Jump to content
Tzitziloni

Απλή αμόλυβδη vs σούπερ αμόλυβδη: Ερώτηξη!

Recommended Posts

ανάφλεξη Πριν το έμβολο φτάσει στο Ανω νεκρό σημείο για να είμαι ακριβής

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
προπορεία ή αβάνς , προανάφλεξη είναι η ανάφλεξη του καυσίμου πριν τον σπινθηρισμό του μπουζί

Σωστά, και ακόμη να προσθέσω ότι η καλύτερη βενζίνη που έτυχε να βάλω ηταν της avin

Sent from my Note 4 using Tapatalk

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Ισχύουν αυτά που λες, πλέον τα περισσότερα καινούργια αμάξια είτε 1.0 3v 60 αλογα είτε 2.0τ 300 αλογα δουλεύουν με 95αρα μια χαρα και δεν βγάζουν περισσότερη δύναμη με 100αρα ή torco. Αυτό όμως αλλαζει όταν βελτιώνεις το αμάξι. Ας πω τη δικια μου περίπτωση :

Scirocco 1.4 tsi 160, μαμα θέλει 95αρα και οτι και να του βάλεις προκειται για το ιδιο αμαξι. Με το προγραμμα που φοράει όμως, μπορείς να διαλεξεις ανάμεσα σε 3 setup, για 95αρα, 98αρα και 100αρα βενζινη. Η διαφορά μεταξυ των προγραμμάτων είναι στην προαναφλεξη ή αβανς, με την 95αρα να έχει το ίδιο αβανς με μαμα και την 100αρα 10 μοίρες παραπανω. Ισοδυναμεί με διαφορα 20 αλογα περίπου. Και ισχύει το εξής: οι περισσότερες βενζίνες 100 οκτανιων δεν ειναι 100 πραγματικα γιατί δεν δουλεύει σωστά με το προγραμμα για 100αρια (βαρανε τα knock sensors). Λιγα βενζιναδικα εχουν πραγματική 100αρα και δεν είναι θέμα εταιρίας αλλα πρατηρίου. Αυτά τα "ολίγα"

Φίλε μου ειδικά το αμάξι σου ( tsi ) είναι αδύνατο να μην έχει διαφορά με 100άρα ( ή έστω 99άρα) αντί 95άρας. Και για να εξηγηθώ, όλα τα tsi Μοτέρ του group-vag έχουν εργοστασιακά έναν αισθητήρα ο οποίος διαβάζει το οκτάνια της βενζίνης και βάση αυτών προσαρμόζει τους εργοσιασιακούς χάρτες του αυτοκινήτου. Έχω δει πολλά tsi που μαμά σηκώνουν 0,2bar ή ακόμα και 0,3bar σε σχέση με άλλα καθαρά και μόνο επειδή δεν έχουν βάλει ποτέ 95άρα. Τι πρόγραμμα φοράς αν επιτρέπεται;

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Αυτο που λες σε εργοστασιακο χαρτη δεν ισχύει. Μονο στα παλια gt 1.4 και 5αρια gti που απαιτουν 98αρα βενζίνη. Στα καινούρια δοκιμασμενα δεν κάνει καμία διαφορά. Revo

Τροποποιήθηκε από τον lordoftheriffs

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Αυτο που λες σε εργοστασιακο χαρτη δεν ισχύει. Μονο στα παλια gt 1.4 και 5αρια gti που απαιτουν 98αρα βενζίνη. Στα καινούρια δοκιμασμενα δεν κάνει καμία διαφορά. Revo

Επειδή ότι και να πω εγώ μπορεί να είναι ανακρίβειες διάβασε το καλύτερα από την ίδια την vw.

http://en.volkswagen.com/en/innovation-and-technology/technical-glossary/klopfsensor.html

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

The knock sensor also detects the fuel quality. The higher the octane number (RON), the more knock-proof is the fuel. This means 98 RON Super Plus grade fuel ignites at a higher temperature than normal 95 RON petrol.

Αυτό σημαίνει ότι δουλεύει και με 95άρα και απλά ότι όταν αισθητήρας διαβάσει περισσότερα οκτάνια ανεβάζει τις επιδόσεις. Και αν συνεχίσεις πιο κάτω λέει ότι ακόμα και λιγότερα οκτάνια να έχει ο αισθητήρας θα δώσει σήμα και θα προστατέψει το μοτέρ. Επίσης αν ψάξεις λίγο περισσότερο θα δεις ότι το κομμάτι αυτό δεν αναφέρεται στα παλιά tsi γιατί δεν είναι στο αρχείο, αλλά στις καινοτομίες που χρησιμοποιεί αυτή τη στιγμή η vw.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Δεν είναι καινοτομίες της vw, το ειχαν και πολλά παλιότερα μοτέρ, οπως η Β18Β της honda integra, που έβγαζε 200αλογα με 100αρα, αλλα λιγοτερα με 95αρα χαρη στους knock sensors.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Αντι να βαζετε 100αρες με δηθεν καθαριστικα(που μπορει καλλιστα να κατουραει απλα μεσα ο φορτηγατζης) βαλτε ακετονη καθαρη μεσα και θα δειτε εαν καθαριζουν μπεκ κτλ κτλ...

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Αντι να βαζετε 100αρες με δηθεν καθαριστικα(που μπορει καλλιστα να κατουραει απλα μεσα ο φορτηγατζης) βαλτε ακετονη καθαρη μεσα και θα δειτε εαν καθαριζουν μπεκ κτλ κτλ...

εχω ασετον εδω διπλα. Να ριξω κανα ml στο sf? θα κανει δουλεια στα καρμπ?

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Βαλε αμα θες να τα παρεις ολα στη μασχαλη.. :sopase: :sopase: :sopase:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Δεν είναι καινοτομίες της vw, το ειχαν και πολλά παλιότερα μοτέρ, οπως η Β18Β της honda integra, που έβγαζε 200αλογα με 100αρα, αλλα λιγοτερα με 95αρα χαρη στους knock sensors.

Η καινοτομία δεν είναι στο ότι έχουν knock sensor, αλλά στο ότι ο αισθητήρα μπορεί να διαβάσει τον αριθμό τον οκτανίων. Αν δηλαδή βάλεις σε ένα B18C (αυτό είναι με τα 200hp) 100αρα και μετά αγωνιστική βενζίνη θα πάνε το ίδιο, γιατί ήδη ο χάρτης του εγκεφάλου θα έχει δώσει το μέγιστο αβάνς στην κατοστάρα. Αν κάνεις το ίδιο στο tsi θα δεις όχι μόνο ότι θα πάρει αβάνς, αλλά ότι μπορεί να σηκώσει και πίεση (με εργοστασιακό πρόγραμμα). Αυτή τη λειτουργία εκμεταλλεύονται πολλοί προγραμμάτιστές και είναι σαν να έχουν 3 προγράμματα στον εγκέφαλο.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Αλλο το ασετον για τα νυχια και αλλο η καθαρη ακετονη.

Με τη καθαρη ακετονη δε παιρνεις τιποτα στα χερια εκτος και εαν το παρακανεις και το πλημμυρισεις.

Παρε απο φαρμακειο καθαρη ακετονη με καθαροτητα πανω απο 99,5% βαλε 4μλ στο λιτρο στο ντεποζιτο πριν απο γεμισμα.

Εαν εχεις προβλημα με τροφοδοσια κανε το 2-3 φορες συνεχομενες.

Γενικα εγω βαζω καθε 2000 χλμ περιπου και 47000χλμ και με τροφοδοσια δεν ειχα ποτε θεμα.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Ναι εννοείται πως θα δεις διαφορά με το το ασετόν, αλλά μόνο 100% καθαρό. Αν είναι κανένα από αυτά που ξεβάφουν οι γυναίκες τα χέρια τους θα αποχαιρετήσεις το Μοτέρ σου μια για παντα.

Αλλο το ασετον για τα νυχια και αλλο η καθαρη ακετονη.

Με τη καθαρη ακετονη δε παιρνεις τιποτα στα χερια εκτος και εαν το παρακανεις και το πλημμυρισεις.

Παρε απο φαρμακειο καθαρη ακετονη με καθαροτητα πανω απο 99,5% βαλε 4μλ στο λιτρο στο ντεποζιτο πριν απο γεμισμα.

Εαν εχεις προβλημα με τροφοδοσια κανε το 2-3 φορες συνεχομενες.

Γενικα εγω βαζω καθε 2000 χλμ περιπου και 47000χλμ και με τροφοδοσια δεν ειχα ποτε θεμα.

Με πρόλαβες, το γράφαμε τη ίδια ώρα. Εγώ θα πρότεινα να παίρνεις όμως άσετον από μαγαζιά με χρώματα που έχουν και 100% καθαρό.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Αν έχει κοντά σε εσένα κάπου sayerlack πήγαινε και ρώτα. Εμένα λόγο δουλειάς μου φέρνουν, αλλά δεν ξέρω αν την πουλάνε λιανική. Είναι ένα άσπρο κυλινδρικό αλουμινένιο δοχείο ενός λίτρου.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Είναι ένα άσπρο κυλινδρικό αλουμινένιο δοχείο ενός λίτρου.

Ολες ετσι ειναι :crazy:

Ενταξει εαν ειναι απο 99,5 και πανω δεν εχει θεμα.

Δε ξερω εαν γινεται κιολας να ειναι 100% καθαρη.

Επισης και τι τιμη εχει κιολας.

Αυτη που παιρνω βγαινει καπου στα 5Ε το λιτρο.

Μην εχει 4πλασια τιμη...

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Ολες ετσι ειναι :crazy:

Ενταξει εαν ειναι απο 99,5 και πανω δεν εχει θεμα.

Δε ξερω εαν γινεται κιολας να ειναι 100% καθαρη.

Επισης και τι τιμη εχει κιολας.

Αυτη που παιρνω βγαινει καπου στα 5Ε το λιτρο.

Μην εχει 4πλασια τιμη...

Χαχα. Όχι έχει ελάχιστη διαφορά στην τιμή. Απλά επειδή όταν είναι 100% καθαρή θεωρείται καύσιμο δεν το πολύ λένε ότι έχουν και πολλές φορές δεν δίνουν και σε άγνωστους. Πάντως και με αυτή που βάζεις δεν έχεις θέμα.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Μοτερακια και μοτερακια που εχουμε σπασει πιτσιτικαδες σε κοντρες με ασετον καθαρο απο φαρμακειο...Δεν ειναι να παιζουμε με αυτα ρε σεις,ειδικα σε μηχανες που μια βλαβη μπορει να κοστισει αρκετες εκατονταδες ευρω...

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Αλλο οι πιτσιρικαδες με τα φτιαγμενα παπακια.Αυτα σπανε και χωρις να βαλεις μεσα τιποτα.

Και τα καθαριστικα βενζινης με βαση την ακετονη δουλευουν.

Χημεια ειναι ,δεν ειναι τιποτα ιδιαιτερο.

Και ξερω πολλους που τα δουλευουν ακομα και μονιμα με ακετονη στη βενζινη και προβληματα μηδεν.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Σαν πιτσιρικάδες έχουμε δοκιμάσει όλοι πολλές χαζομάρες (εγώ ακόμα και διαλυτικό νίτρο έβαζα στο αμάξι) αλλά δεν έσπασε κανένα γιατί έβαλε μέσα ασετόν. Αν κάποιος όμως βάλει αντί για 3ml ανά λίτρο 95άρας βενζίνης βάλει 10ml ανά λίτρο 100άρας είναι λογικό ότι θα το πάρει στα χέρια.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Μωρε και 10μλ ανα λιτρο 100αρας να βαλεις,δε θα το παρεις στο χερι.αμεσως τουλαχιστον.

Αν το κανεις μονιμα τοτε μπορει να εχεις καποια ζημια,πιο πιθανο σε κανα τσιμουχακι κτλ.

Κατα τα αλλα οπως ειπα χρησιμοποιω εδω και 40000χλμ και επειδη ελεγχω συχνα πυκνα,φθορα 0.

και καθαριζει κιολας και το εχω διαπιστωσει,εχοντας λυσει για να καθαρισω τρομπα.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Μην το δοκιμάσεις ποτέ. Αν υπάρχει τέτοια αναλογία μείγματος στο μοτέρ σου απλά θα καταστρέψει το μπουζί και δεν θα καταλάβεις για πότε θα σπάσει. Κι αν είσαι τυχερός και αντέξουν τα μπουζί θα λιώσουν σίγουρα τα πιστόνια.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Προφανως και δε το δοκιμαζει κανεις.

Αλλα εαν δε το παρακανεις κατα πολυ,δε γινεται τετοια ζημια.

Και οταν λεω πολυ,μιλαω για παραπανω απο 10μλ στο λιτρο.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα