Jump to content
kpapageo

Επιλογή κλειδαριάς δισκόφρενου (disclock)

Recommended Posts

Καλησπέρες!

Ψάχνω για ένα disclock με budget 40-50 και πάνω. Με συναγερμό ή χωρίς? Abus ή κάποια άλλη μάρκα? Αξίζει να δώσει κάποιος πολλά λεφτά για disclock? Οποιαδήποτε γνώμη είναι χρήσιμη.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες

Abus με ή χωρίς τουτού...μην ξεχάσεις όμως να πάρεις και ένα φωσφοριζέ καλώδιο, μπας και ξεχάσεις ότι το έχεις κλειδωμένο και φας κάνα δισκόφρενο!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Για χρόνια είχα ένα απλό της Abus απο το οποίο ήμουν απολυτα ικανοποιημένος, όχι γιατί δεν μου το είχαν ανοίξει ποτέ (αυτό δεν το δοκιμάσαμε ποτέ όσο το είχα!) αλλά γιατί πέρα απο την θεωρητική του ασφάλεια δούλευε το καταραμένο ακριβώς όπως θα έπρεπε! Το είχα χρόνια, το είχα κακοποιήσει (και εγώ και ο προηγούμενος ιδιοκτήτης της μηχανής που είχα πάρει τότε και μου το έδωσε μαζί της), το κλειδάκι γλύστραγε πάντα μέσα βούτυρο, η κλειδαριά ήταν απολύτως συμπαγής, η κατασκευή του ενέπνεε τρελή εμπιστοσύνη και δεν είχε μασήσει ποτέ απο το παραμικρό.

Πριν λίγο καιρό αποφάσισα να πάρω ένα δεύτερο disclock, και με βάση τα παραπάνω είπα "καρφωτό abus". Είπα να πάω στο 350 trigger που είναι με συναγερμό έτσι για την έξτρα προστασία.

Απο κατασκευή ήταν σχετικά ΟΚ αλλά η κλειδαριά σαν λειτουργία ήταν αρκετά εκνευριστική, δεν είχε one hand lock, (πρέπει δηλαδή να βάλεις το κλειδί και να το γυρίσεις για να κλειδώσει) και το κλειδί μάγκωνε πάντα, είτε στο "πορτάκι" είτε μέσα στην κλειδαριά. Δε βαριέσαι λέω...

Ώσπου μου έπεσε μια φορά κάτω και μετά απο 2-3 μέρες η κλειδαριά βγήκε off. Δεν κατέβαινε ο πύρος μέχρι μέσα για να κλειδώσει. Δεν κουνιώταν τίποτε περίεργο μέσα δεν ξεχαρβαλώθηκε..απλά δεν κατέβαινε μέχρι μέσα. Μου το άλλαξαν απο το κατάστημα που το πήρα (μετά απο έλεγχο με τον αντιπρόσωπο τους, που κράτησε αρκετές βδομάδες) και μπράβο στα παιδιά, και μου έδωσαν καινούριο.

Το καινούριο με τις βροχές που είχαμε τους τελευταίους μήνες μου βγήκε πολύ προβληματικό στο θέμα του συναγερμού. Κάποιες μέρες (προφανώς λόγο υγρασίας) ο συναγερμός είχε βγει off και δεν χτύπαγε ποτέ, άλλες μέρες έμενε κολλημένος και βάραγε όποτε ήθελε χωρίς να κουνηθεί ή και με το που έβαζα το κλειδί και τον όπλιζα.

Ενώ περίμενα την αντικατάσταση του 350 πήρα ένα άλλο απλό πάλι της abus, το disc lock 300, που οπτικά έμοιαζε πάρα πολυ με το "παλιό καλό" που είχα. Είναι λίγο μικρότερο σε μέγεθος, λίγο πιο ελαφρύ, και έχει την ίδια εκνευριστική κλειδαριά με το 350... το κλειδί μαγκώνει, και με λίγο βροχή, η κλειδαριά μπούκωνε και δεν κατέβαινε με τίποτα και ήθελε καθαρισμα κλπ.

That said δεν ξέρω αν τα υπόλοιπα της αγοράς θα ήταν πιο ...περιπετειώδη απο τα abus στα οποία έπεσα εγώ. Γενικά έχουν την φήμη των "καλών".

Τροποποιήθηκε από τον seatcowl

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Aν πάρεις Abus πάρε με συναγερμό, όχι τόσο για την ασφάλεια (κλάιν 100dB είναι και αν έχουν πέσει οι μπαταρίες λιγότερο) αλλά για να σε σίγουρος ότι δεν θα το ξεχάσεις ποτέ επάνω.

Προσωπικά προσπάθησα να αποκτήσω ένα συνήθειο για να μη συμβεί ποτέ αυτό. Προσπάθησα να γίνει συνήθειο να τσουλάω πάντα λίγο το μηχανάκι πριν ανέβω και βάλω μπροστά. Παλαιότερα που χα ατάποτες arkapovic το κανα και για να μην παίρνω τα αυτιά των γύρω.

Με τούτα και με κείνα ποτέ δεν έφυγα με το disklock επάνω.

Υ.Γ.: Δυστυχώς υπάρχουν βίντεο στο youtube με ειδικό εργαλείο που ανοίγει τα Plus και X-Plus της Abus. Με μια α΄ δυσκολία φυσικά :P.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

O συναγερμός πως βοηθάει για να μην το ξεχάσεις ποτέ πάνω?

Αν νομίζεις πως θα ανέβεις στη μηχανή και θα χτυπήσει ο συναγερμός, δεν θα συμβεί. Κανένα απο τα δύο abus 350 που πέρασαν απο τα χέρια μου δεν έχουν ούτε κατα διάνοια τέτοιο βαθμό ευαίσθησίας.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Αξίζει λέτε να πάω στο πιο υψηλό επίπεδο ασφαλείας 20 (100€) αντί για ασφάλεια 8 (50€)?

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

ME συναγερμό - οχι αναγκαστικά για τους επιτηδειους αλλά...για να μην φας κανα μπροστινό φτερό σε περίπτωση που ξεχάσεις οτι φοράς την κλειδαριά...

@ Seatcowl : Μιααααα χαράαα χτυπάει ο συναγερμός της κλειδαριάς (Χena) με το που κουνήσεις λίγo το μηχανάκι...

Fun fact : 3.5 χρονια έχω την μηχανή, την ημέρα που τελείωσε η μπαταρία του συναγερμού της κελιδαριάς ηταν και η μέρα που έσπασα το μπροστινό φτερό...(πριν κανα' 4-μηνο)

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

ME συναγερμό - οχι αναγκαστικά για τους επιτηδειους αλλά...για να μην φας κανα μπροστινό φτερό σε περίπτωση που ξεχάσεις οτι φοράς την κλειδαριά...

@ Seatcowl : Μιααααα χαράαα χτυπάει ο συναγερμός της κλειδαριάς (Χena) με το που κουνήσεις λίγo το μηχανάκι...

Όπως έγραψα ήδη αναφέρομαι μόνο στο abus.

Το αντίστοιχο της Xena ήταν η εναλλακτική μου πριν πάρω το 350 της Abus αλλά τελικά δεν πήγα για αυτό γιατί σε πάρα πολλά reviews όλοι αναφέρουν το πόσο υπερευαίσθητο είναι. Υπάρχουν νομίζω και αρκετά video στο youtube που απλά ακουμπάνε την μηχανή και χτυπάει.

(στο 00:35)

To βρίσκω λίγο τραγικό αυτό και οπότε πήγα στο abus το οποίο είναι το τελείως άλλο άκρο.

Για την ιστορία και μόνο να αναφέρω πως με το 350 της Abus πάνω μπορούσα να τραβήξω τη μηχανή (το klx250 που είχα τότε), να την σύρω με τον τροχό κλειδωμένο και ο συναγερμός δεν ενεργοποιούταν.

Επίσης αυτό που δεν μου άρεσε στο Xena είναι πως χτυπάει μόνο για 15δευτερόλεπτα...? το abus συνεχίζει για αρκετή ώρα.

Τροποποιήθηκε από τον seatcowl

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Ποσταρω και εγω γιατι ειμαι σε αναζητηση καποιου καλου λουκετου (με αυτα που ειδα και εγιναν σε μηχανη συντροχου εδω μεσα παιρνουμε μετρα προληπτικα)

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Αν νομίζεις πως θα ανέβεις στη μηχανή και θα χτυπήσει ο συναγερμός, δεν θα συμβεί. Κανένα απο τα δύο abus 350 που πέρασαν απο τα χέρια μου δεν έχουν ούτε κατα διάνοια τέτοιο βαθμό ευαίσθησίας.

Κι όμως μια χαρά βαράει. Mιλάω για Abus Granit Detecto 8000. με το που αλλάξει θέση βαράει. Οπότε αν βγάλεις το σταντ και σταθεί ίσια η μηχανή θα χτυπήσει.

Αξίζει λέτε να πάω στο πιο υψηλό επίπεδο ασφαλείας 20 (100€) αντί για ασφάλεια 8 (50€)?

Αξίζει

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Αυτή τι λέει?

http://www.car.gr/parts/view/6383010/

Πάντως ναι θα ανέβω γενικά στα χρήματα και άμεσα, καθώς το Loading..... που έχω πάνω στο προφιλ μου έφυγε σήμερα! Περισσότερα αύριο μεθαύριο στα "Ευχάριστα"...

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Εγώ έχω το Abus Granit Detecto 8000X και με το που κουνήσεις την μηχανή (αν το έχεις βάλει και ψηλά τότε και με τράνταγμα) βαράει. Δεν παίζει να ανέβω και να μην χτυπήσει.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Κι όμως μια χαρά βαράει. Mιλάω για Abus Granit Detecto 8000. με το που αλλάξει θέση βαράει. Οπότε αν βγάλεις το σταντ και σταθεί ίσια η μηχανή θα χτυπήσει.

Εγώ έχω το Abus Granit Detecto 8000X και με το που κουνήσεις την μηχανή (αν το έχεις βάλει και ψηλά τότε και με τράνταγμα) βαράει. Δεν παίζει να ανέβω και να μην χτυπήσει.

Εντάξει ρε σεις, ο άνθρωπας ζήτησε για κάτι στα 40-50ε και σε αυτό του απάντησα... Εσείς μιλάτε για κάτι που κοστίζει πάνω απο τα διπλάσια χρήματα :P

Τέλος πάντων...διευκρίνηση της διευκρίνσης ώ διευκρίνηση!

Το Abus 350 alarm (50ε) δεν χτυπάει αν κάτσεις πάνω στη μηχανή.

Το Abus Granit Detecto 8000 (120ε) χτυπάει αν κάτσεις πάνω στη μηχανή.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Εντάξει ρε σεις, ο άνθρωπας ζήτησε για κάτι στα 40-50ε και σε αυτό του απάντησα... Εσείς μιλάτε για κάτι που κοστίζει πάνω απο τα διπλάσια χρήματα :P

Τέλος πάντων...διευκρίνηση της διευκρίνσης ώ διευκρίνηση!

Το Abus 350 alarm (50ε) δεν χτυπάει αν κάτσεις πάνω στη μηχανή.

Το Abus Granit Detecto 8000 (120ε) χτυπάει αν κάτσεις πάνω στη μηχανή.

Μα από ότι διάβασα λέει απο 50 ευρώ και ΠΑΝΩ. Δεν υπάρχει θέμα για αντιπαράθεση για όνομα. :)

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Μα από ότι διάβασα λέει απο 50 ευρώ και ΠΑΝΩ. Δεν υπάρχει θέμα για αντιπαράθεση για όνομα. :)

Έχεις δίκιο.

Πλέον δεν ξέρω τι ακριβώς ήθελε να γράψει αλλά έχεις δίκιο. :P

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Εννοούσα να μην πάμε σε λύσεις τύπου 20-30€. Απλά επειδή δεν ξέρω τι παίζει έθεσα ένα κατώτατο όριο. Το ανώτατο δεν μπορεί να είναι και πολύ ανώτατο και είμαι πρόθυμος να πάρω το καλύτερο. Άλλωστε για ασφάλεια μιλάμε.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Αυτό που σου πρότεινα πάντως το έχω και απο ποιότητα είναι απίστευτο. Πόσες φορες έχω ξεκινήσει με αυτό πανω κομματάκια έπρεπε να ηταν τώρα και έχει κάτι γρατσουνιές μονο :-P . επίσης έχει πολύ καλό κλείδωμα όσων αφορα το κλειδί. Δεν είχα ξανά δει τέτοιο μέχρι που το πήρα .

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Αυτή τι λέει?

http://www.car.gr/parts/view/6383010/

Πάντως ναι θα ανέβω γενικά στα χρήματα και άμεσα, καθώς το Loading..... που έχω πάνω στο προφιλ μου έφυγε σήμερα! Περισσότερα αύριο μεθαύριο στα "Ευχάριστα"...

μεγειες.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Καλησπέρα παιδιά, μιας που αύριο (αν όλα πάνε καλά) θα γίνω κάτοχος ενός CBR 125 κοιτάζω για κλειδαριές δισκόφρενου. Θα ήθελα λοιπόν τη γνώμη σας. Αξίζει αυτή http://www.xenasecurity.com/?s=x2

ή να πάω κατευθείαν σε abus.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Πάρε disclock με συναγερμό καλύτερα.

Στα θετικά είναι οτι δεν παίζει να το ξεχάσεις για κανένα λόγο και κατα δεύτερον παρέχει μία Α ασφάλεια σε σχέση με το απλό ;)

Εγώ είχα πάρε ένα Xena απο stelpet στα 60 ευρώ και είμαι αρκετά ικανοποιημένος με εξαίρεση οτι καμια φορά παίζει να αρχίσει να βαράει μόνο του γιατι μπορεί να περάσει κανα έντομο απο τον σένσορα.

Κατα τα άλλα πολύ καλό ;)

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

το Abus 350 alarm το είχα παλιά μετά από λίγες βρόχες ο συναγερμός λάλησε και έφαγε αντικατάσταση με μια ανώτερη χένα πολύ καλύτερη σε όλα (ποιότητα, ασφάλεια, ευαισθησία, db, κλειδαριά και ακριβότερη τιμή).

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Βασικά το μαγαζί που το είδα δεν έχει κάποιο xena με συναγερμό και δεν θέλω να πάρω κάποιο κινέζικο ή no name. Η άλλη επιλογή που έχω είναι ένα abus (ringer νομίζω) αλλά το δίνει (σε άλλο μαγαζί) τριπλάσια τιμή από το xena.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Εγώ τελικά πήρα αυτό:

http://www.abus.com/eng/Mobile-Security/Motorbike-Scooter/Brake-disc-locks/GRANIT-Detecto-X-Plus-8077-yellow

Ευτυχώς δεν έχει δοκιμαστεί ακόμα. Μια φορά χτύπησε ο συναγερμός έξω από το σπίτι και πετάχτηκα με το κατάνα, αλλά μάλλον καμιά γάτα θα ήταν :crazy:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Μπορείς να το παραγγείλεις και να στο φέρουν αν δεν είσαι Αθήνα.

Εγώ αυτό έχω.

http://www.motorparts.com.gr/eshop/antikleptika-prostasia/kleidaria-diskofrenou-xena-xx6-y-me-synagermo-7mm-peiro-detail.html

Το abus trigger ( μάλλον αυτό λές ) είναι κατώτερο απο αυτό που σου πόσταρα.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα