Jump to content
Sign in to follow this  
A-nik-i

300άρι σκούτερ-"ντουζιέρα" και στο βάθος...μηχανές 25ετίας

Recommended Posts

Επειδή πολύ πιθανόν να αλλάξουν κάποιες ανάγκες καθημερινής μετακίνησής μου (να γίνουν δηλαδή 50-60 χλμ ημερησίως μέσω Α.Οδού, Λ.Κηφισού κλπ) είμαι στην ψαχτική για κάτι που θα μπορεί να ανταπεξέλθει. Απέκλεισα παπιά καθώς και 125-200 σκούτερ, θεωρώ δε θα μπορούν να σταθούν με τις ίδιες αξιώσεις σε αυτά τα καθημερινά χλμ και επίσης θα είναι πολύ περιοριστικά σε άλλα πράγματα που μπορεί να κάνει ένα 300άρι (μια μικρή εξόρμηση ας πούμε με 2ο άτομο). 

Η λογική επιλογή είναι κάτι προς 300άρι σκούτερ. Πολλοί θα προτείνουν με κλειστά μάτια το Honda SH300, αλλά αισθάνομαι πως τα σκούτερ χωρίς ίσιο πάτωμα (που εκεί έχουν το ρεζερβουάρ και την τάπα) θα με βολέψουν περισσότερο (κυρίως λόγω απελευθέρωσης του χώρου κάτω από τη σέλα) αλλά και μου αρέσουν και περισσότερο. Δε θέλω όμως να πάω σε "μπανιέρες" τύπου Cruisym 300 (ή ακόμα και το Forza 300 -αν και πιο μαζεμένο νομίζω) (ονόμασα "ντουζιέρες" την κατηγορία αυτή). Αμέσως αμέσως, μη ξέροντας την αγορά καθόλου, ψιλοκατέληξα σε 2+2 επιλογές να ερευνήσω περισσότερο: 1) Kymco Agility 300 2) Sym HD300 και 3) Beverly 300 (φοβάμαι οτι είναι ξερολούκουμο για κλεφτρόνια) 4) Yamaha Xmax 300 (αυτό "μπανιερίζει" λίγο περισσότερο). Τα δύο τελευταία νομίζω είναι και πιο τσιμπημένα γενικά στα μεταχειρισμένα, ενώ τα 2 πρώτα φαίνεται να έχουν αξιοπρεπείς προτάσεις γύρω στα 3.200-3.500. 

Από την άλλη, μου τριβελίζουν το μυαλό και οι κλασικές on-offάδικες επιλογές (KLE500, F650GS, Pegaso κ.ο.κ) που έχουν βέβαια πάνω τους πολλά χρόνια, πολλά χλμ, αυξημένη κατανάλωση, πολύ λιγότερη πρακτικότητα σε αυτό το καθημερινό της αστικής μετακίνησης (και λόγω αποθηκευτικών χώρων) αλλά αγοράζονται φθηνότερα (και τα ρέστα βενζίνες) και είναι και μοτοσυκλέτες κανονικές. 

Γνώμες; 
Στο στάδιο αυτό η αναζήτηση είναι λίγο φιλολογική, καθότι δεν έχει καθοριστεί πλήρως τ'οτι θα είναι αυτές που έγραψα στην αρχή οι ανάγκες

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες

Εγώ έχω το Peugeot Geo 300RS.

Έχει γκάζι, είναι μαζεμένο και αρκετά πιο φθηνό. Έχει το μοτερ του Beverly από το εργοστάσιο.

Στα μείον του είναι οτι δεν χωράει full face κράνος κάτω απτη σέλα.

ΥΓ: Το πουλάω 😂

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Και Beverly 300 αξιοπρεπέστατο παίρνεις με 3000-3500. Να προτιμήσεις με εργοστασιακή ζελατίνα.

Αφου θα κάνεις χιλιόμετρα, θα πρέπει να μάθεις για το κάθε σκούτερ πόσο κοστίζει το σετ ιμάντας-ράουλα (πάντα ΟΕΜ), γιατί είναι αναλώσιμα.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
πριν 18 ώρες, το μέλος reNos έγραψε:

Εγώ έχω το Peugeot Geo 300RS.

Έχει γκάζι, είναι μαζεμένο και αρκετά πιο φθηνό. Έχει το μοτερ του Beverly από το εργοστάσιο.

Στα μείον του είναι οτι δεν χωράει full face κράνος κάτω απτη σέλα.

ΥΓ: Το πουλάω 😂

Ωραία η πρόταση σου, δεν το είχα καθόλου στο μυαλό μου το συγκεκριμένο (δε γνωρίζω καθόλου την αγορά των σκούτερ όπως έγραψα). Ωραία πρόταση μεν, αλλά με φοβίζει λίγο η παλαιότητα και η έλλειψη ABS.

πριν 18 ώρες, το μέλος costikos έγραψε:

Και Beverly 300 αξιοπρεπέστατο παίρνεις με 3000-3500. Να προτιμήσεις με εργοστασιακή ζελατίνα.

Αφου θα κάνεις χιλιόμετρα, θα πρέπει να μάθεις για το κάθε σκούτερ πόσο κοστίζει το σετ ιμάντας-ράουλα (πάντα ΟΕΜ), γιατί είναι αναλώσιμα.

Πράγματι, κάτι παίζει και για Beverly στα χρήματα αυτά. Με φοβίζει λίγο το ότι μάλλον τα σηκώνουν για πρωινό. 

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Σε αντίστοιχη θέση βρέθηκα πριν λίγους μήνες και κατέληξα σε KXCT 300. Όχι γιατί είχε κάτι ξεχωριστό το συγκεκριμένο μοντέλο, απλά πήρα την καλύτερη περίπτωση σε 300αρι σκούτερ με abs που υπήρχε στο μπάτζετ μου τη συγκεκριμένη περίοδο. Πολύ ευχαριστημένος μέχρι τώρα, ειναι στη κατηγορία ντουζιέρας όπως είπες, με δυνατό μοτέρ και ποιοτική κατασκευή. Μειονέκτημα ο ιμάντας στα 180€ (απ ότι καταλαβαίνω τα kymco είναι λίγο τσιμπημενα στα ανταλλακτικά γενικά). Θετικό και το ότι είναι σπάνιο μοντέλο, δεν το φοβάμαι που το παρκάρω έξω.

Για Beverly θες ~3500, στα τρία ό,τι βρεις θα θέλει να ρίξεις λεφτά. Μιλάω για μοντέλα abs. Συν το μειονέκτημα του ότι είναι τέρμα εμπορικό. Το HD δε μου άρεσε και τόσο πολύ σαν ποιότητα, μου φάνηκε ένα κλικ κάτω σε πλαστικά. SH ούτε εγώ ήθελα για τον ίδιο λόγο με σένα.

Τροποποιήθηκε από τον pitapola

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Την 18/12/2021 at 12:53 ΜΜ, το μέλος A-nik-i έγραψε:

Ωραία η πρόταση σου, δεν το είχα καθόλου στο μυαλό μου το συγκεκριμένο (δε γνωρίζω καθόλου την αγορά των σκούτερ όπως έγραψα). Ωραία πρόταση μεν, αλλά με φοβίζει λίγο η παλαιότητα και η έλλειψη ABS.

Πράγματι, κάτι παίζει και για Beverly στα χρήματα αυτά. Με φοβίζει λίγο το ότι μάλλον τα σηκώνουν για πρωινό. 

Δεν είναι παλιό απλά δεν παίζουν πολλά γενικά. Πάντως εγώ το πήρα γιατί είναι από τα φθηνά 300αρια.

+ ότι ήθελα να είναι μαζεμένο και σχετικά όμορφο για σκούτερ

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Μάγκες Χρόνια Πολλά και Καλή Πρωτοχρονιά εύχομαι. Τελικά πάει παραπίσω η σκουτεροαγορά, αγοράστηκε αυτοκινητάκι που βρέθηκε σε καλή ευκαιρία. Ευχαριστώ για τη βοήθεια, θα επανέλθω άλλη στιγμή σε αυτό το θέμα

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα