Jump to content
atopos

Καινουργιο flip-up κρανος

Recommended Posts

Καλησπερα στο Forum,

Ειμαι σε αναζητηση για καινουργιο flip up κρανος μιας και το προηγουμενο (airoh sv-55) πηγε στον σκουπιδοντενεκε οταν καποιος αποφασισε να το χρησιμοποιησει ως γιο-γιο :crazy: ενω ηταν κλειδωμενο πανω στο μηχανακι κατω απο το σπιτι μου.

Απο το προηγουμενο δεν ειχα καποια ιδιαιτερα παραπονα με θεμα θορυβο/αερα κτλ.Οποτε οπως βλεπετε δεν εχω τρομερες απαιτησεις.

Αλλα θα ηθελα το επομενο να εμπνεει καπως περισσοτερη εμπιστοσυνη σε ενδοχομενο που το χρειαστω(φτου-φτου).

Προσανατολιζομαι προς nolan αλλα δεν μπορω μα καταλαβω τι διαφορα εχουν οι κωδικοι τους(n90/91,N101/102/103/104) και εαν βρω καποιο σε προσφορα -ας πουμε το n101- μηπως υπαρχει καποιο θεμα μιας και που θα εχει περασει καποια χρονια στο ραφι...

Επιπλεων βλεπω με θετικη ματια το Shark Openline μιας και το βρισκω σε εξαιρετικη τιμη εδω.

Τελος το HJC R-PHA MAX μου κινει την περιεργια..

Υ.Γ Βρισκομαι Ηρακλειο Κρητης,οποτε ειναι λιγο δυσκολο να βρω και να δοκιμασω διαφορα κρανη,οποτε λογικα μαλλων θα αγοραστει απο internet.

Τροποποιήθηκε από τον atopos

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες

Το προηγούμενο που είχα ήταν της MT (Raptor) και το είχα πάρει γύρω στα 100+. Πολύ βαρύ, με κούραζε και μέσα στον χρόνο είχε χαλάσει το λάστιχο γύρω απο την ζελατίνα και έμπαζε νερά, οπότε σε συνιστώ να ΜΗΝ το πάρεις αν πέσει στην αντίληψη σου.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Σε εμενα το raptor μετα απο 3 χρονια καθημερινη χρηση, χαλασαν λιγο οι ραφες. Λογικο βεβαια, το λαστιχο ομως στεγανοποιει καλυτερα απο το caberg vox που εχω τωρα. Παραδοξως το Mt υπερεχει και σε αεροδυναμικη, αλλα το βαρος οντως τραγικο στα 2 κιλα πραγματικο (και ας λεει 1750gr). Ολα τα flip up ειναι πολυ βαρια ομως. Δεν νομιζω να ξαναψωνισω τετοιο τυπο κρανους. Μονο full face. Εμπνεει περισσοτερη εμπιστοσυνη οπως ειπες οτι θελεις.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Για εμένα το n102. Δεν ξέρω για διαφορές στους κωδικούς που αναφέρεσαι αλλά στο συγκεκριμένο θα μείνεις απόλυτα ευχαριστημένος..

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

τα φλιπ-απ λόγο κατασκευής είναι τα πιο βαριά, αν παραυτα θέλεις οπωσδήποτε ένα προτίμησε οχι πολυκαρμπον-θερμοπλαστικό αλλά ελαφρύτερο υλικό όπως fiber διαφορετικά τους καλοκαιρινούς μήνες δεν θα μπορεις να το φορέσεις λόγο βάρος/ζέστης.καλά θα ήταν να μη ξεφύγεις πάνω από 1500gr

το προηγούμενο δηλ. το πηρε κάποιος από το μηχανάκι το έκατσε και το έχεσε??γιατι εάν συμβαίνει κάτι τέτοιο take care..! :)

Τροποποιήθηκε από τον doctoras9

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

http://motogiga.gr/product/683/2741/lazer-monaco-pure-carbon-window-lumino

δεν ξερω αν ξεφευγει στα οικονομικα σου,αλλιως αυτο εδω

caberg_duke_legend_italia.jpg

http://www.motomarket.gr/14_Workbook/14_Helmets.html

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Δημητρη εχω το n102. Ειναι παλιο.

Παρε πιο φρεσκο (n104). Θα τα δοκιμασεις στου πνευματικακη με τα σκουτερ. Εχει και caberg.

Ζητα μια καλη τιμη και συγκρινε με τις τιμες της αγορας. Προτεινω nolan. Αρκετα ποιοτικο.

Τροποποιήθηκε από τον gkourmoul1

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Περασα και δοκιμασα αρκετα κρανη,

grex 9.1,nolan n91,n103,n104,shark openline,caberg duke...

Το shark δεν μου γεμισε το ματι,το grex μου φανηκε ιδιο με το n91, το n104(εχει εντελως διαφορετικη φορμα απο το n91) πιστευω πως μου εφαρμοζει καλυτερα αλλα δεν το βρηκα σε xl (μαλλων ειμαι αναμεσα σε l/xl απο οτι εχω μετρησει εχω 60cm περιμετρο κεφαλιου) να το δοκιμασω.

"

Οπως το ιδιο και με το caberg,δοκιμασα το large αλλα εχω την εντυπωση πως δεν μου "καθετε" σωστα,το xl θα υπαρχει απο Παρασκευη να το δοκιμασω.

Γενικοτερα την καλυτερη εντυπωση μου αφησε το n104.Απλα πρεπει να σιγουρευτω για το μεγεθος...

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Εχω και το Ν90 και το Ν103.Το Ν103 ειναι 1750gr kai to N90 100gr μειον.

Προσεχε μονο επειδη οντως οπως ειπε και ενας φιλος πιο πανω τα σπαστα ειναι και βαρια και εχουν θορυβο μην ξεφυγεις πολυ στο βαρος.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

To ιδιο μεγεθος ειναι το n90 με το n103?Μιας και τουλαχιστων το n91/n104 εχουν εντελως διαφορετικη φορμα..

Οσο για το βαρος,εχεις συναντησει προβλημα με το n103?Προσωπικα ποτε δεν ειχα ενοχληση στον αυχενα,βεβαια συνηθως οι περισσοτερες βολτες ειναι της ταξης μισης-μιαμισης ωρας και μετα σταση -παντα με flip up αντιστοιχου βαρους-.

Τροποποιήθηκε από τον atopos

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

To ιδιο μεγεθος ειναι το n90 με το n103?Μιας και τουλαχιστων το n91/n104 εχουν εντελως διαφορετικη φορμα..

Οσο για το βαρος,εχεις συναντησει προβλημα με το n103?Προσωπικα ποτε δεν ειχα ενοχληση στον αυχενα,βεβαια συνηθως οι περισσοτερες βολτες ειναι της ταξης μισης-μιαμισης ωρας και μετα σταση -παντα με flip up αντιστοιχου βαρους-.

Το Ν90 ειναι καπως διαφορετικο απο το Ν103 και στο σχεδιασμο του αλλα οπως εγραψα πιο πανω και στο βαρος του. Αρκει να σου πω οτι με το που μεταπηδησα στο Ν90 καταλαβα την διαφορα του βαρους. Πιστευω να σου λεει κατι αυτο. Προσπαθησε να διαλεξεις καποιο ανοιγομενο κρανος οσο γινεται πιο ελαφρυ.

Εχε υπ οψιν σου οτι οταν εισαι εν κινησει και εχεις ανοικτη την προσοψη το κρανος βαραινει απ ο,τι εαν την εχεις κλειστη.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Μακριά από Caberg

για ποιο λογο παρακαλω, ακουω για διαφορες μαρκες μακρυα απο το ενα, μακρυα απο το αλλο...αλλα κανενας δεν λεει το γιατι.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα