Jump to content
kpapageo

Γνώμες για αγορά πρώτης μηχανής

Recommended Posts

Καλησπέρα και καλώς σας βρήκα!

Ήρθε η ώρα και εγώ να πάρω την πρώτη μου μηχανή. Μου αρέσουν οι on/off και οι sport touring καθώς θέλω να κάνω ταξιδάκια μαζί της. Είδα πολλά μοντέλα μέχρι στιγμής σε αγγελίες και από καθαρά αισθητικής άποψης με έχουν τραβήξει η Yamaha FZ6 Fazer και η Suzuki V Strom DL 650. Διαφορετικά μηχανάκια μεταξύ τους, σίγουρα. Θα ήθελα μια βοήθεια σχετικά με το τι αρμόζει καλύτερα σε έναν νέο αναβάτη σαν και εμένα (1.80 , 78 κιλά). Οποιεσδήποτε πληροφορίες σχετικά με άνεση, ευκολία οδήγησης, ασφάλεια, κατανάλωση, αξιοπιστία, μεταξύ των 2 αυτών μοντέλων θα ήταν ευπρόσδεκτες! Να σημειώσω επίσης ότι προτιμώ να έχει και abs. Ευχαριστώ!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες

Καλώς τον. Καλώς ήρθες στο mybike.gr κ καλή συνέχεια :)

Όσα περισσότερα μας πεις για τις ανάγκες κ επιθυμίες σου για την μελλοντική σου μοτοσυκλέτα, τόσο καλύτερα.

Τι εμπειρία έχεις στις μοτοσυκλέτες?

Έχεις δίπλωμα απεριόριστο?

Ποια θα είναι η κύρια χρήση της μοτοσυκλέτας και ποιες οι δευτερεύουσες χρήσεις της?

Πόσα χρήματα διαθέτεις?

Από εξοπλισμό αναβάτη πως είσαι?

Ηλικία?

Για ποια μηχανή (ανεξαρτήτως κόστους) θα έλεγες εύκολα πως "αυτή θα ήθελα αν όλα ήταν τέλεια"?

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση! Ας τα πάρουμε ένα ένα.

1. Εμπειρία στις μοτοσυκλέτες μικρή. Έχω οδηγήσει κάποιες φορές αλλά αυτό ήταν όλο.

2. Δίπλωμα απεριόριστο βγάζω τώρα, πιστεύω σε ενάμιση μήνα να το έχω.

3. Η μοτοσυκλέτα είναι απωθημένο και κατά κύριο λόγο θα χρησιμοποιείται για διασκέδαση και όχι σαν μετακίνηση εντός πόλης καθώς εκεί με εξυπηρετεί εύκολα και το ποδήλατο. Μου αρέσει πολύ η ιδέα να κάνω ταξίδια μικρά ή μεγάλα και πολλές φορές θα χρησιμοποιηθεί και σε ορεινά οδικά δίκτυα.

4. Το budget είναι μέχρι 3500€ αυστηρά.

5. Εξοπλισμός δεν υπάρχει ακόμα καθώς δεν είχα στο παρελθόν άλλη μοτοσυκλέτα.

6. Ηλικία 27.

7. Dream bike χωρίς να έχω ανέβει πάνω της είναι η Tiger Triumph 1050.

Αυτά!!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Καλως ηρθες....

Το πιο σημαντικο απ ολα τα οποια μας λες ειναι η ελλεψη εμπειριας ωστε να μπορεσεις να οδηγησεις με ασφαλεια μια μηχανη των 100 ιππων η μια αλλη των 220+ κιλων.

Εισαι σε καλη ηλικια νομιζω ωστε να εχεις το μυαλο στο κεφαλι σου,αλλα ισως θα επρεπε να ξεκιναγες απο κατι πιο μικρο ωστε να παρεις τον "αερα" που λεμε στους δυο τροχους....Κατανοω οτι οι καιροι ειναι δυσκολοι οικονομικα για αλλαγες μοτοσυκλετων ωστε να πας σταδιακα απο τα 100-250-600 κυβικα.,κι εγω απο το παπι και το σκουτερ πηγα στο 675,ειχα ομως μια εμπειρια 12 ετων σε μηχανακια εστω και μικρων κυβικων.

Το θεμα ειναι να σεβαστεις αυτο που καβαλας .....ειδικα οταν εισαι νεος και απειρος,αν το κανεις ολα θα πανε καλα.

Απο το ποσο που εισια ετοιμος να διαθεσεις θα πρεπει να αφαιρεσεις 500-600 για τον εξοπλισμο σου....κρανος ,μπουφαν και γαντια για αρχη.

Οποτε σου μενουν 3000 χοντρικα..... θα ελεγα bandit για αυτα που ζητας,μπορεις να βρεις στα χρηματα σου και με abs.

Τροποποιήθηκε από τον GeorStrat

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Αυτό που προτείνεις είναι και το πιο λογικό να κάνει κάποιος αλλά όντως η πικρή αλήθεια είναι ότι δεν υπάρχουν λεφτά για σταδιακές αλλαγές. Από παπιά και σκούτερ έχω εμπειρία, άλλωστε σε χωριό μεγάλωσα :P Γενικά δεν ψάχνω ούτε γκάζια ούτε τίποτα τέτοιο. Με ενδιαφέρει πρωτίστως η άνεση, η ασφάλεια και να μπορώ να την κουμαντάρω όσο πιο εύκολα γίνεται. Το Bandit S είναι το plan b αν και αυτή η χοντροκομμένη εξάτμιση δεν μου κάθισε ποτέ καλά στο μάτι! :)

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Τα παπιά και τα σκούτερ για εμένα δεν λενε κάτι. Φίλος που οδηγούσε χρόνια παπί ανέβηκε σε ενα transalp και σωριάστηκε στα 20 μετρα. Άλλη δύναμη, άλλο βάρος, όλα είναι διαφορετικά. Το μόνο κοινό που έχουν ειναι ότι έχουν ρόδες. Ότι και να πάρεις να το σεβαστείς και πάντα με εξοπλισμό.

Γνώμη μου μην πάρεις κάτι πάνω από 70-90 άλογα. :_thumbsup:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Επειδή ανέφερες το tiger 1050 ως dream bike, πως θα σου φαινόταν το Versys 650?

Νομίζω είναι ιδανικό για αυτά που θες.

Μανιτζέβελο, ωραίο μοτέρ, αξιόπιστο κ με 17" τροχούς δηλαδή ασφάλτινο χαρακτήρα σα το tiger.

Αν εμφανισιακά σε καλύπτει, προχώρα άφοβα.

Υ.Γ.: Αν τα χρήματα (3.500) συμπεριλαμβάνουν και τον εξοπλισμό σου πρέπει να κατέβουμε κατηγορία. Γιατί εκτός της αγοράς θα χρειαστείς χρήματα κ για ασφάλεια κ minimum βασικό service κ ο εξοπλισμός σου θα παίξει στο 250αρι σίγουρα.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Απο το ποσο που εισια ετοιμος να διαθεσεις θα πρεπει να αφαιρεσεις 500-600 για τον εξοπλισμο σου....κρανος ,μπουφαν και γαντια για αρχη.

Οποτε σου μενουν 3000 χοντρικα..... θα ελεγα bandit για αυτα που ζητας,μπορεις να βρεις στα χρηματα σου και με abs.

+656 :)

Αλλά να πάρεις και μπότες...

Στην ίδια φάση με σένα ήμουνα, την έχω 1 μήνα τώρα...

http://www.car.gr/classifieds/bikes/view/5403214/

http://www.car.gr/classifieds/bikes/photos/5859702/

http://www.car.gr/classifieds/bikes/view/5843646/

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Αν πας σε γυμνο εχε το νου σου για τις σφαλιαρες που θα τρως μετα τα 130χλμ

Μια ενδιαφερουσα εναλλακτικη ειναι να πας σε er6n μιας

και ειναι οτι ποιο γηινο για ενα ατομο με μικρη εμπειρια.

Υπαρχει και ντυμενη εκδοση αυτου --> er6n

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Γνώμη μου μην πάρεις κάτι πάνω από 70-90 άλογα. :_thumbsup:

Αυτός ήταν ο προβληματισμός μου σχετικά με την Fazer (η ιπποδύναμη της) αν και έχω διαβάσει ότι στις χαμηλές στροφές δεν αρπάζει. Από την άλλη η v strom έχει μικρότερη δύναμη αλλά θα με βολέψει από θέμα όγκου και βάρους? Πάντως με μια σχετική μελέτη που έκανα πολλοί λένε ότι εν κινήσει δεν την νιώθεις βαριά.

Επειδή ανέφερες το tiger 1050 ως dream bike, πως θα σου φαινόταν το Versys 650?

Νομίζω είναι ιδανικό για αυτά που θες.

Μανιτζέβελο, ωραίο μοτέρ, αξιόπιστο κ με 17" τροχούς δηλαδή ασφάλτινο χαρακτήρα σα το tiger.

Αν εμφανισιακά σε καλύπτει, προχώρα άφοβα.

Υ.Γ.: Αν τα χρήματα (3.500) συμπεριλαμβάνουν και τον εξοπλισμό σου πρέπει να κατέβουμε κατηγορία. Γιατί εκτός της αγοράς θα χρειαστείς χρήματα κ για ασφάλεια κ minimum βασικό service κ ο εξοπλισμός σου θα παίξει στο 250αρι σίγουρα.

Το Versys μου αρέσει, απλά με abs οι επιλογές είναι πολύ περιορισμένες. Στο car.gr πχ βγάζει μόνο 1 αποτέλεσμα στα χρήματα που διαθέτω. Επίσης, σχετικά με το budget, θα ήθελα μηχανή + εξοπλισμός + δίπλωμα (300€) να μην ξεπεράσουν τα 4000€. Οπότε νομίζω καθαρά για την μηχανή μέχρι 3200-3300 μπορώ να τα δώσω.

+656 :)

Αλλά να πάρεις και μπότες...

Στην ίδια φάση με σένα ήμουνα, την έχω 1 μήνα τώρα...

http://www.car.gr/cl...s/view/5403214/

http://www.car.gr/cl...photos/5859702/

http://www.car.gr/cl...s/view/5843646/

Τα γυμνά τα αποκλείω εντελώς καθώς η μηχανή προορίζεται κυρίως για ταξιδάκια. Έχεις την ντυμένη ή την γυμνή?

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Αν πας σε γυμνο εχε το νου σου για τις σφαλιαρες που θα τρως μετα τα 130χλμ

Μια ενδιαφερουσα εναλλακτικη ειναι να πας σε er6n μιας

και ειναι οτι ποιο γηινο για ενα ατομο με μικρη εμπειρια.

Υπαρχει και ντυμενη εκδοση αυτου --> er6n

Δεν το είχα τσεκάρει αυτό. Έχεις ανέβει να μας πεις εντυπώσεις?

Τροποποιήθηκε από τον kpapageo

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Τα γυμνά τα αποκλείω εντελώς καθώς η μηχανή προορίζεται κυρίως για ταξιδάκια. Έχεις την ντυμένη ή την γυμνή?

Τη γυμνή έχω. Μπορείς να τσεκάρεις και το ντυμένο, είναι το μοντέλο με το S δίπλα (bandit 650S). Μέχρι 2006 καρμπυρατέρ, από 07 και μετά injection.

http://www.car.gr/classifieds/bikes/view/5843646/

To er6n είναι το γυμνό. Το ντυμένο είναι το er6f.

1 μήνα που οδηγώ το γυμνό, πάνω από 120 δεν το 'χω πάει, καθότι είμαι λίγο κουλός και όπως προείπα άσχετος. 2-3 βολτίτσες Βόλος-Αγριά και 1 Βόλος-Λάρισα, δεν κατάλαβα τπτ από αέρα, ίσα-ίσα μ άρεσε κιόλας. Τσέκαρε το απλά...

Το er6n όταν έψαχνα το χα οδηγήσει μες στην πόλη. Μου φάνηκε εξερετικό σε όλα του (απ όσα μπορούσα να καταλάβω βέβαια... :D )

Τροποποιήθηκε από τον nikoloul

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

2-3 βολτίτσες Βόλος-Αγριά και 1 Βόλος-Λάρισα, δεν κατάλαβα τπτ από αέρα, ίσα-ίσα μ άρεσε κιόλας.

Ότι θα με βοηθούσε και συντοπίτης δεν το περίμενα! Καταγωγή Κάτω Λεχώνια! :D

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Ναι το βάρος με τα χλμ φεύγει ΟΜΩΣ τα άτιμα τα χλμ μαζεύονται εύκολα. Όντως το fazer δεν είναι και από τα καλύτερα χαμηλα, λογικό αφού έχει τη μηχανή από r6 ρυθμιζμένη κυρίως για τις μεσσαίες στροφές.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Στρώμα από μένα.

Πιο ομαλό και δε θα σε τρομάξει ούτε το γκάζι ούτε το φρένο. Κάνει για πόλη, ταξίδια, βόλτες και ότι θέλεις.

Το Fazer έχει πιο απότομο γκάζι ειδικά μετά τις 8000 στροφές και θα είναι πιο δύσκολο για έναν άπειρο να το μαζέψει.

Έχει καλύτερα φρένα και αναρτήσεις αλλά είναι κάτι που ένας αρχάριος δε θα προσέξει.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Έχοντας κάνει απότομη άνοδο ο ίδιος από τίποτα σε SS... Και όντας 26 χρονών πια, έχω να καταλήξω στα εξής:

Πριν πάρω τη μηχανή έλεγα σε όλους και στον εαυτό μου πως θα πηγαίνω κύριος και μέχρι 100 σε επαρχιακούς και 140 σε εγνατία κτλ . - Δεν την κράτησα την υπόσχεση. :lipssealed:

Εξοπλισμό αγόρασε πριν αγοράσεις τη μηχανή διότι διαφορετικά δε θα σου βγει ο προυπολογισμός.

Αν αγοράσεις μηχανή πήγαινε με την πρώτη ευκαιρία κάνε σχολείο, όπως πχ CSS. Θα σε βοηθήσει πάρα πολύ στο να κατανοήσεις τη συμπεριφορά της μηχανής σου υπό κλίση κτλ.

Η μηχανή που θα πάρεις φρόντισε να έχει ABS το οποίο και θα σου προσφέρει πολύ μεγάλη αυτοπεποίθηση... Βλέπε και εμάς που δεν έχουμε :crazy:

Καλοτάξιδο ότι και να αγοράσεις!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Εξοπλισμό αγόρασε πριν αγοράσεις τη μηχανή διότι διαφορετικά δε θα σου βγει ο προυπολογισμός.

+++φωνώ απόλυτα

Τροποποιήθηκε από τον nikoloul

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Έχετε δίκιο για τον εξοπλισμό. Κανένα μαγαζί με καλές τιμές στην Θεσ/νίκη?

Ενα λίγο πιο έξω απο το κέντρο είναι το motorshop. Γενικά απο οτι έχω δει έχει σχετικά καλές τιμές. Αν έχει κάτι που σε ενδιαφέρει δοκίμασε το εκεί και μετά ψάξε skroutz, fc-moto και γενικά στο ιντερνετ μπας και το βρεις φθηνότερα. Προσωπικά δεν έχω βρει άλλο μέσω skroutz ή ιντερνετ μέσα στη Θεσ/νίκη :( Καλή τύχη στο ψάξιμο σε κάθε περίπτωση :)

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

μαγαζί με εξοπλισμό και αρκετή ποικιλία θα βρεις στην εθνικής αντιστάσεως στην καλαμαριά σε αυτό εδώ : http://www.megastockbazaar.gr/

το site τους είναι λίγο παρατημένο,στο κατάστημα έχει πολλά πολλά περισσότερα

πληροφοριακά αγόρασα το κράνος μου από εκεί πριν μια εβδομάδα φθηνότερα απ'όσο το έβρισκα σε όλα τα γνωστά internetικά μαγαζιά :_thumbsup:

και άλλη μια επιλογή είναι αυτό εδώ : http://www.nikitakis.car.gr/parts/

με εξίσου καλή ποικιλία σε προιόντα & βρίσκεται πάνω στην Κ.Καραμανλή

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Ευχαριστώ για τις πληροφορίες θα πάω να κοιτάξω από την άλλη βδομάδα.

Για αυτό πόσα θα δίνατε?

http://www.car.gr/classifieds/bikes/view/5756904/

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Δηλαδη....οι εκκεντροφοροι,τα χωνια,οι τροχοι απο gsr μου δινουν την εντυπωση "καγκουρα" ιδιοκτητη.

Εγω δεν θα το επελεγα....

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα