Jump to content
John RR

Ξεφτιλισαν τα τσιγαρα

Recommended Posts

Νταξι νομιζω το βγαλαμε το αχτι μας.

Ας αφησουμε οποιους ειναι να συζητησουν ανενοχλητοι για τα του τσιγαρου τωρα.

Σωστα.. Τα ειπαμε και τα βγαλαμε απο μεσα μας.

Για το θεμα του τσιγαρου το μονο που εχω να πω ειναι οτι η αλητεια της κηνερνησης εχει φτασει στο απροχωρητο, με καθε τροπο πανε να αφαιμαξουν το λαο, και φυσικα επιλεγουν να φορολογησουν οτι ειναι ¨απαραιτητο¨ για μια μεριδα πολιτων, το εκαναν στα καυσιμα και στο αλκοολ, τωρα υπερφορολογηση των προϊοντων καπνου και στη συνεχεια θα πληρωνουμε και τον αερα που αναπνεουμε.. Να μου κοβοταν το χερι καλυτερα παρα που πηγα και το εριξα σε αυτους, καλος μαλακας ειμαι και γω...

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες

αν μου επιτρεπεται να πω και γω λιγο τη γνωμη μου...
Κατ αρχην να τονισω οτι οχι απλα δεν καπνιζω αλλα ειμαι υπερ της υγιεινης διατροφης και της γυμναστικης(απο 18-19 χρονων),που σημαινει τελειως αλλη φιλοσοφια.(ασχετα αν μερικοι χαλβαδες συνδυαζουν γυμναστικη με τσιγαρο δηλαδη την υγιεια με το θανατο,λογικη μηδεν γι αυτο και αυτοι ειναι αυτοι που μενουν λιγο καιρο στο χωρο).

Καποια στιγμη λοιπον και γω ημουν εφηβος(η ηλικια που οι περισσοτεροι ξεκινανε το καπνισμα ας πουμε πχ απο 15-18) και εβλεπα καποιοι να καπνιζουν καποιοι αλλοι οχι.Καλα οι μεγαλυτεροι σε εκεινη την ηλικια εννοειται σου λενε τα γνωστα μη καπνισεις βλακεια ειναι  σου κανει μονο κακο κτλ ασχετα οτι εσυ αμα θες να το αρχισεις θα το αρχισεις ειτε κρυφα ειτε φανερα.
Εγω καθισα (οπως κανω παντα στη ζωη μου) και εβαλα κατω το τι θετικα και τι αρνητικα θα μπορουσε να ειχε αν καπνιζα και αν τελικα βαζοντας τα κατω αξιζει να το αρχισω.
Ναι φιλοι μου κι ομως θεωρω οτι το τσιγαρο εχει θετικα!και θα δικαιολογισω αυτο που λεω!
Το τσιγαρο παιδες ειτε θελετε να το παραδεχτειτε ειτε οχι δινει στυλ!Δεν ξερω αν φταει η τηλεοραση που δεν αμφιβαλλω καθολου οτι το εχει προβαλλει φουλ αλλα ειναι κατι που ισχυει!Ξεροντας λοιπον καποιος οτι εχει ωραιο στυλ παιρνει αυτοπεπηθηση(βλεπε γκομενες,η και σε φιλους η αυτοπεπηθηση παντου χρησιμη ειναι)!Ουκ ολιγο αδιαφορο λοιπον!ειδικα σε μια τετοια ηλικια εφηβικη! επισης το τσιγαρο σου δινει χρονο να σκεφτεις πριν μιλησεις ξεροντας οτι κανεις κατι που σου δινει στυλ οπως ειπαμε.(οχι μαγκια,στυλ ειπα ε μη παρεξηγηθω).Και να πω και την αληθεια μου το στυλακι αυτο μου αρεσει πολυ.
Παρολα αυτα ομως οπως ειπα καθισα τα εβαλα κατω και λεω για κατσε ρε μαλακα,αξιζει γι αυτο το στυλ και την αυτοπεπηθηση,να αποχτησεις καρκινο,να ενοχλεις τους γυρω σου,να κιτρινησουν δοντια,νυχια,να βρωμαει η ανασα σου,να μη νιωθεις γευση,βηχας,χαλια υπνος,να βρωμανε τα ρουχα και το σπιτι,να ξοδευεις ποσα λεφτα,για κατι που εν τελη σου κανει τα πνευμονια σου μαυρα?
οχι φιλε...δεν αξιζει,γι αυτο και δεν το αρχισα.Παρολα αυτα αυτο δεν με κανει ομως να εθελοτυφλω και να λεω το τσιγαρο δεν σου προσφαιρει τιποτα,Και δειτε το και αλλιως,αν δεν σου προσφερε  τιποτα δεν θα το αρχιζε και κανενας.Δικαιωμα του οποιου θελει να το αρχισει αλλα συμφωνω απολυτα με αυτους που λενε χωρις να ενοχλεις τους αλλους μαγκα.Εγω μπορει να χω παιδι με καρκινο και να θελω να παω μαζι του σε μια καφετερια,ειναι δυνατον να μη μπορω επειδη εσυ γουσταρεις να καπνιζεις εκει μεσα(που απαγορευεται)?δηλαδη μου στερεις κατι η ειμαι υποχρεωμενος να σε ανεχομε.
θα μου πεις υπαρχουν και με απαγορευτικο που το τηρουν,ναι νταξει μπορει 1-2 καφετεριες σε ολη την αθηνα ξερω γω.Εγω παντως ξερω οτι οταν καποιος ενοχλει και καποιος ενοχλειτε,συνηθως πρεπει να σταματησει αυτος που ενοχλει και οχι να φυγει αυτος που ενοχλειτε...ετσι λεει η λογικη μου τουλαχιστον.
Εχω κανει φουλ παρεα με ατομα που καπνιζουν,απλα ειπα την αποψη μου ετσι οπως το βλεπω εγω.Απο κει και περα καθενας κανει αυτο που νομιζει σωστο μεγαλοι ανθρωποι ειμαστε κανενας δεν μπορει να σας αλλαξει αν πρωτα δεν το θελησετε οι ιδιοι.Αυτα και συγγνωμη αν σας κουρασα.Πριν με κραξετε παρακαλω διαβαστε ολο το κειμενο μου και οχι το μισο.Αν και ο σκοπος μου ξαναλεω δεν ειναι να κραξω καποιον αλλα απλα ειπα τη γνωμη μου ετσι οπως το βλεπω εγω.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

επισης να πω και κατι που μπορει να ακουγεται κακο αλλα,ειμαι υπερ της φορολογησης σε οτιδηποτε κανει κακο! και για προφυλαξη και μειωση του!
Δηλαδη τσιγαρο αλκοολ,ζαχαρη και οτιδηποτε αλλο ΑΠΟΔΕΔΕΙΓΜΕΝΑ κανει κακο, αν κυβερνουσα θα το φορολογουσα φουλ!Και νομιζω υπαρχει καποιος ειδικος φορος που απευθυνεται αποκλειστικα σε αυτα.Για μενα οποιαδηποτε τετοια κινηση ειναι σε σωστη κατευθυνση.Οπως επισης συμφωνω απολυτα με τον ιαβερη για αυτους που οδηγανε χωρις διπλωμα,ασφαλεια,κτεο,πινακιδα,φωτα,να μιλας στο κινητο,να βγαινεις στο αντιθετο ρευμα η μεθυσμενοι η περνανε κοκκινα/στοπ κτλ!εκει για μενα θελει μαχαιρι χωρις δευτερη σκεψη.Το να οδηγεις χωρις κρανος χωρις ζωνη αυτο δεν με νοιαζει μιας και δεν προκαλεις κακο σε καποιον αλλον  εκτος εσενα ουτε γινεσαι επικινδυνος κανοντας κατι τετοιο προς τους αλλους.Ομως τα υπολοιπα για μενα πρεπει να ναι μαχαιρι.Και μετα θα παμε και καλυτερα σαν οικονομια αλλα και σαν ανθρωποι πιστευω.(sorry για το double-post).

Τροποποιήθηκε από τον vagoskonti

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Ρε μαγκες σορυ κιολας, αν και καπνιστης και εγω προσπαθω σαν τον τρελος να μην ενοχλω φιλους και αγνωστους.
Και συμφωνω με τους περισσοτερους στο θεμα σεβασμου.
Ναι οι καπνιστες ειμαστε ισως οι πιο αγενης "κοινωνικη ομαδα". Χιλια δυο κακα κτλ...

Αλλα αυτο που κολλαει με το θεμα του παιδιου να ουμ; Δεν καταλαβα...
Και εγω ειχα να παρω καπνο 1 μηνα, και μου φανηκε σκατα το καινουριο σακουλακι.
Ολα αυτα που λετε ειναι ασχετα με το θεμα. Αν ειμασταν σε αλλο θεμα, θα σβηνοντουσαν ποστ σαν off topic.

Δλδ αμα καποιος ανοιξει θεμα "τι αμαξι να παρω" θα αρχισουμε να απανταμε "τα αμαξια προκαλουν κυκλοφοριακο προβλημα στις πολεις, ειναι φονιαδες των μηχανων" κτλ κτλ;
Που κολλαει μια τετοια απαντηση ρε παιδια στο αρχικο θεμα...;

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

πολλοί μου λένε ότι ο καπνός που παίρνεις απο τα duty free ειναι διαφορετικός και δεν τον αντεχουν και τα σχετικά. εμένα με φάνηκε ο ίδιος. μεχρι τώρα με τις συσκευασίες των 15 και 25 γραμμαρίων που εκανα καρέλια ήταν οκ. τώρα με την 30άρα εκτός απο το άθλιο σακουλάκι, τα 6,70 που πρέπει να δώσεις ο καπνός μέσα ήταν σίγουρα διαφορετικά πρεσαρισμένος. αν όχι άλλο χαρμάνι το πρεσάρισμα του δεν μου άρεσε. όπως έβλεπα κάποιες διαφορές στον 15άρη-25άρη. μου φάνηκε πιο ανοιχτόχρωμος και γενικά πρέπει κάπως να τον ξεχτενίζω για να μπορέσω να στρίψω και ανάλογα με το πώς στρίβεις και πόσο βάζεις το γευστικό αποτέλεσμα είναι διαφορετικό. 

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Και όπως έχει πεί και ο ποιητής, δεν υπάρχουν παθητικοί καπντιστές αλλά αντιπαθητικοί αντικαπνιστές. Αστειάκι και πάμε παρακάτω.

Προφανώς και οι ενήλικες ξέρουμε τα κακά του καπνίσματος, προφανώς και οι καπνιστές δεν πρέπει να ενοχλούμε τους άλλους, το κάπνισμα σε εσωτερικούς κοινόχρηστους χώρους θα έπρεπε να απαγορεύεται και να εφαρμόζεται η απαγόρευση, αν κάπου επιτρέπεται θα έπρεπε να υπάρχει επαγγελματικός εξαερισμός (ναι, υπάρχει, το έχω δεί) και όλα τα σχετικά. Οπότε τι το συζητάτε?

Μήπως κάποιοι όμως γίνεστε υπερβολικοί και κουραστικοί?

Θυμάμαι πρίν χρόνια σε μια σουβλακερί, ο μέσα χώρος για μη καπνίζοντες και ο έξω για τους παρίες. Κλειστός με αυτή τη γυάλινη παπαριά, με τις σομπίτσες του και τα τασάκια του. Σηκώνεται λοιπόν ο ύψιστος απο μέσα με υφάκι έντονης ενόχλας και κλείνει επιδεικτικά την ενδιάμεση πόρτα γιατί ο καπνός απο το ένα τσιγάρο που ήταν αναμένο έξω εκείνη τη στιγμή ταξίδευε μέσα και του έκοβε προφανώς την ανάσα. Επέστρεψε στη θέση του δίπλα στην ψησταριά με τα κάρβουνα εμφανώς χαρούμενος που μπορούσε να αναπνέει μόνο το ντουμάνι απο το ψήσιμο. Και ζήσαμε όλοι καλύτερα.

Τα ΄πα και ξαλάφρωσα, πάω στο μπαλκόνι για τσιγάρο.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

offtopic 

Θυμάμαι πρίν χρόνια σε μια σουβλακερί, ο μέσα χώρος για μη καπνίζοντες και ο έξω για τους παρίες. Κλειστός με αυτή τη γυάλινη παπαριά, με τις σομπίτσες του και τα τασάκια του. Σηκώνεται λοιπόν ο ύψιστος απο μέσα με υφάκι έντονης ενόχλας και κλείνει επιδεικτικά την ενδιάμεση πόρτα γιατί ο καπνός απο το ένα τσιγάρο που ήταν αναμένο έξω εκείνη τη στιγμή ταξίδευε μέσα και του έκοβε προφανώς την ανάσα. Επέστρεψε στη θέση του δίπλα στην ψησταριά με τα κάρβουνα εμφανώς χαρούμενος που μπορούσε να αναπνέει μόνο το ντουμάνι απο το ψήσιμο. Και ζήσαμε όλοι καλύτερα.

Τα ΄πα και ξαλάφρωσα, πάω στο μπαλκόνι για τσιγάρο.

Πριν από 1 εβδομάδα ήμουν στο τρένο από Ρώμη για Φλωρεντία και στις μπροστά θέσεις από εμένα ήταν μια παρέα από πιτσιρίκες Αμερικανίδες (και καλά κομμάτια παρεπιπτώντως). Σε κάποια φάση μυρίζω στον αέρα διαλυτικό χρώματος, σηκώνομαι και βλέπω την μία να βάφει τα νύχια της. Της λέω με ευγενικό τρόπο να σταματήσει γιατί έχω άσθμα και με πειράζει. Σταμάτησε χωρίς δεύτερη κουβέντα και χωρίς να ξυνίσει μούρη. Υποψιάζομαι ότι αν ήταν Ελληνίδα στη θέση της θα μου έλεγε κάτι του στιλ "Άντε ****** ρε *****, ότι γουστάρω θα κάνω".

tl/dr Φιλαράκι, την γ@μημένη την υγεία μου δεν την διαπραγματευομαι 

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

βρε παιδιά ας γίνει και ενα οντόπικ ποστ. μιλάμε για τι παίζει με τους καπνούς και τα τσιγάρα. τα περί καπνίσματος τα γνωρίζουμε όλοι και κάνουμε τις προσωπικές μας επιλογές. 

οντόπικ μπορούμε να πούμε κάτι?

με αγάπη απο εναν κατα περιόδους καπνιστή. ούτε φανατικός ούτε τίποτα.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Καλά κάνω εγώ και ατμίζω και φτιάχνω ότι γεύση θέλω και δεν έχει και τις καινούργιες φωτογραφίες το μοντάκι μου που σου προκαλούν κατάθλιψη μόνο που τις βλέπεις. +το ότι είναι πανέμορφο το μοντάκι + το οτι στην οθόνη βάζεις και ότι logo θες... :)JOYE-VTC70-2.jpg?1448612816

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Καλά κάνω εγώ και ατμίζω και φτιάχνω ότι γεύση θέλω και δεν έχει και τις καινούργιες φωτογραφίες το μοντάκι μου που σου προκαλούν κατάθλιψη μόνο που τις βλέπεις. +το ότι είναι πανέμορφο το μοντάκι + το οτι στην οθόνη βάζεις και ότι logo θες... :)JOYE-VTC70-2.jpg?1448612816

f92b730d0252433206c609fa9a0890f1.png

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα