Jump to content
S*izo_Vn

KTM SMC690

Recommended Posts

Τι έχετε να πείτε για το συγκεκριμένο μοντελο απο θεμα καταναλώσεις? Αποτι εχει παρει το αυτι μου εχει 3 διαφορετικα modes που το καθενα δινει κατι διαφορετικό.

1 Μπορεί καποιος να μου εξηγηση το τι το διαφορετικο εχουν αυτα τα modes?

2 ποσα λ/100 καιει με το ποιο χαλαρο mode ??

3 το R μετ το απλο ποσα αλογα εχουν?

4 Λαδια ανα 8000 εχω ακουσει καλα?? Και κατι τελευταίο η εκδοση που ειναι συμβατή με το Α2 ποσα αλογα βγαζει?

Μιλαω για τα καινουρια μοντελα απο το 13 και επιτα.

Τροποποιήθηκε από τον Vasilis_n

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες

Τι έχετε να πείτε για το συγκεκριμένο μοντελο απο θεμα καταναλώσεις? Αποτι εχει παρει το αυτι μου εχει 3 διαφορετικα modes που το καθενα δινει κατι διαφορετικό.

1 Μπορεί καποιος να μου εξηγηση το τι το διαφορετικο εχουν αυτα τα modes?

2 ποσα λ/100 καιει με το ποιο χαλαρο mode ??

3 το R μετ το απλο ποσα αλογα εχουν?

4 Λαδια ανα 8000 εχω ακουσει καλα?? Και κατι τελευταίο η εκδοση που ειναι συμβατή με το Α2 ποσα αλογα βγαζει?

Μιλαω για τα καινουρια μοντελα απο το 13 και επιτα.

1. Σωστα ακουσες....Εχει 3 διαφορετικους χαρτες ο εγκεφαλος.Ο πρωτος ειναι με περιορισμενα μειγματα (για οδηγηση σε βρεγμενο κτλ.)

ο δευτερος ειναι μια μεσαια κατασταση για χαλαρη οδηγηση εντος και εκτος πολης και ο τριτος ειναι για πιο σπορ οδηγηση σε πιστα η οπου αλλου θες....

2.Για καταναλωση στο χαμηλο mode δεν ξερω να σου απαντησω αλλα απο μια γρηγορη αναζητηση στο νετ ειδα οτι με το μεσαιο παιζει γυρο στα 5-6λ.

3.Το R με το απλο εχουν 3 αλογα διφορα (63 το απλο και 66 το R).

4.To manual νομιζω οτι λεει αν 10.000 χλμ. αλλα καποιοι προληπτικα τα αλλαζουν και στις 8000.

Η εκδοση που ειναι συμβατη με το Α2 ειναι η απλη με περιοριστη δυναμης ομως. Καινουριο κυκλοφορει μονο το R μπορει και το απλο σε stock. Ελπιζω να βοηθησα!!

Σημειωση: Δεν ειμαι κατοχος της συγκεκριμενης μηχανης....τα στοιχεια που σου παραθεσα τα συγκεντρωσα απο το νετ.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Μικρή διαφοροποίηση για τις χαρτογραφήσεις. Απ'όσο θυμάμαι να έχω διαβάσει είναι οι εξής:

1. Κανονική. Όλα τα άλογα, όλη η δύναμη.
  2. Μικρή. Για οδήγηση με οικονομία, σε βροχή ή σε χώμα. Tο ίδιο μοτέρ έχει και το 690 Enduro και εκεί λένε ότι στα αργά και τεχνικά κομμάτια μπορεί να έχει σκορτσαρίσματα/κομπιάσματα από τον ψεκασμό όταν το δουλεύεις σε χαμηλές στροφές, αλλά όταν το δουλεύεις ψηλά η δύναμη είναι υπερβολική και δε βρίσκει πρόσφυση. Οπότε έβαλαν αυτή τη ρύθμιση που το ρίχνει 10-20 άλογα για να πηγαίνει πιο εύκολα στα αργά κομμάτια.
  3. Ειδική. Αυτή ρίχνει την απόδοση του κινητήρα για να μη τρυπήσει κανένα πιστόνι όταν δουλεύει με πολύ χάλια ποιότητα βενζίνης που δημιουργεί φτωχά μείγματα.

Ακριβή νούμερα για τα άλογα των χαρτογραφήσεων 2 και 3 δε ξέρω. Το R σε σχέση με το απλό δεν έχει διαφορά μεγάλη στα άλογα, αλλά νομίζω έχει μεγαλύτερο κυβισμό και είναι όντως 690cc και όχι 654 όπως το απλό, οπότε μάλλον θα τραβάει και λίγο καλύτερα αν είναι φορτωμένο σε καμιά εκδρομή/διακοπές κλπ (και μη λέτε ότι δε φορτώνεται τέτοιο μηχανάκι, γιατί από αυτά που έχω δει κατά καιρούς στο internet έχω μείνει χαζός, ο άλλος το είχε σαν γαϊδούρι και έξυνε μαρπιέ στις Άλπεις :D )

Αν το πάρεις με περιοριστή για Α2, προφανώς οι χαρτογραφήσεις θα είναι άλλες και δεν παρακάμπτονται έτσι εύκολα (πχ, αντί να έχεις μια του Α2 και τις άλλες 2 κανονικές, νομίζω ότι ο περιοριστής μπαίνει σαν "φίλτρο" επάνω στις ήδη υπάρχουσες χατρογραφήσεις για να μη μπορεί να το παρακάμπτει ο αναβάτης με το πάτημα ενός κουμπιού). Επίσης, μπορεί να πας σε κάποιο συνεργείο και να σου περάσουν άλλες χαρτογράφησεις που αντικαθιστούν τις παραπάνω. Είναι σαν να έχεις 3 θέσεις μνήμης και πας και βάζεις ότι θες. Πχ αν κάνεις αλλαγές στο μηχανάκι σου, βάλεις πιο ελεύθερο φίλτρο αέρα και σύστημα εξάτμισης, θα αντικαταστήσεις τις αρχικές ρυθμίσεις με κάποιες που θα δίνουν λίγο περισσότερη βενζίνη, για να μη γίνει πιο φτωχό το μείγμα από την αυξημένη ροή αέρα.

Τέλος, το πρόβλημα με τα σκορτσαρίσματα στα χαμηλά που οδήγησε στην υιοθέτηση της μεσαίας χαρτογράφησης, λέγεται ότι λύθηκε στο μοντέλο του 2014 με προσθήκη δεύτερου μπουζί στην κεφαλή, το οποίο βοηθάει και στην οικονομία καυσίμου γιατί κάνει καλύτερη καύση. Χαρτογραφήσεις επιλέγεις από έναν περιστροφικό διακόπτη κάτω από τη σέλα. Μπορείς όμως να πάρεις έναν after market επιλογέα που μπαίνει σαν διακόπτης στη μπάρα του τιμονιού (νομίζω ότι το duke με το ίδιο μοτέρ αυτό το έχει στον στάνταρ εξοπλισμό).

Από κατανάλωση το μηχανάκι είναι πολύ οικονομικό, γιατί έχει πολύ δύναμη για το μικρό βάρος του. Θυμάμαι είχα ρωτήσει τον Devilking που γράφει εδώ και μου είχε πει ότι στο δικό του το πρώτο τεπόζιτο το πήγαινε όλο πάντες/κόφτες κλπ και του έκαψε κάτι αστεία νούμερα, 5,6 στα 100 αν θυμάμαι καλά. Υπόψην ότι το δικό του αν δεν κάνω λάθος είναι και βελτιωμένο (ολόσωμη akrapovic και αλλαγμένες χαρτογραφήσεις, κοντά 65 άλογα στον τροχό αν τα θυμάμαι σωστά). Απλά το μηχανάκι έχει τόσο δυνατό μοτέρ και είναι τόσο ελαφρύ που γίνεται σφεντόνα, και πολύ να το ανοίξεις απλά θα γεμίσει γρήγορα, θα πιάσει την ταχήτητα που θες και μετά δε ζορίζεται άλλο οπότε δεν καίει κιόλας.

Τροποποιήθηκε από τον BurningBeard

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

60 αλογα τροχο βγαζει το απλο.

μιλαμε για επιδοσεις τρελες για μονοκυλινδρο.φαντασου το R

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Ασε τα ανα 10000. Λαδακια ανα 4000(και εννοειται παντα φιλτρα, 15€ εχουν) βαβλβιδες καθε 10.000. Μονο απο τον καιρο που θα σου παρει να κανεις τα 10.000 τα λαδια θα θελουν πεταμα. Εκτος αν τα κανεις σε ταξιδια που δεν το νομιζω. Αυτα τα μηχανακια δεν ειναι για καποιον που μετραει την καταναλωση, ή το πινεις ή σε πινει. Και δεν το λεω μεταφορικα, αν τα σκρορτσαρεις(γενικα ολα τα μονοκυλινδρα) θα παρεις την μπιελα στο χερι.

Καταναλωση εχω δει κατω απο 4.9 σε ταξιδι και με την *καθημερινη χρηση* εχει κοντα στα 5.5.

Απορω γιατι οι περισσοτεροι ρωτατε για το μπιχλιμπιδι με τους χαρτες... Ποσοι αραγε παιζουν με αυτο..

Κοινα προβληματα ειναι οι τεντωτηρες καδενας εκκεντροφορου και το καλωδιακι του αισθητηρα θερμοκρασιας στο φιλτροκουτι που λογο κραδασμων κοβεται(βγαινει ξεχωριστο στο μοντελο του duke, αν το πιασεις με tie-wrap για να μην τρωει κραδασμους δεν θα ξανακωπει).

Κοστος σερβις:

Μικρο (λαδια-φιλτρα) 45 ευρω αν τα κανεις μονος σου, 70 σε εξουσιοδοτημενο

Μεγαλο (Λαδια-φιλτρα-σιτακια-βαλβιδες) κανα 90αρι μονος σου 200? σε εξουσιοδοτημενο

Εννοειται οτι ελεγχεις το παραφλου παντα.

Εννοειται οτι ζεστενεις το μηχανακι μεχρι 3 γραμμες για να ξεκινησεις και 2-3 λεπτα πας χαλαρα για να ανεβουν οι συμπιεσεις-πιεσεις λαδιου μπλα μπλα μπλα.

Εννοειται οτι δεν βαρας κοφτες συνεχεια(μην σου πω και ποτε). Δεν υπαρχει λογος αφου δεν βγαζει ροπη πλεων εκει και απλα καταστρεφεις το μοτερ σου.

Τα παραπανω αν θες να σου κρατησει, για καμια 80000 χωρις να θες ανακατασκευη.

Αυτα τα λιγα απο μενα.

Α και μην ξεχναμε, τα ktm χαλανε και θα γινετε φιλοι με τον μαστορα!

Μην παρουν ολοι ktm, ειναι πολυ ωραιο το συναισθημα να ξερεις οτι ολοι την παθαινουν με το μηχανακι σου.

Τροποποιήθηκε από τον dEvilKinG

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Γενικα διαβαζω οτι το συγκεκριμένο μοτερ ειναι πολιτικο και δεν χαλαει οπως τα αλα 640 κλπ....

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Γενικα διαβαζω οτι το συγκεκριμένο μοτερ ειναι πολιτικο και δεν χαλαει οπως τα αλα 640 κλπ....

το μοτερ δεν εχει καμια σχεση με του 640.

στο net υπαρχει ταξιδιωτικο με 100000 χλμ+

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Ασε τα ανα 10000. Λαδακια ανα 4000(και εννοειται παντα φιλτρα, 15€ εχουν) βαβλβιδες καθε 10.000. Μονο απο τον καιρο που θα σου παρει να κανεις τα 10.000 τα λαδια θα θελουν πεταμα. Εκτος αν τα κανεις σε ταξιδια που δεν το νομιζω. Αυτα τα μηχανακια δεν ειναι για καποιον που μετραει την καταναλωση, ή το πινεις ή σε πινει. Και δεν το λεω μεταφορικα, αν τα σκρορτσαρεις(γενικα ολα τα μονοκυλινδρα) θα παρεις την μπιελα στο χερι.

Καταναλωση εχω δει κατω απο 4.9 σε ταξιδι και με την *καθημερινη χρηση* εχει κοντα στα 5.5.

Απορω γιατι οι περισσοτεροι ρωτατε για το μπιχλιμπιδι με τους χαρτες... Ποσοι αραγε παιζουν με αυτο..

Κοινα προβληματα ειναι οι τεντωτηρες καδενας εκκεντροφορου και το καλωδιακι του αισθητηρα θερμοκρασιας στο φιλτροκουτι που λογο κραδασμων κοβεται(βγαινει ξεχωριστο στο μοντελο του duke, αν το πιασεις με tie-wrap για να μην τρωει κραδασμους δεν θα ξανακωπει).

Κοστος σερβις:

Μεγαλο (Λαδια-φιλτρα-σιτακια-βαλβιδες) κανα 90αρι μονος σου 200? σε εξουσιοδοτημενο

Εννοειται οτι ζεστενεις το μηχανακι μεχρι 3 γραμμες για να ξεκινησεις και 2-3 λεπτα πας χαλαρα για να ανεβουν οι συμπιεσεις-πιεσεις λαδιου μπλα μπλα μπλα.

Εννοειται οτι δεν βαρας κοφτες συνεχεια(μην σου πω και ποτε). Δεν υπαρχει λογος αφου δεν βγαζει ροπη πλεων εκει και απλα καταστρεφεις το μοτερ σου.

Αυτα τα λιγα απο μενα.

Μην παρουν ολοι ktm, ειναι πολυ ωραιο το συναισθημα να ξερεις οτι ολοι την παθαινουν με το μηχανακι σου.

Οι σχέσεις αλλαζουνε ευχαριστα ? Σε σχέσει με τα husqvarna... Διοτι αποτι εχω καταλαβει τα husqky ειναι πολυ ευκολα στην οδήγηση και θελω να το συγκρίνω με το καινούριο husky 701 που διάβασα οτι θα ειναι ακριβώς ιδιο οπως το smc r, ηλεκρονικο γκαζι, 690cc, ιδια κιλα, μιας που η husqvarna ανηκει πλεων στη ktm....

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

αν του βαζεις τα σωστα λαδια και τη σωστη ποσοτητα δεν εχει κανενα θεμα το σασμαν.γενικα το μοτερ του ειναι πολυ καλο και πολυ αξιοπιστο.εχω κοντα 67000χλμ και δεν εχει κανει κιχ ακουγεται σαν καινουργιο.εχω του 09 το enduro. τα μοτερ αυτα φτιαχτηκαν για να ξεπερασουν ανετα τα 100000 χλμ χωρις επισκευη!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Καθε ποτε αλαζεις τα λαδια? Και εχω μια ακομη απορια, το καλοκαίρι με (βερμουδα) οδιγιεται?

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Καθε ποτε αλαζεις τα λαδια? Και εχω μια ακομη απορια, το καλοκαίρι με (βερμουδα) οδιγιεται?

Eξαρτάται! Βερμούδα πάνω ή κάτω από το γόνι;

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Στο ρελαντί μέχρι 3 γραμμές; :shock:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Δεν νομιζω να ηπαρχει προβλημα εφοσον εχει το καλυμμα... το πολυ πολυ δενεις με γαζα λιγο μπροστα τον σωλήνα και εισε σουπερ!!!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Δε νομιζω να εχεις θεμα επειδη τα ποδια ακουμπανε στα μπροστινα πλαστικα.

Λογικα αμα κανεις λαθος κινηση ή ανεβεις λαθος τη μαμησες.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Αυτο το καλωδιο του αισθητηρα που βρισκεται;

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
αν του βαζεις τα σωστα λαδια και τη σωστη ποσοτητα δεν εχει κανενα θεμα το σασμαν.γενικα το μοτερ του ειναι πολυ καλο και πολυ αξιοπιστο.εχω κοντα 67000χλμ και δεν εχει κανει κιχ ακουγεται σαν καινουργιο.εχω του 09 το enduro. τα μοτερ αυτα φτιαχτηκαν για να ξεπερασουν ανετα τα 100000 χλμ χωρις επισκευη!

Ποσες μερες βγαζει το 12λ ντεπόζιτο ?

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

τζινακι και απο κατω το μαγιο!

με χαλαρη οδηγηση εχω δει 250χλμ μαζι με ρεζερβα.μηκτη οδηγηση στα 180-190χλμ θα αναβει ρεζερβα η οποια 30χλμ τα βγαζει ανετα.

η πρωτη μετατροπη που κανεις ειναι να βγαλεις το φιλτροκουτι και να βαλεις φιλτροχοανη, ετσι το καλωδιο δεν τρωει ζορι!

τζινακι και απο κατω το μαγιο!

με χαλαρη οδηγηση εχω δει 250χλμ μαζι με ρεζερβα.μηκτη οδηγηση στα 180-190χλμ θα αναβει ρεζερβα η οποια 30χλμ τα βγαζει ανετα.

η πρωτη μετατροπη που κανεις ειναι να βγαλεις το φιλτροκουτι και να βαλεις φιλτροχοανη, ετσι το καλωδιο δεν τρωει ζορι!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Κοστος σερβις:

Αυτα τα λιγα απο μενα.

Το'χεις φτιαξει με εξατμιση και φιλτρο ?

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Παιδια το duke r του '13 και επιτα ειναι ποιο θορυβοδες απο το smc r ?

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα