Jump to content
ninoaoe

Υπερβολικη καταναλωση στο MT-03! 9L/100km

Recommended Posts

xt660(slowkangur mobile) κ χαλαρη οδηγηση σημαινει οτι σε προσπερναει dio.. :crazy:

αν το συγκρινεις και με τα νουμερα της καγκουρικης οδηγησης με ξεταπωτες ακραπες και φιλτρο που αγγιζει το εξωπραγματικο νουμερο των 6 λιτρων δεν νομιζω το 5ρι να θελει πολλη προσπαθεια για να το καταφερεις.. απο λογια συμφορουμητων κατοχων χτχ 660 αυτα, οχι απο προσωπικη εμπειρια και γνωση

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες

γυρω στα 5,5 εχει μεσο ορο νομιζω το xt660..με καγκουριες μεσα μπορει να ξεπερναει τα 6..

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

γυρω στα 5,5 εχει μεσο ορο νομιζω το xt660..με καγκουριες μεσα μπορει να ξεπερναει τα 6..

μέιμπι, απλως μετεφερα λογια κατοχων , αυτα που μου εχουν πει ! και συγκεκριμενα οταν ειπα για 7 λιτρα καταναλωση δεν ειπαν μηπως ηταν δικαβαλο ή μηπως τερμα γκαζωμενο, ειπαν "αποκλειεται, θα ειχε καποιο προβλημα" :P

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Το minareli γενικά είναι γνωστή βενζινοφαγάνα, αλλά 9λ/100km είναι too much.

Ακόμα κι αν βάλεις τους παραγοντες που ανέφερες.

Αν κάνεις καθημερινά λίγα χλμ και σε διαδρομές με συνεχές σταμάτημα σε φανάρια, μποτιλιάρισμα και μπόλικο συμπλεκτάρισμα είναι λογικό να ανέβει η κατανάλωση.

Αλλά το πολύ 1,5-2 λίτρα.

Η λύση είναι σε πρώτη φάση να το βγάλεις σε ανοιχτό δρόμο και να το ανοίξεις για να ξεμπουκώσει.

Αν εξακολουθήσει να έχει την ίδια υψηλή κατανάλωση, τότε πήγαινε το σε συνεργείο για

ρύθμιση βαλβίδων, ρύιθμιση injection, καθαρισμό μπεκ και πεταλούδων + λαδάκια φίλτρα. Λογικά θα επανέλθει στα κανονικά του.

Αν όχι...το βαφεις μπλε και το πετάς στη θάλασσα! :peep:

Τα injection δεν μπουκώνουν.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Πρώτο μέλημα βαλβίδες(μάλλον είναι πολύ ανοικτές)

Nικολα, μαλλον θες να πεις κλειστες σωστα? Και αρα ανοιγουν περισσοτερο.. (μεγαλυτερο βυθισμα)

ή τα εχω μπερδεψει στο μυαλο μου?

φιλτρο λαδιου-ηταν βουλωμενο,

Αυτο πως το καταλαβαμε?

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Nικολα, μαλλον θες να πεις κλειστες σωστα? Και αρα ανοιγουν περισσοτερο.. (μεγαλυτερο βυθισμα)

Λιάκο το ίδιο λέμε. :)

Φίλε με το ΜΤ,μη βιάζεσαι να βγάλεις συμπεράσματα.Κάψε ακόμα 2-3 ρεζερβουάρ σε μικτές συνθήκες και θα σιγουρευτείς καλύτερα.Θα δεις το μοτεράκι, θα έρθει στα ίσα του.Αν μπορείς κάνε και μία μεγάλη βόλτα 150-200 χλμ και τσέκαρε τα χιλιόμετρα.

Γιατί πρόσθεσες δόντι πίσω;

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Εμενα παντως μια φορα μου εχει μπουκωσει.

Το ειχα βαλει κρυο μπροστα για 5 δευτερα για να το ανεβασω πεζοδρομιο.

Την επομενη δεν επαιρνε με τιποτα.

Ηθελε γκαζι για να παρει.ουτε παπι να ηταν.μολις πηρε ολα οκ.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Λιάκο το ίδιο λέμε. :)

Φίλε με το ΜΤ,μη βιάζεσαι να βγάλεις συμπεράσματα.Κάψε ακόμα 2-3 ρεζερβουάρ σε μικτές συνθήκες και θα σιγουρευτείς καλύτερα.Θα δεις το μοτεράκι, θα έρθει στα ίσα του.Αν μπορείς κάνε και μία μεγάλη βόλτα 150-200 χλμ και τσέκαρε τα χιλιόμετρα.

Γιατί πρόσθεσες δόντι πίσω;

Δεν υπαρχει ιδιαιτερος λογος,ηθελα λιγη δυναμη παραπανω αλλα δεν ηθελα να προσθεσω 3 οποτε εβαλα 1 μονο για δοκιμη. Ανουσιο,ξερω.

Αυτο πως το καταλαβαμε?

Ετσι ειπε ο μαστορας τουλαχιστον :P

Τροποποιήθηκε από τον ninoaoe

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Μια χαρά μπουκώνουν και τα injection φίλε μου. Για δοκιμασε να κάνεις 8χλμ ημερισίως, επι ένα μήνα σε συνθήκες μποτιλιαρίσματος να δεις τι γίνεται μετά.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Τα 9 λίτρα στα 100 για ενα ψεκαστό μονοκύλινδρο δεν ειναι αποδεκτή τιμή.

α) Βεβαιώσου ότι οι υπολογισμοί σου είναι σωστή

β) Βάζε βενζίνη από το ίδιο βενζινάδικο, από την ίδια αντλία κλπ και γέμιζε πάντα

γ) Εξασφάλισε σωστή πίεση στα ελαστικά σου και σωστή συντήρηση της αλυσίδας σου

δ) Τσέκαρε το φίλτρο αέρα αν είναι σε καλή κατάσταση και στην ανάγκη αντικατέστησέ το

Αν μετά τα παραπάνω δεν έχουν διορθωθεί τα πράγματα σε 2-3 γεμίσματα τότε πρέπει να πας πιο μέσα... και να ελέγξεις γενικά τον ψεκασμό σου με μια καυσανάλυση και ίσως και να χρειάζεσαι και καθαρισμό των σωμάτων ψεκασμού.

Με μεγαλη μου ντροπη θα πρεπει να παραδεχτω οτι δεν ειχα κανει σωστους υπολογισμους οπως ακριβως ειπες.

Νομιζα οτι οταν το λαμπακι αναψει πλεον ειμαι στην ρεζερβα (4,25 λιτρα) οποτε υπολογιζα οτι εχω καψει σε ~120χλμ --> 10,75 λιτρα! Εξου και το 9/100.

Αυτο ειναι λαθος ομως καθως οπως ειδα και σε αλλους με ΜΤ το λαμπακι μπορει να αναψει και 2 λιτρα νωριτερα.

Παρολα αυτα για οποιον εχει η σκοπευει να παρει ΜΤ να ξερει οτι η καταναλωση απο 7-7μιση που ηταν(τελικα) επεσε σχεδον κατω απο το 6 μετα απο αλλαγη φιλτρων και λαδιων(με ακριβης υπολογισμους)

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα