geokaf 760 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 13 , 2021 (τροποποιήθηκε) Το φετινό ταξίδι μας είχε λίγο πολύ τα πάντα. Βουνό, θάλασσα, καταρέκτες, ποτάμια, λίμνες, καλούς δρόμου, κακούς δρόμους, χωματοδρόμους πολυ φαγητό, χωριό, πόλη ενα σκασμένο λάστιχο και την καλύτερη παρέα. Ημέρα πρώτη. 3/9/2021 Αφού έχουμε φορτώσει τις μηχανές απο βραδύς και τις είχαμε φουλάρει με καύσιμο, το ραντεβού είχε δοθεί 7 μιση το πρωί εντός Αγρινίου, για τον πρώτο καφέ πριν το ξεκίνημα. 8 λοιπόν ξεκινάμε με πρώτη στάση το Βουλγαρέλι. Σκοπός μας ήταν να μην παμε πουθενά απο Αυτοκινητόδρομο, με σκοπό να δούμε οσο δυνατόν περισσότερα χωριά. Περνώντας από την Άρτα, καταλήγουμε στο Βουλγαρέλι. Κατεβαινουμε στο Γεφυρι που έχει εκεί για τις φωτογραφίες και μετα ανηφορίζουμε για την κεντρική πλατεια του χωριού για καφέ. Φεύγοντας από το Βουλγαρέλι, επόμενη στάση είναι τα Θεοδόριανα, ενα χωριο 17 χιλιόμετρα μετα. Μπαίντας στο χώριο, βλέπουμε παντού πινακίδες που λένε για τον καταράκτη Σούδας, οπότε λέμε να τις ακολουθήσουμε. Καταλήγουμε σε ενα πλάτωμα οπου αφήνουμε τις μηχανές και συνεχίζουμε με τα πόδια. Μετα απο περίπου 25 λεπτά περπάτημα μεσα στο δάσος καταληγουμε σε ενα μέρος που σίγουρα ανταμείβει το περπάτημα. Γυρίζοντας στις μηχανές η ομόφωνη απόφαση ήταν πως ήρθε η ώρα για φαγητό. Έτσι λοιπόν σκολουθούμε τις άλλες πινακίδες που βλέπαμε παντού στο χωριό, που έλεγαν για μια ταβέρνα με όνομα Πανόραμα. Φτάνοντας εκεί βλέπουμε πως δεν ειναι κανείς, ολα κλειστα. Χαζέψαμε λίγο την θέα και απογοητευμένεοι πήγαμε να φύγουμε, τοτε βγαινει μια κυρία και μας κράτησε για φαγητο, μετα απο λιγο βγαινει και ο αντρας της, κανει το κλασικο τέντωμα που κανεις μολις σηκωνεσαι απο το κρεβάτι, φορα την ποδιά του και παει να βάλει φωτιά, Εκει λοιπόν φάγαμε το καλύτερο φαγητό που θα φαμε σε όλο το ταξιδι. Αν φτάσετε μεχρι εκεί, αξιζει να πατε για φαγητο εκει, αν δεν ειναι κανεις, φωνάξτε και ολο και καποιος θα βγει. Επόμενη στάση καλλιροη και το ξενοδοχειο που θα διανυκτερεύαμε. Εννοειται πως το gps μας βγάζει λάθος. Μας βαζει σε εναν αρκετα κακο χωματόδρομο, σε ωρα που αν πηγαιναμς λάθος θα μας επιανε βραδυ για να το διορθώσουμε. Όταν πια ειχαμε αποφασισει να γυρισουμε, βρήκαμε ενα βοσκο που μας είπε πως καλα πάμε και πως απο δω θα βγουμε και ετσι συνεχίσαμε τον χωματόδρομο. Από τα 34 χιλ συνολικης αποστασης τα 21 ηταν χωματόδρομος, κατι που μας κούρασε αρκετα καθως τα μηχανακια ηταν φουλ φορτωμένα και εγω ημουν και δικαβαλος. Φτάνουμε λοιπόν στο ξενοδοχείο, ο ιδιοκτήτης αρκετα εξυπηρετικός και μας άφησε να βαλουμε τις μηχανες μεσα στον προαύλιο χωρο του ξενοδοχειου. Μας είπε πως αρκετός κόσμος κάνει λάθος και παίρνει το χωματόδρομο γιατ αυτόν βγαζει το gps . Δυστηχώς δεν ύπηρχε τιποτα για βραδινό, περα απο κλαμπ σαντουιτς, οποτε ξεκινήσαμε να πάμε να βρόυμε κάτι στο χωριο. Στα 6 χιλιόμετρα απο το ξενοδοχείο υπάρχει ενα κλασσικό και πολυ τίμιο ουζερι, πανω στον δρόμο με πολυ δυνατό κοντοσούβλι. Μετα απο κει, επιστρέψαμε στο ξενοδοχείο για ξεκούραση. ΣΥΝΕΧΊΖΕΤΑΙ... Η μάζωξη. Το γεφύρι στο Βουλγαρέλι Η πλατεία στο Βουλγαρέλι Το πλάτωμα που αράζεις τις μηχανές για να περπατήσεις ως τον καταράκτη της Σούδας Ο δρόμος μέσα που βγάζει στον καράκτη ο καταράκτης Πλατεία θεοδώριανων Φράγμα Μεσοχώρας Μερικές φώτο απο την διαδρομή το ξενοδοχειο που μειναμε το βραδυ Τροποποιήθηκε Σεπτέμβριος 13 , 2021 από τον geokaf 12 Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
geokaf 760 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 14 , 2021 Δευτερη μέρα 4/9/2021. Ξυπνάμε λοιπόν Καλλιροη και εκει τρώμε ενα απο τα καλύτερα πρωινά που έχω φάει σε ξενοδοχείο, πραγματικά είχε τα πάντα. Αφού φάγαμε το πρωινό μας και αφήσαμε το ξενοδοχείο, το πλάνο ήταν ένα, να περάσουμε το πάσσο Μπάρος, άλλωστε για αυτό είχαμε κανονίσει όλη την εκδρομή. Ηταν μια απο τις 5 διαδρομές που έχω ως στόχο να κανω στην μοτοσυκλετιστικη μου καριέρα. Το θέμα ηταν πως ήμουν ηδη απο την προηγούμενη μερα με μια παύλα στον δεικτη βενζινης και ειχα αρχισει ηδη να αγχωνομαι. Μετά απο αναζητηση στο διαδυκτιο βρισκω 2 βενζιναδικα κοντα (40 χιλ μακρια) και πηρα τηλ να δω ποιο ειναι ανοικτο ετσι ωστε να κανονιστει η διαδρομη της μέρας χωρις να μεινω απο βενζινη. Πρώτη στάση της διαδρομής Παναγία γαλακτοτροφούσα Ανθούσας. Μια εκκλησια κτισμενη το 1799 και απο κει ξεκινησε η αναβαση για το πασσο μπαρος, επομενη σταση η γνωστη πετρινη πινακιδα για τις αναλογες φωτογραφιες. κατεβαινοντας επόμενη σταση ειναι οι καλαρρυτες. Μετά τον καφε και τα απαραίτηρα δωρα που αγοράστηκαν απο το μοναδικο τοπικο μαγαζι, ξεκινήσαμε για την μονη κηπίνας. Ενα μοναστηρι πραγματικα στον γκεμο. Υπηρχαν μοναχοι εως το 1920. το μοναστηρι χτιστικε το 1212. υπαρχει ενα σπηλαιο που ειναι χαρτογραφημενο καπου στα 250 μετρα εντος του μοναστηριου. Αφού πια η ρεζερβα έχει αρχίσει εδω και χιλιόμετρα να μου κλείνει το ματι, επομενη σταση ηταν τα πραμαντα, οπου ηταν και το σπιτι που θα μεναμε το βράδυ και το βενζινάδικο που θα γεμίζαμε. Αφου γεμίσαμε ρεζερβουαρ και αδειασαμε βαλίτσες, ξεκινήσαμε για τους μελίσσουργούς οπου θα τρώγμαμε μεσημεριανο. φευγοντας απο κει γεματοι φαγητο, παμε στο καταγύγιο πραμαντων. Απο κει γυρνάμε στο χωριο και αποφασιζουμε να παρουμε μπυρες και να κατσουμε στο σπιτι το βραδυ μιας και δεν υπήρχε κοσμος γενικα στο χωριο ή τουλαχιστον οσο νομίζαμε εμεις οτι θα ειχε. Τρίτη Μέρα 5/9/2021 Αφού έχουμε ξθπνήσει στα πράμαντα και η βροχη να ειναι ετοιμη, ειπαμε να ξεκινησουμε για χανοπουλο που θα ηταν το ξενοδοχειο που θα μεναμε το βραδυ ετσι ωστε να ξεφορτωσουμε για να μην βραχουν ολα τα πραγματα μας. Οσο προχωρούσαμε τοσο και καθάριζε ο καιρος οπότε το πρόγραμμα άλλαξε. Πρώτη σταση λοιπόν το χωριό ροδαυγη για τον προβλεπόμενο καφε. Επομενη σταση το γεφυρι της πλακας. Είχε πέσει πρόσφατα αλλα το είχα φτιαξει. απο κει φευγουμε και φτανουμε στο χανοπουλο οπου θα κανουμε check in στο ξενοδοχειο και θα ξεφορτωσουμε τα μπαγκαζια μας, για να συνεχισουμε για το ρωμαικο υδραγωγειο. φευγοντας απο κει παμε στην λίμνη ζηρου, οπου εκει εχει και μια ωραια ταβερνα με θεα ολη την λιμνη. μετα το φαγητο (παλι) παμε στο ξενοδοχειο για λιγο ξεκουραση καθως η βροχη ηταν παλι κοντα και ειχαμε ολοκληρωσει το προγραμμα που ειχαμε για την ημερα. Αλλα για αλλη μια φορα ο καιρος μας εκανε την χαρη και ετσι αποφασησαμε να παμε για εναν απογευματινο καφε στην Αρτα. Γυρνωντας καναμε μια βολτα μεσα στην Φιλιπιαδα όπου καταληξαμε σε ενα ωραιο ουζερι (παλι) 500 μετρα απο το ξενοδοχειο καθως ειχε αρχισει ηδη να βρεχει και δεν θελαμε να ταξιδευαμε βραδυ με βροχη. 8 Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
geokaf 760 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 14 , 2021 (τροποποιήθηκε) Ημέρα Τέταρτη 6/9/2021 Ξυπνάμε στο χανόπουλο όπου χαιρεταμε τους φιλους με τις αλλες δυο μοτοσυκλέτες και συνεχιζουμε μόνοι μας πλέον το ταξιδι μας. Επόμενος προορισμος Πάργα. Εκει βλεπουμε ενα ωραιοτατο καρφι να ειναι αγεροχο στο πισω ελαστικο μου. Παιρνω τηλ στο πιο κοντινο βουλγκανιζατερ και κατα καλη μου τυχη εχει σαμπρελα, οποτε φυγαμε για φιλιπιαδα και σαμπρελα. Φτανοντας στην Παργα παμε κατευτεθειαν στο ξενοδοχειο για το check in και το ξεφορτωμα. Εκει παιρνουμε πληροφοριες για το που να παμε για φαγητο και κατηφοριζουμε για την πολη οπου και τρωμε για μεσημερι (παλι). Απο κει γυρναμε στο ξενοδοχειο για ξεκουραση, καθως το προγραμμα μας τις 2 αυτες μερες ηταν πολυ πιο ξεκουραστο. Το Απόγευμα, λοιπόν, κανουμε μια βολτα στο κάστρο της παργας, το οποιο αξιζει να το περπατήσετε και να καθισετε και για καφε στο μαγαζι που εχει εκει. Απο κει κατεβήκαμε για να περπατήσουμε μέσα στην πολη, η οποια είχε αρκετο κοσμο και αρκετους τουρίστες ακομα. Ημέρα πεμπτη 7/9/2021 Ξυπναμε στην παργα, φορτωνουμε και παιρνουμε ενα ''σωστο'' πρωινο. Επόμενη σταση η παραλία στην λυγια πρεβεζης, γιατι μετα απο τοσο βουνο την θες και την θαλασσα. πραγματικα μια απο τις πιο καθαρες και ωραιες παραλιες που εχω κανει μπανιο. Μετα απο το μπανιο συνεχισαμε για πρεβεζα οπου θα μέναμε εκει το βραδυ. Ημερα εκτη 8/9/2021 επιστροφη. Ημερα επιστροφης και τελευταια μερα, ξυπναμε στην πρεβεζα, φορτωνουμε και ξεκιναμε για βόνιτσα που θα πιουμε και τον τελευταιο καφε του ταξιδιου μας πριν γυρισουμε σρο Αγρινιο. Μετα λοιπόν απο 6 μερες πανω στην σελα του 700, δικαβαλος και με παντου πραγματα, εχω να πω πως ηταν αυτο το μηχανακι ακριβως που επρεπε να εχω για αυτο το ταξιδι. παντου ηταν ανταξιο των περιστασεων. Μια καταναλωση ακριβως στο 6.4 με αρκετα πιεσμενο επαρχειακο και απειρες ανηφορες. αρκετη ωρα στο χωμα και πραγματικα δεν εκανε κιχ πουθενα. ισως θα ηθελα να εχει 20 αρι τουλαχιστον τεποζιτο να μην ψαχνω βενζιναδικα μετα τα 200-220 χλμ. Αντε και του χρονου με μεγαλυτερο κυκλο. Τροποποιήθηκε Σεπτέμβριος 14 , 2021 από τον geokaf 16 Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
A-nik-i 1.179 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 15 , 2021 Πω ρε μια θεματάρα. Πρώτα τα likes, μετά το comment με τα σέβη μου και μετά διαβάζουμε. 1 Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
geokaf 760 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 16 , 2021 Την 15/9/2021 at 12:56 ΜΜ, το μέλος A-nik-i έγραψε: Πω ρε μια θεματάρα. Πρώτα τα likes, μετά το comment με τα σέβη μου και μετά διαβάζουμε. σε ευχαριστώ πολύ. είχα καιρό να διαβάσω μέσα εδώ για βόλτα και είπε να ανεβάσω Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες