Jump to content
themata

2008 XT660Z Tenere

Recommended Posts

Τέλος το G650gs από πλευράς τιμής είναι στα ίδια λεφτά με το τενερε όσο και απο εμφάνιση και όχι με το ΧΤ660 (αυτό είναι 500+ευρώ κάτω).

για τιμές απ ότι βλέπω, το g650 έχει 6850 και με -10% σε εξοπλισμό = 6165 ενώ το tenere έχει 7330. Το xtr 660 είναι στα 6410. Επί πλέον, στην τιμή αυτή το g650 έχει και abs! Αυτά από τιμές καταλόγου. Στην πράξη δεν ξέρω πως διαμορφώνονται...

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες

Το ΤΕΝERE είναι μια Τουριστική Εντούρο μηχανή.

Είναι να την αγοράσεις, να βάλεις επάνω τα T63 ή καλύτερα τα MT21 και να γυρίσεις την Ελλάδα απο χώμα και άσφαλτο.

Για μένα όπως την έχω κόψει είναι 40%on-60%off

Καλό είναι να μην τη πάρει κάποιος που δεν έχει το εκδρομικό εντούρο στο μυαλό του.

Ο μονοκύλινδρος περιορίζει πολύ τις τελικές και τις δυνατότητες σε ανοιχτό δρόμο αλλά κερδίζει σε βάρος και ροπή απο χαμηλά.

Για όποιον θέλει ένα on-off με καλές επιδόσεις και για 99% άσφαλτο ας πάρει versys, V-strom, κλπ

Το TENERE είναι ΑΛΛΗ φάση.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Είναι να την αγοράσεις, να βάλεις επάνω τα T63 ή καλύτερα τα MT21 και να γυρίσεις την Ελλάδα απο χώμα και άσφαλτο.

Καλό είναι να μην τη πάρει κάποιος που δεν έχει το εκδρομικό εντούρο στο μυαλό του.

Ο μονοκύλινδρος περιορίζει πολύ τις τελικές και τις δυνατότητες σε ανοιχτό δρόμο αλλά κερδίζει σε βάρος και ροπή απο χαμηλά.

Για όποιον θέλει ένα on-off με καλές επιδόσεις και για 99% άσφαλτο ας πάρει versys, V-strom, κλπ

30-70 ακομα καλυτερα

Τροποποιήθηκε από τον MEAN

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

+1000 σε όσα είπες.

Όποιος θέλει παραπάνω δύναμη(και εγώ μέσα σε αυτούς)ας περιμέμει το SuperTenere.Όταν βγει...

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Εγώ λέω ότι όποιος δεν θέλει καινούργιο μούρικο μηχανάκι αλλά ένα πραγματικό εργαλείο εκδρομικού εντούρο και δεν βαριέται να τραβηχτεί, να βρει κάνα καλό DR650SE και με τα υπόλοιπα φράγκα να το στήσει ακριβώς όπως το θέλει (μαμά είναι χάλια). Θα του περισσέψουν πολλά φράγκα αλλά θα χάσει πολύ χρόνο και μούρικο δεν θα είναι! Στο ταξίδι όμως θα τραγουδάει ξένοιαστα και προπάντως, ελαφριά - μπορεί και πάνω από ΤΡΙΑΝΤΑ κιλά!

(Γιατί δεν λέω Ντομινέιτορ όπως σε παλιότερα ποστ? Γιατί στο χώμα το φέριγκ είναι άχρηστο και το στημένο DR που μου δόθηκε αποδεικνύται παχύ Gasgas σιγά σιγά...).

Τροποποιήθηκε από τον Mi_ka

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Guys μάλον τα παραλέτε για 30-70 το τενερε, τότε το πολύ πιο σκληροτράχηλο ΚΤΜ 690 τι είναι 5-95?

Όπως γράφω και πιό πάνω 40-60 το πολύ είναι, περισσότερο 50-50, απλά τα υπόλοιπα on-off είναι 60-40 ή 70-30 προς το on, παλιότερα είχα ξερό και δεν έχει απολύτως καμία σχέση με οποιοδήποτε on-off συμπεριλαμβανομένου και του τενερε στο χώμα.

Υ.Γ. Σε επιταχύνσεις το 200αρι καβασάκι που είχα έκανε ακόμα και το ΚΤΜ 990 να μοιάζουν τάφος, το θέμα είναι να συγκρίνεις όμοια πράγματα όμως.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
αντε και εβαλα ρυθμιστης μειγματος με ένα Κ&Ν,

με την 6η τι θα κανω θα βαλω αλλο σασμαν?

εχω βαλει και μικροτερο γραναζι πισω κατα 2 δοντια,αλλα η κατασταση ειναι τζιφος.

Φίλε καλησπέρα. Σε παρακαλώ μήπως θα μπορούσες να μου πείς από πού προμηθεύτικες το κατά 2 δόντια μικρότερο πίσω γρανάζι και τι χιλιόμετρα σου δείχνει τώ στις 5000rpm? Πρίν πρέπει να σου έδινε γύρω στα 130 τώρα? Επίσης έχουν πέσει πολύ οι επιταχύνσεις με 1η σχέση?

Σε ευχαριστώ πολύ!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Παιδιά,θα μπορούσατε να μου πείτε τιμές κατανάλωσης καυσίμου από προσωπική εμπειρία σας όσοι το έχετε(και με τι χρήση του δεξιού grip κάθε φορά)?Επίσης,βρεθήκατε ποτέ κάπου και σας είπε όχι,ίσως σε καποιον ανηφορικό και κακοτράχαλο χωματόδρομο φορτωμένο λέω εγώ(θεωρώ δεδομένο πως δεν ήταν η πρώτη μοτοσυκλέτα σας γιατί τότε φυσικό να τα βρήκατε σκούρα.Τέλος,με δεδομένο ότι τα μεγάλα ταξίδια(200 χιλιόμετρα και ανωα0είναι στο πρόγραμμα,είχατε κάποιο πρόβλημα άνεσης πάνω στη σέλα του τέτοιο ώστε να ανησυχώ για πρόβλημα στη μέσηα(κάποια κύστη π.χ. για εμας τους λιγότερο σιδερόκολους)?

Σας Ευχαριστώ εκ των προτερων.

Καλά και ασφαλή χιλιόμετρα σε όλους.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Με νορμάλ χρήση και συνθήκες στρωσίματος υπολογίζω ότι είχα 5λ στα 100 ίσως και λιγότερο, δεν μπορώ να πω με απόλυτη ακρίβεια πάντως. Ακόμα δεν έχω δυσκολευτεί ή καν ζοριστεί πουθενά ακόμα και σε ανηφόρα με πολύ μεγάλη κλίση αλλά δεν έτυχε να είμαι φορτωμένος. Σε μίνι ταξίδια των 120-130 χιλιομέτρων μονοκοπανιά που έχω κάνει αρκετά δέν είχα κάποιο πρόβλημα με τη μέση, μόνο τα οπίσθια πιάνονται λίγο αλλά με μια μικρή στάση π.χ. για βενζίνη ξεπιάνεσαι γρήγορα. Τώρα πάνω από 200 μονοκοπανιά δεν έχω κάνει ακόμα για να σε πώ, πάντως για να ξεπιαστώ καμιά φορά χωρίς να σταματήσω κάθομαι στη θέση του συνεπιβάτη που είναι σαφώς πιο άνετη για τα οπίσθια.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Μεγάλα ταξίδια θεωρούνται οι 500άρες και άνω. Κάτω από 200 μιλάμε για εκδρομές!

(Τα μισά για μικρούς δρόμους/ομαλούς χωματόδρομους)

Τροποποιήθηκε από τον Mi_ka

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Spam on

Mi_ka μήπως θες να μου χαρήσεις το usd σου? Κερνάω κοντοσουβλι! :P

(τα 2 γαιδουρια που λοιπανε τα βρήκα όταν ανοιξα το καρμπ...)

Spam off

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Μετά από αρκετά χιλιόμετρα και σε χωματόδρομο, οι εντυπώσεις μου για την οδήγηση εκτός δρόμου είναι οι καλύτερες για αυτό του είδους τις μηχανές τουλάχιστον. Πιο συγκεκριμένα η ανάρτηση είναι οδοστρωτήρας, δεν καταλαβαίνει από λακούβες, σαμαράκια κτλπ, είνια αρκετά ευέλικτη μηχανή παρά το βάρος της, ευκολοδήγητη, δεν έχει τα αρπάγματα που θα ήθελε κάποιος για να παίξει στο χώμα, όμως αυτό την κάνει και πιο φιλική, καθόλου απότομη. Λίγη προσοχή θέλει στα κλειστά κομμάτια, όχι υπερβολές, στα ανοιχτά όμως είναι απόλαυση.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

καλησπερα σε ολους.

εβαλα εξατμισεις στο μοτο μου και θα ηθελα να ξερετε οτι δεν εχει καμια διαφορα..

μονο σε θορυβο!!

τωρα οσο για το γραναζι το πισω ενα δοντι λιγοτερο,καταλαβα λαθος... η yamaha δεν μου το ειχε αλλαξει.οποτε για μερικους φιλους

που με ρωτησαν τι γραναζι ηταν δεν εχει μικροτερο το μοτο μου, αν και εψαξα να βρω απο διαφορες εταιριες αλλα ακαρπες προσπαθειες

γιατι δεν εχουν βγαλει κατι ακομα.οπως δεν εχουν φερει και φιλτρα ελευθερας...αοπ 01/10 και μετα θα εχουν.

συγνωμη που δεν απαντησα σε μερικους φιλους οταν επρεπε αλλα απο ιντερνετ ειχα παθει κοκο μπλοκο.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
καλησπερα σε ολους.

εβαλα εξατμισεις στο μοτο μου και θα ηθελα να ξερετε οτι δεν εχει καμια διαφορα. Μονο σε θορυβο!!

Γι' αυτό κατ' εμέ δεν αξίζει να "επενδύσει" κανείς σε after market εξατμίσεις. Διότι το ουσιαστικό όφελος είναι μηδαμινό, μπροστά στο κόστος αγοράς. Το μόνο ουσιώδες που βλέπω εγώ είναι το μειωμένο βάρος.

Αν ήθελα να ρίξω χρήματα προς ουσιαστική αναβάθμιση της μοτοσυκλέτας μου, ένα πράγμα θα έκανα:

Αναρτήσεις Ohlins.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Το βαρος δεν μειωθηκε αισθητα μετα το ξυλωμα των μαμα εξατμησεων??? Μηπως πρεπει να μπει και φιλτρο αερα και να ρυθμιστει το μειγμα για να φανει η διαφορα???

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Το βαρος δεν μειωθηκε αισθητα μετα το ξυλωμα των μαμα εξατμησεων??? Μηπως πρεπει να μπει και φιλτρο αερα και να ρυθμιστει το μειγμα για να φανει η διαφορα???

ισως να θελει!!! αλλα απο 15 σεμπ μου ειπαν οτι θα φερουν για το τενερε.για την ωρα εχει χασει και λιγο στις χαμηλες

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Το Tenere μου αρεσει πολυ, ειναι ενα τιμιο μηχανακι, ναι ναι ξερω ειναι 200 κιλα και που ειναι εκεινα τα παλια καλα χρονια με τα γκαζια και τα πλαισια τσιχλας... Τεσπα. Οποιος δεν το δει ή περιμενει οτι ειναι ΚΤΜ αλλα ενα καλο οικονομικο στην χρηση μηχανακι που κανει για καθε μερα αλλα και για να γυρισεις την Ελλαδα. Θα το ευχαριστηθει και θα το αγαπησει.

Η μονη βελτιωση που αξιζει για εμενα ειναι 2 λαστιχακια μια ohlins και μπροστα λιγο ψαξιμο με αλλα ελατηρια και ζουμια..

Και καλο ταξιδι..

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Πιστεύω ότι η ανάρτηση του τενερέ στη συντριπτική πλειοψηφία των περιπτώσεων είναι ικανοποιητικότατη, εκεί που υστερεί είναι όταν πιεστεί εκτός δρόμου στην προσπάθεια να οδηγηθεί σαν καθαρόαιμο εντούρο. Οπότε είναι θέμα επιλογής του καθενός το αν θα δαπανήσει αρκετό χρόνο και χρήμα (χωρίς να είναι σίγουρο αν θα τα καταφέρει 100%) για μία ohlins για να κηνηγήσει το απόλυτο εκτός δρόμου.

Πάντως μιλώντας για εκτός δρόμου χρήση πάντα αν το τενερε χρειάζεται ohlins τότε όλα τα υπόλοιπα on/off της κατηγορίας χρειάζονται πολύ περισσότερες αλλαγές όχι για να κηνηγήσουν το απόλυτο αλλά για να πλησιάσουν το τενερέ off road.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Να ρωτήσω κι εγώ τους κατόχους του νέου Tenere: Από την ποιότητα των υλικών του είστε ευχαριστημένοι;

Εννοώ ποιότητα μετάλλων (πλαίσιο, εξατμίσεις, πιρούνι, ακτίνες, δίσκοι φρένων κλπ), ποιότητα βαφής, ποιότητα πλαστικών, ποιότητα ταπετσαρίας σέλας, οργάνων κλπ.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Περισσοτερο το ειπα συγκριτικα με τα λεφτα που θα φυγουν για μια εξατμιση.. Το αν τα χρειαζεται ή οχι δεν μπορω να το κρινω.. Βεβαια ολο κατι μουρμουρες ακουω πως το πισω αμορτισερ τα φτυνει πολυ συντομα..

Το να βαλει καποιος ohlins δεν σημαινει οτι θα παει για το απολυτο απλα θα εχει πιστευω μια ακομα πιο σωστη λειτουργια..

Τι χρωμα το εχεις. Η αληθεια ειναι οτι με εχει ξετρελανει το ατιμο..

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Το Tenere μου αρεσει πολυ, ειναι ενα τιμιο μηχανακι, ναι ναι ξερω ειναι 200 κιλα και που ειναι εκεινα τα παλια καλα χρονια με τα γκαζια και τα πλαισια τσιχλας... Τεσπα. Οποιος δεν το δει ή περιμενει οτι ειναι ΚΤΜ αλλα ενα καλο οικονομικο στην χρηση μηχανακι που κανει για καθε μερα αλλα και για να γυρισεις την Ελλαδα. Θα το ευχαριστηθει και θα το αγαπησει.

Η μονη βελτιωση που αξιζει για εμενα ειναι 2 λαστιχακια μια ohlins και μπροστα λιγο ψαξιμο με αλλα ελατηρια και ζουμια..

Και καλο ταξιδι..

μ'αρεσεις! :_rock-on:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Κωστα μιας και ειμαι στο ψαξιμο και εχω φαει ολα τα φορουμ, γενικα ακουγονται διαφορα αλλα το καλο-κακο δεν ειναι οτι ολες βγαζουν τα ιδια προβληματα.. δεν μπορω να κρινω αν ειναι προβληματα νεοτητας ή προμηθευτη τα παιδια που εχουν μονο μπορουν να απαντησουν

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

το τενερε καλος η κακος το εχουμε παρει γιατι θελουμε ενα μοτο με σκεψη κατι απο κτμ μικρο!με τιμη αναλογη με την τσεπη... που δεν μπορει να δωσει για κτμ η bmw!

ενα μοτο για να αντεχει τρελα στα χλμτ αλλα και στον χρονο.ειναι αρκετα καλα τα υλικα που εχουν βαλει τοσο που να ειναι φτηνα και ευκολα στην αλλαγη τους σε περιπτωση τουμπας,το μοτορι του εχει αποδειξει οτι ειναι διαμαντι!εξατμιση καλη για αυτο που πρεπει πχ και καταναλωση απο την ωρα που θα την αλλαξεις την εξατμιση ανεβαινει!καλος η κακος ειναι ενα μοτο που δεν θα ερωτευτεις!

θα σε παει παντου με μικρο κοστος σε οτι αφορα αυτο!!!\

ομως πιστευω οτι η μαμα yamaha δεν εχει κανει αυτο που πρεπει....και μαλιστα εχει φτιαξει ενα μοτο

πολυ ιδιαιτερο σε εμφανιση και λιγο χρονικα μετα, σε σχεδιασμο τοσο που η θα πεις οτι τα σπαει η μπιαχ!

αλλα με επιδοσεις χαλια!!!ενα μοτο που σε εμπνει για μαχη αλλα αυτοκτωνει!!!

αυτα....

ομως ακομα δεν το εχω βαλει για πουλημα

Τροποποιήθηκε από τον MEAN

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Εχω διαβασει τα posts σου και απο οτι καταλαβαινω εχεις φρικαρει. Λυπαμαι πραγματικα που δεν ειναι αυτο που περιμενες.

Το τενερε ειναι της παλιας σχολης απο οτι εχω καταλαβει (τα κανω ολα και συμφερω, με χαμηλο κοστος συντηρησης και χρησης). Σε ολους μας αρεσουν τα ΚΤΜ αλλα τα μηχανακια ειναι για πιο εξιδικευμενη χρηση...

Τωρα σχετικα με τα ΒΜW αν το συγκρινεις με το GS DAKAR δεν νομιζω οτι εχουν και τοσες διαφορες σε προδιαγραφες, γκαζι και κοινο που απευθυνονται... με το F800GS απλα δεν συγκρινονται..(δεν λεω οτι δεν μου αρεσει..το αντιθετο.)

Μακαρι να την βρεις την ακρη...

Εννοιται οτι λεω το λεω σε φιλικα

Γιωργος.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα