Jump to content
Sign in to follow this  
GiannisTs

Modenas CT 115 S: Αξίζει να "πατήσει" ρόδα στην Ελλάδα ή όχι;

Recommended Posts

Αν και δεν μπόρεσα να πάω στην Έκθεση Μοτοσυκλέτας λόγω απόστασης και λοιπών λόγων, πρόσεξα οτι παρευρέθη η Modenas για άλλη μια φορά με το νεο παπί που μεν έχει ξεχωριστό design και λογικά δυνατό κινητήρα, αλλά.. το πάτημα της ροδας στην χώρα μας δεν λέει να γίνει εδω και περίπου 1,5 χρόνο. 

Σύμφωνα με την AutoEvolution τα χαρακτηριστικά του μοντέλου είναι τα εξής:

- Τύπος κινητήρα: Τετράχρονος αερόψυκτος και μονοκύλινδρος κινητήρας

- Κυβισμός (Κυλινδρισμός): 114.8 κ.εκ.

- Ιπποδύναμη: 9/9.500 σ.α.λ.

- Ροπή: 8/5.500 σ.α.λ

- Τροφοδοσία: μέσω καρμπυρατέρ

- Κιβώτιο ταχυτήτων: Αυτόματο

- Μετάδοση: μεσω αλυσίδας

Λοιπόν, διαβάζω γνώμες :-)

Image result for modenas ct115s

Image result for modenas ct115s

Τροποποιήθηκε από τον GiannisTs

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες

Δεν βλεπω και καμμια ουσιαστικη διαφορα με το ηδη υπαρχον kriss, περα φυσικα απο το εμφανισιακο κομματι.

Επισης απ`οτι βλεπω η modenas συνεχιζει στο ιδιο μοτιβο με τροφοδοσια καρμπυρατερ αντι για ιντζεκτσιον.

Εικαζω οτι ενας απο τους λογους που το συγκεκριμενο δεν εχει ερθει ακομα ελλαδα ειναι αυτος, δεν μπορει να περασει δηλαδη τις προδιαγραφες euro 4.

υ.γ. κιβωτιο ταχυτητων ημι-αυτοματο θα ελεγα εγω καλυτερα.

Τροποποιήθηκε από τον fasarias

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Ώραιος σχεδιασμός εχω να πω, ωραιο εξατμισονι.. Αλλά καρμπ? Ολοι το γυρνανε Injection αυτοι το χαβά τους..

Οταν τους κόψει και φέρουν κανενα 130-135  υγροψυκτο σαν το κρυφτοεξ που μοσχοπουλάει τοτε θα τους παραδεχτώ...

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

2017 και περιμενουν να πουλησει παπακι με καρμπυρατερ? χαχαχα

απο design γ@μ@ει παντως!

τις ζαντες παλι δε τις βλεπω να αντεχουν στην ελλαδα, θα σπασουν την 1η μερα που θα κυκλοφορησει στους ελληνικους δρομους:biggrin:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
πριν 2 ώρες, το μέλος fasarias έγραψε:

Δεν βλεπω και καμμια ουσιαστικη διαφορα με το ηδη υπαρχον kriss, περα φυσικα απο το εμφανισιακο κομματι.

Επισης απ`οτι βλεπω η modenas συνεχιζει στο ιδιο μοτιβο με τροφοδοσια καρμπυρατερ αντι για ιντζεκτσιον.

Εικαζω οτι ενας απο τους λογους που το συγκεκριμενο δεν εχει ερθει ακομα ελλαδα ειναι αυτος, δεν μπορει να περασει δηλαδη τις προδιαγραφες euro 4.

υ.γ. κιβωτιο ταχυτητων ημι-αυτοματο θα ελεγα εγω καλυτερα.

Βασικά, εγω πιστεύω πως αν έρθει με ιντζέξιον παίζει για τα κυβικά του να στοιχίζει πιο ακριβά (κάπου στα 1.900-2.000), μάλλον γι'αυτό δεν το ρισκάρουν αν και αναγκαστούν κάποτε. Εδω η Dayang έβαλε σύστημα, δεν θα βάλει η Modenas;

Εμένα πάντως ο κινητήρας μου θυμίζει τον σχεδιασμό του GT 135 με το παράξενο μπρουντζινοκαφετί χρώμα αλλά με το μπλέ ειδικά σε αυτό το μοντέλο, ταιριάζει γάντι. Βέβαια, για 115 οι επιδόσεις του είναι ισάξιες με ενα 125 κ.εκ αλλά οι εργοστασιακές εκτιμήσεις πάντοτε... "αποθέωναν" το κάθε τους προϊόν.

πριν 1 ώρα, το μέλος VaG3 έγραψε:

Ώραιος σχεδιασμός εχω να πω, ωραιο εξατμισονι.. Αλλά καρμπ? Ολοι το γυρνανε Injection αυτοι το χαβά τους..

Οταν τους κόψει και φέρουν κανενα 130-135  υγροψυκτο σαν το κρυφτοεξ που μοσχοπουλάει τοτε θα τους παραδεχτώ...

Όντως, αν κάποιος προσέξει την πλάγια πλευρά της πάπιας, η εξάτμιση μοιάζει πολυ με aftermarket πράγμα που εντυπωσιάζει και δίνει την ικανότητα σε κάποιον να σκεφτεί πως πρόκειται για τα κυβικά του, ως ενα αποδοτικό μοντέλο. Η  ίδια αν ψαχτεί κανείς, είναι και στο Ace 115 με χρωμιομένο τελικό. Για την εμφάνιση, συμφωνώ. Όσο για το καρμπι, και όμως όπου και να ψάξεις θα δεις οτι ΜΟΝΟ σε καρμπυρατέρ κυκλοφορεί αυτην την στιγμή. Όπως είπα και πιο πάνω, θα αναγκαστούν να βάλουν σύστημα ιντζεξιον αν θέλουν να εισέλθουν στην Ελλάδα. 

Όσο για ενα υγρόψυκτο παπί θα συνιστούσα το Ace 115 διότι δείχνει τα "μούσκουλα" και θα μπορούσε να φέρει εναν δυνατό κινητήρα, συνδυάζοντας δυναμικότητα απο όλες τις πλευρές. 

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Γιατί σας κάνει εντύπωση το καρμπ;

Στις χώρες που στοχεύουν οι μάρκες αυτές και αποτελούν το κύριο καταναλωτικό τους κοινό, δεν υπάρχουν οι περιβαντολογικοί νόμοι που να θέτουν όρια σε ρύπους όπως εδώ. Επιπλέον αυξάνεται το κόστος παραγωγής, επισκευής, ανταλλακτικών κλπ. Εξάλλου τα παπάκια ούτε για επιδόσεις είναι φτιαγμένα ούτε για κόντρες. Άσχετα αν εδώ και στις χώρες της ΝΑ Ασίας τα ξεσκίζουμε.

Προσωπικά δεν πιστεύω πως αν δεν υπήρχαν οι περιορισμοί ρύπων θα καθόταν καμιά εταιρία να ασχοληθεί με ψεκασμό σε πάπια.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
πριν 1 ώρα, το μέλος noodles έγραψε:

2017 και περιμενουν να πουλησει παπακι με καρμπυρατερ? χαχαχα

απο design γ@μ@ει παντως!

τις ζαντες παλι δε τις βλεπω να αντεχουν στην ελλαδα, θα σπασουν την 1η μερα που θα κυκλοφορησει στους ελληνικους δρομους:biggrin:

Βασικά, για τις ζάντες εγω πιστεύω πως θα άντεχαν διότι αν προσέξει κανείς έχουν επιπλέον ενίσχυση στα μπράτσα της ζάντας, οπότε βλέπω πως το πρόσεξαν αυτό. :laugh:

2017, και στην Ασία βεβαίως και θα πουλήσει. Για την ιδιότροπη ΕΕ, δεν το συζητάω. Επίσης, για το αν πουλάει ακόμα βλέπε Crypton 110. 

πριν 5 λεπτά, το μέλος ΓιωργοςΤΤ έγραψε:

Γιατί σας κάνει εντύπωση το καρμπ;

Στις χώρες που στοχεύουν οι μάρκες αυτές και αποτελούν το κύριο καταναλωτικό τους κοινό, δεν υπάρχουν οι περιβαντολογικοί νόμοι που να θέτουν όρια σε ρύπους όπως εδώ. Επιπλέον αυξάνεται το κόστος παραγωγής, επισκευής, ανταλλακτικών κλπ. Εξάλλου τα παπάκια ούτε για επιδόσεις είναι φτιαγμένα ούτε για κόντρες. Άσχετα αν εδώ και στις χώρες της ΝΑ Ασίας τα ξεσκίζουμε.

Προσωπικά δεν πιστεύω πως αν δεν υπήρχαν οι περιορισμοί ρύπων θα καθόταν καμιά εταιρία να ασχοληθεί με ψεκασμό σε πάπια.

Συμφωνώ με το κόστος, καθότι και εγω το πιστεύω αυτό. Επίσης, είναι ακριβότερα για θέμα αγοράς εξαιτίας του συστήματος ιντέξιον. Όσο για το τι είναι φτιαγμένα οι πάπιες, μάλλον η Modenas έχει πιάσει το νόημα που δείχνει το τι τα ξεσκίζουν γι'αυτό και έχουνε υψηλότερα στάνταρ τα μοτέρ τους. 

Τροποποιήθηκε από τον GiannisTs

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Καμμια εντυπωση δεν κανει σε εμενα προσωπικα γιωργο, αλλα αν με ρωτας την γνωμη μου και επειδη φυσικα εδω κουβεντα κανουμε, χιλιες φορες με ιντζεκσιον και ας το πληρωνα 200-300 ευρω πιο ακριβα στην αρχη παρα να τα φαω στις βενζινες σε βαθος χρονου σιγα-σιγα.

Οι περιορισμοι και οι προδιαγραφες υποτιθεται οτι λειτουργουν υπερ μας και προστεθηκαν για το κοινο καλο, απο την προστασια του περιβαλλοντος, μεχρι και την υποχρεωτικη προσθηκη abs.

Οι εταιρειες αν μπορουσαν θα κραταγαν τα παπακια εναν αιωνα πισω, τοτε που ακομα ειχαμε ταμπουρα για φρενα μπρος-πισω με την δικαιολογια του χαμηλου κοστους παραγωγης ομως δεν ειναι λογικη αυτη γιατι πραγματικα το κοστος εχει μειωθει δραματικα και στα υλικα αλλα και στο εργατικο δυναμικο, το μονο που προσπαθει να κρατηθει ακομα ψηλα ειναι το κερδος τους.

Εχουμε καταντησει να λεμε πως ευτυχως που υπαρχει ακομα η εξελιξη και ο ανταγωνισμος μεταξυ τους δηλαδη.

Για να μην πλατιαζω και πολυ ομως εκτος θεματος, θα σου δωσω ενα παραδειγμα επι προσωπικου.

Εγω εχω στην κατοχη μου απο το 2012 ενα μικρο σκουτερακι, το sym combiz που ισως το γνωριζεις ισως και οχι (το πιθανοτερο οχι) αυτο ειναι μηχανακι καθαρα δουλειας και οπως ειναι απολυτως λογικο, κανω μαζι του αρκετα χιλιομετρα καθημερινα, το εν λογω σκουτερακι λοιπον κατασκευαστηκε απο την sym με χαμηλο κοστος σε ολο το φασμα του.

Η τροφοδοσια του ειναι με καρμπυρατερ και με ενα ντεποζιτο που ειναι 5.5 λιτρα καπου κοντα στα 7 ευρω δηλαδη μου βγαζει βαρια-βαρια 125-135 χιλιομετρα.

Αναρωτιεμαι τωρα εγω, αν ηταν ιτζεκτσιον ποσο θα μου εκαιγε και ποσα λεφτα θα ειχα γλυτωσει μεσα σ`αυτα τα 5 χρονια που το εχω?

Και τονιζω παλι οτι εδω δεν μιλαμε ουτε για επιδοσεις ουτε για τιποτα τετοιο αλλα καθαρα για απλη-φθηνη και καθημερινη μετακινηση, για να μην κατσω τωρα και το βαλω σε καμμια συγκριση με κανα pcx 125 που και τεχνολογικα απειρως πιο προηγμενο ειναι και σαν καταναλωση πρεπει να καιει περιπου τα μισα απο το δικο μου.

Ενταξει ισως στα παπακια να μην ειναι τοσο μεγαλες οι διαφορες οσο ειναι στα σκουτερ αλλα πιστευω πως γινομαι αντιληπτος και καταλαβαινετε το νοημα των γραφομενων μου, η ισοπεδωτικη αντιληψη των εταιρειων ειτε προς τα πανω, ειτε προς τα κατω δεν ειναι και παντα αποδεκτη απο ολους μας αυτη ειναι η αληθεια.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

fasaria σε glx με lifan110 μοτερ, και με το μικρο μαμα καρμπ που ειχε μαζι του το μοτερ καιω κατω ή ακριβως 2λιτρα ανα 100 χιλιομετρα.    με ενα ντεποζιτο glx90 super cub (4 λιτρα) βγαζω 200 ή και 210-220 χιλιομετρα μεχρι να αδειασει. 

οταν αλλα injection παπια καίνε 2,5 ή 3 λιτρα στα 100.

οποτε μην το εχεις στο σιγουρο οτι με injection θα καιει και λιγοτερο.   

ακομα μην ξεχναμε οτι το καρμπ οτι και να παθει το φτιαχνεις μονος στο μπανιο σου ή βαζεις αλλο με 20-30 ευρω.

ενω αν χαλασει κατι στον ψεκασμο  προσθετεις ενα μηδέν ακομα στο ποσο των 20-30 ευρω.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Φαφαλα φυσικα και το εχω σιγουρο οτι θα καιει λιγοτερο.

Μου συγκρινεις μια περιπτωση το δικο σου μηχανακι που μπορει για τον α-β λογο να καιει ελαχιστα αλλα αυτο μαλλον εξαιρεση το κανει παρα κανονα.

Η σωστη συγκριση για να εχει βαση πρεπει να γινεται στα ιδια μηχανακια με καρμπυρατερ και με ιντζεκτσιον αντιστοιχα, τοτε θα δουμε τις διαφορες στην καταναλωση.

Αν αρχισουμε ετσι τα συγκριτικα γενικα, εχω κι`αλλα παραδειγματα να δωσω, ομως ετσι δεν θα βγαλουμε ακρη ποτε.

Ειχα honda supra και dream καποτε και τα 2 ταπεινα παπακια 100cc με επιδοσεις για γελια, μετα πηρα crypton x 135 με επιδοσεις πολυ καλυτερες των προαναφερθεντων.

Θες να σου πω ποιο εκαιγε λιγοτερο?

Ναι καλα φανταζεσαι το crypton.

Στο θεμα κοστους και ανταλλακτικων, φυσικα και θα συμφωνησω μαζι σου.

Η modenas ομως και η καθε modenas δεν βαζει καρμπυρατερ για το δικο μας καλο αλλα για να βγαλει περισσοτερο κερδος (το εγραψα κι`αυτο χθες).

Επισης αν και δεν μας πολυενδιαφερει το θεμα μιας και απο`οτι νομιζω μαλλον το συγκεκριμενο μηχανακι δεν θα εμφανιστει ποτε στην ελλαδα, ευχομαι και ελπιζω  να εχουνε βελτιωσει πλεον το συγκεκριμενο συστημα τροφοδοσιας και να μην ''σερνει'' ακομα μαζι του τα κουσουρια που "εσερνε'' παλιοτερα το gt 135.

Εδω για οποιον ενδιαφερεται να μαθει πληροφοριες για το συγκεκριμενο θεμα:

Modenas gt 135

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
πριν 1 ώρα, το μέλος fasarias έγραψε:

Φαφαλα φυσικα και το εχω σιγουρο οτι θα καιει λιγοτερο.

Μου συγκρινεις μια περιπτωση το δικο σου μηχανακι που μπορει για τον α-β λογο να καιει ελαχιστα αλλα αυτο μαλλον εξαιρεση το κανει παρα κανονα.

Η σωστη συγκριση για να εχει βαση πρεπει να γινεται στα ιδια μηχανακια με καρμπυρατερ και με ιντζεκτσιον αντιστοιχα, τοτε θα δουμε τις διαφορες στην καταναλωση.

Αν αρχισουμε ετσι τα συγκριτικα γενικα, εχω κι`αλλα παραδειγματα να δωσω, ομως ετσι δεν θα βγαλουμε ακρη ποτε.

Ειχα honda supra και dream καποτε και τα 2 ταπεινα παπακια 100cc με επιδοσεις για γελια, μετα πηρα crypton x 135 με επιδοσεις πολυ καλυτερες των προαναφερθεντων.

Θες να σου πω ποιο εκαιγε λιγοτερο?

Ναι καλα φανταζεσαι το crypton.

Στο θεμα κοστους και ανταλλακτικων, φυσικα και θα συμφωνησω μαζι σου.

Η modenas ομως και η καθε modenas δεν βαζει καρμπυρατερ για το δικο μας καλο αλλα για να βγαλει περισσοτερο κερδος (το εγραψα κι`αυτο χθες).

Επισης αν και δεν μας πολυενδιαφερει το θεμα μιας και απο`οτι νομιζω μαλλον το συγκεκριμενο μηχανακι δεν θα εμφανιστει ποτε στην ελλαδα, ευχομαι και ελπιζω  να εχουνε βελτιωσει πλεον το συγκεκριμενο συστημα τροφοδοσιας και να μην ''σερνει'' ακομα μαζι του τα κουσουρια που "εσερνε'' παλιοτερα το gt 135.

Εδω για οποιον ενδιαφερεται να μαθει πληροφοριες για το συγκεκριμενο θεμα:

Modenas gt 135

Βασικά, για το Modenas GT 135 που το είχε μηχανικός, δεν είχε τέτοιο θέμα όπως ο Γίωργος που λένε στο θέμα, αλλά το οτι δεν πήγαινε βήμα για βήμα. 

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα