AngelsGR 0 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 7 , 2007 ...πλεον εχουμε φτασει σε ενα σημειο να μην ξερουμε ποιος μενει στο δυαρι διπλα απο το δικο μας.... αααα, δυαρι ειναι το διπλανο!!! :lol: επισης πιστευουμε πως δεν προκειτε να μας συμβει σε εμας τιποτα κακο.... Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
μάθο... 10.136 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 7 , 2007 Υ.γ Η "εκπαίδευση" απο μένα τον ίδιο στα πιθανά κι απίθανα σενάρια και του πώς θ αντιδρούσα προσαρμόζοντας αντίστοιχα την ταχύτητα μου ανάλογα αν το σενάριο μου "βγαίνει" ή όχι με κάνει ή όχι πιό ασφαλή απο σένα (π.χ) που πότε δεν μπήκες σ αυτή τη διαδικασία κι απλά τηρείς τα όρια και παρακάτω ίσως, ενώ εγώ όχι. Η "εκπαιδευση" επιβαλλει την τηρηση χαμηλοτερων οριων ταχυτητος ακομα κι εκει που πιστευουμε οτι ειμαστε ασφαλεις...Υπο την εννοια οτι δεν υπαρχει δυνατοτητα να μπορεσουμε να αντιδρασουμε στο ξαφνικο και αναπαντεχο ΟΣΕΣ φορες κι αν εχουμε κανει "δοκιμη" γιαυτο "εν καιρω αιθριας"...Δεν εχει να κανει τοσο με απολυτα νουμερα πχ 30 στην Πατησιων,40 στην Ακαδημιας,80 στη Συγγρου,110 στην αδεια Ποσειδωνος νουμερα που μπορει να ειναι εφικτα απο τον καθενα μας,αλλά που εξαρτωνται παντα απο τις εκαστοτε "συνθηκες" ΣΥΝ τον αιφνιδιασμο που πρεπει να εχουμε παντα στο πισω μερος της σκεψης.Οδηγουμε δηλαδη,κατα την αποψη μου,προλαμβανοντας ενα απιθανο σεναριο και οχι αφηνοντας το απλα στις "παραμετρους"... Τα ορια τηρουνται βασει των "εσωτερικων" πινακιδων κυκλοφοριας μας.Κι εχει να κανει με τα προστιμα που βαζουμε εμεις ως ορια σε καθε περιπτωση...Ενα προσωπικο point system που απορρεει απο τον ιδιο μας τον εαυτο οχι για λογους εισπρακτικους αλλά για λογους ασφαλειας.Καπως ετσι... :) Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
psychod 4 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 7 , 2007 Η "εκπαιδευση" επιβαλλει την τηρηση χαμηλοτερων οριων ταχυτητος ακομα κι εκει που πιστευουμε οτι ειμαστε ασφαλεις... Συγγνώμη που "παρεμβαίνω" στη κουβέντα αλλά νομίζω ότι αναλώνεστε σαφώς σε περιγραφές περιπτώσεων που είναι περίπου ... άπειρες. Το θέμα της ταχύτητας δεν μπορεί να οριστεί μόνο με αντικειμενικούς τρόπους εξωτερικά. Η υπέρβαση είναι και εσωτερικό ζήτημα. Το ίδιο είναι και ο βαθμός έλλειψης γνώσης των ορίων. Η επίγνωση των εξωτερικών περιορισμών είναι θέμα εκπαίδευσης και εμπειρίας αλλά η επίγνωση των εσωτερικών καταστάσεων είναι ΑΛΛΗ ΙΣΤΟΡΙΑ. Και (δυστυχώς?) δεν μπορεί να την προσεγγίσουμε παρά μόνο με μια διαδικασία εσωτερικής αναζήτησης (πες το ψυχανάλυση, γιόγκα, θρησκεία ή ότι προτιμάει ο καθένας). Μπορεί να ακούγονται "κουφά" και "εκτός θέματος" αλλά τα εσωτερικά μας (είτε έχουμε επίγνωση είτε όχι (δηλαδή συνειδητά ή ασυνείδητα) σίγουρα επηρεάζουν αποφασιστικά τα όσα κάνουμε και τον τρόπο με τον οποίο τα κάνουμε! Με φιλικούς χαιρετισμούς σε όλους όσους συμμετέχουν .... Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
psychod 4 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 7 , 2007 αααα, δυαρι ειναι το διπλανο!!! :lol: επισης πιστευουμε πως δεν προκειτε να μας συμβει σε εμας τιποτα κακο.... Παρεπιπτόντως από πού είσαι Angels? Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
JimR6 1 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 7 , 2007 Παντως φιλοι μου συμφωνω με ολους σας, ολοι εχετε πολυ καλες αποψεις και γνωσεις πανω απο ολα αλλα μην ξεχναμε οτι ειναι και η κακια στιγμη γιατι δεν ηταν λιγες οι φορες που σκοτωθηκαν συντηριτικοι οδηγοι.Δεν ειναι παντα στο χερι μας αλλα οσο ειναι θα πρεπει να προσεχουμε Φιλικα! Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
^tasoulis^ 152 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 7 , 2007 Ναι και θελετε να μου πειτε οτι αν ακουλουθουμε τα γελοια ορια ταχυτητας δεν θα μας περασουν απο πανω οι αλλοι.. Εθνικη με την πρωτη ευκαιρια παντα περνας τα ορια ταχυτητας ακομα αφου αυτα συνηθως ειναι μεχρι 120... Και 80... Αρα με το παπακι μου και καλα ειμαι λετε μαλον ε! Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
μάθο... 10.136 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 7 , 2007 Ναι και θελετε να μου πειτε οτι αν ακουλουθουμε τα γελοια ορια ταχυτητας δεν θα μας περασουν απο πανω οι αλλοι.. Εθνικη με την πρωτη ευκαιρια παντα περνας τα ορια ταχυτητας ακομα αφου αυτα συνηθως ειναι μεχρι 120... Και 80... Αρα με το παπακι μου και καλα ειμαι λετε μαλον ε! Aυτος ειναι ο λογος που παιρνεις το gsxr δηλαδη;...Να ανεβασεις τα ορια ταχυτητος σου σε δημοσιους δρομους;... Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
JimR6 1 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 7 , 2007 Εαν ακολουθησεις το 120 για να πας Αθηνα...κατω απο τις 6 ωρες δεν πεφτεις -_- -_- Ειναι λιγα ρε γμτ...θα φαμε και κανα σεντριδι απο πισω καμια μερα... Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
^tasoulis^ 152 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 7 , 2007 Aυτος ειναι ο λογος που παιρνεις το gsxr δηλαδη;...Να ανεβασεις τα ορια ταχυτητος σου σε δημοσιους δρομους;... Ε!οχι φυσικα Απλα παντα γουσταρα της γρηγορες μηχανες και τωρα που εχω την ευκαιρια θα το κανω! Απλα δεν μου κανουν τα on off απο την ειναι πολυ βαρετα στην εθνικη!!ειχα καποτε το translap650,ουτε χρονο δεν το κρατησα.. :/ Ε!μην μου πεις τωρα οτι εσυ πας με τα ορια ταχυτητας?? Δηλαδη με το vfr πας μεχρι 120??? Ακομα και με το translap το περνας τα ορια και ουτε το παιρνεις χαμπαρι.. Εαν ακολουθησεις το 120 για να πας Αθηνα...κατω απο τις 6 ωρες δεν πεφτεις -_- -_- Ειναι λιγα ρε γμτ...θα φαμε και κανα σεντριδι απο πισω καμια μερα... Εμμμ!Εγω τα λεω αλλα θα με περασουν και για γκαζοφονια Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
st3li0s 1.750 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 8 , 2007 (τροποποιήθηκε) Καταρχην να πω οτι μερικα ορια ταχυτητας ειναι ενδεικτικα και σου δηλωνουν οτι αν δεν πας με το ανωτατο οριο ταχυτητας πηγαινε με καποιο παραπλησιο!!!Δεν σημαινει οτι επειδη λεει η πινακιδα 120 εμεις θα πηγαινουμε με 119 αλλα ουτε και με 250+...αλλα εμεις οι Ελληνες ετσι ειμαστε η θα πηγαινουμε σαν τις χελωνες 3ο ρευμα η θα πηγαινουμε με τις πορτες με 250!!!Απλως σου δηλωνει η πινακιδα οτι ο δρομος ειναι για 120!!!Δεν ξερω αν ειναι σωστο το σκεπτικο μου αλλα εγω ετσι λειτουργω!!! :) Οσον αφορα δυστυχηματα με μοτοσυκλετιστες κτλ κτλ και δεν κανουμε κατι εμεις παρα μονο λεμε λεμε λεμε!!! Ε ΔΕΝ ΘΑ ΒΑΛΟΥΜΕ ΜΥΑΛΟ ΡΕ ΚΩΣΤΑ ΠΟΤΕ ΜΑ ΠΟΤΕ...ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΧΑ'Ι'ΡΙ ΣΑΝ ΛΑΟΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΝΕΠΡΟΚΩΠΟΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΦΤΑΣΟΥΜΕ ΚΑΜΙΑ ΧΩΡΑ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ ΟΥΤΕ ΤΩΡΑ ΟΥΤΕ ΠΟΤΕ!!!ΤΕΛΟΣ Για να σου φυγει η απορια η θα μεινεις εδω και θα τρωγεσαι η θα ξενιτευτεις σε αλλη χωρα!!! (Συμπερασμα ε? ) Τροποποιήθηκε Μάρτιος 8 , 2007 από τον st3li0s Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
μάθο... 10.136 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 8 , 2007 (τροποποιήθηκε) Για να σου φυγει η απορια η θα μεινεις εδω και θα τρωγεσαι η θα ξενιτευτεις σε αλλη χωρα!!! (Συμπερασμα ε? ) οσο γιαυτο Στελιο,ενα ταξιδακι εις τας Ευρωπας παντα ειναι μεσα στα σχεδια μου...κατι σε Αλπεις ας πουμε...αχ βαχ... Που θα παει,καποια στιγμη... Ε!μην μου πεις τωρα οτι εσυ πας με τα ορια ταχυτητας?? Δηλαδη με το vfr πας μεχρι 120??? Εννοειται οτι παντα κινουμαι μεσα στα ορια ταχυτητος που επιβαλλουν οι πινακιδες κυκλοφοριας.Οσο κι αν αυτο φαινεται περιεργο.Δεν εχω δωσει ποτέ το δικαιωμα για εστω και ενα αρνητικο σχόλιο.Εφαρμοζω παντοτε τους εκαστοτε νομους οσο κι αν δεν συμφωνω προσωπικα.Αλλά εχω χρεος να υπακουσω σε αυτους... :) Οπως και ολοι μας :)... ...ετσι που λετε εχουν κυριε Εισαγγελεα μου τα πραγματα...Τωρα γιαυτες τις 42 εκκρεμουσες κλησεις για υπερβολικη ταχυτητα...τι να σας πω...ισως εχει αυξηθει η μυωπια μου και δεν διεκρινα ισως...καλα...τα ορια ταχυτητας που αναγραφονταν στις πινακιδες...Ειλικρινα ...την επιεικια σας... ... παντως ρε γμτο οσο και να μην θελεις να υπερβεις τα ορια ταχυτητας,ειναι παραλογο...καποια στιγμη παρανομεις.και αν δεν αλλαξουν τουλαχιστο για τους δρομνους που αυτο ειναι εφικτο,προσεγγιζοντας τα αντιστοιχα Ευρωπαϊκα...δυστυχως οι παραβασεις θα πεφτουν βροχη(ή θα τη σκαπουλαρουμε :D ) Το θεμα ειναι ομως οχι απλα τα ορια ταχυτητας,αλλά την δικη μας διαθεση για κινηση μεσα στα ορια ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ,την δικη μας ασφαλεια και των γυρω μας...Μην τα ριχνουμε στις "ταμπελες" και στις 'κλησεις". Εμεις πόσο μπορουμε να ειμαστε ΑΣΦΑΛΕΙΣ αναφορικα με ταχυτητες σε δημοσιους χωρους... Τροποποιήθηκε Μάρτιος 8 , 2007 από τον Athos Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
rama 0 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 8 , 2007 Χαίρομαι Αθε,σιγά σιγά συμφωνούμε.Ας δούμε που μέχρι τώρα. 1. Η πτώση είναι δεδομένη. 2. Η περιπτωσιολογία δεν "βγάζει" πουθενά. 3. Η ταχύτητα με νούμερα (πχ 40χλμ,80χλμ 280χλμ)ΔΕΝ αποτελεί κριτήριο στην συζήτηση(είναι ανάλογη της όποιας εμπειρίας του καθενός. αποτελεί όμως κριτήριο στο ΠΟΥ και ΠΩΣ για τον καθένα επίσης ξεχωριστά. Πάμε να δούμε τώρα. Εχω τρόπο εγώ,εσυ,ο όποιος να ΜΕΙΩΣΩ την πιθανότητα πτώσης γενικά και ειδικά. Εχω την δυνατότητα να μάθω το ΠΟΥ και ΠΩΣ ,απ το να κάνω τα πάντα παντού. Σου λέω λοιπόν ΝΑΙ μπορώ.Το "παιχνίδι" των σεναρίων το λεγόμενο "roll play" έχει εφαρμογή. Οδηγώντας το να κάνω σενάρια για το όταν ή αν συμβεί εκείνο ή το άλλο (όπου εκείνο και άλλο πχ ανήγει ξαφνικά μια πόρτα ,το σε αντίθετο ρεύμα διερχόμενο όχημα "περνάει" στο δικό μου και κλπ τι θα έκανα και να το ΚΑΝΩ έστω και "φανταστικά" με βοηθάει με εκπαιδεύει αν θες στο όταν και αν μου συμβεί επειδή το χω ξανα "ζήσει" να αντιδράσω καλύτερα.Οταν αυτό το "παιχνίδι" μου γίνει και ΚΡΙΤΗΡΙΟ (ακριβώς επειδή δεν "βγαίνει" το σενάριο), να ΜΕΙΩΣΩ την όποια ταχύτητα μου για να "βγαίνει" ή και ν αυξήσω γίνομαι ταυτόχρονα ΣΥΝΕΙΔΗΤΟΣ (με τον καιρό βέβαια)ΑΥΞΑΝΟΝΤΑΣ τα όρια αντίδρασης μου και μειώνοντας τον χρόνο της γι αυτά ταυτόχρονα. Στο συγκεκριμένο ατύχημα τώρα που ήταν το εφαλτήριο να γράψει ο "petani" και που τα λόγια του αυτά αποτέλεσαν έναυσμα για σένα για αυτό το ποστ.Δράττω την ευκαιρία κι εγώ ΔΕΝ αναφέρομαι στο συγκεκριμένο ούτε κρίνω κανέναν για το συγκεκριμένο ατύχημα να μην παρεξηγηθώ. Αν στο φανταστικό σενάριο μου σε βόλτες επαρχιακού ή μη δρόμου ΒΑΛΩ μέσα την παράμετρο "στρίβω και βλέπω λάδια τι κάνω"; Εχω ή όχι περισσότερες πιθανότητες να τ αποφύγω από κάποιον που ΠΟΤΕ δεν "επαιξε" μ αυτό;Αν ταυτόχρονα απ την όποια εμπειρία αλλά κι απ την κοινή λογική ΕΧΩ στο μυαλό μου "Λάδια στο οδόστρωμα θα βρώ κυρίως στο μέσον της λωρίδας μου (απ τ ακρα δεξιά στ άκρα αριστερά -διπλή γραμμή) εκεί που κινούνται κατά κύριο λόγο τ αυτοκίνητα ή φορτηγά (βρίσκεται η μηχανή τους ) κι επιλέγω ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗ γραμμή ακριβώς για να ΜΕΙΩΣΩ την πιθανότητα συνάντησης μου μ αυτά (τα λάδια) Είμαι ή όχι πιό ασφαλής απο κάποιον που κινηθεί στη "γνωστή" γραμμή κι ας είναι με πολύ λιγότερα χλμ απο μένα ; ΝΑΙ η ταχύτητα είναι ΕΝΑ κριτήριο ΟΧΙ το μεγαλύτερο όμως που οι περισσότεροι πιστεύουν. Υπάρχουν άλλα ΠΟΛΥ σημαντικότερα (μερικά στ ανέφερα). Ο Εξοπλισμός του αναβάτη δεν σταματά σε κράνος,μπουφάν, παντελόνι, μπότες, γάντια. Η εκπαίδευση μας ΔΕΝ σταματά ποτέ.Κι είμαστε ΕΜΕΙΣ υπεύθυνοι γι αυτή και ΚΑΝΕΝΑΣ άλλος. Οσο και σε ποιό πολλά εκπαιδεύουμε τον αυτό μας τόσο περισσότερο ΜΕΙΩΝΟΥΜΕ τις πιθανότητες πτώσης ή οτιδήποτε άλλο.ΜΕΙΩΝΩ δεν ΕΞΑΛΕΙΦΩ και πολύ καλύτερα μάλιστα απ το απλά να οδηγώ σιγά. Μας έχει γίνει συνήθειο ν αναφερόμαστε σ ατυχήματα που εμπλοκή είχε η ταχύτητα,απαλείφωντας πολλές φορές κι αλλες παραμέτρους. Σπάνια αναφερόμαστε με τον ίδιο στόμφο σε ατυχήματα που ΔΕΝ είχε εμπλοκή η ταχύτητα και συνήθως ζητούμε περισσότερες πληροφορίες για το ατύχημα ακριβώς επειδή ΔΕΝ μπορούμε να δεχτούμε το ΠΩΣ και ΓΙΑΤΙ έγινε, ΑΦΟΥ ΔΕΝ έτρεχε. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
μάθο... 10.136 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 8 , 2007 Αν στο φανταστικό σενάριο μου σε βόλτες επαρχιακού ή μη δρόμου ΒΑΛΩ μέσα την παράμετρο "στρίβω και βλέπω λάδια τι κάνω"; Εχω ή όχι περισσότερες πιθανότητες να τ αποφύγω από κάποιον που ΠΟΤΕ δεν "επαιξε" μ αυτό;Αν ταυτόχρονα απ την όποια εμπειρία αλλά κι απ την κοινή λογική ΕΧΩ στο μυαλό μου "Λάδια στο οδόστρωμα θα βρώ κυρίως στο μέσον της λωρίδας μου (απ τ ακρα δεξιά στ άκρα αριστερά -διπλή γραμμή) εκεί που κινούνται κατά κύριο λόγο τ αυτοκίνητα ή φορτηγά (βρίσκεται η μηχανή τους ) κι επιλέγω ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗ γραμμή ακριβώς για να ΜΕΙΩΣΩ την πιθανότητα συνάντησης μου μ αυτά (τα λάδια) Είμαι ή όχι πιό ασφαλής απο κάποιον που κινηθεί στη "γνωστή" γραμμή κι ας είναι με πολύ λιγότερα χλμ απο μένα ; Κατ'αρχας συμφωνουμε στο οτι ταχυτητα κινησης-εξοπλισμος ασφαλειας-συνεχης εκπαιδευση-εμπειρια ειναι παραγοντες που μειωνουν τον κινδυνο της "κακιας στιγμης" οταν κινουματσε με μοτοσυκλετα... :) Στο παραπανω παραδειγμα ΟΜΩΣ,δειχνεις τη γραμμη που θα ακολουθησεις εχοντας στο νου ΜΟΝΟ ΕΝΑΝ ΠΑΡΑΓΟΝΤΑ "κακιας στιγμης"...το να συναντησεις λάδια στο οδοστρωμα...και σωστα δινεις μια γραμμη κινησης.Ομως... Υποθετεις οτι τα λαδια οτι ειναι σε αυτο το σημειο του οδωστρωματος και το αποφευγεις... Πρεπει να υποθεσεις ομως οτι τυχον κατολισθηση θα εχει βραχια στη δεξια πλευρα του δρομου... Πρεπει επισης να υποθεσεις οτι τυχον πετρελαια αντιθετα ερχομενου οχηματος ειναι στην αριστερα πλευρα της μεσαιας διαχωριστικης λωριδας... Πρεπει ακομα να υποθεσεις οτι σκυλος που δεν εχεις κατα νου εχει αραξει στην δεξια σχεδον πλευρα της λωριδας μας και θελω να τον αποφυγω... Πρεπει ομως να λαβεις υποψη οτι και ο Τακης ο Φορτηγατζης εχει παρκαρει χωρις αλαρμ ακριβως πανω στην εξοδο της στροφης γιατι εχει...συχνοουρία απο τα χθεσινα ξυδια... ΑΡΑ;;;;;;;;;;;;;;;;;;Δεν μπορω(ΥΠΟΘΕΤΙΚΑ) να στριψω με ασφαλεια σε κανενα σημειο της στροφης...ΑΡΑ οσο πιο σιγα παω τοσο πιο γρηγορα θα αντιδρασω...ε;... :) ΤΙ ΘΕΛΩ ΝΑ ΠΩ ΜΕ ΤΑ ΠΙΟ ΠΑΝΩ.Οτι οι παραγοντες που επηρεαζουν την "κακια στιγμη" ειναι τοσοι πολλοι που ΙΣΩΣ θα επρεπε ή να σταματησουμε να οδηγουμε σε δημοσιο δρομο,ή να οδηγουμε με απελπιστικα μικρη ταχυτητα αλλά και παλι θα ειχαμε αλλους κινδυνους,ή να κινουμασταν ΜΟΝΟ σε κλειστους ελεγχομενους ασφαλεις χωρους οπως πχ μια πιστα...Ειναι ετσι ομως;...Γιαυτο ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΩ οτι η ταχυτητα ειναι η ΑΠΑΡΧΗ πολλων "κακων"...χωρις να ειναι απολυτο.Δεν χανουμε τιποτα ομως να ...κοψουμε ταχυτητα γενικως.Εξαλλου η μοτοσυκλετα ειναι απολαυση και διασκεδαση και οχι διαρκης αγωνας δρομου... Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
deusXT 8 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 8 , 2007 μηπως τελικά υποφερουμε λίγακι απο το σύνδρομο "δε θα συμβει σε μένα"? και ο σουπερ ντουπερ νιντζα να είσαι αμα ειναι να σου συμβει δε θα το παρεις χαμπαρι ποτέ. Το μοναδικό τροπο που ξερω για αυξημενη ασφαλεια είναι να εχεις μηχανη μόνο για πίστα. Να πεσεις δλδ σε περιβαλλον που είναι κατα καποιο τρόπο πιο ελεγχομενο. Στην πολη, στους επαρχιακους κλπ....οι πιθανοτητες είναι ότι κάτι θα συμβει. Και συμβαινει πολύ συχνα. Ειτε πας νορμαλ είτε πας ταπα. Κανεις καποιες παραδοχες, εθελοτυφλεις για άλλα πραγματα και πας βόλτα. Απο κει και περα θελει και λίγη τύχη το θέμα. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
rama 0 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 8 , 2007 (τροποποιήθηκε) "ΑΡΑ οσο πιο σιγα παω τοσο πιο γρηγορα θα αντιδρασω...ε;... " ΟΧΙ Οσο πιό σωστά οδηγείς όσο πιό καλά εκπαιδευμένος είσαι όσο πιό πολύ έχεις "δουλέψει" τον χρόνο αντίδρασης σου τόσο-τότε πιό γρήγορα θ αντιδράσεις. Εχεις κολλήσει με την ταχύτητα. Ναι σε κάποιον απαίδευτο του παρέχει αίσθηση ασφάλειας το γεγονός να πηγαίνει σιγά. Ακριβώς επειδή δεν έχει "δουλέψει" καθόλου το κομμάτι "χρόνος αντίδρασης" χρειάζεται τραγικά πολύ περισσότερο χρόνο ν αντιδράσει κι αυτή του την έλλειψη την καλύπτει πηγαίνοντας σιγά= (γι αυτόν περισσότερο χρόνο στην διάθεση του ν' αντιδράσει) και πολύ σωστά πράττει.Αυτό δεν τον κάνει πιό ασφαλή και σίγουρα όχι πιό γρήγορο στην όποια αντίδραση του. Μακάρι κάποια στιγμή να βρεθούμε απο κοντά να συνεχίσουμε την όμορφη αυτή συζήτηση. Ο γραπτός λόγος φορές ασθενεί εναντι του προφορικού. Αν ο Παναγιώτης (Π.Γ.Α) ανέβει Σέρρες στο TD ελπίζω ν΄ανέβεις και συ μαζί του ανεξάρτητα απ το αν θα μπείς μέσα (στην πίστα) ή όχι να γνωριστούμε κι απο κοντά.(Αν έχω καταλάβει σωστά ότι γνωρίζεστε). Τροποποιήθηκε Μάρτιος 8 , 2007 από τον rama Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
GFiotakis 11 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 8 , 2007 Ο φιλος rama εχει σχεδον σε ολα δικιο … Εχουμε δωσει παρα πολυ βαρος στην ταχυτητα και οχι στην ασφαλη οδηγηση … ασφαλη οδηγηση δεν σημαινει παω αργα …αλλα ουτε και παω γρηγορα ….Ειναι και τα δυο συν ενα σωρο αλλα πραγματα ..οπως αναφερει αρκετα ο φιλος μας οπως και αλλοι εχουν αναφερει ….δεν θελω να σταθω εκει αλλα στο οτι Τα περισσοτερα ατυχηματα και κυριως τα θανατηφορα γινονται μεσα στην πολη οπου οι ταχυτητες ειναι σχετικα μικρες και συνηθως οχι υπαιτια για το ατυχημα …..Αλλα και σε επαρχιακους δρομους με στροφες ….οπου και το ατυχημα που ηταν η αφορμη για αυτο το τοπικ…. Εκει ειναι ενα θεμα η ταχυτητα ….Και αυτο γιατι πολοι μοτοσικλετιστες μετατρεπουν το δημοσιο δρομο σε πιστα και ειναι λογικο και επομενο εφοσον μεσα στην πιστα υπαρχουν πτωσεις ποσο μαλλον σε δημοσιο δρομο….Ετσι λοιπον αυξανουμε το παραγοντα σοβαρο ατυχημα ….χωρις αυτο να ειναι και δεδομενο οτι θα γινει ….. αυτο ομως φιλε rama δεν απενοχοποιει και την μεγαλη ταχυτητα Απλα πιστευω πως η αληθεια ειναι καπου εκει στην μεση …συναρτηση ολων των παραγοντων …..Και το θεμα ειναι να αφαιρουμαι οσο μπορουμε τους παραγοντες που συμβαλουν στο να γινει ενα ατυχημα …χωρις να ριχνουμε το βαρος μονοπαντα σε ενα θεμα οπως η ταχυτητα η το κρανος η το δρομο κλπ κλπ ….ολα μαζι κατι αλλαζουν προς το καλυτερο. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
μάθο... 10.136 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 8 , 2007 Εχεις κολλήσει με την ταχύτητα. Γιαυτο πηρα VFR... :) Αλλά περα απο την πλακα...ΟΧΙ δεν εχω τετοιο κολλημα...Ρωταω-απανταω και περιμενω το ιδιο και απο πολλους...για να ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ...ΟΛΟΙ ΟΜΩΣ... Αν ο Παναγιώτης (Π.Γ.Α) ανέβει Σέρρες στο TD ελπίζω ν΄ανέβεις και συ μαζί του ανεξάρτητα απ το αν θα μπείς μέσα (στην πίστα) ή όχι να γνωριστούμε κι απο κοντά.(Αν έχω καταλάβει σωστά ότι γνωρίζεστε). Ξερεις τον Μπατζανακο... ΠΟΙΟΣ ΕΙΣΑΙ;... Ο φιλος rama εχει σχεδον σε ολα δικιο … Εχουμε δωσει παρα πολυ βαρος στην ταχυτητα και οχι στην ασφαλη οδηγηση … Ποιος ηρθε;...Εσυ τωρα ΤΙ ΛΕΣ;Ποιος εχει κολλησει ΜΟΝΟ με την ταχυτητα;...και ΟΧΙ ΜΕ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΗ ΟΔΗΓΗΣΗ;...Ειπε κανεις το αντιθετο;;; Αν η κουβεντα συνεχιστει ΕΠΙ ΣΩΣΤΗΣ ΒΑΣΗΣ ΚΑΙ ΑΠΟΨΕΩΝ....ισως καταληξουμε καποια στιγμη οτι "παρα πολλοι που ΝΟΜΙΖΟΥΝ οτι "το εχουν" δεν θα μαθουν ποτέ οτι ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ "δεν το εχουν"... :/ ......................................................... Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
TC-drift 3.473 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 8 , 2007 Ευκολα λες το "μαγκια του", αλλα απο κατω λες οτι αποφασησες οτι δεν θες να πεθανεις, και πολυ καλα κανεις, το ενδεχομενο οτι μπορει να παθεις και εσυ κατι ασχημο απο την "μαγκια του" το σκεφτεσαι; ενω εσυ πηγαινεις συντηριτικα; Και πως θα παρεις μετρα για κατι τετοιο; Βαγγελη δε τα λεω σε προσωπικο επιπεδο αλλα σαν εικονα αυτων των προβληματων, και εγω τα ιδια με εσενα εχω αποφασισει αλλα αυτες ειναι οι σκεψεις μου καθε φορα που βγαινω στους δρομους. Τί να τον κάνω Θάνο, φιλαράκι, άμα ο άλλος είναι τρόμπας? Δυστυχώς ξέρεις κι εσύ πως περιτριγυριζόμαστε απο πολλούς που στα @@ τους τα γράφουν και δυστυχώς τι να κάνεις, να πλακώνεσαι κάθε μέρα στο ξύλο?? Το μόνο που μπορείς να κάνεις είναι να προσέχεις να μην πέσεις μόνος σου και να οδηγείς και αμυντικά ωστε να μυρίζεσαι την μαλακία που πάει να κάνει ο άλλος Προχτές έγινε μια σφήνα μπροστά, τσαρούχωσαν τα φρένα, εγώ πρόλαβα σταμάτησα, ένα Scooterάκι απο πίσω δεν κράταγε απόσταση και έπεσε πάνω μου. Άντε βγάλε άκρη.. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
TC-drift 3.473 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 8 , 2007 "ΑΡΑ οσο πιο σιγα παω τοσο πιο γρηγορα θα αντιδρασω...ε;... " ΟΧΙ Οσο πιό σωστά οδηγείς όσο πιό καλά εκπαιδευμένος είσαι όσο πιό πολύ έχεις "δουλέψει" τον χρόνο αντίδρασης σου τόσο-τότε πιό γρήγορα θ αντιδράσεις. Εχεις κολλήσει με την ταχύτητα. Ναι σε κάποιον απαίδευτο του παρέχει αίσθηση ασφάλειας το γεγονός να πηγαίνει σιγά. Ακριβώς επειδή δεν έχει "δουλέψει" καθόλου το κομμάτι "χρόνος αντίδρασης" χρειάζεται τραγικά πολύ περισσότερο χρόνο ν αντιδράσει κι αυτή του την έλλειψη την καλύπτει πηγαίνοντας σιγά= (γι αυτόν περισσότερο χρόνο στην διάθεση του ν' αντιδράσει) και πολύ σωστά πράττει.Αυτό δεν τον κάνει πιό ασφαλή και σίγουρα όχι πιό γρήγορο στην όποια αντίδραση του. Μακάρι κάποια στιγμή να βρεθούμε απο κοντά να συνεχίσουμε την όμορφη αυτή συζήτηση. Ο γραπτός λόγος φορές ασθενεί εναντι του προφορικού. Αν ο Παναγιώτης (Π.Γ.Α) ανέβει Σέρρες στο TD ελπίζω ν΄ανέβεις και συ μαζί του ανεξάρτητα απ το αν θα μπείς μέσα (στην πίστα) ή όχι να γνωριστούμε κι απο κοντά.(Αν έχω καταλάβει σωστά ότι γνωρίζεστε). Εγώ πάντως θα συμφωνήσω μαζί σου πώς η ταχύτητα δεν είναι αυτή που προκαλεί συνήθως τα ατυχήματα, ένας έμπειρος και ικανός οδηγός μπορεί να πηγαίνει παντού πιο γρήγορα απο έναν άσχετο οδηγό με την 10πλάσια ασφάλεια και πολύ συχνά το έχω δει και απο τον εαυτό μου αναγκάζομαι και τρέχω για να νοιώθω πιο ασφαλής (για να ξεφεύγω απο μπούγια που δημιουργούν αμάξια κυρίως σε περιαστικές διαδρομές) Π.Χ είσαι 100m πριν την στροφή σε δρόμο με διαχωριστική και μπροστά σου ένας τύπος που σε πάει καροτσάκι Τί κάνεις?? Τον προσπερνάς και αναγκάζεσαι να μπεις αρκετά σβέλτα στην στροφή ή κάθεσαι απο πίσω και τρως στην μούρη ότι περίεργο μπορεί να συμβεί: άτσαλα φρένα, λάθος γραμμές, ένας γλήγορος να ρθει να προσπεράσει και τους 2 σας και να σε ρίξει σε κάνα χαντάκι?? Εγώ κάνω το πρώτο και ξεμπερδεύω πάντως.. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
GFiotakis 11 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 8 , 2007 Ποιος ηρθε;...Εσυ τωρα ΤΙ ΛΕΣ;Ποιος εχει κολλησει ΜΟΝΟ με την ταχυτητα;...και ΟΧΙ ΜΕ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΗ ΟΔΗΓΗΣΗ;...Ειπε κανεις το αντιθετο;;; Αν η κουβεντα συνεχιστει ΕΠΙ ΣΩΣΤΗΣ ΒΑΣΗΣ ΚΑΙ ΑΠΟΨΕΩΝ....ισως καταληξουμε καποια στιγμη οτι "παρα πολλοι που ΝΟΜΙΖΟΥΝ οτι "το εχουν" δεν θα μαθουν ποτέ οτι ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ "δεν το εχουν"... :/ ......................................................... Ξεκολα ρε δεν ειπα για κανεναν ειδικα ....γενικα μηλησα και δεν ειπα την λεξη "κολησε" :P γενικα μηλησα :) Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
GFiotakis 11 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 8 , 2007 Π.Χ είσαι 100m πριν την στροφή σε δρόμο με διαχωριστική και μπροστά σου ένας τύπος που σε πάει καροτσάκι Τί κάνεις?? Τον προσπερνάς και αναγκάζεσαι να μπεις αρκετά σβέλτα στην στροφή ή κάθεσαι απο πίσω και τρως στην μούρη ότι περίεργο μπορεί να συμβεί: άτσαλα φρένα, λάθος γραμμές, ένας γλήγορος να ρθει να προσπεράσει και τους 2 σας και να σε ρίξει σε κάνα χαντάκι?? Εγώ κάνω το πρώτο και ξεμπερδεύω πάντως.. Αυτο που περιγραφεις φιλε TC-drift ειναι μαλλον επικινδυνη οδηγηση και βιασυνη χωρις λογο.... 100 μετρα ???? περνανε σε δευτερολεπτα και προσπερνας σε ευθεια με μεγαλυτερη ασφαλεια ....τα υπολοιπα νομιζω πως ειναι για τους "γρηγορους" χωρις ουσια. :) Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Θάνος 157 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 8 , 2007 Τί να τον κάνω Θάνο, φιλαράκι, άμα ο άλλος είναι τρόμπας? Δυστυχώς ξέρεις κι εσύ πως περιτριγυριζόμαστε απο πολλούς που στα @@ τους τα γράφουν και δυστυχώς τι να κάνεις, να πλακώνεσαι κάθε μέρα στο ξύλο?? Το μόνο που μπορείς να κάνεις είναι να προσέχεις να μην πέσεις μόνος σου και να οδηγείς και αμυντικά ωστε να μυρίζεσαι την μαλακία που πάει να κάνει ο άλλος Προχτές έγινε μια σφήνα μπροστά, τσαρούχωσαν τα φρένα, εγώ πρόλαβα σταμάτησα, ένα Scooterάκι απο πίσω δεν κράταγε απόσταση και έπεσε πάνω μου. Άντε βγάλε άκρη.. Δυστιχως ετσι ειναι φιλε μου, γι αυτο σε αυτο το σημειο θελω να πω οτι τελικα ειναι και σε μεγαλο ποσοστο θεμα ΤΥΧΗΣ. Για το περιστατικο που αναφερεις ελπιζω να ειναι ολα καλα και η μοτο σου να μην επαθε κατι σοβαρο, οπως και εσυ βεβαια. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
PolTuv 1 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 8 , 2007 Παιδιά χαίρομαι που κάποιος το έθιξε και πάλι το θέμα αυτό. Στο παρελθόν έχω ξανααναφερθεί σε αυτό το ζήτημα και ήθελα πάλι τώρα να κάνω ένα Post αλλά με προλάβατε. Ο λόγος είναι ότι από τότε που μπήκε ο Μάρτης και ουσιαστικά καλοκαίριασε, κάτι πάθανε ΟΛΟΙ (μηχανόβιοι, αμαξάτοι ΚΑΙ πεζοί) και πάνε σα ΜΑΛΑΚΕΣ. Εδώ και 1 βδομάδα βλέπω ΣΥΝΕΧΕΙΑ τα ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ στο δρόμο. αλλά ΣΥΝΕΧΕΙΑ σε βαθμό που μου 'χει φύγει τελείως το σκατό! Πεζοί διασχίζουν λεωφόρους χωρίς να κοιτάνε ΚΑΝ. Κωλοφτιαγμένα καρυδότσουφλα κωλάμαξα την έχουν δει Schumacher αλλά και μηχανόβιοι νομίζουν πως δεν τους πιάνει τίποτα. Ειδικά οι παπιόζοι το ΄χετε χάσει τελείως!!! Εγώ προσωπικά έχω ΧΤ 550, DT 125 και παπί MAX 100 και τα οδηγώ όλα σχεδόν κάθε μέρα. Το αποκορύφωμα ήταν χθες το βραδυ 2 η ώρα στη διασταύρωση Κηφισίας και Αλεξάνδρας. Πλησιάζοντας από Αλεξάνδρας και θέλοντας να κάνω αριστερά για Κηφισίας, βλέπω 2 αμάξια και σταματημένα και καμμιά 10αριά άτομα μαζεμένα. Όταν έφτασα αρκετά κοντά είδα τι είχε παίξει. Δεν έχω ξαναδεί τέτοιο πράμα και μου 'φυγε η μαγκιά. Ένα ΧΤ 600 motard σαραβαλιασμένο και δίπλα ένας τυπάς ακίνητος (ΜΑΛΛΟΝ ΝΕΚΡΟΣ). Το δεξί του χέρι έλειπε από τον αγκώνα και κάτω, το δεξί του πόδι δε θέλω καν να ξέρω τι είχε πάθει και ο τυπάς δεν είχε κράνος.... Η φάτσα του έξυσε στην άσφαλτο.... Έμεινα μαλάκας.... μούδιασα μου ανακατεύτηκε το στομάχι... Οι τυπάδες που είχαν μαζευτεί είχαν πάθει σοκ και φώναζαν "ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΡΧΕΤΑΙ ΤΟ ΑΣΘΕΝΟΦΟΡΟ?!?!!?!?!" Είχε μόλις γίνει το σκηνικό... Δεν χέρω τι έγινε αλλα όπως το είδα, ο τυπάς πήγε να φύγει με πράσινο και τον κούρεψε κάποιο αμάξι που ερχόταν πλακωμένο και πέρασε με κόκκινο... Ήταν ΠΡΟΦΑΝΩΣ στούκα και όχι τούμπα αλλα δεν είδα άλλο τρακαρισμένο αμάξι ή μηχανή εκεί.... Όπως το 'δα παιδιά του την έσκασε και έφυγε ο μάγκας.... Λυπήθηκα πραγματικά και δεν μπορούσα να κοιμηθώ για τον άτυχο αναβάτη.... Δεν ξέρω τι άλλο να πω... Τα συμπεράσματα δικά σας..... ΠΡΟΣΟΧΗ ΠΑΙΔΙΑ ΠΡΟΣΟΧΗ!!!!!!!! δεν είναι καθόλου αστεία αυτα!!!!!! Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Carlos 68 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 8 , 2007 Π.Χ είσαι 100m πριν την στροφή σε δρόμο με διαχωριστική και μπροστά σου ένας τύπος που σε πάει καροτσάκι Τί κάνεις?? Τον προσπερνάς και αναγκάζεσαι να μπεις αρκετά σβέλτα στην στροφή ή κάθεσαι απο πίσω και τρως στην μούρη ότι περίεργο μπορεί να συμβεί: άτσαλα φρένα, λάθος γραμμές, ένας γλήγορος να ρθει να προσπεράσει και τους 2 σας και να σε ρίξει σε κάνα χαντάκι?? Εγώ κάνω το πρώτο και ξεμπερδεύω πάντως.. Φανταζομαι εννοείς διπλη διαχωριστική . Δηλαδη παραβιαζεις τη διπλη γραμμη λιγο πριν τη στροφή? Και ποιος σου λέει ότι αυτό που θα συναντησεις αφου τον προσπερασεις θα ειναι λιγότερο επικινδυνο από το να καθησεις από πίσω του ? Το προσπερασμα σε αυτό το σημειο ειναι πιο ελεγχομενο από το να περιμενεις να περασεις τη στροφή και μετα να προσπερασεις ? Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
BUSA MAKIS 0 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 8 , 2007 Φανταζομαι εννοείς διπλη διαχωριστική . Δηλαδη παραβιαζεις τη διπλη γραμμη λιγο πριν τη στροφή? Και ποιος σου λέει ότι αυτό που θα συναντησεις αφου τον προσπερασεις θα ειναι λιγότερο επικινδυνο από το να καθησεις από πίσω του ? Το προσπερασμα σε αυτό το σημειο ειναι πιο ελεγχομενο από το να περιμενεις να περασεις τη στροφή και μετα να προσπερασεις ? Κωστα, Το να μπεις αρκετα σβελτα στην στρωφη μπορει να σημαινει οτι υπαρχει περιπτωση λογω της μεγαλης ταχυτητας που θα εχεις να χρειαστει να την κοψεις κι αυτο θεωρω οτι ειναι πιο επικίνδυνο απο το να κανεις λιγο υπομονη και μετα να τον περασεις με ασφαλεια. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες