Jump to content
Sign in to follow this  
Awaker

Αμορτισέρ Klr.

Recommended Posts

Αυτό το καταραμένο το Klr με έχει γ@μ..σει με το συμπάθιο.

Πήγα να το φτιάξω και έχει αρχίσει να χαλάει το ένα πράγμα μετά το άλλο....

Στο δια ταύτα:

Τώρα τελευταία μαζί με όλα τα άλλα μετά την ακινησία, μου έβγαλε και θέμα στο πίσω αμορτισέρ του.

Το μηχανάκι πηγαίνει σαν τραμπάλα πλέον και σε λακκούβες είναι πολύ ασταθές.

Το πάω στον Λέκα που είχα ακούσει οτι ασχολείται με Kawasaki και έχει ανταλλακτικά για Klr και μου λέει οτι δεν φτιάχνεται και οτι θέλει άλλαγμα γιατί έχει χάσει τα λάδια του.

Εγώ δεν είδα τίποτα λάδια, στο αμορτισέρ, δεν ξέρω τι εννοεί. Το πάω μετά σε ένα γνωστό να μου πει τη γνώμη του, αυτός μου είπε οτι το αμορτισέρ είναι με αέρα και όχι λάδια.

Ξέρει κανείς τι ισχύει πραγματικά, αν παίζει να φτιάχνεται ή αν παίζει/πρέπει να πάω για αλλαγή?

Περιμένω τηλέφωνο να μου πει αν βρει πόσο παει κλπ, αλλά με ένα γρήγορο ψάξιμο βρήκα μόνο ένα μεταχειρισμένο (ιμιτασιόν) 150 ευρώ και τώρα έχω αρχίσει και σκέφτομαι αν αξίζει να τα χώσω πάλι ή να το παρατήσω.

Οποιαδήποτε γνώμη δεκτή.

Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες

Έχω κάνει τηλέφωνα σε συνεργεία με Kawasaki, πήρα και στον Κονίδη να ρωτήσω γνώμη.

Όλοι μου είπαν θέλει αλλαγή το αμορτισερ, επομένως αμα θέλω να την κρατήσω πρέπει να του πάρω.

Και απο 650αρα Klr ταιριάζει μου είπαν με πατέντα αλλά βρήκα για 250αρι μαμα στον αναπολιτάκη οπότε τώρα απλά τα ζυγίζω να δω αν αξίζει να τα χώσω.

Χρονολογία κυβικά ειναι στο προφίλ μου. 1990, 250cc. Καλοσυντηρημένο μέχρι το 2011, μετά σιγά σιγά άρχισε ολο και να λιγοστεύει η χρήση του μέχρι που είχε μείνει σε ακινησία για σχεδόν 2 χρόνια 13-15.

Έγινε αλλαγή σε μπουζι, ρουμπινέτο (γιατί μου χάλασε όταν πήγα να το βάλω μπροστά), καθάρισμα καρμπιρατέρ κλπ.

Ακόμα θέλει λάστιχα, αλυσιδογράναζα (προληπτικά), το αμορτισέρ που τα έπαιξε και τώρα πάει σαν τραμπάλα και ένα καλό καθάρισμα.

Κατά τα άλλα η μηχανή φαίνεται οκ, μόνο 17 χιλιάδες μίλια έχει, δεν είναι πολυδουλεμένη.

Credits στον Sxizo που με βοήθησε και ενδιαφέρθηκε ιδιαίτερα.

Note: Την μηχανή την κληρονόμησα απο τον πατέρα μου και αποφάσισα να την "σώσω" γιατί έχει ακόμα χρόνια ζωής.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Η απόφαση σου για καινούργιο αμορτισέρ είναι πολύ σοφή. Αφού μπαίνεις στην διαδικασία για "μάζεμα" κάνε ένα σέρβις και στο μπροστινό σύστημα γιατί τα αμορτισέρ δουλεύουν "συνεργατικά". Γενικά για καθημερινή χρήση καλό είναι ένα σέρβις στα καλάμια να το κάνεις κάθε δύο χρόνια ( 20000 χλμ) για την ασφάλεια σου. Διαφορετικά χαλάει το υξώδες του λαδιού, μετατρέπεται σε "νεράκι" και μετά μας κρατάνε στον δρόμο οι Άγιοι σαράντα! τουλάχιστον. Έτσι "έχασες" και το πίσω αμορτισέρ. Καλές και ασφαλείς διαδρομές.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Ισχυει, ειχα KLR με οτι-να-ναι αμορτισερ και η μονη λυση ηταν αλλαγη που δεν ηθελα να πληρωσω. Επισης ισχυει οτι φοραει και αμορτισερ απο 650 με πατεντα που ειναι πιο ευκολο να βρεις σε καλη κατασταση στην Ελλαδα απ'οτι ειναι για 250 νομιζω

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα