡΩΝ. εκτος του ότι ειναι απαράδεκτοι που δεν το έβγαλαν και δικύλινδρο να "μαμάει" προσπαθούν να πουλήσουν χωρίς να διαθέτουν έστω ένα περιοδεύον ανά την ελλάδα μηχανάκι.... τι να πω πρέπει να είναι λαμάκες....

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

2009-XT660Z-colour-blue_prv_tcm26-268002.jpg

2009-XT660Z-colour-red_prv_tcm26-268005.jpg

Τα νέα χρωματάκια του Tenere για το 2009 πώς τα βλέπετε;

Τελικά το μπλεδάκι έχει γίνει πολύ της μόδας τώρα τελευταία, δε νομίζετε;

Οπως και το κόκκινο (προσωπικά δε μου πολυαρέσει).

Μέχρι και το XT660R βγήκε σε κόκκινο για το 2009.

2009-XT660R-colour-red_prv_tcm26-267998.jpg

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα