Jump to content

keleki

Μέλη
 • Δημοσιεύσεις

  84
 • Εγγράφηκε

 • Τελευταία επίσκεψη

 • Days Won

  2

Όλο το περιεχόμενο του μέλους keleki

 1. Έξω από τη Νέα Κοτύλη , αγναντεύοντας τα βουνά .
 2. Καλές βόλτες από εδώ και πέρα Χρειάστηκε να κόψεις το πλαστικό ή την έβαλες με το δοχείο από κάτω ?
 3. keleki

  Kawasaki ZX10R 2011

  ρίξε μια ματιά και σε αυτό : https://www.car.gr/classifieds/bikes/view/10111407/
 4. keleki

  YAMAHA MT-09 Tracer (2015)

  Χρειάζεται ρύθμιση με βάση τα κιλά του εκάστοτε αναβάτη , εάν και εξίσου σημαντική είναι η σωστή ρύθμιση του rebound . Επίσης πολύ σπορ ελαστικά , όπως "γόμες" με απότομη κορώνα , το κάνουν πιο επιρρεπή σε κούνημα , παρόλα αυτά με fine tuning της ανάρτησης στρώνει . ( δοκιμασμένο στο δικό μου μηχανάκι , με μαμά αναρτήσεις )
 5. keleki

  YAMAHA MT-09 Tracer (2015)

  Η λογική μου δεν είναι αυτή , δεν την κατάλαβες μάλλον αλλά τέλος πάντων . Το πρόβλημα λύνεται με μία ρύθμιση . Η ρύθμιση αυτή όμως πρέπει να γίνει από κάποιον που γνωρίζει , δεν φτάνει μόνο το sag , πρέπει να ασχοληθείς και με το rebound . Για αυτό έχει γίνει θέμα από τους κατόχους , διότι οι περισσότεροι δεν γνωρίζουν να το κάνουν μόνοι τους ( δεν τους κατακρίνω ) από την άλλη όμως δεν απευθύνονται σε κάποιον ειδικό να τους το κάνει . Ούτε εγώ είμαι οπαδός , παρόλα αυτά δεν μπορώ να δεχτώ "αμάσητους" κάποιους χαρακτηρισμούς .
 6. keleki

  YAMAHA MT-09 Tracer (2015)

  Και εγώ για το κούνημα του τιμονιού αναφέρθηκα και σου αναφέρω ως κάτοχος ότι εάν ρυθμίσεις την ανάρτηση σταματάει το φαινόμενο . Δεν θεωρώ φυσιολογικό να κουνάει το τιμόνι σε καμία μηχανή . Ούτε το κούνημα συμβαίνει επειδή έχει περισσότερες ρυθμίσεις η ανάρτηση . Συμβαίνει για άλλους λόγους και ακριβώς για αυτό σου δίνει τη δυνατότητα να ρυθμίσεις την ανάρτηση . Ακόμη και aftermarket ανάρτηση να βάλεις , όπως αναφέρουν κάποιοι ως λύση , εάν δεν ρυθμιστεί σωστά πάλι θα έχεις wobble . Παρόλα αυτά , πάλι ως κάτοχος , σου αναφέρω ότι ακόμη και όταν δεν κουνάει το τιμόνι , δεν είναι ότι πιο σταθερό έχεις οδηγήσει . Έχει ελαφριά αίσθηση . Είδατε που προξένησε αντιδράσεις η πρόταση με την μηχανή των 1000cc και πάει λέγοντας . Το έγραψα γιατί δεν μου άρεσε ο όρος "τραγικό" , πόσο μάλλον όταν αναφέρεται από μέλη τα οποία ενδεχομένως να μην έχουν ανέβει ούτε σε σταματημένο tracer . Δεν αναφέρομαι σε εσένα προσωπικά ( δεν ξέρω εάν έτυχε να το οδηγήσεις ) , αλλά γενικά το φόρουμ δίνει τη δυνατότητα σε όλους να εκφέρουν άποψη για κάτι , απλά έχοντας διαβάσει κάποια πράγματα που γράφονται σε άλλα φόρουμ, επιλεκτικά κάποιες φορές , χωρίς να έχουν προσωπική άποψη . Όπως ακριβώς έδωσε τη δυνατότητα σε εμένα να χαρακτηρίσω "τραγικά" κάποια από τα χαρακτηριστικά της παραπάνω μηχανής , χωρίς καν να έχω καθίσει στη σέλα της . Τώρα, αν αυτή η μηχανή πάει μέχρι την τελική της χωρίς προβλήματα , μπράβο της . Κερδίζει εκεί , κάπου αλλού χάνει σίγουρα .
 7. keleki

  YAMAHA MT-09 Tracer (2015)

  Και το γεγονός ότι μία μηχανή 1000cc αποδίδει 102 άλογα , έχει συμβατικό πιρούνι , αξονικά φρένα και ψαλίδι παπιού είναι τραγικό . Από τη στιγμή που η κατασκευάστρια εταιρία σου δίνει τη δυνατότητα να ρυθμίσεις την ανάρτηση , πρέπει να το κάνεις . Άλλο βάρος έχω εγώ άλλο εσύ και πάει λέγοντας . Αλλιώς θα το έδινε όπως το fazer 600 που ρυθμίζεις μόνο προφόρτιση πίσω και θα ήταν όλα μέλι γάλα . Ασχολείσαι μία φορά , τις κάνεις σωστά και τέλος . Τώρα εάν είναι τόσο τραγικό αυτό , στην αγορά υπάρχουν πολλές αντιπροτάσεις , επιλέξτε κάτι άλλο . Για τα multistrada dvt και τα ktm 1190 που κουνάνε δεν είδα να γράφετε " είναι τραγικό " , αλλά εκεί στοιχίζουν τα 2πλα οπότε το καταπίνουμε ...
 8. keleki

  YAMAHA MT-09 Tracer (2015)

  Δεν διαβάζει ταχύτητα από τη δευτερεύοντα μετάδοση το ωραιότατο MT 09 . Διαβάζει από τον αισθητήρα του πίσω τροχού , ως επακόλουθο δεν μεταβάλλεται η τιμή του κοντέρ αλλάζοντας το γρανάζωμα .
 9. Δεν μου επιτρέπει να δω τις φωτογραφίες . Θέλει upgrade το account λέει και κάτι τέτοια ...
 10. Να ζήσεις να το θυμάσαι το λάστιχο !! Μια χαρά άντεξε πιστεύω για τη χρήση που κάνεις . Βάλε μία και το μπροστά αν δεν βαριέσαι , τελευταία φορά που το είχαμε δει είχε φτάσει στο πλάι στους δείκτες φθοράς .
 11. Αυτό το πισινό έχει 10.000 χιλιόμετρα ??
 12. Μικρή βόλτα στα περίχωρα της πόλης μετά από σχεδόν 2 μήνες !!
 13. Δεν είναι γραμμή αλλαγής γόμας. Η γραμμή αυτή είναι στο κέντρο , μέσα στα όρια μίας γόμας . Ή υπάρχει για κάποιο λόγο ή είναι κάποιο κατασκευαστικό λάθος . Οι γραμμές που λες , φαίνονται από την διαφορά χρώματος και φθοράς στο λάστιχο .
 14. Τελικά δεν κουνάνε , μάλλον είναι προβληματικά τα δικά μας !!!
 15. Βόλτα για να δούμε εάν τελικά κουνάνε ...!!!
 16. Να κάνω μία επισήμανση , αν μου επιτρέπεται . Ο όρος κλίση που γράφετε συνέχεια , αναφέρεται στην κατά μήκος κλίση του οδοστρώματος (ανηφόρα - κατηφόρα ) . Αυτό που θέλετε να αναφέρετε , ονομάζεται επίκλιση . Η επίκλιση για δημόσιους δρόμους είναι max 2,5 % , που σημαίνει ότι στα 10 μέτρα που είναι περίπου το φάρδος του ενός ρεύματος ( οδού ταχείας κυκλοφορίας με 2 ρεύματα ανά κατεύθυνση ) η υψομετρική διαφορά του εσωτερικού με το εξωτερικό του σημείο σε μία στροφή είναι 25 εκατοστά . Όταν το βλέπεις από μακριά , είναι αρκετά λογικό να μην φαίνεται μία τόσο μικρή διαφορά . Σε μερικές περιπτώσεις μπορεί και να είναι λίγο περισσότερη , αλλά μην περιμένετε μέτρα διαφορά .
 17. Στο βουνό Βέρνο , γνωστό και ως Βίτσι , σε υψόμετρο 2128 μέτρων .
 18. keleki

  σκουτερ 300-400 κυβικα

  Είχα το συγκεκριμένο μηχανάκι για 2,5 χρόνια και το κοντέρ όταν το έδωσα έγραφε 40000 χιλιόμετρα . Από αυτά τα χιλιόμετρα , αρκετά ήταν εκτός πόλης ( ορεινές διαδρομές και εθνική ) . Αποδίδει 33 άλογα , στην έκδοση που το θέλεις εσύ έχει και ASR ( εγώ είχα το χωρίς ABS άρα ούτε ASR ) και τα τέλη κυκλοφορίας είναι 55 ευρώ ( 330 κυβικά βλέπεις ) . Η κατανάλωση τώρα είναι λίγο υποκειμενική , εγώ ήμουν στο 5,5-6 παρά , αλλά δεν το λυπόμουν ( φορούσε και βαριατόρ , ελατήριο ) . Ταξιδεύεις με 120-130 εύκολα και ξεκούραστα για το μοτέρ και η τελική του ταχύτητα είναι 160 στο κοντέρ ( ευθεία ) . Πολύ καλές επιταχύνσεις λόγω πολύδισκου συμπλέκτη , χωρίς να υπάρχουν φαινόμενα υπερθέρμανσης του συμπλέκτη μέσα στην πόλη που αντιμετωπίζουν τα άλλα σκούτερ με τον συμβατικό συμπλέκτη . Ωραία φρένα , στιβαρό και στρίβει !!!! Service η εταιρία λέει κάθε 10000 λάδια , εγώ τα άλλαζα κάθε 3500-4000 , 1,5 λίτρο παίρνει . Κάθε 10000 θέλει μπουζί, καθάρισμα το φίλτρο αέρα , λάδια , φίλτρο λαδιού , κόστος περί 70-80 ευρώ . Κάθε 20000 τα προηγούμενα + ιμάντα , μπίλιες , γλίστρες και βαλβολίνες , κόστος 220 +- . Από αξιοπιστία , δεν έχεις κάτι να φοβηθείς. Αφού λες ότι ενδιαφέρεσαι για αγορά καινούριου , δεν υπάρχει κάτι που πρέπει να προσέξεις. Το μόνο που μπορώ να σου αναφέρω είναι ότι οι δίσκοι συμπλέκτη κρατούσαν 15000 χιλιόμετρα +- , κόστος αλλαγής 120-150 ευρώ . Κάτι άλλο που να πάσχουν δεν υπάρχει , από εκεί και πέρα είναι μεμονωμένα τα προβλήματα. Αυτά που θα κοιτούσα εγώ είναι το Beverly 350 , Downtown 350 και το Xciting 400 .
 19. keleki

  YAMAHA MT-09 Tracer (2015)

  Καλά άστους να λένε . Εγώ το οδήγησα μόλις σταματήσαμε μετά από 50+χιλιόμετρα κλειστής ορεινής διαδρομής , όπου η μανίσια ήταν ζεστή και είχε μαλακώσει και η ohlins ήταν λες και ανέβηκες μόλις στη μηχανή. Περίμενα να έχει διαφορά αλλά η αλήθεια είναι ότι δεν είχα τάξη μεγέθους . Εδώ όμως μιλάμε για πολύ μεγάλες διαφορές . Νιώθεις τη μηχανή ένα πράγμα , solid που λένε και οι φίλοι μας οι ξένοι . Με την μανίσια δεν είναι ότι δεν στρίβει η μηχανή και αν βάλεις την ohlins ξαφνικά δεν θα σε πιάνει κανείς. Το θέμα είναι πως στρίβει με την μία και πως με την άλλη .
 20. Σήμερα το πρόγραμμα είχε πλύσιμο, στέγνωμα, γυάλισμα, καθαρισμό και λάδωμα αλυσίδας και μετά από 3ωρίτσες μαζί της αυτό είναι το αποτέλεσμα :
 21. keleki

  YAMAHA MT-09 Tracer (2015)

  Άρα βγάλαμε πόρισμα !!! ΔΕΝ κουνάει τελικά !!!! Χάμπο όλα καλά , ωραία και τα 245 , ωραία και η εξάτμιση ( κ@υλ@ ) αλλά φίλε αυτό το χρυσό μαραφέτι ΔΕΝ παίζεται !!! Δεν έχω λόγια , δεν περίμενα να έχει τόσο μεγάλες διαφορές .
 22. keleki

  YAMAHA MT-09 Tracer (2015)

  Κουνάει τελικά ??
 23. keleki

  YAMAHA MT-09 Tracer (2015)

  Αυτό εννοούσα και εγώ , ίσως να μην το διατύπωσα σωστά . Να μετρήσει και να ρυθμίσει το sag με βάση το δικό του βάρος γιατί εγώ είμαι βαρύς και αν έβαζε τις δικές μου ρυθμίσεις θα του έβγαινε το sag λίγο.
×
×
 • Create New...