Jump to content
Sign in to follow this  
achilleasv

Αλλαγή δίσκων συμπλέκτη - Honda innova 125i

Recommended Posts

Έχω ήδη αγοράσει γνήσιους δίσκους και σκληρά ελατήρια syscast. Φλάντζα καπακιού και φλάντζα φυγοκεντρικού. Επίσης έχω πάρει και το σιτάκι λαδιού.

Χθες αγόρασα το καρυδάκι για να λύσω το παξιμάδι του φυγοκεντρικού.

Ρώτησα για γνήσια λαμάκια δίσκων αλλά είχανε 8 ευρώ το ένα. Οπότε δεν τα πήρα. Ξέχασα να ρωτήσω όταν πήρα τους δίσκους από το ίντερνετ είτε για γνήσια είτε ιμιτασιόν.

Κάποια συμβουλή? Κάτι να προσέξω? Πόση ώρα θα χρειαστεί περίπου? Από τη στιγμή που θα βγει το καπάκι μέχρι να το βάλω ξανά?

Επίσης θα βάψω και τα καπάκια του μοτέρ με την ευκαιρία. Τα πάντα στο μηχανάκι είναι μαύρο γυαλιστερό κάτω. Να τα κάνω και αυτά γυαλιστερά ή θα ταίριαζε ένα σατινέ? 

Να το αφήσω για αργότερα ώστε να πάρω την εβδομάδα και τα λαμάκια? Δε νομίζω πως θα έχουν κάποιο πρόβλημα αυτά. Να αλλάξω και σιαγώνες φυγοκεντρικού μιας και θα ανοίξω? Να μην ανοίγω ξανά σε λίγα χλμ.. 

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες

Αργα να βλεπεις τι βγαζεις και σε ποια θεση ηταν , δεν θα αντιμετοπισεις προβλημα αν δεν ζορισεις τιποτα αν δεν εχεις βαλει κατι σωστα θα το καταλαβεις η δεν θα κλινειι το καταπακι η δεν θα περνει ταχυτητες , προσοχη με τον επιλογεα να τον βαλεις σωστα αν και νομιζω δεν χρειαζεται να τον πειραξεις ειναι πισω απο την καμπανα , οι σιαγωνες θα τις δεις με το ματι αν χρειαζονται αλλαγη , το σατινε το χρωμα πεφτει πιο ευκολα απο το γυαλιστερο αλλα δεν εχει αρκετη ανθεκτικοτητα στις γρατσουνιες ( φαινονται πιο ευκολα ).

υ.γ χρειαζεσαι αεροκλειδο

Τροποποιήθηκε από τον Geopatras

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Για τη βαφή δε με νοιάζει ξέρω να βάφω..  το οπτικό δεν ξέρω πώς ια είναι γιατί όλα τα άλλα τα έχω γυαλιστερά. 

Επίσης έχω ανοίξει ξανά το καπάκι για καθάρισμα φίλτρου. 

Η καμπάνα των δίσκων έχει και αυτή ειδικό καρυδακι?

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

και οι δυο εχουν αυτο το καρυδακι με τα δοντια τωρα δεν ξερω αν ειναι το ιδιο μεγεθος νομιζω ναι

υ.γ τους δισκους τους βουταμε στο λαδι πριν τους τοποθετησουμε 

αλλα γιατι θελεις να λυσεις και την καμπανα με τους δισκους ? δεν χρειαζεται να το λυσεις για να αλλαξεις δισκους απλα ξεβιδωσε τα ελατηρια και θα βγει το καπακι και θα τους απελευθερωσει

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Όντως δεν χρειάζεται να βγάλω την 2η καμπάνα..  

Θα τους λαδωσω πρώτα. 

Δεν υπάρχει κάποιος δίσκος που μπαίνει στο τέλος η πρώτος Έτσι?

Να βάλω ταχύτητα για να λύσω το παξιμάδι? Με το φρενο.. 

Πριν λύσω το καπάκι να έχω ταχύτητα δηλαδή.. 

Όσο για το αεροκλειδο γιατί? Δεν νομίζω να χρειάζεται 

Τροποποιήθηκε από τον achilleasv

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

γιατι δεν εχει την δυναμη η ταχυτητα να κρατησει κοντρα , θελεις το αεροκλειδο για αυτο το λογο να εχει κρουση να το ξεβιδωσει. Πισω πισω δεν πρεπει να εχει μεταλικο , αλλα να το κοιταξεις πως ειναι το παλιο . οπως τα βγαζεις ετσι θα τα βαλεις. σιγα σιγα 

( καποια αρχι-μαστορες , που δεν εχουν αεροκλειδο βαζουν ενα κλειδι κοντρα καπου να εμποδισουν να γυρναει και το λυνουν με ενα σφυρακι η και χωρις , τωρα εγω δεν στο προτεινω αλλα στο λεω οτι το κανουν )

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Λοιπόν. 

Άνοιξα πάω να βγάλω την λαμαρίνα - ασφάλεια του παξιμαδιου στο φυγονεντρικο και για καποιονλογο ήταν σε όχι τέλεια κατάσταση το ένα αυτάκι που ήταν μέσα στην εσοχή του παξιμαδιου. 

Επίσης το καρυδακι δεν κα εί για το παξιμάδι του φυγοκεντρικου. 

Πάω κάτσε μήπως μπορώ να τους αλλάξω χωρίς να βγάλω φυγοκεντρικο. Πάω να λύσω το παξιμάδι των δίσκων ούτε αυτό... θες με ταχύτητα και φρενο.. θες με ένα μοχλό που έφτιαξα για κόντρα πάλι τίποτα..  

Άλλαξα μόνο ελατήρια και το έδεσα ξανά... όντως ήθελε αεροκλειδο. 

Μπορώ να αλλάξω δικούς χωρίς να βγάλω φυγοκεντρικο? Χωράει δηάδη να βγει η βάση των δίσκων? Το καπάκι..  

Μάλλον θα πάω σε συνεργείο επειδή δεν έχω αεροκλειδο.. 

Το καρυδακι που πήρα είναι μόνο για την μια λάμπα να δυστυχώς..  πεταμένα λεφτά.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

νομιζω οτι χωραει να βγει η βαση χωρις το φυγοκεντρικο , θελει κοντρα + ξεβιδωμα με χτυπημα αλλα πρεπει να το εχεις ξανακανει αλλιως θα κανεις ζημια...καλυτερα με αεροκλειδο.

χαλασες την καινουργια φλατζα ? κριμα..! 

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
πριν 14 ώρες, το μέλος achilleasv έγραψε:

Το καρυδακι που πήρα είναι μόνο για την μια λάμπα να δυστυχώς..  πεταμένα λεφτά.

τιποτα απο αυτα που εκανες δεν ειναι πεταμενα λεφτα

αποκτας εμπειρια και εργαλεια...ε ολα εχουν και καποιο κοστος το οποιο ομως το κανεις αποσβεση σε βαθος χρονου

επι του θεματος χρειαζεσαι αεροκλειδο ή κατι τετοιο εργαλειο ιδιοκατασκευη θα μπορουσες να το φτιαξεις 

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
πριν 3 ώρες, το μέλος Geopatras έγραψε:

νομιζω οτι χωραει να βγει η βαση χωρις το φυγοκεντρικο , θελει κοντρα + ξεβιδωμα με χτυπημα αλλα πρεπει να το εχεις ξανακανει αλλιως θα κανεις ζημια...καλυτερα με αεροκλειδο.

χαλασες την καινουργια φλατζα ? κριμα..! 

Τα έκανα όλα..  εντάξει το χτυπητο  δεν ειναι και επιστήμη.. έχω ξεβιδωσει χτυπητά αρκετές βίδες.. 

Ε εντάξει φλαντζα θα πάρω άλλη μια για την επόμενη φορά..  με κάτω από 10 ευρώ θα πάρω και τη μεγάλη φλαντζα και του φυγοκεντρικου. Ακόμα πρέπει να πάρω και μια ασφάλεια παξιμαδιου φυγοκεντρικου και ένα καρυδακι για φυγοκεντρικο. Μάλλον μάστορας 

πριν 1 ώρα, το μέλος Tryin έγραψε:

αποκτας εμπειρια και εργαλεια...ε ολα εχουν και καποιο κοστος το οποιο ομως το κανεις αποσβεση σε βαθος χρονου

επι του θεματος χρειαζεσαι αεροκλειδο ή κατι τετοιο εργαλειο ιδιοκατασκευη θα μπορουσες να το φτιαξεις 

Σίγουρα! Απλά έκανα κάτι παρόμοιο και πάλι ήταν σα να είχε κολλήσει η βίδα.. 

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
πριν 3 ώρες, το μέλος Tryin έγραψε:

Ρε φίλε, βάζεις τον Ichiban Moto για τεχνική συμβουλή;; Αυτό είναι τρολλοκάναλο (τρολάρει τους χίψτερ_)

https://youtu.be/cjuPEk-urZs

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

χαχαχαχχαχαχαχαχχαχα ΓΕΛΑΩ και κυρίως με αυτούς που απαντάνε σοβαρά στα σχόλια στα βίντεο.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
πριν 2 ώρες, το μέλος costikos έγραψε:

Ρε φίλε, βάζεις τον Ichiban Moto για τεχνική συμβουλή;; Αυτό είναι τρολλοκάναλο (τρολάρει τους χίψτερ_)

https://youtu.be/cjuPEk-urZs

αν διαβαζες δυο ποστ πριν θα εβλεπες οτι ο χρηστης στον οποιο απαντησα ειχε προβλημα γιατι αγορασε ενα καρυδακι τζαμπα και το θεωρησε πεταμενα λεφτα

για αυτον τον χρηστη (και οχι μονο) για την επισκευη ενος παπιου μια χαρα ειναι να φτιαξει ενα μοχλο συγκρατησης απο ξυλο,απο οτι   αλλο φθηνο υλικο βρει μπροστα του και να κανει την δουλεια του.ιδεα εδωσα

δεν καταλαβαινω που διαφωνεις ως προς την ουσια;

Τροποποιήθηκε από τον Tryin

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Απλά σου λένε πως το συγκεκριμένο κανάλι είναι κάπως βρε παιδί μου, η αλήθεια είναι..

Το θέμα είναι ότι έφτιαξα με ηλεκτροκόλληση μοχλό (χάλασα και ένα καρυδάκι για να είναι υποδοχή).. χωρίς αποτέλεσμα.

Τώρα είτε θα αγοράσω αερόκλειδο που θα το χρειαστώ κατά καιρούς ή θα πάω σε μάστορα να τελειώνω.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
πριν 58 λεπτά, το μέλος achilleasv έγραψε:

Απλά σου λένε πως το συγκεκριμένο κανάλι είναι κάπως βρε παιδί μου, η αλήθεια είναι..

Το θέμα είναι ότι έφτιαξα με ηλεκτροκόλληση μοχλό (χάλασα και ένα καρυδάκι για να είναι υποδοχή).. χωρίς αποτέλεσμα.

Τώρα είτε θα αγοράσω αερόκλειδο που θα το χρειαστώ κατά καιρούς ή θα πάω σε μάστορα να τελειώνω.

8α γελαγες αν στο ελυνα με ενα ισιο και το καριδακι με τα δοντια !! αλλα πηγαινε το στο μαστορα καλυτερα γιατι θα κανεις ζημια !

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
πριν 13 λεπτά, το μέλος Geopatras έγραψε:

8α γελαγες αν στο ελυνα με ενα ισιο και το καριδακι με τα δοντια !! αλλα πηγαινε το στο μαστορα καλυτερα γιατι θα κανεις ζημια !

Την προσπάθησα και αυτή την τεχνική αλλά δεν έλυσε.. 

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα