Jump to content
themata

2008 XT660Z Tenere

Recommended Posts

πραγματι μου την εχει δωσει λιγο στα νευρα το τενερε.

νομιζω οτι αυτα που γραφω αυτα εχεις επαναλαβει!το να εφτιαχναν μια αναρτηση καλυτερη και αλογακια περισσοτερα

δεν θα παθεναν τιποτα!

ειναι σαν να τους ξεμειναν στο ραφι 660 μοτορια και για να πουλησουν εφτιαξαν κατι πιασαρικο.αλλα στο τελος θα το καψουν οπως εκαψαν και το τοτε τενερε.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
πραγματι μου την εχει δωσει λιγο στα νευρα το τενερε.

νομιζω οτι αυτα που γραφω αυτα εχεις επαναλαβει!το να εφτιαχναν μια αναρτηση καλυτερη και αλογακια περισσοτερα

δεν θα παθεναν τιποτα!

ειναι σαν να τους ξεμειναν στο ραφι 660 μοτορια και για να πουλησουν εφτιαξαν κατι πιασαρικο.αλλα στο τελος θα το καψουν οπως εκαψαν και το τοτε τενερε.

θελω να πω ακομα οτι δεν μπορεις να βαλεις ταμπελα παλιας σχολης γιατι με την λογικη αυτη θα επρεπε να βαλουν σουστες κατω απο την σελα!

και δεν μπορουμε να συγκρινουμε ενα μοτο σαν το gs dakar με το τενερε που ειναι 07 μοντελο εξελιγμενο βαση του παλαιου

γιατι τοτε δεν μπορουμε νε λεμε για νεο μοντελο και εξελιξη και μπλα μπλα μπλα και διαφημιση σε ερημους....

οσο για το f800gs ναι αυτο ειναι πολυ καλο μοτορι!

και πραγματι με το τενερε η μερα με την νυχτα!

αλλα θα μπορουσαν να κανουν κατι το πλησιεστερο σε αυτο!

Τροποποιήθηκε από τον MEAN

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Να ρωτήσω κι εγώ τους κατόχους του νέου Tenere: Από την ποιότητα των υλικών του είστε ευχαριστημένοι;

Εννοώ ποιότητα μετάλλων (πλαίσιο, εξατμίσεις, πιρούνι, ακτίνες, δίσκοι φρένων κλπ), ποιότητα βαφής, ποιότητα πλαστικών, ποιότητα ταπετσαρίας σέλας, οργάνων κλπ.

Εκτός απο κάποιους τριγμούς του πλαισίου πινακίδας και λιγότερο της μάσκας στις λακούβες, η ποιότητα μπορω να πώ είναι αρκετά καλή, ειδικά των εξατμίσεων του πιρουνιού και των δισκόφρενων. Η σέλα δεν μου έχει παρουσιάσει καμία φθορά ακόμα, αλλα το έχω και λίγους μήνες μόνο.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Το τενερε ειναι της παλιας σχολης απο οτι εχω καταλαβει (τα κανω ολα και συμφερω, με χαμηλο κοστος συντηρησης και χρησης). Σε ολους μας αρεσουν τα ΚΤΜ αλλα τα μηχανακια ειναι για πιο εξιδικευμενη χρηση...

Τωρα σχετικα με τα ΒΜW αν το συγκρινεις με το GS DAKAR δεν νομιζω οτι εχουν και τοσες διαφορες σε προδιαγραφες, γκαζι και κοινο που απευθυνονται... με το F800GS απλα δεν συγκρινονται..(δεν λεω οτι δεν μου αρεσει..το αντιθετο.)

Μακαρι να την βρεις την ακρη...

Το τενερέ δεν μπορεί να συγκριθεί με το F800GS για τους εξής λόγους πρώτον από πλευράς τιμής είναι αλλού (2000€ + πάνω), δεύτερον έχει σαφώς πιο ασφάλτινο χαρακτήρα από το τενερέ και γενικώς το μοτέρ που φοράει είναι μια κατηγορία πάνω σε κυβικά-απόδοση. Γενικώς καμία σχέση.

Καμία σχέση και με ΚΤΜ 690 το τενερέ, σαφώς πιο ακριβό (1600€ + πάνω), πιο χωμάτινο και πιο εξειδικευμένο το ΚΤΜ και σαφώς ακατάλληλο για ταξίδια πολύωρα.

Προσωπικά όπως έχω ξανα αναφέρει, ήμουν έτοιμος να αγοράσω το 690 όταν ξαφνικά πήρε αύξηση η τιμή του σχεδόν 1 χιλιάρικο, έτσι προτίμησα τη μέση λύση του τενερέ, το οποίο δεν είναι όσο καλό το F800GS στην άσφαλτο αλλά σαφώς καλύτερο στο χώμα, αλλά ούτε όσο καλό είναι το 690 στο χώμα αλλά σαφώς καλύτερο στην άσφαλτο.

Σε γενικές γραμμές το τενερέ δεν το ερωτεύεσαι αλλά όσο περνάει ο καιρός αρχίζεις και το αγαπάς καθώς σε βγάζει ασπροπρόσωπο σε όσα του ζητάς καθημερινά, ΑΡΚΕΙ να ξέρεις τι ζητάς με βάση αυτά μπορεί να σου προσφέρει.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Το τενερέ δεν μπορεί να συγκριθεί με το F800GS για τους εξής λόγους πρώτον από πλευράς τιμής είναι αλλού (2000€ + πάνω), δεύτερον έχει σαφώς πιο ασφάλτινο χαρακτήρα από το τενερέ και γενικώς το μοτέρ που φοράει είναι μια κατηγορία πάνω σε κυβικά-απόδοση. Γενικώς καμία σχέση.

Καμία σχέση και με ΚΤΜ 690 το τενερέ, σαφώς πιο ακριβό (1600€ + πάνω), πιο χωμάτινο και πιο εξειδικευμένο το ΚΤΜ και σαφώς ακατάλληλο για ταξίδια πολύωρα.

Προσωπικά όπως έχω ξανα αναφέρει, ήμουν έτοιμος να αγοράσω το 690 όταν ξαφνικά πήρε αύξηση η τιμή του σχεδόν 1 χιλιάρικο, έτσι προτίμησα τη μέση λύση του τενερέ, το οποίο δεν είναι όσο καλό το F800GS στην άσφαλτο αλλά σαφώς καλύτερο στο χώμα, αλλά ούτε όσο καλό είναι το 690 στο χώμα αλλά σαφώς καλύτερο στην άσφαλτο.

Σε γενικές γραμμές το τενερέ δεν το ερωτεύεσαι αλλά όσο περνάει ο καιρός αρχίζεις και το αγαπάς καθώς σε βγάζει ασπροπρόσωπο σε όσα του ζητάς καθημερινά, ΑΡΚΕΙ να ξέρεις τι ζητάς με βάση αυτά μπορεί να σου προσφέρει.

το τενερε δεν τοσο καλο στην ασφαλτο οσο to f800 αλλα ουτε και στο χωμα.

σε γενικες γραμμες αγορασες και εσυ με τον ιδιο τροπο!δεν μπορω να εχω αυτο που θελω οποτε αγοραζω κατι αλλο!!!

και η yamaha παρτυ!!! γιατι δεν ειναι η μεση λυση αλλα η εσχατη!ειναι αυτο που λεμε και στη αναγκη οι θεοι πειθονται!

ετσι ειναι αλλα αν εβαζαν καλαμια αναρτηση και 10 αλογα,δεν θα λεγαμε κουβεντα τωρα!

και μετα εχεις το σποτακι να τρεχει το τενερε στην ερημο!!!

ασπροπροσωπο...... κανε προσπεραση με 140 χλμ να θελεις να ανοιξεις!

κανε οτι ζεσταθει το σασμαν του να δεις πως δαγκωνει!

κανε να φρεναρεις με λιγο φρενακι περισσοτερο το πισω να δεις σερφαρισμα!!!

κανε να μπεις χωμα λιγο με πετρουλα και θα δουμε!!!!

κανε να θελεις να πλαγιασεις λιγο....

κανε ενα αποτομο ελιγμο....

τα ελαστικα...κανε τον σταυρο σου.με το που το αγοραζεις θελουν πεταμα και αλα!

7500 ευρω? απαραδεκτοι!!!!!!!!!!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Σαφώς και το τενερέ είναι καλύτερο στο χώμα απτο f800 καμία σχέση

Μήπως μπερδεύεσαι 660 κυβικά μονοκύλινδρο είναι το τενερέ όχι Ρο1, να επιταχύνει απτα 140 εώς πόσο???????? 170 πραγματικά τελική έχει όχι 250.

Το σασμάν είναι βούτυρο δεν έχω αντιμετωπίσει κανένα πρόβλημα ως τώρα

Για το πίσω φρένο έχεις δίκιο θέλει όμως συνήθεια ώστε να μην το χρησιμοποιείς απλά μόνο του δυνατά

Σίγουρα μιλάμε για την ίδια μηχανή? κανε να μπείς χώμα με λίγο πετρούλα και θα δούμε?????????? Να δούμε τι, που το έχω πάει όχι σε πετρούλες αλλά σε κοτρώνες και νεροφαγώματα που αν πάει το f800 να περάσει απο κει θα μείνει μέσα με το 17αρι μπροστα τροχό και όχι μόνο. Να δεχτώ ότι δεν έχει γκάζι ναι αλλα όχι ότι δεν πάει και στο χώμα, απαράδεκτο!!!!!!!

Για τα κιλά που έχει μια χαρα στρίβει και πλαγιάζει, αλλάζει παρα πολύ εύκολα πορεία, εκεί που έχει πρόβλημα είναι στους ελιγμούς σε μικρό χώρο, με λίγα λόγια θέλει χώρο για να στρίψει εκεί ναι συμβιβάζεσαι με μικρότερες ταχύτητες λόγω ύψους.

Τα ελάστικά δεν είναι ότι καλύτερο ίσως να φταίνε εν μέρει και αυτά που σερφάρουν με το πίσω φρένο, δεν είναι όμως για πέταμα αυτό είναι υπερβολή

7000€ το πήρα και μάλιστα ΜΥ 2009 με τη καινούρια σέλα με τις ραφές

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Σαφώς και το τενερέ είναι καλύτερο στο χώμα απτο f800 καμία σχέση

Μήπως μπερδεύεσαι 660 κυβικά μονοκύλινδρο είναι το τενερέ όχι Ρο1, να επιταχύνει απτα 140 εώς πόσο???????? 170 πραγματικά τελική έχει όχι 250.

Το σασμάν είναι βούτυρο δεν έχω αντιμετωπίσει κανένα πρόβλημα ως τώρα

Για το πίσω φρένο έχεις δίκιο θέλει όμως συνήθεια ώστε να μην το χρησιμοποιείς απλά μόνο του δυνατά

Σίγουρα μιλάμε για την ίδια μηχανή? κανε να μπείς χώμα με λίγο πετρούλα και θα δούμε?????????? Να δούμε τι, που το έχω πάει όχι σε πετρούλες αλλά σε κοτρώνες και νεροφαγώματα που αν πάει το f800 να περάσει απο κει θα μείνει μέσα με το 17αρι μπροστα τροχό και όχι μόνο. Να δεχτώ ότι δεν έχει γκάζι ναι αλλα όχι ότι δεν πάει και στο χώμα, απαράδεκτο!!!!!!!

Για τα κιλά που έχει μια χαρα στρίβει και πλαγιάζει, αλλάζει παρα πολύ εύκολα πορεία, εκεί που έχει πρόβλημα είναι στους ελιγμούς σε μικρό χώρο, με λίγα λόγια θέλει χώρο για να στρίψει εκεί ναι συμβιβάζεσαι με μικρότερες ταχύτητες λόγω ύψους.

Τα ελάστικά δεν είναι ότι καλύτερο ίσως να φταίνε εν μέρει και αυτά που σερφάρουν με το πίσω φρένο, δεν είναι όμως για πέταμα αυτό είναι υπερβολή

7000€ το πήρα και μάλιστα ΜΥ 2009 με τη καινούρια σέλα με τις ραφές

ΤΟ

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

το τενερε καλυτερο απο το bmw στο χωμα?απο που εχεις βγαλει το συμπερασμα αυτο???

αν εχεις παει χωμα θα ξερεις οτι θελεις δυναμη για να σταθεις αξια και νομιζω οτι τα αλογα και τα αμορτισερ ειναι και η

απαντηση εναμεσα τους!και οταν λεμε χωμα δεν λεμε οπως τις αλανες ποδοσφαιρου που δεν ειχαν χλοοταπητα ,αλλα να μπεις

σε ενα δασος με λασπες λακουβες κοτρονες και χωμα να βουλιαζει μεσα!οσο που αναφερουν την ιστορια του περι ερημους και

πρασινα αλογα,βαλτω αμμο και θα σε βρουν σκελετο μετα απο 40 χρονια.δηλ του 2006 KTM 640 Adventure

αυτο τι να πει?αυτο ναι παει χωμα!

απο 140χλμ στα 170 ειναι 30διαφορα!!!σε εθνικη με την αναλογη ροπη που αναφερει το μοτορι μας θα επρεπε να κανει θαυματα αλλα οταν παει 150 ψαχνεις να κατεβεις για να σπρωξεις!και εδω για μια ακομη φορα η yamaha λεει φαρφαλες πχ 180 τελικη αναφερει σε διαφορα μοτοπεριοδικα γιατι στην σελιδα της δεν αναφερει καν!.ασε που την 6η την ξεχασαν στα σχεδια παραγωγης!

θα μου πεις τωρα οτι δεν εβαλαν 6η γιατι το χωμα θελει μεγαλη σχεση?ναι καλα ουτε την 5η δεν βαζεις στο χωμα ειδηκα στο τενερε γιατι αμα θελεις να ροπιασεις για να κατσεις στην επιφανια δεν μπορεις θα πρεπει να παιζεις δευτερα τριτη και το πολυ τεταρτη.

αληθεια εθνικη το εχεις παει?αν ναι τοτε αυτα που λεω ειναι λαθος ,σε παρακαλω να μου το πεις! γιατι τοτε το τενερε μου κατι παιζει λαθος!

τρομερη η βελτειωση με τις ραφες εχεις αλογα τωρα!!!!!!

ΚΑΛΑ ΠΛΑΚΑ ΜΑΣ ΚΑΝΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗΝ YAMAHA??????

ΑΝΤΙ ΝΑ ΒΕΛΤΕΙΩΣΟΥΝ ΚΑΤΙ ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΓΡΑΦΩ ΒΕΛΤΕΙΩΣΑΝ ΤΗΝ ΣΕΛΑ! ΕΛΕΟΣ!!!!!

ΟΧΙ ΑΠΛΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΣΑΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ ΓΙΑΤΙ Ο ΚΙΝΗΤΗΡΑΣ ΕΙΝΑΙ ΛΑΘΟΣ ΓΙΑ ΟΛΟ ΤΟ ΠΑΚΕΤΟ!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
το τενερε καλυτερο απο το bmw στο χωμα?απο που εχεις βγαλει το συμπερασμα αυτο???

αν εχεις παει χωμα θα ξερεις οτι θελεις δυναμη για να σταθεις αξια και νομιζω οτι τα αλογα και τα αμορτισερ ειναι και η

απαντηση εναμεσα τους!και οταν λεμε χωμα δεν λεμε οπως τις αλανες ποδοσφαιρου που δεν ειχαν χλοοταπητα ,αλλα να μπεις

σε ενα δασος με λασπες λακουβες κοτρονες και χωμα να βουλιαζει μεσα!οσο που αναφερουν την ιστορια του περι ερημους και

πρασινα αλογα,βαλτω αμμο και θα σε βρουν σκελετο μετα απο 40 χρονια.δηλ του 2006 KTM 640 Adventure

αυτο τι να πει?αυτο ναι παει χωμα!

απο 140χλμ στα 170 ειναι 30διαφορα!!!σε εθνικη με την αναλογη ροπη που αναφερει το μοτορι μας θα επρεπε να κανει θαυματα αλλα οταν παει 150 ψαχνεις να κατεβεις για να σπρωξεις!και εδω για μια ακομη φορα η yamaha λεει φαρφαλες πχ 180 τελικη αναφερει σε διαφορα μοτοπεριοδικα γιατι στην σελιδα της δεν αναφερει καν!.ασε που την 6η την ξεχασαν στα σχεδια παραγωγης!

θα μου πεις τωρα οτι δεν εβαλαν 6η γιατι το χωμα θελει μεγαλη σχεση?ναι καλα ουτε την 5η δεν βαζεις στο χωμα ειδηκα στο τενερε γιατι αμα θελεις να ροπιασεις για να κατσεις στην επιφανια δεν μπορεις θα πρεπει να παιζεις δευτερα τριτη και το πολυ τεταρτη.

αληθεια εθνικη το εχεις παει?αν ναι τοτε αυτα που λεω ειναι λαθος ,σε παρακαλω να μου το πεις! γιατι τοτε το τενερε μου κατι παιζει λαθος!

τρομερη η βελτειωση με τις ραφες εχεις αλογα τωρα!!!!!!

ΚΑΛΑ ΠΛΑΚΑ ΜΑΣ ΚΑΝΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗΝ YAMAHA??????

ΑΝΤΙ ΝΑ ΒΕΛΤΕΙΩΣΟΥΝ ΚΑΤΙ ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΓΡΑΦΩ ΒΕΛΤΕΙΩΣΑΝ ΤΗΝ ΣΕΛΑ! ΕΛΕΟΣ!!!!!

ΟΧΙ ΑΠΛΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΣΑΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ ΓΙΑΤΙ Ο ΚΙΝΗΤΗΡΑΣ ΕΙΝΑΙ ΛΑΘΟΣ ΓΙΑ ΟΛΟ ΤΟ ΠΑΚΕΤΟ!

Σε δάσος το έχω πάει με κοτρώνες αλλά όχι απλά με λακούβες μόνο, με νεροφαγώματα βάθους εως και πάνω απο μισό μέτρο και το τενερέ ήταν οδοστρωτήρας δεν καταλάβαινε τίποτα περνούσε από σχεδόν παντού με άνεση. Και επαναλαμβάνω το τενερέ στο χώμα είναι σαφώς καλύτερο απτο bmw και άμεσος αντίπαλος είναι το G800 όχι το F800 που αναφέρεις (ΠΟΣΕΣ ΦΟΡΕΣ ΝΑ ΤΟ ΠΟΥΜΕ ΠΙΑ) το οποίο (G800) αν έχεις διαβάσει και κανένα συγκριτικό έχει παραπλήσιες επιδόσεις με το τενερέ αλλα δεν είδα κανείς να το κράζει για τον κινητήρα του παρότι είναι στην ουσία παλιό μοντέλο. Ακόμα και σε σχέση όμως με το f800 το τενερέ παραμένει ανώτερο off road και ας μην έχει το γκάζι του.

Πια 5η 6η κλπ αναφέρεις??? πρώτη δευτέρα το πολύ τρίτη να βάλεις, αν πάς σε καμιά αλάνα ποδοσφαίρου γιατί για εκεί είναι το f800 (εντάξει υπερβάλω λίγο) να βάλεις και 6η και 7η και 8η αν είχε, να επιταχύνεις απτα 140 στα 250 σαν ρο1. Για πραγματική off road χρήση στις διαδρομές που έχω πάει μόνο ξερό μπορεί να επιταχύνει, ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ on/off με ακόμα και επιδόσεις ρο1, όποιος και αν το οδηγάει θα τσακιστεί αν πάει να περάσει με 5η και 6η (αρα και πολλά χιλιόμετρα). Ξέρεις πολλούς που έχουν πάει σε διαδρομή που αναφέρεις (σε ενα δασος με λασπες λακουβες κοτρονες και χωμα να βουλιαζει μεσα) με on/off και να βάζουν 5η και 6η? Δεν ξέρω πάντως ακόμα και καθαρόαιμα (αν μπορούσαν) να πηγαίνουν με 140 off road πάντα και όχι σε αλάνες ή σε χωματόδρομους με γαρμπίλι και ευθείες.

Τωρα όσον αφορά τη συμπεριφορά στην εθνική αν και το έχω ξανα αναφέρει, είναι αρκετά άνετη και σταθερή μέχρι τα 150, απο κει και πάνω ναι συμφωνώ δεν επιταχύνει καθόλου καλά, αλλα ας μου πεί κάποιος ιδιοκτήτης G800 ότι εκείνος επιταχύνει, μονοκύλινδρα έχουμε με 40 άλογα και 200 κιλά χωρίς τον αναβάτη, αφού τελικιάζει και στα 170 πραγματικά (180 κοντερίσια) πάλι καλά να λέμε. Προσωπικά πάντως δεν μου τυχαίνει συχνά να θέλω να προσπεράσω απτα 140 στα 170 και ίσως γιαυτό δεν με ενοχλεί τόσο.

Όσο για την καινούρια σέλα δεν νομίζω να είναι βελτίωση σε σχέση με την παλιά, ίσως αισθητικά και μόνο.

Τροποποιήθηκε από τον stealth

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
... Και επαναλαμβάνω το τενερέ στο χώμα είναι σαφώς καλύτερο απτο bmw και άμεσος αντίπαλος είναι το G800 όχι το F800 που αναφέρεις (ΠΟΣΕΣ ΦΟΡΕΣ ΝΑ ΤΟ ΠΟΥΜΕ ΠΙΑ) το οποίο (G800) αν έχεις διαβάσει και κανένα συγκριτικό έχει παραπλήσιες επιδόσεις με το τενερέ αλλα δεν είδα κανείς να το κράζει για τον κινητήρα του παρότι είναι στην ουσία παλιό μοντέλο. Ακόμα και σε σχέση όμως με το f800 το τενερέ παραμένει ανώτερο off road και ας μην έχει το γκάζι του.

......αλλα ας μου πεί κάποιος ιδιοκτήτης G800...

Δεν υπάρχει BMW G800 (ούτε προφανώς ιδιοκτήτης της!).

Η σειρά G της BMW περιλαμβάνει τα εξής μοντέλα:

G650Xchallange

G650Xmoto

G650Xcountry

G450

Αυτά. :)

Τροποποιήθηκε από τον Αιγαιοπλόος

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

εγω σε καμια περιπτωση δεν ειπα 140χλμ σε χωμα.παντως το G800 που αναφερεις δεν το ξερω δεν το εχω δει ποτε.μηπως θελεις να πεις κατι αλλο?

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Ναι μπερδεύτηκα το G650GS εννοούσα το οποία είναι στα ίδια κυβικά με το τενερέ, έχει την ίδια τιμή, τις ίδιες σχεδόν επιδόσεις και αυτό είναι ο μοναδικός άμεσος ανταγωνιστής του τενερέ.

Στο συγκριτικό του 0-300 (τ.204) το BMW είχε ιπποδύναμη 45,5/6100 και ροπή 5,7/5500 και το τενερέ 44/6300 και 5,5/5100, βάρη πραγματικά με γεμάτο ρεζερβουάρ (του τενερε είναι μεγαλύτερο) 198 το bmw, 208,3 το τενερέ.

Επιδόσεις

ΒΜW 0-400 14,6 TENERE 0-400 14,9

ΒΜW 0-1000 28,2 TENERE 0-1000 29

ΒΜW 50-100 10,1 TENERE 50-100 10,3

ΒΜW 50-150 23,7 TENERE 50-150 24,1

Στο τελικο συμπέρασμα αναφέρεται για το BMW : ''Το μοντέλο της bmw απευθύνεται κυρίως σε νέους αναβάτες και γυναίκες που επιθυμούν να μπούν στο χώρο της μοτοσυκλέτας''

Για το τενερέ αναφέρεται ''Το tenere πάντως δεν χάνει τα σκήπτρα του. Παραμένει το κορυφαίο μεσαίο on/off χάρη στον ξεχωριστό χαρακτήρα του.''

Οπότε ποιο BMW μου λέτε κτλπ, δεν είμαι από αυτούς που διαβάζουν ένα περιοδικό και μετα πάνε και το παίρνουν, αναφέρω τα παραπάνω έτσι για να υπάρχει και μια άλλη άποψη. Στην τελική το τενερε, όπως έχει αναφερθεί και απο άλλους συμφορουμίτες, δεν έχει αντίπαλο και απλά το δέχεσαι με τα ''κουσούρια'' του, που άλλωστε όλες οι μηχανές έχουν.

Τροποποιήθηκε από τον stealth

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Ναι μπερδεύτηκα το G650GS εννοούσα το οποία είναι στα ίδια κυβικά με το τενερέ, έχει την ίδια τιμή, τις ίδιες σχεδόν επιδόσεις και αυτό είναι ο μοναδικός άμεσος ανταγωνιστής του τενερέ.

Στο συγκριτικό του 0-300 (τ.204) το BMW είχε ιπποδύναμη 45,5/6100 και ροπή 5,7/5500 και το τενερέ 44/6300 και 5,5/5100, βάρη πραγματικά με γεμάτο ρεζερβουάρ (του τενερε είναι μεγαλύτερο) 198 το bmw, 208,3 το τενερέ.

Επιδόσεις

ΒΜW 0-400 14,6 TENERE 0-400 14,9

ΒΜW 0-1000 28,2 TENERE 0-1000 29

ΒΜW 50-100 10,1 TENERE 50-100 10,3

ΒΜW 50-150 23,7 TENERE 50-150 24,1

Στο τελικο συμπέρασμα αναφέρεται για το BMW : ''Το μοντέλο της bmw απευθύνεται κυρίως σε νέους αναβάτες και γυναίκες που επιθυμούν να μπούν στο χώρο της μοτοσυκλέτας''

Για το τενερέ αναφέρεται ''Το tenere πάντως δεν χάνει τα σκήπτρα του. Παραμένει το κορυφαίο μεσαίο on/off χάρη στον ξεχωριστό χαρακτήρα του.''

Οπότε ποιο BMW μου λέτε κτλπ, δεν είμαι από αυτούς που διαβάζουν ένα περιοδικό και μετα πάνε και το παίρνουν, αναφέρω τα παραπάνω έτσι για να υπάρχει και μια άλλη άποψη. Στην τελική το τενερε, όπως έχει αναφερθεί και απο άλλους συμφορουμίτες, δεν έχει αντίπαλο και απλά το δέχεσαι με τα ''κουσούρια'' του, που άλλωστε όλες οι μηχανές έχουν.

τα νουμερα που αναφερεις αλλο λενε.μαζι με τον παραγοντα βαρος δευτερο το μοτορι μας.

και οτι αλλο εχουν πλασαρει και αλλο τρως στο τελος, δεν λεει οτι ετσι θα το δεχθεις με τα κουσουρια του.

αλλα απο οτι βλεπω εχεις δεχθει οτι εχει κουσουρια.

και εγω και εσυ και αλλοι εχουμε παρει το τενερε και το εχουμε αναμεσα στα ποδια μας καθε μερα και σκασαμε στην yamaha χρηματα για να το αγορασουμε,ομως αυτο δεν παει να πει οτι αγορασαμε και αυτο που περιμεναμε!!!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Δε νομίζω ότι το G650GS (δηλ. το πρώην μονοκύλινδρο F650GS, που μετονομάστηκε σε G και φτιάχνεται πλέον στο εργοστάσιο της Loncin στην Κίνα) είναι άμεσος ανταγωνιστής του Tenere.

Το μόνο κοινό τους είναι ο ένας κύλινδρος.

Η τιμή του G650GS είναι 6.850 ευρώ, και τη θεωρώ πολύ ανταγωνιστική σε σχέση με το Tenere που πωλείται 7.300 ευρώ.

Από κει και πέρα, το Tenere είναι πιο ικανό από το G στο χώμα αλλά θεωρώ ότι η σέλα και η άνεση του G στα ταξιδάκια είναι πολύ καλύτερη από το Tenere.

Πάντως και τα 2 μηχανάκια είναι κατάλληλα για καθημερινή χρήση αλλά το Tenere έχει πολύ ψηλή σέλα και θα βολέψει τους ψηλούς, αφού οι πιο κοντοί δε θα αισθάνονται άνετα.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Δε νομίζω ότι το G650GS (δηλ. το πρώην μονοκύλινδρο F650GS, που μετονομάστηκε σε G και φτιάχνεται πλέον στο εργοστάσιο της Loncin στην Κίνα) είναι άμεσος ανταγωνιστής του Tenere.

Το μόνο κοινό τους είναι ο ένας κύλινδρος.

Η τιμή του G650GS είναι 6.850 ευρώ, και τη θεωρώ πολύ ανταγωνιστική σε σχέση με το Tenere που πωλείται 7.300 ευρώ.

Από κει και πέρα, το Tenere είναι πιο ικανό από το G στο χώμα αλλά θεωρώ ότι η σέλα και η άνεση του G στα ταξιδάκια είναι πολύ καλύτερη από το Tenere.

Πάντως και τα 2 μηχανάκια είναι κατάλληλα για καθημερινή χρήση αλλά το Tenere έχει πολύ ψηλή σέλα και θα βολέψει τους ψηλούς, αφού οι πιο κοντοί δε θα αισθάνονται άνετα.

μαζι σου

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Τα περιοδικά πάντως και όχι μόνο θεωρούν άμεσους ανταγωνιστές το τενερε και g650gs, όπως έγραψα πιο πάνω έχουν τα ίδια κυβικά, ίδια ιπποδύναμη,ίδια ροπή, είναι και τα δύο μονοκύλινδρα και έχουν σχεδόν ίδια τιμή. Εγώ πήρα το τενερέ 7000€ και το g650gs μου το άφηναν 6700€ και τα δύο μετρητοίς με το κλειδί στο χέρι, δηλαδή 300€ διαφορά σίγουρα όχι αμελητέα αλλα όχι και τεράστια.

Η σέλα του g650gs πρέπει να είναι πιο άνετη, όμως το τενερέ έχει ψηλότερο φέρινγκ και στα ταξίδια βοηθάει αρκετά με τον αέρα, ενώ του g650gs δεν προστατεύει καθόλου.

Το τενερέ δεν έχει μόνο ψηλότερη σέλα αλλα και μεγαλύτερη απόσταση απτο έδαφος, γεγονός που βοηθάει πολύ στην εκτός δρόμου οδήγηση στο να μην βρίσκει η κοιλιά εύκολα καθώς και 21'' μπροστά τροχό έναντι 19'' το g650gs.

Προσωπικά έχω δεχθεί τα κουσούρια του τενερέ, άλλωστε όλες οι μηχανές έχουν, άλλες μεγαλύτερα, άλλες μικρότερα. Τέλεια μοτοσυκλέτα δεν υπάρχει, αν υπήρχε όλοι θα κυκλοφορούσαμε με τις ίδιες μηχανές και δεν θα τις αλλάζαμε ποτέ, το θέμα είναι να δείς αν τα θετικά του τενερέ σε καλύπτουν σε σχέση με τα αρνητικά του για να μπορέσεις να συμβιώσεις μαζί της.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Διαβαζω ο ενας θελει ΚΤΜ ο αλλος θελει F800gs και επειδη δεν εβγαινε οικονομικα, καταληγουμε να το συγκρινουμε με το tenere. Και μαλιστα μας φταει κ ολας, γιατι δεν εχει WP γιατι δεν εχει ανεστραμενο, γιατι δεν εχει γκαζι να σουζαρει με 6ες κτλ

Ολοι βλεπουμε τις Photo απο το Μαροκο και παραμυθιαζομαστε νομιζοντας οτι περνουμε το απολυτο animal..

Οποιος το πηρε σαν υποκαταστατο λογικο ειναι να εχει απογοητευτει.

Ξαναλεω οτι αμα μπορει να συγκριθει με καποιο μηχανακι αυτο μαλλον ειναι το F650GS DAKAR.

Προτιμω να μην εχω WP αλλαι να μην καει σαν το αυτοκινητο μου, να μην εχει τιμες σερβις και ανταλλακτικων στον θεο. Θελω να μπορω να το χαιρομαι καθε μερα και να γυρναω τα βουνα εστω εκδρομικα.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

...ρε μπας και έιναι μόνο για το Μαρόκο? :rotfl:

(αν δεν διαβάσατε άλλα ποστ μου, εγώ είμαι ερωτευμένος αλλά .... είναι πολύ το βάρος, Άρη!)

Τροποποιήθηκε από τον Mi_ka

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Διαβαζω ο ενας θελει ΚΤΜ ο αλλος θελει F800gs και επειδη δεν εβγαινε οικονομικα, καταληγουμε να το συγκρινουμε με το tenere. Και μαλιστα μας φταει κ ολας, γιατι δεν εχει WP γιατι δεν εχει ανεστραμενο, γιατι δεν εχει γκαζι να σουζαρει με 6ες κτλ

Ολοι βλεπουμε τις Photo απο το Μαροκο και παραμυθιαζομαστε νομιζοντας οτι περνουμε το απολυτο animal..

Ξαναλεω οτι αμα μπορει να συγκριθει με καποιο μηχανακι αυτο μαλλον ειναι το F650GS DAKAR.

Προτιμω να μην εχω WP αλλαι να μην καει σαν το αυτοκινητο μου, να μην εχει τιμες σερβις και ανταλλακτικων στον θεο. Θελω να μπορω να το χαιρομαι καθε μερα και να γυρναω τα βουνα εστω εκδρομικα.

Εγώ πάντως δεν το σύγκρινα με κανένα ΚΤΜ (είπα απλά ότι αρχικά ήθελα το 690) ούτε με το F800gs, μόνο με το G650GS το οποίο είναι και ο μοναδικός του αντίπαλος σε αυτά τα κυβικά, το F650GS (πόσο μάλον η έκδοση DAKAR που δεν υπάρχει στον τιμοκατάλογο της BMW) κάνει από 700 εώς 1000+ ευρώ παραπάνω και είναι δικύλινδρο και μια κατηγορία πάνω σε σχέση με το τενερε, είναι και 140 κυβικά παραπάνω.

Πάντως προσωπικά βλέποντας το βιντεάκι στο Μαρόκο μόνο δν παραμυθιάστηκα για τις δυνατότητες του Τενερέ, καθώς οι κροκάλες και τα στενά δασικά δρομάκια με λάσπες των ελληνικών δασών είναι απείρως δυσκολότερα απο τους πατημένους χωματόδρομους που φαίνονται στο promotion video. Ισα ίσα για τέτοιους δρόμους βασικά είναι φτιαγμένο το τενερέ δεν θα πεί όχι όμως και στα ελληνικά δρομάκια, αρκεί να μην κάνεις υπερβολές και να ξέρεις τι οδηγάς.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

συμφνω!! για το μονο που περιμενω ν'ακουσω το "bios και πολιτεια" ειναι το KTM 690 enduro, για το οποιο διαβαζω πολυ καλα λογια...

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Δεν αναφερομαι σε εσας τους 2 βρε παιδια συγκεκριμενα, απλα απο ολους ακουω τενερε vs ΚΤΜ vs ΒΜW και ολοι συγκρινουμε μηλα με πορτοκαλια..

Οταν λεω για το Dakar εννοω το προηγουμενο (το πραγματικο 650).

Το 690 πρεπει να ειναι πολυ αλλου αλλα και παλυ αλλο πραγμα ο γαμος και αλλο η καλοκαιρινη σχεση....

@ Stealth αμα την ακουγαμε με τα βιντεακια της yamaha θα ειμασταν marketing case studies.

Φιλικα εεε

Γιωργος

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Καλησπέρα,

Δέχομαι κάθε άποψη, όταν όμως κάποιος γράφει με τρόπο που απαιτεί την αποδοχή της άποψής του θα πρέπει να είναι προσεκτικός. Σε αυτή την περίπτωση είτε πρόκειται για ειδήμονα που οπωσδήποτε έχει οδηγήσει τα οχήματα για τα οποία εκφέρει άποψη, είτε για επιπόλαιο (στο συγκεκριμένο θέμα) άτομο που στην ουσία αδιαφορεί για την άποψη των υπολοίπων.

Με το tenere έχω κάνει τους τελευταίους 8 μήνες 16500 χλμ.

Έχω οδηγήσει το F650GS (μονοκύλινδρο) και περισσότερο το F800, τόσο στην εθνική όσο και στο χώμα.

Τα συμπέρασμα μου για το συγκεκριμένο μοντέλο είναι πως σαφώς αξίζει τα λεφτά του, και οπωσδήποτε κάνει καλά αυτό για το οποίο φτιάχτηκε και εδώ πιστεύω πως έχει σημασία το ότι η επιλογή της συγκεκριμένης μηχανής δέν ήταν προϊόν οικονομικού περιορισμού.

Απο την άλλη,ο κύριος συμβιβασμός μου είναι στο ταξίδι στην εθνική όταν βιάζομαι και όταν υπάρχει ισχυρός άνεμος. Να μην ξεχνάμε όμος πως όλα τα μηχανάκια απαιτούν συμβιβασμούς. Π.χ. στο F800GS, η προστασία από τον αέρα είναι ελλειμματική και η άνεση της σέλας μέτρια, καθώς ο αναβάτης ενοχλείται στην περιοχή του προστάτη μετά από το πέρας περίπου μιας ώρας.

Αλλά και πάλι αυτά είναι σχετικά, καθώς οι απαιτήσεις του κάθε αναβάτη από την μοτοσυκλέτα του είναι λίγο ή πολύ διαφορετικές.

Τροποποιήθηκε από τον belafonte

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Καλημερα,

Αμα εχεις οδηγησει το f650gs και αν ηταν το dakar κιολας, θα με ενδιεφερε η αποψη σου για το πως ειναι στο χωμα συγκριτικα με το tenere. Κατα τ αλλα συμφωνω μαζι σου

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Φίλιε reddragon δεν ήταν το dakar το οποίο και είμαι περίεργος να οδηγήσω. Το F650 δεν μου άρεσε στο χώμα. Φαντάζομαι πως το dakar θα είναι αρκετά καλύτερο από το απλό, το οποίο υστερεί σε άνεση και αίσθηση σε σχέση με το tenere. Τόσο η θέση οδήγησης όσο και οι αναρτήσεις, με κάναν να αισθάνομαι πως το μηχανάκι προορίζεται για απλές εκτός δρόμου διελεύσεις. Από την άλλη με εξέπληξε ο κινητήρας του, ο οποίος παρά τα χρόνια του, ίσος είναι ότι καλύτερο υπάρχει σε μονοκύλινδρο.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα