Jump to content
Smias

drz400 , έβηχε , δεν ανεβαζε στροφες , έσβησε...

Recommended Posts

Πριν 2 βδομαδες περιπου το εβαλα μπρος , ανεβαζε μεχρι τις 2500-3000σαλ , ειχε βενζινη φουλ , εκανε σα να εμπαινε κοφτης και επεφτε στο ρελαντι..

Μετα απο 2 λεπτα και μερικα βασανιστικά χλμ ισιωσε και δεν ξαναεκανε κιχ , τα εριξα στο φλοτερ και ειπα θα το κοιταξω καποια στιγμη.

Προχθες τη Δευτερα το βραδυ παλι τα ιδια , μετα ισιωσε παλι , χθες το πρωι Τριτης τα ιδια , μετα ισιωσε του εκανα ενα καλο ανοιγμα στην Σολωνος που ηταν αδεια ολα οκ μεχρι που μετα εσβησε..

Πατωντας μιζα δινει σπιθα , γυριζει δυνατα , "σκάει" οση ωρα την παταω αλλα δεν περνει μπρος , 2-3 φορες που πηρε για λιγα δευτερολεπτα κρατησε ενα υποτηποδες ρελαντι του τυπου 500στροφες και εσβηνε παλι .

Ανοιξα τον μπωλ του καρμπ. να δω μην ειχε ξεβιδωσει καποιο ζιγκλερ , στη θεση τους ολα , το αν βγαζει σπιθα το μπουζι δε το τσεκαρα αφου ακουω που "σκάει" σε καθε γυρισμα της μιζας , καμια ιδεα τι να τσεκαρω πριν το φορτωσω και το παω στον μηχανικο ;

Πχ παιζει να ειναι ηλεκτρονικη ;

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες

Ask Eddie!

:grin:

ΥΓ1. Τα λάστιχα του καρμπ είναι εντάξει;

ΥΓ2. Με ΠΜ αυτά τα ερωτήματα γιατί θα μας βγάλουν το όνομα ότι είμαστε ζημιάρηδες σύντροχε.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Ναι σιγουρα πραγματα , θα μου πει στειλε $100 and i'll make it work :grin:

Ελα , ελα με τις σαχλαμαρες , παιζεις με τον πονο μου.. :crazy:

ΥΓ. Ευγενιε δεν εχω και τον χρονο να ανοιξω θεμα στο ΤΤ , μεχρι να κατσω να βρω τις σωστες λεξεις για να περιγραψω το θεμα που εκανε θα φαω 2 ωρες..

Οπως ξερεις εχω πολλααααα τρεχαματα εδω και 2 μηνες...

Τροποποιήθηκε από τον Smias

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Πριν κάποιους μήνες είχα παρόμοια θέματα και έφταιγε ο ανορθωτής. Όταν ζεσταινόταν έδινε μεγάλη τάση. Τον έχεις τσεκάρει;

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Μπαταρια ειναι οκ , σε καθε πατημα της μιζας η μιζα γυριζει δυνατα και αδιακοπα , ακομα και οταν την εχω πατημενη παρατεταμενα οποτε δεν βρηκα λογο να τσεκαρω μπαταρια , συν της αλλης δεν ειχε καποια δυσκολια στο να παρει μπρος πριν μου το κανει το "κολπο" προ 2βδόμαδου ή μεχρι χθες , επαιρνε με μιση μιζια..

Ανορθωτη δεν εχω τσεκαρει , αλλα εχει σχεση με αυτο ;

Δε σκαμπαζω και πολλα πολλα απο ηλεκτρικα/ηλεκτρολογικα βεβαια..

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Μέτρα καλού-κακού μ'ένα πολύμετρο τη μπαταρία σου και δες τα νούμερα. ΑΝ πάρει μπρος, δες τη μέτρηση σε υψηλότερες στροφές. Κι εγώ πιθανολογώ πως είναι ανορθωτής χωρίς να'μαι φυσικά 100% σίγουρος. Τσέκαρε και μπουζοκαλώδιο-μπουζόπιπα μπας και είναι τίποτα λάσκα.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

χθες το πρωί τοσπροχνες στην Μαυρομιχάλη;;;; άκουσα κάτι σκασίματα, βγήκα μπαλκόνι αλλά είχε φτάσει Διδότου.... εσύ ήσουν;;;

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Ποσο καιρο εχεις το ιδιο μπουζι πανω? κανε μια δοκιμη αλλαζοντας το και ας σπινθιριζει καλα, τουλαχιστον να αποκλεισεις καποιες αιτιες.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

χθες το πρωί τοσπροχνες στην Μαυρομιχάλη;;;; άκουσα κάτι σκασίματα, βγήκα μπαλκόνι αλλά είχε φτάσει Διδότου.... εσύ ήσουν;;;

Μπα, τίποτε κρότου-λάμψης ήτανε γιατί χθες είχε πάρτι, σε πιάνω αδιάβαστο γείτονα[;]

Κάνουν τον ίδιο κρότο με τα σκασίματα του big bore stroker του Βασίλη.

Βασίλη το μοτέρ ανέβαζε στροφές μόνο του στις 2500-3000 ή απλώς εννοείς στην πρώτη πρόταση ότι οδηγώντας το ανέβαζε μόνο μέχρι τις 3Κ;

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Ναι ναι , το αγορι στα μαυρα με το κρανος στο χερι , οπως ακουσες "εσκαγε" !

Μονο κουφος δε θα το ακουγε.. :blush2:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Μπαταρια ειναι οκ , σε καθε πατημα της μιζας η μιζα γυριζει δυνατα και αδιακοπα , ακομα και οταν την εχω πατημενη παρατεταμενα οποτε δεν βρηκα λογο να τσεκαρω μπαταρια , συν της αλλης δεν ειχε καποια δυσκολια στο να παρει μπρος πριν μου το κανει το "κολπο" προ 2βδόμαδου ή μεχρι χθες , επαιρνε με μιση μιζια..

Ανορθωτη δεν εχω τσεκαρει , αλλα εχει σχεση με αυτο ;

Δε σκαμπαζω και πολλα πολλα απο ηλεκτρικα/ηλεκτρολογικα βεβαια..

Δεν ξέρω από ηλεκτρονικά, αλλά φαντάζομαι η ηλεκτρονική θα έχει κάποια διάταξη προστασίας από υπέρταση. Στο dr μου τουλάχιστον, εκεί κατέληξα όταν είδα τάσεις 15-18v ΜΕ φώτα αναμμένα..

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Μπα, τίποτε κρότου-λάμψης ήτανε γιατί χθες είχε πάρτι, σε πιάνω αδιάβαστο γείτονα[;]

Κάνουν τον ίδιο κρότο με τα σκασίματα του big bore stroker του Βασίλη.

Βασίλη το μοτέρ ανέβαζε στροφές μόνο του στις 2500-3000 ή απλώς εννοείς στην πρώτη πρόταση ότι οδηγώντας το ανέβαζε μόνο μέχρι τις 3Κ;

Ναι ναι , το αγορι στα μαυρα με το κρανος στο χερι , οπως ακουσες "εσκαγε" !

Μονο κουφος δε θα το ακουγε.. :blush2:

ποτέ δεν κάνει λάθος ο γέροντας.....

:P

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Ποσο καιρο εχεις το ιδιο μπουζι πανω? κανε μια δοκιμη αλλαζοντας το και ας σπινθιριζει καλα, τουλαχιστον να αποκλεισεις καποιες αιτιες.

Το εχω εναν χρονο , και δεν εχω γραψει πολλα χλμ-ωρες λειτουργειας , κατι σαν 4000χλμ με το ζορι να εχει απο περσι τελη Ιανουαριου που το ξανακαβαλησα.

Οδηγοντας το / εν κινηση ανεβαζε μεχρι εκει .

Μετα οταν εκανε το καλο σβησιμο εν σταση οταν πηρε 2-3 φορες δεν ξεπερασε τις 500στροφες αυτα τα λιγα δευτερολεπτα που ηταν αναμενο.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Να συμπληρώσω ότι είναι εύκολο να το τσεκάρεις υποτυπωδώς: εφόσον όπως είπες έχεις καλή μπαταρία, απλά αποσύνδεσε τη φίσα των πηνίων προς τον ανορθωτή. Αν δουλέψει με το ρεύμα της μπαταρίας, τότε ξέρεις τον φταίχτη.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Να συμπληρώσω ότι είναι εύκολο να το τσεκάρεις υποτυπωδώς: εφόσον όπως είπες έχεις καλή μπαταρία, απλά αποσύνδεσε τη φίσα των πηνίων προς τον ανορθωτή. Αν δουλέψει με το ρεύμα της μπαταρίας, τότε ξέρεις τον φταίχτη.

Και ετσι εγινε...

Εβγαλα τη φισα και πηρε με τη μια ! Καθαρο και δυνατο ρελαντι οπως μονο αυτο ξερει!!!

Την ξανακούμπωσα και δεν επαιρνε , αρα ειμαι να ψωνιζω ανορθωτη αν καταλαβα καλα ;

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Και ετσι εγινε...

Εβγαλα τη φισα και πηρε με τη μια ! Καθαρο και δυνατο ρελαντι οπως μονο αυτο ξερει!!!

Την ξανακούμπωσα και δεν επαιρνε , αρα ειμαι να ψωνιζω ανορθωτη αν καταλαβα καλα ;

Καλά σε λέω εγώ ντροπή των DRZάδων, ακούς εκεί να κάψεις ανορθωτή!

Αν δεν είχες την μικρή μπαταρία θα μπορούσες άραγες να κάνεις με αυτό τον τρόπο τις μικρές καθημερινές μετακινήσεις και να φορτίζεις την μπαταρία το βράδυ στο tender;

Αλλά υποθέτω ότι έχεις τώρα καλή δικαιολογία για να δανείζεσαι το 690 του αδερφού....

Σφύκα σ΄ωραίος, βάρεσες το καρφί στο κεφάλι!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Την κανονικη εχω , την μικρη την εχω δωσει καιρο τωρα , μια μαμα τυπου εχω , μια χαρα δουλευει και με τη μαμα αν ειναι οκ το καρμπ. και οκ οι βαλβιδες , τσακμακι !!!

Τωρα οσον αφορα το θεμα μαλλον δε γλιτωνω τη μεταφορα σε συνεργειο γιατι πρεπει να μετρηθουν & τα πηνεια για την υποψεια βραχυκυκλωματος..

Οσο για το 690 δυσκολο αυτη την εποχη ρε γαμωτο... :pinch:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Τωρα οσον αφορα το θεμα μαλλον δε γλιτωνω τη μεταφορα σε συνεργειο γιατι πρεπει να μετρηθουν & τα πηνεια για την υποψεια βραχυκυκλωματος..

Αν έχεις ένα πολύμετρο το τσεκάρεις κι αυτό μόνος σου. Ρυθμίζεις dc στη σκάλα των 20v γιά να επαληθεύσεις ότι ο ανορθωτής δίνει λάθος τάση με τη φίσα των πηνίων κουμπωμένη. Αφού σβήσεις, την ξεκουμπώνεις, βάζεις μπροστά και μετράς τις 3 επαφές των πηνίων ανά δύο μεταξύ τους (1-2, 2-3, 1-3) με το πολύμετρο στη σκάλα ac, 200v . Απ' ότι θυμάμαι vapor έχεις, κάνε τις μετρήσεις στις 5.000 σροφές. Καμμιά 70-75v πρέπει να σου δίνουν, όλοι οι συνδυασμοί. Το manual, στο δικό μου τουλάχιστον, λέει και γιά τσεκάρισμα με beeper, αλλά εφόσον βγάζουν τάση νομίζω περιττεύει.

Σφύκα σ΄ωραίος, βάρεσες το καρφί στο κεφάλι!

Παθών φίλε μου. :grin:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Αν έχεις ένα πολύμετρο το τσεκάρεις κι αυτό μόνος σου. Ρυθμίζεις dc στη σκάλα των 20v γιά να επαληθεύσεις ότι ο ανορθωτής δίνει λάθος τάση με τη φίσα των πηνίων κουμπωμένη. Αφού σβήσεις, την ξεκουμπώνεις, βάζεις μπροστά και μετράς τις 3 επαφές των πηνίων ανά δύο μεταξύ τους (1-2, 2-3, 1-3) με το πολύμετρο στη σκάλα ac, 200v . Απ' ότι θυμάμαι vapor έχεις, κάνε τις μετρήσεις στις 5.000 σροφές. Καμμιά 70-75v πρέπει να σου δίνουν, όλοι οι συνδυασμοί. Το manual, στο δικό μου τουλάχιστον, λέει και γιά τσεκάρισμα με beeper, αλλά εφόσον βγάζουν τάση νομίζω περιττεύει.

Θεος :_thumbsup:

Ναι Vapor εχω οποτε βλεπω ευκολα τις στροφες .

Και με αυτο τον τροπο/μετρηση βλεπω αν εχω θεμα στα πηνεια ή στον ανορθωτη , αλλα πχ υπαρχει περιπτωση να εχει βγει ο ανορθωτης off απο κατι που εγινε στα πηνεια ;

Τοσα χρονια τα εβλεπα στο ΤΤ αλλα δε τα πολυ επιανα , κατι σαν αυτο εδω κανω δηλαδης ;

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Ναι, πολύ καλό, ακριβώς αυτό. :_thumbsup: Απ' τη στιγμή που έχεις διαθέσιμες και τις σωστές τιμές της αντίστασης των πηνίων, κάνε και αυτή τη μέτρηση.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Ευγενιος ακουει ;;;

Θα ερθεις να κανουμε μετρησεις αυριο ;

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Παθών φίλε μου. :grin:

Σταματήστε ρε να βγάζετε τ' άπλυτα στην φόρα, είπαμε και η μπαταρία που τα ΄χε φτύσει στην ονοφάδα θύμα δολιοφθοράς ήταν....

Ευγενιος ακουει ;;;

Θα ερθεις να κανουμε μετρησεις αυριο ;

Ένα γρήγορο καφέ ευχαρίστως τον πίνω, κάτσε να δούμε τι μέρα θα μας ξημερώσει αύριο, ή μάλλον τι βράδυ θα έχουμε σήμερα. Αν ακούσουμε μπαμ μπουμ πάντως θα ξέρουμε ότι δεν είναι το DRZ 434 SMias.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα