Jump to content
JimKarvo

Λάστιχα XL650V (Transalp 650)

Recommended Posts

Η μηχανή αυτή την στιγμή φοράει Michelen (νομίζω τα SIRAC).
2 ετών ελαστικά και τα κρατήματα είναι χειρότερα από αυτά των παντοφλών μου.

Τώρα που άρχισε να βρέχει ειδικά, αφήστε τα. Εχθές έκανα πατινάζ με 220 κιλά μηχανή στην Πατησίων!

Οπότε πάμε για νέα ελαστικά (λογικά από το νέο έτος, για χειμώνα θα προσπαθήσω να την παλέψω με το ΑΧ-1 που έχει νέα ελαστικά).

Χρήση: Αθήνα, Ταξίδια, και σπάνια χώμα (τα συγκεκριμένα ελαστικά δεν κάνουν τπτ στο χώμα..) Θα προτιμήσω κάτι σε ασφάλτινο καθαρά πχ. (Η διαφορά ανάμεσα σε ένα ασφάλτινο, και σε ένα που πατάει και χώμα, είναι στην απόδοση, στην ταχύτητα, και ίσως και στην κατανάλωση; )

Υπάρχει η περίπτωση το επόμενο καλοκαίρι να ανέβω προς Άγραφα, οπότε εκεί θα χρειαστώ λάστιχα για χώμα. Υπάρχουν κάπου που να πουλάνε μεταχειρισμένα ελαστικά σε κάποια καλή τιμή;

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες

Προτεινω TR-91.

Πολυ καλα σε στεγνο και βρεγμενο.Προβλεψιμη συμπεριφορα.  Δεν ειχα γλυστριματα.

Το μονο μειον που τους βρηκα ειναι ο αυξημενος θορυβος.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Τα μεταχειρισμένα ελαστικά είναι καθαρά για περιπτώσεις ``μου κόπηκε το λάστιχο βάλε μου ένα να πάω σπίτι`` απέφυγε τα...τώρα εγώ θα πρότεινα καθαρά απο προσωπική εμπειρία Metzeler Tourance συν οτι τα έχει φίλος στην ομάδα Ζ και το λάστιχο είναι απίστευτο.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Εγω στο δικο μου εχω τα anakkee 3, δευτερο ζευγαρι και στο συνολο καμια 30000χλμ. απλα υπεροχα χωρις καμια υπερβολη. Απλα τα αναφερω για να τα εχεις στο υποψιν.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Καινουργια bt501/502 προτεινω. Σε σχεση με τα sirac θα σου φανουν τουρισταδικα....

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Προτεινω TR-91.

Πολυ καλα σε στεγνο και βρεγμενο.Προβλεψιμη συμπεριφορα.  Δεν ειχα γλυστριματα.

Το μονο μειον που τους βρηκα ειναι ο αυξημενος θορυβος.

Βρήκα από άλλο forum για το συγκεκριμένο ελαστικό το εξής:
"
Επίσης εχουν πολυ αργή κορώνα." Αυτό τι σημαίνει;

Τα μεταχειρισμένα ελαστικά είναι καθαρά για περιπτώσεις ``μου κόπηκε το λάστιχο βάλε μου ένα να πάω σπίτι`` απέφυγε τα...τώρα εγώ θα πρότεινα καθαρά απο προσωπική εμπειρία Metzeler Tourance συν οτι τα έχει φίλος στην ομάδα Ζ και το λάστιχο είναι απίστευτο.

Έλεγα μεταχειρισμένο για χώμα, διότι ΊΣΩΣ το χρειαστώ για 10 μέρες μόνο (και αν)

Γενικά διάβασα καλά λόγια για αυτό. Ένα μέτριο προς καλό λάστιχο δλδ, που αντέχει πολλά χιλιόμετρα

Εγω στο δικο μου εχω τα anakkee 3, δευτερο ζευγαρι και στο συνολο καμια 30000χλμ. απλα υπεροχα χωρις καμια υπερβολη. Απλα τα αναφερω για να τα εχεις στο υποψιν.

Πέρα από τα χιλιόμετρα, σε τι άλλο τα θεωρείς καλά; Είδα ένα review, αλλά μιας και έχουμε το ίδιο μηχανάκι, προτιμώ την γνώμη σου!

Καινουργια bt501/502 προτεινω. Σε σχεση με τα sirac θα σου φανουν τουρισταδικα....

Δεν βρήκα κάτι σε bt501 εκτός αν είναι συντομογραφία..

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Βρήκα από άλλο forum για το συγκεκριμένο ελαστικό το εξής:"Επίσης εχουν πολυ αργή κορώνα." Αυτό τι σημαίνει;

Αργη κορωνα σημαινει οτι το λαστιχο ειναι πιο "βαρυ", πιο αργο στο να αλλαξεις την κλιση του οταν εισαι πλαγιασμενος σε μια αριστερη στροφη (παραδειγμα) και ειναι να μπεις καπακι σε δεξια. Εκει μια γρηγορη κορωνα σου κανει την ζωη πιο ευκολη.

Απο την αλλη οι "αργες κορωνες" εχουν μεγαλυτερη σταθεροτητα σε ταχυτητες (on-off) ανω των 130-140. Εκει βλεπεις το μηχανακι να παταει πιο σταθερα χωρις πολλα κοσκινισματα και κουνηματα.

Οσο για την κορωνα του TR-91 δεν μπορω να την καταταξω στις πιο γρηγορες, (Scorpion trail για παραδειγμα) αλλα την θεωρω πιο γρηγορη απο τα Tourance EXP.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Οκ, κάθησα και διάβασα ότι έγραψες, και κατάλαβα πως δεν ζεσταίνονται γρήγορα.
Δηλαδή είναι καλά για ταξιδιά, αλλά για 5km μέσα στην πόλη δεν προλαβαίνουν να κάνουν κάτι..

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Το πρώτο ζευγάρι το άλλαξα στις 22000χλμ. και όχι γιατί είχε θέμα αλλά γιατί ήθελα να πάω ταξίδι στο εξωτερικό και δεν ήθελα να είμαι με παλιά λάστιχα. Ακόμα και στα τελειώματα τους κρατούσαν πάρα πολύ καλά σε όλες τις συνθήκες, πότε δεν είχα θέμα στο βρεγμένο και σε οποιοδήποτε οδόστρωμα. Το στρίψιμο με την μηχανή άλλαξε από το πρώτο μέτρο αν τα βάλεις  θα δεις τι εννοώ, στριβείς και η μηχανή μένει εκεί, θα προτιμάς να είσαι σε στροφές παρά σε ευθεία ένα πράγμα. Στο δρόμο είναι τελείως ήσυχο και σταθερό. Στο φρενάρισμα καταλαβαίνεις ότι έχεις κάνει την καλύτερη επιλογή, μέχρι και εντο έκανα και ας έχω ABS. Στο χώμα πότε δεν είχα θέμα παρά μονό φόβο μην τα σκίσω πουθενά, στην άμμο όπως είναι φυσιολογικό δεν έχεις κανένα έλεγχο αλλά με μικρή ταχύτητα πας μια χαρά. Σε σχέση με τα Dunlop που δοκίμασα ευτυχώς για ελάχιστα χλμ. είναι μέρα με την νύχτα δεν μου ενέπνευσαν πουθενά εμπιστοσύνη για αυτό και τα άλλαξα σε λιγότερο από 8000χλμ. συν ότι φάνηκε σε αυτά τα χλμ. ότι είχαν αρχίσει να φαγώνονται.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Οκ, κάθησα και διάβασα ότι έγραψες, και κατάλαβα πως δεν ζεσταίνονται γρήγορα.Δηλαδή είναι καλά για ταξιδιά, αλλά για 5km μέσα στην πόλη δεν προλαβαίνουν να κάνουν κάτι.

Δεν ειχα ποτε θεμα ζεσταματος σε στεγνο. Και κρυα επιαναν πολυ καλα.

Για αποκλειστικη χρηση σε μικρη πολη δεν θα τα εβαζα. Για Αθηνα θα τα εβαζα.

Αψογο ελαστικο σε ολα του για τα γουστα μου.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Αν πας καλοκαίρι στα αγραφα δε χρειάζεσαι χωμάτινο λάστιχο μπαινεις ανετα με ασφαλτινα και με 17αρες ζαντες χωρίς κανένα πρόβλημα.δοκιμασμενα και βιντεοσκοπημενα :-P

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα