Jump to content
Aktaioros

Επιλογή κράνους για ταξίδι

Recommended Posts

Καλησπέρα φίλοι,

Τι προτείνετε για κράνος ξεκουραστο για ταξίδι? μιλάμε πάντα για full face με λίγο θόρυβο για να είναι ξεκούραστο. Κόστος μέχρι 600-700€.

Θενκς

Κώστας

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες

Να θυμάσαι πως τον θόρυβο τον λύνεις μ ένα ζευγάρι ωτοασπίδες ενώ το βάρος το παντρεύεσαι. Καλές αγορές.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Shoei NXR.....

Γυρω στα 550.....

Και απο σχεδιακι.....εχω παθει πλακα με αυτο......

p32_beaufighter%20tc-2.jpg

Με ενσωματωμενες ωτοασπιδες για μειωση του θορυβου.

NXR-earpad.jpg

Τροποποιήθηκε από τον GeorStrat

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Το οποίο NXR σε μονόχρωμο και αγορά από εξωτερικό, μπορείς να το βρεις να ξεκινά από τα 390€!! Σούπερ τιμή για το κράνος αυτό.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

αν η ζελατινα της μοτο σε καλυπτει κ στελνει τον αερα ψηλα τοτε ηδη εχεις παρει Αραι κ δεν το ξερεις...

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

καλησπέρα φίλε. Μιας και η μηχανή σου εχει τουριστικό χαρακτήρα, καλό θα ηταν να πάρεις ενα κράνος που να διαχειρίζεται την ροη του αερα σε τετοιου είδους μηχανές. Πχ πολύ καλό κράνος πχ το agv grid ή το shoei nxr αλλά δεν ειναι φτιαγμένα ωστε για τέτοιου είδους μηχανες. Δεν θα πάθεις κατι άλλα σίγουρα δεν θα ειναι τοσο αθόρυβα και με τοσο μεγάλο εύρος θέασης.

Θεωρώ πως ακόμη και το qwest της shoei θα ειναι συνολικά καλυτερο από το nxr σε ενα ταξίδι των 500klm πχ.

Τα λεφτα που διαθέτεις είναι πολλά και πας για upper class κράνος. Για εμένα, η καλύτερη επιλογη ειναι το shoei gt air πχ αυτο. Πολύ ομορφο (υποκειμενικό) και φτιαγμενο για να ανταποκρίνεται σωστά σε μεγαλο εύρος χρήσης.

Ενα μικρό review μπορείς να δεις εδω

Τροποποιήθηκε από τον kafao1

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

αν η ζελατινα της μοτο σε καλυπτει κ στελνει τον αερα ψηλα τοτε ηδη εχεις παρει Αραι κ δεν το ξερεις...

κολιμενος με τη μπαλα...λεμε... :bash:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

τα Shoei GT Air και Shoei QUEST ειναι δυο πολυ καλες επιλογες για τουριστικο κρανος...

εγω θα σου δωσω αλλες δυο :thumbsup1:

http://www.baxevanis...=access&ids=799

http://www.motopissa...%BA%CF%81%CE%B9

Τροποποιήθηκε από τον ghostkon

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Για το SHOEI QWEST εχω ακουσει οτι ειναι σχετικα αθορυβο. Θα ψαξω και τα αλλα και βλεπουμε.

Ευχαριστω

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

εχει κατι προσφορες στα bell. μιση τιμη. εγω το m5x carbon ειμαι ευχαριστημενος... το πηρα 500 και τωρα εχει 284

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Για το SHOEI QWEST εχω ακουσει οτι ειναι σχετικα αθορυβο. Θα ψαξω και τα αλλα και βλεπουμε.

Qwest φοράω αλλά σε naked οπότε δεν μπορώ να σου πω πως θα συμπεριφέρεται στην δική σου. Το είχα πάρει γιατί είχα βάλει άλλη μηχανή στο ματι αλλα δεν ολοκληρώθηκε η αγορά. Στην δική μου μηχανή, μεχρι τα 100-120 με όρθια θέση οδήγησης δεν έχω πρόβλημα με θόρυβο ή με ταλαντώσεις. Από εκεί και πέρα, και ειδικά μετά τα 160 δεν θα έλεγα οτι είναι το καλύτερο κράνος. Βεβαία έχει να κάνει με την στάση του σώματος πανω στην μηχανη, την σχεδιαση του κράνους και οτι δεν υπάρχει ζελατινα για να στειλει τον αερα στο πάνω μέρος του κράνους. Φιλος που εχει er6F ειναι πολύ ευχαριστημένος.

Σαν vfm το qwest αξιζει να το δεις, όμως έχει σαφή, κατ΄εμέ μειονεκτήματα σε σχεση με το gt air όπως το μη -πλήρως- απσπώμενο εσωτερικό, την έλλειψη visor, την χειρότερη αεροδυναμική, τους λιγότερους αεραγωγούς και φυσικά οτι είναι πιο "φρεσκο" κράνος.

Σίγουρα θα σου έλεγα να δοκιμάσεις και άλλες εταιρίες για να δεις ποια σου ταιριάζει καλύτερα. Πχ στην κεφάλα μου τα agv / kbc / xlite δεν ταιριάζουν. μην βιαστείς να επιλέξεις. Γνώμη μου ειναι να κινηθείς σε κράνος με ορίζοντα χρήσης ~4 ετών και να σκεφτείς αν θα αλλάξεις κατηγορία μηχανής και πόσο συντομα, γιατί καλό και χρυσό πχ το gt air αλλά αν μετά από ενα χρόνο πάρεις κανενα ss... ε, καλύτερα να πάρεις το nxr και να κάνεις υπομονή ενα χρόνο. Αν δεν σκέφτεσαι αλλαγη κατηγορίας, δες για τουριστικό κράνος.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Με την σειρά μου να προτείνω το Schuberth S2 μιας και το έχω και μου έχει αφήσει τις καλύτερες εντυπώσεις.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Και από Arai, τι προτείνει ο σεφ?

και όταν λεμε τουριστικο κρανος, τι έχουμε στο μυαλο μας?

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Και εγώ για Schunerth S2 θα έλεγα. Βεβαίως και το πιο αθόρυβο κράνος να πάρεις οπως αυτό, αν η ζελατίνα στέλνει τον αέρα στο λαιμό θόρυβο θα εχεις. Οπότε βάζεις μια πιο σωστή ζελατίνα για το ύψος ΣΟΥ ή κλείνεις με κάποιο τρόπο το κενό...

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Και εγώ για Schunerth S2 θα έλεγα. Βεβαίως και το πιο αθόρυβο κράνος να πάρεις οπως αυτό, αν η ζελατίνα στέλνει τον αέρα στο λαιμό θόρυβο θα εχεις. Οπότε βάζεις μια πιο σωστή ζελατίνα για το ύψος ΣΟΥ ή κλείνεις με κάποιο τρόπο το κενό...

Το Schunerth έχει τρομερή "μόνωση" στο κάτω μέρος.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Ναι και αυτός ειναι ένας ακόμη λόγος που ειναι τοσο αθόρυβο. Ενσωματωμένο κολάρο!

Παρόλα αυτά, οπως επισημαίνει και η ίδια, αν ο αέρας κατευθύνεται εκεί θα εχεις θόρυβο και πρέπει να τον εμποδίσεις κάπως.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Qwest φοράω αλλά σε naked οπότε δεν μπορώ να σου πω πως θα συμπεριφέρεται στην δική σου. Το είχα πάρει γιατί είχα βάλει άλλη μηχανή στο ματι αλλα δεν ολοκληρώθηκε η αγορά. Στην δική μου μηχανή, μεχρι τα 100-120 με όρθια θέση οδήγησης δεν έχω πρόβλημα με θόρυβο ή με ταλαντώσεις. Από εκεί και πέρα, και ειδικά μετά τα 160 δεν θα έλεγα οτι είναι το καλύτερο κράνος. Βεβαία έχει να κάνει με την στάση του σώματος πανω στην μηχανη, την σχεδιαση του κράνους και οτι δεν υπάρχει ζελατινα για να στειλει τον αερα στο πάνω μέρος του κράνους. Φιλος που εχει er6F ειναι πολύ ευχαριστημένος.

Σαν vfm το qwest αξιζει να το δεις, όμως έχει σαφή, κατ΄εμέ μειονεκτήματα σε σχεση με το gt air όπως το μη -πλήρως- απσπώμενο εσωτερικό, την έλλειψη visor, την χειρότερη αεροδυναμική, τους λιγότερους αεραγωγούς και φυσικά οτι είναι πιο "φρεσκο" κράνος.

Σίγουρα θα σου έλεγα να δοκιμάσεις και άλλες εταιρίες για να δεις ποια σου ταιριάζει καλύτερα. Πχ στην κεφάλα μου τα agv / kbc / xlite δεν ταιριάζουν. μην βιαστείς να επιλέξεις. Γνώμη μου ειναι να κινηθείς σε κράνος με ορίζοντα χρήσης ~4 ετών και να σκεφτείς αν θα αλλάξεις κατηγορία μηχανής και πόσο συντομα, γιατί καλό και χρυσό πχ το gt air αλλά αν μετά από ενα χρόνο πάρεις κανενα ss... ε, καλύτερα να πάρεις το nxr και να κάνεις υπομονή ενα χρόνο. Αν δεν σκέφτεσαι αλλαγη κατηγορίας, δες για τουριστικό κράνος.

χαίρεται απο εμένα, νέος εδώ. σας παρακολουθώ καιρό σαν φόρουμ γιατι ενδιαφέρομαι να πάρω την πρώτη μου μηχανη. οπότε λέω εδώ που φτάσαμε, ας κάνουμε και ένα ακάουντ να μιλάμε και να συνεννοούμαστε και σαν άθρωποι τελοσπάντων.

στο θέμα μας. θα ήθελα να ρωτήσω, γιατί με μπέρδεψε λιγο ο φίλος καφάο1 εδω, το nxr της shoei έχει κάποιο συγκεκριμένο ατού για ταχύτητες πανω των 160 πχ( ή έστω για ss μηχανες) που ειπώθηκε? αυτή η κριτική έχει βγει απο την εμπειρία ή υπάρχει κάποιο χαρακτηριστικό που -σαν άπειρος- εγώ δεν βλέπω/πιάνω/καταλαβαίνω στο κράνος που το μαρτυράει.

επίσης γιατί να κάνει εναν χρονο υπομονη ( που ειπες στο τελος) μέχρι να παρει την ss έχοντας το nxr? παρουσιάζει καποιες δυσκολίες στην χρήση του το κράνος για μηχανες που δεν ειναι ss?

κάτι τελευταίο. (ψιλο off topic) εγώ ας πούμε που προσανατολίζομαι για ενα καρμίρικο cbf250 γιατί να μην πάρω ένα agv k3 και να παρω το nxr?

είναι σοβαρά ανώτερο κράνος? η χρήση θα είναι μέσα στην πόλη. άντε να πεταχτώ και μέχρι την ραφήνα :Ρ

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Εδώ είναι ένα ενδιαφέρον review για το GT Air. Φαίνεται πως είναι πολύ αθόρυβο κράνος. Το nxr από την άλλη, σύμφωνα με review του ίδιου τύπου, μόνο αθόρυβο δεν είναι. Η σελίδα του έχει κι άλλα reviews τα οποία είναι χρήσιμα, μπορείς να το ψάξεις.

Sport touring κράνος είναι επίσης και το XR1100, το οποίο δεν έχει σφυρίγματα κι η ζελατίνα του δεν προκαλεί θόρυβο.

Σημαντικό είναι όμως να ταιριάζει στο κεφάλι σου. Τα Shoei έχουν πιο μακρόστενο σχήμα, ενώ τα Arai - Schuberth πιο στρογγυλό.

Σχετικά με την κάλυψη κάτω από το κράνος, το whisper strip της Shoei είναι η πιο επιτυχημένη λύση με διαφορά που έχω δει, πετυχαίνοντας περαιτέρω ηχομόνωση, χωρίς να χρειάζεται να έχεις μπαλακλάβα. Ταιριάζει όμως (επίσημα) μόνο στα XR 1000-1100 και στο Raid 2.

Οι ωτοασπίδες πάντως επιβάλλονται με οποιοδήποτε κράνος!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Qwest φοράω και σε όρθια οδήγηση είναι άψογο

Τροποποιήθηκε από τον Remali tis Fokionos Negri

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα