Jump to content
Τanos

Κάτι ακούγεται από την μετάδοση μόλις λαδώσω την αλυσίδα [Pegaso Trail]

Recommended Posts

Παιδιά έχω το εξής κουλό πρόβλημα .

Οταν έχω λαδωμένη αλυσίδα ακούγεται ένας θόρυβος τακ , τακ και αυξάνεται όσο επιταχύνω μέχρι να βάλω δεύτερα και να έχω 40km/h + .

Ακούγεται σίγουρα από αριστερά και πίσω , σαν κάτι να χτυπάει κάπου . Το πιο περίεργο απ'ολα ομως είναι ότι αυτό συμβαίνει όταν είναι λαδωμένη , από την στιγμή που θα την λαδώσω μέχρι να στεγνώσει .

Επισης ακούγεται πιο έντονα όσο έχω πρώτη και ξεκινάω και μειώνεται με βάση αυτά που είπα παραπάνω .

Καμιά ιδέα ?

Τροποποιήθηκε από τον innova 04
Ετικέτες

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες

Και μενα μου εκανε ακριβως ιδιο τακ τακ σε συγκεκριμενα χλμ αλλα ηταν στα τελευταια της, την αλλαξα και δεν ξανακουσα κατι...

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Ναι η ώρα για να την αλλάξω πλησιάζει . Επίσης ξέχασα να αναφέρω ότι κάποια links κολλάνε και δεν είναι πολύ ελεύθερα .

Χωρίς να αναφέρω τίποτα στον μηχανικό μου μου είπε να την καθαρίσω με παραφινέλαιο .

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Αν είσαι κοντά στο να την αλλάξεις, μην το σκέφτεσαι.

Όπως το διαβάζω, καταλαβαίνω ότι κάπου έχει φθαρεί κάτι ανάμεσα σε σίδερα. Κάποιο λαστιχάκι ή σύνδεσμος. Όταν λαδώνεις την αλυσίδα, είναι μόλις την έχεις καθαρίσει και φεύγει από εκεί η σκόνη οπότε υπάρχει κενό που το κάνει να χτυπάει το ένα με το άλλο (σίδερο-μέρος της αλυσίδας).

Όταν προχωράς και μαζεύει σκόνη ή εισχωρεί το γράσο πιο βαθιά, τότε σταματάει ο ήχος. Αυτό δε σημαίνει ότι σταματάει το πρόβλημα

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Κάτι σημαντικό που ξέχασα να αναφέρω , αν έχω νέκρα και τσουλάω , με όσο και αν πηγαίνω δεν ακούγεται τίποτα .

Αν είσαι κοντά στο να την αλλάξεις, μην το σκέφτεσαι.

Όπως το διαβάζω, καταλαβαίνω ότι κάπου έχει φθαρεί κάτι ανάμεσα σε σίδερα. Κάποιο λαστιχάκι ή σύνδεσμος. Όταν λαδώνεις την αλυσίδα, είναι μόλις την έχεις καθαρίσει και φεύγει από εκεί η σκόνη οπότε υπάρχει κενό που το κάνει να χτυπάει το ένα με το άλλο (σίδερο-μέρος της αλυσίδας).

Όταν προχωράς και μαζεύει σκόνη ή εισχωρεί το γράσο πιο βαθιά, τότε σταματάει ο ήχος. Αυτό δε σημαίνει ότι σταματάει το πρόβλημα

Δεν την καθαρίζω πριν την λαδώσω .

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Κάτι σημαντικό που ξέχασα να αναφέρω , αν έχω νέκρα και τσουλάω , με όσο και αν πηγαίνω δεν ακούγεται τίποτα .

Δεν την καθαρίζω πριν την λαδώσω .

μέγα λάθος! Ούτε μισή δουλειά δεν κάνεις

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

To κόκκινο.

subcat-HCP-455.jpg

ok ευχαριστώ , τώρα θα ανεβάσω βίντεο , δεν νομίζω να ακουμπάει εκεί έτσι ρυθμικά .

μέγα λάθος! Ούτε μισή δουλειά δεν κάνεις

Κάθε φορά δηλαδή που είναι να λαδώσω θα πρέπει να καθαρίζω με παραφινέλαιο ?

Τροποποιήθηκε από τον Τanos

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Ανεβαίνουν 2 βίντεο .

Και στα δυο βίντεο έκανα μια βόλτα γύρω από το τετράγωνο , μόλις γυρνάω και πάω στην ανηφόρα , περίπου στο 1 λεπτό ακούγεται ξεκάθαρα το τικ τικ .

Οπότε αν δεν θέλετε να δείτε ολόκληρα τα βίντεο πατε στο 1 λεπτό .

ΥΓ 1 : Sorry για την αστάθεια , αν είναι μπορώ να βάλω καλύτερα την βάση και να ξαναβγάλω αν θέλετε να δείτε και τίποτα άλλο .

ΥΓ 2 : Έχω να βάλω γράσο από 1/8 .

ΥΓ 3 : Ήταν η πρώτη φορά που έβαλα γράσο και κράτησε αρκετό καιρό . Τις άλλες φορές έβαζα το λάδι που βάζω στο ποδήλατο και έφευγε σε 2 βδομάδες .

ΥΓ 4 : Τι λάδι / γράσο να αγοράσω ?

ΥΓ 5 : Αν βάλω τώρα λάδι ή γράσο θα ακούγεται ακόμα πιο έντονα .

Μόλις είναι έτοιμα θα τα ποσταρω .

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Μάλλον πρέπει να'ναι για αλλαγή η αλυσίδα σου.

Όσο για τη συντήρησή της καλό είναι να την καθαρίζεις με παραφινέλαιο στην αρχή (το βρίσκεις σε όλα τα supermarket στα 4 ευρώ περίπου).

Με πινελάκι απλώνεις και το σκουπίζεις με πανί.

Για λίπανση βάζω στη συνέχεια 90αρα βαλβολίνη (3 ευρώ) και την αφήνω ένα βράδυ χωρίς να μετακινήσω τη μηχανή.

Καλό είναι να λιπαίνεις την αλυσίδα σου μετά από βόλτα.

Σπρέυ αλυσίδας, καθαριστικά αλυσίδας κλπ που κάνουν ένα 10 ευρώ το καθένα στο τέλος φτάνουν να κοστίζουν άλλη μια αλυσίδα.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Για να κοπαναει στο ψαλιδι η ειναι ξεχαρβαλωμενη η θες γλυστρα!

Τροποποιήθηκε από τον AnotherFace

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

δεν δειχνει ξεχυλωμενη τοσο ωστε να φταει αυτη για τον θορυβο,μαλλον ο Κεφαλλονιτης εχει δικιο που ειπε για γλυστρα..

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Video 2 uploading

Ποσα χλμ εχει απάνω της ?

Εχουν αλλαχτει τα γρανάζια ?

Ο οδηγός πίσω ειναι καλός ?

Με μια πρωτη ματια απο το βιντεο, θελει πεταμα η καδενα. Μαζι με τα γραναζια.

Πρεπει να κανει ομαλη κινηση και να εχει ροή.

Η δική σου, πάει ακανόνιστα και με θορυβο αδικαιολόγητα πολυ.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Ποσα χλμ εχει απάνω της ?

Εχουν αλλαχτει τα γρανάζια ?

Ο οδηγός πίσω ειναι καλός ?

Με μια πρωτη ματια απο το βιντεο, θελει πεταμα η καδενα. Μαζι με τα γραναζια.

Πρεπει να κανει ομαλη κινηση και να εχει ροή.

Η δική σου, πάει ακανόνιστα και με θορυβο αδικαιολόγητα πολυ.

Η καδένα τι είναι ?

Η αλυσίδα και τα γρανάζια είναι πολύ κοντα στα τελειώματα , το ήξερα όταν αγόρασα την μηχανή και μου έκοψε και την αξια τους σε καινούργια . Οποτε η αλλαγη θα γινει αργά η αργά ή γρήγορα .

Δεν παιζει το βινδεο.

ειναι κλειδωμενο, κατι τετοιο.

Ναι το διόρθωσα !

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Καδένα = αλυσίδα.

Άλλαξε τα συντομα, και βάλε καλή αλυσιδα διότι τα μεγαλα μονοκύλινδρα τις ξεχειλώνουν γρηγορα τις φθηνές....

Γρανάζια ατσάλινα, όχι αλουμινίου.

Και έλεγχο στην γλύστρα ψαλιδιού, μιας και θα ανοιχτεί το σημείο, ωστε να δεις τι φθορά έχει + αλλαγή αν χρειαστεί. :afro:

Τα βιντεο παντως, ειναι αποκαλυπτικά. :pray:

Στην θεση σου θα πήγαινα αυριο κιόλας, για αλλαγή.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Ωραία ευχαριστώ .

Θέλω να τα αγοράσω και να τα περάσω μονος μου . Ποσο δύσκολο εγχειριμα είναι ?

Οι αλυσίδα χρειάζεται κόψιμο ?

Έρχεται ανοιχτή ή κλειστή ? (έχει κάποιο συγκεκριμένο πάχος ?)

Στο κλείσιμο χρειάζεται κάποιος ειδικός πειρος ?

Μπροστά γρανάζι θα χρειαστώ ?

Μπορώ πίσω να βάλω μικρότερο ή το σκορτσαρισμα στην εκκίνηση θα κάνει ζημια ?

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

εχε υποψιν και αυτο, και μενα κανει το τακ τακ, και εχει καινουργια αλυσιδα και γραναζια. αυτο που μαλλον φταιει ειναι το αμορτισερ που θελει σερβις. ετσι λεει και ο μεκανικος μου. του ειπα για τις γλυστρες αλλα λεει οτι ειναι οκ, περιμενω να παρω αλλο αμορτισερ (ερχετε ποιο φτηνα απτο να το λανω σερβις) και βλεπουμε.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

εχε υποψιν και αυτο, και μενα κανει το τακ τακ, και εχει καινουργια αλυσιδα και γραναζια. αυτο που μαλλον φταιει ειναι το αμορτισερ που θελει σερβις. ετσι λεει και ο μεκανικος μου. του ειπα για τις γλυστρες αλλα λεει οτι ειναι οκ, περιμενω να παρω αλλο αμορτισερ (ερχετε ποιο φτηνα απτο να το λανω σερβις) και βλεπουμε.

Μα πως το αμορτισέρ ? Ποτε δεν κάνει τακ τακ όσο και αν χοροπηδάω , επίσης τι σχέση έχει με το λάδωμα ? Πολύ περίεργο μου ακούγεται να ευθύνεται το αμορτισέρ .

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Μάλλον βρίσκει η αλυσίδα στο ψαλίδι από κάτω και κάνει το χτύπημα. Η αλυσίδα σου είναι για πέταμα

Όταν με το καλό αλλάξεις αλυσιδογράναζα μην παραλείπεις το καθάρισμα. Εϊναι το ίδιο σημαντικό με τα λάδωμα

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα