Jump to content
Tort

Τσιμούχες - Ξύστρες πιρουνιού. Tourmax, Ariete vs γνήσια? Συνεργείο να τα βάλει?

Recommended Posts

Καλησπέρα καβαλάρηδες.

Πιάσαν να χάνουν λάδια λίγο καιρό τώρα οι αναρτήσεις. Αφού έφτιαξα τα υπόλοιπα θέματα, έφτασα να ασχοληθώ ενεργά τώρα και με αυτό. Είμαι σε φάση που κοιτάω επιλογές και τιμές, ανταλλακτικών και συνεργείων, δεν νιώθω άνετα να το κάνω μόνος κι αυτό.

Έχει κανείς εμπειρία με τσιμούχες-ξύστρες απο Tourmax ή/και Ariete? Πήγα σε συνεργείο γειτονικό που μου πρότειναν και άριστα reviews, μου είπε κάθετος μόνο γνήσια. Άλλο συνεργείο λίγο πιο πέρα, μου είπε δες οι τσιμούχες να είναι γνήσιες, οι ξύστρες δεν πειράζει. Πέρασα και απο K-Shock που το βρήκα απο εδώ σαν πιο εξειδικευμένο, μου είπε βάλε Tourmax, είναι καλές. Και για τις Ariete το ίδιο είπε, αλλά τις προσπέρασε μόλις είπα Tourmax, φαντάζομαι επειδή είναι πιο οικονομικές και μου έδωσε τιμή συνόλου.

Ενδεικτικά οι τιμές μόνο των ανταλλακτικών (χωρίς μεταφορικά):

• TOURMAX FSD-032 σετ όλα= 20-25€
  • Ariete ari.114 και ari.115 = 17 (τσιμούχες) + 21 (ξύστρες). Σύνολο περίπου 40€
  • Γνήσια οι τσιμούχες 20x2 και οι ξύστρες 21x2 = περίπου 80€

Εδώ να πω (και για το SEO), πως έχω XT 125 X, κατασκευασμένο στo εργοστάσιο Malaguti,.Είχε πάρει το μάτι μου πως γι'αυτό παίζει να είναι και απο Ariete οι γνήσιες σε κάποιο ξένο φόρουμ (μην το δέσετε κόμπο, δεν το διασταύρωσα ποτέ).

Απο κει και πέρα, οι τιμές που μου δώσαν τα 2 συνεργεία μου φανήκαν τσιμπημένες. 80-120 χωρίς τα υλικά. Το K-Shock μου είπε 80-100€ όλα, αλλά να του πάω μπουκάλες χέρι. Μπορεί είπε με +40€ να κάνει λύσιμο-δέσιμο (που θέλει ένα συνεργαζόμενο συνεργείο), πιο μετά είπε να κρατήσει κι αυτός 10€ για την εξυπηρέτηση συνεργείου, άρα +50€. Αυτό το έξτρα 10άρικο που μπήκε μουλωχτά και αργά στην συζήτηση καθώς και που απέφυγε τις Ariete που είπα πιο πάνω, δεν μου ενέπνευσαν πολύ εμπιστοσύνη... συν του ότι για να μου πει τιμή με δικά μου υλικά, ήθελε να δει τιμή υλικών και να τα αφαιρέσει όπως εκείνος είπε... αστεία πράγματα, απορώ που το είπε κιόλας. Κανονικά μετράς/ξέρεις τα εργατικά και προσθέτεις το κόστος υλικών. Βασικά έχει και τιμοκατάλογο εργατικών στην σελίδα του που προφανώς δεν ακολουθεί.

Λοιπόν, είμαι λίγο χαμένος. Το κόστος είναι αρκετό για να πάω τυφλά σε γνήσια ανταλλακτικά, όσο καιρό κάνουν να έρθουν κιόλας. Επίσης απο συνεργείο δεν έχω καλυφθεί ακόμη. Σίγουρα έχετε περάσει πολλοί απο αυτήν την διαδικασία και φαντάζομαι δεν σκάτε 200άρι κάθε φορά. Παρακαλώ τα φώτα σας!

Υ.Γ.: Αθήνα-Πεδίον του Άρεως βρίσκομαι τώρα για προτάσεις συνεργείων. Δεν έχω θέμα να πάω κάπου να γίνει δουλειά, καλό θα ήταν να μην είναι ΠΟΛΥ μακριά όμως, γιατί 2-3 βόλτες εκεί θα πρέπει να τις κάνω.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
πριν 14 ώρες, το μέλος FlyingInADream έγραψε:

Κάντο μόνος σου, για να μάθεις.

Δεν το αποκλείω σαν έσχατη λύση. Οι κύριοι λόγοι που δεν θέλω είναι πως έχω τενοντίτιδα σε έξαψη από τα προηγούμενα ανοίγματα και οι μπουκάλες δεν έχουν ανοίξει ποτέ (μοντέλο '06) απ' όσο ξέρω

Τροποποιήθηκε από τον Tort

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες