Jump to content
MihalisNavara

Παντελόνι αδιάβροχο macna jumper

Recommended Posts

Το παντελονι αυτο, ειναι παντελονι μηχανης. Φοριεται μονο του.

Σκοπος του ειναι (οπως και το μπουφαν μηχανης) να σε προστατευσουν απο την πτωση, και τις καιρικες συνθηκες. Εχει προστασιες στα γονατα, ειναι αρκετα ζεστο, το συγκεκριμενο -λεει πως- ειναι και αδιαβροχο.

Για τι χρηση το θες; 

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες

Το παντελονι αυτο, ειναι παντελονι μηχανης. Φοριεται μονο του.

Σκοπος του ειναι (οπως και το μπουφαν μηχανης) να σε προστατευσουν απο την πτωση, και τις καιρικες συνθηκες. Εχει προστασιες στα γονατα, ειναι αρκετα ζεστο, το συγκεκριμενο -λεει πως- ειναι και αδιαβροχο.

Για τι χρηση το θες; 

Βρήκα ένα βιντεάκι και προλίγο πρόσεξα πως η κοπέλα το λέει "overpants". Λέει επίσης πως ο λεβέντης το φοράει πάνω από το κανονικό του τζιν και πως ούτε καν φαίνεται αυτό. Άρα, θα έλεγα, χωρίς να είμαι σίγουρος, πως φοριέται πάνω από το παντελόνι, όπως ακριβώς και το μπουφάν.

Έχει προστασίες, μόνο που εμένα μου έρχονται στα καλάμια, πρέπει να τις προσαρμόσω... :laugh:

Η χρήση που το θέλω είναι για να μην τρέμει η ψυχούλα μου μήπως πιάσει βροχή, ειδικά στα ταξίδια. Αν και δε βρέχεσαι υπό φυσιολογικές συνθήκες (μόνο ό,τι στάζει από το κράνος), αυτό δεν ισχύει αν βρέχει πολύ έντονα ή αν κινείσαι με χαμηλές ταχύτητες. Οπότε αν ταξιδεύω και συναντήσω κατακλυσμό, να μην αρχίσω να ψάχνω στέγη...

Ευχαριστώ για την απάντηση... :thumbsup1:

Τροποποιήθηκε από τον MihalisNavara

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Οι προστασιες πρεπει να ειναι στα καλαμια (στο πανω μερος τους) μονο αν εισια ορθιος. Οταν καθεσαι στην μοτοσικλετα, με τα γονατα να σχιματιζουν οξεια γονεια (οχι στο σκουτερ σου) πρεπει να ειναι στα γονατα σου. 

Αν απλα το θες για την βροχη, καλυτερα θα ηταν να επαιρνες ενα απλο αδιαβροχο παντελονι, που και πιο αδιαβροχο θα ηταν, και πιο βολικο/γρηγορο στο βαλε βγαλε οταν φορας παντελονι. 

Σε καθε περιπτωση, η αποψη μου ειναι πως και κανονικο παντελονι μοτοσικλετας να εχεις, και να ειναι πληρως αδιαβροχο, στην βροχη, να φορας πανω κατω αδιαβροχα. Αυτο γιατι α) τις περισσοτερες φορες τα "αδιαβροχα" μπουφαν/παντελονια μοτο, δεν ειναι πληρως αδιαβροχα, β) πολλα εχουν εσωτερικα την αδιαβροχη επενδυση/μεμβρανη οποτε ποτιζουν και βαραινουν γ) λερωνεις ενα πανακριβο(πολλες φορες) μπουφαν/παντελονι.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Σε ευχαριστώ, τα περισσότερα δεν τα γνώριζα...

Οταν καθεσαι στην μοτοσικλετα, με τα γονατα να σχιματιζουν οξεια γονεια (οχι στο σκουτερ σου) πρεπει να ειναι στα γονατα σου. 

Πληροφοριακά: Το σκούτερ μου επιτρέπει να έχει ο οδηγός τα πόδια του σε 3 θέσεις:

1) Δημόσιος υπάλληλος

PiaggioXevo250test1.jpg

2) Η πιο κοινή θέση Piaggio+XEVO+400cc+scooters.jpg

3) (Δε βρήκα φωτογραφία, αλλά μπορείς να καταλάβεις από την προηγούμενη.) Τα πόδια τέρμα πίσω στο μαρσπιέ. Το "εξόγκωμα" εφαρμόζει στο τακούνι. Χρησιμεύει στις υψηλές ταχύτητες, υπό την προϋπόθεση ότι δεν έχεις συνεπιβάτη. Στην τρίτη περίπτωση τα γόνατα έχουν οξεία γωνία, είναι η θέση που έχω συνήθως όταν ταξιδεύω με υψηλές ταχύτητες... 

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Το παντελόνι αυτό το χρησιμοποιω εδω και 4 περιπου χρονια

Πωλείται όντως σαν overpants και θα σου πω τί ισχύει

Το καλοκαίρι εννοείται πως το φοράς μονο του, όμως, για κοντινές αποστάσεις όμως δεν ενδείκνυται, θα σκάσεις απ τη ζέστη

Το χειμώνα ΔΕΝ επαρκεί για να σε καλύψει απ το κρύο μονο του. Ομως, με ένα ισοθερμικό κολαν από μέσα ταξιδεύεις άνετα σε θερμοκρασίες μέχρι και 7 πρίπου βαθμούς.

Τώρα αν τα πράγματα είναι πιο κρύα (μπρρρρ) μπορείς να το φορέσεις και πάνω από παντελόνι. Ενα παραδειγμα θα σου πω, το Δεκέμβριο έκανα διαδρομή 140 km σερί, κατα τις πρωινές ώρες (8μιση κ μετά) φορώντας το Jumper, απο κατω παντελονάκι και από μεσα ισοθερμικό. Αρχοντας. Αρα και το χειμωνα τη βγάζεις καθαρή διοτι θεωρειται πως αν δε βάλεις 2-3 layers την εκατσες τη βαρκα.

Τώρα όσον αφορα την αδιαβροχοποιηση εχει επικαλυψη raintex. Εγω σου συνιστω καλύτερα να έχεις ενα σετ κλασσικα αδιαβροχα μαζι σου. Στη πολυ βροχη θα έχεις θεμα σιγουρα. Αν είναι για μια χαλαρή βροχή/πέρασμα για λιγη ώρα από βροχή κλπ που σ'επιασε στο δρομο, νταξ, θα τη κρατησει.

Το εξωτερικο του ειναι ενα μίγμα polyester/polyamide/polyurethane σε ποσοστα 78/19/3 τοις εκατό αναλογα

Η εσωτερικη του επένδυση ειναι polyester/polyamide σε ποσοστο 70/30 τοις εκατό ανάλογα.

Εχει προστασιες για τα γονατα που τις ρυθμιζεις καθ'υψος εσωτερικα με velcro

ελπίζω να διαφώτισα λιγο:laugh:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Το παντελόνι αυτό το χρησιμοποιω εδω και 4 περιπου χρονια

Πωλείται όντως σαν overpants και θα σου πω τί ισχύει

Το καλοκαίρι εννοείται πως το φοράς μονο του, όμως, για κοντινές αποστάσεις όμως δεν ενδείκνυται, θα σκάσεις απ τη ζέστη

Το χειμώνα ΔΕΝ επαρκεί για να σε καλύψει απ το κρύο μονο του. Ομως, με ένα ισοθερμικό κολαν από μέσα ταξιδεύεις άνετα σε θερμοκρασίες μέχρι και 7 πρίπου βαθμούς.

Τώρα αν τα πράγματα είναι πιο κρύα (μπρρρρ) μπορείς να το φορέσεις και πάνω από παντελόνι. Ενα παραδειγμα θα σου πω, το Δεκέμβριο έκανα διαδρομή 140 km σερί, κατα τις πρωινές ώρες (8μιση κ μετά) φορώντας το Jumper, απο κατω παντελονάκι και από μεσα ισοθερμικό. Αρχοντας. Αρα και το χειμωνα τη βγάζεις καθαρή διοτι θεωρειται πως αν δε βάλεις 2-3 layers την εκατσες τη βαρκα.

Τώρα όσον αφορα την αδιαβροχοποιηση εχει επικαλυψη raintex. Εγω σου συνιστω καλύτερα να έχεις ενα σετ κλασσικα αδιαβροχα μαζι σου. Στη πολυ βροχη θα έχεις θεμα σιγουρα. Αν είναι για μια χαλαρή βροχή/πέρασμα για λιγη ώρα από βροχή κλπ που σ'επιασε στο δρομο, νταξ, θα τη κρατησει.

Το εξωτερικο του ειναι ενα μίγμα polyester/polyamide/polyurethane σε ποσοστα 78/19/3 τοις εκατό αναλογα

Η εσωτερικη του επένδυση ειναι polyester/polyamide σε ποσοστο 70/30 τοις εκατό ανάλογα.

Εχει προστασιες για τα γονατα που τις ρυθμιζεις καθ'υψος εσωτερικα με velcro

ελπίζω να διαφώτισα λιγο:laugh:

Αυτό λέγεται κανονικό ξεστράβωμα... :thumbsup1: :2funny:

Ευχαριστώ για τη βοήθεια... 

Θα δω, ανάλογα με την εποχή και τις θερμοκρασίες τι θα χρειαστεί να φοράω ή όχι. Δεν περίμενα πάντως πως θα έκανε και για καλοκαίρι...

Για την αδιαβροχοποίηση δε σε αμφισβητώ. Αλλά το καλοκαίρι πήγα βόλτα από Κατερίνη στο Mediterranean στη Σαλονίκη. Πριν ξεκινήσω για γυρισμό, έπιασε βροχή, οπότε έβαλα και το macna alert από πάνω. Το παντελόνι δεν το είχα τότε, με το τζιν ήμουν. Επέστρεψα μέσα από τη Σαλονίκη με ψιχάλα. Μόλις όμως βγήκα στην εθνική οδό, έπιασε κατακλυσμός... Το μηχανάκι πάνω από τα 100 km/h γινόταν τζετ σκι. Μέχρι τα Μάλγαρα γινόταν χαμός. Το alert δεν πήρε ούτε σταγόνα, που δεν το περίμενα. Το τζιν δε βράχηκε σχεδόν καθόλου, γιατί το σκούτερ σε καλύπτει πολύ καλά. Το μόνο βρέξιμο στο τζιν ήταν το νερό που έσταζε από το σαγόνι του κράνους στη σέλα και πιτσιλούσε. 

Το Σεπτέμβρη ξεκίνησα από Μηχανιώνα για Κατερίνη με βροχή, μία δυνάμωνε, μία έκοβε. Πήγα όμως από περιφερειακό. Μόνο στα φανάρια βρεχόμουν, γιατί χάνεις την κάλυψη.

Τον Οκτώβρη ξεκίνησα με βροχή από Κατερίνη για Καβάλα. Στο μεγαλύτερο μέρος της διαδρομής έβρεχε. Καβάλα έφτασα στεγνός.

Και στις 3 περιπτώσεις, όταν έλεγα στον προορισμό ότι ταξίδευα με βροχή, με κοιτούσαν σαν να τους είπα ότι έκανα όλο το ταξίδι σούζα. Μέχρι που τους έδειχνα ότι το κράνος ήταν βραγμένο. Άρα, σκέφτομαι πως εφόσον ούτε το τζιν δε βρεχόταν, δε θα βρέχεται ούτε το macna. Και επίσης, αφού με τις συνθήκες που ταξίδευα δεν πήρε νερό το alert, δε θα πάρει και το jumper. Αχ αυτά τα σκούτερ... :wub:

Τώρα μένει να βρω πώς ρυθμίζουν οι προστασίες...

Τα φερμουάρ που έχει από τους αστράγαλους ως το γόνατο περίπου, σε τι χρησιμεύουν;;;

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Τα φερμουάρ είναι απ τον αστράγαλο μέχρι το μέσο της γαμπας περίπου. Ανοίγουν τόσο ώστε να μπαίνει κ να βγαίνει το παντελόνι ακόμη κ αν φοράς ένα χαμηλό μποτάκια μηχανής. Όταν είναι ανοιχτά δλδ να φανταστεί ότι είναι σ παντελόνι "καμπάνα". Κλείνοντας τα φερμουάρ διπλώνεται και συγκρατείται με Velcro οπότε αγκαλιάζει τη μπότα σου αποτρέποντας είσοδο αέρα κ κρύου.

Το alert που λες το έχω κ εγώ και κάπου είχα γράψει στο φόρουμ και γι αυτό. Το οποίο φυσικά είναι αδιάβροχο οπότε οκ.

Βασικά δε πολύ κατάλαβα αν το έχεις το παντελόνι ή αν προτίθεται να το πάρεις νομίζω όμως ότι είναι αξιοπρεπέστατη λύση για όλες τις εποχές στη χώρα μας.

By the way βλέπω Κατερίνη είσαι από εκεί ή για βολτες? Διοτι εργαζομαι εκεί κοντα και αν ανοίξει ο καιρός θα ξαναμπεί ή μηχανή στην ημερήσια διαταξη:laugh:

Τροποποιήθηκε από τον Nikolas72

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Τα φερμουάρ είναι απ τον αστράγαλο μέχρι το μέσο της γαμπας περίπου. Ανοίγουν τόσο ώστε να μπαίνει κ να βγαίνει το παντελόνι ακόμη κ αν φοράς ένα χαμηλό μποτάκια μηχανής. Όταν είναι ανοιχτά δλδ να φανταστεί ότι είναι σ παντελόνι "καμπάνα". Κλείνοντας τα φερμουάρ διπλώνεται και συγκρατείται με Velcro οπότε αγκαλιάζει τη μπότα σου αποτρέποντας είσοδο αέρα κ κρύου.

Το alert που λες το έχω κ εγώ και κάπου είχα γράψει στο φόρουμ και γι αυτό. Το οποίο φυσικά είναι αδιάβροχο οπότε οκ.

Βασικά δε πολύ κατάλαβα αν το έχεις το παντελόνι ή αν προτίθεται να το πάρεις νομίζω όμως ότι είναι αξιοπρεπέστατη λύση για όλες τις εποχές στη χώρα μας.

By the way βλέπω Κατερίνη είσαι από εκεί ή για βολτες? Διοτι εργαζομαι εκεί κοντα και αν ανοίξει ο καιρός θα ξαναμπεί ή μηχανή στην ημερήσια διαταξη:laugh:

Το έχω το παντελόνι, εδώ και λίγες μέρες. Πάνω στην ώρα ήρθε, γιατί ο καιρός έγινε :shit: και παγώνεις στα 10 μέτρα δρόμο... Πολύ καλές εντυπώσεις έχω προς το παρόν, ρύθμισα και τα προστατευτικά στα γόνατα...

Από Κατερίνη είμαι και το καλοκαίρι το πήρα το μηχανάκι εκεί. Τότε το χάρηκα, εδώ στη Χίο βασανίζεται και δε μπορείς να το εκμεταλλευτείς 100%...

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Και εγώ το έχω 2 χρόνια, Αθήνα, στα πολλά κρύα, εθνική για 20 λεπτά έχει κρατήσει χαρακτήρα. :P

Μια φορά έφαγα μια μπόρα υπερ-δυνατή, και ήμουν στεγνός από μέσα. Το μόνο κακό του ότι θέλει άπλωμα και στάζει. Για αυτό και πήρα κλασικό αδιάβροχο, νάυλον, γιατί στη δουλειά δεν λέει να βάζω μπουγάδα στο γραφειο :mB_kalo_e:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Και εγώ το έχω 2 χρόνια, Αθήνα, στα πολλά κρύα, εθνική για 20 λεπτά έχει κρατήσει χαρακτήρα. :P

Μια φορά έφαγα μια μπόρα υπερ-δυνατή, και ήμουν στεγνός από μέσα. Το μόνο κακό του ότι θέλει άπλωμα και στάζει. Για αυτό και πήρα κλασικό αδιάβροχο, νάυλον, γιατί στη δουλειά δεν λέει να βάζω μπουγάδα στο γραφειο :mB_kalo_e:

:2funny:

dsc00085-1.jpg

Χαχαχαχα!!! Κάπως έτσι φαντάζομαι...

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα