Jump to content
A7XBilly

VOZZ! Ένα νέο μη συμβατικό κράνος!!

Recommended Posts

Για ριξτε μια ματια στο βιντεο, θα σας φανει αρκετα ενδιαφερον!

Στα + του λογο σχεδιασμου, ειναι η γρήγορη εφαρμογη, ο λιγοτερος θορυβος και κουνηματα του κρανους, οι λιγοτεροι τραυματισμοι στην κλειδα λογο οτι το τελείωμα του κρανους γυρναει αρκετα προς στα μεσα, και φυσικα σε περιπτωση ατυχηματος μπορει να αφαιρεθεί μονο το μπροστινο κομματι του κρανους ευκολα, χωρις να πρεπει να τραβηξουν το κρανος απο το κεφαλι του αναβατη!

Τροποποιήθηκε από τον A7XBilly

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες

Μ' αρέσει σαν ιδέα και θεωρώ ευρηματικό το σχεδιασμό του κλεισίματος.Σε σφίγγει όσο πρέπει όταν το φοράς και δεν πονάει τα αυτιά όταν το βγάζεις.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

ΟΚ λοιπόν. Δεν θα μιλήσω για τα καλά, επειδή μας τα παρουσιάζει ο συμπαθής κύριος.

Εάν είναι όπως τα λέει, γαμώ και μέσα.

Οι προβληματισμοί μου προς το παρόν.

α) Μεντεσές, = πιθανό σημείο αστοχίας

β) Κλιπς = δεύτερο πιθανό σημείο αστοχίας

γ) Σύστημα αφαίρεσης μετά από ενδεχόμενο τραυματισμό. Υπερ-πολύπλοκο, δεν θα έχει κανείς ιδέα τι και πως να το κάνει, και παίρνει ώρα και θέλει κατσαβίδι εάν δεν κάνω λάθος. Από την άλλη όμως, λίγες φαντάζομαι είναι οι περιπτώσεις που χρειάζεσαι να σου βγάλουν το κράνος ΑΜΕΣΩΣ κάποιοι άσχετοι οι οποίοι και με τα τωρινά πάλι τραυματισμό θα προκαλέσουν.

δ) Πολύ εύκολα δεν έκαναν release τα κουμπιά όταν πήγε να το βγάλει? Οκ αυτό μάλλον είναι δικό μου κόλλημα και όχι σοβαρή ανησυχία, θα το σκέφτηκαν.

Edit: 

ΠΛΗΝ: Στην εταιρία δεν βλέπω έναν να λέει για μοοτσυκλέτες ή να είναι μοτοσυκλετιστής και άρχισαν από  εφαρμογές για άλλα σπορ

ΥΠΕΡ-ΣΥΝ: Λέει έχει certification DOT (USA), ECE (Europe) και για NZ/AUS. Τρελό, ψήθηκα.

Τροποποιήθηκε από τον Le Flwr

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Σαν ιδέα πολύ καλή.

Αλλά εστίασα και εγώ στα σημεία που λέει ο Ιάσονας.

Ειδικά όταν το έβαλε/έβγαλε μου φάνηκε απελπιστικά εύκολο το πως άνοιξε.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Το κρανος ανοιγει ακριβως στο σημειο που βαζω την GoPro. Αποτυχια.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Σιγουρα καποια ασφαλεια θα είχε ανοιχτη, δεν νομίζω οτι μπαινοβγαίνει τοσο ευκολα.

Πολυ καλο φαίνεται.

Να δουμε και την τιμή του βεβαιως βεβαίως.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Ελπίζω να έχουν προβλέψει για καλό αερισμό, εφαρμόζει τόσο καλά στο λαιμό που θα θολώνει σίγουρα πιο εύκολα από ένα συμβατικό, θα είναι κρίμα να πρέπει να έχεις τη ζελατίνα λίγο ανοιχτή μόνιμα.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Έτσι, να βγάλουν και ολοκληρωμένο σετ προστασίας αλα Power Armour να είμαστε γαμάτοι.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

VOZZ Helmets They will be available in the US and Canada in April 2016. Price is AUD 888.

650-700€ δηλαδής...!!!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Μου φαίνεται ότι σχεδόν είναι ένα modular που μπαίνει "ανάποδα" και με τα αντίστοιχα μειονεκτήματα. Ίσως να κερδίζει σε ασφάλεια με μικρότερη ευκολία/ευελιξία.

Ωραία ιδέα πάντως, θα ήθελα να δω δοκιμές σε σχέση με τα full face, πάντως έχω τις ίδιες αμφιβολίες με τον Le Flwr.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

για το νερο εχει λαστιχο το σημειο γυρο γυρο οποτε δεν θα μπαζει!

οσο για το ποσο ευκολα μπαινει και βγανει, ρε παιδια εχει 2 σκανδαλες αριστερα και δεξια, τραβωντας και τις 2 απασφαλιζει το κρανος! μετα λογικο ειναι να βγει τσουπ ευκολα αφου γινεται πορτακι! οταν ομως ειναι κλειστο το κρανος θα ειναι πιστευω τελεια εφαρμοζόμενο  στο κεφαλι!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Μεγάλο μείον η σχεδίαση των αεραγωγών...

Ο επάνω είναι σαν τα μάτια του spiderman και ο κάτω σαν το μουστάκι του Πουαρώ.:crazy:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Δεν με πείθει, μα καθόλου όμως!! Εδώ κοιτάνε πως να κάνουν μικρότερους και πιο ψηλά τοποθετημένους τους αεραγωγούς μπροστά στο κράνος (η Arai δεν βάζει καθόλου κιόλας) για να μην αδυνατίζουν το υλικό, και σε αυτό όλο το πίσω μέρος είναι ξεχωριστό από το κέλυφος και συνδέεται σε 4 σημεία!! Δηλαδή σε μία πτώση και κρούση με τις δυνάμεις που αναπτύσσονται αυτό το μέρος θα μείνει στη θέση του??!

Μετά το ότι δεν έχει λουράκι, άλλο σημαντικό σημείο. Έχουμε δει να κόβονται λουράκια σε πτώσεις και να αποκολλούνται από το σημείο που είναι πιασμένα στο κέλυφος, και θα πιστέψω ότι αυτό εδώ σε μία καλή πτώση θα παραμείνει στο κεφάλι του αναβάτη??!

Μετά για την επείγουσα αφαίρεση του κράνους, θα κάτσει ο διασώστης να σκανάρει το QR code με το smartphone (να έχει και internet στο σημείο) για να δει τις οδηγίες για το πως θα βγάλει το κράνος? Και θα πρέπει να έχει μαζί και κατσαβίδι για να ξεβιδώσει τις 2 βίδες?! Τι λέμε τώρα!

Τροποποιήθηκε από τον blueninja

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Δεν χρειάζεσαι internet για να διαβάσεις qrcode πάντως.

Τροποποιήθηκε από τον agamoi-thytai

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Δεν χρειάζεσαι internet για να διαβάσεις qrcode πάντως.

Ναι μωρέ..  σύνδεση στο δίκτυο κινητής και δεδομένα εννοώ. Νομίζω χρειάζονται αυτά.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Ναι μωρέ..  σύνδεση στο δίκτυο κινητής και δεδομένα εννοώ. Νομίζω χρειάζονται αυτά.

τίποτα από αυτά.

απλα θες ένα app που να κάνει ανάγνωση.

σχεδον όλα τα κινητά έχουν.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

τίποτα από αυτά.

απλα θες ένα app που να κάνει ανάγνωση.

σχεδον όλα τα κινητά έχουν.

Ναι όπως τα λες είναι.

Αλλά φόρα το εδώ και πες στο εκαβ να το κάνει.

Θα γελάσει και το ασθενοφόρο.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Μια χαρά σύλληψη φαίνεται που είναι απαλλαγμένη από τα προβλήματα των κλασικών... Καλύτερη εφαρμογή στο κεφάλι, είναι πιο κλειστό από κάτω περιορίζοντας τα περισσότερα προβλήματα από τον αέρα, εξαλείφοντας και το λουράκι...

Το θέμα είναι η υλοποίηση. Κράνος που δεν είναι μονοκόμματο μου δημιουργεί μια ανασφάλεια αν και μπορεί να έχω άδικο...

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

πρεπει να το δουμε λιγο ποιο ανοιχτα! δυστυχώς στα κρανη η τεχνολογιες και οι ιδεες ειναι περιορισμενες γιατι οι εταιριες δεν θελουν να ξοδευουν σε project χρηματα για εξελιψη που ισως δεν πιασει!

Παντως θεωρω πως λογο το οτι κλεινει ετσι, ασφαλιζει μεσα το κεφαλι και δεν ανοιγει διοτι οπως (θεωριτικα) και να πεσει ο αναβατης με το κεφαλι καμοια δυναμη δεν ασκειτε στο να ανοιξει ενα κρανος! Θελω να πω δηλαδη πως οταν πεσει ο αναβατης στον δρομο η ασφαλτος θα ασκισει δυναμη προς μια κατεύθυνση και οχι δυο προς αριστερα και δεξια ας πουμε ωστε να ανοιξει το κρανος!

επισεις η ενωση γινεται μετα το μισο το κρανους! σχεδον πισω!

οριστε και η σελιδα της εταιριας!

http://www.vozzhelmets.com/

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα