Jump to content
o_xlapatsas

Περί μαρτύρων

Recommended Posts

Λοιπόν, μια και ο Θανάσης-innova04 έφερε στην επιφάνεια όλα τα θέματα με τροχαία και εγκατάλειψη, φαίνεται ότι σε όλα τα θέματα που αφορούν την εγκατάλειψη υπάρχει ένα κρίσιμο στοιχείο: η ύπαρξη μαρτύρων. Και επειδή είναι μια θέση στην οποία έχουνε βρεθεί πολλοί συνάνθρωποί μας-σύντροχοι μας, εγείρω ένα-δύο ερωτήματα κρίσιμης για μένα σημασίας.

Πως πείθεις κάποιον να γίνει μάρτυρας για σένα; Σε ένα ατύχημα, υπάρχουν δυο πλευρές: η προ της ελεύσεως της τροχαίας και (αν έρθει) η μετά της ελεύσεως. Σε περίπτωση εγκατάλειψης, οι μάρτυρες είναι απαραίτητοι, απο ότι φαίνεται και συζητάμε συνεχώς εδώ. Αλλά πως κερδίζεις τους μάρτυρες; Προφανώς ΚΑΝΕΝΑΣ, το πιθανότερο, δε θα θελήσει να "ανακατευτεί" με τη δικιά σου υπόθεση, να μπλεχτεί με κάτι στο οποίο δεν έχει ανάμιξη. Και δυστυχώς ή ευτυχώς, δε νομίζω να μπορούμε να αναγκάσουμε κάποιον να γίνει μάρτυρας (δεν είμαστε η αστυνομία), άσχετα με το ότι ο νόμος επιβάλλει κάτι τέτοιο. Στην περίπτωση αυτή, τι κάνουμε; Μπορούμε να πούμε ένα "σε χρειάζομαι για μάρτυρα" σε κάποιον που ήταν παρών; αμφιβάλλω να δεχτεί κανένας. Αλλά έτσι πιθανότατα εμείς να μη μπορέσουμε ποτέ να βρούμε την άκρη. Και προφανώς καθότι δεν είμαστε η αστυνομία, ο οποιοσδήποτε μπορεί να αρνηθεί να μας δώσει τα στοιχεία του. Τι κάνουμε λοιπόν;

Μετά δε την έλευση της τροχαίας, είναι πολύ πιθανόν όλοι οι υποψήφιοι μάρτυρες να έχουν φύγει ήδη. Πως λοιπόν πείθεις την τροχαία για τα αληθή του γεγονότος; Πως είσαι τεκμηριωμένος νομικά; απο τη στιγμή που όλοι οι μάρτυρες εγκατέλειψαν τον χώρο του ατυχήματος, πως θα βρεθούν τα στοιχεία τους;

Θεωρώ ότι μια τέτοια κατάσταση είναι εξαιρετικά κρίσιμη και το θύμα είναι περικυκλωμένο από την κείμενη νομοθεσία και την αδυναμία του να δράσει. Ξέρει κάποιος κάτι παραπάνω; Μήπως πρέπει να συζητηθεί το θέμα; Διότι σε όλες τις περιπτώσεις που διαβάζω να γράφεται "πάρε μάρτυρες" σε ένα τόπικ εγκατάλειψης, πάντα σκέφτομαι ότι είναι αδύνατον να πάρεις μάρτυρες, εκτός εάν κάποιος προσφερθεί. Αλλά και πάλι, στην τρίτη αυτη περίπτωση, πως εξασφαλίζεις την μαρτυρία κάποιου που σου προσφέρθηκε για βοήθεια; ένας μάρτυρας έχει την δυνατότητα ψευδομαρτυρίας ή φυγής.

Υπάρχει καποια διάταξη που να υποχρεώνει την παραμονή στο σημείο, των προσώπων που ήταν παρόντα; Διότι μετά την αποχώρηση του μάρτυρα, ουδέν συμβάν μάλλον αναγνωρίζεται!

Θαρρώ ότι το παρόν θέμα πρέπει να συζητηθεί, προτού προτείνουμε την εύρεση μαρτύρων σε οποιονδήποτε. Πάντα όρθιοι παιδιά και καλά ξεμπερδέμανα σε όσους τρέχουν...

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες

Σε καποιες περιπτωσεις σε οτι και να γίνει μπορούν να παρουν πινακίδες απο τα οχήματα στην περιοχη του συμβάντος μήπως και έτυχε να είναι κανείς εκεί και τους καλούν για μάρτυρες. Δεν ξέρω κατα ποσο ισχυει αλλά το έχω ακούσει.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Όλα είναι θέμα ανθρωπισμού!

Αν είσαι μάρτυρας ατυχήματος και θέλεις να βοηθήσεις πιάνεις τον αστυνομικό που ήρθε εκείνη την ώρα και του δίνεις τα στοιχεία σου για μετέπειτα κατάθεση!

Έχω υπάρξει μάρτυρας ενός ατυχήματος. Έτρεξα, ξεμάγκωσα τις πόρτες, ρώτησα το παιδί αν έχει χτυπήσει και εφόσον δεν είχε χτυπήσει τον έβγαλα μέσα από το αμάξι και φώναξα έναν άλλο εκεί γύρω να καλέσει ασθενοφόρο και τροχαία!

Επειδή το ατύχημα ήταν ξεκάθαρο από την αρχή, έπιασα τον αστυνομικό και τον πατέρα του παιδιού, έδωσα τα στοιχεία μου και αφού πήραν το παιδί για το νοσοκομείο έφυγα και 'γω!

Δεν με χρειάστηκαν και μετά από μέρες έψαξα και βρήκα τον πατέρα μιας που τυγχάνει να είναι οδηγός στον ΟΑΣΘ στην περιοχή που κατοικώ και τον ρώτησα αν όλα πήγαν καλά για τον γιό του!

Δεν νομίζω να υπάρχει νομοθεσία που σε υποχρεώνει και σε αναγκάζει να μαρτυρήσεις αυτά που είδες ή το πως θα σε βρουν, πόσο πρέπει να κάτσεις στην σκηνή του ατυχήματος κτλ κτλ.

Όλα εξαρτώνται από προφανή πράγματα και έχουν να κάνουν με την κοινή λογική!

Όποιον την διαθέτει θα κάτσει και θα κάνει αυτό που πρέπει να κάνει ως ένας άνθρωπος που θέλει να βοηθήσει και που σε περίπτωση δικού του ατυχήματος θα ήθελε να τον βοηθήσουν!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

σε όλες τις περιπτώσεις που διαβάζω να γράφεται "πάρε μάρτυρες" σε ένα τόπικ εγκατάλειψης, πάντα σκέφτομαι ότι είναι αδύνατον να πάρεις μάρτυρες, εκτός εάν κάποιος προσφερθεί. Αλλά και πάλι, στην τρίτη αυτη περίπτωση, πως εξασφαλίζεις την μαρτυρία κάποιου που σου προσφέρθηκε για βοήθεια; ένας μάρτυρας έχει την δυνατότητα ψευδομαρτυρίας ή φυγής.

Υπάρχει καποια διάταξη που να υποχρεώνει την παραμονή στο σημείο, των προσώπων που ήταν παρόντα; Διότι μετά την αποχώρηση του μάρτυρα, ουδέν συμβάν μάλλον αναγνωρίζεται!

Ότι είπε ο st3li0s.

Με βία δε γίνεται. Πάντως το "κανένας" είναι βαριά κουβέντα. Δεν λέω ότι είναι η πλειοψηφία, υπάρχουν όμως αρκετοί που είτε προσφέρονται από μόνοι τους, είτε ανταποκρίνονται αν το ζητήσεις.

Επίσης το "μετά την αποχώρηση του μάρτυρα" δεν ισχύει. Ο δικηγόρος θα κρίνει αν μιά μαρτυρία αποχωρήσαντος είναι χρήσιμη ή όχι. Έχω καταθέσει σε δικαστήριο γιά ατύχημα φιλης μου, παρότι δεν ήμουν παρών. Πήγα μετά και είδα το χώρο, πήρα φωτό, ρώτησα περιπτεράδες κτλ αν είδαν κάτι και κατάθεσα ότι είδα και άκουσα. Και αυτό μέτρησε.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Πρόσφατα ήμουν σταματημένος σε διάβαση πεζών, έτυχε εκείνη την στιγμή και περνούσαν 3-4 πεζοί από την διάβαση,

και ενώ ήμουν ήδη ακινητοποιημένος για μερικά δευτερόλεπτα

ένας απρόσεκτος οδηγός με μικρή ταχύτητα με χτύπησε στο πίσω μέρος προκαλώντας μικρή ζημιά,

ο οδηγός που με χτύπησε δεν κατέβηκε από το αυτοκίνητό του

και μου είπε ότι θα πάει λίγο πιο πέρα για να σταθμεύσει (ο δρόμος ήταν στενός) και φυσικά την κοπάνησε,

πριν φύγει όμως πρόλαβα και έβγαλα μία φωτογραφία με το τηλέφωνό μου (φαίνεται καθαρά η πινακίδα και το όχημα),

κάλεσα αμέσως τροχαία,

κόσμος υπήρχε,

αρκετοί είδαν τι έγινε και κανένας δεν προσφέρθηκε να βοηθήσει όταν έφτασε η τροχαία για να καταγράψει το συμβάν,

μεγάλη εντύπωση μου έκανε πάντως που η τροχαία απλά κατέγραψε το συμβάν

και δεν ειδοποίησε αμέσως το κέντρο ώστε να αναζητήσουν τον ανεύθυνο οδηγό που ενώ εμένα με χτύπησε και με εγκατέλειψε

και προς το παρόν δεν γνωρίζαμε τίποτα γι'αυτόν, μπορούσε το όχημα που είχε ίσως να ήταν:

Κλεμμένο,

ανασφάλιστο,

να οδηγούσε μεθυσμένος

κτλ.

Προς την τροχαία:

Ήθελα να ήξερα, δεν τους ενδιαφέρουν τα παραπάνω ενδεχόμενα;

Δεν τους ενδιαφέρει ότι σήμερα αυτός που με χτύπησε και έφυγε

αύριο ίσως να κάνει τα ίδια στους ίδιους ή στους συγγενείς τους;

Σίγουρα χρειαζόμαστε μάρτυρες σε κάθε ατύχημα που γίνετε

αλλά όμως χρειαζόμαστε επίσης να είναι και η τροχαία πιο υπεύθυνη.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Τεράστιο όντως ερώτημα... Πόσοι και πόσοι έχουν φάει πίκρες απ την απουσία, την απροθυμία ή και την αδιαφορία μαρτύρων. Από την πρώτη φορά που τράκαρα και έτυχε να είναι νύχτα, εν έτει 1995, καθότι την πάτησα (ευτυχώς μόνο με υλικές ζημιές) αναρωτήθηκα το παρακάτω: Δίνουμε ένα σκασμό λεφτά, ακόμα και για το πιο λιτό όχημα, γιατί δεν έχουν ενσωματωμένη μια μικροκάμερα που να γράφει πχ κάποια συγκεκριμένη ώρα (πχ 20 λεπτά) κυκλικά, κάτι σαν ένα απλό μαύρο κουτί ρε παιδάκι μου και να τελειώνει αυτή η ιστορία. Καλείς την τροχαία, έρχεται βλέπει και τέλος. Πλεόν (τι πλεόν... εδώ και πολλά πολλά χρόνια) το φιλότιμο ιδίως στην Ελλάδα είναι είδος προστατευόμενο απ τον αρκτούρο. Αν ο άλλος έχει την δυνατότητα να τη σκαπουλάρει, χέσε μέσα....

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

όταν έχουν ένα πλήρωμα τροχαίας για ολόκληρη πόλη (θεσσαλονίκη συγκεκριμένα πληροφορία απο γνωστή μου που δουλεύει στο τηλεφωνικό κέντρο της αστυνομίας - 100 ) δεν νομίζω ότι θα κάτσουν να ασχοληθούν αν σου χτύπησε λίγο το μηχανάκι και έφυγε, ειδικά αν δεν χτύπησες ή αν ζημιά σου δεν είναι μεγάλη! αυτή είναι η πραγματικότητα που ζούμε δυστυχώς.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Παραλίγο...μάρτυρας.

Πριν από κάνα χρόνο ήμουν ποδαράτος στο ανέβασμα της Μεσογείων στο Χολαργό, ψάχνοντας για ταξί.

Βλέπω ταξί στα 100 μέτρα στη μεσαία λωρίδα, σηκώνω κουλάδι, βγάζει φλας ο ταξιτζής για δεξιά, μπαίνει στη λωρίδα των λεωφορείων, από πίσω του στη λωρίδα λεωφορείων έτρεχε γρήγορα άλλο αμάξι, ο ταξιτζής δεν είδε χριστό, κοκαλώνει το ταξί μπροστά μου και τον τρακάρει ο από πίσω....Αλβανός ο ένας...ο άλλος δεν καταλάβαινα τι έλεγε....με το που βλέπω να ξηγιούνται χριστοπαναγίες, ξανασηκώνω χέρι και σηκώθηκα και έφυγα με άλλο ταξί...

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Από τη δική μου εμπειρία,έχω καταλάβει ότι ο κόσμος φοβάται να παραστεί σαν μάρτυρας.

Μάλλον έχει έναν φόβο στα δικαστήρια δεν εξηγείτε αλλιώς.Βασικά τους έχω ακούσει να λένε που να μπλέκεις τώρα με δίκες και τα σχετικά.

Ναι οκ,μπορεί να μην είναι δική σου υπόθεση,αλλά δεν θα πάθεις τίποτα,αν πας να πεις τι είδες να γίνεται μπροστά στα μάτια σου.Δεν θα πάθεις τίποτα!!!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Gen. Markus ( ανοιξτε ρε κάνα τοπικ να συστηθουμε με τα όνοματα μας :-D μαι δεν εννοώ αυτό για τα νέα μέλη:-P ). Μάκης αποτι βλεπω,( Εμένα με λένε Βαγγέλη χαρηκα ) ο κόσμος φοβαται να μην μπλέξει μετα απο αυτά που θα πει. Ποιος ξέρει τι είναι ο άλλος? Σκέφτονται οτι θα τους σταμπαρουν και θα αρχίσουν να τους θεριζουν εναν εναν αν πουν κάτι καταλαβες? Γιαυτο μπορεί να φοβούνται οι περισσοτεροι.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Βαγγέλη,προφανώς αυτό εννοώ με τη λέξη φόβος.

Απο την άλλη όμως ο μάρτυρας που στην κοπάνησε αν βρεθεί στην θέση σου,θα παρακαλάει να βρει κάποιον να πει τι έχει γίνει.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Βαγγέλη,προφανώς αυτό εννοώ με τη λέξη φόβος.

Απο την άλλη όμως ο μάρτυρας που στην κοπάνησε αν βρεθεί στην θέση σου,θα παρακαλάει να βρει κάποιον να πει τι έχει γίνει.

Ακριβως όπως τα λες ειναι. Απλα αν δεν σου υποσχεθεί κάποιος αρμόδιος πως θα είσαι ασφαλής και δεν θα μπλεξεις πουθενά τοτε δεν υπάρχει περιπτωση να παει κάποιος. Τι θα κερδίσει? Υπαρχουν βεβαια και ατομα που σκεφτονται πως εγώ θα βοηθήσω τον άλλον και οτι γίνει σιγά.

Είναι και ανάλογα την περιπτωση γιατί άλλο να είσαι μάρτυρας σε ενα τρακαρισμα μεταξύ, πως να το πω "κανονικών" ανθρώπων και άλλο να είσαι μαρτυρας σε μια μαφοζικη ενέργεια ( και τρακαρισμα να είναι ). Εκεί, που να τον πληρωνεις τον άλλον δεν προκειτε να σου πατήσει στην δική ως μαρτυρας που να χτυπιεσαι κάτω.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Τεράστιο όντως ερώτημα... Πόσοι και πόσοι έχουν φάει πίκρες απ την απουσία, την απροθυμία ή και την αδιαφορία μαρτύρων. Από την πρώτη φορά που τράκαρα και έτυχε να είναι νύχτα, εν έτει 1995, καθότι την πάτησα (ευτυχώς μόνο με υλικές ζημιές) αναρωτήθηκα το παρακάτω: Δίνουμε ένα σκασμό λεφτά, ακόμα και για το πιο λιτό όχημα, γιατί δεν έχουν ενσωματωμένη μια μικροκάμερα που να γράφει πχ κάποια συγκεκριμένη ώρα (πχ 20 λεπτά) κυκλικά, κάτι σαν ένα απλό μαύρο κουτί ρε παιδάκι μου και να τελειώνει αυτή η ιστορία. Καλείς την τροχαία, έρχεται βλέπει και τέλος. Πλεόν (τι πλεόν... εδώ και πολλά πολλά χρόνια) το φιλότιμο ιδίως στην Ελλάδα είναι είδος προστατευόμενο απ τον αρκτούρο. Αν ο άλλος έχει την δυνατότητα να τη σκαπουλάρει, χέσε μέσα....

Η τεχνολογία για τις κάμερες υπάρχει, απλά εδώ στην χώρα μας απαγορεύονται,

όταν η κάμερα καταγράφει το θεωρούν παραβίαση προσωπικών δεδομένων (Ελληνική πρωτοτυπία),

όπως καταλαβαίνεις το βίντεο από το ατύχημα δεν θα ληφθεί υπόψη στα Ελληνικά δικαστήρια

και απαραίτητα χρειάζεσαι μάρτυρα.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Η τεχνολογία για τις κάμερες υπάρχει, απλά εδώ στην χώρα μας απαγορεύονται,

όταν η κάμερα καταγράφει το θεωρούν παραβίαση προσωπικών δεδομένων (Ελληνική πρωτοτυπία),

όπως καταλαβαίνεις το βίντεο από το ατύχημα δεν θα ληφθεί υπόψη στα Ελληνικά δικαστήρια

και απαραίτητα χρειάζεσαι μάρτυρα.

Οτι η τεχνολογία υπάρχει δεν νομιμοποιεί τον οποιοδήποτε να καταγράφει δημόσιους χώρους και πολίτες χωρίς να το γνωρίζουν και να χρησιμοποιεί τα αρχεία αυτά όπως θέλει χωρίς αδειοδότηση. Υπάρχει νομοθετικό πλαίσιο και κοινοτικές οδηγίες εδώ και δεκαετίες, δεν είναι πρωτοτυπία. Δεν είναι δυνατόν για λόγους ασφαλείας ή άλλων δημοσίων ή ιδιωτικών συμφερόντων να εκχωρούμε το κάθε δικαίωμά μας μας εν λευκώ. Ιδίως με τις κάμερες που υπάρχουν ακόμα και στις πιο παρωχημένες συσκευές και κυρίως με τον κυκεώνα του διαδικτύου το πράγμα έχει ξεφύγει κι εμείς ζητάμε να γίνει πλήρως ανεξέλεγκτο;

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

στη Ρωσία πάντως μόνο με τις κάμερες δουλεύουν πλέον, και εκεί δεν λέει κανείς τίποτα. και δεν μπορείς να χαρακτηρίσεις κάτι "προσωπικό δεδομένο" όταν συντελείται σε δημόσιο χώρο και δη κοινόχρηστο χώρο...εαν εγω΄πατήσω δεκα ποδηλάτες και κάποιος το τραβάει βίντεο αυθαίρετα, θα του την πω για παραβιαση προσωπικών δεδομένων; έλεος

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Αν σε κατέγραφε κάμερα δικάβαλο με την γκόμενα και το έβλεπε η γυναίκα σου δεν θα πρόσβαλε τα προσωπικά δεδομένα σου; Η θα την τούμπαρες επικαλούμενος τη ρωσική νομοθεσία και το δημόσιο του χώρου;

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

αν με κατέγραφε κάμερα δικάβαλος με την ΓΚΟΜΕΝΑ και το έβλεπε η ΓΥΝΑΙΚΑ θα ήμουνα τουλάχιστον ΜΑΛΑΚΑΣ να τα έχω και γκόμενα και γυναίκα!

Πάμε παρακάτω...

έδιτ: και πες ότι ήταν μια φίλη, μια ξαδέρφη, οτιδήποτε. Θα πρέπει να την τουμπάρω για να γλιτώσω την γκρίνια της γυναίκας; δεν κατάλαβα. Καθαρός ουρανός, αστραπές δε φοβάται.

Πάμε παρακάτω!

Τροποποιήθηκε από τον o_xlapatsas

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Δεν σε ρώτησα ηθικά αλλά αν θεωρείς οτι θα παραβίαζε τα προσωπικά δεδομένα σου και θα διατάρασσε την οικογενειακή σου γαλήνη.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Εαν το πρόβλημα είναι αν θα μας πιάσουν με τη γκόμενα σε κάτι που θα μας έλυνε τα χέρια...Καλά να πάθουμε.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Το θέμα της προστασίας των προσωπικών δεδομένων είναι πολύ σοβαρό. Έχει διασυρθεί κόσμος, έχουν κλείσει σπίτια κι έχουν διαλυθεί οικογένειες. Αν το θεωρείτε της πλάκας είναι δικαίωμά σας αλλά για νομικές υπηρεσίες και ειδικούς είναι σύγχρονη μάστιγα.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Κοίτα προσωπικά,αν με παρει παραμάζωμα ένα αμάξι,χέστηκα αν θα με δουν με γκόμενα στο βίντεο η με γκόμενο ή με κανέναν εξωγήινο δικάβαλο.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Εσένα ίσως να μην σε ενδιαφέρει . Άλλους (τους περισσότερους) τους ενδιαφέρει να προφυλάσουν τον εαυτό τους και την οικογένειά τους από τον πάσα ένα που θέλει να τους καταγράφει. Είναι δικαίωμά τους και ο νόμος τους καλύπτει.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Αυτό με τις κάμερες και τα δήθεν προσωπικά δεδομένα υπάρχει μόνο στην χώρα μας, πουθενά αλλού δεν γίνετε,

επειδή πριν χρόνια είχαν καταγράψει μερικούς πολιτικούς να κάνουν αταξίες

και από τότε ψήφισαν νόμο που απαγορεύει την καταγραφή,

στην Αγγλία βρήκαν την κλεμμένη μοτοσικλέτα γνωστού μου

επειδή οι αρχές είδαν τα βίντεο και ακολούθησαν τον κλέφτη,

εδώ όταν κλέβουν εμείς ακόμα ψάχνουμε για μάρτυρες.

Μην ξεχνάμε ότι ζούμε στην Ελλάδα και υπάρχουν αρκετοί που θέλουν να κάνουν ελεύθερα τις αταξίες τους.

Ο νοών νοείτω.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

αλλό ο κοινόχρηστος και δημόσιος χώρος, άλλο ιδιωτικοι χώροι και άσυλα όπως το σπίτι.

Μια γκομενική υπόθεση μπορει να μεταφερθεί και με βιντεο, και με φωτογραφιες και απο στομα σε στόμα, εκεί δεν παίζουν τα προσωπικά δεδομένα;

Τον Ολάντ που τον πιάσανε δικάβαλο με τη γκομενα στο περίπτερο, του προσέβαλαν τα προσωπικά δεδομένα;

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα