Jump to content
τσιε

αγορά πρώτης μηχανής !

Recommended Posts

καλησπέρα παιδιά. δεύτερο ποστ. το ποστ της βοήθειας που λένε :Ρ

έχω μπερδευτεί και δεν μπορώ να καταλήξω σε μηχανή. γενικά είμαι και άτομο που αλλάζει γνώμη πολύ εύκολα, οπότε ελπίζω να μην με πείσετε να πάρω παπί. παρακαλώ δηλαδή!!

το μπάτζετ είναι από 1000 μέχρι 1500 στην ακραία περίπτωση. ιδανικά θα ήθελα να κινηθώ προς τα χίλια, για να πάνε τα υπόλοιπα 500 σε εξοπλισμο. αν καταλήξω στα 1500 δυστυχως ο εξοπλισμος θα καταλώσει χρήματα της άκρης που θα ήθελα να τα αφήσω για σέρβις ασφάλειες κλπ.

λοιπον γνώμονας ειναι 3 κατηγορίες ασφάλεια(οδηγικη) - οικονομία ( συντήρηση, τιμή, κατανάλωση, ασφάλιστρα) - καύλα.

εν έτη 2014 η καύλα πήγε στον γιαλό :Ρ

(οι παρακάτω επιλογες παίζουν σε όλες τις κατηγορίες μηχανων. το έβαλα το θέμα στην κατηγορία των ον-οφφ γιατι οι περισσότερες ειναι τέτοιας μορφολογίας)(αν πιστεύει κάποιος μοντερέιτορ οτι εχει γινει λαθος, ας το μεταφέρει όπου πιστεύει)

λοιπόν ξεκινάμε με kle anhello 250 του '00. μου αρέσει γενικά σαν ον - οφφ. αλλα εχει απαγορευτική κατανάλωση αν ισχύουν τα 7λ/100χλμ. νταξ η ημερομηνία πάει στο διάολο, δεν ειναι και η χειρότερη. ακούω οτι ειναι αξιόπιστο και δεν βγάζει ζημιές. αν ισχύει οτι ειναι 36 άλογα(τότε) καλά είμαστε :Ρ τιμή στα 1000-1100

μετά παίζει το ax-1. 250. ίδιας περίπου χρονολογίας λιγο παλαιότερο. χαμηλότερη καταλάνωση και απότι ακούω είναι αξίσου σκυλί απο μεριάς προβλημάτων. στα κλασσικά 28-30 άλογα των 250ριων. τιμή στα 1100-1200 το πολυ

μετά klx 250 του 97 και γενικά εκεί γύρω. από μεριάς αξιοπιστίας είναι λιγο χειρότερο απο τα 2 πάνω (νομίζω δηλαδή) και κατανάλωση στα ιδια με το ax-1. δυστυχώς αυτόν τον καιρό δεν παίζουν και πολλά σε λίγα λεφτά. 1200-1400

μετά φεύγουμε από αυτές τις κατηγορίες.

honda cbf 250 του 4-5. αρκετά λιγότερα άλογα (22 περίπου) και απότι μου είπανε μπορεί να μην ειναι μεν τόσο σκυλί όσο τα παλιότερα honda αλλά νταξ, ακόμα το κρατάει ψιλά ( με τα κλασσικά του προβλήματα στις ταχύτητες και με την μαλακία με το τσοκ οταν θες να ξεκινήσεις). το μεγάλο του συν ειναι οτι ειναι του 04 και εχει σε σύγκριση με τα άλλα πολύ λιγότερα χιλιόμετρα. επίσης καίει αρκετά λίγο. φίλος αναφέρει για υπερβολικά ήρεμη οδήγηση με αλλαγές στις 5000 οτι του καίει και λιγο κάτω από 4λ/100. επίσης έχει αρκετά μεγάλη αυτονομία. 15 λιτρα νομίζω. τιμή στα 1500-1600

το δίπλωμα ειναι Α2, το επασφάλιστρο τσουχτερό και τα λεφτά λίγα. γιαυτό παίζω αυστηρά σε τόσο λιγα κυβικά (ξέροντας οτι με ιδια λεφτά θα έπαιρνα το xtάκι μου και θα ήμουν χαρούμενος. αλλά που λεφτά για να το θρέψω φοιτητής άνθρωπος)

για το τέλος η προτίμηση-καύλα μου θα ήταν ένα enduro 250 ψεκαστό τελευταίων χρόνων. . να το κάνω και οτι θέλω και να μην μου ζητάει και πολλά.αλλά τέτοιας χρονολογίας klx crf wrf είναι μονο να τα κοιτάς..

η χρήση θα ειναι μέσα στην πόλη. εκτος αν παρω κατι σε εντούρο που θα το βάζω το πολύ μέχρι χωματόδρομο ήπιο (χέέέστηςςς :Ρ)

τις τελευταίες ώρες μου έρχεται να πάρω ένα 2Τ στα 125cc του 3-4 με 30 άλογα με ένα χιλιάρικο και ασφάλιστρα σε επίπεδα παπιού και να τελειώνει η υπόθεση :Ρ . αλλά δεν ξέρω τι παίζει με τις καταναλώσεις στην πόλη κλπ σε λαδι και βενζινη.

επίσης ολες εκτος του klx έχω βρει με μπαγκαζιέρα που γενικά θα με βόλευε. αλλά νταξ μην το λαμβάνουμε υπόψη αυτό.

σόρρυ που άνοιξα τον οχετό και το πλημμύρισα το θέμα. ότ, ι βοήθεια θέλετε να δώσετε, θα την δεχτώ με χαρά !

ευχαριστώ

Τροποποιήθηκε από τον τσιε

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες

ρε παιδια 150 views και καμια απαντηση? μηπως εχω γραψει λαθος ατι η το εχω βαλει σε λαθος κατηγορια/????

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

απο μενα kle anhello 250 του '00...νομιζω οτι εχει ιδιο κινητηρα με το δικο μου(ας το επιβεβαιωση καποιος) εχει 33 αλογα, καταναλωση μαξ 5λ/100 αξιοπιστο...τωρα θα ειναι καρμπυρατερ οποτε ισως χρειαστει εκει μια συντηρηση....και το cbf250 πολυ αξιοπρεπες μηχανακι και οικονομικο...ισως τεινω προς cbf γιατι ειναι πιο προσφατο

Τροποποιήθηκε από τον scorpion92

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

να μαζεψεις λίγα ακόμα χρήματα για να μην κάνεις εκπτώσεις σε εξοπλισμό και στο πρώτο service..επίσης παλιές μηχανές είναι θα θέλουν και κάτι παραπάνω από ένα μαζεματάκι στην αρχή..δύσκολο αλλά σκέψου και αυτό το ενδεχόμενο..

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Δεν καταλαβαίνω πως λες για το άνχελο,την ίδια στιγμή που θες εντουροπριόνι..

ax ή klx θα σου έλεγα εγώ από αυτά που είπες

το cbf είναι καλό,αλλά όχι για τα γούστα σου όπως φαίνεται..

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Δεν καταλαβαίνω πως λες για το άνχελο,την ίδια στιγμή που θες εντουροπριόνι..

ax ή klx θα σου έλεγα εγώ από αυτά που είπες

το cbf είναι καλό,αλλά όχι για τα γούστα σου όπως φαίνεται..

Το ανχελάκι είναι μεγάλη έκπληξη άμα το πας στο χώμα, μην το απορρίπτεις έτσι απλά, είναι πολύ ικανό μηχανάκι. Εκεί που πάσχει είναι σίγουρα η κατανάλωση, αλλά κατά τ'άλλα κοντράρει άνετα πολλά άλλα μηχανάκια, ακόμα και στο χώμα.

να μαζεψεις λίγα ακόμα χρήματα για να μην κάνεις εκπτώσεις σε εξοπλισμό και στο πρώτο service..επίσης παλιές μηχανές είναι θα θέλουν και κάτι παραπάνω από ένα μαζεματάκι στην αρχή..δύσκολο αλλά σκέψου και αυτό το ενδεχόμενο..

Αυτό ακριβώς.

Φίλτατε, έχεις τρία μηχανάκια υπ'όψην. Πήγαινε οδήγησε και τα τρία και δες ποιό σου κάθεται καλύτερα.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Ή ΑΧ-1 να πάρεις ή KLX.

To μεν ΑΧ είναι σκύλος μαύρος, θα σε πάει παντού, θα κάψει λίγο και αν δεν είσαι μέλος της Hesbollah θα κρατήσει για πάντα. Αναλώσιμα είναι εξευτελιστικές οι τιμές, ασφάλεια το ίδιο, και η κατανάλωση όπως την έχω μετρήσει εγώ με ρυθμούς οδήγησης "ΓΕΝΝΑΕΙ Η ΓΥΝΑΙΚΑ ΜΟΥ, ΣΤΗ ΜΠΑΝΤΑ ΟΛΟΙ" βρίσκεται στα 4,5/100. Πριν αρχίσω να μαθαίνω ινδιανιλίκια, είχα δει και 3,5.

Για το KLX το μόνο που έχω να πω είναι ότι σηκώνει τρίτη σούζα και πάει λίγο καλύτερα από το ΑΧ-1. Δεν με ενδιέφερε κάτι άλλο :crazy:

CBF και Kawanhelo δεν θα σου προσφέρουν τόσα, πιστεύω.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Anhelo πάρε, το έχω 4 χρόνια και δε μου έχει βγάλει ζημιές ΤΙΠΟΤΑ! Εξαιρετικό 250άρι για τα ελληνικά δεδομένα, νομίζω ότι παίρνει χρυσό μετάλλιο στην overall αποτίμηση... ΠΟΛΥ κρίμα που δε βγαίνει ακόμη...

Τα περί 7λ κατανάλωση είναι απλώς παραμύθια, εκτός αν αυτός που το λέει έχει κλασμένα καρμπυρατέρ ή πηγαίνει συνεχώς με 12000 στροφές... εμένα μου καίει από 4.5 ως 5.5λ στα 100χμ, με οδήγηση απο μόνος μου και χαλαρά σε ανοιχτό δρόμο μέχρι τσίτα και δικάβαλο! Μέσα στην πόλη, σε ακραίες συνθήκες θα βαρέσει πάλι το ανώτατο όριο... η κατανάλωση είναι σαφώς τσιμπημένη για την κατηγορία του, αλλά είναι κι οι επιδόσεις του αντιστοίχως τσιμπημένες!! :)

36 άλογα επίσης είναι παραμύθι, η καβασάκι λέει 35, αλλά αυτό μετριέται μάλλον στο στρόφαλο! Στον τροχό βαριά να είναι 30, όμως το μηχανάκι ΕΙΝΑΙ δυνατό και γρήγορο σε σχέση με άλλα 250άρια, το μόνο που "χάνει" (για μένα είναι ανεπαίσθητο και ασήμαντο) είναι η ροπή σε πολύ χαμηλές στροφές, σε σχέση με τα μονοκύλινδρα! Μετά τις 8000-9000 στροφές όμως, απλώς ΔΕΝ πιάνεται από τα ανταγωνστικά 250άρια!!

:cheers:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Η ταυτότητα στα δόντια προσθέτει τουλάχιστον 30 ίππους. :P

Δεν έχω δόντια πια :crazy:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Έχω ρίξει σε Anhelo :grin:

Κι εγώ με τον ΜεΖέ έχω ρίξει σε νιντζάκι, αλλά μάλλον ήταν χαλασμένο, ή ο πιτσιρικάς που το οδηγούσε ήταν πιο κουλάδης από μένα, ή απλώς δεν περίμενε να ανοίξει γκάζια ο ΜεΖές!! Πιθανότερο κόβω το 3ο...

Αααα, μπορεί και να το έστρωνε, και να φοβήθηκε μη το πάρει στο χέρι!!

:vv:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Εγω θα προτεινα το χοντα αχ-1 φιλε,ειναι λιγο παλαιο αλλα ειναι πολυ ωραιο μηχανακι,ακομα βλεπω πολλα,ειναι ζωντανο...

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

ακομα βλεπω πολλα,ειναι ζωντανο...

Σε λίγο δεν θα βλέπεις πολλά, θα τα αγοράσω για ανταλλακτικά, γιαυτό προλάβετε ^_^

10261979_10202846210250202_4270078470312898207_n.jpg

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

παιδιά ευχαριστώ πολύ για τις απόψεις.

γενικά επειδή ακριβώς ψήνομαι να τα δώσω τα λεφτά σε εξοπλισμό μάλλον θα φύγω από το ακριβό cbf και θα παω προς ax-1 ή κλε που ειναι πιο του γούστου μου και παίζουν στα 1000-1200.

έχω βρει 2-3 πολύ καλοδιατηρημένα.

γενικά αμφιταλαντεύομαι μεταξύ επιλογών έχοντας στον νου μου το οικονομικό πάρα πολύ.έχω αλλάξει σίγουρα 9 φορές γνώμη σε έναν μήνα.

αλλά γενικά πιστεύω οτι δεν θα βγάλει πολλά προβλήματα ούτε το αχ-1 ούτε το ανχελο. οπότε μάλλον προς τα εκει θα παω. ας πει και άλλος κοσμος τι πιστεύει :)

για το διχρονο που με έκραξε ο άλλος ήταν μια σκέψη μέσα στην καύλα :Ρ

άσχετο αλλά πήγα σε έναν τύπο σήμερα που πούλαγε ένα cbf στα 1900 ευρά και του λέω 1400 έχω θες? και μου έδειξε ευγενικά την πόρτα της εξόδου. :crazy:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Παρε AX γιατι το ανχελο για να πιασει λιγο δυναμη θελει καμια χιλιες στροφες πριν τον κοφτη, ειναι σαν κατι FZR του 92 σε ον-οφ.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

http://www.car.gr/classifieds/bikes/view/5118004/ βγαλτου 5 βλακειες που εχει βαλει και με 1000 το πηρες

http://www.car.gr/classifieds/bikes/photos/5150652/

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Ελπίζω μέχρι στιγμής να οδήγησες και ΑΧ και Anhelo, ώστε να κατάλαβες από μόνος σου ότι το δεύτερο είναι 25 φορές καλύτερο...

:vv:

Τροποποιήθηκε από τον kokkiklhs

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

http://www.car.gr/cl...s/view/5118004/ βγαλτου 5 βλακειες που εχει βαλει και με 1000 το πηρες

http://www.car.gr/cl...photos/5150652/

τι να του βγάλω? την μπαγκαζιερα την ζελατινα και την ποδια?

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

βασικα την μπαγκαζιερα και το πισω φτερο

κάτσε γιατι μπερδεύτηκα. εννοεις να τα βγάλω και να του πω δεν τα θέλω για να μου το δώσει 1000? ή γενικά να τα βγάλω αμα το παρω?

επίσης το πίσω φτερο γιατι να το βγαλω??

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Πες του να τ'αφαιρέσει ως έξτρα για να πάει η τιμή στο χιλιάρικο και να τα πουλήσει ξεχωριστά για το ποσό που σου κόβει εσένα. Εννοεί ο grego.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

ναι αν δεν τα θες πεστου να τα βγαλει και να τα κρατηση αυτος και να το παζαρεψης στο 1000 κο.το πισω φτερο που εχει βαλει βασικα δεν κολαει με το μηχανακι .πιο ασχημο το κανει

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

...πιο ασχημο το κανει

ΠΟΣΟ πιο άσχημο; :pray:

Νταξ, πραγματικά είναι καλό μηχανάκι το ΑΧ (όχι βέβαια όσο το Anhelo :grin: ), αλλά είναι ΚΑΚΑΣΧΗΜΟ, τρομάρα του...

Φίλε τσιε μην τους ακούς, κράτα τα έξτρα μπιχλιμπίδια, πέτα το ΑΧ (νομίζω το δίνει δώρο μαζί με το φτεράκι και τη ζελατίνα :mB_kalo_e: ) και πάρε καβασάκι!!

:afro:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα