Jump to content
harilaos

Απωλεια και μαυρισμα υγρων ψυξης σε XTR 660

Recommended Posts

Χαιρετω και διορθωστε με αν εχω το θεμα σε λαθος μερια.

Εχω XTR '06. Τους τελευταιους μηνες με πολυ μικρη χρηση της μηχανης λογο χειμωνα παρατηρησα οτι τα υγρα του κυκλωματος ψυξης στο παγουρακι εχουν σκουρηνει πολυ γρηγορα απο την τελευταια που τα αλλαξα (πριν 4 μηνες) και πεφτει η σταθμη τους απο την ενδειξη max στην ενδειξη min σε 1000 χιλιομετρα.

Εχω κανει με το μυαλο μου ασχημα σεναρια... γιατι 4 χρονια που την εχω δεν εχω ξαναδει μια τετοια συμπεριφορα.

Υπαρχει περιπτωση να οφειλεται στα υγρα? Παντα μου εβαζαν ροζ (πιθανον G12) ενω την τελευταια φορα εβαλαν τα μπλε της Rockoil. Και στις 2 περιπτωσεις ειναι αιθυλενογλυκολη ως είθισται.

Δεν θελω να παει σε κατι χειροτερο το μυαλο μου..........

Στο συνεργειο που μου το προσεχουν ( και το πιστευω ακλονητα ) στο εξειδικευμένο της Πατρας συμπληρωσαμε υγρα για την ωρα και το παρακολουθω αν και θα αργησει να φανει κατι. Μου ειπαν οτι δεν φαινεται κατι κακο δεν πιστευουν οτι συνβαινει κατι κακο και οτι υπαρχει ενα θεμα με τα υγρα που βαζουν τον τελευταιο καιρο με την θερμικη συμπεριφορα τους στα κυκλοματα.

Εχει αντιμετωπισει κανεις κατι παρομοιο ? Εσας πως σας ακουγεται ολο αυτο?

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες

Καλύτερα πάρε μια σύριγγα και βγάλε υγρό μέσα απο το δοχείο και ανέβασε φώτο. Και οταν το βγάλεις αν δεν ειναι εμφανές στη φώτο ενημέρωσε και αν ειναι καθαρό το υγρό (ακόμα και σκούρο να ειναι δες αν ειναι καθαρό η εχει κομματακια κλπ)

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Μία εξήγηση μπορεί να είναι να έχεις διαρροή στο κύκλωμα ψύξης...Να περνάνε καυσαέρια κ έτσι να σκουραίνουν κ παράλληλα μία ποσότητα να καίγεται κ έτσι να πέφτει η στάθμη...Ένας τρόπος για να το διαπιστώσεις είναι ενώ δουλεύει στο ρελαντί,με προσοχή,να ανοίξεις την τάπα να δεις εάν βγάζει μπουρμπουλήθρες...με προσοχή ξαναλέω.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Grehiel αυτος ειναι ο φοβος μου και δεν εχω διαθεση καμμια... φυσαλιδες δυσκολα θα φανουν πιστευω.

Iskarioti τα νερα ειναι φωτεινα απλα θολωνουν με την μια... θυμαμαι το g12 απλα με τον καιρο σαν να εχανε το δυνατο ροζ του και δεν εχανε την σταθμη του.

Εμαθα επισης οτι το g12 εχει καλυτερη θερμικη συμπεριφορα στην διαμεταγωγη της θερμοκρασιας... χωρις να το θεωρω και εγκυρο. Το περασμενο καλοκαιρι θυμαμαι με τα ροκοιλ υγρα, με τις ιδιες διαδρομες και συνηθειες ( μεσα στην πολη ) επαιρνε πιο γρηγορα το βεντιλατερ και αργουσε να σβησει ....

Ακομα δεν το χρησιμοποιω πολυ λογο αναγκαστικης ρουτινας με το "αυτο" για να το παρακολουθησω σε πολλα χιλιομετρα.

Παντος τα λαδια του ειναι καθαρα, δεν ξερω στο μπουζι αν μπορει να φανει κατι.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

επειδη εχω ασχοληθει με xtx φιλου με τα ιδια συμπτωματα το προβλημα ηταν στην αντλια νερου και στην ταπα του ψυγειου.

Αν δεν εχεις διαρροη απο καποιο κολαρο τοτε η ταπα αδυνατη να κρατησει την σωστη πιεση μεσα στο κυκλωμα ψυξης και ετσι περναει τα νερα μεσα στο δοχειο εκτονωσης-διαστολης και αυτο με την σειρα του τα βγαζει εξω απο την υπερχειλιση.

Η αντλια στο συγκεκριμενο μοτερ minarelli ειναι πολυ ευκολο να επισκευαστη και με πολυ λογικες τιμες τα ανταλλακτικα.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Bretsos μακαρι να ειναι κατι τετοιο... αλλα δεν νομιζω, θα το προσεξω βεβαια οτι μου εχεται πει.

Τα παλαια υγρα θα τα βαλω ετσι και αλλιως, ειχαν καλυτερη συμπεριφορα στις θερμοκρασιες.

Περιμενω να βρω χρονο να ασχοληθω εκτεταμενα και θα σας ενημερωσω τι ακριβως οταν μαθω και εγω.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα