Jump to content
themata

2008 XT660Z Tenere

Recommended Posts

Δεν το διαβασα ολο το θεμα (ειναι και 50 σελίδες) αλλα θα πω και εγω την γνώμη μου μιας και κατά 99% θα ειναι το επόμενο μηχανάκι μου!

Λοιπον απο εμφανιση συμφωνώ με αυτους που ειπαν οτι ειναι σαν να εχει τρακάρει με νταλικα (αυτη ηταν και η δικιά μου εντύπωση οταν το ειδα για πρώτη φωρα) αλλα αυτο διορθώνετε (κατα την γνώμη παντα) με την αφαίρεση του φτερου που ειναι κολλημένο στην ροδα και πρόσθεση ενος "ψηλού" φτερου στην τιμονοπλακα, να το, παρτε το! tenere.jpg Ολο το υπολοιπο ειναι παρα πολυ όμορφο!

Στο θεμα κιλών πιστευω οτι ειναι οκ (εδω κανει χωματαδες το ΧΤ500 που ειναι 170 κιλα και με στρηταδικο λάστιχο) εκτος αν κάποιος το θέλει για να αντικαταστήσει ενα καθαρό.

Σε ενα ταξίδι σε ΕΟ μαι μέση ωριαία ταχύτητα των 140 χαω πιστεύω οτι είναι οκ

Υπερτερεί απο το XTR και X επειδή εχει καλύτερη ανεμοπροστασια, χωρο για αποσκευές χωρίς (τριβαλιτσο κλπ), διπλα δισκοφρενα μπροστα και ειναι πιο ψηλό (για αυτούς που θα το χωσουν χωμα)

Τροποποιήθηκε από τον JasonXT

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες

κανονικα εχει δωρεαν αλλαγη απο Yamaha αν φταιει το TPS

αλλά δεν κοιτας να κανεις μια καυσαναλυση μηπως διορθωθει? ενας φιλος είχε τα ίδια προβληματα και μετα

την καυσαναλυση που ρυθμιστηκε σωστα ο κινητηρας σχεδόν εξαλείφθηκαν

ευχαριστω,εκανα μια ερωτηση στην yamaha αλλα στο θεμα αλλαγης free εκαναν την παπια!!!!

οποτε αν πρεπει να το πληρωσω,μηπως ξερεις τιμη?

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Σήμερα είδα ένα φορτομένο....όμορφο μηχανάκι..ειδικά η μούρι του...Σαν ελαφάκι είναι...:P...εγώ μια φορά το γουστάρω με χίλια...αλλά στα ίδια λεφτά ίσως έπερνα κάτι καλύτερο

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

εγω που το εχω δεν το γουσταρω πολυ,

αλλα απο το σεμπτεβρη που θα παει 2ευρω το καυσημο,

οι πωλησεις του θα ειναι περισσοτερες.

Τροποποιήθηκε από τον MEAN

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Δεν το διαβασα ολο το θεμα (ειναι και 50 σελίδες) αλλα θα πω και εγω την γνώμη μου μιας και κατά 99% θα ειναι το επόμενο μηχανάκι μου!

Λοιπον απο εμφανιση συμφωνώ με αυτους που ειπαν οτι ειναι σαν να εχει τρακάρει με νταλικα (αυτη ηταν και η δικιά μου εντύπωση οταν το ειδα για πρώτη φωρα) αλλα αυτο διορθώνετε (κατα την γνώμη παντα) με την αφαίρεση του φτερου που ειναι κολλημένο στην ροδα και πρόσθεση ενος "ψηλού" φτερου στην τιμονοπλακα, να το, παρτε το! tenere.jpg Ολο το υπολοιπο ειναι παρα πολυ όμορφο!

Στο θεμα κιλών πιστευω οτι ειναι οκ (εδω κανει χωματαδες το ΧΤ500 που ειναι 170 κιλα και με στρηταδικο λάστιχο) εκτος αν κάποιος το θέλει για να αντικαταστήσει ενα καθαρό.

Σε ενα ταξίδι σε ΕΟ μαι μέση ωριαία ταχύτητα των 140 χαω πιστεύω οτι είναι οκ

Υπερτερεί απο το XTR και X επειδή εχει καλύτερη ανεμοπροστασια, χωρο για αποσκευές χωρίς (τριβαλιτσο κλπ), διπλα δισκοφρενα μπροστα και ειναι πιο ψηλό (για αυτούς που θα το χωσουν χωμα)

Φίλε το μηχανάκι είναι όμορφο, έχει έντονη προσωπικότητα (όπως και το μεγάλο GS) γι αυτό κάποιοι θέλουν χρόνο να το εκτιμήσουν, και είναι τέλειο για να ευχαριστηθείς τη φύση όσο μακριά ή ψηλά μπορεί να είναι!

Μηχανάκι για την πραγματική ζωή κι όχι για τις φαντασιώσεις της καφετέριας που πέρα απο τα λεφτά που πάνε χαμένα σε κάποιες περιπτώσεις αποδεικνύονται δυστυχώς σκοτώστρες.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Εγώ πάντως το παλιότερο XTZ660 το θεωρώ καλύτερο.

Πέρα από αυτό, όταν βγάζεις ένα μηχανάκι ολοκαίνουριο μετά από 13 χρόνια να αντικαταστήσει αυτό που έβγαινε παλιά, περιμένεις ότι θα είναι κάτι πολύ καλύτερο.

Οι αριθμοί όμως το διαψεύδουν.

ΧΤΖ660 Tenere '95-'97

ΧΤΧ660 Τenere

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Πέρα από αυτό, όταν βγάζεις ένα μηχανάκι ολοκαίνουριο μετά από 13 χρόνια να αντικαταστήσει αυτό που έβγαινε παλιά, περιμένεις ότι θα είναι κάτι πολύ καλύτερο.

ΧΤΖ660 Tenere '95-'97

ΧΤΧ660 Τenere

Και οι αντίστοιχες πωλήσεις του GS τότε όμως ήταν κατα πολύ χαμηλότερες, στην ουσία το africa twin έπαιζε μόνο του. Αυτά πλέον σε αυτές τις κατηγορίες δεν θα τα ξαναδούμε. Ακόμα και το super tenere, ήξεραν απο πρίν οτι το κομμάτι της πίτας θα ήταν μικρό. Αυτός είναι και ο λόγος που η Honda δεν βγάζει καινούργιο africa, δια του 6 πλέον με το thriumph διεκδικεί ψίχουλα...

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Το GS τι σχέση έχει τώρα με το θέμα και το αναφέρεις συνέχεια?

Το φέρω ώς παράδειγμα, ένα μηχανάκι που είχε δόξες και dakar τo '80, το '90 άλλαξε, όλος ο κόσμος έλεγε τι είναι αυτή η μπακατέλα, σαν αναποδο γαμώτο κτλπ (όπως τώρα με τo tenere) αλλά αυτό με τον χρόνο άλλαξε. Μην αρπάζεσαι...

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

παιδια ξερω οτι μπορει να μη με παρει κανενας στα σοβαρα,αλλα σε λιγο καιρο θα βγαλει η honda

ενα on-off με μοτερ 800 του vfr .

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Γιουχου!

Πανάλαφρο!

Και θα καίει και λίγο!

Τροποποιήθηκε από τον Mi_ka

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

παιδια ξερω οτι μπορει να μη με παρει κανενας στα σοβαρα,αλλα σε λιγο καιρο θα βγαλει η honda

ενα on-off με μοτερ 800 του vfr .

Εχουμε καμιά πληροφορία για αυτό?

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

V4???? Τι On-Off θα ειναι????

χαχαχα οχι ρε.. στον αλλο απανταω απλα δεν εβρισκα που το εγραψε..

και λεω. v4 και on off; λιγο δυσκολα

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

χαχαχα οχι ρε.. στον αλλο απανταω απλα δεν εβρισκα που το εγραψε..

και λεω. v4 και on off; λιγο δυσκολα

και ομως...τωρα πως το ξερω και γιατι δεν μπορω να πω!!!

ισως εχω σχεση με ατομο απο την honda

και θα βγει με καμια 100αρια αλογα

το γεγονος οτι δεν εχει απαντησει στην on-off κατηγορια η honda

δεν σας λεει κατι? θα ειναι το μπαμ στην αγορα!!!!

Τροποποιήθηκε από τον MEAN

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Γιουχου!

Πανάλαφρο!

Και θα καίει και λίγο!

ελαφρύ δεν ξερω...αλλα σίγουρα δεν θα έχει κατανάλωση.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

και θα ειναι και τζαμπα ας γιουσουααλ :rolleyes: :rolleyes:

αχ αυτη η honda..

mean παντως ειλικρινα δεν μπορω να καταλαβω τι σε χαλαει στο τενερε τοσο πολυ..Εγω εξακολουθω να το θεωρω ενα πολυ τιμιο μηχανακι. Θα θελα να ελεγες 2 κουβεντουλες μετα απο τοσο καιρο συμβιωσης..

Εμεις με transalp τι να πουμε που ειναι πρωτο ξαδερφι του βροντοσαυρου πλαδαριουςχωματιους..

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Η αλήθεια είναι πως κι εγώ θα το ήθελα το TENERE 20 κιλά ελαφρύτερο αλλά όπως και να χει μια χαρά είναι και σε καλή τιμή.

Εγώ το έπαιρνα χαλαρά και αν δεν ήταν κάποιες συγκυρίες θα το έπαιρνα αντί για το Versys! αν παρεπιπτόντως είναι κάποιος με TENERE άριστο σαν το δικό μου και θέλει κάτι πιο street και δυνατό για ανταλλαγή το συζητάμε.. :_thumbsup:

Σε ικανά χέρια το έχω δει να κάνει παππάδες στο χώμα.. :winking:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

εγω που το εχω δεν το γουσταρω πολυ,

Σε χαίρομαι για την ειλικρίνειά σου. Σπανιότατα εδώ μέσα (αλλά και γενικώς) βλέπω κάποιον να λέει "έχω το τάδε μηχανάκι αλλά δεν είμαι ευχαριστημένος".

Συνήθως, το λένε αφότου το πουλήσουν whistling.gif

ΧΤΖ660 Tenere '95-'97

ΧΤΖ660 Τenere

Το παλιό Tenere ήταν σίγουρα πολύ ποιοτικότερο, με υλικά που άντεχαν στο χρόνο. Δε θέλει και πολύ φιλοσοφία για να το καταλάβει κανείς αυτό.

Πάντως, το νέο Tenere, αν και φτιαγμένο από μέτριας ποιότητας υλικά, παραμένει αξιόπιστο και απροβλημάτιστο μηχανάκι και αυτό για πολλούς είναι αρκετό.

Αλλά, ρε παιδί μου, δεν είναι "μηχανάκι για μια ζωή", όπως το πρώτο XTZ.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Δυστυχώς ελάχιστες κατασκευές πλέον(και όχι μόνο μηχανές, σε όλους τους τομείς) είναι για μια ζωή.

Είναι η μόδα της φτήνιας παντού και της μείωσης του κόστους.. :thumbsdown:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα