geokaf 760 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 16 , 2015 χααχχ ευχαριστώ πολύ..καλή ιδέα για το θέση του αυτοκόλλητου..θα μπει στα υπόψιν Να και μια τοποθετημένο έτοιμο πριν βάλω την σέλα..εννοείται ξετάποτοοοοο Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
ΤάκηςΜπ 826 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 16 , 2015 (τροποποιήθηκε) θέλω link του ανεμοθώρακα,όταν ευκαιρήσεις. Edit:έχεις δει διαφορά σε σχέση με τον μαμά ή ήταν αισθητική η αλλαγή; Τροποποιήθηκε Ιούνιος 16 , 2015 από τον ΤάκηςΜπ 1 Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
geokaf 760 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 16 , 2015 θέλω link του ανεμοθώρακα,όταν ευκαιρήσεις. http://www.hondabikes.gr/cbf125---09--14--%2B13cm-ermax-p-226.html να ξέρεις πως άμα την βάλεις θα πρέπει να μαζέψεις αρκετά το τιμόνι προς τα πίσω καθώς βρίσουν οι καθρέπτες και μειώνεται πάρα πολύ το κόψιμο του τιμονιού άμα μαζέψεις το τιμόνι είναι κανονικά αλλά αλλάζει η θέση οδήγησης που εμένα με δυσκόλεψε να βρω που το θέλω αλλά τώρα μ αρέσει καλύτερα από όπως ήταν στο εργοστάσιο γιατί κουμπώνω καλύτερα.!! Υ.Γ η βγάζεις καθρέπτες και ησυχάζεις (αλλά εγώ δεν μπορώ χωρίς αυτούς) Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
ΤάκηςΜπ 826 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 16 , 2015 είσαι μάγκας. 1 Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
ritchie 1.010 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 16 , 2015 Στο πλαστικό δίπλα εκεί που λέει cbf 125 θα πήγαινε. Αυτό θα πρότεινα κι εγώ. 1 Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
geokaf 760 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 16 , 2015 τώρα είδα που ρώτησες αν είδα διαφορά ο εργοστασιακός είναι ανύπαρκτος καθώς είμαι και 1.83 ήμουν λες και ήμουν σε γυμνό..τώρα είναι πολύ καλύτερο και επειδή το βγάζω συνέχεια εθνική και είμαι 110-120+ σταθερά(ναι το σπάω ) κάνει αισθητή διαφορά..και σε θέμα αισθητικής η μαμά είναι αίσχος ενω αυτή συμπληρώνει ωραία του καθρέπτες και δεν είναι σαν 2 ξέμπαρκα παλούκια όπως είναι με την μαμά.. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
geokaf 760 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 16 , 2015 Αυτό θα πρότεινα κι εγώ. εσύ να αφήσεις τις προτάσεις και να κανονίσουμε να τα βολτάρουμε καμιά μέρα..έχεις τέτοιο θηρίο και έρχεσαι σε κάθε βόλτα με κάτι παλιό λαδιέρες..αχαχαχα.. (άλλα συγχώρησε γιατί η λαδιέρα είναι κόκκινη και τα κόκκινα είναι πιο γρήγοραα...) 1 Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
geokaf 760 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 18 , 2015 μπήκε και το αυτοκολλητάκι απο το φίλτρο.. έκατσε πολύ ωραία(τουλάχιστον στα μάτια μου) ελπίζω να μην φύγει στην πρώτη βροχή γιατί έχει από κάτω το μαμά που λέει για την αλυσίδα που δεν έβγαινε με τίποτα και το έχω κάνει χάλια από την προσπάθεια να το βγάλω, το άλλο το τεράστιο που λέει πιέσεις βγήκε πιο εύκολα. Υ.Γ : 5 άλογα τροχό μόνο από το αυτοκολλητάκιιιιι χαχαχαχ 2 Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
geokaf 760 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 18 , 2015 (τροποποιήθηκε) Μετά από κάποια χιλιόμετρα με το καινούριο φίλτρο αέρα έχω να πω τα εξής: 1o) το μηχανάκι δουλεύει καλύτερα με την τάπα στο φιλτροκούτι (ξετάπωτο εμένα μου φαινόταν ότι μπέρδευε και η εξάτμιση έσκαγε συνέχεια) 2ο) το μηχανάκι με το εργοστασιακό φίλτρο και μετά από 11000 χλμ ήταν τέρμα μπουκωμένο, τώρα φορτώνει πολύ πιο ωραία και γρήγορα τις ταχύτητες! 3ο) ο ήχος της εξάτμισης λέπτηνε λίγο αλλά είναι εξίσου ωραίο γιατί ακούγεται που ανεβάζει στροφές πιο ωραία και ομαλά ! Γενικά ήταν ότι έλειπε από το μηχανάκι για να πηγαίνει όπως θέλω. η διαφορά μου φάνηκε τόσο μεγάλη γιατί το φίλτρο που είχα ήταν σε άθλια κατάσταση(σε κομπρεσερ για καθάρισμα και πέρναγε ελάχιστος αέρας από την άλλη μεριά) είναι και λίγο στο μυαλό που έβαλα καινούριο πραματάκι πάνω, αλλά η διαφορά είναι αισθητή και στο χέρι μου!! Όσοι έχετε cbfακι βάλτε φίλτρο και εξάτμιση χθες :shoot: :shoot: :mB_kalo_e: :mB_kalo_e: Τροποποιήθηκε Ιούνιος 18 , 2015 από τον geokaf 1 Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
ΤάκηςΜπ 826 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 20 , 2015 Πολύ ωραίο το αυτοκολλητάκι εκεί.Ταίριαξε άπειρα με τις κόκκινες ταινίες.Έχω 2-3 ερωτησούλες για σένα.Βλέπεις τόση διαφορά με την εξάτμιση; Διαφορά της τάξης των 20 χλμ εννοώ; Πόσο πήγε το μαλλί; Τι λάστιχα φοράς; Keep going αδερφέ,είσαι έμπνευση 1 Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
BOLDOR 900 F1 131 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 20 , 2015 Προσωπικα θεωρω πολυτελεια την εξατμιση σε ενα commuter οπως CBF 125. Βεβαια περι ορεξεως ουδεις λογος! Το προβλημα με την τελικη δεν ειναι τοσο η ελειψη δυναμης, οσο η υπερστροφια του μοτερ. Στα κοντερισια 120 δουλευει στα κοκκινα και νομιζεις οτι θα εκραγει! Με 17αρι μπροστινο γραναζι. Απορω μ'αυτους που βαζουν 15αρι και τους αρεσει κιολας. Τι ειδους τελικη ειναι αυτη που η προσπαθεια να την διατηρησεις, σε κανει να νομιζεις οτι προσπαθεις να σπασεις το μηχανακι; Τα 90 με 100 ειναι η λογικη ταχυτητα σε αυτο το γλυκυτατο και οικονομικοτατο μοτοσυκλετακι. Και η προσθηκη μιας πολυ μακρυτερης εκτης θα ηταν η καλυτερη αναβαθμιση του απο την Honda. Ελαστικα Pilot Street χωρις δευτερη σκεψη. Πολυ καλυτερα και απο τα MT75 και τα ContiGo. Μαζι με ενα κιτ κωνικα ρουλεμαν της All Balls Racing (προσοχη στην τοποθετηση!), ειναι οι μετατροπες που θα μεταμορφωσουν το μαχανακι σας, και πιστευω οτι αξιζουν τα σχετικα λιγα χρηματα που απαιτουνται. 2 Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
geokaf 760 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 20 , 2015 (τροποποιήθηκε) Πολύ ωραίο το αυτοκολλητάκι εκεί.Ταίριαξε άπειρα με τις κόκκινες ταινίες.Έχω 2-3 ερωτησούλες για σένα.Βλέπεις τόση διαφορά με την εξάτμιση; Διαφορά της τάξης των 20 χλμ εννοώ; Πόσο πήγε το μαλλί; Τι λάστιχα φοράς; Keep going αδερφέ,είσαι έμπνευση ευχαριστώ πολύ..αν είσαι Αθήνα έλα σε καμιά βόλτα να δεις και από κοντά.. τώρα οι απαντήσεις στις ερωτήσεις σου η διαφορά με την εξάτμιση είναι αρκετά μεγάλη..το μηχανάκι ζοριζόταν για να πιάσει τα 110 όταν ήμουν μόνος μου και τώρα ''ταξιδεύει'' ικανοποιητικά στα 115-120 με 2 άτομα και κοντά στα 125 μόνος μου και δεν είναι λες και θα εκραγεί!! και σε συνεργασία με το φίλτρο ακούγεται και πηγαίνει πού καλύτερα..την εξάτμιση την πήρα 80 ελάχιστα μεταχειρησμένη !! λάστιχα έχω τα pirelli pilot street τα οποία στην αρχή ήταν πολύ καλά αλλά μετά από 7000χλμ είναι λίγο χάλια.. τα χιλιόμετρα που λέω είναι κοντερισια το μηχανάκι με 130 στο κοντέρ έχει 2 προγράμματα gps (στο ένα 124 και στα άλλα 2 126) στα 120 είχε ένα cbr1100xx 117..οπότε δεν έχει και τόσο μεγάλη απόκλιση Προσωπικα θεωρω πολυτελεια την εξατμιση σε ενα commuter οπως CBF 125. Βεβαια περι ορεξεως ουδεις λογος! Το προβλημα με την τελικη δεν ειναι τοσο η ελειψη δυναμης, οσο η υπερστροφια του μοτερ. Στα κοντερισια 120 δουλευει στα κοκκινα και νομιζεις οτι θα εκραγει! Με 17αρι μπροστινο γραναζι. Απορω μ'αυτους που βαζουν 15αρι και τους αρεσει κιολας. Τι ειδους τελικη ειναι αυτη που η προσπαθεια να την διατηρησεις, σε κανει να νομιζεις οτι προσπαθεις να σπασεις το μηχανακι; Τα 90 με 100 ειναι η λογικη ταχυτητα σε αυτο το γλυκυτατο και οικονομικοτατο μοτοσυκλετακι. Και η προσθηκη μιας πολυ μακρυτερης εκτης θα ηταν η καλυτερη αναβαθμιση του απο την Honda. Ελαστικα Pilot Street χωρις δευτερη σκεψη. Πολυ καλυτερα και απο τα MT75 και τα ContiGo. Μαζι με ενα κιτ κωνικα ρουλεμαν της All Balls Racing (προσοχη στην τοποθετηση!), ειναι οι μετατροπες που θα μεταμορφωσουν το μαχανακι σας, και πιστευω οτι αξιζουν τα σχετικα λιγα χρηματα που απαιτουνται. τα 100 που λες τώρα έτσι όπως έχω το μηχανάκι είναι λίγα πας πολύ άνετα μόνος με 120..για το γρανάζι το σκέφτομαι εδώ και καιρό καθώς είναι μικρό το κόστος και θέλω να το δοκιμάσω άλλα τώρα που άπλωσε τόσο με το φίλτρο και την εξάτμιση λέω να το αφήσω για αργότερα γιατί τώρα με ικανοποιεί και έτσι..για το κιτ που λες δεν έχω ακούσει τίποτα για πες καμία πληροφορία!! για την εξάτμιση και εγώ σκεφτόμουν τα 250-270 που μ έλεγε ο racetech άπλα έκατσε περίπτωση και την έβαλα και τελικά τα αξίζει και τα 250 που είχε καινούρια πόσο μάλλον τα 80 π έδωσα για ολόσωμη εξάτμιση!! Τροποποιήθηκε Ιούνιος 20 , 2015 από τον geokaf Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
BOLDOR 900 F1 131 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 21 , 2015 Οι μετατροπες που κανουμε στα μηχανακια μας, ειναι αναποσπαστο κομματι της μοτοσυκλετιστικης κουλτουρας. Δεν μεταφερομαστε με μηχανες, αλλα τις οδηγουμε. Θελουμε να μας αρεσουν οδηγικα αλλα και εμφανισιακα. Επειδη ομως διαφερουμε ως ατομα, δεν ειναι απαραιτητο να συμφωνουμε με αυτες (τις μετατροπες). Θα μου επιτρεψεις λοιπον, καλοπροαιρετα, να επιμεινω. Στα 120 χλμ το cbfακι υποφερει. "Το σπαω" οπως πολυ σωστα λες παραπανω. Ενα μονοκυλινδρο, αεροψυκτο μοτερακι με ζυγωθρα στον μηχανισμο κινησης βαλβιδων, υποτετραγωνο (η ταχυτητα εμβολου στα 130 χλμ, δλδ κοντα στις 11000 σαλ ειναι 21.5 m/sec! ), χωρις φυσικα κανενα εξωτικο μεταλλο επανω του. Τουναντιον στερειται ακομα και ενος κανονικου φιλτρου λαδιου, καποια μορφη ψυξης του, αλλα και επαρκους (για τετοιους ρυθμους) χωρητικοτητας καρτερ. Εγω παρα το 17αρι γραναζι (δεν χωραει 18αρι) μονο ευκαιριακα περναω τα 100, λχ σε ενα προσπερασμα. Ασε που γενικα σαν μηχανη δεν ειναι σχεδιασμενη για αυτες τις ταχυτητες. Ο προορισμος του εναι οι αστικες και περιαστικες μετακινησεις, και εδω τα καταφερνει περιφημα. Υποφερει στους ανοιχτους δρομους που αναγκαστικα καποιες στιγμες θα κινηθεις. Οταν ξερεις για ποια χρηση το αγορασες, το κρατας. Διαφορετικα, οπως σωστα συμβουλευουν οι περισσοτεροι εδω, το βαριεσαι και συντομα το αλλαζεις Τα λαστιχα ειναι τα michelin pilot street. Στα 5000 χλμ που τα φοραει ειναι πολυ καλυτερα απο τα μετριοτατα ContiGo αλλα και τα ΜΤ75. Μαζι με μια ελαφρα προφορτιση ελατηριων, λαδι 15 αντι 10 SAE, και τα ρουλεμαν της All Balls Racing ταιριαξαν περιφημα. Αυτα τα τελευταια στην Ελλαδα τα βρηκα στον Πισσαρη. Στην τοποθετηση βαζεις την μια ροδελα, την παχυτερη απο τις δυο που εχει το κιτ, στην κατω θεση, ΑΝ θυμαμαι καλα. Το κεντρικο παξιμαδι του λαιμου μετα δεν βιδωνει εντελως, οπως και σε αλλα μηχανακια που τοποθετησα aftermarket κωνικα στο παρελθον, χωρις κανενα προβλημα. Πισω φοραει αμορτισερ απο 500αρι της δεκαετιας του 70! Του εκατσαν μια χαρα. Βλαβες στα 47000χλμ ειχε ενα καμμενο πηνιο ( αλλαχτηκε με μεταχειρισμενο εναντι 50 ευρω ), και μερικες καμμενες λαμπες. Αν ειχε και μια 6η σαν overdrive..... 2 Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
geokaf 760 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 21 , 2015 Οι μετατροπες που κανουμε στα μηχανακια μας, ειναι αναποσπαστο κομματι της μοτοσυκλετιστικης κουλτουρας. Δεν μεταφερομαστε με μηχανες, αλλα τις οδηγουμε. Θελουμε να μας αρεσουν οδηγικα αλλα και εμφανισιακα. Επειδη ομως διαφερουμε ως ατομα, δεν ειναι απαραιτητο να συμφωνουμε με αυτες (τις μετατροπες). Θα μου επιτρεψεις λοιπον, καλοπροαιρετα, να επιμεινω. Στα 120 χλμ το cbfακι υποφερει. "Το σπαω" οπως πολυ σωστα λες παραπανω. Ενα μονοκυλινδρο, αεροψυκτο μοτερακι με ζυγωθρα στον μηχανισμο κινησης βαλβιδων, υποτετραγωνο (η ταχυτητα εμβολου στα 130 χλμ, δλδ κοντα στις 11000 σαλ ειναι 21.5 m/sec! ), χωρις φυσικα κανενα εξωτικο μεταλλο επανω του. Τουναντιον στερειται ακομα και ενος κανονικου φιλτρου λαδιου, καποια μορφη ψυξης του, αλλα και επαρκους (για τετοιους ρυθμους) χωρητικοτητας καρτερ. Εγω παρα το 17αρι γραναζι (δεν χωραει 18αρι) μονο ευκαιριακα περναω τα 100, λχ σε ενα προσπερασμα. Ασε που γενικα σαν μηχανη δεν ειναι σχεδιασμενη για αυτες τις ταχυτητες. Ο προορισμος του εναι οι αστικες και περιαστικες μετακινησεις, και εδω τα καταφερνει περιφημα. Υποφερει στους ανοιχτους δρομους που αναγκαστικα καποιες στιγμες θα κινηθεις. Οταν ξερεις για ποια χρηση το αγορασες, το κρατας. Διαφορετικα, οπως σωστα συμβουλευουν οι περισσοτεροι εδω, το βαριεσαι και συντομα το αλλαζεις Τα λαστιχα ειναι τα michelin pilot street. Στα 5000 χλμ που τα φοραει ειναι πολυ καλυτερα απο τα μετριοτατα ContiGo αλλα και τα ΜΤ75. Μαζι με μια ελαφρα προφορτιση ελατηριων, λαδι 15 αντι 10 SAE, και τα ρουλεμαν της All Balls Racing ταιριαξαν περιφημα. Αυτα τα τελευταια στην Ελλαδα τα βρηκα στον Πισσαρη. Στην τοποθετηση βαζεις την μια ροδελα, την παχυτερη απο τις δυο που εχει το κιτ, στην κατω θεση, ΑΝ θυμαμαι καλα. Το κεντρικο παξιμαδι του λαιμου μετα δεν βιδωνει εντελως, οπως και σε αλλα μηχανακια που τοποθετησα aftermarket κωνικα στο παρελθον, χωρις κανενα προβλημα. Πισω φοραει αμορτισερ απο 500αρι της δεκαετιας του 70! Του εκατσαν μια χαρα. Βλαβες στα 47000χλμ ειχε ενα καμμενο πηνιο ( αλλαχτηκε με μεταχειρισμενο εναντι 50 ευρω ), και μερικες καμμενες λαμπες. Αν ειχε και μια 6η σαν overdrive..... Ναι το σπάω όταν βγαίνω τα σαββατοκύριακα καμιά βόλτα και με 120 για μένα είναι μια χαρά!! προσπάθησα και το κατάφερα στο 110% να το κάνω όσο πιο διασκεδαστικό γίνεται για μένα είτε πάω βόλτα την Κυριακή είτε πάω για τα ψώνια στο super market. Δεν το έχω βαρεθεί ούτε λεπτό και οι φορές που ήθελα πολύ παραπάνω δύναμη ήταν ελάχιστες!! ο προορισμός κατασκευής του είναι η πόλη αλλά βγαίνει και παραέξω αρκετά εύκολα!! τα έχω ξαναπεί αν το μηχανάκι είχε το μοτέρ του cbr 125 με λίγη παραπάνω δύναμη, ψυγείο και 6η δεν θα υπήρχε απλά άλλο στην κατηγορία!! Υ.Γ Βάλε καμία φωτό να δούμε και το δικό σου!! Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
ΤάκηςΜπ 826 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 21 , 2015 Είστε πολύ σωστοί και οι δύο,τα λέτε ωραία.Από ελαστικά,είχα στο νου μου τα MT75.Τα δικά σας μπήκαν στα υπόψιν. ευχαριστώ πολύ..αν είσαι Αθήνα έλα σε καμιά βόλτα να δεις και από κοντά.. τώρα οι απαντήσεις στις ερωτήσεις σου η διαφορά με την εξάτμιση είναι αρκετά μεγάλη..το μηχανάκι ζοριζόταν για να πιάσει τα 110 όταν ήμουν μόνος μου και τώρα ''ταξιδεύει'' ικανοποιητικά στα 115-120 με 2 άτομα και κοντά στα 125 μόνος μου και δεν είναι λες και θα εκραγεί!! και σε συνεργασία με το φίλτρο ακούγεται και πηγαίνει πού καλύτερα..την εξάτμιση την πήρα 80 ελάχιστα μεταχειρησμένη !! λάστιχα έχω τα pirelli pilot street τα οποία στην αρχή ήταν πολύ καλά αλλά μετά από 7000χλμ είναι λίγο χάλια.. τα χιλιόμετρα που λέω είναι κοντερισια το μηχανάκι με 130 στο κοντέρ έχει 2 προγράμματα gps (στο ένα 124 και στα άλλα 2 126) στα 120 είχε ένα cbr1100xx 117..οπότε δεν έχει και τόσο μεγάλη απόκλιση τα 100 που λες τώρα έτσι όπως έχω το μηχανάκι είναι λίγα πας πολύ άνετα μόνος με 120..για το γρανάζι το σκέφτομαι εδώ και καιρό καθώς είναι μικρό το κόστος και θέλω να το δοκιμάσω άλλα τώρα που άπλωσε τόσο με το φίλτρο και την εξάτμιση λέω να το αφήσω για αργότερα γιατί τώρα με ικανοποιεί και έτσι..για το κιτ που λες δεν έχω ακούσει τίποτα για πες καμία πληροφορία!! για την εξάτμιση και εγώ σκεφτόμουν τα 250-270 που μ έλεγε ο racetech άπλα έκατσε περίπτωση και την έβαλα και τελικά τα αξίζει και τα 250 που είχε καινούρια πόσο μάλλον τα 80 π έδωσα για ολόσωμη εξάτμιση!! ευκαιριάρα η εξάτμιση,πολύ μ...αρα το μηχανάκι που την φορούσε πριν :mB_kalo_e: κάτι είχα διαβάσει ότι έχεις σχέση με παγκράτι.Δουλεύω στο συντριβάνι στην υμμητού.Στείλε pm να σου πω περισσότερα. Οι μετατροπες που κανουμε στα μηχανακια μας, ειναι αναποσπαστο κομματι της μοτοσυκλετιστικης κουλτουρας. Δεν μεταφερομαστε με μηχανες, αλλα τις οδηγουμε. Θελουμε να μας αρεσουν οδηγικα αλλα και εμφανισιακα. Επειδη ομως διαφερουμε ως ατομα, δεν ειναι απαραιτητο να συμφωνουμε με αυτες (τις μετατροπες). Θα μου επιτρεψεις λοιπον, καλοπροαιρετα, να επιμεινω. Στα 120 χλμ το cbfακι υποφερει. "Το σπαω" οπως πολυ σωστα λες παραπανω. Ενα μονοκυλινδρο, αεροψυκτο μοτερακι με ζυγωθρα στον μηχανισμο κινησης βαλβιδων, υποτετραγωνο (η ταχυτητα εμβολου στα 130 χλμ, δλδ κοντα στις 11000 σαλ ειναι 21.5 m/sec! ), χωρις φυσικα κανενα εξωτικο μεταλλο επανω του. Τουναντιον στερειται ακομα και ενος κανονικου φιλτρου λαδιου, καποια μορφη ψυξης του, αλλα και επαρκους (για τετοιους ρυθμους) χωρητικοτητας καρτερ. Εγω παρα το 17αρι γραναζι (δεν χωραει 18αρι) μονο ευκαιριακα περναω τα 100, λχ σε ενα προσπερασμα. Ασε που γενικα σαν μηχανη δεν ειναι σχεδιασμενη για αυτες τις ταχυτητες. Ο προορισμος του εναι οι αστικες και περιαστικες μετακινησεις, και εδω τα καταφερνει περιφημα. Υποφερει στους ανοιχτους δρομους που αναγκαστικα καποιες στιγμες θα κινηθεις. Οταν ξερεις για ποια χρηση το αγορασες, το κρατας. Διαφορετικα, οπως σωστα συμβουλευουν οι περισσοτεροι εδω, το βαριεσαι και συντομα το αλλαζεις Τα λαστιχα ειναι τα michelin pilot street. Στα 5000 χλμ που τα φοραει ειναι πολυ καλυτερα απο τα μετριοτατα ContiGo αλλα και τα ΜΤ75. Μαζι με μια ελαφρα προφορτιση ελατηριων, λαδι 15 αντι 10 SAE, και τα ρουλεμαν της All Balls Racing ταιριαξαν περιφημα. Αυτα τα τελευταια στην Ελλαδα τα βρηκα στον Πισσαρη. Στην τοποθετηση βαζεις την μια ροδελα, την παχυτερη απο τις δυο που εχει το κιτ, στην κατω θεση, ΑΝ θυμαμαι καλα. Το κεντρικο παξιμαδι του λαιμου μετα δεν βιδωνει εντελως, οπως και σε αλλα μηχανακια που τοποθετησα aftermarket κωνικα στο παρελθον, χωρις κανενα προβλημα. Πισω φοραει αμορτισερ απο 500αρι της δεκαετιας του 70! Του εκατσαν μια χαρα. Βλαβες στα 47000χλμ ειχε ενα καμμενο πηνιο ( αλλαχτηκε με μεταχειρισμενο εναντι 50 ευρω ), και μερικες καμμενες λαμπες. Αν ειχε και μια 6η σαν overdrive..... Δεν τα'πιασα όλα τα τεχνικά που είπες,αλλά σε αυτά που λες για την δέουσα συμπεριφορά οδηγώντας το cbf έχεις εν μέρει δίκιο.Λέω εν μέρει,γιατί όσο το'χω οδηγήσει το μηχανάκι(μόλις 700 χλμ) δεν μου έχει δημιουργήσει κάποιο τρελό θέμα όσον αφορά την τελική.Ένα μικρό θέμα που έχω είναι η ροπή.Πάω μπροστά μπροστά στο φανάρι και νιώθω ότι καθυστερώ τους από πίσω,όσο γρήγορα κι αν φύγω.Ξέρω πως είναι 125,αλλά μια έξτρα σπιρτάδα θα την γούσταρα πολύ. 1 Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
geokaf 760 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 22 , 2015 νομίζω πως το δικό σου μηχανάκι φοράει 15αρι γρανάζι και όχι 16αρι που είναι το εργοστασιακό.έχει γίνει δηλαδή ήδη λίγο πιο σπιρτόζικο στις εκκινήσεις.. χααχαχ ναι η μπούκα που έχω ήταν στο δικό σου με τον προηγούμενο ιδιοκτήτη!! κανόνισε κάνα καφέ ρε να τα χαζεύουμε και από κοντά!! να ακούσεις και την μπούκα!! Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
ΤάκηςΜπ 826 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 28 , 2015 Για να μην ανοίξω άλλο θέμα και σπάω νεύρα και λόγω έλλειψης χρόνου θέλω να σας ρωτήσω 2-3 πραγματάκια.Για λαστιχάκια που λέγαμε,λέτε να προτιμήσω τα michelin έναντι των Pirelli; Τι διαστάσεις ακριβώς είναι του cbr; Πόσο κοστίζουν οι αλλαγούλες που πρότεινε ο φίλος BOLDOR; Εννοώ η προφόρτιση και τα ρουλεμάν.Είμαι άσχετος σε αυτά και αρχάριος.Στην αλλαγή λαδιών απλά βάζω περισσότερο μέσα; Ευχαριστώ εκ των προτέρων! Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
DIAMAPA 1.059 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 28 , 2015 του cbr είναι 80/90 μπροστά και 100/80 πίσω, τα michelin αν δεν κάνω λάθος είναι και πιο φθηνά, εγώ είμαι στο 2ο ζευγάρι michelin αυτήν την στιγμή. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
ΤάκηςΜπ 826 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 28 , 2015 Για να τα ξανάβαλες πάει να πει ότι έμεινες ευχαριστημένος,σωστά; 1 Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
geokaf 760 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 28 , 2015 (τροποποιήθηκε) εγώ έχω τα michellin απάνω τώρα και στην επόμενη αλλαγή θα πάω στα pirelli, στην αρχή το κράτημα στο μισελεν είναι απίστευτο και στρίβει με την σκέψη..μετά από 5000 χλμ αρχίζει η κατηφόρα στο κράτημα και στην απόδοση.!! θα βάλω τα πιρελι να τα δοκιμάσω κιόλας που έχω ακούσει εξίσου καλά λογία!! υπολόγιζε στην τιμή κοντά στα 150 - 170 ευρώ!!Ρύθμιση προ φόρτισης έχουν οι πίσω αναρτήσεις και δεν νομίζω να σου πάρει κάποιος λεφτά για να στην ρυθμίσει..έχει 4 επίπεδα και παίζει ρόλο το βάρος του αναβάτη και αν παίρνει συχνά δικάβαλα!! εγώ που είμαι 105 κιλά(το τρώω το φαΐ μου) και σχεδόν κάθε φορά είμαι δικάβαλος το έχω στο πιο σκληρό και είναι μια χαρά Ρουλεμάν που ρωτά προσδιόρισε λίγο που? στο τιμόνι?? και στην αλλαγή λαδιών λες του κινητήρα η στις μπουκάλες μπροστά??(όπου και να λες δεν βάζεις πουθενά επιπρόσθετα, πρέπει να το αδειάσεις και να βάλεις καινούριο) Τροποποιήθηκε Αύγουστος 28 , 2015 από τον geokaf Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
ΤάκηςΜπ 826 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 28 , 2015 Με βάση το post του φίλου πιο πάνω μιλάω..επίσης τα michelin τα έχω βρει 107 ευρώ...καλή τιμή πιστεύω 1 Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
geokaf 760 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 28 , 2015 (τροποποιήθηκε) Άμα τα βρήκες τόσο βάλτα χθες!! και στείλε και πμ που τα βρήκες γιατί τα έβαλα τον Οκτώβρη 170!! Εγώ τώρα έχω αυτά : Αλλά από ότι είδα υπάρχου και αυτά και δεν ξέρω τι παίζει(αν είναι καλύτερα) Τροποποιήθηκε Αύγουστος 28 , 2015 από τον geokaf Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
BOLDOR 900 F1 131 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 28 , 2015 Για να μην ανοίξω άλλο θέμα και σπάω νεύρα και λόγω έλλειψης χρόνου θέλω να σας ρωτήσω 2-3 πραγματάκια.Για λαστιχάκια που λέγαμε,λέτε να προτιμήσω τα michelin έναντι των Pirelli; Τι διαστάσεις ακριβώς είναι του cbr; Πόσο κοστίζουν οι αλλαγούλες που πρότεινε ο φίλος BOLDOR; Εννοώ η προφόρτιση και τα ρουλεμάν.Είμαι άσχετος σε αυτά και αρχάριος.Στην αλλαγή λαδιών απλά βάζω περισσότερο μέσα; Ευχαριστώ εκ των προτέρων!-- Pilot Street : 80/90 εμπρος, 100/80 πισω. Το πισω η Michelin το δινει σαν μπροστινο, και επιλεχθηκε μια και δεν παραγεται σε αυτες τις διαστασεις για τον πισω τροχο, τουλαχιστον την εποχη που τα εβαλα εγω. Μαλιστα τοποθετηθηκε με αναποδη φορα συμφωνα και με τις συμβουλες των τεχνικων του "Peristeras Service" χωρις κανενα προβλημα. Πολυ καλυτερη συμπεριφορα στο στεγνο απο MT75 και ContiGo. Κοστος 95 ευρω τοποθετημενα. Εως τα 5000 χλμ γαζωνουν. Μετα πεφτει λιγο η αποδοση αλλα παραμενουν καλα. Αυτη η φυσιολογικη αλλαγη συμπεριφορας στα MT75 ηρθε στα μολις 2500χλμ. Καμμια σχεση με τα Pirelli του παρελθοντος, τουλαχιστον ο συγεκριμενος τυπος. Σε βρεγμενο οδοστρωμα ουτε ξερω ουτε προκειται να επιχειρησω να μαθω ! Βροχη και ελληνικοι δρομοι ειναι συνδυασμος που δεν προσφερεται για δοκιμες, τουλαχιστον απο εμενα. Δεν εχω αποψη για τα Dunlop. Μειονεκτημα των Michelin η ποδηλαταδικη εμφανιση. Δειχνουν δλδ πολυ λεπτα.-- Η αλλαγη των λαδιων στο πηρουνι δεν στοιχιζει τιποτα παραπανω απο οποιαδηποτε παρομοια αλλαγη. Βαζεις οση ποσοτητα συνιστα το εργοστασιο ακριβως. Απλα αντι για SAE 10W βαζεις SAE 15W. Λιγο παχυτερο δλδ. Ομοιως η ελαφρα προφορτιση στοιχιζει ελαχιστα. Ενας η περισοτεροι αποστατες στο επανω μερος των ελατηριων, οταν θα βγουν οι ταπες για την αλλαγη των λαδιων.-- Τα κωνικα ρουλεμαν επισης δεν ειναι πολυ ακριβα, ακομα και αν αγοραστουν απο Ελλαδα. Εγω εδω τα βρηκα στον Πισσαρη. Αυτο που στοιχιζει ειναι η τοποθετηση τους. Αυτα που εβαλα ειναι για μοντελο του 2009 - 2011. Δες εδω: http://www.allballsracing.com/22-1029.html. Προσοχη θελει η τοποθετηση στο συνεργειο. Απο οσο θυμαμαι βαζεις μονο μια απο τις δυο ροδελες του κιτ, την παχυτερη στο κατω ρουλεμαν, χωρις μετα το κεντρικο παξιμαδι του λαιμου να βιδωνει σε ολοκληρο το σπειρωμα. Αυτο συνεβαινε και σε αλλα μηχανακια που εβαλα κωνικα στο παρελθον χωρις κανενα προβλημα. Ριξε μια ματια εδω : http://www.bikesandtravels.com/biker.aspx?ride=622Αν η τοποθετηση δεν γινει σωστα, οπως και σε καθε μηχανακι αλλωστε, θα δημιουργηθουν πολλαπλασια προβληματα απο αυτα που πιθανον να αντιμετωπισεις στη συνηθως ταχεια φθορα που υπαρχει στα εργοστασιακα ρουλεμαν του cbf. 1 Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
ΤάκηςΜπ 826 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 28 , 2015 -- Pilot Street : 80/90 εμπρος, 100/80 πισω. Το πισω η Michelin το δινει σαν μπροστινο, και επιλεχθηκε μια και δεν παραγεται σε αυτες τις διαστασεις για τον πισω τροχο, τουλαχιστον την εποχη που τα εβαλα εγω. Μαλιστα τοποθετηθηκε με αναποδη φορα συμφωνα και με τις συμβουλες των τεχνικων του "Peristeras Service" χωρις κανενα προβλημα. Πολυ καλυτερη συμπεριφορα στο στεγνο απο MT75 και ContiGo. Κοστος 95 ευρω τοποθετημενα. Εως τα 5000 χλμ γαζωνουν. Μετα πεφτει λιγο η αποδοση αλλα παραμενουν καλα. Αυτη η φυσιολογικη αλλαγη συμπεριφορας στα MT75 ηρθε στα μολις 2500χλμ. Καμμια σχεση με τα Pirelli του παρελθοντος, τουλαχιστον ο συγεκριμενος τυπος. Σε βρεγμενο οδοστρωμα ουτε ξερω ουτε προκειται να επιχειρησω να μαθω ! Βροχη και ελληνικοι δρομοι ειναι συνδυασμος που δεν προσφερεται για δοκιμες, τουλαχιστον απο εμενα. Δεν εχω αποψη για τα Dunlop. Μειονεκτημα των Michelin η ποδηλαταδικη εμφανιση. Δειχνουν δλδ πολυ λεπτα.-- Η αλλαγη των λαδιων στο πηρουνι δεν στοιχιζει τιποτα παραπανω απο οποιαδηποτε παρομοια αλλαγη. Βαζεις οση ποσοτητα συνιστα το εργοστασιο ακριβως. Απλα αντι για SAE 10W βαζεις SAE 15W. Λιγο παχυτερο δλδ. Ομοιως η ελαφρα προφορτιση στοιχιζει ελαχιστα. Ενας η περισοτεροι αποστατες στο επανω μερος των ελατηριων, οταν θα βγουν οι ταπες για την αλλαγη των λαδιων.-- Τα κωνικα ρουλεμαν επισης δεν ειναι πολυ ακριβα, ακομα και αν αγοραστουν απο Ελλαδα. Εγω εδω τα βρηκα στον Πισσαρη. Αυτο που στοιχιζει ειναι η τοποθετηση τους. Αυτα που εβαλα ειναι για μοντελο του 2009 - 2011. Δες εδω: http://www.allballsracing.com/22-1029.html. Προσοχη θελει η τοποθετηση στο συνεργειο. Απο οσο θυμαμαι βαζεις μονο μια απο τις δυο ροδελες του κιτ, την παχυτερη στο κατω ρουλεμαν, χωρις μετα το κεντρικο παξιμαδι του λαιμου να βιδωνει σε ολοκληρο το σπειρωμα. Αυτο συνεβαινε και σε αλλα μηχανακια που εβαλα κωνικα στο παρελθον χωρις κανενα προβλημα. Ριξε μια ματια εδω : http://www.bikesandtravels.com/biker.aspx?ride=622Αν η τοποθετηση δεν γινει σωστα, οπως και σε καθε μηχανακι αλλωστε, θα δημιουργηθουν πολλαπλασια προβληματα απο αυτα που πιθανον να αντιμετωπισεις στη συνηθως ταχεια φθορα που υπαρχει στα εργοστασιακα ρουλεμαν του cbf.--Όντως το 100 80 17 το δίνει front η michelin και σε ευχαριστώ πάρα πολύ για την απάντηση.Κατά πάσα πιθανότητα αυτά θα βάλω.Να του πω να μου τα βάλει το ένα κανονικά και το πίσω με ανάποδη φορά;--Δεν ήξερα καν ότι γίνεται αλλαγή λαδιών στο πηρούνι. Το 15W είναι διαφορετική σύσταση ή απλά περισσότερη ποσότητα; Είμαι 80 κιλά,ποιό επίπεδο προφόρτισης θα μου ταίριαζε; Σόρρυ αν φαίνονται αστείες οι ερωτήσεις μου,απλά μιλάω με πάσα άγνοια επί του θέματος.--Και τι αλλάζει με τα μαμά ρουλεμάν; Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
BOLDOR 900 F1 131 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 28 , 2015 -- Ετσι τα τοποθετησα εγω και με βαση αυτο γραφω και τις εμπειριες μου. Ο τελικος υπευθυνος για το μηχανακι σου ειναι ο λαστιχας σου. Δεν νομιζω οτι εχω κατι αλλο να πω.-- Δεν υπαρχουν αστειες ερωτησεις. Μονο αστειες απαντησεις. Το SAE 15W ειναι πιο παχυρευστο. Οπως το ελαιολαδο ειναι πιο παχυρευστο απο το νερο και η κρεμα γαλακτος ακομα πιο παχυρευστη απο αυτο. Παχυτερο λαδι, δλδ μεγαλυτερο ιξωδες οπως λεγεται, συνεπαγεται σφιχτοτερη διαδρομη απο το πηρουνι η το αμορτισερ. Αυτο πρεπει να βρισκεται σε αγαστη ισορροπια με το αντιστοιχο ελατηριο. Σκληροτερο ελατηριο απαιτει σφιχτοτερο αμορτισερ και αντιστροφως. Κατα κανονα. Ειναι μια ολοκληρη επιστημη, και μπορεις να διαβαζεις την σχετικη βιβλιογραφια μια ζωη. Για την προφορτιση πρεπει να πειραματιστεις. Μην την ψαχνεις και πολυ ομως, γιατι το cbfακι δεν ειναι και για πολλα. Εργαλειο μετακινησης ειναι. Εκτος και αν "την βρισκεις" οποτε ουδεμια αντιρρηση!-- Τα κωνικα ρουλεμαν ειναι ανθεκτικοτερα απο τα απλα σφαιρικα. Δινουν μια καποια καλυτερη αισθηση και ακριβεια απο αυτα. Προτιμονται απο ολα τα σοβαρα μηχανακια. Ενα σφαιρικο φθειρεται γρηγοροτερα, και μεχρι αυτη η φθορα να γινει αντιληπτη απο τον αναβατη, εξαιτιας της κρισιμοτατης θεσης του στο κεντρικο σημειο ελεγχου της μοτο, αρχιζει να επηρεαζει την συμπεριφορα της. Το αυτο και για τα ρουλεμαν του ψαλιδιου οταν αυτα υπαρχουν! Στο cbf δεν εχει! Παρεμπιπτοντως, νομιζω οτι ειναι και φθηνοτερα απο τα "μαπε" original 1 Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες