Jump to content
Sign in to follow this  
EKEINOS

Το κρανος δεν ειναι πανακεια. (Σωστο ή λαθος)

Recommended Posts

Εχω πανω κατω 1.000.000χιλ και ξερετε η τυχη ειναι σε εξαρτηση με την εκθεση στον κινδυνο.Αλλες πιθανοτητες εχει να τρακαρει νας ταξιτζης που κινηται συνεχεια μες την πολη και πολλες λιγοτερες

ο μεσος οδηγος.Θα σας πω μερικα πραγματα για το θεμα κρανος με τα οποια δεν θα συμφωνησεται αλλα βαλτετα στο πισω μερος του μυαλου σας για επεξεργασια.

Ξέρει κανείς την ιστορία του παράξενου σκουτερ που εβγαλε η BMW ??? λοιπόν άκουσε την:

ο πρόεδρος και η πιο μεγάλη μοτοσικλετιστικη λέσχη της Γερμανίας πήγανε στον υπουργό συγκοινωνιών και του θέσανε τη μειωμένη προστασία που προσφέρει το κράνος. Του εξήγησανε ότι όχι μόνο δεν προσφέρει την καλύτερη προστασία αλλά αφήνει και τον οδηγό νομίζει ότι είναι προστατευμένος, με αποτέλεσμα να κάνει περισσότερα χάζα. Ετσι λοιπόν αφού πρώτα δώσανε τα σχέδια στην BMW η οποία αγκαλιάσε το θέμα κατασκευάστηκε αυτό το σκουτερ το οποίο έχει άδεια να το οδηγεις χωρίς κράνος . Τους εξηγήσανε οτι το κράνος σε προστατεύει μόνο για τη σύγκρουση με το κεφάλι. Δεν προστατεύει τον αυχένα, προσφέρει μειωμένη κατά 30% όραση, κατά 70% ακοή και μια σειρά άλλων μικρών προβλημάτων όπως είναι οι αντανάκλασεις. στα μεσογειακά εγκλήματα και στις μεγάλες θερμοκρασίες αυξάνει σημαντικά τον δείκτη δυσφορίας με αποτέλεσμα τον εκνευρισμό του οδηγού και την απόσπαση της προσοχής του από το τι γίνεται γύρω του και φυσικά επιθετική οδηγήση. το συγκεκριμένο σκουτερ είναι το ασφαλέστερο που υπάρχει σε δύο τροχούς. Φυσικά σε κανένα από τα μηχανάκια που έχουμε δεν θα θέλαμε ένα κουβούκλιο ασφαλείας.

Αν έχεται δει ποτέ πώς γίνονται τα τεστ στα κράνη θα ξέρετε ότι δεν γίνονται προσομοίωσεις τρακαρίσματος

με κούκλες όπως γίνεται στα αυτοκίνητα, όλα τα τεστ γίνονται στατικά μέσα σε εργαστήρια. Την δεκαετία του 60 όπου το θέμα ασφάλειας ήταν στα πρώτα του βήματα, κάνανε την εξής δοκιμή. ανέβασαν ένα αυτοκίνητο σε ένα γερανό με την μουρη να κοιτάει κάτω 50 μέτρα πάνω από το έδαφος, το άφηναν να πέσει και μετά το δείχνανε πόσο μικρή ζημιά έχει πάθει, φυσικά αν υπήρχαν μέσα επιβάτες θα ειχαν σκοτωθεί όλοι.

και επειδή οι Έλληνες είναι όπως πάντα υπερβολικοι καλό θα είναι να ξέρουν και το κράνος προσθέτει μόνο στην παθητική και όχι στην ενεργητική ασφάλεια. Αυτά όλα ισχύουν περισσότερο μες στην πόλη όπου συμβαίνει και το 80% των ατυχημάτων. Με τον τρόπο ΠΟΥ ΚΥΚΛΟΦΟΡΩ ΕΓΩ ΚΑΙ ΟΧΙ ΚΑΠΟΙΟς άλλος το κράνος με στην πόλη δεν προσφέρει πολλά στην ασφάλεια μου. ο μόνος πραγματικός κίνδυνος που είχα στη ζωή μου από το κράνος όταν ήμουν μικρός και ανόητος και έβγαινα έξω την πόλη χωρίς αυτό, ήτανε από μια Χρυσομυγα που έφαγα στο κεφάλι με 110χ.ω. απο τότε έβαλα μυαλό. με τη μηχανή έχω κάνει κάτι γελοια τα πεσιματα ποτέ τρακάρισμα και αυτό δεν έχει να κάνει με την τύχη, πράγμα που θα καταλάβετε αν τυχόν σας πω πώς κυκλοφορω μες την πόλη και πότε έξω απ' αυτή. Πείτε μου τώρα όλοι εσείς που είστε φανατικοί θιασώτες του κράνους ποσα τρακάρισματα έχετε έκαστος. Τώρα που ελατωσα τα χιλιόμετρα μου κάνω γύρω στις 30.000 το χρόνο. Επίσης Καλό θα είναι να ξέρετε για ποιο λόγο έχουν βγει τα όρια ταχύτητας.

Το 1974 υπήρξε μια πετρελαικη κρίση και τότε θεσπίστηκε το όριο των 120 και 130 χλμ. στους αυτοκινητόδρομους. στο εξωτερικό τα όρια στους επαρχιακούς δρόμους είναι το ανωτέρω που μπορεί να πάει καλός και λογικός οδηγός. δοκίμασε sτις στροφές του Friouli να πας πάνω από τα 70 χιλιόμετρα που γράφει το όριο ταχύτητας και αν δεν είσαι Rossi θα γίνεις ιπτάμενος . Φυσικά οι διάφορες κυβερνήσεις και ειδικά η ελληνική βρήκε τρόπο να αρμεγει. το αστείο το όριο των 120 χιλιομέτρων στην εθνική Αθηνών-Θεσσαλονίκης.

το 36% του Φ.Π.Α το ανέφερα για να δείτε ότι η πολιτεία δεν ενδιαφέρεται για την ασφάλεια των πολιτών.

Και τελειώνοντας ξέρετε πόση ενεργητική ασφάλεια προσφέρουν οι εξατμίσεις που κάνουν θόρυβο???

Τεράστια. δυστυχώς όμως ενοχλούν τους πάντες.

Υ.Σ δεν ξέρω αν το κράνος σώζει τόσες ζωές όσες λένε οι διαφημίσεις, το αυτοκίνητο όμως θα σώσει σίγουρα περισσότερες.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες

αγγελία! :_w00t:

χαρίζεται κράνος nolan N100, 4 ετών, ασημί

παρότι εξαιτίας της ψευδαίσθησης ασφάλειας που παρέχει οδηγώ σαν παλαβός, δεν έχει κανένα χτύπημα! honest!! :thumbsup1:

έχει ακόμη δηλαδή 1 χρόνο για όποιο (κορόιδο) ενδιαφέρεται

πλΕροφορίες εντός

ΔΕΝ ΤΟ ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΙ ΛΕΜΕ!!! :angry:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

@ΕΚΕΙΝΟΣ

Κοιταξε Τζωρτζ νομιζω πως στο θεμα κρανους υπερβαλεις...

Μπορω να μιλησω εκ πειρας επι του θεματος (αν και δεν ειναι προς τιμην μου).

Είχα δυο ατυχηματα στην ζωη μου και αυτα ηταν μεσα στην πολη με παπακι και εννοειτε ΧΩΡΙΣ κρανος(μικρος και αμυαλος δεν λεμε).Το πρωτο ειχα συγκρουση με αρκετα λιγα χλμ(10-20χλμ/ωρα) με μια πεζη μπροστα στον σταθμο του ΟΣΕ (παλια ΚΤΕΛ) οπου την γλιτωσα με γδαρσιματα στα προσωπο και γενικος στο μερος του κεφαλιου μου και επισης με 7 ραμματα στο πανω χειλι και 4 εσωτερικα στο κατω χειλι... Α και μια μικρη διασειση οπου μεχρι και σημερα δεν μου αφηνει να θυμηθω καθολου το γεγονος πως εγινε.....Το παραξενο ειναι πως, σιγουρα και λογο χλμ, δεν ειχα παθει καθολου ζημια στο υπολοιπο μου σωμα!Η γυναικα δεν επαθε απολυτως τιποτα!!!!!!

Το δευτερο εγινε με αυτοκινητο, που οπως καθε κλασσικος ΕΛΛΗΝΑΣ δεν κοιταξε αριστερα (και εννοειτε χωρις ΦΛΑΣ) πριν στριψει με αποτελεσμα να με χτυπησει...Ετσι σε αυτο το ατυχημα εχουμε 22 ραμματα κατω απο το δεξι ματι και αλλα τρια ραμματα πανω απο το πανω χειλι. Είχα οπως και στο προηγουμενο μερικα γδαρσιματα στο υπολοιπο μερος του κεφαλιου μου απλα με την διαφορα αυτη την φορα ειχα και στο υπολοιπο μου σωμα....Α εδω δεν ειχαμε διασειση....

Με αληθοφανες συμπερασμα πως αν φορουσα κρανος δεν θα παθαινα σχεδον τιποτα...

Μετα απο αυτα που εχω περασει μπορει να ερθει καποιος (και εννοειτε πως δεν εννοω εσενα Γιωργο!!! :) )και να μου αμφισβητισει πως το ΚΡΑΝΟΣ ΣΩΖΕΙ ΖΩΕΣ...??????

Και ΧΑΛΑΡΑ κανουν πολυ καλα και κοβουν κ@λους οι αστυνομικοι οσον αφορα τουλαχιστον αυτο το θεμα...

Sorry ημουν καπως :offtopic:

:cheers::cheers:

Τροποποιήθηκε από τον qazeroti

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

ΦΙΛΕ qazeroti ΕΣΕΝΑ ΤΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΣΕ ΕΚΑΝΕ ΝΑ ΦΟΡΑΣ ΚΡΑΝΟΣ ???

Η ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΣΟΥ ΑΠΟ ΤΑ ΔΥΟ ΑΤΥΧΗΜΑΤΑ ΣΟΥ Η Ο ΦΟΒΟΣ ΤΟΥ ΠΡΟΣΤΙΜΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΡΟΧΑΙΑ ???

:_w00t::_w00t::_w00t:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Αυτά όλα ισχύουν περισσότερο μες στην πόλη όπου συμβαίνει και το 80% των ατυχημάτων. Με τον τρόπο ΠΟΥ ΚΥΚΛΟΦΟΡΩ ΕΓΩ ΚΑΙ ΟΧΙ ΚΑΠΟΙΟς άλλος το κράνος με στην πόλη δεν προσφέρει πολλά στην ασφάλεια μου.

ΑΝ ΔΕΝ ΣΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΟΠΟΣ ΠΕΡΙΕΓΡΑΨΕ ΜΑΣ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΤΟΝΙΖΕΙΣ ΔΗΛΑΔΗ

ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΠΟΥ ΟΔΗΓΑΣ ΕΣΥ ΚΑΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΣΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ ΤΟ ΚΡΑΝΟΣ ...

ΕΙΜΑΙ ΠΟΛΥ ΠΕΡΙΕΡΓΟΣ .....ΓΙΑ ΔΩΣΕ ΙΔΕΕΣ ..............

:_w00t::_zeppelin:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Έστω και μια πιθανότητα να υπάρχει να σώσω ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΜΙΑ ΤΡΙΧΑ απο τα μαλλιά μου(και τα έχω και πολλά πανάθεμά με! :P ) δεν την αφήνω να παέι χαμένη στο αέρα ή ακόμη και να γίνει χαλκομανία πνιγμένη στη μάπα μου κολλημένη μαζί με αίμα! :_zeppelin:

Εγώ αυτό κάνω και οι απόψεις των υπολοίπων(μην το πάρεις προσωπικά Γιώργη!) σεβαστές αλλά μη αποδεκτές σε ότι αφορά το θέμα αυτό.Είμαι και λίγο χοντροκέφαλος(λές γι'αυτό να μην βρίσκω εύκολα κράνος για μένα?! :_stinker: )

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Αυτά που έχω πει δεν είναι για να τα ακολουθήσουν αυτοί που τα διαβάζουν, απλά λέω ότι το κράνος δεν είναι πανάκεια. Υπάρχουν πολλά άλλα πράγματα πρέπει να διορθωθούν τα οποία παίζουν κυριότερο ρόλο apo το κράνος. Είμαι απολyτoς οπαδός του ρητου είμαστε οι εμπειρίες μας . συμφωνώ για το κράνος και όλα τα παλικάρια που γνώρισα από το φόρουμ βλέπω ότι σέβονται τους κανόνες ασφαλείας πάρα πολύ, πράγμα που εγω δεν έμαθα να κάνω. δεν μπορείς να μάθεις εύκολα σε έναν παλιό σκύλο νέα κόλπα. όσο για σένα αγαπητε gdevelek έχω τέσσερα και είναι carbon-kevlar χωρίς ημερομηνία λήξης. Θα ήθελα να μάθω αρκετά για σένα και να σε εδώ στο δρόμο, η να δώ κανένα ταξιδιωτικό σου. Γιατί μέχρι τώρα σε διαβάζω σε ρόλο μόνιμου σώφρωννα. επίσης δεν είδα κανένα σχόλιο σ' αυτά που έγραψα για το σκουτερ και για τα τεστ των κρανων. όταν είσαι επάνω σε μοτοσικλέτα στην Ελλάδα το μόνο μέλημα σου πρέπει να είναι η επιβίωση.Τα jet Και τα σπαστά κράνη τι ασφάλεια προσφέρουν μισή?????? επίσης δεν είδα τα σχόλιά σας για τα όρια ταχύτητας. Και επειδή η χώρα μας είναι ένας απέραντος οίκος ανοχής ο καθένας συμπεριλαμβανομένου και του υπόφαινομένου έχει του πουλιού του το χάβα.

τα όσα έγραψα είναι πληροφορίες προς επεξεργασία, ο καθένας ανάλογα με τα φίλτρα που έχει στον εγκέφαλο του απορρίπτει η κρατάει όσα θέλει. Βέβαια ξέφυγα λιγάκι από το αρχικό θέμα αλλά παρόλα αυτά θεωρώ ότι είναι καθήκον του κάθε μηχανοβίου τις κλήσεις που έχουν εισπρακτικό χαρακτήρα να τις αντιμάχεται. και εφόσον όλοι καίγονται για να μην παθουμε κάνενα κακό να βάζουμε πρόστιμο σε όσους καπνίζουν η τρώνε πολλά χοιρινά και άρνισια παιδακια και ξενοπηδανε.

οι παράξενοι τόνοι -στίγματα και αλλα παράξενα που βλεπεται στο γράψιμο μου είναι γιατί γράφω χρησιμοποιώντας ένα πρόγραμμα μετατροπής ομιλίας σε κείμενο.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
οι παράξενοι τόνοι -στίγματα και αλλα παράξενα που βλεπεται στο γράψιμο μου είναι γιατί γράφω χρησιμοποιώντας ένα πρόγραμμα μετατροπής ομιλίας σε κείμενο.

Ετσι εξηγούνται τα σεντόνια :P :P :D :D :D :D

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
όσο για σένα αγαπητε gdevelek έχω τέσσερα και είναι carbon-kevlar χωρίς ημερομηνία λήξης.

Φόρα ΕΝΑ. ΠΑΝΤΑ.

Τροποποιήθηκε από τον gdevelek

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

ΑΝ ΔΕΝ ΣΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΟΠΟΣ ΠΕΡΙΕΓΡΑΨΕ ΜΑΣ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΤΟΝΙΖΕΙΣ ΔΗΛΑΔΗ

ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΠΟΥ ΟΔΗΓΑΣ ΕΣΥ ΚΑΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΣΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ ΤΟ ΚΡΑΝΟΣ ...

ΕΙΜΑΙ ΠΟΛΥ ΠΕΡΙΕΡΓΟΣ .....ΓΙΑ ΔΩΣΕ ΙΔΕΕΣ ..............

:_w00t::_zeppelin:

ΕΓΩ ΕΠΙΜΕΝΩ ΦΙΛΕ EKEINOS ΣΕ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΣΕ ΡΩΤΗΣΑ.

ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΕΙΣ ΣΥΜΦΩΝΟ ΣΧΕΔΟΝ ΣΕ ΟΛΑ ...ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΙΠΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΟΥ ΚΡΑΝΟΥΣ ΑΛΛΑ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΑΛΛΟ ΘΕΜΑ ....ΑΛΛΟ ΕΛΛΙΠΗΣ ΚΑΙ ΑΛΛΟ ΚΑΘΟΛΟΥ...

ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΩ ΟΤΙ ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΝΑ ΟΔΗΓΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΕΚΜΗΔΕΝΙΖΕΙ ΤΟΥΣ ΚΙΝΔΥΝΟΥΣ ΟΠΟΤΕ ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΦΟΡΑΕΙ ΚΡΑΝΟΣ.

ΕΓΩ ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΟΤΑΝ ΚΙΝΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΘΕΩΡΟΥΜΑΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΡΓΟΥΣ ΕΩΣ ΠΟΛΥ ΑΡΓΟΥΣ ΟΔΗΓΟΥΣ ΓΙΑΤΙ ΠΡΟΣΕΧΩ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΔΕΝ ΚΑΝΩ ΣΦΗΝΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΠΑΘΩ ΟΤΑΝ ΠΕΡΝΩ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΤΑ ΑΜΑΞΙΑ ΝΑ ΠΗΓΑΙΝΩ ΜΕ ΤΗΝ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΠΡΟΣΟΧΗ ΚΑΙ ΠΑΡΟΛΑ ΑΥΤΑ ΠΕΡΥΣΙ ΑΝΕΒΑΙΝΑ ΤΗΝ ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΚΑΙ ΚΟΝΤΑ ΣΤΗΝ ΟΜΟΝΟΙΑ ΠΕΤΑΧΤΗΚΕ ΕΝΑ ΦΟΡΤΗΓΑΚΙ ΑΠΟ ΕΝΑ ΣΤΕΝΟ ΞΑΦΝΙΚΑ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΑ 3 ΜΕΤΡΑ , ΟΥΤΕ ΝΑ ΤΟ ΔΩ ΔΕΝ ΠΡΟΛΑΒΑ ΚΑΙ ΕΣΚΑΣΑ ΠΑΝΩ ΤΟΥ, ΤΟ ΟΤΙ ΠΗΓΑΙΝΑ ΑΡΓΑ ΜΕ ΕΣΩΣΕ ΣΤΟ ΝΑ ΜΗΝ ΣΠΑΣΩ ΤΙΠΟΤΑ ΚΑΙ ΤΟ ΚΡΑΝΟΣ ΜΟΥ ΕΝΑ ΑΝΟΙΚΤΟ ΜΟΥ ΕΣΩΣΕ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΜΙΑΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΕΣΠΑΣΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΤΩΣΗ ΜΟΥ ΠΑΝΩ ΣΤΟ ΦΟΡΤΗΓΑΚΙ.

ΑΝ ΔΕΝ ΦΟΡΟΥΣΑ ΑΥΤΟ ΤΟ Γ@ΜΗΜΕΝΟ ΚΡΑΝΟΣ ΤΩΡΑ ΘΑ ΜΕ ΚΛΑΙΓΑΝΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΟΥ ……

ΑΥΤΟ ΜΕ ΑΠΑΣΧΟΛΕΙ ΑΓΑΠΗΤΕ ΜΟΥ ΕΜΕΝΑ ……

Η ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΜΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΧΑΙΡΟΜΑΙ ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΜΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΜΕ ΧΑΙΡΕΤΑΙ ΚΑΙ ΑΥΤΗ ΚΑΙ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ ΝΑ ΑΠΟΛΑΜΒΑΝΩ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΓΑΠΗ ΜΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΟΤΟΣΙΚΛΕΤΑ

ΤΩΡΑ ΓΙΑ ΤΑ ΟΡΙΑ ΤΑΧΥΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΕΝΑ ΣΩΡΟ ΑΛΛΑ ΣΥΜΦΩΝΩ …..ΑΝ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΤΑΝ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΛΙΓΟ ΘΑ ΗΤΑΝ ΤΕΛΕΙΩΣ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ……..

ΑΝ ΕΙΧΑΜΕ ΠΟΛΙΤΕΣ ΠΟΥ ΝΑ ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΦΤΟΥΝ ΟΛΑ ΑΜΑΣΗΤΑ ΘΑ ΗΤΑΝ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ …….ΑΝ………..ΑΝ…………ΑΝ…………

ΑΝ ΔΕΝ ΕΙΧΑΜΕ ΠΟΛΙΤΕΣ ΣΤΥΛ gdevelek ΠΟΥ ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ ΟΤΙ ΜΕ ΤΟ ΒΟΥΡΔΟΥΛΑ ΘΑ ΣΤΡΩΣΟΥΝ ΟΛΑ …ΑΝΤΙ ΝΑ ΕΝΑΝΤΙΩΘΕΙ ΣΕ ΟΛΑ ΟΣΑ ΜΑΣΤΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ …ΚΑΘΕΤΕ ΚΑΙ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ ΝΑ ΤΑ ΛΥΣΟΥΝ ΑΛΛΟΙ ΓΙΑ ΑΥΤΟΝ….

ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ ΦΙΛΕ EKEINOS ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΝΑ ΠΙΣΤΕΥΕΙΣ ΚΑΤΙ ΚΑΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ ΤΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΙΣΧΥΕΙ ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ.

ΕΓΩ ΓΙΑ ΝΑ ΚΛΕΙΣΩ ΤΟ ΣΕΝΤΟΝΙ ΜΟΥ ΠΙΣΤΕΥΩ ΠΩΣ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΟΛΑ ΟΣΟΙ ΤΕΛΟΣ ΠΑΝΤΩΝ ΕΧΟΥΝ ΣΥΝΕΙΔΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙ ΚΑΠΟΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΝΑ ΠΡΑΤΤΟΥΜΕ ΠΡΟΣ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ ΚΑΙ ΟΣΟΙ ΠΙΣΤΟΙ ΠΡΟΣΕΡΘΕΤΕ.

ΠΑΝΤΑ ΜΕ ΣΕΒΑΣΜΟ ΣΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΜΙΑ ΣΚΕΨΗ (ΥΠΟΨΗ ΤΟΥ ΔΙΑΦΩΝΙΞ)

:_hi:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

@ EKEINOS

Με τα λιγοστα (σε σχεση με σενα) χιλιομετρα που εχω

διανυσει στα 10χρονια που οδηγαω.

ΜΙΑ ΦΟΡΑ ειδα να ΠΕΘΑΙΝΕΙ ΠΑΙΔΙ (σαν και μενα τοτε) 18 ΧΡΟΝΩΝ

που επεσε με 40 ΧΙΛΙΟΜΕΤΡΑ και βρεθηκε μια Γ@##%ΜΕΝΗ ΚΟΤΡΟΝΑ

στην ακρη του δρομου οπου και ΕΣΚΑΣΕ ΠΑΝΩ ΤΗΣ με το ΚΕΦΑΛΙ!!!!!!

Τωρα τι μου λες εσυ (δεν ειναι προσωπικη επιθεση) και ο καθε ΕΚΕΙΝΟΣ για την μειωση

της ορατοτητας και της ακοης και οτι δεν παρεχουν ασφαλεια τα κρανη τα ακουω βερεσε!!!

Δεν σου γραφω για δικες μου πτωσεις με κρανος.....

Συγνωμη για το υφος μου, αλλα δεν αντεξα!! :_thumbsup:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
......................................................

,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

................................................................................

.....

........ να βάζουμε πρόστιμο σε όσους καπνίζουν η τρώνε πολλά χοιρινά και άρνισια παιδακια ................................................................................

.......

.

ΩΠΑ ΜΕΓΑΛΕ .....δεν μιλας καλα....... :_zeppelin:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Αυτά που έχω πει δεν είναι για να τα ακολουθήσουν αυτοί που τα διαβάζουν, απλά λέω ότι το κράνος δεν είναι πανάκεια. Υπάρχουν πολλά άλλα πράγματα πρέπει να διορθωθούν τα οποία παίζουν κυριότερο ρόλο apo το κράνος. Είμαι απολyτoς οπαδός του ρητου είμαστε οι εμπειρίες μας . συμφωνώ για το κράνος και όλα τα παλικάρια που γνώρισα από το φόρουμ βλέπω ότι σέβονται τους κανόνες ασφαλείας πάρα πολύ, πράγμα που εγω δεν έμαθα να κάνω. δεν μπορείς να μάθεις εύκολα σε έναν παλιό σκύλο νέα κόλπα. όσο για σένα αγαπητε gdevelek έχω τέσσερα και είναι carbon-kevlar χωρίς ημερομηνία λήξης. Θα ήθελα να μάθω αρκετά για σένα και να σε εδώ στο δρόμο, η να δώ κανένα ταξιδιωτικό σου. Γιατί μέχρι τώρα σε διαβάζω σε ρόλο μόνιμου σώφρωννα. επίσης δεν είδα κανένα σχόλιο σ' αυτά που έγραψα για το σκουτερ και για τα τεστ των κρανων. όταν είσαι επάνω σε μοτοσικλέτα στην Ελλάδα το μόνο μέλημα σου πρέπει να είναι η επιβίωση.Τα jet Και τα σπαστά κράνη τι ασφάλεια προσφέρουν μισή?????? επίσης δεν είδα τα σχόλιά σας για τα όρια ταχύτητας. Και επειδή η χώρα μας είναι ένας απέραντος οίκος ανοχής ο καθένας συμπεριλαμβανομένου και του υπόφαινομένου έχει του πουλιού του το χάβα.

τα όσα έγραψα είναι πληροφορίες προς επεξεργασία, ο καθένας ανάλογα με τα φίλτρα που έχει στον εγκέφαλο του απορρίπτει η κρατάει όσα θέλει. Βέβαια ξέφυγα λιγάκι από το αρχικό θέμα αλλά παρόλα αυτά θεωρώ ότι είναι καθήκον του κάθε μηχανοβίου τις κλήσεις που έχουν εισπρακτικό χαρακτήρα να τις αντιμάχεται. και εφόσον όλοι καίγονται για να μην παθουμε κάνενα κακό να βάζουμε πρόστιμο σε όσους καπνίζουν η τρώνε πολλά χοιρινά και άρνισια παιδακια και ξενοπηδανε.

Μας έχεις μπερδέψει λιγάκι! Απο τη μία δεν φοράς κράνος και απο την άλλη έχεις 4 Carbon-Kevlar

Η μόνη λογική εξήγηση είναι να έστησες καραούλι δίπλα σε κάνα parking με μοτοσυκλέτες και να έπιανες όποιον έβρισκες και να του λεγες τα παραπάνω!! :_zeppelin:

Πόσους τρομοκράτησες και σου δωσαν το κρανάκι τους για να σωθούν βρε παλιοχαρακτήρα? :_w00t:

Τώρα χωρίς πλάκα αυτά τα πράγματα μόνο ελαφρύ χαμόγελο μπορούν να φέρουν στα χείλη μας..

Είναι όπως αυτές οι ιστορίες που το αμάξι πήρε φωτιά και επειδή δεν φόραγε ζώνη σώθηκε, απειροελάχιστες περιπτώσεις ανάμεσα σε ένα σκασμό ζωές που έχουν σώσει τα κράνη και οι ζώνες..

Το μόνο γεγονός είναι πως το κράνος ειδικά και ο λοιπός προστατευτικός εξοπλισμός είναι τα μόνα μαζί με την τύχη που μπορούν να σε κρατήσουν στη ζωή σε περίπτωση μεγάλου αλλά ακόμη και μικρού ατυχήματος..

Η ενεργητική ασφάλεια μειώνεται΄΄ΚΑΤΑΚΟΡΥΦΑ¨¨ με την μη χρήση κράνους καθώς: τα μάτια σου δακρύζουν απ τον αέρα, κρυώνεις περισσότερο, τρως εύγευστα μυγάκια κλπ..

Όσο για την παθητική ασφάλεια ας μην το σχολιάσω καν..

Αν βέβαια οι διαδρομές σου είναι Παγκράτι-Ακαδημίας με full κίνηση και γουστάρεις να ανάψεις και κάνα τσιγαράκι στο δρόμο να περάσει η ώρα( ας είμαστε και λίγο ειλικρινείς) τότε μάλλον το κράνος θα σε καταπίεζε..

Για όλους τους άλλους που θέλουν τη ζωούλα τους ας θυσιάσουν το ζελέ και την χωρίστρα στο βωμό της προστασίας, εξάλλου το αίμα δεν προσφέρει και πολύ στον καλωπισμό του κεφαλιού... :bash:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
ΑΝ ΔΕΝ ΕΙΧΑΜΕ ΠΟΛΙΤΕΣ ΣΤΥΛ gdevelek ΠΟΥ ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ ΟΤΙ ΜΕ ΤΟ ΒΟΥΡΔΟΥΛΑ ΘΑ ΣΤΡΩΣΟΥΝ ΟΛΑ …ΑΝΤΙ ΝΑ ΕΝΑΝΤΙΩΘΕΙ ΣΕ ΟΛΑ ΟΣΑ ΜΑΣΤΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ …ΚΑΘΕΤΕ ΚΑΙ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ ΝΑ ΤΑ ΛΥΣΟΥΝ ΑΛΛΟΙ ΓΙΑ ΑΥΤΟΝ….

ΕΙΣΑΙ Ο ΣΩΤΗΡΑΣ ΜΑΣ, ΤΗΡΑΣ ΜΑΣ, ΤΗΡΑΣ ΜΑΣ! :clapping:

ΕΙΣΑΙ Ο ΠΑΤΕΡΑΣ ΜΑΣ, ΤΕΡΑΣ ΜΑΣ, ΤΕΡΑΣ ΜΑΣ! :clapping:

Ω ΠΑΝΣΟΦΕ, ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΗ, ΤΡΙΣΜΕΓΙΣΤΕ ΦΙΟΤΑΚΗ! :worthy:

ΤΙ ΕΥΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΦΟΡΟΥΜ ΝΑ ΣΕ ΕΧΟΥΜΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ!!!

:worshippy::worshippy::worshippy:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Αν και το θέμα ξέφυγε λίγο θα τελειώσω την παρέμβασή μου λέγοντάς τα παρακάτω.

Εγω οπως πολλοι άλλοι ανέβηκα στη μηχανή για την αίσθηση της ελευθερίας που προσφέρει.

όταν ξεκίνησα να οδηγω αν περνούσα ένα κόκκινο οι πιθανότητες να τρακαρω με κάποιον ήταν 20%

σήμερα είναι 100% έτσι λοιπόν άλλαξαν οι συνθήκες και εγώ προσπαθώ να προσαρμοστώ.

Τα κρανη τα φοράω όλα, τα jet τα έκανα σκυλάκια Δαλματίας για το καλοκαίρι στο νησί με τη μηχανή, τα ολόκληρα τα φοράω σε κάθε ταξίδι. Στο τελευταίο ταξίδι που κάναμε στο Παρανεστι τα ειχα και τα δύο μαζί μου. Όπως έχω πει και σε άλλα θέματα έγω είμαι ινδιανος και δεν αποτελώ παράδειγμα για μιμηση. όσοι με γνωρίσανε από κοντά ξέρουν πως είμαι ένας διαλλακτικός άνθρωπος χαμηλών τόνων με παράξενες η ακόμα ακραίες σε ορισμένα θεμάτα απόψεις .Επίσης για μένα η μηχανή σημαίνει μεγάλη αίσθηση ελευθερίας, επαφής με τη φύση και οδηγικης απόλαυσης. το τελευταίο για να το βρω πηγαίνω εκδρομές σε παράξενες εποχές το φθινόπωρο και την άνοιξη σε δρόμους με μηδενική κίνηση ακόμα και πότε έχουν αγροτικές εργασίες προσέχω kαι πότε δεν κυκλοφορώ την εποχή που κυκλοφορούν οί άλλοι. Στο κοματι φύση θέλω να μυρισω να δω πηγαίνοντας σιγά την ομορφιά του τοπίου. Την αίσθηση της ελευθερίας μου την περιορίζουν τα διάφορα αξεσουάρ ασφαλείας που πρέπει να φοράει ο κάθε μηχανοβιός. Πραγματικά αρχίζω να μη βρίσκω επιχειρήματα για να είμαι ακόμα πάνω στη μοτοσικλέτα και δεν εννοώ το σκουτερ για να αποφεύγω το κυκλοφοριακό. Μάλλον σε δυο τρία χρόνια και επειδή δεν πάω χώμα θα χτυπήσω μια Πορσε κάμπριο για να έχω και αίσθηση ελευθερίας και επαφή με τη φύση και οδηγικη απόλαυση. τελειώνοντας θα σας πω ότι μες στην πόλη όπου και οι ενστάσεις μου για το κράνος πηγαίνω με τόσα ώστε να μπορώ να ακινητοποιήσω το όχημα μου στα 5 μέτρα αν δεν μπορώ να αντιληφθώ το κίνδυνο έτσι,τότε ηρθε και η δική μου ώρα να πάθω ατύχημα. Μέχρι τότε τα λεμε.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Το κράνος είναι επιλογή και έτσι πρέπει να είναι.

Αν πιστεύεις πως η ζωή σου αξίζει κάτι παραπάνω, αν νομίζεις πως από την ζωή σου εξαρτάτε και η χαρά και κάποιων άλλων που αγαπάς, τότε είναι εύκολη επιλογή το κράνος.

Ο καθείς και οι επιλογές του

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Και μάλιστα τότε δεν είχα καμμιά σχέση με μοτοσυκλέτες!Απλά είχα πάρει το Steed 400 ενός φίλου για να

Μόλις ξέπεσες στην υπόληψη μου... Το πολύ ημίθεος πλέον... :nono:

Γι' αυτο αλλη φορα να πηγαινεις πρωτα στο μαγαζι με τα κρανη και μετα να πηγαινεις για να παρεις το μηχανακι σου. :lol: :lol: :lol:

Χωρίς πλάκα εγώ αυτό έκανα. Πρώτα πήρα κράνος κι ύστερα άρχισα να κοιτάω μηχανές. Και μου φάνηκε το πιο λογικό πράγμα να κάνω. Και όχι, δεν έχω γεννηθεί ή ζήσει στη Γερμανία!

και συγνωμη.Στο κρανος εχω φαει 23 και πληρωσα μονο μια τα τελευταια

5 χρονια,πιο μπροστα που ημουνα μικρος και ανοητος πληρωνα.

Εκ μέρους των "ανόητων" που πληρώνουν τα πρόστιμα τους όταν φταίνε, τέλη τους, κλπ, σε ευχαριστούμε.

Θα φοραω κρανος μες την πολη οταν αρχισουν να φορανε και οι αστυνομικοι

στα προσωπικα τους μηχανακια και το Φ.Π.Α.γινει 8%.

Μάααλιστα. Διαμαρτύρεσαι/αντιτίθεσαι στην υποκρισία των αστυνομικών με το να εκθέτεις τον εαυτό σου σε περισσότερο κίνδυνο. Λογικό;

Ξέρει κανείς την ιστορία του παράξενου σκουτερ που εβγαλε η BMW ??? λοιπόν άκουσε την:

ο πρόεδρος και η πιο μεγάλη μοτοσικλετιστικη λέσχη της Γερμανίας πήγανε στον υπουργό συγκοινωνιών και του θέσανε τη μειωμένη προστασία που προσφέρει το κράνος. Του εξήγησανε ότι όχι μόνο δεν προσφέρει την καλύτερη προστασία αλλά αφήνει και τον οδηγό νομίζει ότι είναι προστατευμένος, με αποτέλεσμα να κάνει περισσότερα χάζα. Ετσι λοιπόν αφού πρώτα δώσανε τα σχέδια στην BMW η οποία αγκαλιάσε το θέμα κατασκευάστηκε αυτό το σκουτερ το οποίο έχει άδεια να το οδηγεις χωρίς κράνος . Τους εξηγήσανε οτι το κράνος σε προστατεύει μόνο για τη σύγκρουση με το κεφάλι. Δεν προστατεύει τον αυχένα, προσφέρει μειωμένη κατά 30% όραση, κατά 70% ακοή και μια σειρά άλλων μικρών προβλημάτων όπως είναι οι αντανάκλασεις. στα μεσογειακά εγκλήματα και στις μεγάλες θερμοκρασίες αυξάνει σημαντικά τον δείκτη δυσφορίας με αποτέλεσμα τον εκνευρισμό του οδηγού και την απόσπαση της προσοχής του από το τι γίνεται γύρω του και φυσικά επιθετική οδηγήση. το συγκεκριμένο σκουτερ είναι το ασφαλέστερο που υπάρχει σε δύο τροχούς. Φυσικά σε κανένα από τα μηχανάκια που έχουμε δεν θα θέλαμε ένα κουβούκλιο ασφαλείας.

Αν έχεται δει ποτέ πώς γίνονται τα τεστ στα κράνη θα ξέρετε ότι δεν γίνονται προσομοίωσεις τρακαρίσματος

με κούκλες όπως γίνεται στα αυτοκίνητα, όλα τα τεστ γίνονται στατικά μέσα σε εργαστήρια. Την δεκαετία του 60 όπου το θέμα ασφάλειας ήταν στα πρώτα του βήματα, κάνανε την εξής δοκιμή. ανέβασαν ένα αυτοκίνητο σε ένα γερανό με την μουρη να κοιτάει κάτω 50 μέτρα πάνω από το έδαφος, το άφηναν να πέσει και μετά το δείχνανε πόσο μικρή ζημιά έχει πάθει, φυσικά αν υπήρχαν μέσα επιβάτες θα ειχαν σκοτωθεί όλοι.

και επειδή οι Έλληνες είναι όπως πάντα υπερβολικοι καλό θα είναι να ξέρουν και το κράνος προσθέτει μόνο στην παθητική και όχι στην ενεργητική ασφάλεια. Αυτά όλα ισχύουν περισσότερο μες στην πόλη όπου συμβαίνει και το 80% των ατυχημάτων. Με τον τρόπο ΠΟΥ ΚΥΚΛΟΦΟΡΩ ΕΓΩ ΚΑΙ ΟΧΙ ΚΑΠΟΙΟς άλλος το κράνος με στην πόλη δεν προσφέρει πολλά στην ασφάλεια μου. ο μόνος πραγματικός κίνδυνος που είχα στη ζωή μου από το κράνος όταν ήμουν μικρός και ανόητος και έβγαινα έξω την πόλη χωρίς αυτό, ήτανε από μια Χρυσομυγα που έφαγα στο κεφάλι με 110χ.ω. απο τότε έβαλα μυαλό. με τη μηχανή έχω κάνει κάτι γελοια τα πεσιματα ποτέ τρακάρισμα και αυτό δεν έχει να κάνει με την τύχη, πράγμα που θα καταλάβετε αν τυχόν σας πω πώς κυκλοφορω μες την πόλη και πότε έξω απ' αυτή.

Το πώς ακριβώς γεννήθηκε η ιδέα του C1 δεν το ξέρω. Η ιστορία που γράφεις όμως μου φαίνεται περισσότερο για urban legend. Πολλά απ'όσα αναφέρεις δεν μου κάθονται, ενώ κάποια άλλα είναι καραμπινάτα λάθος.

Πχ, το κράνος προστατεύει (σε κάποιο βαθμό, όχι απόλυτα) και τον αυχένα, δεν ελλατώνει την απαραίτητη περιφερειακή όραση και όσο για την ζέστη, υπάρχουν και ανοιχτά κράνη και εσχάτως και διάτρητα για καλύτερο εξαερισμό. Η ένσταση σου για τον τρόπο που γίνονται οι δοκιμές κρανών ποιά είναι; Εννοείς ότι τα αποτελέσματα τους δεν είναι αντιπροσωπευτικά;

Ειδικά το "πόσο μικρή ζημιά έχει πάθει" ακούστηκε πολύ ακραίο. Τόσο που στα γρήγορα υπολόγισα ότι η πτώση από 50 μέτρα ισοδυναμεί με μετωπική σύγκρουση με περίπου 114Kmh! Είσαι σίγουρος ότι ένα αυτοκίνητο της δεκαετίας του 60 -με την άθλια παθητική ασφάλεια που είχαν τότε- αν έπεφτε με αυτή τη ταχύτητα σε ακλόνητο τοίχο θα είχε μόνο λίγες ζημιές; :nono:

To κράνος βοηθάει και στην ενεργητική ασφάλεια, αν και με όχι και τόσο προφανείς τρόπους. Το παράξενο είναι ότι εσύ ο ίδιος φέρνεις ένα παράδειγμα με τη χρυσόμυγα! Δυσκολεύομαι πάντως -ειλικρινά- να καταλάβω γιατί ενώ αναγνωρίζεις το ότι η οδήγηση στη πόλη είναι πιο επικίνδυνη, επιλέγεις εκεί να μη φοράς κράνος!

Πείτε μου τώρα όλοι εσείς που είστε φανατικοί θιασώτες του κράνους ποσα τρακάρισματα έχετε έκαστος.

1821 τρακαρίσματα. Σου φτάνουν;

http://maids.acembike.org/

http://www.clarity.net/~adam/hurt-report.html

Επίσης Καλό θα είναι να ξέρετε για ποιο λόγο έχουν βγει τα όρια ταχύτητας.

Το 1974 υπήρξε μια πετρελαικη κρίση και τότε θεσπίστηκε το όριο των 120 και 130 χλμ. στους αυτοκινητόδρομους.

Εννοείς ότι τα όρια ταχύτητας θεσπίστηκαν τότε, ως μέτρο μείωσης της κατανάλωσης καυσίμων;

Back in 1909, the state of Washington introduced a speed limit of one mile in five minutes (12mph) in "thickly settled areas and business districts", and at one mile in two-and-a-half minutes (24mph) for rural areas.

http://en.wikipedia.org/wiki/National_Maximum_Speed_Law

Αυτό που έγινε ήταν ότι η ομοσπονδιακή κυβέρνηση τότε πίεσε τις πολιτείες να ρίξουν τα ήδη υπάρχοντα όρια στα 55μίλια (ούτε 90 χιλιόμετρα!) για οικονομικούς λόγους. Το οποίο όμως διαφέρει πολύ από αυτό που ισχυρίζεσαι.

Φυσικά οι διάφορες κυβερνήσεις και ειδικά η ελληνική βρήκε τρόπο να αρμεγει. το αστείο το όριο των 120 χιλιομέτρων στην εθνική Αθηνών-Θεσσαλονίκης.

Λίγο πολύ όλες οι χώρες έχουν παραπλήσια όρια στους αυτοκινητόδρομους. Προσωπικά είμαι της άποψης ότι μπορείς να ταξιδέψεις και ταχύτερα χωρίς να κινδυνεύεις περισσότερο, τι σχέση έχει όμως με το θέμα;

Και τελειώνοντας ξέρετε πόση ενεργητική ασφάλεια προσφέρουν οι εξατμίσεις που κάνουν θόρυβο???

Τεράστια. δυστυχώς όμως ενοχλούν τους πάντες.

Ελάχιστη. Μπορείς να βρεις πολλά επιχειρήματα αν ψάξεις, θα σου δώσω όμως ένα γι αρχή: το/τα τελικά της δικής σου εξάτμισης σημαδεύουν προς τα μπρος, όπως σε μερικά δίχρονα σκουτεράκια;

όπως ξέρεις, στην κανονική ευρώπη (εδώ είμαστε μαϊμού) οταν πεζός βγάλει πόδι από το πεζοδρόμιο, η κίνηση παγώνει

Στη κανονική Ευρώπη όμως οι πεζοί δεν πηδάνε επίτηδες στη μέση του δρόμου, μέσα στη ροή των οχημάτων, απαιτώντας αυτά να σταματήσουν, έτσι; Οι πεζοί είναι στο πάτω της τροφικής αλυσίδας των δρόμων, πιο κάτω κι από τους μοτοσυκλετιστές, στην περίπτωση αυτή όμως μιλάμε για 100% δίποδη καγκουριά.

Αν βέβαια οι διαδρομές σου είναι Παγκράτι-Ακαδημίας με full κίνηση και γουστάρεις να ανάψεις και κάνα τσιγαράκι στο δρόμο να περάσει η ώρα( ας είμαστε και λίγο ειλικρινείς) τότε μάλλον το κράνος θα σε καταπίεζε..

Υπάρχουν λύσεις και γι αυτό: jet και ανοιγόμενα.

Την αίσθηση της ελευθερίας μου την περιορίζουν τα διάφορα αξεσουάρ ασφαλείας που πρέπει να φοράει ο κάθε μηχανοβιός.

Αν έγραφες "αναγνωρίζω την αξία του κράνους αλλά συνειδητά επιλέγω να μην το χρησιμοποιώ διακινδυνεύοντας τη σωματική μου ακεραιότητα, για τους δικούς μου λόγους" δεν θα στην έλεγε κανείς. Τουλάχιστον όχι εγώ, δεν είμαι κηδεμόνας σου. Όταν γράφεις ανακρίβειες όμως, θα διαφωνώ.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Ειδικά το "πόσο μικρή ζημιά έχει πάθει" ακούστηκε πολύ ακραίο. Τόσο που στα γρήγορα υπολόγισα ότι η πτώση από 50 μέτρα ισοδυναμεί με μετωπική σύγκρουση με περίπου 114Kmh! Είσαι σίγουρος ότι ένα αυτοκίνητο της δεκαετίας του 60 -με την άθλια παθητική ασφάλεια που είχαν τότε- αν έπεφτε με αυτή τη ταχύτητα σε ακλόνητο τοίχο θα είχε μόνο λίγες ζημιές; :nono:

H αποψη της παθητικης ασφαλειας εκεινης της εποχης,διεφερε με την σημερινη.Τοτε εβλεπες αυτοκινητα που ειχαν τρακαρει με 100χαω και ειχαν οντως λιγες ζημιες σε σχεση με ενα σημερινο αυτοκινητο που τρακαρει με τα ιδια χιλιομετρα.Τοτε εδιναν βαση στην αποφυγη της παραμορφωσης του αυτοκινητου ωστε να μην φτασει αυτη στους επιβατες,χρησιμοποιοντας σασι,και χοντρες λαμαρινες.

Η φιλοσοφια πια εχει αλλαξει.Τωρα χρησιμοποιουν πιο λεπτες λαμαρινες,και οι δοκοι του αμαξωματος εχουν ελεγχομενη παραμορφωση ωστε να αποροφησουν με την παραμορφωση τους καποια απο τα G της συγκρουσης.

Την τοτε εποχη ομως,αυτα τα G περνουσαν σχεδον αναλλοιωτα στους επιβατες ακριβως γι αυτον τον λογο.Γιατι δεν αποροφουνταν τα G απο την παραμορφωση των λαμαρινων.

Οποτε η μικρη ζημια που ανεφερε ο ΕΚΕΙΝΟΣ,πιστευω πως ειναι τετοια συγκρινομενη με τις αναλογου περιστασεως ζημιας σε σημερινα αυτοκινητα.

Τωρα οσο αναφορα το κρανος θα ηθελα να πω αυτο που ειπε κι ο Multiγιαννης.Αν μπορω να σωσω εστω και μια τριχα μου με αυτο,θα το φοραω.Τι να το κανω αν σε μια πτωση/τρακαρισμα,ο αυχενας μου δεν παθει τιποτα,αλλα το κεφαλι μου εχει ανοιξει στα δυο σαν καρπουζι?Ας φυλαξουμε λοιπον το καρπουζι κι ας ασχοληθουμε μετα με τον αυχενα.

Επισης συμφωνα με μελετες ατυχηματων που εγιναν (και που τις ποσταρησα προσφατα) τα περισσοτερα ατυχηματα με μοτο,γινονται με χαμηλες ταχυτητες (μεσος ορος 48χαω) και μεσα σε κατοικημενες περιοχες (εκει δηλαδη που εσυ ΕΚΕΙΝΕ δεν θελεις/δεν μπορεις/δεν αντεχεις/νομιζεις οτι δεν το χρειαζεσαι) να φορας το κρανος σου.

Ποσες περισσοτερες πιθανοτητες εχεις να τρακαρεις σε εναν επαρχιακο ή εθνικο δρομο (που φορας το κρανος σου) σε σχεση με τους δρομους της πολης (που δεν θελεις να το φορας) που ανα 50 μετρα εχεις και μια διασταυρωση αλλα και ενα εκκατομυριο αλλους οδηγους που τυχαινει να κυκλοφορουν την ιδια ωρα με σενα?

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Κατ'αχρην μου αρέσει ο τρόπος που ανέπτυξε ο ΕΚΕΙΝΟS το θέμα και το πιστεύω του,γιατι είναι μια σοβαρή συζήτηση.Απο κει και πέρα ο καθένας έχει τις εμπειρίες του και τα πιστεύω του . Για παράδειγμα εγω πιστεύω οτι το κράνος δεν σου ελατώνει το ωφέλιμο οπτικο πεδίο. Δεν βλέπεις κάτω,το τεπόζιο πχ,αλλα δεν χρειάζεται να βλέπεις κάτω οταν οδηγείς.Όσον αφορά τον ήχο υπάρχει μια μικρή απώλεια αλλα αν είσαι συγκεντρωμένος και ιδιαίτερα μέσα στην πόλη,δεν υπάρχει περίπτωση να μην ακούσεις ενα κορνάρισμα πχ.Μειώνεται ο θόρυβος,αλλά όχι σε τέτοιο σημείο που να μην γίνεται αντιληπτός.Επιπλέον,εφόσον ανοίξεις τη ζελατίνα , ακους κανονικότατα.

Οταν είχα πάρει την πρώτη μου μηχανή,ο πατέρας μου μοε έιχε πει οτι "δεν την καβαλάς αν δεν έχεις κράνος" Έτσι,πηραμε τη μηχανή και την ίδια στιγμή πήγαμε και πήραμε κράνος.Και καλά έκανε..και εμένα μου αρέσει να μην φοράω το κράνος και να νιώθω τον αέρα αλλα είναι κακή συνήθεια. Γιατι οταν είχα πέσει πριν 2 χρόνια και έφυγα απο τη μηχανή σε γκρεμό,δεν θα έγραφα αυτά τα πράγματα εδω. ΑΥτα απο μένα για μια πτυχή του θέματος αυτού !

:_thumbsup:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Να πω κι εγω κατι?

Δεν διαβασα ολα τα παραπανω ποστ,αλλα απ'οτι καταλαβα το θεμα ειναι ΑΝ το κρανος ΣΩΖΕΙ ΖΩΕΣ

Να κανω μια διορθωση στα γραφομενα μου,δεν θα ΠΩ ΚΑΤΙ θα σας δειξω καποιες φωτο και τα συμπερασματα

δικα σας.

post-131-1167471987_thumb.jpg

post-131-1167472015_thumb.jpg

post-131-1167472040_thumb.jpg

post-131-1167472073_thumb.jpg

post-131-1167472132_thumb.jpg

Απο αυτο το ατυχημα το μονο που σοβαρο που επαθα ηταν ενα ραγισμα στην "ουριτσα"

και αυτο επειδη δεν ειχα, τοτε, προστατευτικο πλατης "κροκοδειλο".

και μετα θελετε να μου πειτε οτι το κρανος ΔΕΝ ΣΩΖΕΙ ΖΩΕΣ????

Σιγουρα οχι παντα,αλλα πολλες φορες θα σε γλυτωσει απο τα "σοβαρα ατυχηματα"

Αυτα απο μενα... :_hi:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Στη κανονική Ευρώπη όμως οι πεζοί δεν πηδάνε επίτηδες στη μέση του δρόμου, μέσα στη ροή των οχημάτων, απαιτώντας αυτά να σταματήσουν, έτσι; Οι πεζοί είναι στο πάτω της τροφικής αλυσίδας των δρόμων, πιο κάτω κι από τους μοτοσυκλετιστές, στην περίπτωση αυτή όμως μιλάμε για 100% δίποδη καγκουριά.

στην Ευρώπη οι πεζοί είναι ΠΟΛΥ πιο "τολμηροί" στη διάσχιση των δρόμων, αφού ξέρουν πως ο ΙΧης θα σταματήσει (και σταματάει), ενώ στο ίδιο ακριβώς σκηνικό στο ελαδιστάν ο πεζός δεν περνάει γιατί ξέρει πως ο ΙΧης δεν θα σταματήσει, και δεν σταματάει

αυτά βέβαια γίνονται στις διαβάσεις, κυρίως, ενώ στο ελαδιστάν πολλοί πεζοί επιχειρούν να περάσουν και σε άσχετα σημεία (με αποκορύφωμα κάτι γιαγιάδες που περνάνε την κηφισίας ΟΠΟΥ θέλουν, περπατώντας με 0.5χ/ω, και σηκώνοντας και το χέρι ως τροχονόμοι για να σταματήσουν τα διαολεμένα τα αμάξια (το έχουμε δει όλοι πιστεύω)

ΕΚΕΙΝΕ, τα επιχειρήματά σου είναι τόσο έωλα όσο και αυτά όλων όσων βάλλουν κατά του νόμου περί κράνους, θα σου πώ μόνο ένα πράγμα, εύχομαι να μην μετανοιώσεις για την επιλογή σου

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

ΤΟ ΚΡΑΝΟΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΦΟΡΙΕΤΑΙ ΚΑΙ ΑΝ ΠΑΜΕ ΕΣΤΩ ΓΙΑ ΤΣΙΓΑΡΑ ΣΤΟ ΔΙΠΛΑΝΟ ΠΕΡΙΠΤΕΡΟ.

ΠΧ. 1 ΔΥΟ ΠΑΙΔΙΑ ΜΕ ΠΑΠΙ ΤΑΧΥΤΗΤΑ ΒΑΔΙΣΜΑΤΟΣ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΕΠΕΣΑΝ ΚΑΙ ΧΤΥΠΗΣΑΝ ΣΤΟ ΠΕΖΟΔΡΟΜΙΟ ΚΑΙ ΟΙ ΔΥΟ ΧΤΥΠΗΣΑΝ ΣΤΟ ΚΕΦΑΛΙ .ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΝΕΚΡΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΔΥΟ.

ΠΧ. 2 ΜΗΧΑΝΗ ΠΡΙΝ ΤΟ ΦΑΝΑΡΙ ΚΟΚΚΙΝΟ ΣΤΑΜΑΤΑΕΙ ΚΑΝΕΙ ΝΑ ΚΑΤΕΒΑΣΕΙ ΤΟ ΑΡΙΣΤΕΡΟ ΠΟΔΙ ΣΤΗΝ ΑΣΦΑΛΤΟ ΠΙΑΝΕΤΑΙ ΤΟ ΚΟΡΔΟΝΙ ΣΤΙΣ ΤΑΧΥΤΗΤΕΣ ΚΑΙ ΠΕΦΤΕΙ .ΕΥΤΥΧΩΣ ΦΟΡΟΥΣΕ ΚΡΑΝΟΣ .ΑΝ ΚΟΙΤΑΖΕΣ ΤΟ ΚΡΑΝΟΣ ΤΙ ΒΑΘΟΥΛΩΜΑ ΕΚΑΝΕ ΤΟΤΕ ΘΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΝΕΣ ΤΙ ΖΗΜΙΑ ΘΑ ΕΙΧΕ ΠΑΘΕΙ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ..

:cheers::cake_emoticon::bye:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
... δεν μπορείς να μάθεις εύκολα σε έναν παλιό σκύλο νέα κόλπα...

Eδω ομως,στην περιπτωση του κρανους δεν ισχυει το "κακο σκυλι ψόφο δεν εχει'... :_thumbsup: Γιαυτο οσο πιο συνηδειτα φορας ΣΥΝΕΧΕΙΑ το κρανος τοσο πιο πολυ ΑΣΦΑΛΗΣ θα εισαι... :) Δεν ειναι ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΑ οτι "δεν μπορω να μαθω να το φοραω"...Και δεν μου εχεις δωσει την εντυπωση του "καγκουρα" ουτε του ασυνειδητου... :/

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Τιποτα δεν προσφερει την "απολυτη" ασφαλεια ουτε το κρανος, ουτε οι ζωνες, ουτε οι 45 αεροσακοι, ουτε η νταλικα, αυτος ομως δεν ειναι λογος να μη φοραμε κρανος.

Κατα τ΄αλλα εγω δεν αισθανομαι καλα χωρις κρανος, με ενοχλει ο αερας, το κρυο, ο θορυβος, ο ηλιος να με χτυπαει κατακεφαλα το καλοκαιρι.

Οποτε ειναι καθαρα θεμα συνηθειας και ψυχολογιας το αν σε περιοριζει και σε ενοχλει.

Επισης εχω ακουσει και εχω δει πολλες περισσοτερες φορες να σωζεται καποιος απο το κρανος και απο τον λοιπο εξοπλισμο (τη ζωη του ή απο μικροτραυματισμους), καθως και διαπιστωμενα οτι αν το φορουσαν δεν θα "εφευγαν".

Πανακεια δεν ειναι τιποτα, μπορει να καποιος να εχει μολις γυρισει απο το γυρο της Ευρωπης με τη μηχανη του σωος και αβλαβης και κατω απο το σπιτι του μολις εχει παρκαρει και βγαλει το κρανος του να του ερθει μια γλαστρα απο τον 5ο και να τον αφησει στον τοπο!!!!!!!!

Το θεμα ειναι σε περιπτωση ατυχηματος να εχεις προνοησει ωστε να βγεις με τις μικροτερες απωλειες.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα