Jump to content
kpapageo

Οι skier και snowboarder του φόρουμ

Recommended Posts

Ζηλεύω!! Εγώ τελικά πάλι μέσα θα μείνω φέτος, άντε και καμιά Βουλγαρία λόγω αφραγκίας. Για πες εντυπώσεις από Βασιλίτσα φέτος!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες

Τα ιδια και εγω.....

Ελπίζω να παρω ενα ζευγαρακι μπότες γιατι οι παλίες δεν πάνε πουθενα.

Πάντως σε Βασιλίτσα και Βουλγαρία (Borovets) εχω κάνει τα καλυτερα σε σχέση με Αυστρία που εχω παει 2 φορες, και με τα μισά χρήματα.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Ζηλεύω!! Εγώ τελικά πάλι μέσα θα μείνω φέτος, άντε και καμιά Βουλγαρία λόγω αφραγκίας. Για πες εντυπώσεις από Βασιλίτσα φέτος!

Ήταν πάρα πολύ καλά. Είχα πάρει τα δεύτερα μου πέδιλα, τσουλούσα όλη μέρα εκτός πίστας χωρίς να βρω ούτε μια πέτρα από κάτω. Κατεβαίνοντας το διπλό είχε κάποιες αλλά ήταν σε εμφανή σημεία οπότε μπορούσες να τις αποφύγεις και μετά στο τέλος του τριπλού. Την επόμενη μέρα ακόμη καλύτερα γιατί οι συνθήκες ήταν ίδιες αλλά με ήλιο. 

Πάντως σε Βασιλίτσα και Βουλγαρία (Borovets) εχω κάνει τα καλυτερα σε σχέση με Αυστρία που εχω παει 2 φορες, και με τα μισά χρήματα.

Για ποιο λόγο; Ήσουν άτυχος όσον αφορά τις καιρικές συνθήκες; 

Καλή η βασίλω δεν λέω, από χ/κ Ελλάδας την προτιμώ όσο κανένα άλλο, αλλά έξω πας σε άλλο επίπεδο. 

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Και τις δυο φορές ναι. Flachauwinkl πήγα που εχει παρκαρες, 2 φορές και τις 2 είχε λιακάδες φουλ, το παγωνε το βράδυ και ήταν οτι χειροτερο για τις επόμενες μέρες....

Εννοειται οτι απο οργανωση, στησιμο, κοσμο κλπ δεν συγκρίνεται! Οπως τα λές σε άλλο επίπεδο.....

Προπερσυ πήγα Borovets, και ηταν η μοναδικη βφομάδα της 30ετιας που δεν είχε χίονι....εκλαιγαν ολοι.

Η Βασιλιτσα αν το δείς καθαρα, δεν εχει και τπτ σαν χιοδρομικο, σαπια και π-αλλια λιφτ, μίκρες πίστες ΑΛΛΑ φοβερο οφ, φοβερο τοπίο, πολύ πούδρα και λίγα χρήματα....

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Το μόνο βουνό που μου αρέσει και έχει και φρέσκια π αχνή είναι αυτό:

20151224_190320_1.jpg

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Το μόνο βουνό που μου αρέσει και έχει και φρέσκια π αχνή είναι αυτό:

20151224_190320_1.jpg

Εμένα πάλι αυτό.. 

v5lf8j.jpg

Btw καλά Χριστούγεννα σε όλους, καλά χιλιόμετρα και καλές καταβάσεις!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

5z352e.jpg

Θα είμαι και Βόλο εκείνες τις μέρες.. Μωρέ λες?

Ανετότατα. Πάρε και εξοπλισμό μαζί σου. Από τον καινούργιο χρόνο ξεκινάει επίσημα η season σε όλα τα χιονοδρομικά. 

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

για πείτε, αξίζει να πάρω μεταχειρισμένη σανίδα, δεστρες και καινούριες μπότες?

με 300 παίζει να τα πάρω όλα? δεν είχα ποτέ δικά μου, μια ζωή νοίκιαζα

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

για πείτε, αξίζει να πάρω μεταχειρισμένη σανίδα, δεστρες και καινούριες μπότες?

με 300 παίζει να τα πάρω όλα? δεν είχα ποτέ δικά μου, μια ζωή νοίκιαζα

Καλή χρονιά! Εγώ προσωπικά λέω ναι στα μεταχειρισμένα. Υπάρχουν καλές επιλογές και προσεγμένα σανίδια. Με 300Ε κομματάκι δύσκολο να τα πάρεις όλα, σανίδι,δέστρες και καινούργιες μπότες. Με 250Ε και κάτω βρίσκεις κομπλέ σανιδάκια μαζί με δέστρες.

Άμα ανεβαίνεις συστηματικά η ενοικίαση δεν συμφέρει. Πρώτον γιατί ο δικός σου εξοπλισμός σε βοηθάει να ανέβεις επίπεδο διότι τον μαθαίνεις και δεύτερον επειδή αργά ή γρήγορα θα κάνεις απόσβεση χρημάτων γλυτώνοντας τα έξοδα της ενοικίασης.

Άμα ψάχνεις πες πάντως τι θέλεις πάνω κάτω, (ύψος,σκληρό/μαλακό,στυλ οδήγησης), μήπως και βρω τίποτα στο budget σου.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Καλή χρονιά! Εγώ προσωπικά λέω ναι στα μεταχειρισμένα. Υπάρχουν καλές επιλογές και προσεγμένα σανίδια. Με 300Ε κομματάκι δύσκολο να τα πάρεις όλα, σανίδι,δέστρες και καινούργιες μπότες. Με 250Ε και κάτω βρίσκεις κομπλέ σανιδάκια μαζί με δέστρες.

Άμα ανεβαίνεις συστηματικά η ενοικίαση δεν συμφέρει. Πρώτον γιατί ο δικός σου εξοπλισμός σε βοηθάει να ανέβεις επίπεδο διότι τον μαθαίνεις και δεύτερον επειδή αργά ή γρήγορα θα κάνεις απόσβεση χρημάτων γλυτώνοντας τα έξοδα της ενοικίασης.

Άμα ψάχνεις πες πάντως τι θέλεις πάνω κάτω, (ύψος,σκληρό/μαλακό,στυλ οδήγησης), μήπως και βρω τίποτα στο budget σου.

πόσο θεωρείς οτι είναι ένα τίμιο ποσό για πρώτο εξοπλισμό? έχω σκοπό να πηγαίνω αρκετά, αν και έχω να πάω 2-3 χρόνια αν θυμάμαι καλά άρα απόσβεση θα κάνω

κοιτάω σε ένα δυο φόρουμ τις αγγελίες, δεν ξέρω τι ακριβώς ψάχνω, ύψος είμαι ~1.78 άρα φαντάζομαι κοιτάω στο 1.60? σκληρό/μαλακό δεν καταλαβαίνω τι εννοείς, όπως και το στυλ οδήγησης

thanks για τη βοήθεια!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

πόσο θεωρείς οτι είναι ένα τίμιο ποσό για πρώτο εξοπλισμό? έχω σκοπό να πηγαίνω αρκετά, αν και έχω να πάω 2-3 χρόνια αν θυμάμαι καλά άρα απόσβεση θα κάνω

κοιτάω σε ένα δυο φόρουμ τις αγγελίες, δεν ξέρω τι ακριβώς ψάχνω, ύψος είμαι ~1.78 άρα φαντάζομαι κοιτάω στο 1.60? σκληρό/μαλακό δεν καταλαβαίνω τι εννοείς, όπως και το στυλ οδήγησης

thanks για τη βοήθεια!

Θα στα πω λίγο απλοποιημένα. Χοντρικά 2 είναι οι κατηγορίες. Η μια είναι τσούλημα εκτός πίστας και κολπάκια (πάρκο, presses κλπ) και η άλλη γρήγορα κατεβάσματα με καρβάρισμα (αν δεν γνωρίζεις τους όρους τσέκαρε στον γούγλη.

Σανίδι: Λοιπόν στην πρώτη περίπτωση θες rocker σανίδι. Τα σανίδια αυτά έχουν σχήμα σαν μπανάνα έτσι ώστε στις πούδρες να μην χώνεται η μούρη στο χιόνι και βουλιάζει. Το σημείο επαφής του σανιδιού με το έδαφος είναι στην μέση και ανασηκώνονται οι άκρες. Επίσης στο στυλ αυτό θες μαλακό σανίδι δηλαδή εύκαμπτο ώστε να μπορείς να ασχοληθείς με κολπάκια. Τα rocker συγχωρούν ευκολότερα τα λάθη αλλά σε υψηλές ταχύτητες "φλαπάρουν", χάνουν δηλαδή σε σταθερότητα.

Δέστρες: Ο κανόνας είναι ο εξής. Αν πάρεις μαλακό σανίδι πρέπει να πάρεις και μαλακές μπότες και αντίστοιχα μαλακές δέστρες. Και πάλι έχουμε να κάνουμε με την ευκινησία. Οι μαλακές δέστρες δεν είναι "απόλυτες" και συγχωρούν λάθη αλλά από την άλλη οι εντολές που θα δίνεις μέσω της μπότας δεν θα είναι τόσο άμεσες.

Μπότες: Μαλακές μπότες σημαίνει μεγαλύτερη άνεση, πιο εύκολα διαχειρίσιμες αλλά και πάλι μειωμένη απόκριση. Όπως καταλαβαίνεις όλα είναι αλληλένδετα μεταξύ τους.

Πάμε τώρα στην άλλη κατηγορία.

Σανίδι: Εδώ θες camber σανίδι. Αυτά είναι το αντίθετο από τα rocker, δηλαδή τα σημεία επαφής της σανίδας με το έδαφος είναι στα άκρα. Αν πας σε κάτι τέτοιο θα πας σε σκληρό σανίδι. Είναι πιο σταθερά σε υψηλές ταχύτητες, πιο γρήγορα στις εναλλαγές αλλά και πιο απόλυτα. Εύκολα πιάνουν τα μαχαίρια και δεν συγχωρούν τόσο όσο τα rocker. Είναι πιο δύσκαμπτα αλλά έχουν καλό pop (το πόσο πετάγονται σε ollie). Αν όμως δεν το πατήσεις καλά στην προσγείωση την έφαγες την σούπα.

Δέστρες/Μπότες: Ισχύει ότι και παραπάνω, θα χρειαστείς σκληρές δέστρες και μπότες. Είναι πιο άβολες από τις μαλακές αλλά κάπου κερδίζεις και κάπου χάνεις.

Η σκληρότητα (flex) συνήθως μετριέται από το 1-10. Αν πάρεις ένα σανίδι στο 5 κοίτα να είναι και τα υπόλοιπα εκεί γύρω.

Πέρα από τα rocker και camber υπάρχουν και άλλα υβριδικά σχέδια αλλά νομίζω θα μπερδευτείς και δύσκολα να βρεις στα χρήματα που διαθέτεις.

Προσωπικά αν είσαι αρχάριος θα σου πρότεινα rocker με ένα flex γύρω στο 4 σαν πιο εύκολα διαχειρίσιμο και πιο all around. Πες μας λίγο και βάρος. Αν είσαι κανονικός εγώ δεν θα πήγαινα πάνω από 1.56-1.57.

Α και κάτι άλλο. Αν έχεις μεγάλο πόδι πρόσεχε τι θα πάρεις γιατί μπορεί να βγαίνει έξω από την σανίδα και να βρίσκει στα πλαγιάσματα. Για τέτοιες περιπτώσεις υπάρχουν τα mid-wide και wide σανίδια τα οποία πολύ απλά είναι λίγο πιο φαρδιά για να χωράει κανονικά το πόδι.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

ωραίος,  για την πρώτη κατηγορία είμαι, τουλάχιστον αυτά που νοίκιαζα έτσι ήτανε, δε θυμάμαι να έχω πάρει ποτέ camber σανίδα όπως λες

αρχάριος δεν είμαι, έκανα 6-7 χρόνια

κιλά παίζω γύρω στα περίπου 90 και επίσης δεν είχα ποτέ θέμα με το πόδι να βγαίνει απ' έξω, 44 νούμερο

ευχαριστω, έχω αρκετή πληροφορία για να ψάξω λίγο καλύτερα νομίζω

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

thanks για τη βοήθεια!

Τα είπε όλα ο kpapageo, με κάλυψε.

Btw και ένα βίντεο από χθες.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Το σκέφτομαι για το σκ γιατί λόγο εξεταστικής δεν περισσεύει και πολύς χρόνος !! Αν πας πες μας τι λέει από χιόνι πάνω 

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Μόλις γύρισα από πάνω παίδες. Έχει ρίξει πολύ χιόνι, ποιοτικότατο! Στην βάση τριπλού όμως θέλει προσοχή γιατί δεν υπάρχει χιονοκάλυψη 100%. Μιλάω για εκτός πάντα. Εντός εβδομάδας δίνει κάτι ψιλά και από παρασκευή pow days πάλι! (Αρκεί να μην τα πάρει πίσω..)

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Γιάννη με λεωφορείο ή με αμάξι ανεβαίνεις?

Σχεδόν πάντα με snowbus αν πρόκεται για αυθημερόν. Αν πάμε με διαμονή τότε θα ανέβω με αυτοκίνητο. 

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Μετράει το snowbus, βγαίνει πολύ πιο φτηνά απ'ότι να πας μόνος με το αμάξι. Συν ότι δεν έχεις και την έννοια της οδήγησης μετά. Παίζει να είσαι Τρίτη πάνω?

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Μετράει το snowbus, βγαίνει πολύ πιο φτηνά απ'ότι να πας μόνος με το αμάξι. Συν ότι δεν έχεις και την έννοια της οδήγησης μετά. Παίζει να είσαι Τρίτη πάνω?

Ναι μετράει το snowbus. 

Από προχθές από εκεί που ήμουν άνεργος βρήκα δουλειά για κάνα μήνα. Στο μεταξύ από εκεί που δεν είχα τίποτα όταν δεν χιόνιζε, βρήκα τώρα που πλάκωσε το κύμα κακοκαιρίας. Την τρέλα μου..

Μην στα πολυλογώ. Για μεσοβδόμαδα για αυτήν την εβδομάδα τουλάχιστον είμαι λίγο δύσκολα γιατί μόλις ξεκίνησα. Στοχεύω σ/κ γιατί παρασκευή δίνει πάλι να φορτώνει το βουνό. Αρκεί να μην τα πάρει πίσω. Άμα δεν είχα την δουλειά ερχόμουν να πηγαίναμε παρέα γιατί δείχνει καλή μέρα για χιονοδρομία η τρίτη. Και η αυριανή εξίσου.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα