Jump to content
innova 04

Ελιές.

Recommended Posts

Ξεκίνησα κι εγώ ο άσχετος να μαζεύω σιγά-σιγά.

Εχει αλλη γευση το "δικο σου" λαδι.....

Καλη αρχη.....

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες

Από 4,5 προς 1 έως 5,5 προς 1 ανάλογα τη χρονιά και την περίοδο μαζέματος βγάζουν οι δίκες μας. Ακόμα και 3,5 – 4 προς ένα κάτι λίγες από μια ιδική ιταλική ποικιλία που έχει βάλει ο πατέρας μου.

Βέβαια ακόμα δεν έχουμε ξεκινήσει να μαζεύουμε, από μέσα /τέλει Ιανουαρίου και μετά ωριμάζουν οι δίκες μας

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Ξεκίνησα κι εγώ ο άσχετος να μαζεύω σιγά-σιγά.

Μόλις γύρισα από το ελαιοτριβείο. Οι ελιές μου ( απότιστες - αράντιστες - ακλάδευτες ) έχουν την μεγαλύτερη απόδοση μέχρι στιγμής με ποσοστό 19,8%

Ο αμέσως επόμενος είναι στο 15,5% και όλοι οι άλλοι στο 13%

Σημειώνω πως το ελαιοτριβείο είναι βιολογικό και η μέγιστη θερμοκρασία που ανεβάζει ( αν τα λέω σωστά ) είναι 30 βαθμούς.

Μου είπαν πως αν τις πήγαινα σε συμβατικό ελαιοτριβείο θα έπιανα ίσως και 24 - 25 % αλλά δεν θα είχα την ίδια ποιότητα.

Καθόλου άσχημα για άσχετο , έτσι ?

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

1 προς 4 δηλαδή.

Εξαιρετική απόδοση.

Κάθε δέντρο πόσο φορτωμένο ήταν? Έβγαζε πχ 1 τσουβάλι? Μισό?

Πόσο μεγάλα είναι τα δέντρα? Δηλαδή ποια είναι η δυναμική τους (σε τσουβάλια πάντα)?

Ρωτώ διότι εάν ήταν λίγες οι ελιές σε ένα δέντρο (λόγω έλλειψης νερού, τροφής, και κλαδέματος), τότε είναι φυσιολογικό να θρέφονται παραπάνω και να αποδίδουν εξαιρετικά.

Εάν βέβαια είναι φορτωμένο το δέντρο με 1-2 τσουβάλια ελιές, τότε πραγματικά έχεις χρυσωρυχείο που δεν σου ζητάει μια για έξοδα....

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Κάναμε κι εμείς τη βίζιτα στο λιοτριβειό. Πολυ καλή συγκομιδή, με 16.6%.

Ή 1/6.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

1 προς 4 δηλαδή.   

1 προς 5 που είπε κι ο Χαγιαμπούσας

Εξαιρετική απόδοση.

Έτριβαν τα μάτια τους με τον ατζαμή

Κάθε δέντρο πόσο φορτωμένο ήταν? Έβγαζε πχ 1 τσουβάλι? Μισό?

Είχε δέντρα που είχε 50 ελιές επάνω , είχε και δέντρο που είχε επάνω 100 κιλά και βάλε.

Πόσο μεγάλα είναι τα δέντρα? Δηλαδή ποια είναι η δυναμική τους (σε τσουβάλια πάντα)?

Τα νεότερα είναι 30 χρόνων , τα πιο παλιά άγνωστο. Υπήρχαν στο χωράφι απ' 'όταν το αγόρασε ο πατέρας μου.

Ρωτώ διότι εάν ήταν λίγες οι ελιές σε ένα δέντρο (λόγω έλλειψης νερού, τροφής, και κλαδέματος), τότε είναι φυσιολογικό να θρέφονται παραπάνω και να αποδίδουν εξαιρετικά.

Το αντίθετο.Όπως είπα και πριν ,  άλλα ήταν γεμάτα κι άλλα άδεια , ακόμα κι αν είναι δίπλα - δίπλα.

Εάν βέβαια είναι φορτωμένο το δέντρο με 1-2 τσουβάλια ελιές, τότε πραγματικά έχεις χρυσωρυχείο που δεν σου ζητάει μια για έξοδα....

:thumbsup1:

Το γαμώτο είναι πως δεν ξέρω τι δενδρύλια να πάρω για να φυτέψω , γιατί νομίζω πως 15 - 20 ρίζες ακόμα χωράνε.

Άλλος μου λέει να βάλω την ντόπια της Θάσου , άλλος Καλαμών , άλλος Βοιωτίας και έχω χάσει την μπάλα.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα