Jump to content
Panagiotis Mytilini

ταξίδι στην Ρώμη βοήθεια

Recommended Posts

Γειά σας παιδιά θέλω να πάω με την μηχανή μου Ιταλία αρχές Μαΐου..θα πάω από πατρα με καράβι. Ποιος έχεις ξαναπάει να μου δώσει πληροφορίες ή συμβουλές

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες

Οπλίσου με απέραντη υπομονή. Ταμπελες πουθενά και για κανένα λόγω, αγγλικά το ίδιο και, αν πάς για τουρισμό, θα πρέπει να ανεχτείς μια συμπεριφορά "και χάρη σου κάνουμε, σκουλίκι".

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Ρίξε μια ματιά και εδώ ή εδώ

Τροποποιήθηκε από τον efkola

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Θέλω να ξέρω αν μιλάνε αγγλικά καταρχήν αν οι ταμπέλες έχουν αγγλικά .. αν ξέρει κανείς καλό ξενοδοχείο Ρώμη με σπα και κυρίως γκαράζ για την μηχανή

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Θέλω να ξέρω αν μιλάνε αγγλικά καταρχήν αν οι ταμπέλες έχουν αγγλικά .. αν ξέρει κανείς καλό ξενοδοχείο Ρώμη με σπα και κυρίως γκαράζ για την μηχανή

Οπλίσου με απέραντη υπομονή. Ταμπελες πουθενά και για κανένα λόγο, αγγλικά το ίδιο και, αν πάς για τουρισμό, θα πρέπει να ανεχτείς μια συμπεριφορά "και χάρη σου κάνουμε, σκουλίκι".

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Εχω με το αμαξι που πήγα μια χαρά μιλουσαν Αγγλικά και ουτε κακή αντιμετώπιση είχα. Στην Γαλλια ήταν 1000 φορες χειρότερα......

Ξενοδοχείο δεν ξέρω γιατι εμένα σε φίλους. Ευκολο ταξίδι. Το πιο δύσκολο μέρος είναι το Αθήνα Πατρα.....

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

εάν έχεις εμπειρία σε οδικό απο ελληνική κουλτούρα οδήγηση συμπεριφορά μονο, εκεί θα εκπλαγείς οι υποδομές τους και η αισθητική είναι σε κορυφαίο επίπεδο

το περιβάλλον δένει τόσο αρμονικά που θα σου κανει το ταξίδι ευκολο, ψάξου να είσαι εσύ προετοιμασμένος στο οδικό σου για παν ενδεχόμενο

.

και κάτι ακόμη προσωπική εντύπωση, σε ταξίδι με μηχανή δε λέει να πας σε πολη, πας και με αεροπλάνο, με την μηχανή λέει να χαράξεις μια διαδρομή που θα διασχίζεις κυρίως χωριά και μικρές πόλης για να γευτείς όσο περισσότερο μπορείς ντόπια κουλτούρα και ιστορία εναντι της φτιαγμένης τουριστίλας

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

αν ο στοχος σου ειναι η Ρωμη τοτε κανε αυτο που λεει ο Δοκτορας,αεροπαλνο κ μετα ποδαρατο να την φχαριστηθεις,ειναι υπεροχη.

αν θες μοτο-ταξιδι τοτε μεινε λιγο πιο εξω σε τπτ χωριο/αγροκαταλυμα κτλ κ κανε καταδρομικες ωστε να δεις τα βασικα,ενω ταυτοχρονα θα τσαρκαρεις στην εξοχη να γουσταρεις!!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

οπως ο πιο πανω ειπε μην πας μονο σε πολη,η επαρχια ειναι ολα τα λευτα

εγω ειχα παει τοσκανη κ ηταν τελεια!

οι ταμπελες σου εδειναν ολες τις πληροφοριες

κ αγγλικα μιλουσαν οι περισσοτεροι,αυτο το θεμα με τα αγγλικα το εχουν στην βορεια ιταλια

κ δεν ειναι κ τοσο τραγικο

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Τράβα Τοσκάνη να τραβάς τα μαλλιά σου.

Πάρε GPS και πάντα "εναλλακτική διαδρομή" χωρίς autostrada.

Τώρα οι ταμπέλες κατά την άποψη μου είναι ελλειπείς για αγγλόφωνους αλλά μπορείς να βγάλεις άκρη για ένα ταξίδι δεν θα παρακολουθήσεις και πανεπιστημιακή διάλεξη.

Στην χειρότερη, κανονισε με τον πάροχο κινητής σου να έχεις data στο εξωτερικό με κανονικές τιμές (οχι roaming) και έχε ένα κινητό με google maps για να επιβεβαιώνεις πως αυτό που υπέθεσες από την ταμπέλα ισχύει.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Τράβα Τοσκάνη να τραβάς τα μαλλιά σου.

Πάρε GPS και πάντα "εναλλακτική διαδρομή" χωρίς autostrada.

Τώρα οι ταμπέλες κατά την άποψη μου είναι ελλειπείς για αγγλόφωνους αλλά μπορείς να βγάλεις άκρη για ένα ταξίδι δεν θα παρακολουθήσεις και πανεπιστημιακή διάλεξη.

Στην χειρότερη, κανονισε με τον πάροχο κινητής σου να έχεις data στο εξωτερικό με κανονικές τιμές (οχι roaming) και έχε ένα κινητό με google maps για να επιβεβαιώνεις πως αυτό που υπέθεσες από την ταμπέλα ισχύει.

Ή, κατεβάζουμε αυτό που είναι καλό και δεν χρειάζεσαι καν data/να είσαι online - αμα έχετε android είναι must :D

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Όπως στα είπαν, Ρώμη με αεροπλάνο και πόδια. Στην τελική νοικιάζεις ένα scooter αν δεν θες να παρνεις το metro (το οποίο εξυπηρετεί μια χαρά)

Αν θες οδήγηση Τοσκάνη αβλεπή (Φλωρεντία, Σιέννα, Πίζα, Λούκα,Σαν Τζιμιμιάνο κλπ)

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Στην Ρωμη αξιζει να πας και σου προτεινω μια εναλλακτικη: Να κατεβεις απο Μπαρι, να ακολουθησεις την διαδρομη μεχρι Napoli-Sorrento-Costiera Amalfitana που ειναι μια περιοχη που θα μαγευτεις συν του οτι εχει κομματια πανω στην autostrada που θα σου μεινουν αξεχαστα οδηγικα. Σε εκεινη την περιοχη μπορεις να κανεις και διανυκτερευση γιατι εχει πολλα μερη για περιηγηση.

Απο κει και περα ανεβαινεις για Ρωμη οπου σου προτεινω να μην μενεις μεσα στην πολη αν δεν σκοπευεις να μενεις εκει για πανω απο βδομαδα, αλλα εξω απο τον περιφερειακο. Πρωτον γιατι ολα τα ξενοδοχεια ειναι πανακριβα (citta eterna!) και δευτερον εισαι θα εισαι με το μηχανακι να το κανεις και καμια βολτα! Αν εισαι κεντρο, θα θες να δεις τα παντα και σε βλεπω με τα ποδια και το μηχανακι στο γκαραζ του ξενοδοχειου. Εξαλλου οι αστικες βολτες στην Ρωμη ειναι κατι που πραγματικα θα σου μεινει αξεχαστο σαν εμπειρια. Υπαρχουν κομματια που πραγματικα ειναι λες και κινησε σε city circuit! Οφειλεις να το κανεις, με την δεουσα προσοχη φυσικα γιατι μιλαμε για τρελαδικο: Δεν θα πιστευεις οτι μια ολοκληρη πολη κινειται με αυτους τους ρυθμους. Πανε ολοι μαλλια-κουβαρια!

Μεσα στην πολη εχει πολλα καφε για μηχανοβιους, απιθανα μαγαζια μοτοσυκλετιστικα και αν εχεις καλη φωτογραφικη σου βγαινει τετοιο ταλεντο με την φωτογραφια που ανοιγεις γκαλερι. Μια πολη, καδρο απο μονη της...

Περιαστικα (Extraurbano που λενε και οι Ιταλοι) αξιζει να πας μια βολτα βορεια της πολης στην λιμνη Bracciano και να κανεις τον περιγυρο της (ειναι σε σκηνικο κατι σαν την λιμνη Καστοριας... με ασφαλτο κατω!).

Αν δεν εχεις κανονισει πολλες μερες και τις αφιερωσεις στην Ρωμη, ο γυρισμος που σου προτεινω απο κει και περα ειναι οχι απο τον ιδιο δρομο αλλα αξιζει να "χαθεις" στους επαρχιακους προς Campobasso στον γυρισμο προς Μπαρι. Τα καραβια απο Μπαρι συνηθως ειναι αργα το απογευμα, οποτε ειτε ξεκινας πρωι και πας κατευθειαν για το καραβι, ειτε βρισκεις να κανεις διανυκτερευση κοντα στο λιμανι.

Buon Viaggio!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Κατάλαβα παίδες σας ευχαριστώ ..θα πάω αναγκαστικά ρωμη αλλά πριν φθάσω θα κάνω μια τσάρκα τα χωριά και αυτά ... ...για να κλείσω δωμάτιο σε ξενοδοχείο trivago? Είναι στάνταρ η τιμή η θα θέλει κι άλλα μόλις πάω

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Φιλέ μ στην Ελλάδα ζεις,εκεί είναι όλα πολλές φορες πιο εύκολα, αγγλικά αν ξέρει ο άλλος θα σου μιλησει,σε εμένα τουλαχιστον μια χαρά μιλούσαν.

Trivago or ebooking οτι πληρωσεις απο το σάιτ δεν μου έχει τύχει ποτε ευτράπελο σε χοτελ....

Η Ρωμη είναι θεα αλλά όπως σωστα ειπαν κ τα παιδια πριν η έξοχη είναι το δωδεκάθεο ολόκληρο....

Καλά να περάσεις

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Γειά σας παιδιά θέλω να πάω με την μηχανή μου Ιταλία αρχές Μαΐου..

.

Τι μοτοσυκλέτα έχεις ?

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

R1 του 2005

Και πως θα πας...Ιταλία ?

Εννοώ, χωρις άδεια οδήγησης.

Ασφάλειες, πράσινη κάρτα, κλπ....

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Δεν θυμάμαι τι σου ζητάνε για το πλοίο, αλλά εάν σε σταματήσουν οι Ιταλοί θα σου τον κόψουν από τη ρίζα guarantee

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Και πως θα πας...Ιταλία ?

Εννοώ, χωρις άδεια οδήγησης.

Ασφάλειες, πράσινη κάρτα, κλπ....

Τουλάχιστον θα γλυτώσει και τα ναύλα της επιστροφής, θα εκδοθεί απευθείας απο τις αστυνομικές αρχές :police:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

δεν χρειαζεσε πρασινη καρταγιατι ειναι στην ευρωπαικη ενωση η ιταλια.... δεν θα παω με την δικια μου θα μου φυγει η μαγκια θα παω με beverly ενος φιλου !!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Δε θέλω να σου το χαλάσω αλλά μήπως να πας καλύτερα άλλη περίοδο; η Ρωμη έχει μπει στο στόχαστρο των τσιχατιστών...δλδ άλλο εκεί που πηγαινείς να ακούς το μπαμ μπουμ απο την εξατμιση σου να κλάνει και άλλο μπαμ μπουμ από βόμβες... :crazy:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα