Jump to content
JimKarvo

Δέσμευση καταθέσεων σε οφειλετές εφορίας και όχι μόνο!

Recommended Posts

Παιδιαστικη απαντηση τελειως. Εχω αρκετα παραπανω, οχι γιατι εκλεψα, οχι γιατι εκανα κομπινες αλλα γιατι εφτυσα αιμα. Ε με συγχωρεις, θα ειναι πολυ αδικο να μου παρουν εστω και 5€.

Βεβαια, η απαντηση σου ειναι του στυλ "αφου καιγεται το σπιτι του διπλανου, δε μαμιεται...."

Σε περιουσια εχω και γω φιλε μου, την οποια εφτιαξε με κοπο ο πατέρας μου και προσπαθώ να την κρατησω με νυχια και με δόντια.

Το θεμα ειναι οτι ρευστό δεν υπάρχει, απλά γιατί τα τελευταια χρόνια χρωστάμε χωρις να ξέρουμε το λόγο και τα απαιτουν.

Και το σπίτι του διπλανου σαφώς και με ενδιαφέρει γιατί αν καεί αυτο, μετά σειρα θα εχει και το δικό μου.

Το ποστ μου δεν πηγαινε συγκεκριμένα σε κάποιον, γενικά την όλη κατασταση χλευάζω.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες

Το κακό με τους συνδικαιούχους είναι πως φαίνονται και σαν χρήματα τους.

Μπορεί να μην χρωστάς εσύ,αλλά στην ουσία από την μάνα σου πήραν τα χρήματα όπως και να έχει.

Το κατανοώ και για αυτό τον λόγο απλά αναφέρω το όλο θέμα, να ψαχτεί ο καθένας, μην βρεθεί χωρίς ένα ευρώ ξαφνικά.

Οστώσο, και πάλι, αν υπάρχουν 2 δικαιούχοι τα χρήματα είναι 50-50 σύμφωνα με την λόγικη, αλλά η λέξη "λογική" είναι περίεργη και παράξενη...

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Δημήτρη, δυστυχώς ή ευτυχώς ο αδερφος μου ειναι συνδικαιουχος με την αδερφή μου που σπουδάζει και της στελνουμε λεφτα σε εκεινο το λογ/μο.

Αλλά επειδη παλιοτερα είχε παιχτεί κάτι αναλογο, πλεον μολις καταθετουμε τα λεφτα, η αδερφή μου τα "σηκώνει" σε λιγοτερο απο ώρα ώστε να μην εχουμε πάλι τα ιδια.

Ευχαριστουμε για την ενημερωση.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Το κατανοώ και για αυτό τον λόγο απλά αναφέρω το όλο θέμα, να ψαχτεί ο καθένας, μην βρεθεί χωρίς ένα ευρώ ξαφνικά.

Οστώσο, και πάλι, αν υπάρχουν 2 δικαιούχοι τα χρήματα είναι 50-50 σύμφωνα με την λόγικη, αλλά η λέξη "λογική" είναι περίεργη και παράξενη...

Στην Ελλάδα είσαι,ποια λογική;

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Όλα τα λεφτά έξω. Τώρα. Απλά.

Δεν είναι ουτε Συριζάρα στη μέση ούτε οποιαδήποτε κυβέρνηση, ούτε τίποτα. Είναι το κεφάλαιο και μόνο. Παίρνουν απο αυτούς που τους παίρνει. Για να εξετασουνε τις καταθέσεις των μεγαλοκαταθετών, για να τολμήσουν να πάρουν απο εκεί (όσοι τα έχουν στην Ελλάδα).

Τίποτα, όλα έξω, τώρα, από όλους.

Γιατι, αν τα βγαλεις εξω νομιζεις δεν θα μπορουν να στα παρουν απο εκει.

:lipssealed:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Θα μου επιτρεψεις αγαπητε να σου πω οτι δειχνεις πως κανεις επιλεκτικηαναγνωση. Αποτο πρωτοποστ μεταφερω τουθρεντσταρτερ

Μηπως θες να επεξεργαστεις το μηνυμα σου? χρωσταει η ΜΗΤΕΡΑ του και πηραν τα λεφτα ΤΟΥ. Λογικο και αποδεκτο σου φαινεται?

Επισης η απαντηση μου αναφεροταν σε κουρεμα καταθεσεων. Βλεπε αλλιως κλοπη.

Μηπως θες παλι να επεξεργαστεις την απαντηση σου?

Το φιλικα εννοειται, αλλα το τονιζω κιολας.

Δεν διαφωνώ καθόλου, ούτε το μπερδεύω!

Εγώ απλά επισημαίνω ότι εγώ, εσύ, η μάνα μου, η θειά μου, ο ξάδερφος σου, κάποιος τέλος πάντων, δίνει το το δικαίωμα στο κράτος να κάνει τέτοιες πατέντες!

Δεν συμφωνώ και ούτε επικροτώ την πρακτική αυτή!

Αλλά θα σκαρφιστούν χίλιους τρόπους για να πετύχουν αυτό που θέλουν...Συνδικαιούχους, εγγυητές, συμμαθητές, σε διπλανα κελιά, και όποια άλλη δικαιολογία, αρκεί να τους δώσεις την αφορμή..

Δεν αιθεροβατώ, μόλις τελειώσουν οι αφορμές θα αρχίσουν τα καλά που λές( καταθέσεις, κατευθείαν απο μισθοδοσία....)

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Γιατι, αν τα βγαλεις εξω νομιζεις δεν θα μπορουν να στα παρουν απο εκει.

:lipssealed:

Αυτο που δεν γνωριζουν πολλοί ειναι οτι στο εξωτερικο η εφορία εχει άμεση πρόσβαση στο τραπεζικο σου λογαριασμο ανα πάση στιγμή και για να ανοίξεις ενα λογαριασμό θέλουν ΑΦΜ....Δηλάδη πρέπει να εργάζεσαι.

Στην Ελλαδα η μοναδική γιατρειά για μένα ειναι η εξης:Οι εφορίες θα πρέπει να ειναι συνδεδεμένες με τους τραπεζικούς λογαριασμούς και θα πρέπει να καταργηθεί το χρήμα σαν χαρτί στην Ελλάδα, πληρωμές μονο με καρτούλα ... Τσιχλα 20 λεπτά? Πληρωμή με καρτούλα...

Τροποποιήθηκε από τον Kostas_dev

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

ολα τα λεφτα στο στρωμα :peep: οχι του τουιτι.

εδω πηραν τα λεφτα απο τους δημους απο προγραμματα εσπα κλπ και θα κωλοσουν στα να παρουν τα δικα μου?

αλλωστε τα δικα τους δικα τους και τα δικα μας δικα τους. :rtfm:

εν το μεταξυ τοσους μηνες μας εχουν ζαλισει τα μην πω με την διαπραγματευση και στο τελος θα πανε και θα τα υπογραψουν ολα κανονικα. ε ρε δουλεμα που μας κανουν :greece:

Τροποποιήθηκε από τον spiros!!!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Το θεμα ειναι γνωστο και συμβαινει εδω και 2-3 χρονια, οσο για την ιδιοτηκοτητα αυτο ξεχασε το απο το 2013 παει ρεπορτ απο ολες τις τραπεζες στην εφορεια με οτι καταθεσεις εχεις

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Το δεύτερο τραγικό είναι ότι ενώ είχα 85,02, και πήραν τα 42,51, πάω να πάρω τα υπόλοιπα.. Ενώ τα υπόλοιπα είναι ήδη διαθέσιμα, εγώ δεν μπορώ να τα χρησιμοποιήσω, καθώς ο λογαριασμός είναι "σημαδεμένος"..

Το νου σας παίδες!

Η εφορια δεσμευειντον λογαριασμο και παιρνει το 1/2 των καταθεσεων σου. Εαν ηταν 3 στο βιβλιαριον και χρωστουσε ο ενας τοτε θα δεσμευε τον 1/3. Γινεται αυτοματα σε ολους τους λογαριασμους σε ολες τις τραπεζες. Δεν ευθυνεται η τραπεζα.

Και ρυθμιση να κανει ο οφειλετης, δυστυχως, δεν απελευθερωνονται τα υπολοιπα χρηματα του λογαριασμου καθως θα πρεπει να αποπληρωθει πρωτα ενα μεγαλο μερος της οφειλης (νομιζω 50%).

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Αυτο που δεν γνωριζουν πολλοί ειναι οτι στο εξωτερικο η εφορία εχει άμεση πρόσβαση στο τραπεζικο σου λογαριασμο ανα πάση στιγμή και για να ανοίξεις ενα λογαριασμό θέλουν ΑΦΜ....Δηλάδη πρέπει να εργάζεσαι.

Στην Ελλαδα η μοναδική γιατρειά για μένα ειναι η εξης:Οι εφορίες θα πρέπει να ειναι συνδεδεμένες με τους τραπεζικούς λογαριασμούς και θα πρέπει να καταργηθεί το χρήμα σαν χαρτί στην Ελλάδα, πληρωμές μονο με καρτούλα ... Τσιχλα 20 λεπτά? Πληρωμή με καρτούλα...

Δεν ισχυει αυτο ρε παιδια...

Μπορω να σας στειλω 2-3 ευρωλογαριασμους λογαριασμους σε διαφορες χωρες της Ευρωπης που ανοιγουν χωρις ΑΦΜ κ με διευθυνση Ελλαδας. Κ δεν μιλαω για χωρες πλυντηρια οπως το Λουξεμβουργο, το Ηνωμενο Βασιλειο η η Ολλανδια.

Οσο για την πληρωμη με καρτουλα πολυ δυσκολο κατα τη γνωμη μου να υλοποιηθει κ επισης μη ξεχναμε οτι οι τραπεζες χρεωνουν τον εμπορο σε τετοιες συναλλαγες.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Δεν ισχυει αυτο ρε παιδια...

Μπορω να σας στειλω 2-3 ευρωλογαριασμους λογαριασμους σε διαφορες χωρες της Ευρωπης που ανοιγουν χωρις ΑΦΜ κ με διευθυνση Ελλαδας. Κ δεν μιλαω για χωρες πλυντηρια οπως το Λουξεμβουργο, το Ηνωμενο Βασιλειο η η Ολλανδια.

Οσο για την πληρωμη με καρτουλα πολυ δυσκολο κατα τη γνωμη μου να υλοποιηθει κ επισης μη ξεχναμε οτι οι τραπεζες χρεωνουν τον εμπορο σε τετοιες συναλλαγες.

Πες πες. Μυστικό είναι? Η απαγορέυεται να στείλεις τα φορολογημένα λεφτά σου εξω?

Εγώ ξερω για Ολλανδία μόνο τι παιζει και σχετικά πρόσφατα.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Κυπρο εχεις μερικες τραπεζες. Η Ελληνικη Τραπεζα για παραδειγμα προσφερει τετοιους λογαριασμους.

Ισπανια εχεις τουλαχιστον δυο τραπεζες που το κανουν λογω των Αγγλων κ Γερμανων κυριως που διαμενουν μονιμα/ημι-μονιμα στην χωρα. Μια ειναι η Deutsche Bank Ισπανιας κ η αλλη ειναι η Sabadell.

Η ING Βελγιου το κανει επισης.

Η HSBC σε αρκετες χωρες προσφερει επισης.

Κ τελος αν θελεται μια απο τις πιο extreme περιπτωσης εκτος Ευρωζωνης. Η Alior στην Πολωνια σου προσφερει λογαριασμο σε € κ σου στελνει τα χαρτια με courier παρακαλω.

Εξαλλου το SEPA εχει αυτο ως σκοπο, να απλοποιησει τις πληρωμες εντος ΕΕ. Θα μπορεις δλδ στο συντομο μελλον να πληρωνεις τον ελληνικο σου λογαριασμο κινητου μεσω Πορτογαλικης τραπεζας.

Ποτε δεν με ενδιεφερε το θεμα για να ειμαι ειλικρινης αλλα φανταζομαι οτι αν το ψαξεις λιγο θα βρεις κ αλλες που προσφερουν παρομοιες υπηρεσιες.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

να διευκρινησω καποια πραγματα μιας και δουλευω σε τραπεζα...

οι δεσμευσεις λογαριασμων για οφειλετες σε ΔΟΥ και ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ ΤΑΜΕΙΑ γινονταν απο περυσι τετοια εποχη...

αν καποιος οφειλει στους παραπανω, του δεσμευουν τους λογαριασμους του...100% σε ατομικους λογαριασμους

και το αναλογο ποσοστο σε λογαριασμους που εχει κι αλλους δικαιουχους...πχ σε λογαριασμο που ειναι και αλλα

δυο ατομα (που δεν χρωστανε) δεσμευεται το 33% του ηδη υπαρχοντος ποσου οπως και το 33% των ποσων που

θα μπουν μελλοντικα...ανωτατο ποσο δεσμευσης μπαινει το ακριβες ποσο που χρωσταει...τακτικα και με εντολη

των παραπανω (ΔΟΥ κλπ) αφαιρουνται τα ποσα απο τους λογαριασμους και καταβαλονται σε αυτους...οι μοναδικοι

λογαριασμοι που δεν δεσμευονται εως και το ποσο των 1500 ειναι μονο λογαριασμοι που καταβαλεται καποιος

μισθος ή συνταξη καθε μηνα...δεν γινεται δηλαδη να γλιτωσει απο την δεσμευση καποιος ελευθερος επαγγελματιας

ή ανεργος κλπ...η δεσμευση σταματαει με 2 τροπους...συγκεντρωση και αποδοση ολου του ποσου ή ρυθμιση στην

ΔΟΥ ή το ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ ΤΑΜΕΙΟ...

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Ρε συ Μακη οι αλλοι περασαν το νιμου της μανας τους. Τοσα οςα λες κι αλλα τοσα σου λεω εγω. Ποιος τα περασε ή ποιος τα εφηρμοσε σε νοιαζει?

Το οτι σου (μας) εταξαν λαγους με πετραχηλια και πηρες (πηραμε) ενα λουτσο απο δω ισα με εκει, σε νοιαζει?

Το οτι δεν υπηρχε κανενα σχεδιο αλλα πιστεψαν οτι με τρελες θα υποκυψουν οι ευρωπαιοι σε νοιαζει? πηραμε τα παπαρια ολων! Ρωσια, κινα και συντομα ευρωπης.

Τωρα μενει να βαλουν χερι στους λογαριασμους, ανεξαρτητου υψους καταθεσεων, για να πληρωσει τις υποχρεωσεις.

Αντικειμενικα τελειως, θεωρεις οτι υπηρξε αλλαγη, ή Ω Θεε μου, προοδος απο το Συριζα?

Μου διέφυγε τελείως σόρρυ.

Σε μένα προσωπικά δεν έταξαν τίποτα.

Άνεργος ήμουν άνεργος είμαι και έτσι όπως βλέπω τον χώρο της υγείας,θα είμαι άνεργος για πολλά ακόμα χρόνια.

Αν θα βγει κάπου ο ΣύριζαΣ μένει να το δούμε.

Είδαμε πως οι προηγούμενοι μας γ@μησαν και εμείς βαρούσαμε παλαμάκια και φωνάζαμε ΝΑΙ ΚΙ ΑΛΛΟ ΑΝΤΕΧΟΥΜΕ ΡΕ .

Δόξα το Θεό(όποιος είναι αυτός) πήρανε μαύρο στις εκλογές.

Αν δε πάει καλά και ο Μίστερ Τσιπραλέξ θα το πάρει και αυτός.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Είδαμε πως οι προηγούμενοι μας γ@μησαν και εμείς βαρούσαμε παλαμάκια και φωνάζαμε ΝΑΙ ΚΙ ΑΛΛΟ ΑΝΤΕΧΟΥΜΕ ΡΕ .

Δόξα το Θεό(όποιος είναι αυτός) πήρανε μαύρο στις εκλογές.

Αν δε πάει καλά και ο Μίστερ Τσιπραλέξ θα το πάρει και αυτός.

:thumbsup1: ακριβως αυτο!!! βαμενοι δεν ειμαστε για κανεναν...πηραν το μαυρο που τους αξιζε και

δοκιμαζουμε κατι αλλο...αν τα πανε καλυτερα οκ...αν οχι το μαυρο υπαρχει και καραδοκει!!!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Το θέμα είναι οτι αν δεν τα καταφέρει ο Σύριζα να περιμένετε τα χειρότερα γιατί θα ξανά ψηφίσουν τον χοντρό & τον λιγνο, γιατί για να βγάλουμε το κουκουε το κάθε κόβω κομμάτι δύσκολο

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Το θέμα είναι οτι αν δεν τα καταφέρει ο Σύριζα να περιμένετε τα χειρότερα γιατί θα ξανά ψηφίσουν τον χοντρό & τον λιγνο, γιατί για να βγάλουμε το κουκουε το κάθε κόβω κομμάτι δύσκολο

το ποιο;

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

...δεν γινεται δηλαδη να γλιτωσει απο την δεσμευση καποιος ελευθερος επαγγελματιας

ή ανεργος κλπ...η δεσμευση σταματαει με 2 τροπους...συγκεντρωση και αποδοση ολου του ποσου ή ρυθμιση στην

ΔΟΥ ή το ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ ΤΑΜΕΙΟ...

Ή απλά δεν βάζεις λεφτά σε τράπεζες, ή αν θες να κάνεις αγορές Online υπάρχει η PaySafe Card etc

Αλλά είναι λογική αυτό; Δεν σου δεσμεύω τον λογαριασμό μισθοδοσίας, αλλά τον λογαριασμού του άνεργου και του ανάπηρου, τον δεσμεύω.

Η εφορια δεσμευειντον λογαριασμο και παιρνει το 1/2 των καταθεσεων σου. Εαν ηταν 3 στο βιβλιαριον και χρωστουσε ο ενας τοτε θα δεσμευε τον 1/3. Γινεται αυτοματα σε ολους τους λογαριασμους σε ολες τις τραπεζες. Δεν ευθυνεται η τραπεζα.

Στην eurobank δεν είναι ακριβώς έτσι. Έχουν ναι μεν δεσμεύσει τα μισά χρήματα, αλλά έχουν κλειδώσει και όλον τον λογαριασμό, το οποίο σημαίνει ότι δεν μπορώ να κάνω ανάληψη του άλλου μισού, ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΥ υπολοίπου.

Ουσιαστικά, για εμένα, στην πραγματικότητα τα έχουν δεσμεύσει όλα, όσο και αν γράφει διάθεσιμο 42,51€

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Μήπως έχεις καμιά οφειλή στην eurobank?

Όχι, ήταν δέσμευση απο το κράτος, αλλά για να "προστατέψουν την ιδιωτικότητα μου" δεν μου λένε τι ακριβώς.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα