Jump to content

Recommended Posts

Καλησπέρα σε όλους

Θέλω να αλλάξω λάδια στο ΧΤ. Είμαι και ήμουν τις άποψης το manual της μηχανής είναι ευαγγέλιο και κάνουμε ό,τι ακριβώς λεει. Το manual λέει 10W30. Πριν απο τρεις αλλαγές το είχα πάει σε ενα μαστορα στην ξάνθη και μου είπε ότι το 10 30 ειναι πολυ λεπτο για τις εδω θερμοκρασίες και είναι καλύτερα να βάλω 10 40. Τον άκουσα και το έβαλα δύο φορές. Όταν το καλοκαίρι πήγα τη μηχανή για σέρβις και γιατί είχα πρόβλημα με το συμπλέκτη στο μάστορά μου στο Ηράκλειο, μου είπε ότι σε μεγάλο βαθμό φταίει το λάθος λάδι που είχαν καεί οι δίσκοι και είχαν γίνει μαντάρα όλα εκει μέσα, οπότε οπότε και βάλαμε 10-30.

Τώρα που είναι πάλι ώρα για αλλαγή είπα να παω και σε έναν άλλο μάστορα να πάρω μια τρίτη γνώμη. Μου είπε ότι ποτέ δεν έχει δουλεψει 10-30 για τους ίδους λόγους με τον προηγουμενο, να βάλω 10-40 και ότι ο συμπλεκτης του ΧΤ ζεσταίνεται πολύ γιατί ειναι ξηρός και δημιουργούνται τέτοια προβλήματα ετσι κι αλλιως.

Επίσης παρατήρησα τελευταία ότι καίει λάδι (δεν ξέρω ακόμα πόσο, θα μάθω στην επόμενη αλλαγη). Μάλλον θέλει ελατήρια, αλλά η δουλειά θα γινει το καλοκαίρι στο μαστορα μου γιατι δεν εμποστευομαι κανενα κλέφτη εδώ στην Ξάνθη. Το πρόβλημα ίσως να υπήρχε από πριν αλλά να φάνηκε τώρα με το λεπτό λάδι.

Εγώ τείνω στο να βάλω 10-30, λέει και το βιβλιο, και να προσέχω τη στάθμη πιο πολύ μεχρι το καλοκαίρι, απλώς με έχουν προβληματίσει οι τόσο διαφορετικες αποψεις.

Οποιαδήποτε γνώση-εμπειρία στο θέμα θα ήταν πολύ βοηθητική.

Ευχαριστω εκ των προτέρων

:biker8zj:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες

φωτό ή λίνκ, με το βιβλίο όπου προτεινει 30αρι λάδι, έχουμε ?

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Kαλησπέρα φίλε, έθιξες πολλά θέματα και θα τα πάρω με τη σειρά. Αρχικά για το ιξώδες. Πιστεύω ότι το καταλληλότερο για τις θερμοκρασίες της Ελλάδας είναι το 15-50 και εξηγώ. Καλύπτει ένα φάσμα θερμοκρασιών από -5 έως 45. Δηλαδή και τον χειμώνα το πρωί είναι καλό αλλά και στην κάψα του καλοκαιριού που θα κολλήσεις στην κίνηση και θα έχει 50 βαθμούς δεν θα γίνει νερό. Προσωπικά χρησημποιώ belray thumper ημισυνθετικό. Το 10-30 είναι πολύ λεπτό για το μηχανάκι μας. Αν καις λάδια είτε από ελατήρια είτε από τσιμούχες επιδεινώνει την κατάσταση. Θα ανακαλύψεις όλα τα πιθανά σημεία διαρροής πάνω στο μοτέρ ( βάση κυλίνδρου, κεφαλή και άλλα.) Να ξέρεις αν καις λάδια ότι το φαινόμενο όσο περνάνε τα χλμ γίνετε πιο έντονο και θες πολύ συχνό έλεγχο- συμπλήρωμα.

Τροποποιήθηκε από τον ΓιωργοςΤΤ

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

φωτό ή λίνκ, με το βιβλίο όπου προτεινει 30αρι λάδι, έχουμε ?

ενδοφέρον... βαριόμουν να τραβήξω φωτογραφία το manual για αυτό είπα να το βρω στο ιντερνετ. και δες τι παίζει:

manual internet:

py92nln6xoil.jpg

manual δικό μου:

IMG_1462_1.jpg

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Αχταρμάς, τα προτεινόμενα λιπαντικά = μαλλον, εχουν κανει αντιγραφη στα Ελληνικά + κρατήσαν τα ίδια λάδια....

Τα 20/40, ''βρωμανε'' Αμερικα μεριά...

Το ΧΤ σαν αερόψυκτο και γνωστό μοτέρ στα συνεργεία, δεν εχω ξανακουσει για 30αρι λάδι. 40αρι ή 50αρι, δουλευουν όλοι.

Σημαντικός παράγοντας, ο τόπος σου = Ξάνθη. Τα κρύα εκει πάνω ειναι χοντρά. Θα σου πρότεινα να εστιάσεις περισσότερο στην ποιότητα του λαδιού, παρά στο ιξώδες.  Να προτιμήσεις ακόμη και συνθετικό πχ. Castrol ή κάποιο πολυ καλό ημισυνθετικό πχ. Silkolene, και να πάς σε 10w/40 ή 10w/50. Οχι 15w ή 20w. 

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Θα κάνω μια βόλτα και απο τη γιαμάχα αυριο να δω τι θα μου πουν αυτοι απο περιέργεια 

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Ε ναι όπως τα τσιγάρα, αν μάθεις σε μια μάρκα μετά δεν μπορείς να αλλάξεις......Το λένε οι ειδική αφού........

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα