Jump to content
pit_hal

Προτάσεις για ελεύθερη διανυκτέρευση Κεντρική Ελλάδα

Recommended Posts

όπως δείχνουν τα πράγματα και φτού φτού μην αλλάξει πάλι τίποτα θα έχω 3 εβδομάδες τον αύγουστο να σουλάτσάρω χωρίς πρόγραμμα μόνος μου, παρέα με την ορειβατική μου σκηνή και το cooking set... σκοπός μου είναι να ξοδεύω ανα ημέρα 20 ευρώ για βενζίνη που σημαίνει 200+ χιλιόμετρα καθαρά επαρχιακών δρόμων+ 10 ευρώ/ημέρα για να αγοράζω τα απολύτως απαραίτητα για να προετοιμάζω τα γεύματα μου.

Θέλω προς το απόγευμα της κάθε μέρας να βρίσκω κάποιο μέρος με νερό, είτε θάλασσα, είτε ποτάμι είτε λίμνη, για να στήνω την σκηνή προς το βραδάκι, να μαγειρεύω στο γκαζάκι χωρίς το άναμα φωτιάς και την επόμενη μέρα να συνεχίζω το ταξίδι μου! Δεν πετάω σκουπίδια και έχω στοιχειώδη λογική, αγάπη και σεβασμό προς το περιβάλλον οπότε ας αποφύγουμε παρακαλώ συζητήσεις σχετικά με το ελεύθερο κάμπινγκ.

Θέλω να ξεκινήσω πρώτη μέρα προς τρίκαλα για να πέράσω απο έναν αγαπημένο μου φούρνο, και έπειτα να ανηφορίσω προς Ελάτη - Συρράκο που απο πρόσφατη βόλτα των ducatisti ακουσα τα καλύτερα. και απο εκεί να βγώ στα δυτικά παράλια ίσως ένα πέρασμα απο πρέβεζα, λευκάδα, αρτα και να γυρίσω απο Καρπενήσι και βλέπουμε.

οπότε όποιος γνωρίζει χωριουδάκια που αξίζει να επισκεφτώ ή μέρη προς τα κεί που είναι καλά για διανυκτέρευση ή άν κάποιος θέλει να πιούμε καφέ στα μέρη του ας γράψει!

καλά χιλιόμετρα σε όλους!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες

Πολύ ωραίο topic, έχω πολύ καιρό που ψάχνω μήπως και υπάρχουν POI (κιόσκια με θέα να ξεκουραστείς και να κάνεις έναν καφέ, πηγές - βρύσες στο δρόμο με κάποιο τραπέζι και ίσκιο να φας, γωνίες κατάλληλες να βάλεις μια σκηνή απλά και μόνο να διανυκτερεύσεις και να φύγεις την επόμενη μέρα κλπ) αλλά δεν έχω βρει κάτι σχετικό. Κατέληξα στην απόφαση από εδώ και πέρα να σταματάω κάθε φορά που βλέπω κάτι που μου αρέσει και να αποθηκεύω τη θέση του, αλλά ίσως αξίζει τον κόπο να κάνουμε κάτι πιο οργανωμένο

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

ουσιαστικά υπάρχουν 2 επιλογές είτε άτομα που είναι απο εκεινα τα μέρη/ χωριά είτε έχουν μεγάλη εμπειρία απο τα ταξίδια να προτείνουν τοποθεσίες ονόματα- ή ακόμα ακόμα και συντεταγμένες (αν το μέρος δεν έχει κάποια επίσημη ονομασία. αλλιώς καθαρά στην τύχη πάω πρός τα κάπου και όπου βρώ στον δρομο μου κάποιο μέρος που με καλύπτει αράζω.

Ενδεχομένως και βατούς νορμάλ χωματόδρομους όπου θα πήγαινε πχ και ένα αυτοκίνητο να ειναι οκ. μηχανές έχουμε αργά αργά πάνε και σε νορμάλ χώμα.

με βλέπω να σταματάω σε κάνα καφενέ στα χωριά και να ρωτάω τους παππούδες (μόνο μην με στείλουν καμιά Ιταλία αν τους έχει χτυπήσει την πόρτα το αλτσχάιμερ :crazy: )

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Η καλύτερη λύση είναι το "ρωτώντας πας στην Πόλη".

Από εκεί και πέρα, δώσε μεγάλη προσοχή στο μέρος για φίδια, λύκους, τρωκτικά, αρκούδες

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Για αρκούδες δεν νομίζω ότι έχουν απομείνει και πολλές στην χώρα μας :crazy: δυστυχώς. για τα υπόλοιπα ισχύει ότι ισχύει γενικά ακόμα και σε camping προφανώς και δεν κοιμάσαι με τα φαγητά μέσα στην σκηνή, είτε για έντομα, είτε για ζώα.

με το να ρωτά ντόπιους συνήθως μπορείς να μάθεις (αν και ορισμένοι αποφεύγουν να σου πούνε τις δικές τους καβάτζες για να μήν τις ξέρουν ξένοι και γεμίζει το μέρος τους). απλά για μένα κρύβει μια μικρή παγίδα. αν σου πεί π.χ κάποιος να πάς εκεί και εκεί σε ενα μικρό χωριό και εσύ πάς αυτομάτως ξέρει που θα είσαι το βράδυ και παίζει έστω και μια μικρή πιθανότητα να δεχτείς τίποτα επισκέψεις...

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

επειδη κοντα θα εισαι,εφοσον εχεις βαλει και τζουμερκα μεσα,παιζει στα πραμαντα ενα καταφυγειο,οπου ειτε στηνεις σκηνη,ειτε μενεις εκει με ελαχιστο κοστος.νομιζω παρεχουν ακομα και γευμα αν το εχεις κανονισει.εχουν γινει μοτο-μαζωξεις εκει παλιοτερα και εχω ακουσει τα καλυτερα.αν σε ενδιαφερει μπορεις να τους παρεις ενα τηλ για τις λεπτομερειες..

αναμενουμε λεπτομερεις.... :_thumbsup:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

ακης μόλις έριξες μια σπίθα! αυτό ακριβώς που ήθελα! τώρα μόλις πήρα χαμπάρι ότι ο πρώτος μου προορισμός είναι στα τζουμέρκα οπότε απο μόνο του αυτό έχει μπόλικο ψωμί! και απο ότι είδα εκεί αποστάσεις των 40 χιλιομέτρων είναι 1 ώρα δρόμος! αυτό ακριβώς που ψάχνω! θα δώ τι παίζει και στα γύρω χωριά και ίσως αφιερώσω περισσότερο χρόνο προς τα εκεί!

ευχαριστώ! αντε μάγκες δώστε τα φώτα σας αν έγραφα για πολιτικά η για τα χόνδα που χαλάνε σε κάθε ταξίδι θα είχαμε πιάσει 50 σελίδες!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

τυχαινει να ειναι η κοπελια απο εκει και πηγαινω 1-2-3 φορες τον χρονο.

ωραιο χωριο ειναι και ο καταρρακτης,πιο κεντρικα τζουμερκα,επισης το δασικο χωριο κεδρος,που αν και εχει πεσει τα τελευταια χρονια,αξιζει ενα περασμα απο εκει,με σταση για καφε η οχι.

δεν σε παω στην αλλη ακρη(βουργαρελι-θεοδωριανα κλπ)γιατι θα με βρισεις..χαχαχα.

οπου και να πας εκει πανω ειναι γαμω...

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

ξέρουμε τι παίζει εκει πάνω απο βενζινάδικα? μην μείνω πουθενά και με κλαίνε ακόμα και οι ρέγγες!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

ξέρουμε τι παίζει εκει πάνω απο βενζινάδικα? μην μείνω πουθενά και με κλαίνε ακόμα και οι ρέγγες!

εχει στην πλακα(περνα αν θες να δεις και το πεσμενο γεφυρι) και βουργαρελι σιγουρα.

προς την αλλη μερια θα εχει λογικα στα πραμαντα.ειναι κεφαλοχωρι.

υγ.αν πας στον καταρρακτη,ανεβα και στο τουριστικο περιπτερο,πανω απτο χωριο,ασε το μηχανακι εκει,περπατας σε ενα δρομακι,2 λεπτα και εισαι κατω απτον καταρρακτη.... ;)

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

εχει στην πλακα(περνα αν θες να δεις και το πεσμενο γεφυρι) και βουργαρελι σιγουρα.

προς την αλλη μερια θα εχει λογικα στα πραμαντα.ειναι κεφαλοχωρι.

υγ.αν πας στον καταρρακτη,ανεβα και στο τουριστικο περιπτερο,πανω απτο χωριο,ασε το μηχανακι εκει,περπατας σε ενα δρομακι,2 λεπτα και εισαι κατω απτον καταρρακτη.... ;)

O διδυμος καταρρακτης του ομωνυμου χωριου ειναι εποχιακος και τωρα δε θα εχει ουτε σταγονα.Δεν αξιζει καν να παει,εναλλακτικα μπορει να παει στους Καλαρρυτες και στη Μονη Κηπινας

11182157_10153247409414804_8960602287489754821_n.jpg?oh=9bde603c87aa0815c114b80178724831&oe=5655ECD1

11019842_10153247418679804_8909381978909413260_n.jpg?oh=65baba371def9f5340dfbcc1cb49408a&oe=565727F0

Aπο εκει και περα ως προς το Πελοπηννησιακο κομματι δε θα προτεινα τις κλασικες ευθειες απο Πατρα μεχρι Καλο νερο αλλα να μπει ο φιλος να δει ορεινη Αρκαδια,Ανδριτσαινα,Καρυταινα,Δημητσανα,Στεμνιτσα,Λαγκαδια κλπ

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Ενα παλικάρι κάποια στιγμη εδω μέσα είχε παρει το DRZ(?) του και είχε κάνει παν-κατ την Πίνδο με τον τρόπο που λες. Νομίζω ότι ήταν "Ο φυσικός" αλλα δεν είμαι και σίγουρος. Ψάξε λίγο στα ταξιδιωτικά του φόρουμ για να βρεις το συγκεκριμένο topic και θα βρεις πολλή μαζεμένη πληροφορία.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

παιδιά σας ευχαριστώ πολύ χαίρομαι που άρχισε να έχει κίνηση το topic γιατί τα τεχνικά + τα ταξιδιωτικά έχουν γίνει είδος υπο εξαφάνιση. κάτι μου λέει αυτό με το drz θα το ψάξω έτσι και αλλιώς είμαι σε διαδικασία αναζήτησης + το πρόγραμμα παραμένει πάντα ρευστό δεν με υποχρεώνει κάποιος να το ακολουθήσω! την Πελοπόννησο την έβαλα μπάς και καταφέρω να συναντήσω και τους πατρινούς απο κοντά και φυσικά θα προτιμηθεί επαρχιακό αν τελικά φτάσω μέχρι κάτω!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

στον δυτικο Μορια μπορεις να χρησιμοποιησεις κ τους σιδηροδρομικους σταθμους οι οποιοι ρημαζουν κυριολεκτικα μιας κ εχει να σφυριξει τρενο χρονια πια...ειναι σε καθε χωριο ενω εχουν παντα στεγαστρο (χαγιατι),

νερο κτλ ειχαν αλλα τωρα ισως να το εχουν κοψει...

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

τελικά ένα googlarisma πινδος +mybike.gr και τσούυυπ..!

Αν λαμβάνει ο Φυσικός ας κάνει το καλό να ανανεώσει τις φώτος αυτό το imageshak έχει καταστρέψει πολλά θέματα!

Τροποποιήθηκε από τον pit_hal

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Θα σου πρότεινα σαν ομορφότερη διαδρομή για το Συρράκο-Καλαμάτα το παρακάτω.

https://www.google.g...2m2!1b1!2b1!3e0

MNx0t95.jpg

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

όπως δείχνουν τα πράγματα και φτού φτού μην αλλάξει πάλι τίποτα θα έχω 3 εβδομάδες τον αύγουστο να σουλάτσάρω χωρίς πρόγραμμα μόνος μου, παρέα με την ορειβατική μου σκηνή και το cooking set...

Που την εχεις ''δουλέψει'' την σκηνή ?

Ενοοω, γραψε μας μέρη στα οποία εχεις κατασκηνώσει.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

επειδή πάει το μυαλό μου στο τι θέλεις να πείς, την συγκεκριμένη την αγόρασα πριν λίγες βδομάδες και δεν πρόλαβα να την δουλέψω, είναι μια coleman rock springs 3 ορειβατική με την μόνη διαφορά ότι έχει μπανέλες Plexiglas για να μπορώ να την στήνω και κοντά σε θάλασσα γιατί με τις αλουμινίου που έχουν οι πολύ καλές θα της φάει το αλάτι.

παλιός συνάδελφος μου και έμπειρος ορειβάτης με διαβεβαίωσε ότι δεν θα έχω πρόβλημα με αυτή ακόμα και με χιόνια γιατί πέρσι που πήγαμε στην βλάστη και είχε 10 βαθμούς ιούλιο μήνα με τις απλές σκηνές παγώσαμε...

αν κάτι μου διαφεύγει παρακαλώ να μου το επισημάνεις πρώτου την πατήσω!

23591.jpg

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Ναι, οκ η σκηνη ειναι μια χαρά.

Αλλο ρωτω, βασικά.

Εχεις ξανακατασκηνωσει γενικά ? Τι σφυράκι εχεις για τα πασσαλάκια ?

Και ειδικα αν θες, εχεις ''τραβηχτεί'' πχ. για 10 μέρες όξω στα λαγκάδια κι όπου βγουμε ?

Ειμαι, Ferrino γενικά... :afro:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Σε ζηλευω ρε τρελε..!!!

Δυστηχως δεν μπορω να βοηθησω γιατι δεν γνωριζω..

Καλα να περασεις,καλες εμπειριες & χιλιομετρα να εχεις και παντα ορθιος..

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

καλησπέρα.μιας και ανέφερες τα τζουμέρκα αλλά και το συράκο το θέμα αρκούδα υφίσταται και αν ταξιδέψεις μόνος σου ξανασκέψου ενναλακτικές να μείνεις σε κάμπινγκ ή στον προαύλιο χώρο καποιας εκλησίας ή κάποιου ξενοδοχείου.

αν μαγειρεύεις κιόλας,ακόμα χειρότερα.

πριν δύο μέρες πάνω απο το ματσούκι κατέστρεψε 20 κυψέλες.

Οι αρκούδες τα τελευταία χρόνια έχουν πληθύνει.στο μέτσοβο τον χειμώνα οι ντόπιοι τάιζαν 3 αρκουδάκια.

απο εκεί και πέρα η αρχική διαδρομή που χάραξες στο περίπου είναι εντελώς αδιάφορη.

προτιμότερο είναι να κατευθυνθείς απο αστακό-πάλαιρο.

πριν την πρέβεζα μπορείς να πας Αχερουσία,πηγές αχέροντα,πύλες του άδη που είναι φανταστικά μέρη και για ελεύθερο κάμπινγκ αντί για πρέβεζα -λευκ'αδα που δεν παίζει γιατί θα στην πέσουν μπάτσοι,προτίμησε απο πάργα και προς τα πάνω όπως πέρδικα,καραβοστάσι,σαρακίνικο που δεν θα σου την πει και κανένας.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

στα νοτια τωρα.

εννοειται αποφευγεις την πατρων πυργου γιατι ειναι επικινδυνη και εντελως αδιαφορη.οπως ειπαν τα παιδια πας μεσω ορεινης αρκαδιας και γουσταρεις τρελα...

αναμεσα απο πυλο και καλαματα ειναι το πολυλιμνιο οπου εχω δει φωτογραφιες και ολο το αναβαλω να παω σαν μ@λ@κ@ς που ειμαι......

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Ναι, οκ η σκηνη ειναι μια χαρά.

Αλλο ρωτω, βασικά.

Εχεις ξανακατασκηνωσει γενικά ? Τι σφυράκι εχεις για τα πασσαλάκια ?

Και ειδικα αν θες, εχεις ''τραβηχτεί'' πχ. για 10 μέρες όξω στα λαγκάδια κι όπου βγουμε ?

Ειμαι, Ferrino γενικά...

:afro:

θα συμφωνήσω για φερίνο! ναι έχω ξανακάνει τέρμα ελεύθερο κάμπινγκ και με τα πόδια κιόλας ισπανία με οτοστόπ για βδομάδες και μαγείρεμα αποκλειστικά με cooking set και τα λοιπά. για σφυράκι είτε καμιά πέτρα είτε ένα μικρό κλασικό που έχουμε σπίτι αν και πιο σημαντικό ρόλο παίζει το τί πασαλάκια έχεις, γιατί τα κλασικά ειδικά των φτηνών σκηνών δεν κάνουν για τίποτα. για βουνό στραβώνουν για πλάκα, για άμμο είναι λεπτά και θές πιό πλατιά για να κρατάνε..

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα